- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
trancemusic
senior tag
válasz
OutSider17 #65090 üzenetére
De igen. Bocsi,benéztem,2x 4+4-ről volt szó.
Az erősebb tápokon tényleg van 2 cpu tápcsati. Pl. 850w-os vagy nagyobb Fsp. [link]
-
trancemusic
senior tag
válasz
OutSider17 #65087 üzenetére
szerk.
-
trancemusic
senior tag
Sziasztok,most én kérnék segítséget. Nem találok megfelelő biost a vga-ra,hihetetlen,de ez van.
Amiket próbáltam,kékhalál lesz driver telepítés alatt,illetve,eggyel felmegy a driver,de win boot után fekete képernyő. Előélet: félrekattintottam,és rosz bios került a karira. 2d-ben tökéletes. Sapphire 6850,6870-es bios ment rá véletlen. Ettől tönkremehetett? GYártó honlap nem segít,techpowerup biosok se jók. Köszönöm az ötleteket. U:I: Most adtam el a 770-et,új kártya vásárlásáig jó lenne használni,a haswell igp-nél azért jobb lenne. Köszönöm
-
trancemusic
senior tag
Normalis. Boost függ adott chip mekkora feszt "kér" adott órajelen,ha alacsony fesszel megy stabilan magas orajelen,a hőmérséklet is normalis közben,es a power limitbe is belefer,akkor bizony felboostol a gyári fölé akár 100 mhz-vel is. Sok feszt kérő,melegedős, tuningot se szerető chip nem boostol fölé.
-
trancemusic
senior tag
válasz
maniacc93 #64182 üzenetére
Sanszos,hogy kilukadt a hőcső. Terheléskor szépen fokozatosan melegszik fel,vagy szinte helyből ugrik 95 fokra? A borda langyos,meleg vagy forró ha megérinted? Ha nem forró a borda az paszta hiba is lehet,vagy nem jól fekszik fel a hűtő a gpu-ra. Tuning, furmark ,ne is próbáld,amíg nem tisztázódik a dolog.
-
trancemusic
senior tag
válasz
janos666 #64174 üzenetére
Első körben vedd vissza a ram tuningot,még akkor is,ha stresszteszten átment. Ibt very high stabil beállítással, 5 másodperc crysis 3-ban,már dobja is a win a kéket. Ha nincs változás,a cpu órajelet csökkentsd,100 mhz-ként próba.
U.i. ha gtx1080ti a vga,vagy low grafika 800x600-ban,akkor érthető lenne a gpu kihasználtsák sandy mellett. -
trancemusic
senior tag
válasz
janos666 #64172 üzenetére
Cpu limitkor nem feltétlen megy 100%-on a cpu,főleg ha 2-3,esetleg egy szálon fut az engine. A gpu ha nincs 100-on,akkor a cpu miatt kevesebb az fps. Ez cpu limit,amikor a vga 60-70%-on megy. Ha tuningolva van a cpu és/vagy a ram,előfordul hogy csökken az fps magasabb órajelen,mert téveszt a ram vezérlő vagy a ram,és a cpu "hibajavít" ami erőforrást von el tőle. Pl. Nekem 4.8 ghz haswell kevesebb fps volt mint 4.5 ghz-en,de ha visszavettem az uncore órajelet,és adtam a imc-nek plusz feszt,akkor hozta az elvárt töblet fps-t 4.8ghz-en.
-
trancemusic
senior tag
válasz
JuliusK #64151 üzenetére
Milyen felbontás? Azért ennél jóval erősebb az nv. Esetleg cpu intenzív a game engine? Ha húzod a cpu-t nő az fps,vagy marad ugyanannyi? Ha nő az fps,akkor ennél a játéknál,ezeken a grafikai beállításokon cpu limited van,nem jön ki a vga ereje. Amúgy a minimum fps 40%-val több a 970-vel,ez a lényeg,mikor több számolnivalója van a gpu-nak,akkor kijön a kettő közti különbség. Sztem ne foglalkozz vele,16x-osélsimítást ha bekapcsolod mindkét karin,előjön a kettő közti különbség,vagy másik játékban is kiütközik ez. A két vga nem egy kategória. Kb. : gtx 660ti vs. gtx 780
-
trancemusic
senior tag
válasz
Winner_hun #63718 üzenetére
Hát nem jött zavarba a kis "sz@ros" a furmarktól. 60fok az semmi,gondolom jatek kozben 45-nel meg nem volt melegebb
(igaz,ez nem a titanX gpu-ja,de a hofok akkor is ok. ) Sztem contact hibad volt,semmi baja a vga-nak.
-
trancemusic
senior tag
válasz
Winner_hun #63718 üzenetére
Hát nem jött zavarba a kis "sz@ros" a furmarktól. 60fok az semmi,gondolom jatek kozben 45-nel meg nem volt melegebb
(igaz,ez nem a titanX gpu-ja,de a hofok akkor is ok. ) Sztem contact hibad volt,semmi baja a vga-nak.
-
trancemusic
senior tag
válasz
Winner_hun #63715 üzenetére
gigabyte szokasa volt régen,hogy lehagyott egy-két sensorst a karikrol sporolasbol.
Frissítsd a gpuzt.
Aida fpu (csak fpu) benchmark megizzasztja a cpu-t rendesen. Vagy Intel burn test,very high-on,ez a memóriának is adja az ívet,ha vmi nem stimmel dobja a kéket a windows pillanatok alatt. -
trancemusic
senior tag
válasz
Winner_hun #63712 üzenetére
Furmark. Már ha az izzadást szó szerint érted.
Leghűsebb vga is izzad alatta.
Vram tesztre nem jó.Csak gpu-t kínozza. Vrm hőfokot is monitorozd közben mittomén: gpuz sensors fül pl.98celsiusra megy fel a vrm hőfok a karimon 5perc furmark alatt,a nyák maga is süt,hiába a backplate. Szal' csak óvatosan.
-
trancemusic
senior tag
Az milyen már,mikor 3568 fps-vel hullámzik a víz 3dmark03-ban? Ilyen
-
trancemusic
senior tag
válasz
nonsen5e #63561 üzenetére
Érintkezési hiba volt a slotban. Dettó ez volt nálam 770-vel, igaz,picit szaftosabb: csak hideginditasnal volt oké a gép,alvó állapot vagy restart utan black screen. Driver telepites kozben black screen. Vga ki,alkohollal slot,nyák pcie érintkezőit áttöröltem,azóta semmi baja. koppkopp.
-
trancemusic
senior tag
Egy kis érdekesség:800 mhz-en járatott i5 haswell viszonya a krájzísz háromhoz,gtx 770 mellett. muhahaha
-
trancemusic
senior tag
Érdekesség:356 fps gtx 770-vel,crysis 3-ban,low grafikán.Ezt a cpu-t se kell egy ideig kukázni...
[link]
-
trancemusic
senior tag
válasz
martin.p #62938 üzenetére
6870 12000ft-tól mennek használtan. (Pár hete láttam )
1 gb vram szűkös 2017-ben.
A gpu 10-20% erősebb kb a 750ti-n, de mellette szól:
Újabb.
Driver támogatás még van rá.
Dx 12.
2 gb vram.
Felét se fogyassza, 60watt, nem melegedős fajta.
Tuningot jól bírja, a radeonnak 1 ghz körül van a vége, fesz emeléssel.Sztem megéri a csere.Legjobban úgy jársz, ha eladod a radeont, veszel garis 750ti-t hardveraprón.
-
trancemusic
senior tag
válasz
flatline#2 #62922 üzenetére
Kíváncsi vagyok mennyit gyorsult a géped játékok alatt, mert a phenom 2-őm 4ghz-en 670-et, 7870-et se tudta 100%-on hajtani.
90% volt a max, full hd full grafika természetesen. -
trancemusic
senior tag
válasz
trancemusic #62917 üzenetére
Itt van: ilyen gyors a crysis3 motorja, ha "engedik" neki, hogy az összes cpu magot használja. [link]
-
trancemusic
senior tag
válasz
Runner_fxr #62916 üzenetére
Ez valszeg a beépített teljesítményrontó, mint a crysis 2-ben a víz a város alatt.
Észlelte, hogy figyelik.
Timer resolution 2.0-val ki lehet iktatni, 200-300 fps lesz utána lowon egy mindössze gtx770-vel, alapórajeles 4670k-val.
Melózok, keres rá youtube: low cpu usage crysis 3 , vagy vmi hasonló.Más fórumokon borzoltam a kedélyeket, főleg amd-s, mikor betettem a 313 fps-ről a screenshotot, cpu alapon, 770 alapon, ram 1333 mhz...
Sza'l működik crysis 3-ban, más gameban sajnos nem. -
trancemusic
senior tag
válasz
Runner_fxr #62898 üzenetére
Power limited emeld fel a vga-n.
Hőfokok rendben vannak? -
trancemusic
senior tag
válasz
hunvarlan #62860 üzenetére
Ne gondolj semmi hardveres hibára.
Shader intenzívebb játék jobban izzasztja a gpu-t, ott van még a cpu mennyire hajtja a vga-t, lehet cod alatt nem megy 100%-on a vga.
Élsimítást tedd maxra controll panelban, vsync-et kapcsold ki, izzad majd cod alatt is.
Gpuz sensors fülön megnézheted, vga kihasználtság mennyi játék közben. Szóval ez nem hiba, nyugi -
trancemusic
senior tag
válasz
Vadernagyúr #62843 üzenetére
Nem a megverésről szól a tortenet.
Lassabb , de egyenletesebb játékmenet.
Írtam, mit művel a 770 50-80 fps ellenére, mikor kevés a vram.
Inkább 40-60 fps, de az folyamatos legyen.
Bencmarkozni vegyél egy 2 gb-ost, játszani 4gb-ost. Ennyi.
4gb 770 mint a vaj, olyan simán fut minden, igaz 10-20 vagy akár 30%-val lassabban, mint a 2gb-os változaton.
Te döntésed... -
trancemusic
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #62557 üzenetére
460 sokkal gyengébb mint a 6970. Kb 6850-es szint.
Gpuz sensors fül mutatja a gpu kihasználtságot.
Látatlanba azt mondom, kb összepasszol a cpu-val.
6970-et tuti nem hajtotta ki alapórajelen. -
trancemusic
senior tag
válasz
MaxxDamage #62264 üzenetére
Full hd-ban max. grafikán 60% körül megy a sli,arra még azt mondom,elmegy,mivel 20%-val több mint egy karival. De ebből nem lehet messzemenő következtetést levonni,mivel a sli nem skálázódik jól sohasem.
Szerezz egy 660 ti-t kölcsönbe, vagy hd 7870-et, az kb. a 480 sli szintje,ha ennyire érdekel a dolog.
De! a wolfi alatt,ami nem támogatja a sli-t, bizony,látszik, hogy nincs kihajtva a vga.
Full grafikán magas felbontásban 70% gpu kihasználtság nagyon gyenge.
Erősebb cpu-val még egy karit használva is jóval több fps-ed lenne. Kevesebb mag,magasabb órajellel értem az erősebbet.
Nem gondoltam volna hogy ennyire gyenge 12 amd mag,igaz,félgőzzel se mennek a magok,mert ez függ a játék motorjától is,más játékokban biztos jobb a helyzet,magasabb órajelű 4 magos ebben a gaméban jobban teljesítene.
Kevés olyan game van,ami profitál akár csak 6 magból,neked 12 van.Köszönjük a vidiket,itt ph-n is kevés ilyen konfig lehet.
-
trancemusic
senior tag
válasz
MaxxDamage #62250 üzenetére
Sli szinte soha nem megy úgymond 100%-on.
A nálad mért gpu kihasználtság qrva jó érték sli esetén. Jó az engine, meg a vga driver.Mérd meg low grafikán is,alacsony felbontásban.
Írok egy példát.
X2 6000+ cpu, hd 6850 vga, farcry3.
Low grafika alacsony felbontasban 18 fps átlag, max 21, min 10 fps.
Max grafika plusz élsimi magas felbontásban : átlag 18 fps, max 20, min 8 fps.
Orbitális cpu limit!Ugyanez a vga i5 4670k mellett: low 60fps átlag, max grafikán 30 fps átlag.
(Néhány éve mértem, nem 100%-ig emlékszem pontosan,nem írtam fel, ez csak olyan iránymutató számodra )
-
trancemusic
senior tag
válasz
MaxxDamage #62246 üzenetére
Ezek szintetikus tesztek, (van itt egy szálon futó, 2001,03,05 több szálon futó: 06,firestrike , , ,van ajol cpu limit, van ahol vga limit, van ahol megy a sli, van ahol nem... A lottó jövőheti nyerőszámait könnyebb megválaszolni
) gondolom téged a játékok alatti telj. érdekel.
Mivel ritka konfigod van, sztem mérd le, utána oszd meg velünk a játékok alatt mert fps-t.
Alacsony felbontás- low grafika, magas felbontás- full grafika. Ha nincs különbség az fps-ben : ordas cpu limit
Ha brutal sok különbség van, akkor a vga kevés, erősebbet is elbírna.U.i. látatlanba sztem több szálra megírt game engine esetén, valószínű bőven kihajtja gtx480 sli-t is.
Várjuk a teszt eredményeket! -
trancemusic
senior tag
válasz
trancemusic #62174 üzenetére
Kifutottam a szerkesztesből,elnézést.
Most olvasom,más játékban 99%-on megy a gpu.
Felejtős amit fentebb összehordtam
Driver és/vagy/illetve game engine netalán oprendszer hiba. ( néha beragad a cpu energiatakarékos üzemmódba. ) Winfos bármire képes, energiasémát ellenőrizd, maximális érték 100 legyen cpu-nak, vagy tedd teljesítmény centrikusra.
Próbáld másik vga driverrel.
Ha van patch a gamehoz, telepítsd. -
trancemusic
senior tag
Ha low grafikán,alacsony felbontásba lenne a game akkor ok. ( lowon egy 770-et , ami kb. 280x-vel egyenértékű, se tud még 90%-on se tartani húzott 4670k-se sok gaméban. ) Full grafika full hd-ban: ott vmi gáz van. 99-en kellene lennie szinte folyamatosan, ennél erősebb karikhoz is elég a cpu-d.
Lehetséges okok,ellenőrizd: cpu trothlingol mert túlmelegszik.
Érintkezési hiba van a pcie sín vagy a cpu foglalatban, a kártya nem megy 3.0 x16, hanem mittomén 2.0 x4.
Nem írtad hogy hidegindításkor jó,de pl. ujraindítás után már nem,mikor bemelegedett (hőtágulás) Nekem volt ilyen gondom anno, a slotban volt érintkezési mizériám.
Roguekiller-t futtasd le, van olyan bányászvírus,ami a cpu-t használja.
Furmark és heaven benchmarkot is nézhetnél,ott a gpu használatnak fullon kell lenni.
Heaven benchmark alatt full hd-ban extreme grafikán, a 800 mhz-en járatott haswell i5 30-40 %-körül tartja a gtx 770-et. Tegnap tesztelgettem kicsit -
trancemusic
senior tag
válasz
hatnor #62156 üzenetére
Én is fo$ok,mert keplerem van,elkezdtek megdögleni. Gtx 660ti-k kezdték,most jönnek a nagyok. 780-ak is... Tokozáson belül döglik meg a forrasztás, javítani sem lehet, haveré nemrég halt be. Nem húzta soha, soha nem benchmarkolt,azt se tudja furmark mi fán terem. Hétvégi koca játékos volt. Enyémben 10x annyi pixelszámolgatás lehet minimum. Eladni se lehet,mert hullanak mint a legyek, mint az 7xxx ill. r9 2xxX.
Szerintem is kuka, tedd a többi mellé dísznek a polcra vagy a szekrénybe.
Pécés nem dob ki ilyen "ereklyét" -
trancemusic
senior tag
válasz
#34576640 #62130 üzenetére
Feszt nem babráltad, nagy baj nem lehet. Driver, tuning progi letöröl, ddu-val a drivert, utána ujratelepíted a drivert, kész vagy.
Ha nagyon beleette magát a windows adatbázisába a progi, akkor nem úszod meg winfos újratelepítés nélkül a dolgot. Feltéve,ha másik gépben hibátlanul működik...Padisah: mindenképp, DisplayDriverUninstaler-vel
-
-
trancemusic
senior tag
Mivel a karid középkategória alja, valszeg grafikai beállítás miatt van ez, vagy sok az ellenfél. Multi mindig is jobban ette a cpu-t.
Low grafikán 90%-on hajtja a 4670k 4ghz-en a gtx 770-et crysis3 alatt. (Senki se mondja a haswellre mégse,hogy gyenge) ennek ellenére 200 fölötti fps-t elég gyakran láttam. Az Nfs rival 800 mhz-en (beragadt energiatakarékos módban véletlen a cpu ) is megvolt a 30 fpsSzal nyugi,ennél (270x) sokkal erősebb karikat meg tud hajtani. Btutálok ezek a procik,még a sandy i5 is nagyon elég 4-4,4 ghz körül hajtva.
-
trancemusic
senior tag
válasz
Wizard! #62089 üzenetére
Elromlott az onboard hang. Elég gyakori,csak véletlen egybeesés a vga driver telepítés utáni hiba létrejötte.
Szuper hangkarikat lehet kapni,amik messze jobb minőseguek mint a realtek f@szsag. Döglődő alaplap első jele az onboard hang megdöglése. 15 év alatt 3 asus,2 giga lapban döglött meg az integrált hang. Asrock,abit, na ezekben nem. Nem mintha ez számítana bármit is... -
trancemusic
senior tag
válasz
ntamas97 #62069 üzenetére
Csak tipp: élsimi miatt 2 gb vram betelik,sőt, rendszer ram kerül használatba, lehet oda dobja ki az asztalt is... Láttam hasonlót, ezer éve fx5600 128 mb karin. Igaz,ott észhez tért doom3, quake4 (256 ill. 512 mb vram igény full grafikán) de fél perc is majdnem megvolt mire megjelent az asztal,ikonok egyessével jelentek meg. Low grafikán megszünt a jelenség.
-
trancemusic
senior tag
válasz
Laca333 #62065 üzenetére
Gondolom nem akarod otthon kicserélni a cicergő tekercset. Marad a szoftveres buhera.
1. Power limitet lentebb veszed,nem boostol fel annyira.
2. U.a. másképp: órajelet visszaveszed tetszőleges mértékű lépésekben,amíg megszűnik a jelenség.
3. Alacsonyabb felbontásban tolod a gamét.
4. Fejhallgatót használsz.
5. V'sync-et bekapcsolod,ha csak magas fps-nél jön elő.
Asus gputweak progival (is) tudod ezeket szabályozni.Nekem alaplapom volt ciceri, gondolod, egér görgő mozdításakor is jelzett: itt vagyok,cicergek. A szintén asus 770-em nem cicereg,hanem tyíííî-zve fütyül magas fps-nél. Hihetetlen idegesítő, fejhallgató nélkül.
Én a fejhallgatóra szavazok. -
trancemusic
senior tag
válasz
fernando0526 #62033 üzenetére
Legegyszerűbb megoldás: molex csatira kötöd,sárga pirosra,az 7voltot eredményez.Kb 65%-on fog pörögni,nem lesz hangos. Az öt volt (piros fekete) lehet kevés terheléskor. A 12 volton meg ugye hangos max. fordulaton (sárga fekete )
-
trancemusic
senior tag
válasz
SunMount3r #61979 üzenetére
Probat tehetsz vele.Őskövület voodoo 2 !!!!!(sli)kártyán láttam futni doom3-at (open gl-es motor van alatta) a játszható kategóriát alulról súroló sebességgel. Ja,elég csúnyácska grafikával. Open gl az nem direct-x,szóval próbáld meg...
-
trancemusic
senior tag
válasz
Sidorovich #61374 üzenetére
Alaplap biosát kell valószínűleg frissíteni.
-
trancemusic
senior tag
válasz
Hunork #61320 üzenetére
Monitorozzátok játék közben pl. Msi AB-vel.
Én hwinfo-val szoktam,ablak módban megy a game,fps eséskor látni fogjátok,hogy a cpu vagy a vga vesz-e vissza az órajelből.
Hőfokok,feszültségértékek,kihasználtság,szal mindent mutat.Látatlanba azt mondom: vrm túlmelegedés miatt a cpu visszaveszi az órajelet.
-
-
trancemusic
senior tag
-
trancemusic
senior tag
válasz
Jamby18 #61004 üzenetére
Gt 720 ill. R7 240-nél erősebbet felesleges venned,mert a cpu nem tudja meghajtani,és erősebb karival se nő az fps.
Hd 6850-et 30-40% volt a max. amennyin hajtotta.
Húzni sem lehet, 3-3,2 ghz a vége max. ezeknek a prociknak.Ha tervezel platformváltást vagy esetleg a lapod támogatja a phenom 2 x4-et, na akkor vehetsz erősebbet.
Említett phenom pl.960-970 4ghz körüli órajeen akár gtx 660-hoz is elég. -
trancemusic
senior tag
válasz
Peti78 #60829 üzenetére
Majd 2x gyorsabb.
Pixeltoló képesség, memória sávszélesség, jó ez csak elméleti,de gyakorlatilag is kijön a különbség, mert nem eltérő architektúra.Arról nem is beszélve,hogy bármelyik 780 megy 1 ghz felett.
Csak hogy a tdp-be beleférjen,azért annyi az órajel.
Alázza a 660ti-t,de még a 770-et is,húzva a 970 szintjét hozza.
Játékokban full hd + élsimításnál jön ki igazán a durva, a memória busz, és a jóval több cuda és tmu miatti dupla sebesség a 660ti-hez képest. -
trancemusic
senior tag
Gariztasd le.
Áramszünet után nincs kép,meg kikapcsol a gép.
Ezt kell mondani.
Ha kérdezik,lett bios frissítve esetleg?
Az micsoda?... Ez legyen a válasz.U.i. láttam áramszünet miatt elállítódott vga biost, hihetetlen,abszurd értékekre állt át.
( bios szerkesztő progival láttuk ezt )Azt látta a win,vissza lehetett flashelni a gyári biost.
-
trancemusic
senior tag
Mikor bekapcsolod a multimonitort, csak kép nincs,de megy a gép?
Akkor emlékezetből kell flashelned,írd le a folyamatot pontosan, lépésről lépésre.Amiről betallózod a rom fájlt, csak az legyen,ami feltetlenkell,hogy egyszerűbb legyen a dolgod.
Ha nem megy a gép se multimonitorosan se bedugott tápkábellel,meg a win se látja a karit: fakereszt.
Lett egy szobadíszed. -
trancemusic
senior tag
-
trancemusic
senior tag
-
trancemusic
senior tag
válasz
MK VII #60513 üzenetére
Na neee!
Amúgy tényleg nem fogja meg a x8.Itt az alkalom srácok tesztelni.
Pcie átállítjátok biosban gen 2-re,mintha x8 lenne 3.0-án.
Nnna: a 770-et 3-5%-ban lassította le a busz,ami meglepett,ez game és 3dmark alatt is kijött.Ehhez erős cpu is kell,ami szolgáltat elég adatot.
Ezek szerint kb. Gtx 670 körüli erősségű vga-nak elég úgymond a pcie 2.0 x16.Erősebbet már visszafoghat.
Természetesen ez is game beállítás,felbontás, cpu órajeltől is függő dolog.
Crysis 3, Metro LL, 3dmark03, 11 alatt jött ez ki.
Cpu alapon ment,turbo all core-val. 3,8 ghz.
Ezért (is) nem éri be az fx húzva se az intelt,mert a busz is lekorlátozza.
Hiába van 6ghz fölé rántva, ln2-vel hűtve.Ph toplistát böngészitek,cpu limites tesztben (3dmark2001, 05, 06 ) sehol nincs az amd sajnos.
-
trancemusic
senior tag
válasz
Enigma1945 #60223 üzenetére
---
-
trancemusic
senior tag
válasz
Enigma1945 #60151 üzenetére
Próbáld reprodukálni a hibát,ugyanolyan körülmények között.
Toljad a bf4nek órákon át.
Ha nem jön elő a hiba,akkor sztem csak érintkezési hibád volt a slotban, vagy maga a vga kábel csatiban.
Van ilyen... -
trancemusic
senior tag
-
trancemusic
senior tag
válasz
Enigma1945 #59881 üzenetére
Azonos órajelen pont fele a teljesítménye mint a haswell i5-nek.
Full hd-ban gtx 660 körüli mehet mellé,húzva 4ghz környékére 660ti,hd 7850 mellé merném tenni. Full hd alatt jóval gyengébb kari is "elég" lesz. -
trancemusic
senior tag
válasz
Pokolika #59837 üzenetére
Ez a lap több vgára háklis,pl a hd 6xxx széria is pont ugyanezt műveli a lapban.
Mi is próbáltuk erős táppal ( raider 650w ) semmi változás.
Ha beindult,akkor stabil volt,bármit eresztettünk rá.
Furmark,3dmark, gamék, ibt, linx stb...
Egy próbát tehettek másik táppal.
Érdekes, gtx 770-vel semmi gond nem volt, pedig újjabb is meg nem is fogyaszt keveset.Mi alvóba tettük mindig,onnan ébresztve mindig adott képet.
Haver szervizes, mindent kipróbált annó, ezt hívják bugnak. -
-
trancemusic
senior tag
válasz
ReFleXx #59511 üzenetére
Egy vga kimaradt. Ha plusz 10% ft-ja van a keret felett, és kap kb. 15-18 % plusz teljesítményt játékokban mérve: na ő a gt 740 gddr5
Abban az ársávban pont nincs más kari, normálisabb gtx 750 30k felett, gt 730 : azt gaméra nem, max diavetítésre jó, a fermis ( 440 ) az meg őskövület.
-
trancemusic
senior tag
válasz
Rexcor #59499 üzenetére
Ha csökkentett módban betölt a win, akkor valxeg driver gondod van.
Takarítsd le, majd telepítsd újra a drivert.Ha csökkentett módban is lefagy, akkor lehet elromlott a kari, próbáld ki másik gépben.
u.i.: Nem lepődök meg a 780-on, 30% körüli tuningot nyomtál neki.
Benchmarkra oké, de 24/7-re ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Robotporszívók
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- PlayStation 5
- SkyShowtime
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest