- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raki
aktív tag
Hali!
Egy baleset végett sikerült megölnöm a VGA-mat, örök sötétségbe borult szegény (rövidre zártam vmit a lapkán).
Most attól parázok, hogy nem csak a VGA szállt el.
Lehet-e a tápnak ill. az alaplapi PCI-e foglalatnak vmi baja és ha igen honnan veszem észre?
Jelenleg VGA nélkül is műkszik a gép, de folyamatban van új kari beszerzése és félek attól, hogy az új kártyát is tönkretenné ha vmi nem klappol.Ui.: ha berakom a halott karit a ventik pörögnek rajta, nemtom ez jelent-e vmit...
-
Raki
aktív tag
-
Raki
aktív tag
Hi all!
Jó nagy pechem volt a mai nap: (röhögni ér)
VGA cserét tervezek és le akartam mérni a kártyám pontos méretét, de lusta voltam leállítani a gépet és kivenni. Így történt az, hogy a mérőszalag fém vége épp hogy hozzáért az egyik forrasztáshoz (csak egy pillanat volt az egész), szikrázott egyet és elsötétedett minden, szal grat magamnak. Mondjuk azt nem gondoltam, hogy ennyi elég neki, hogy tönkrevágjam, de ebből is tanultam.
Mit szóltok hozzá?
Ráadásul így el is buktam a VGA-m beszámított árát, szal külön jó...
R.I.P. HD 7870 -
Raki
aktív tag
válasz
lacy86 #54910 üzenetére
Üdv!
Én erről annyit tudok, hogy különösebb probléma nem lesz a "régi" kártyákkal, csak azok DX 11.1/11.2-es szinten fogják támogatni a gémeket. Itt vmi feature level-ek vannak és a DX 12 új leveleket fog használni, és ezáltal jobban lehet majd a kártya erőforrásait felhasználni, gom jobban is fognak futni a gémek. De én erről tényleg csak nagy vonalakban tudok, majd a többiek megmondják úgy is a tutit...
-
Raki
aktív tag
Üdv Mindenki!
A napokban vettem észre, hogy a Sapphire HD 7870-es VGA-am egyik ventije nem forog, illetve csak akkor, ha 100%-ra állítom a fordulatszámot manuálisan, sztm a venti motorja adta meg magát én erre tippelek. Így mivel csak az egyik venti hűt eléggé melegszik a cucc, kb. 80 fokos a kártya.
Az a tiszteletteljes kérdésem lenne az itt lévőkhöz, hogy hol tudok ilyen ventilátort beszerezni?Természetesen külföldről nem szeretnék rendelni, válaszokat előre is köszönöm...
-
Raki
aktív tag
-
Raki
aktív tag
válasz
bobalazs #53849 üzenetére
OMFG!
Igen az fent volt, legutóbbi driver telepítésnél fent hagytam, eddig mindig letöröltem, de mondom most kipróbálom mi ez.
Most töröltem is gyorsba és tesztelek. De elárulnád, hogy ez a progi mibe szól bele, illetve honnan vagy ekkora mágus?THX a segítséget
, remélem megoldódik, mert már az agyamra megy...
-
Raki
aktív tag
Üdv Mindenki!
Olyan problémába futottam a napokban, hogy a HD 7870-as vga-am nem igazán akar emelt órajelen menni. Eddig szépen ment 1200/1250-en hónapokon keresztül, viszont mióta driver frissítettem gondol egyet és alap órajelre teszi magát, utána hiába próbálok akármit, se föl se lefelé nem tudom az órajelet módosítani. Hiába próbáltam driver reinstallt stb, nem segített. Ha újraindítom a gépet utána megoldódik a dolog, megint emelt órajelen fut, de aztán random visszaállítja magát megint gyári órajelre, ami 1000/1200.
Eléggé zavar a dolog, mert a 20%-os pluszt simán viszi a kártya és sokat dob fps-ben.
Valakinek ötlet? -
Raki
aktív tag
válasz
BomiBoogie #26092 üzenetére
THX a gyors választ, és szerinted mi számít enyhe tuningnak, olyan 10%-os túlhúzás? Illetve ha 1x-2x elszáll a gép gom nem olyan nagy baj, reset és kész.
-
Raki
aktív tag
Hali all!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy szeretném egy kcsit húzni a VGA-t, de nem akarom hogy elszálljon vmi.
Kérdésem a következő:
A Sapphire Trixx nevű progit használom, és nem teljesen értek 2 csúszkát, egyik a VDDC nevű, ez gom vmi feszültség mV-ban, a másik ami full kérdőjel az a Board Power Li nevű, ami plusszba és mínuszba is mehet.
PLS aki tudja mik ezek a beállítások írja le nekem részletesen, mert nem akarok csak így kontárkodni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest