- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
saril
senior tag
Az nem tudom hogy maradt életben neked, 15-20fokban én évekig tároltam 4,2v -ra feltöltött (azt jól tudod hogy 50% körül kell tárolni) 18650-eseket és max 0,1v esett a feszültségük, vagy inkább kevesebbet, linkeld be hogy honnan vetted ezt a 8 fokot? nekem ez bődület hülyeségnek tűnik... Főleg hogy hűtőszekrény, ordít róla hogy baromság...
-
Ra3
őstag
Ez már valahol volt téma a C3-al kapcsolatban is, nem biztos hogy itt, lehet hogy BLFen.
Annyi rémlik hogy 4.1v környékén vált át zöldre, 4.3-ig simán felviszi ha nincs az akksin védelem.
Ha nem a gyári védett akksijával használod akkor még a Samsung 28A jöhet szóba ami 4.35v-ig vígan bírja, esetleg más védett aksit használsz ami belefér, vagy figyeled és leszeded ha zöldre vált (ez nyilván nem opció senkinek). -
bbsofficial
aktív tag
Nekem is megérkezett a Wuben H1, nekem is bejön a fénye és a dizájn.
Amit annyira nem értek az az UI, ha hosszú nyomással fellépkedek high-ra, majd ott duplakattolok átlép strobe-ra, visszafelé pedig egy gombnyomással lép, ez kicsit zavaró.Illetve nekem ebből az jön le, hogy manuálisan high-ra lépve ugyanaz, mint duplaklikkel, ésfényben semmi különbség nincs a high és turbo között. 1 perc után visszalép szinte mediumra. Nálatok is ilyen?
Unprotected akkuval is lehet használni, van a driverben védelem ugye?
köszi!
-
gyapo11
őstag
Elektronikai hatásfokra gondoltam. Fogsz egy ledet meg egy akkut, beleteszed az egyik lámpába meg egy másikba és nem ugyanannyi lumen jön ki a driver miatt.
És igen, ZozzV6 táblázatában a lámpa maximális teljesítményénél mérhető adatok láthatók. Ha lenne görbe felvéve minden lámpára, akkor a kisebb teljesítményeknél is meg lehetne nézni, össze lehetne hasonlítani az egyes lámpákból kivehető fénymennyiséget. Így csak tippelni lehet. -
WestBam
Topikgazda
A gyártói oldalon ennyi.
Érdemes az alin megnézni az official store-t is, mert ott még ennél is olcsóbb, plusz kupon is van hozzá, az ár alatt nyomj rá: "US $2.00 off per US $15.00 Get coupons". Posta ingyenes is lehet. -
ZozzV6
senior tag
Valahol érthető is mert az emberek 95%-a ha megpróbálja javítani csak több kárt okoz benne és ha előtte javítható is lett volna később már nem az. Ha valami jól meg van stabilan tervezve, nincsenek benne több paneles kapcsolatok élükön egymáshoz forrasztgatva ami potencális hibaforrás akkor a ragasztással kiöntéssel végül stabilizálnak egy jó állapotot. Nem tudnak kilazulni dolgok kontakt hibákat okozva. Persze ez azt is jelenti, hogy egy sima kis kapcsoló hiba esetén is lehet kuka a termék. De ezért vállalnak páran 5-7-10 év garikat. Csak azt meg is kell fizetni. Így az árban kb minden lámpára be van kalkulálva 1-2 cseredarab.
-
MittuDomain_
őstag
Ugyanerre gondoltam én is.
Attól még k dühítő, mert most halomban állnak a csomagok (közte két Sofirn-em, amiket 01.06án, 70+ napja rendeltem), aztán majd augusztusban egy karácsonyi rohammal felérő mennyiséget kell szétszórniuk, miközben ők is szabadságra mennének. Értem én, hogy a külföldi csomagok is kapjanak 14 nap karantént, de úgy sem jön ki a matek. -
MittuDomain_
őstag
-
gyapo11
őstag
Úgy látom egy kettes szorzóval kell számolni a kínai árakhoz képest. Elég kellemetlen követelmény a hazai beszerzés.
A 10 kFt az kb. 33 $ azért már lehet találni normális lámpát Kínában, de itthon ezek szerint csak 16 $, az meg tényleg csak az S2+-ra vagy Zanflare F2-re elég, főleg ha az akku és a töltő is hozzájön.
Jobb lenne Astrolux EC-01, BLF A6, Sofirn C8F, SP32A, SP33. -
WestBam
Topikgazda
A legnagyobb baj, hogy már magas fokozatban is annyira felmelegszik, hogy a turbót nem tudod használni, mert egyszerűen nem kapcsolja. Vagy ha azzal indítasz utána nem tudod még egyszer felkapcsolni, mert nem tud visszahűlni a test. Szerintem ezt a "hibát" még nem javították. Szóval a BLF A6/Astrolux S1 jobb választás, mert ott legalább a kezedben van az irányítás.
-
WestBam
Topikgazda
Biztonsági szolgálatoknak szerintem jó lesz ez így is.
A gyertya módot egyéni, hogy ki hány alkalommal használja, én pl. nem igazán szoktam, szerintem ez nem szempont. Ennél hasznosabb az, hogy nem gurul el. Mostanság erre nem figyelnek már megint.
Az akku típusa lehet, hogy nem terjedt még annyira el, igaz nekem is van már otthon 6-7 darab, külön plusz pont, hogy adnak hozzá egy korrekt átalakítót amivel a 18650 akkukat lehet benne használni. De célszerű vásárolni legalább 1-2 darabot, mert nagyon úgy néz ki, hogy a jövő 18650 akkuja a 21700-as lesz.
A töltöttség jelző az csak akkor világít, ha bekapcsolásnál szándékosan lekéred az akku feszültségét, esetleg akkor ha már merül nagyon az akku, ezt pontosan nem tudom. Szerintem ha látod, hogy mit villog, esetleg látod, hogy villog mikor merül már nagyon az akku, az nem hátrány.
1200 lumen nagyon sok mindenre elég, jórészt nem ezt a módot használod úgy sem, hanem az alacsonyabb fokozatokat. Én kifejezetten örültem, hogy nem a magas lumenszámot hajszolták ebben a lámpában. Aztán persze megjöttek azok a modellek is, amik erre a lumenháborús vonata szálltak fel, de minek?
Tesztet lesz magyar nyelven is hamarosan -
FBLLMAG
senior tag
Én sem taktikai bevetéseken használom az ilyen lámpákat. Viszont vannak helyzetek mikor jól jön. Az a gyertya mód meg csak 1 lehetőség a sokból mikor nem használhatók, vagy segítséggel használhatók (mert pl üres gyógyszeres dobozban is megállnak ezek a lámpák). Más körülmények között, főleg koromsötétben, a hátsó kapcsolót a legkönnyebb megtalálni, mármint a legtöbb lámpánál. Nem kell körbeforgatni a fejét. Mikor siet az ember, ez elég jól tud jönni.
-
FBLLMAG
senior tag
Ugyanaz a bajom a NM02 -vel mint a TM9K -val. Lehet, hogy a HC35 fejlámpa a szórt fényével beválik, de ezek a semmi távú, sok szórt fényes rúdlámpák, nem jönnek be annyira. Volt szerencsém kipróbálni a hasonló paraméterekkel rendelkező Acebeam EC65 -öst a természetben, attól sem dobtam hátast. Sőt a Nitecore rúdlámpája talán még azt a távot sem nyomja le. Beltérbe sok, kintre kevés. Talán, nagyobb belterű építményekben lehet érdekes.
-
WestBam
Topikgazda
Egyetértek teljesen. Ezt nagyrészt az “ügyeskedőknek” is köszönhetjük sajnos. Sokan az “ingyen még egy jár gariban” dologra szakosodtak. Az is csoda, hogy még postáznak ide, mert amit pár ember művelt/művel... volt aki itt (másik topikban) reklamált, hogy kitiltotta a bolt. 4 vásárlásból 3 reklamációval mire számított?
-
xcsabo
senior tag
Pont most levelezek a gb-vel más ügyben. Elektromos fogkeféről van szó. 1 éve vettem csomó teszt volt róla a neten. Tényleg jó és olcsó. Megettem. Már nincs hozzá pótfej. 1 év! Ennyi. Termeljuk a szemetet ezzel. Mert az egyszeri vásárló mit csinál ilyenkor? Vesz új készüléket. A régi megy a kukába
-
Ra3
őstag
A legolcsóbb tavaly volt eu raktárból 9 dollár környékén, de az a készlet gyorsan lefogyott, amúgy tényleg sokszor volt 9.99-es akcióban.
Alap lámpa töltővel, kissebb minőségi bajokkal, nekem volt több is, de végül egyet se tartottam meg.
Sokszor volt baj az összeszerelés minőségével, lötyögő menetek, nem megfelelően rögzített nyák, amit a ragasztás miatt bajos javítani, de nekem volt amit ragasztani is elfelejtettek.
A Convoy pl szerintem érzetre jobb (kapcsoló, eloxálás minősége), és én még ilyen amatőr hibákkal ott egynél se találkoztam.
Tavaly rendelgettem 16 dollár környékén is ismerősöknek kérésre, szóval jó a 13 is de sokkal többet nem ér. -
Gargouille
őstag
Az én ügyem még folyamatban van, de eddig példa értékű a magyar hivatalos importőr hozzáállása. Semmi kekeckedés, problémázás, tényleg nagyon készségesen álltak hozzá, mindenben segítettek, elmagyarázták. Igazából csak az Armytek-től függ, hogy mikor küldenek cserét. Szóval eddig jó a tapasztalat.
-
WestBam
Topikgazda
Szerencsére (kopp-kopp-kopp) nekem csak egy Nitecore kis hibás lámpám volt, arról tudok személyes tapasztalatot írni. Leleveleztük, feladtam, megkapták, feladták az újat, megkaptam. Egy héten belül sikerült az egészet lezongorázni, minden úgy ment ahogy kell, flottul, pontosan.
Múlt héten valaki hasonlót tapasztalt az Olight-tal is, ráadásul neki több éves lámpája halt meg, már az utódját kapta cserébe, mindenképp pozitívum.
A Maglite garanciáról is jókat írt olyan aki már próbálta itthon, de múlt héten pont egy LL-es eset is előkerült ahol szintén flottul ment a csere.
Hazai Fenix importőr hozzáállását nem ismerem, Armytek most épp folyamatban van, reméljük hamar kiderül és pozitív lesz a véleménye Gargouille kollégának.
Más márka tudomásom szerint gyártói támogatással, hivatalosan nincs importálva, talán csak a Streamlight (112shop) de az más dimenzió, velük is pozitív a garanciális tapasztalatom (régen 25 évet adtak a lámpáikra, a 20+ éves lámpámon a tömítést (!!!) gariban cserélték szó nélkül). -
JHMEG
csendes újonc
Már németeknél is olvastam ezt.
tehát nem csak Magyarországon hír.
Én most gumilánctalpas fűnyírót építek apámnak,meg maganak is egyett,ami lehet olyasmi lesz mint egy terep elektromos roller,csak hernyótalpas.Szóval rengeteg aksi fog kelleni.Ki is néztem a Litokala HG2 -típusút,forr fülekkel.
nem ismerem a litokalát,de ami nagy áramot is képes leadni és jó árban is van az az.
Ő az:
Van valakinek tapasztalata vele?Vagy esetleg valami hasonló paraméterű akkumlátor,ami árban is hasonló?10 db kb 20$. -
WestBam
Topikgazda
Javaslom olvasd el a szabályzat III/10/16-os pontját. Ebben a topikban tiltott a hirdetés
HA!-ra macera lenne feltenni több modellt is, ezért a fb csoportban tettem fel párat. Aztán mindenkit az érdekelt, hogy: "mi van még?". Elvitték majd az összeset amit nem akartam eladni
-
ZozzV6
senior tag
Nem a magunkfajta lámpabuz1król beszéltem hanem egy épeszű felhasználóról
Nekem fejlámpából van
Armytek Wizard pro
Acebeam H15
Nitecore NU25
Skilhunt H03
Eagle eye X1R
Manker E02Mégis nagyon gondolkorom egy YLP Panda 3R-en vagy 3.0-n mert tetszik hogy két gombos, jó fejpáántja van és külön van flood és throw optikája. Mindemellett nem vészesen agyament drága.
-
Gargouille
őstag
Ugyan nem vagyok szakértője a témának, de nekem is épp a Nemzetközi Posta Kicserélő Központ-ban áll a Manker lámpám, én úgy értelmezem, hogy belföldön van és épp a vámolás zajlik (vagy fog zajlani vagy már épp lezajlott) vagy ilyesmi. Szóval szerintem még korai postán keresni. De majd kijavítanak a profik.
-
WestBam
Topikgazda
Azt már a múltkorában beírtam, hogy a Nitecore felosztotta a piacokat, minden garis javítást a forgalmazó intéz ha a saját régiójába tartozik és ha hivatalos viszonteladóról származik. Ha nem akkor vissza kell küldeni a forgalmazónak, esetedben Kínába. A csirkelábas termékhez itt hozzá sem nyúlnak, nem kedvük nincs hozzá, hanem az anyavállalat szabályozása miatt. Nekem egy garis ügyem volt, sorozatszámot kértek, mondjuk tőlük vettem, patentül ment a garis csere. Én küldtem a rosszat, ők meg a zsír új cseredarabot.
Szóval cáfolom, hogy itthon nem mehet korrektül a garis ügyintézés. A Maglite és az Olight importőrt ismerem, nem csak saját elmondásuk alapján, hanem felhasználói visszajelzések alapján is nagyon korrekt az ügyintézés ott is, remélem nem lesz rá szükségem, hogy kipróbáljam. -
-
FBLLMAG
senior tag
Én eddig kb 4 alkalommal intéztem garis javítást, cserét (2 lámpa volt az enyém). Hosszabb ideig a MagLite XL200 javítása tartott, mert nem fizettem a postaköltségért, meg kellett várni, míg összejön pár javítani való. Viszont, majdnem tiszta újat varázsoltak belőle. Új festés, polírozták az PC üveget, tükröt, a véletlen csempe okozta kárt kijavították. A belsejébe sajnálatos módon nem néztek. Sajnos nem cserélik.
Nitecore, Armytek javítását, cseréjét csináltam, segítettem. Eddig. Nálunk 2 évig 1 hónapja van a forgalmazónak, valahogy rendezni az elromlott terméket. Esetemben, nem várták meg 1x sem a hónapot, még több mint 2 éves lámpánál sem. Ellenőrizték, tényleg hibás a termék, rákérdeztek, hogy döntöttem, a pénzt kérem -e vissza, kicseréljék (ha van raktáron), kijavítsák, vagy új termékre cseréljék.
Egy esetben sem tudtam számlát felmutatni, mégis minden esetben, az utolsó centig figyelembe vették a termék árát cserénél, vagy javították.
Csere esetén, természetesen, újra indul a 5, 7, 10 év garancia.
-
Gargouille
őstag
Ez nagyon idilli, ha van valamilyen személyes kapcsolatod akkor így megy biztos, de én ilyen gördülékeny garanciáról csak a reklámokban hallottam eddig, ezzel szemben a tapasztalat, hogy a csúcskategóriás eszközöknél (IT) is megy a sz@rakodás még akkor is ha külön kiterjesztett garanciát vásárolsz meg spec szerződéses ügyfél vagy még akkor is (napi szinten tapasztalom munkában). Ráadásul a nemzetközi fórumokon is például Armytekről olvasni sztorikat mennyire nem ügyfélbarát a hozzáállás.
Azért a saját szerelhetőség egy olyan feature amit semmilyen garancia nem tud űberelni és nem vagy kiszolgáltatva senkinek.
-
jozsi252
veterán
Annyira nem vagy kénytelen megvenni, mert tudod használni sima akkuval is, csak akkor tölteni nem fogod tudni őket. De aki kiad érte ennyi pénzt, az nyilván a kényelem miatt is veszi hogy nem kell külön töltőbe töltögetni az akkukat, hanem kényelmesen a mágneses töltővel feltöltöd és kész. Ha meg van mondjuk 50k-d egy lámpára, akkor legyen 8-9k is egy tartalék akkura.
Szóval aki nem sajnálja a pénzt egy jó lámpára, az a hozzávalóra se sajnálja. Nyilván nagy haszon van az Olight-nak ebből is. -
Gargouille
őstag
Korábban magam is ugyanerre jutottam, hogy azokon a spec területeken, ahová ekkora fényerő kell, ott nem 30 másodpercre szokott kelleni, hanem tartósabban. Mondjuk egy életszerű példát nézve egy éjjeli mentéshez vagy kereséshez a természetben, előre nem kiszámítható, hogy 10 percig kell megvilágítani erősen egy területet vagy 3 óráig, oda nem "zseblámpát" fog vinni az ember.
Processzoroknál is csak korlátozottan látom értelmét, én például kikapcsoltam a turbo boost-ot a notebookomban mert egyszerűen idegesített, hogy random felpörög a ventillátor az amúgy passzív gépben mikor mondjuk megnyitok egy weboldalt. Semmivel nem lassabb így, csak egyenletesebben működik és kevésbé melegszik. De szoktam 3D renderelni is (külön szerver van rá), ott meg van amikor 4 hétig tart egy render, ilyenkor 100%-on megy a CPU végig, ott megint csak semmi értelme pár másodpercnyi plusz teljesítménynek.
-
FBLLMAG
senior tag
A Nitecore MH10 helyett inkább már akkor Fenix UC30 -as. Ez még egyszerűbb, olcsóbb.
nemethbalazs @
De szerintem a Zanflare F1 is pont jó lenne. Nincs túlbonyolítva, és nem is drága, belső töltés is van benne. A TURBO fokozatról automatikusan visszavesz. Remélem még kapni. -
WestBam
Topikgazda
Olyat nekem is csinált alis eladó, hogy adott egy tracking számot, ami valóban fel lett adva, mi több, Mo.-ra küldték. Valahol tőlem nagyon messze, talán Sátoraljaújhelyen vagy hol át is vették a nyomkövetés szerint. Nekem végül az ali visszaadta a pénzem, de biztos vagyok benne, hogy vannak olyanok akik valami kis olcsóbb cuccok nyomkövetési számát még fillérekért eladják mindenféle kamu kereskedőknek, akik azzal próbálnak takarózni.
-
ZozzV6
senior tag
Hiszem ha mérem.
Csalódottságomat kell kifejeznem az Acebeammel kapcsolatban. Az ember azt várná, hogy ennyi pénzért minden lámpájuk tudja a ráírt adatokat. De nem. Most egy T27 és az X80-GT van nálam még egy ideig és nem vagyok elégedett.
T27 gyári adatok: 2500 lumen, 348000 kandela
Mérés: 1950 lumen, 272000 kandelaX80-GT gyári: 32500 lumen
Mérve: 27150 lumen.A kidolgozási minőség persze pazar és élmény a gombjaikat nyomkodni és látszik benne a mérnöki munkaóra de ha nem tudják a számokat az nekem ilyen áron nagy minusz.
Mellette a T27 10A áramot szív az akkuból. A Brinyte PT18 1950 lumenhez csak 7A-t igényel. Tehát hiába van a T27-ben 21700 ha a Brinyte nem kér annyit. Az most mellékes hogy a Brinyte nem thrower. A lényeg hogy mindkettő XHP35 ledes és egy db akkuval üzemelnek.
Szóval ennyit a nagy drága márkák szavahihetőségéről.
-
TeeJay
félisten
én már másodjára rendeltem, első körben 6darabot most 10-et és mindkétszer 2,5hét alatt itt volt
tracking numbert is mutatta szépen a holland posta oldalán
szépen volt csomagolva egyesével passzos fehér papír dobozba
és aki ugyanott vett liitokala 500-al tesztelte és tényleg 3400mAh mind
én többért biztos nem veszek akkutdik :
nekem az Xtar PB2 megfelel mert nem töltök gyorsan
2akkut tud egyszerre, előtte Liitokala Lii-100-am volt de az is max 1A-t tud és ott csak 1 akkut tölt
ez meg dupla akkus, mindkettőt tudja 1A-el tolni és teszt alapján jobban is viselkedik mint a Lii-100
kuponnal volt 11usd ami nekem még tökéletesen belefér
és legalább tudom használni powerbank funkcióra is bár igaz van két Xiaomi 10Ah bankom is
ami tetszett a cuccban hogy mágneses ajtaja van és százalékos kijelző
meg az hogy vigyáz az akkura és itt van kismillió töltő tesztelve
kattints rá és olvasd végig melyik mit tud -
ZozzV6
senior tag
Nekem is két C8-am van igazából meg egy C8+ csak leírtam miket lehet kihozni. Mindenki megtalálja a magának valót. A képen a sok C8-al csak egy volt a saját. A többi mind megrendelésre készült még tavaly. Annyira én se vagOk elvetemült hog azonos modellből ennyit tartsak.
A C8 fekete osram white flat ledes.
A szürke XHP70 op refivel és 2x18350-el megy.
A C8+ fet driverrel dedómolt SST40-es. -
HardSanyeee
őstag
A csomagrendelős témához hozzászólva:
Én személy szerint nem bánnám ha valami jelképes összeget kéne fizetni a Magyar Postának a külföldről érkező csomagok után. Ahogy nézem a teljesen alap belföldi levél az 120 forintos díjat igényel, szóval az említett jelképes összeg lehetne ennek a fele, hiszen úgymond csak a munka felét kell megcsinálnia a postának (feladó -> elosztó -> címzett helyett csak elosztó -> címzett), így nem lenne az, hogy ingyen dolgozik a posta.
De mindezt csak akkor ha, hangsúlyozom HA, ezzel nőne is a szolgáltatás színvonala és nem az lenne, hogy az országba érkezés után több héttel kézbesítik a csomagot, meg hogy teljesen tökéletesen olvasható cím és név esetén is visszaküldik a csomagot, meg a posta épületen belül elvesztik a csomagot, stb.Persze nincs semmi csodálkozni való azon, hogy sokszor a külföldi rendelést preferálják az emberek, amikor egy adott termék 2x-3x annyiba kerül itthon, mint kint és még erre rájön a minimum 500, de inkább 1000 forintos szállítási díj, akkor nem igazán van kérdés a rendelés forrását illetően.
-
jmuranyi
tag
Szia, el szokott telni (jó-)néhány nap, mire megjelenik a tracking siteokon az info.
Az én rendelésemnek ez volt a száma: UD142805143NL
Az U*-s számokat a magyar posta nem követi, itt az utolsó bejegyzés az lesz:
"The item is expected to have arrived in the country of destination (end status)"
vagyis feltételezhetően megérkezett a célországba. Ez van, viszont olcsóbb.
Ki fogom próbálni kínai postával is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest