Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
Sziasztok!
Az egyik eszközünkben vagy egy ilyen akkupakk.
Elég sokan barkácsolnak, pontforrasztgatnak itt ahogy követtem a topikot.2.9-3.0 voltot mérek mindkét akkun, valószínűleg túlmerült, de egyébként már lassan 5 éves a készülék, amiben volt
Van egy kis integrált vezérlés bekötve. Cellákat szeretném kicseréltetni, tudna ebben nekem valaki segíteni Miskolc vagy Debrecen környékén?
(természetesen nem ingyen kérem!) -
Zola007
veterán
van egy Ultrafire XMLT6 ledes lámpám, aminek lecsökkent a fényereje az elmúlt időszakban. Több akuval is próbáltam, az üzemmódokat szépen váltja, ránézésre minden ok, de alig világít teljesen feltöltött akkuval is.
mi lehet a gond? -
Zola007
veterán
Rokonságban van 2 átlagos forgalmú webshop is más területen (papír és kozmetika)
Szerződés szerint a szokásos mennyiségben 900 Ft-ért viszik automatába és 1400 Ft ért házhoz a kisebb csomagokat a GLS és az MPL, nagyobbakat (költöztetődoboz méret, 20-30kg) pedig 2500 körül. -
Zola007
veterán
válasz
alexandrosz #79281 üzenetére
brutál jószág, nem láttam még ilyen méretben EU aljzatos powerbankot
mondjuk ez nekem már túl nagy és repülőtéren szinte biztosan belekötnek -
Zola007
veterán
Erről az Ambilightról olvastam már több negatív véleményt.
Baseustól kicsit félek egyébként is, pár éve egy 5V/2A töltőm feszültsége összevissza ugrált, illetve egy régebbi akkuval nem volt szerencsém ebből a márkából.
USAMS 30000mAh 65W powerbankot nézem most, az 50$ körül van Aliról, ez van valakinek? -
Zola007
veterán
kicsit offtopik de talán ti vagytok a leginkább képben elektronikailag.
Tudtok ajánlani minőségi powerbankot min. PD 65W töltési képességgel 25-40k mAh kapacitással?
A legfontosabb hogy legyen benne minőségi elektronika és ne tegyen kárt az eszközeimben (telefon, noti)Volt már többféle, Xiaomi, Baseus, Parkside, stb powerbankom 10-20e kapacitással, de vagy eleve nem tudta amit ráírtak kapacitás vagy sebesség terén vagy 1-2 éven belül elhalálozott.
-
Zola007
veterán
belső ellenállás értékekre van valakinek táblázata? (sávok, határok, akku típusonként)
-
Zola007
veterán
Teszek egy próbát a linkelt VAPCELL töltövel, köszönöm szépen a linket és az akciót.
Elsődleges töltőnek vettemMég valószínűleg beszerzek egy sima Liitokala M4 utazáshoz, ezzel kapcsolatban van valamilyen ellenérv vagy ismert "bug"/probléma?
Lii-500 mivel tud többet mint az M4?
typeC miatt M4 praktikusabbnak tűnik, nem kellene hozzá adaptert vinni ha utazunk. -
Zola007
veterán
válasz
Jack72 #78474 üzenetére
ez tud meríteni NiMH akkut?
ezeket nézegettem: [link]
Ez alapján még az XTAR-ból az X4, illetve VC4SL, Liitokala Lii-500 tudja a merítést, ami nekem a Voltcraft IPC-1L töltőmnél azért hasznos volt
NIMH-ból GP Recyko és Varta Ready2use akkukat használok többnyire
LIIONból pedig Samsung rózsaszín 18650 -
Zola007
veterán
lecserélném a töltőimet olyanra ami egyben megold mindent.
Van itthon 4 csatornás NiMH töltő Xtar VC2 és egy utazós LiitoKala Lii-202
ezeket váltanám ki, de legalább a NiMH és VC2-őt egy töltővel ami tud- 4 cellát
- Li-Ion és NiMH cellákat is
- nem melegedős, magára lehet hagyni
- elvan USB-ről asztalon és autóban is
- lehetőleg 10e Ft körül vagy alatt
- hazai beszerzés mindenképpenMit javasolnátok?
-
Zola007
veterán
válasz
kugyu21 #54479 üzenetére
Ne legyetek már ilyen értetlenek vazze
a méretét az Opus 3100-hoz hasonlítottam, ami kölcsönben volt nálam, de már nincs, így nem tudtam azzal fotózni.A fotón meg egy Voltraft van, hogy valami viszonyítási alap legyen, amiről valaki korábban itt írta, hogy az Opus gyártja a Conradnak
-
Zola007
veterán
-
Zola007
veterán
Megjött a Miboxer C4 Plus töltő
De ez hatalmasjóval nagyobb mint az Opus
-
Zola007
veterán
válasz
jozsi252 #53976 üzenetére
eredeti ajánlásodban szereplő Miboxer C4 helyett megrendeltem ezt a töltő:
MiBoxer C4 Plus
kíváncsi vagyok milyen lesz, elvileg kijavítottak benne mindent, ami a C4-ben problémás volt
ha mégse jó, akkor majd jövök panaszkodni, hogy te ajánlottad a Miboxer márkát -
Zola007
veterán
válasz
FBLLMAG #53969 üzenetére
Nekem van 12db AA, illetve 4db AAA, jelenleg 10db 18650.
Bár 18650-ből kukázva / cserélve lesz, mert van olyan, ami már 800 mAh alatt tud.
Milyen vérnyomásmérőbe használod? Medikai beszállítónk nagyon nem ajánlotta, instabil nyomásmérést produkál, ha nincs 1.2V-ra felkészítve a mérő.
Volt is vele problémánk, jobb sokkal egy hálózati adapter ha csak otthon mértek vele. -
Zola007
veterán
válasz
FBLLMAG #53967 üzenetére
Teljesen egyetértek veled.
Ott beszéltünk el egymást mellett, hogy engem valójában nem az akku állapota, hanem elsősorban a hobbielektronika érdekel, az akku csak a "kísérleti alany"Ahhoz elég egy BT-C100 tizedannyiért
DC belső ellenálláshoz meg egy 990 Ft-os multiméter és egy ellenállás.Viszont ezt a váltóáramos mérést nem ismertem, és mivel nincs 300e forintos jelgenerátorom, amit a lygte.dk cikkben használ a srác, de egy 40 dolláros AC/1khz tesztert megengedhetek magamnak, mert kíváncsi vagyok, hogy egy AC teszter mennyivel egyszerűbb/pontosabb és hogy öregszik egy akku átlagos használat mellett.
-
Zola007
veterán
válasz
FBLLMAG #53952 üzenetére
Már korábban leírtam: Érdekel a téma és szeretek méregetni.
Neked is elég lenne negyed ennyi lámpade nem ez az elsődleges szempont.
Az Opussal nincs bajom mint töltő, csak mint mérő, mert nem pontos, ezen nincs mit variálni.
Nem szeretem a pontatlan dolgokat, ez amolyan szakmai ártalom.
Töltésileg nem okosabb mint a Lii-500, de a ventilátor cserébe zavaró.
Skyrc mellé ugyanúgy kellene egy 1 slotos töltő, ha utazom, de az MC3000 tudására, PC és BT kapcsolatára tényleg nincs szükségem, még ha feleennyibe is kerülne. -
Zola007
veterán
válasz
SchumiBácsi #53946 üzenetére
sima VP4 nem tud NiMH-t
VP4 Dragon is csak DC belső ellenállást mér (80$) és azt is pontatlanul:ugyanannyiból kijön 1db 1-slot töltő (5$), 1db 4-slot töltő (20$), 1db multiméter (10$) és 1db AC teszter (40$) és pár darab ellenállás (2 - 5- 10 Ohm)
Mert egy sima multiméterrel nem mész semmire.
Ahogy a lygte.dk cikkből kivettem, nekünk a nagy terhelhetőségát a DC belső ellenállás, a cella öregedését pedig a váltóáramú AC belső ellenállás mutatja jobban.A töltők beépített elektronikája csak DC belső ellenállást tud mérni, rákapcsol 5-10 Ohm-ot és annak ellenében.
Ahhoz hogy AC impedanciát tudj mérni kell egy AC teszter (SM8124A, Vapcell YR1030, stb) vagy egy ilyen összeállítás, ami "gyanítom" drágább egy fokkal mint amit a többség a dologra szánna
-
Zola007
veterán
válasz
UberMutant #53930 üzenetére
Azt elhiszem
, nagyon komoly cucc. De az már nekem túl bonyolult és kellene a hordozhatóság is.
Folomov nem tud NiMH-t, Olight UC is sok az AAA akkukhoz, de jó lenne valami hordozható.
Ezért döntöttem úgy, hogy a régi NiMH töltőm, az IPC-1L-t és a 2-slotos Ultrafire töltőt eladom (~35$ érték)Tölteni veszek egy Opus BT-C100 és Lii-500-ast,
Ha lesz jobb áron, akkor mellé SM8124A vagy Vapcell YR1030 akkutesztert.
Ez együtt ~65$, tehát egy Dragon ára
Így +30$ ráfordítással lesz 3db külön eszközöm, ami
- utazótöltő
- powerbank
- meríteni / regenerálni tud
- 4 csatornás töltő
- 4.2V, 4.35V, 3.6V Litium és NiMH akkut kezel
- 73mm és 32mm átmérővel megbirkózik
- precíz feszültség és ellenállásmérő
tehát körülbelül minden, amire egy átlag júzernak szüksége lehet a következő 10 évben, de mégis olcsóbb mint egy MC3000. -
Zola007
veterán
válasz
jozsi252 #53927 üzenetére
Nem fontos, abszolút nem "musthave" dolog, csak kíváncsi vagyok.
Más ruhákra költi a pénzét, én meg kütyükreDe azt hiszem, ebben a topikban nem szükséges magyaráznom
Ezért döntöttem úgy, hogy tölteni veszek egy 15 dolláros Liitokala 500-ast és ha lesz rá kupon, akkor 35-ért egy SM8124A vagy Vapcell YR1030 akkutesztert
Ez jó más akkukhoz is. -
Zola007
veterán
válasz
SchumiBácsi #53923 üzenetére
Nem
Szándékos.
Én szeretem a részleteket.
Nem azért mert nagy jelentőséggel bírnak, hanem mert érdekel. -
Zola007
veterán
válasz
WestBam #53921 üzenetére
Ez akkor lenne igaz, ha a mindenkinél összevissza mérne ,mert szinte lehetetlen egymás után 5x ugyanúgy betenni egy akkut, de van akinél mégis egész konstans.
pl. a lygte.dk tesztben is és olvastam a te cikkedet is.
De pl. jozsi252 fórumtársnak is összevissza mért és én is csak 18650 akkuval tudtam kb. egyformát produkálni, NiMH-nál 5x egymás után azonos slotban mérne is 10x külünbségek előfordultak, holott alig mozdítottam a cellát, éppen csak annyira, hogy megszűnjön a kontakt a fix résznél.Ellenben ott vannak a 2 vagy 4 vezetékes belső ellenállás mérők mint az YR1030, SM8124A, EM3610, azok 2-3 mOhm-on belül tudnak mérni, ha egymás után 20x megméred is.
Szóval nem hinném, hogy az Opus és a Dragon esetén az érintkezővel lenne gond, valószínűleg az ezt végző áramkör vagy algoritmus egyszerűen nem erre való. -
Zola007
veterán
Kaptam kölcsön egy Opus BT-C3100 töltőt.
Ezen valóban valami marha idegesítő hangja van (ventinek)
Miért nem az aljába raktak egy 60-80-as slim ventit?
1 centivel magasabb lett volna a töltő háza, de hallani se lehetneNiMH akkunál belső ellenállás mérés egy vicc, 25 és 350 között dobálta az értékeket ugyanarra a cellára.
Li-ion 18650 még hagyján, ott 10%-on belül írt
Szóval ez így valóban használhatatlan mérésre. -
Zola007
veterán
válasz
gyapo11 #53844 üzenetére
Nincs ilyen tápegységem
Valószínűbb lesz, hogy eladom a lámpát/mat és veszek helyette valami normálisat, ha tudtok ajánlani hasonló méretűt mint a WF501B vagy az SH98
Az egyik bontott akku ment le 1V alá nemrég, szerencsére VC2 töltőm van, így még fel tudta éleszteni, de elszöttyögött vele egy ideig, mire 3V fölé ment a kijelzőn a feszültség. -
Zola007
veterán
válasz
WestBam #53842 üzenetére
2400-as Ultrafire és lángnyelves Trustfire
elvileg 2000-et tudtak ezek újonnan, de az biztos, hogy 3x annyi ideig világított vele
Nem nagy érvágás, mert valami 3 dollár körül vettem darabját, csak most hogy vettem normálisabb akkukat a nyíregyi dílertől, azokra szeretnék vigyázni -
Zola007
veterán
válasz
ZolkoW #53839 üzenetére
Ultrafire WF-501B-ben milyen LED van?
Édesanyámnak adtam ezt a lámpát, az a lámpa már elhasznált 2 akkut (még működnek, de már csak 500 és 700 mAh-t vesznek fel egy töltéssel).
Lámpa tehet tönkre akkut rossz driver miatt?
Elvileg xml-t6, de én már fenntartásokkal kezelem a kínai specifikációkat -
Zola007
veterán
válasz
Lacerta #53831 üzenetére
Akkor mitől lehetett, hogy még halványan világított, viszont lámpából kivéve volt benne 2.5V?
Tehát előtte a lámpában terhelve biztosan ez alatt volt pár tizeddel.
A multiméter jól mér.Én nem értek az elektronikához, csak szeretném ha nem vágnám tönkre az akkut azzal, ha mondjuk bekapcsolva hagyom, stb.
De ha pár ilyen alkalom nem gáz, akkor nem aggódom rajta, mégiscsak fele annyiba kerül egy sima akku, mint egy védett. -
-
Zola007
veterán
válasz
WestBam #53817 üzenetére
SK98 ugyanaz mint az SH98?
Nyilván a te cikked a szakmai, én csak a szememre hagyatkozomLőttem 2 képet, nem tudom milyen beállításokkal szoktátok, mindkét kép 1s záridő F3.5 blende mellett készült állványról.
Csak leraktam a lámpát az állvány keresztjére.A felső a Convoy, az alsó az Ultrafire. Mindkettő ugyanazzal az akkuval 1-2p különbséggel.
Természetesen a Convoy fénye a közepén erősebb, de mindennapi használatban mégis jobban látok az Ultrafire-rel, valószínűleg azért, mert homogén a fénye a teljes fénykörben és nem olyan zavaró a szememnek a fókuszálás sötétben. -
Zola007
veterán
válasz
WestBam #53813 üzenetére
BT-C100 fordult elő mostanság 12$ alatt?
mert ha nem, akkor veszek egy UC-t, 17 dollárt már nem ér nekemUltrafire SH98 méretben van valami lámpa, ami homogén fénykör, hasonló fényerő, és jelez?
Convoy S2+ 6×7135 lámpát megvettem itteni ajánlásra, de nekem bringára nem jó, mert kisebb a fényereje és nem terít akkorát, mint az Ultrafire. -
Zola007
veterán
válasz
SchumiBácsi #53808 üzenetére
Van egy fejlámpán (valami noname), a másik pedig egy ilyen: [link]
Ultrafire SH98 bicajra
Ultrafire C8 kertbe
Ultrafire W501Ezek b***nak szólni, simán leviszik 0V-ra is ha úgy hagynám.
Van egy Convoy S2+, az nem tudom, hogy jelez-e, mert azt még alig használtam
Én is jobban örülnék, ha nem nekem kellene figyelni.
-
Zola007
veterán
válasz
WestBam #53791 üzenetére
Ez az Olight UC hogy viszonyul egy LiitoKala Lii-100 vagy Opus BT-C100-hoz tudásban?
Igazság szerint 4500 az a 3e, mert 1500 a posta. Bár Fasttechen 10 dollár.
Ha esetleg valamelyikőtök jár Debrecenben is, aki a Leitznél, akkor inkább itthonról venném mint külföldről.Nitecore UM4 elvileg 80mm-ig fogad, azon gondolkodtam még.
(#53794) FBLLMAG: nem tudtam, hogy NiMH-t is tölt, köszi
-
Zola007
veterán
válasz
SchumiBácsi #53788 üzenetére
Túlságosan elmélyülök a tekerésben vagy barkácsolásban és nem érzékelem, mikor kezd csökkenni a fényereje a lámpának
A nem védettet rendszeresen túlmeríteném, a bontott akkuban tegnap már csak csak 2.0V körül volt, mikor kivettem a lámpából. A védett legalább leold 2.8V-nál
Sajnos rossz szokás, inkább próbálom elejét venni, mert ahogy nézem a 21700 akkuk azért nem olyan olcsók mint a 18650
Ha egyszerűbb/olcsóbb védett lámpát venni, akkor arra kérnék ajánlást.________________________
FOLOMOV A1 töltő
Gearbest
1db 4.99$
2db 8.99$
[link] -
Zola007
veterán
válasz
tigipuf #53776 üzenetére
Hossza a gond, nem az átmérője
Védett akkuk jóval hosszabbak, mint az alap specifikáció
Védett 18650 Trustfire 3000-es akkum 68.5mm hosszú
Egy védett 21700 lehet 72-73mm hosszú is, a legtöbb töltőbe 70-71mm akkuk férnek csupán.Xtar VC2 töltőmbe is nagyon határeset lenne egy védett 21700, de pl. kerékpárlámpába nem vennék ebből csak védettet, mert ahhoz elég drága és nagy teljesítményű, hogy hagyjam tönkremenni alacsony fesz miatt.
-
Zola007
veterán
mondtátok érvként a Nitecore UMS4 mellett a 21700 cellát, most találtam, hogy a Liitokala Lii-500 is tudja a 21700-as cellákat [link]
ha volt már, akkor elnézésttetszik ez a 21700, a 4500-5000 mAh majdnem annyi mint 2x18650
bringára ki fogom egyszer próbálni -
Zola007
veterán
Liitokala Li-500 saját hálózati adaptere milyen minőség?
Megér 4-5 dollárt? -
Zola007
veterán
válasz
jozsi252 #53734 üzenetére
Megnéztem a Miboxer C4-et lygte.dk-n, kicsit lehúzza
Illetve nem tud meríteni sem, ami nekem azért jó lenne, mert NiMH-t is töltögetnék veleMost végül is melyek azok a töltők, amik tudnak meríteni vagy refreshelni az alábbiak közül?
Opus BT-C3100
Liitokala PD4
Liitokala Lii-500
Nitecore UMS4
Nitecore D4
MiBoxer C4csak az Opus és a Lii-500?
-
Zola007
veterán
mekkora spacer kell, ha flattop akkuból buttontop-ot akarok csinálni?
7x1mm-es neod mágnes jó hozzá?
mindegy milyen erős, nem fog a lámpában maradni?
vagy van valami más megoldás? -
Zola007
veterán
válasz
WestBam #53729 üzenetére
köszönöm
van valahol egyébként valami összehasonlító táblázat a legnépszerűbb 10-20 típusról?
lygte.dk oldalán nem találtam, jó lenne együtt látni melyik mit tud, mert így csak kavarognak az infók a fejemben
Liitokala 500 tud karbantartani?Találtam egy ilyet, van benne egy Excel tábla is mérési adatokkat YR1030 mérővel összevetve.
Ez alapján a Liitokala elég pontosnak tűnik árához képest belsőellenállásra is [link]Szerinted?
-
Zola007
veterán
Xtar VC2S és
Xtar VC2 Plus Master
miben tér el a sima VC2-től?Annyit láttam, hogy a VC2S tud NiMH-t tölteni, van rajta USB-ki és 2.1A a bemenet
-
Zola007
veterán
válasz
Zoli-bácsi #53675 üzenetére
ilyen benga nagy lámpán kívül mibe jó még ez a 2 fajta akku?
-
Zola007
veterán
válasz
WestBam #53651 üzenetére
Találtam egy ilyet lygte.dk oldalon: Nitecore UMS4
a fórumban nincs rá találat, hallott már róla valaki?
Most Banggoodon 27 dollárért megvehető, ami csábító
Tesztbe belepörgettem, de a fele kínai (nekem), ha valaki vetne rá egy pillantást és megírná pár mondatban, hogy milyen lehet az Opushoz képest és megéri-e ennyiért megvenni, azt megköszönném
-
Zola007
veterán
válasz
SchumiBácsi #53643 üzenetére
Lámpafüggés engem nem fenyeget
Egyelőre jofogasos eladótól rendeltem 4db bontottat. Kíváncsi vagyok, mennyit tud majd(#53647) Lacerta : kár
Azt hittem tudja
Xtar VC2 töltőm van, az nem tud kisütni. Viszont van egy Voltcraft IPC-1L NiMH töltőm, amit nagyon ritkán használok, gondolkodom, hogy az eladnám és vennék helyette egy Opus BT-C3100-at.
►Teljes értékűen fel tudná váltani NiMH vonalon a Voltcraftot?
►Esetleg van más életképes alternatíva Nitecore, Xtar, Liitokala, stb. vonalon, ami tud NiMH + Li-Iont is? -
Zola007
veterán
Opus BT-C3100 alkalmas rendes belső ellenállás mérésre?
vagy melyik most az a töltő / eszköz, amivel legjobban meg lehet határozni házi körülmények között egy akku állapotát? -
Zola007
veterán
válasz
MittuDomain_ #53629 üzenetére
úgy látszik ne te voltál egyedül
kereslet alakítja a kínálatot -
Zola007
veterán
válasz
MittuDomain_ #53610 üzenetére
nézted mostanság?
ott van a hirdetései között a 21700-as cella -
Zola007
veterán
Ezt meg szabad venni (18650)? [link]
-
Zola007
veterán
Van egy zoom-os lámpám, aminek nem túl feszes a mechanikája és könnyen csúszik oda-vissza.
Tudtok valami DIY megoldást, hogyan tudnám passzentosabbra varázsolni? -
Zola007
veterán
Megjött a dresslilys convoy s2+
szerintetek eredeti?
menetek jó megmunkálásúak -
Zola007
veterán
válasz
FBLLMAG #49899 üzenetére
persze
ha 120 lument tudna ceruzáról, már az is gyanús lenne
a vevők általi képek miatt tűnik elfogadhatónak, főleg egy hamburger áráért▬▬▬▬▬▬▬▬
Liitokala 500 mennyiért szokott menni kuponnal vagy mennyit érdemes érte adni?
Liitokala Lii-PD4 és Lii-500 között mi a főbb különbség?
-
Zola007
veterán
válasz
gyenesmartin #49878 üzenetére
Sofirnnál koncentráltabb, távolra fókuszált fényű kellene.
Olyasmi, ami mondjuk 3 méterről csak egy 30-50 centis kört vetít▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Kérnék ajánlást olyan elemtartóra dobozra, amibe belefér 8-10db 18650 akku, illetve mellé ~20 AA és ~10-20 AAA elem is egyszerre
-
Zola007
veterán
koncentrált, de relatíve erős fényű toll-szerű/méretű lámpát keresnék
mondjuk e
van valami bevált típus 3-7 dollár környékén?
lehetőleg AA vagy AAA elemmel működjön -
Zola007
veterán
a villogó mód ilyen fényerőnél engem is zavar
SH98-an is megpróbálom gyorsan átugrani(#49532) benfolds : ez az S3 pontosan melyik?
amit én találtam az sima lámpa, kb. ugyanannyit tudhat mint az SH98Nekem az lenne a fontos, hogy több fénye legyen mint a mostani SH98-nak, mert van hogy töksötétben tekerek éjszaka nagyon rossz úton
-
Zola007
veterán
-
Zola007
veterán
a jófogásos sráctól egy 2db 18650 akkuval üzemelő 1200 lumen körüli kerékpárlámpába melyiket érdemes venni?
-
Zola007
veterán
kerékpár lámpába (xml t6) mi az ajánlott 18650 cella?
nem kell semmi extra, csak legyen védett, olcsó/közepes áru és bírja minél tovább -
Zola007
veterán
szükségem lenne tesztelésre egy nagyon pici infra LEDre, aminek van saját tápellátása és 850NM infrafényt bocsát ki
Egy ilyesminek mi lenne a legkisebb méretű körítés, tápellátás, stb ami elvinné önállóan?
[link] -
Zola007
veterán
Tud valaki nekem mondani egy olyan összehasonlító oldalt / ábrát, ahol fotón szerepel valamilyen helyiség/szoba/tér és oda van írva, hogy hány lux a megvilágítottsága?
-
Zola007
veterán
Ha rakok egy akkura mágnest (csak neodymium van itthon), nem okoz gondot a nagyon erős mágneses tér?
Illetve azért ennek már van ellenállása, mert be is van vonva valami krómszerű réteggel
Melegedés és hasonló problémák nem lépnek fel, ha tartós üzemben van órákig pl. egy sátorlámpásban, akkor sem? -
Zola007
veterán
-
Zola007
veterán
Tudtok ajánlani olyan
- jó minőségű
- maximum 69 mm hosszú
- button top
- védett
- 18650-es akkut
- aminek a teljesítménye 4,2V-os töltővel ( Xtar VC2) kihasználható
? -
Zola007
veterán
válasz
Kernel #26831 üzenetére
rendben, akkor megtartom még, mert 2,7-2,8V körüli terheltnél már észrevenni a fényerőcsökkenést.
Nem is a cella érdekel igazán, mert ez a sorsa idővel, csak bicikli lámpában is használom és nincs annál kellemetlenebb mikor megy az ember 20-30 km/h-val, aztán egyszer csak egy kanyarban a védelem miatt megszűnik mindennemű fény -
Zola007
veterán
válasz
Kernel #26829 üzenetére
Nem kell kivenni, meg tudom mérni a helyén, működés közben is.
Terhelés alatt 2,6V, lejjebb nem engedtem. Lekapcsolás után megy vissza 2,8-ra
Rágugliztam, több helyen 2,7-2,75V-ot írnak védelem aktivációs küszöbre.Mindenesetre akár 3V, akár 2,7V a küszöb, 2,6-nál már illene lekapcsolni.
Mint említettem, a lámpa nem védett, így az adatlapján sem szerepel semmilyen érték.
Az érdekes inkább, hogy miért 2,5V-ra állítják a védelmet, mikor már a 2,8-3V sem tesz jót rendszeresen a cellának. Mindenhol azt írják, hogy ne merítsük az akkukat 3V alá, ha megoldható.
Erről az akkuról van szó: [link]
-
Zola007
veterán
Nem mertem hagyni addig merülni
Mikor erősen csökkent a fényerő, akkor kivettem. Ekkor volt 2,8V körül terheletlenül(#26806) Kernel : anno azt írták rá az adatlapján, hogy 3V-nál lekapcsol
Mivel több alkalommal merült ez alá haználat közben, ezért kérdeztem, hogy ez normális vagy rossz a védelem? Nem gondoltam, hogy engedi 2,5-ig. Logikusan a lámpámban nincs védelem, ezért vettem bele védett akkut.
Már nem mai darabok, önkisülése is gyorsabb mint kellene -
Zola007
veterán
Terhelés alatt, az eszközben mérve milyen tartományban kell lennie egy 18650 3.7 V akku feszültségének?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Energiaital topic
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest