- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz
shootme2 #62224 üzenetére
Namost elég uncsi és kényelmetlen, hogyha fifázni akarok, akkor ki kell kapcsolnom a gépet, átdugnom a monitorkábeleket az alaplapi csatikra és vagy kiszedni a vga-t vagy BIOS-ban átállítani, hogy az integrálttal bootoljon
A vga-t lehet hogy nem kell kivenni, de a kábelt mindenképp le kell húzni dvgaról és alaplapira kell dugni.
-
perecKING
senior tag
-
htc07
addikt
válasz
shootme2 #48116 üzenetére
Igen, windows.
Nem vagyok ennyire egység sugarú user, épp most akartam screenshotot csatolni a gondról, de most meg már 1680-ra van lockolva (ez lett volna a cél alapból is)
A lényeg hogy megoldotta magát.
Sanszos, hogy az volt a baj, hogy a nagyobb kijelzőt akartam másolni a kisebbre mert megkavarodtam a számokkal.
A kérdés célja egyébként az lett volna, hogy az 1. és 2. jelölést felcserélni a monitorokon, nem pedig az, hogy melyiken legyen a primary desktop (most a 2.-n van: [link] )
-
Winchester95
őstag
válasz
shootme2 #47116 üzenetére
És másik drivert honnan?
csak a legujabbat irja ki...
5850 el semmi baj nem volt meg 4890 el sem...
nincs se lehetosegem sem idom kiprobalni masik jatek kozben...
egyszeruen regi vga driver le kartya csere masik vga driver fel volt....
pcsx2 (ps2 emu) csinalja amugy, de ez is erdekes mert tegnap ugy hagytam 9orat a gepet kozbe ment a jatek es reggel semmi baja nem volt...
van amikor 10perc de most pl 1 ora mulva adta ki.
per pill megy a gta4 kb 30perce de most semmi. Kajak szivat engem ez a kartya... -
Smiley
addikt
válasz
shootme2 #46774 üzenetére
Persze ez mindig lutri meddig lesz jo... De ha utana normalisan van hasznalva, tehat jo hovezetopaszta, jol szellozo haz, figyeli a homersekletet es nem engedi 100 fok fole, mondjuk 4-6 ora folyamatos jatek utan csak ugy nem kapcsolja ki a gepet, hanem hagyja meg 5-10 percig idle allapotban amig a huto kepes ujra normalisan lehuteni magat az egesz kartyat, akkor szerintem jo eselye van arra, hogy egy darabig meg mukodni fog. Ahogy ez tobbszor is elokerult a gyari referencia huto a problema forrasa, a szep matricakon kivul mast nem nagyon tud felmutatni.
-
dakiiiR
csendes tag
válasz
shootme2 #46035 üzenetére
Monitorjaimon van DVI meg VGA bemenet is szóval 1 átalakítót megspórolnék, elég lenne egy displayport-DVI átalakító ha minden igaz. Én ezt néztem ki költséghatékonyság szempontjából. Nem szeretnék én játszani, csak 2 monitoron dolgozni, a TV-n meg filmet nézni anélkül, hogy át kelljen a gépemen mindig dugdosni a dolgokat
-
dakiiiR
csendes tag
válasz
shootme2 #46026 üzenetére
Na igen, megvásárlás után sikerült csak ezzel kapcsolatban olvasgatnom, ugyanezt amit mondasz :S
Ezt a Display Port dolgot nagyon nem ismerem. Ehhez akkor majd kéne még egy átalakítós kábel gondolom, ami a DP-ot átalakítja nekem DVI-ra vagy VGA-ra, hogy ebbe dugjam be az egyik monitort. Jól gondolom ? -
papasoft80
tag
válasz
shootme2 #46015 üzenetére
Hát azt gondoltam, hogy más is van benne, hiszen most is megy és nincs benne még külön VGA.
De most max. terhelésen 120W-ot vesz fel a konnektorból(ami ugye leadva kevesebb), amihez a 150W-os VGA fogyasztást hozzáadva még jócskán benne kellene maradjak a 400-as tápom minden maximális paraméterében. Gond akkor lenne, ha a kártya az egyik csatlakozóból szeretne több, mint 14A-t felvenni, de akkor minek van rajta kettő? Azt feltételezem, hogy ~50-50%-os elosztásban veszi fel az áramot, ami olyan ~7A lehet.Táp adatlap: [link]
MK VII: Persze, hogy nem akarok venni, ha nem muszáj!
De ha veszek is, akkor azt meggyőződéssel szeretném megtenni. -
trancemusic
senior tag
válasz
shootme2 #46015 üzenetére
420wattos chieftech-et 2005-ben vásároltam,csak 6 pines vga csatija van,mai vga-ba fizikailag sem passzol.
Átalakítókkal próbáltam a 6850-est.Hiába 420 watt,pfc ecetere...
Nem mai modern táp,a régi tápok 5voltos ágon voltak baromi erősek,amit egyébbként nem értem miért.
(Említett pl. 40amper )Mai modern tápegységből elhiszem hogy 350wattos is elég.
Ha olyan régi a táp,hogy csak átalakítókkal oldható meg a vga tápkérdés,sztem nem éri meg a sz@rakodást.
-
MK VII
veterán
válasz
shootme2 #45789 üzenetére
Egy átlag user természetesen egy hűtő cserét sem fog megcsinálni ezért viszi be egy boltba ahol megcsinálják neki,de a boltban nem fogják megcsinálni a házventi mókolást.
Egyébként meg ki lehet fogni itt ph-n 8k körül már olyan hűtéseket nem feltétlenül kell megvenni a boltban 14-ért. Ezt a verziót fogom én is elkövetni majd,mert nem érzem szükségét a videó kártyám lecserélésének viszont egy hűtés mindenképp kell majd rá.
"De nekem aztán mindegy mindenki azt csinál amit akar."
Nem hiszem,hogy kötekedni akart a kolléga úgy ahogy én sem... Hisz írtam is,hogy jó alternatíva lehet,de nem minden esetben.. Egyszerűen csak leírtuk,hogy magával a megoldással milyen hátulütők lehetségesek..
Szóval nem a személyed elleni merénylet volt az irományunk csak az érem másik oldalát is meg kellett ismertetni.. -
MK VII
veterán
válasz
shootme2 #45786 üzenetére
Már ne haragudj... De kb negyedszer olvasom,hogy ezt a megoldást ajánlod valakinek. Te csináltál már ilyet vagy ehhez hasonló megoldást?
" A legegyszerűbb és költséghatékonyabb megoldás ha leveszed a gyári ventilátorokat és a burkolatot majd egyszerű házhűtő ventilátorokat rögzítesz a bordára pl kábelkötegelővel."
A kivastagított részbe belekötnék picit,ha megengeded.
Igen kivitelezhető,de nem egy "átlag" usernek. Egy átlag user attól is fél,hogy levegye a számtógép ház oldalát és belenézzen a gépbe. Költség hatékony megoldás,de nem probléma mentes. Sok mindentől függ az eredményessége.. Pl a venti csatlakozó sem feltétlen olyan ami a VGA-ra passzol.. ilyenkor kábelt kell vágni és az eredeti csatlakozót rá kell forrasztani az "új" ventire.. És akkor még ott van a rögzítés amit meg kell oldani... Fejvakarás,hogy mivel... Kábelkötegelő.. Igen persze.. De az sem egyszerű művelet úgy,hogy normálisan a helyén legyen. Ezek a dolgok már korántsem alap dolgok amiket egy átlag felhasználó meg tud csinálni..
A másik,hogy dupla ventis hűtés helyére, egy venti felrakása milyen teljesítménnyel tudja hűteni az adott kártyát. Valószínűleg nem olyan hatékony és akkor ott a veszélye,hogy megsül a kártya.
Egyébiránt amit linkeltél képet az pont egy szimpla ventis kártya hűtése és,ha jól megnézed az utólag rárakott venti csatlakozója nem 4 pin-es csak 3 ergo eleve életbe lép a csatlakozó mókolás művészete.Abban valóban igazad van,hogy ez is egy megoldás,de én személy szerint nem erőltetném.
Amúgy én is elgondolkoztam rajta,hogy teszek a kártyámra egy ilyen megoldást,mert nem 1x csináltam ilyesmit,de biztos vagyok benne,hogy nem tudná megfelelően hűteni a 6950-et 1 ventilátor. -
elttiL
senior tag
válasz
shootme2 #45756 üzenetére
Ok. Mivel soha nem vásároltam ilyen átalakítót, viszont Radeon kártyát igen, így arra következtetek, hogy nekem van eredeti átalakítóm.
Egyébként egyik végén DVI másik végén HDMI kábellel támadtam elsőre. És ha összedugom, akkor megy a hang és a
fénykép és kész? Alapból kiküldené a kártya a hangot is? Bocs a hüle kérdésekért. -
Froghead
csendes tag
válasz
shootme2 #43419 üzenetére
Üdv!
Kissé megkésve ,de köszi a választ! Egyébiránt az XFX gyári hüsijét lecseréltem egy Artic Cooling Twin Turbo II-re mely az elôzô vga-n is jó szolgálatot tett.Így az idle csupán 34 celsius a két csatival rátolva.
Mellesleg az XFX Ghost hûtése egy parasztvakitás! A jó hûtés alapja a vöröréztalp!
A párom kocijában egy HIS 7790-es figyel, tök egyszerû hûtôvel.Viszont egy 1mm-es talpra van ráfogatva gyárilag. Hát nem is izzad. Egy tapasztalattal gazdagabban azt mondhatom ,hogy legközelebb nálam is csak a HIS játszik. -
tamikomac
aktív tag
válasz
shootme2 #43325 üzenetére
Nálam:
x86 Win 7 - 300 MB mikor betölt.
x64 Win 7 - 500 MB mikor betölt és jobban, gyorsabban fogyasztja az egészet.
És hiába van 4 GB RAM-om, jobbnak érzem az egész rendszert x86 alatt még úgy is, hogy veszítek az IGP miatt. Egy dologban láttam jobbnak az x64-et, egy hardver igényesebb játék hamarabb betöltődik.
Lehet akkor tényleg én vagyok különc, de maradok az x86-nál -
speedydb23
senior tag
válasz
shootme2 #43317 üzenetére
Sokkal ram igényesebb a 64bit-es rendszer, nem véletlen, hogy 4GB vagy felette használják csak...
De ha valakinek az a perverziója, hogy állandóan reklamáljon mondjuk a böngésző, hogy kevés a memória akkor nyugodtan használja kevés rammal.
(Mielőtt kérdés lenne használtam már 32/64bit rendszert is 2GB rammal és 4GB-al is, egyértelműen állítom, hogy 2GB-al szenvedés)
-
törölt tag
válasz
shootme2 #43196 üzenetére
Négyszer volt 6870-em meg 6850-em mikor még anno volt pénzem a gépbe ölni, úgyhogy képben vagyok vele, de most már nincs pénzem rá és én egy 6770nek is nagyon örülnék, viszont erős a gyanúm hogy marad a 4830. Végül is ezzel is el lehet tologatni pár játékot. Csak én jobban örültem volna a 6770-nek mert van DX11 meg az a belépőszint a játszadozáshoz, az a minimum.
E2160 mellé meg pláne nem kell 6770nél erősebb kari, még így 3 GHz-re húzva se.Na mindegy meglátjuk mennyit tud a 4830.
-
törölt tag
válasz
shootme2 #43194 üzenetére
Csak 640....
Mindegy remélem órajelben szépet megfut. Az lenne a legjobb ha a 4770 tuning órajeleit megfutná de az ki van zárva, mert 575-ről kb 650-700-ig ha megy jó esetbe. A 4770 tuningolva meg megy 850-et is, kettő volt nekem CFbe és mindkettő tudta.
De ennyit ki van zárva hogy bírjon a kis 4830. Ezért is akartam volna elcserélni egy 4770-re de annak meg megcsinálhatatlanul szar a powerplaye, a 2D fogyasztása sokkal több mint a 4830-nak. Hiába eszik kevesebbet terhelve. Meg amúgy is nincs értelme ennek a cserének, néhány képkockát jelentene csak.
Egy 6770 vagy egy 5770 kéne azzal szemezek, csak nem tudom kifizetni még azt se....Még jó hogy nekiálltam kitesztelni a 2D órajeleket és nem egyből flasheltem, mert még addig se vettem vissza mint amit tudnia kéne gyárilag és már fossácsíkozta a képet. Lehet oka van neki hogy egyik Asus kari se veszi le csak egy hangyányit az órajeleket....
-
nonsen5e
veterán
válasz
shootme2 #42476 üzenetére
Kinézetre bejöhet,lehet, hogy más revízió (csatlakozók!) de az SLI hidat továbbra is hiányolom.
Amennyiben beteszed gépre, a GPU-Z első oldaláról, főleg a Name/GPU/Technology/Revision/Die size/Release Date/ Transistorsról, de a többi sem árt, tudnál feltölteni egy screenshotot? Érdekel a dolog.
-
vitemerius
tag
válasz
shootme2 #41816 üzenetére
shootme2: Igen, van egy kívülre kivezethető kis vezérlőm, azzal szoktam bűvészkedni. Igaz, a mostani AC ventik annyira csendesek, hogy maximumon fordulaton sem lehet őket hallani.
speedydb23: Jelenleg pont így van, és tényleg hangtalan, de ami a lényeg, hűti is a kártyát. Akkor a GTX650 Ti-re is elég lenne ez a hűtés? Mert akkor azt már nem kell venni.
-
vitemerius
tag
-
tothjozsi96
addikt
-
tothjozsi96
addikt
válasz
shootme2 #41782 üzenetére
Igen, beszélek így skype-on olyan emberekkel akit a neten ismertem még és tök érdekes az egyik csávónak van egy régi Socket 775-ös gépe tehát az a vicc hogy volt bent neki egy pendrive a gépben, persze had ne mondjam hogy az alaplap egy Asrock
és akart windowst cserélni és azt mondta hogy valahogy de levált róla az az usb port.
Tehát ennyire ne legyen már kínaira gagyi az Asrock.
Nem hinném hogy premium kategóriás de hát nekem egy 10.000ft-os alaplapom van és gyakorlatilag ilyeneket veszek ha cserélek foglalatot és csak Asus-t és sosincs baj, ez van!
Asus-t kell venni, erősen ajánlott legalább is. Na és igen a Gigabyte is jó! -
Spancho
senior tag
válasz
shootme2 #41782 üzenetére
Szia.
Nincs és nem is volt húzva a VGA ,alap órajelen van.
És a hőfok se magas játék közben 50 fok körül mozog.
Kipróbálni nem nagyon tudom másik gépben ,a garanciázás meg nem tudom ,hogy működik (itt vettem PH-n [Gianni] ,de ha elviszik bevizsgálni 1-2 hétre stb... aztán kiderül ,hogy semmi baja az elég szopó) -
pete_21
addikt
válasz
shootme2 #40975 üzenetére
Rákerestem én is a problémára, ha a 6000-es szériát is érinti a gond, akkor Win8-on én is bele fogok futni.
Ezt találtam, ami könnyen lehet, hogy megoldja a gondot: [link].
Ezen belül is ezeket a megoldásokat érdemes kipróbálni, ezek segítettek sokaknak:
NlTESHADE - 31 October 2012 01:24:10 (ezt írta shootme2 is)
Maarten88 - 27 January 2013 07:28:02
Al C - 30 July 2013 04:05:20Kérlek írd majd meg, hogy működött-e valamelyik megoldás.
Sok sikert!MOD: Bocsánat, a hsz-t (#40974) Zsmester89-nek szántam.
-
pete_21
addikt
-
BRIKLY
veterán
válasz
shootme2 #40232 üzenetére
Második kártya mehetne riser-el. Bár arra jutottam túl sok hátránya van ennek,hogy azzal a géppel bányászok,amit használok.
1: nyáron nem kéne fűtés a szobámba,
2: sokba kerül hogy tudjak aludni a hangjától
3: ha használom vissza kell vennem az intenzitást,addig meg szinte nulla amit bányászik...
Stb. -
BRIKLY
veterán
válasz
shootme2 #40205 üzenetére
Vettem kicsit értelmesebb pasztát. (Noctua NT-H1), ezzel már kicsit jobb a helyzet.50% ventivel 90 fok alatt marad minden,hosszabb bányászattal is.Na de ez mellett aludni? Képtelenség..
Az a baj,nem tudom,hogy mit tud valójában ez a ref hűtő,hogy tuti pontos felfekvéssel,szuper pasztázással mennyire szoktak ezek a kártyák melegedni.Bár ha fogdosom a kártyát nagyon úgy tűnik,hogy itt már a hűtő is ennyire meleg..
Vízen elgondolkodtattál,de nem tudom mi az a rendszer,amit olcsón meg lehetne építeni,és elég a kártyának,esetleg később még egy 6950-nek.
2 lehetőség köt vacilálok, vagy jó hűtést kell erre csinálnom,ami mellett tudok aludni,vagy építek egy másik gépet bányászatra,amit kirakok a szobámból. -
-
cashback
őstag
válasz
shootme2 #39994 üzenetére
Nem a molex-ban van kevesebb. Hanem a 6pin-ben.
Szóval a 6pin-ben van 1db sárga (12V) és 2db fekete (GND) bekötve. A másik 3 pin üres.
-----
Most rákötöttem a saját kártyámra, GTX550Ti-re, megy, működik. Nekem van a tápomon saját 6pin, én azzal használom - egy havernak kellene ez az átalakító 7770-hez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mindenki Z Fold7-et akar
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest