Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
Ha amúgy is 100Hz-en használod, akkor nem lenne előnye. Ha 144Hz-en használnád, akkor gondolom DP-vel működne, amivel hajszállal előrébb lennél a folyamatosabb képmegjelenítés miatt, bár sokaknak a 75Hz is bőven jó. 100, vagy 120-ról 144-re nem biztos, hogy annyira észrevehető a változás.
-
kolopele
nagyúr
Ne valószínű, két 6600 - as ment át a kezeim között az elmúlt hetekben, egy Pulse meg egy Asus Dual, mindkettőnél 2650 mhz körül írta ki a max. órajelét az adrenalin, és ennél a videónál is látható, hogy ahol a 100W - ba belefér, 2600 felett jár az órajel, ha kitolta volna a Power Limitet mindnél túllépte volna:
[link]
A referencia 2491 mhz elvileg, de ezt az egyedi kiadások szokás szerint magasabbra emelhetik (a GPU-Z egyébként 2491 - et írt ki mindkettőnél, azaz gyári biosnak kellett lenniük). -
xtremist
őstag
Láttam 2-3 videót, tényleg ilyen fura mind. Ha elégedett vagy a működésével, akkor használd nyugodtan, biztos hogy nagyon sokáig fog működni ilyen ingadozó fordulaton is, és szerencsére már nem nagy cucc beszerezni utángyártott ventiket sem, legfeljebb nem rgb-s lesz. Vagy ha mégis zavarna, akkor deshroud, 2 noctua venti, aztán hadd szóljon. Lehet amúgy hogy kicsit belebeszélik manapság az emberbe hogy ezekkel a dolgokkal túl sokat foglalkozzon, régen (nagyon régen) fogalmunk sem volt hogy hány fokos a kártya, meg mennyi az rpm, csak nyomtuk a CS-t míg vér nem folyt a szemünkből.
-
Marci112233
addikt
Megkérdezném, hogy amikor az AB-t használod ugye nem fut más ami beleszólhat a vezérlésbe, mint például a kártya saját programja?
Azért írom ezt mert nekem a GTX1060-hoz is járt egy program, azt hiszem MSI Gaming app volt a neve. Ha az futott akkor nekem is 60 fokig állt a ventilátor hiába futott vele az AB is a beállított vezérléssel, a saját program felülírta. Amint az nem futott az AB szépen szabályozta és forgatta a ventilátort már 20 foktól kezdve. Így mindig forgott ugyan, de ezáltal 55 fok fölé is ritkán ment ezután.
-
xtremist
őstag
Meg lehetne próbálni argus monitorral, az a legkomolyabb program ventilátor vezérlésre, gpu-ra nem szoktam használni, csak ház ventire, de tud mindent ami létezik ventiknél. A próbaverzióval lehet kísérletezni, ha beválik megveszed. Amúgy a próbaverziót is akármeddig használhatod, csak egy ok-t kell nyomni induláskor. Ja, amíg ezzel próbálkozol, lődd ki az AB-t.
-
-
xtremist
őstag
Akkor állíts be egy fix fordulatot, nézd meg hogy ott hogy viselkedik. Mondjuk egy fixen bekapcsolt 50%ot. Ha azt tartja egyenletesen, akkor ddu, afterburner reinstall, próba. 3060-nál egyszer összeakadt így nekem is az afterburner, a driver, meg az argus monitor, és szarakodott míg újra nem raktam mindent.
-
xtremist
őstag
Pont az lenne a lényeg, hogy ne annyi fokon kapcsoljanak ki mint ahánynál bekapcsoltak, hanem jóval lejjebb. Ezzel kerülhető el a folyamatos ki be kapcsolgatás. A szabályozási technológiáknál ezt hívják huntingnak. Ha az idle venti nélkül 43-45 fok, akkor beállítod hogy kapcsoljon be 50 fokon, 10 fokos hiszterézissel, így játék közben folyamatosan megy, mert csak 40 fokon kapcsolna ki, de játék alatt odáig nem hűti vissza. Ha meg abbahagyod a játékot, akkor visszahül ventivel 40-ig, aztán nem kapcsol újra be, mert az idle 43-45.
-
Borisz76
nagyúr
Nem teljesen ugyanez a hiba volt nálam de leírom....
Nálam 5 évig ment egy
SAPPHIRE Radeon HD 7970 VAPOR-X GHz Edition kártya. [PH teszt.]
Az utolsó évben azt vettem észre, hogy a 2 db ventiből csak 1 db megy.
Aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve ráeresztettem egy VGA tesztet.
El kezdett melegedni és bizonyos hőmérsékleten - már nem emlékszem a konkrét hőfokra - bekapcsolt a venti de egyből 100%-on !
Tehát a venti vagy állt vagy teljes gőzzel ment.
Erre a gondomra azt a választ kaptam a VGA fórumában, hogy a hőfok szenzora ment tönkre.
Lehet nálad is hasonló gond van ? -
-
Aprósólyom
addikt
Használt cuccoknál erős tényező az állapot. A single fan-nál sokszor limitálják a minimális fordulatszámot és talán fan-stop sincs, úgyhogy ha érzékeny vagy a zajra, akkor nem biztos, hogy jó opció. De a GTX 1660 ventus-nál is meglehetősen magas a minimális fordulatszám gyári értéken (44%, forrás: techpowerup review) . Manuálban viszont nem tudom, hogy lehet-e csökkenteni rajta.
-
Csupingo
veterán
Ha egér nincs, az akár azt is jelentheti, hogy kiterjesztett módban van és a másik kijelzőre lett áthúzva. Az mit jelent, hogy kikapcsoljátok az egyiket? Ténylegesen kikapcsolod a tv-t, vagy a monitort gombbal és akkor megy el a kép? Esetleg itt kapcsoljátok ki? Ebben az ablakban látszik mindkét kijelző? Érdemes a "több képernyőnél" az "e képernyők kiterjesztését" használni, aztán itt leválasztani azt a kijelzőt ami nem kell és utána ki lehet gombbal is kapcsolni. De pl. a win + p gombbal még gyorsabban is lehet váltani, ha már egyszer be lett rendesen állítva mindkét kijelzőnél a megfelelő felbontás, pozíció, frissítés, stb.
Ki kell választani, hogy asztal megjelenítése csak itt és azt választani, ami nálatok a TV.
-
Staradder
tag
Szia itt talán jobban tudnak ebben segiteni ha megadod a géped adatait és hogy kb mennyit szánsz rá:
milyen videókártyát? -
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
A topikjába is kérdezz be. A pulse itx tulajok nem szoktak panaszkodni, a méretéhez képest nem olyan rossz a hűtése. Persze az tény, hogy nem ez a két legjobb változat. Igen, létezik belőle 6 GHz-es memóriával szerelt és 7 GHz-es is.
-
Csupingo
veterán
43-ért új pulse itx 3 év garral nem jó? A tulajok szerint ez se rossz kártya.
-
Borisz76
nagyúr
Azon a felbontáson futtasd a játékot amit a monitor natívan támogat.
Esetedben 1920*1080-on. Minden megjelenítőnek a saját natív felbontásán van a legjobb képe.Ha feljebb veszed a felbontást, akkor csak a CPU és a VGA dolgozik "feleslegesen". A monitor pedig nem biztos, hogy képes méretarányosan megjeleníteni.
Visszafelé működik a dolog....
Például egy 4K-s monitor aminek a képaránya 16:9 az képes rendesen megjeleníteni FHD-ban a játékokat...mert a méretarány ugyan az ( 16:9 ).
Annyi van ebben az esetben, hogy pont 4X annyi a pixelek száma a 4K-s monitornak mint a FHD felbontása. -
Csupingo
veterán
Ha egyforma beállításokat használtál, akkor lehet, hogy a 750ti-nél a vga érte el előbb a korlátait és a proci nem izzadt annyira, 1050ti-vel meg lehet, hogy a proci köpte ki a tüdejét és a vga nem erőlködött annyira. Szerintem egy vga limit stabilabb fps-t szokott produkálni, mint egy erős cpu limit, ezért a második látszik meg jobban.
Az is lehet, hogy a driver nem tetszik annyira az 1050ti-nek. Akár DDU-s törlés után más változatokkal is ki lehet próbálni. Több monitor nincs engedélyezve ilyenkor? A kártya megfelelő órajelekre boost-ol? Nem melegszik nagyon?
-
Csupingo
veterán
BÚÉK! Hasonlót tapasztalt már más is. Talán tényleg amiatt, hogy gyengébb kártyával kisebb ugrások vannak a min. max. fps-ek között, vagy nem kell 100%-on futnia a procinak. Talán az 1050ti-vel is kicsit ki lehetne simítani, ha nagyobb felbontásban számoltatnád (akár DSR), vagy olyan beállításokat használnál, ami a gpu-t jobban terheli.
-
Bighlen
csendes tag
Bocsi, a linkek lemaradtak
https://www.pcx.hu//gainward-gtx1060-6gb-gddr5-phoenix-426018336-3729-videokartya-360667?referer=arukereso
https://www.pcx.hu/asus-gtx1060-6gb-gddr5-turbo-gtx1060-6g-videokartya-677389
Itt a memória órajel eltérő jócskán, a gyári oldalon is stimmel.
-
StradicHD
tag
i3 7100
4gb j@a 2133 ddr4
msi h110 pro vd
MSI GeForce GT 1030 2GB GDDR5 64bit PCIe (GT 1030 2GH OC)
250gb sata3 7200rpm 8mb cache
delux 450w táp és ház
gaba gl 2011 monitor
hdmi vga átalakítóstarcraft 2 höz akarom bekapcsolni a v sincet ha van értelme?mit eredményez ez?lassaban fog menni a játék de nem lessz képtörés?vagy a válasz idő jobb lessz?bekapcsoljam vagy ne?mert 4v4 be azért van gépigénye a játéknak ha nagyon sok egység van
-
Pehi
senior tag
Ezt olvastam valamikor a nyáron. Ezért írtam véleményt.
A reddites nyomozók munkájának köszönhetően kiderült, hogy az újonnan feltöltött 4K videókat a Youtube látszólag már csak VP9 kodekes változatban hajlandó natív felbontás mellett kiszolgálni, a H.264 kodek esetében 1440p-re csökkent a maximum felbontás. A Safari egyáltalán nem képes lejátszani a VP9-es videókat, ezért is tűnt el a 2160p opció a felhasználóknál. Hírünk írásáig a Youtube-tól senki sem erősítette meg a változtatást, így egyelőre nem zárható ki, hogy csak valamiféle bugról van szó. A lépés mindenesetre érthető volna a portál részéről, ugyanis a H.264 kodek nem elég hatékony a Full HD-nál négyszer magasabb felbontású mozgóképek kódolásához, irracionálisan nagy lesz a fájlméret, ezáltal pedig a streamelésükhöz szükséges sávszélesség.Ettől független kellemetlen a helyzet, hiszen a H.264-gyel ellentétben a Google VP9 kodek hardveresen gyorsított dekódolása csak az elmúlt időszakban mutatkozott be a grafikus processzorokban. Aki 4K felbontású VP9 videókat szeretne lejátszani, annak második generációs NVIDIA Maxwell vagy AMD Polaris chipes dedikált videokártyára, míg integrált GPU használata esetén Intel Kaby Lake processzorra van szüksége.
-
.Unforgiven.
csendes újonc
CoreTemp, SpeedFan és az Asus saját GpuTweek-je. Mindhárom közel azonos megegyező adatokat közöl.
A cpu 30% terheltség mellett 65-75 fok között mozog. A VGA pedig 75% terhelést mutat és 67-70 fok között van pedig nem megy semmi.
OutSider17
Zalman z9 plus ház + 6db zalman 12cm venti, corsair cx430, Asus p8h67-m pro lap, i5 2500 3.3ghz + CookerMaster hyper evo, 8gb kingston, Asus radeon r9 270 2gb dc 2oc
-
macssessz
tag
Üdv!
A keretem 20-25a 35 még épp-hogy. 4GB -os 770 nekem elég lenne vagy 5-6 évig.
Valaki írta, nem venne ilyet mert 2x 8 csatis zsörnyeteg. Nem fogyaszt állandüan csúcsot gondolom. Ha nem játszom épp fullon, kevesebbet fogyaszt. a 4GB meg elég talán minden játéknak mostanában. -
macssessz
tag
Üdv Guruk!
Készülve a jobb vide karira, felraktam a Mafia3-at.
Gondoltam rápróbálok, legfeljebb nem indul az 1GB-os GTX560-al.
A játék Min. 4 magos 3300 MHz-es procit, és GTX560 2GB-os videkarit kér.
Meglepetésemre simán megy, már játszottam is vele.
Egyáltalán megvegyem a 4GB-os GTX770 ? -
Marci112233
addikt
-
Marci112233
addikt
Igaz hogy a 950 előrelépés volt a 750-enhez képest, de minimális. Szerintem az kevés a játékhoz, bár én előzőleg a mostani 1060 előtt MSI GTX660 Gaming OC 2 GB-os kártyával 1920x1080 felbontás mellett olyan közepes beállításokkal 40-50 FPS között toltam a játékot. Ahogy nézem az én volt 660-asom majdnem üti a 950-et bár lehet ugyan az a szint.
Egy szó mint száz, proci és memória elég a játéknak aránylag, de VGA az lehet karcsú és az okozza a gondot. Egyébként én megfigyeltem hogy még az 1060-annal is előfordul néhol, hogy stabil 60 FPS helyett esetenként be esik 50-55-re.
Új hozzászólás Aktív témák
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Cipő topic
- ASUS routerek
- Bestbuy játékok
- Azonnali fotós kérdések órája
- Valami baja van a tápomnak
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest