- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tixem
addikt
válasz
ricsi99 #84636 üzenetére
Megnéztem ezeken a módokon is. Párhuzamosan a másik slotba rakva a 750 mellett, eszközkezelőben csak az nvidia látszik.
Próbáltam úgy is, hogy nincs rádugva a táp, csak a slot, de úgy sem csinál semmit. Közben eszembe jutott, hogy a 2 tápcsatinál van 1-1 power indicator led, amikor rá van dugva a táp és megy a gép, azok nem világítanak holott ha jól emlékszem zölden kellene világítaniuk ha kap áramot.
Ezek után kijelenthető, hogy a vga a hibás? Sajnos másik tápom nincs.
Garis még egyébként, csak Németországba kell majd visszaküldenem és biztosra akarok menni, mielőtt RMA-t nyomok rá. -
tixem
addikt
Üdv,
Gondom a következő. Adott egy xfx 6800xt, rainbow six közben egyszer csak mint amikor resetet nyomok, se kép se hang, de újra már nem bootol...
Vagyis hát nem tudom, de a monitor nem kap jelet, ugrál az analóg és a digitális között. Nem igazán tudtam hova tenni, ablakos gépház, pörög minden ventilátor, ledek, videokártyán a világítás is de totálisan semmi nem történik. Kikapcsolom majd vissza be, ugyanez, monitor keresi a jelet de semmi.Gépház jobban kinyit, akkor látom, hogy az alaplapon a debug ledek közül a VGA-t jelző folyamatosan fehéren világít. Ba*ki.
Gyorsan szereztem egy gtx 750-et, berakom, azonnal bootol, van kép, windows betölt, minden működik ahogy kell neki. Tehát eddig úgy néz ki, hogy a 6800xt-nek lefőtt a kávé, de nem vagyok teljesen nyugodt.
Újra elővettem a radeont, ezúttal a megszokott pcie csati helyett az eggyel lejjebbi slotba raktam, úgy is a fenti hibát produkálja a gép. Szétszed, újra vissza a rendes slotba, megint hiba. Radeon ki, teszt nvidia be, újra minden működik. Annyi, hogy minden esetben a vga oldalán a radeon 6800xt és az xfx világító felirat működik, tehát valami áramot csak kap.Kérdésem: ne szarozzak tovább vele, tuti a 6800xt a kuka, vagy esetleg lehet a táp azért még ezen a ponton? Az nv ugye direkt slotból kapja, nincs rajta tápcsatlakozó, így ilyen módon a 2x8 pin-t nem tudtam teszelni.
Köszönöm 🙂Ja igen, adatlapomon a konfig részletei, de legyen meg itt is: AMD Ryzen 5800X + MSI MAG X570 Tomahawk WiFi + Scythe Mugen 5 Rev.B - XFX Speedster MERC 319 RX 6800 XT CORE Gaming - Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200mhz - ADATA XPG SX8200 PRO 512GB m.2 NVMe - NZXT C850 80+ Gold - Western Digital Caviar Black 1TB plusz egy pár rendszer hűtő venti
-
tixem
addikt
help plíz
Akad itt egy evga xc3 ultra rtx 3070, amin világít az evga logó, csak tudnám minek. Többszöri próbálkozás után sem működik az evga saját programjával (precision x1 legfrisebb), pedig már az nvidia drivert is töröltem módszeresen + clean install újra. Megnyitom és hiába telepítettem mellé a led sync-et, bele se enged.
Backplate-et nem lehet leszedni, hogy lehúzzam a led kábelét mert akkor át kell szakítani a matricát és ugrik a gari. Mivel lehetne kikapcsolni a világítást? Őrületbe kerget, pedig 1 órája sincs bent, de már kisütötte a szemem.
-
tixem
addikt
válasz
dannyl #74494 üzenetére
[kép] idáig
Innentől semmi, hiába nyomok akármit, nem tudok a biosba bemenni, az alaplapi DirectKey gombbbal sem, ha azt megnyomom leáll az egész.
Raktam bele másik vga-t, egy 5770-et amivel az rx 5700 előtt használtam, azzal SEM indul 3l mostmár, pedig működött vele még az utóbbi két hétben. -
tixem
addikt
-
tixem
addikt
Hali
Következő a gondom. Egy Rx 5700 mech oc személyében új vga szolgálna a gépemben, de nem indul el a cucc. Megragad az alaplap töltőképernyőn és kész. Biosba sem enged be, hiába nyomok f2-t vagy del-t.
Az alaplap egy Asus m5a97 r2.0, tartok tőle, hogy túl új ez a vga ennek a lapnak. Hol a hiba, mit tudok ezzel kezdeni? A videokártya kap áramot, ventik pörögnek és melegszik is, táp egy Seasonic Focus Plus platinum 650
Köszi
-
tixem
addikt
válasz
MK VII #64774 üzenetére
Megtetszett az ára a 1050 ti-nek ezért is kérdeztem. Viszonylag kis ráfordítással tudnék elérni javulást, pár napja találtam egy új játékot és igencsak ledöbbentem mennyire nem bírja szusszal a 7870 a tempót. Sajnos ez tipikusan az a játék ami úgy az igazi minél részletesebb, persze tudom a 1050-nel sem tudnám maximális beállításokon vinni, de a jelenlegivel a medium is épphogy elmegy kategória. Eddig más játékokkal nem volt ennyire szembeötlő a hátrány, igaz nem is sokkal játszok.
-
tixem
addikt
Üdv!
Valaki aki követi a dolgot meg tudná mondani, hogy egy 7870 ma mivel van pariban az új kártyák közül? Gondolok itt ilyen sima 1050-re, 1050 ti-re, rx 460-ra (tudom ez nem új már
) és társaira. Lenne valami számottevő előrelépés teljesítményben?
-
tixem
addikt
Na, erre voltam kíváncsi, akkor 390 kuka.
-
tixem
addikt
R7 260-at akar cimbim cserélni 4 gigás rx 480-ra.
Közben meg jött ma ez
Megéri ez ennyiért, vagy a kevesebb memória ellenére is inkább 480? Ja, proci fx6300. Nekem gyanús, hogy egyikhez sem lesz elég erős, de mindenáron erősebb videokártyát akar. Lelke rajta.
-
tixem
addikt
válasz
B.Á.L.!.N.T #46927 üzenetére
Win 7 Ultimate, de úgy néz ki, hogy most megoldódott.
Viszont most meg a hozzáférési jogokkal traktál, mindenhova azt dobálja, hogy hozzáférés megtagadva
-
tixem
addikt
Üdv!
Újra kellett raknom a windowst és amikor oda jutok, hogy felrakom a catalyst-ot, a telepítés után újraindítom a gépet de amikor bejelentkezik nem látok semmit csak a hátterképet. Se asztal semmi. A feladatkezelőt meg ha elő akarom hívni akkor egy nagy szürkeség lesz.
Mi baja lehet? Catalyst felpakolása előtt is már tudok fullhd felbontást választani win telepítés után azonnal, ami fura mert eddig 1280-as volt a max.
Van egy ssd, ezen fut a rendszer meg van egy hdd amin tárolok stb. Itt is van egy jelenség amit nem értek, eddig nem volt ilyen: a hdd a D meghajtó, belemennék a letöltésekbe és olyat dob, hogy nincs megfelelő jogosultságom a mappa megtekintéséhez (holott a fiók rendszergazdai jogokkal bír), DE a folytatás választása esetén már lesz jogosultságom a mappa megtekintésére. Wtf?! Eddig oda mentem mindkét lemezen ahova akartam most meg ilyen bullshit-tel dobálózik.
Ez a catalyst is micsoda? Próbaltam a vga telepítőlemezén levő régebbi drivert feltenni, de ugyanez ami 14.12-vel. Rejtély, valaki tudna segíteni, hogy mi miatt van ez?
Asus 7870 az alany, de van egy sejtésem, hogy ez nem a vga sara, hanem valami rendszerhiba vagy nem is tudom.Köszönöm!
-
tixem
addikt
Hali
MSI R7970 kártyát kihajt egy FX 8320? Más megoldás esetén nem K-s i5 például 4690, vagy 4570 esetleg 3570 vagy 3470? Illetve elég lenne e nekik egy Raider 550? Utóbbiban azért biztosabb vagyok, hogy igen, előbbiben már annyira nem.
Köszi
-
tixem
addikt
Sziasztok!
Újra utánajártam a vga-m melegedésének. Több mérést is csináltam:
Megnéztem battlefield 3 alatt mit alakít, a gyári automata ventivezérléssel gyári órajelen 70 fok fölé megy, maximum 75 fok volt. Ezután 100%-on járatott hűtéssel is simán 60 fok fölé megy, valamint bizonyos időközönként ha maximumon mennek a ventik elkezd zúgni vagy nem is tudom mit csinál, ilyen zümmögő hangot ad.
Megnéztem msi kombustorban is 5 perc után automata ventivel alapórajelen 76 fok, 100-as ventivel még egy 5 perc után beáll 70/72 fokra. Itt szintén elkezdett zümmögni a kártya.Írtam a hardverkernek is, hogy ez szerintem így nem kóser, persze a szervíz azt állítja, hogy ezek a hőfokok teljesen normálisak egy ekkora kártyánál.... Ha továbbra is 40 fok lenne odakint, lehet engem sem izgatna, de itt most 16 fok van odakint, és így produkálta a fenti eredményeket.
A venti zörgése pedig szerintem sehogy sem normális. Bár erre azt mondták, hogy ha zavar vigyem be és megnézik. Na most félek ,hogy ott hanem jön elő a hiba egyrészt hülyét csinálok magamból, másrészt meg amíg a szervizben van legkevesebb egy hétig vga nélkül maradok és nem tudom használni a cuccot, fx prociban nincs igp
szerintetek?
-
tixem
addikt
Lenne egy dilemmám egy v2 hűtős asus 7870-nel. Szerintem melegszik csöppet
Itt 5 perce futott a Kombustor, gyári órajelen megy a kártya, a ventik alap automatikusra vannak állítva, tehát az alap afterburner értékre. A ház zalman z11, elöl van egy 14-es venti, ennek egy részét a 2 hdd blokk hűtő kis venti kiszedi, de jut belőle hátra is, valamint alul a táp előtt van egy 12-es coolink swif2, hogy a vga-nak jusson levegő. Közvetlen ablak mellett van a ház, nem süt rá a nap, és hűvös is van szóval ez is besegít.
75 fok sok?
BF3 alatt (fullhd ultra) jó fél óra után a fenti értékekkel kb 70 fok, húzva (1170/1370) kb 75. Hsz. küldésekor már 10 perce fut a cucc, és 77 fok. -
tixem
addikt
Üdv!
Van olyan monitor amivel játék közben látom a hőfokokat meg hogy hány százalékon jár a venti? Tudom msi afterburner ilyen, de olyat keresek ami például bf3 alatt nekem a játékban is kiírja, mittomén megy a sarokban a mérés. Valami ilyesmire lenne szükségem
Köszi! -
tixem
addikt
válasz
JóGeri. #30387 üzenetére
hát nemtom. Annyi röviden, hogy a cpu nemelég combos, hogy bizonyos teljesítmény felett lévő vga-kat maximálisan kihajtson.
17"-os monitorra még a 6770 is elég lesz. De ha később beújítasz valami izmosabb procit, akkor az 5850 is jó lesz. Bár már az 5850 se mai gyerek. Én ha a helyedben lennék, egy új 6770-et vennék, mert használtan max 1 hét próbagarival kapsz csak ilyen régi vga-kt, és ha tönkremegy, szívhatod a fogad jobb híján. Emez meg 2 évig csak be van biztosítva, annyi idő alatt meg ez is-az is elavult lesz procistul mindenestül.
-
tixem
addikt
válasz
JóGeri. #30385 üzenetére
6770 már bf3-ra is jó, attól függ mekkora felbontású a monitorod meg mekkora részletességgel nyomod.
De ha erősebbet akarsz, 25 körül van 5850, az a vga nálam fullhd-n ultrán vitte a szóban forgó gammát élvezhetően. Esetleg gtx 460 de attól már megint csak jobb az 5850. Ezek között nézz szét aprón.
De ha nem full hd-ban játszol, akkor high-on is simán elszaladgál a 6770.
-
tixem
addikt
válasz
JóGeri. #30381 üzenetére
Én ezt venném ennyi pénzből
-
tixem
addikt
Hello!
Ezen az oldalon a Unique ID rész mit takar? Mit kell oda írni?
-
tixem
addikt
crysis 3 úgy nézem sokaknál beteszi a kaput
a fentiekre reagálva, igen legújabb catalyst van fent, 13.1-es. Nem 13.2, az tudtommal csak a crossfire-re lett kihegyezve, javítsatok ki ha tévedek.
-
tixem
addikt
válasz
BomiBoogie #26804 üzenetére
nem mértem még rá, de nagyon úgy néz ki. Beakad aztán megy tovább rendesen, csak fps lehet
-
tixem
addikt
mi az oka annak, hogy egy 7870-en crysis 3 még mediumon is kvázi szabályos időközönként laggol. Egyébként megy flottul highon is, de sokszor beáll még zárt térben is. Egyedi hiba vagy másnál is van ilyen?
-
tixem
addikt
válasz
agressiv #26483 üzenetére
érdemes, mert nem vagyok meggyőződve arról, hogy később nem fordul e majd elő gyári órajelen, így inkább élek ezzel a lehetőséggel. És azért is megéri, mert gagyibyte hozzám többet be nem teszi a lábát, ez volt az utolsó. Busz meg ingyen van, úgyhogy anyagi hátrányom nincs miatta.
-
tixem
addikt
válasz
BomiBoogie #26480 üzenetére
és a 8 munkanapos elállási jog? még belül vagyok és neten rendeltem.
-
tixem
addikt
-
tixem
addikt
Hello!
Segítséget kérek. Tegnap sikerült üzembe helyezni az új pc-m. Win7 minden felrak, de össze vissza megy. 4 újratelepítés után eddig úgy nézett ki, hogy minden oké. Win7 fel, alaplap driver dvd-ről minden, vga driver majd friss 13.1 catalyst. Net keretrendszer dx websetup stb stb szóval mindent úgy ahogy az előző gépemen csináltam. De valamiért sehogy se akar a vga (vagy nem tudom mi) rendesen működni. Dead Space 3-mat feltettem 3 forrásból is (tudom torrent, 20 miatyánk
) de minden indítás után kékhalálozik egyet. Youtube-on ha el akarok indítani egy videót, összeomlik a képernyőillesztő és a böngészőt újra kell indítani, hogy használni lehessen. Ezt elég sűrűn eljátssza.
AIDA64-ben a GPU résznél nem ír semmit, az alaplap típusa pedig Unknown/ismeretlen, holott feltelepítettem.
Mi az úristen baja lehet?Most még megnézem Origi BF3-mal, arra már nem lehet ráfogni, hogy warez, de van egy sejtésem, hogy az is hasonlóan fog viselkedni.
Van valakinek valami ötlete? rendszer: fx 8320, asus m5a97 r2.0, gigabyte 7870 OC ghz edition, memória, HDD, fsp raider 550
köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Napelem
- Xbox tulajok OFF topicja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest