- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Aprósólyom
addikt
válasz
athomi #83673 üzenetére
Érdekes.... Én még azért feltételeznék MOBO BIOS anomáliát. Lehet csak az MSI tudná javítani. Az alaplapnak kellene ugye feléleszteni a VGA-t és működtetni, ha minden igaz egy GOP driverrel. Vagy ha nem az alaplap BIOS-t kell javítani, akkor lehet az Acer monitor firmware-jét, mert lehet olyan felbontáson akarná a MOBO BIOS meghajtani a VGA-t boot folyam alatt, amit a Monitor nem támogat.
Ha ki akarod javítattani, akkor írnék az MSI és az Acer supportra is, talán ők tudják, hogy melyik termék firmware-jét kell javítani. -
Aprósólyom
addikt
válasz
athomi #83590 üzenetére
Megfelelő minőségű a kábel? Más eszközökkel ad képet a kábel hibátlanul?
Megfelelően benn van a csatiban?
Már volt ilyen gondom is anno: PC ház és a VGA hátlap úgy illeszkedett, hogy nem lehetett hibátlanul beletolni a VGA aljzatba a kábelt. Hol sikerült és adott képet, hol nem. És kb egy 100-as mm-en múlott. Szemre nem látszódott hiba, ezért rohadt sokat szenvedtem, mire rájöttem... -
Aprósólyom
addikt
válasz
athomi #83542 üzenetére
Elem az órához kell, hogy táphiány esetén se vesszen el a pontos idő.
CMOS resethez sem írják. + nem vagyok benne biztos, hogy ne pont az elem energiáját használja a reset folyamathoz. (Ha már feltétel az áramtalanítás a leírás szerint.)
De egyébként sajna plusz ötletem nincs. Nekem hasonló probléma tényleg a monitor ki-be kapcsolásával, többszöri újraindítással szűnt meg. Nekem is VGA cserekor jelentkezett ez a hiba. -
Aprósólyom
addikt
válasz
athomi #83524 üzenetére
Mit mutat az EZ Debug LED?
Ha semmi hibát nem jelez és feltételezed, hogy bebootol a windows, de mégsincs kép, akkor próbáld csak ki-bekapcsolni a monitort.Esetleg monitor kikapcs, kábel ki, monitor bekapcs, kábel bedug. Vagy valamilyen ilyen variácó.
Én mostanában találkoztam ilyen hibával amit leírtál és az ilyen bagatel próbálgatás hozta be a képet.
Hogy miért?Hát a tököm tudja, de ugyan így VGA cserekor tapasztaltam.
Talán a MOBO és a VGA BIOS nem hangolódik össze. Talán a GOP driver szarakodik, hiszen a boot folyamat alatt sem látsz képet.Mondjuk szerintem CMOS resetnek is megoldhatná (bár én legutóbb monitor-ki-bekapcoslással oldottam meg ezt a bugot, mint írtam). Biztos sikeres volt a CMOS reset? Eleget vártál? Kihúzott tápkábel mellett 5-10 másodpercet kell várnod a jumper rövidzárásakor.
-
ricsi99
addikt
válasz
athomi #83474 üzenetére
Vedd ki a videokarit ,alaplapiba dugd be a monitort.
Ha úgy van képed akkor állísd be a biosban ,hogy az integrált mindig menjen és az legyen az elsődleges
Ha nincs úgyse képed akkor cmos-reset és akkor az integráltnak menni kell.
(alapból én is kikapcsolom )
Lehet az uefi nem ismeri a vidokarid (vagy fordítva) csm módban/legcy is nézd meg a gépet -
Nxn908xxx
őstag
válasz
athomi #67531 üzenetére
Csak hogy nekem mikor becsíkozódott, akkor nem is működött a gép. A windows boot animáció még csíkos volt, utána meg fekete képernyő, a billentyű se világított meg semmi. Valamint mikor először előjött, akkor szürke lett az egész monitor, a hang is elment és teljesen lefagyott a gép. Újraindítottam és akkor jött a csíkos boot animáció. Szóval lehet nem is a vga-val van a gond... De azóta működik normálisan megy folyamatosan, meg újraindítottam már párszor.
-
ted_mosby
senior tag
válasz
athomi #65588 üzenetére
bocsi, persze leirom.
Alaplap: Gigabyte H110M-S2H alaplap
Processzor: Intel Pentium G4560 BX80677G4560
Ram: Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Fury
Operációs rendszer : Windows 8.1
Driver-t nem tudok mondani, sajnos. Próbáltam telepíteni, de azt írja ki hogy ismeretlen típusu videókártya.Ha valamit még adjak meg , akkor szívesen megírom.
-
athomi
veterán
válasz
athomi #65556 üzenetére
Gigabyte GTX1050Ti-kről egy kis infó. A hűtésük hatékonyságát illetően annyit, hogy a Gigabyte D5 terhelve 66-70°C GPU hőmérséklettel, a Gigabyte G1 Gaming GPU hőmérséklete pedig valamivel 60°C feletti hőmérséklettel rendelkezik. A köztük lévő két modell hűtésének hatékonysága értelemszerűen valahol közöttük helyezkedik el. Terhelésnél jellemzően a ventik ~1250-1550 RPM-en mennek.
-
Bengio
tag
válasz
athomi #65553 üzenetére
Te/ti melyik 1050Ti-t ajánlanátok még? Időközben nekem is érdekes lett a kérdés a kihalt 7770 után. Mik a különbségek az ASUS/MSI/Gigabyte 1050Ti kártyák között? Az órajeleket adott esetben értem. Hűtés?
Giga GAMING szériája mivel tud többet, mint a "sima" 1050Ti, vagy mondjuk az OC? -
-
MK VII
veterán
-
ooszi
senior tag
válasz
athomi #63127 üzenetére
Socket 1151- i5 proci- 8 gb ddr3 1600 mhz
Szinte majdnem mindegyik 1050 - es vga hoz max 75 watt os tdp van, ez nagyon jó.
Nagyon ritkán játszok, már ki nőttem belőle, néha nosztalgiázok, most az a pénz jól jönne amit régen én alkatrészekbe fecöltem, hogy játszani tudjak. -
ooszi
senior tag
válasz
athomi #63120 üzenetére
Most van itthon egy Sapphire R7 250 1G D5 Low Profile kártyám amit eladtam, a PayDay2 őt 1680*1050 be mediumon, tökéletesen viszi, a gép max full terhelés alatt 100 Watt ot zabál.
Igazándiból hogy full terhelés alatt menyi Watt-ot zabál nem érdekel, az érdekel hogyha böngészek akkor minimális fogyasztása legyen.
Nekem csak ennyi lenne a kérdésem. -
válasz
athomi #62933 üzenetére
Igen, a 2GB-os ref R9 380 épp lemarad a ref GTX 1050Ti-től, a 4GB-os lehet már kicsit gyorsabb.
Ami nekem most meglepő, hogy mi ez a nagyobbacska gap a GTX 960 és az R9 380 között. Mindkettő 2GB VRAM-os, de úgy rémlik egyforma teljesítményűek voltak, vagy rosszul emlékszem?
-
IpiBcsi
tag
válasz
athomi #62644 üzenetére
Nem volt drága, meg nem akarok így utólag huzakodni senkivel.
Akkor kellett volna rögtön, amikor megjött a kártya.
A gépház oldala le van véve, a szoba ~20 fokos, ez nem okozhatja.
Két dologra gyanakszom. Nem tudom, van-e olyan, hogy a hűtő hőcsöveiből elszökök a folyadék/gáz ami benne van. Egy másik hűtővel tisztázni lehetne a dolgot, de ilyenem nincs.
A másik, hogy magának a kártyának van valami baja, amitől extrém módon melegszik. Létezik ilyen? -
Taifa Díaz
őstag
válasz
athomi #61761 üzenetére
Sasold meg ezt. Érdemes a kommentek között is szemezgetni, elég sok hasznos infót csepegtetnek a hozzászólók is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- DOOM - The Dark Ages
- Subaru topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest