- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SP4C3
veterán
válasz
tvamos #80802 üzenetére
Driverek miatt kár aggódni, léteznek XP-re írt driverrel működő win10-es rendszerek, néha használni kell a Device Manager-t... nagyeset.
GT 1030 - keress rá hardveraprón!8 éves quadros laptop - Laptopok nem játékra vannak kitalálva, persze némelyik képes elfuttatni pár játékot, de még mindig nagy az a szakadék asztali és mobil cuccok között.
Quadro - Egyik fórumtárs Quadro-s laptopján játszott War Thunder-t, szerinte játszhatóan futott, szerintem meg ami 60fps alatt van, az szaggat. Kinek mi...
-
-
SP4C3
veterán
válasz
tasiadam #77409 üzenetére
1030...
Van 1050-em, es egy rx470-em, azok csak h264-et kapnak (regi windoooz) es remekul mukodnek.1030am egy sff hp csodaban teszi a dolgat szep friss winszarral a nyakaban, igaz nem volt mar bekapvsolva egy eve, de mikor utoljara neztem, akkor 8k 60fps-t kinyogte, emlekeim szerint volt framedrop, hogy mennyi, azt mar nemtudom. A lenyeg, hogy 4k-s tvre van kotve es 4k60-at viszi.
-
-
SP4C3
veterán
válasz
blue01song #76914 üzenetére
Marmint milyen 3xxx szeriara valtanal? grafikusrol van szo? Mert annak kb tokmindegy mivan alatta, PCI-E odavissza kompatibilis...
-
SP4C3
veterán
válasz
csabyka666 #76838 üzenetére
Simán okozhatja a táp...
Kevés neki a kraft
fesz legyen ugyanannyi (V), az Amper lehet több mint amit "kér". -
SP4C3
veterán
Lehet, külön monitorn tudsz egy másik játékot futtatni.
Volt még próbálkozás, hogy a második kártya számolja a physx-et, de többet lassít, mint gyorsít.
Ajánlott megoldás: eladod mindkettőt és veszel egy nagyobb kártyát.
FHD-ban egy rx470 vagy 1050 ti is kiszolgál normál beállítások mellett. -
SP4C3
veterán
válasz
Hammon Serra #76760 üzenetére
Intel HD graphics...
Ha eddig keveselte a ramot (nem ismerem annyira a jatekot), de task mgr megmutatja, hogy mi fogy el.
Ha Gpu-z szerint a gpu 100% folyamatosan, akkor az lesz a szuk keresztmetszet.
Dual channel segit egy picit, de 720p felett felesleges erőltetni. -
SP4C3
veterán
válasz
neil_mullen #76569 üzenetére
Egyik a kártya a másik a hűtő? Vagy másik kártyáról került rá a hűtő?
-
SP4C3
veterán
válasz
Merula Alba #75444 üzenetére
Tápcsere.
-
SP4C3
veterán
válasz
gameresboy #75347 üzenetére
Használtan nézz egy (nvidia) Quadro-t.
Milyen jellegű munka? CAD CAM? -
SP4C3
veterán
válasz
Vismajor01 #74840 üzenetére
Ugyanazt a drivert pakoltad vissza? :DD
-
SP4C3
veterán
válasz
Vismajor01 #74838 üzenetére
Lehet csak driverhiba.
-
SP4C3
veterán
válasz
Krugszvele #73572 üzenetére
Ennek repüpnie kellene. Mekkora felbontásban játszol? Hardware acceleration be van-e kapcsolva? Cpu/gpu/ram hány százalékon teker?
-
SP4C3
veterán
válasz
Enigma1945 #73530 üzenetére
Döglött kártyával nem érdemes vergődni (szerintem). Reballoztatni kellene, azt meg nem 2 HUFért csinálják.
-
SP4C3
veterán
válasz
#89309696 #71529 üzenetére
GT710... Nem aggódnék miatta, ha elfüstöl sem nagy baj, csak ne vigyen magával semmit.
Amúgy, ha ennyire felszökik, akkor ott javítani kellene a szellôzésen, kibírja, hosszabb távon is, de nem örül neki.
Személy szerint 60*C alatt szeretem tartani a hôfokokat.
(60 full load esetén) -
SP4C3
veterán
válasz
tubec2937kez #71440 üzenetére
Sajnos FM2+ platformon nemigen találsz elég gyors procit. Tehát ha maradnál fm2+-on, akkor a lapod által támogatott top proci, min 8-16 GB RAM, (attól függ mivel játszol)...
-
SP4C3
veterán
válasz
prannk #71262 üzenetére
Hmm, érdekes. Gennyvidia drivereit gyaluld le és telepítsd újra, lehetôleg autofapdate és telemetrikus qrvaélet nélkül.
Közben ellenôrizd a hôfokokat...
Az elôtted hozzászólóval egyetemben valószínûleg ugyanaz a problémátok.
Hulladék driverekkel megáldott gépeknél láttam ilyet, meg természetesen döglôdô kártyáknál.
-
SP4C3
veterán
-
SP4C3
veterán
válasz
Cingáriusz #71008 üzenetére
Nekem is ilyenem van. Kell a tápcsati...
Még annyi, hogy nálam 1200MHz fölé boostol.
-
SP4C3
veterán
válasz
betyar1974 #70664 üzenetére
Szarul megírt játék?
CPU limit? Esetleg RAM?
-
SP4C3
veterán
válasz
Coach Atesz #70645 üzenetére
+1 szavazat az 1080Ti-ra.
-
-
-
SP4C3
veterán
válasz
GumisPeter #70081 üzenetére
talán csak gyártósort jelölnek...
-
SP4C3
veterán
válasz
Nerazim #70031 üzenetére
Nagy VRAM igényű játékkal, amúgy felesleges, ha rossz, akkor csíkozni fog, kifagy etc.
Új kártyáról van szó, elég csekély az esélye, hogy VRAM hibás, kivétel ha bányászkártya volt és nem volt megfelelően hűtve, ami nagyon gyakori, mert trehány semmittevő lusta phaszok szoktak általában bányászni, 60-70*C-os szobában, mert a hőelvezetést megtervezni, kivitelezni azt pénzbe kerül...
-
SP4C3
veterán
válasz
#68216320 #70018 üzenetére
Szigszalag.exe
hasonlót találtam, linux még mindig itt tart, tudom, mert néha használom.
-
SP4C3
veterán
-
SP4C3
veterán
válasz
Viktor77 #69817 üzenetére
Nekem határozottan úgy tûnik.
Most akkor ki hazudik?For backward compatibility, most UEFI implementations also support booting from MBR-partitioned disks, through the Compatibility Support Module (CSM) that provides legacy BIOS compatibility.[36] In that case, booting Linux on UEFI systems is the same as on legacy BIOS-based systems.
-
SP4C3
veterán
válasz
szpeti40 #69792 üzenetére
Quadro-t sosem érte meg megvenni.
SolidWorks esetében tudok nyilatkozni, ahol egyszerûen nem kapcsolt be egy vizuális feature-t, ha nem érzékelt quadro-t, vagy firepro-t a gépben. Registry-ben kellett egy kulcsot megadni és láss csodát egy 7770-nel is ugyanúgy mûködött a RealView, mint egy csillió dolláros quadro-val. -
SP4C3
veterán
válasz
idegen lény #69747 üzenetére
Nem, az órajeleket is felküldi a csába. Kiegyensulyozotton meg csak akkor nyomja a kraftot, ha igény van rá. A teljesítménycentrikus kikapcsolja az intel speedstep-et és az amd cool n quiet-et.
Feszültségeket nem szabadna szabályoznia a sémáknak.Ugyanazt a teljesítményt kell kapnod a két sémával ha benchmarkolsz.
-
SP4C3
veterán
válasz
Tuco Ramirez #69742 üzenetére
A VGA 100%-on teker amikor leesik az fps?
Próbáltad már nem a legfrissebb driver-rel? A 398.11 nálam azt csinálta, hogy nem látta a grafikust, pedig support listában is ott van, egyszerűen a driver csomagban nem volt hozzá való driver, 388-as felismerte... Az nVidia valamit benézett.Amit még tehetsz, hogy az gennyvídia control panelben átnyálazod a 3d beállításokat, beállítod a megfelelő értékre amit kell.
Monitorozd a PC-d amikor játszol GPU-Z + Task manager és figyeled, hogy mi fogy el amikor droppol. Ebből legalább annyi kiderül, hogy mi az ami nem bírja.
Devas
-banyasz virus keresese (malwarebytes, hitman programmal) - Azt írta: GPU idle órajel megfelelő
-haz szellozesenek kialakitasa - Hőmérsékletek megfelelők... + ^
-cpu/gpu ujrapasztazasa - ^Windowsban meg a kiegyensúlyozott a megfelelő beállítás, ha "teljesítmény centrikusra" állítod, akkor csak felelslegesen melegszik a szerencsétlen gépezet, az órajeleket sem veszi vissza üresjáratban, olyan, mintha az autót folyamat max fordulaton hajtanád...
-
SP4C3
veterán
válasz
Norbert38 #69698 üzenetére
Nekem is van egy 7770-em, támogatja az uefi bios-t.
amúgy meg ahogy írták, uefis lapban tudsz használni nem uefi-s kártyákat, csak legacy mode-ban telepítesz.
Most látom, hogy asus weboldala szerint nem támogatja az uefi bios-t, érdekes... Nekem egy powercolor van, két külön uefi-s lapban is uefi telepítéssel elvan..... GPU-Z szerint UEFI pipa....
-
SP4C3
veterán
válasz
marquuard #69423 üzenetére
Ha nem túl nagy nyomáson, nem túl közelről fújod le, akkor igen. Vannak városi legendák, miszerint sikerült móka mikinek lefújni bizonyos alkatrészeket a PCB-ről, meg "túlpörgetni" a ventit.
Amúgy meg sűrített levegővel a jól megtapadt, "rásült" port nem fogod lefújni, és ha azt nem fújod le, akkor arra gyorsan visszatapad a por, a legtisztább, ha szétszeded és alkohollal, fültisztító pálcikával, zsebkendővel áttörlöd.
-
SP4C3
veterán
válasz
Gstyler #69223 üzenetére
Úgy értem, hogy sokszor láttam már itt is panaszt, hogy artifact-el a kártya, szétesik a kép, színes csíkok, minták tapasztalhatók játék közben... Magyarul a gyártók "OC"-ja hazab{*!ta a kártyát, hulladékot árulnak és ezzel átverik a vásárlókat, főleg, hogy neked a gariztatás idődbe, energiádba, pénzedbe van és egyszerűen vannak emberek, akik nem akarnak ilyennel majomkodni, meg kivárni a 30 munkanapot, vagy ameddig elhúzódhat a gari...
A lényeg: Vidd vissza az üzletbe, mondd, hogy ez bizony tönkrement, gyárihibás... Jó esetben kapsz egy másik kártyát, ami remélhetőleg már stabil lesz és nem halálozik el... Rossz esetben bevizsgálják és aztmondják, hogy semmi baja és visszakapod. Gyártói garancia, vagy a számtech bolt "átvállalta"?
-
SP4C3
veterán
válasz
Ace Ventura #69210 üzenetére
Kapufa, PassMark-ban mindkettő kőkemény 709 pontot ért el.
Én a helyében benthagynám a 720-ast amíg nem tud értelmes videókártyára szert tenni.
-
SP4C3
veterán
válasz
tzsolesz #69162 üzenetére
Egyrészt modern APU-t szeretnél, ami jobb, mint a GT 1030, akkor már 1050-et vgy méginkább 1050 Ti-t rakj egy modern ryzen, vagy shintel mellé.
Lehet, hogy már tart itt/ott a technológia, de vesd össze a HD 630-at egy 750-nel, csak nem olyan bivaly az az IGP...
Egyébként grafikus kártyát újan nem éri meg mostanában venni pász-száz százalékkal megugrottak az árak, tiszta kartellezés, azt meg nem kell támogatni.
Esetleg ha találsz használtan, megbízható embertől, értelmes áron...
(#69163) Ice&Lime Innen talán tudsz viszonyítani. Véleményem szerint simán elfutna a két említett játék!
-
SP4C3
veterán
válasz
fastleslie #69087 üzenetére
Vista x64 drivereket kicsomagolod és device manager-ből kézzel megmondod neki, hol keresse (értelemszerűen ott, ahova csomagoltad).
-
SP4C3
veterán
válasz
erer1000 #69067 üzenetére
Na nekem is hasonló volt, HD7770 + Intel HD tökéletesen ment, az intel HD turbózott is 1.1GHz-ig, ha arra a monitorra dobtam valami terhelést. DE volt olyan is, hogy valami AMD integrált (AMD A4 4020, vagy valami hasonló) gpu + HD 4830-as akadt össze a driverek miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest