- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
Látom már te is megtaláltad a topikot.
A 22-es csapdája. Win energiagazdálkodás teljesítménycentrikuson van? Esetleg bányászvírus fogja vissza a kártyát, bár akkor kihatással lenne más programok esetében is, de azért egy próbát tehetsz ezekkel: Roguekiller, Hitman, Adwcleaner, Malwarebytes. Gpu-z -vel és CPUID HWMonitor-ral is figyelhetnéd közben a vga-t és a procit, hogy mit mutatnak.
-
Csupingo
veterán
A kettő közül az 1060-at. Gyorsabb és a memória is több rajt.
(#60458) Tomjack: arra gondolsz, hogy a laptop kijelzőjét használnád az amd vga-ról? Szerintem ilyet nem tudnak a laptopok. (Nincs rajtuk hdmi bemenet.) De egy nálam okosabb majd megmondja a tutit. Bios reset már volt, vagy load bios default? Ha kiveszed a dvga kártyát, akkor sincs kép az alaplapi dvi-n?
-
tacsko833
csendes tag
Egy gond még csak adódott. Kikapcs-bekapcs mostmár jó.
Új VGA kábel szereztem...e-bayes kínai
+dvi átalakító ez eddig is ott voltGép leállítása után kiírja a monitor, hogy no signál...és úgy is marad, ugrál a felírat ide-oda.
Monitor menüjében nem tudok állítani semmit szinte, mert mindenre azt írja locked, csak fényerőt, és kontrasztot... egy bemenete van a Samsung lcd moncsinak. Otlet van rá mit lehet tenni, hogy ne kelljen ki-be kapcsolgatni a monitort géplekapcsolás után? -
bobalazs
nagyúr
7770ről volt szó nem 7750ről. Az egyébként nekem is volt, és elég gyenge FHD-ra. 7790-re váltottam, ott az 1 Gb volt a korlátozó tényező. Most 270 van ami most tűrhető.
Ezt neked kell meggondolnod, mennyi pénzed van, mennyit ér neked meg pár fps, olyan nagy különbségek nincsenek, láthattad a linkelt tesztben.
Egyébként a fogyasztása nagyon barátságos a gtx750-nek mindenképp azt ajánlanám. Kevesebb fogyasztás = kevesebb hő, elvileg kevesebb ok hogy tönkremenjen.(#57909) surgery
40-50 ezres keret túl nagy ahhoz a konfighoz. 10-20 ezer ft.-os vgakat se nagyon hajt ki az a proci.
Cserélném egy core2quad-ra, 4 giga ram mellé, egy említett 7770-7790, 250x, gtx750(ti) menne mellé. -
joczo1337
tag
persze nyilván,terheltem direkt hogy le tudjam fotózni.halo ce alatt még durvább,95fokot is láttam.
de ennyire fel szabadna ezeknek menni?HD 6950@70-em nem volt ilyen forró,70% ventin anno.
írták valahol,hogy lehet hogy a vrm hőfoka,akkor picit megnyugodnék.illetve drivert downgrade-elni érdemes lenne? -
Csupingo
veterán
Szerintem ilyen passzív kártyánál nem ritka a 75-80 fok. Az még akár átlagos is lehet. Gondolom rosszul is szellőzik a ház. (Esetleg más vga drivert is tehetnél fel, hátha az nem tökéletes videólejátszásnál)
kayaman: Próbáld ki, hogy molex átalakítóval is adsz tápot a kártyának, vagy más vga driverrel is nézd meg. (valami régebbivel)
Kártya hőfok rendben van? -
Grafirka
őstag
Szerintem nezd meg az alaplapon nicsenek e felpuposodva a kondenzatorok. Siman okozhatnak hasonlo tuneteket es lehet hogy nem is a VGA a hibas. Gyenge hutes eseten nem ritka a 70-80C de attol meg nem kene lekapcsoljon.
Ilyesmit keress amit a kepen a ket jobboldalinal latsz. Enyhen nyilik szet esetleg barnas elszinezodes.Ha ilyent tapasztalsz akkor siman lehet hogy az alaplap
-
Grafirka
őstag
A nevleges W ertek nem sokat jelent. Elvileg a 300 W ( ha minosegi) akkor boven sok ahhoz a konfighoz, de idovel eloregedhetnek a tapegysegek is ( felpuposodott kondenzatorok, stb ) es olyankor instabilla valhat a gep.
Szoval , a tulajdonosok arra panaszkodnak, hogy film es/vagy netezes kozben a gep egyszer csak leall ? Es miota teszteld egyszer tudtad reprodukalni ahibat mikor a VGA 105C forrosodott ( 85 nel , nalad nem jott elo eddig) Jol ertem ?
-
Grafirka
őstag
Ha 85C leall a gep akkor ott mas gond is lehet. Azt a homerskeletet kene birja, bar egy 30W fogyaszto kartyanal az is soknak szamit. Probalj meg egy ventilatort ugy helyezni, hogy fujja a bordara a levegot.(lehet kell egy kicsit barkacsolni de egy probat meger, legalabb kiderul , hogy valoban a VGA vagy mashol a hiba .
Milyen tapegyseged van?
-
dokee78
félisten
-
reaperw810i
csendes tag
Megtaláltam a megoldást van egy progi ami csökkentett módban letörli az összes vga drivert.Az lehetett a baj hogy fent maradt a hd7770 driver és az okozhatta a problémámat!Egyébként DDU a neve display driver uninnstaller ha valakinek hasonló gondja van próbálja ki!A 13.1 driver jó lett a karihoz köszi a tippet!
-
Sami22
aktív tag
Na megnéztem. Furmark tesztet futtattam másfél órán keresztül. A alaplapon mért feszültéségek végig hatáértéken belül voltak, a vga max hőmérséklete 71C volt, 45%os ventillátor használattal. A rendszer teljesen stabil volt, az előbb tapasztalt fagyásnak, resetnek nyoma sem volt. Ez nekem bizonytalanná teszi a psu problémát és eléb biztos vagyok benne, hogy a vga is hibátlan. Holnap még cpu és memteszt. Ha azok is okék és más játék alatt sem történik fagyás, akkor bizony a witcher 3 egy szar. Külföldi fórumokon amúgy többen is beszámolnak misztérikus újraindulásokról, ami csak witcher 3 alatt jelentkezik.
-
Vidual001
tag
Itt tudnak nektek segíteni. Szerintem az a táp (minőségileg) gyenge ahhoz a kártyához. De a fent linkelt témában kérdezzetek rá szakértőknél!
MK VII:
Rendben, valószínűleg megfogadom a tanácsodat, hiszen nem vagyok szakértő, ezért írtam ide.
Majd meglátjuk milyen kártyákat szül a jövő. -
Sami22
aktív tag
Nem. Én is úgy gondolom/gondoltam, hogy elégnek kéne lennie, de nagyobb terhelésnél folyamatosan újraindítja a gépet. A régi amd 6850-essel soha nem fordult ilyen elő. Amúgy más gáz nincs a kártyával, nincsenek artefaktok, textúra hibák, semmi. Nem melegszik. bf3-at ultrán a világ végig futtahatom, de a witcher 3, vagy egy furmark stressz teszt hazavágja a gépet. Semmi más hiba nem jelentkezik, csak hard reset. Ezért gyanakszom inkább még is tápra. 3-4 éves ctg 500-as. Mérni fogok nemsokára feszülséget, mert lehet, hogy már nem tudja leadni folyamatosan a 12 voltot. És szerintem visszateszem a régi kártyát (ami elvileg többet fogyaszt) és stressz tesztelem, hogy megnézzem azzal is előjön-e a hiba.
-
7time
senior tag
Félreértetted de az én hibám csak már nem tudtam javítani, nem a GTX 960 megérné megvenni ha fogyasztásról van szó de a GTX 680 valahogy nem látom a rációt ráadásul egy R9-280X sokkal izmosabb és nem kellene SLI ami pazarlóan bánik az erőforrásokkal, nem akár miért fizetnek egyesek 400k egy Titán x -ért, kerülik a többkártyás rendszereket és igazuk is van.
-
trancemusic
senior tag
Szia!
Az a proci maximum egy r7 250-et,vagy egy gt740-et tud meghajtani.
Ezek pcie tápcsati nélküliek,60-65wattal beérik.
Ennél erősebbet csak akkor vegyen,ha tervezi a platformváltást,vagy esetleg egy phenom ll beszerzését (x4)
Szerencsés esetben az alaplapja (am2) megfelelő biossal támogatja akár a 965BE procit is. -
MK VII
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- XFX RX 6650 XT vga garanciás, free foxpost
- Asus RoG STRIX LC RX 6900XT 16GB DDR6 Videokártya! BeszámítOK
- Zotac RTX 3080 10GB GDDR6 GAMING AMP HOLO Eladó!
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB Gari 3év BESZÁMITOK
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest