- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fapomogacs
tag
válasz
TTomax #58242 üzenetére
Értem, és kipróbálom. Köszönöm a választ.
Unigine Heaven teszt alatt az órajelek az említett értéken voltak stabilan és kb. 20 mp-ig semmi probléma, utána elkezdett szaggatni, nem folyamatosan hanem pl. 50-60 FPS, 2mp múlva 20 FPS egy pillanatra, majd megint 50 FPS, 2mp múlva megint 20 és így tovább. kb. 2 hete teszteltem és akkor nem csinálta. -
Fapomogacs
tag
válasz
TTomax #58240 üzenetére
Az órajelek gyári értéken vannak, 1050MHz GPU és 1425MHz memória.
Nincs húzva, ezek az alap órajelek. Ma délelőtt még hibátlanul ment, du-n pedig elkezdte a szaggatást.Esetleg olyan lehet a probléma, hogy a táp nem ad megfelelő feszt a kártyának, pl. valami nem ok vele és alulfeszeli a karit, amitől hibázik?
-
Fapomogacs
tag
válasz
bobalazs #58238 üzenetére
Sziasztok!
A következő problémával szembesültem.
Van egy VTX3D 7970 X-edition kártyám és egyik pillanatról a másikra elkezdett szaggatni a játék amit addig sohasem tett. Futtattam egy Unigine tesztet és mintha elment volna az ereje, az FPS kevesebb lett mint volt, szaggat. Viszont továbbra sem melegszik, szóval 68-69° GPU és 77-79° Vram.
Egy Chieftec CFT 750-14CS táppal hajtom, volt már benne 290X is és gond nélkül vitte, szóval ez biztosan jó. Driver-t újratettem, visszahült, kikapcsoltam, kivettem és visszatettem de semmi változás.Esetleg valami ötlet a hibajelenségre?
-
Fapomogacs
tag
-
Fapomogacs
tag
Szerintem vram hiba, de nem biztos. Ami tuti hogy kártyahiba.
Ha kicserélik nincs gond, a gariztatás már neccesebb.
Mikor megnyitsz valamit több memóriát használsz, vszínű az egyik vram modul hibás, címzéskor nem képes elérni a memóriát amiben az éppen futó programok és adatok vannak, hiánya miatt széthullik a rendszer. -
Fapomogacs
tag
válasz
nonsen5e #52332 üzenetére
Attól függ mit stream-el.
Nem mindegy. Ha kizárólag egy dologra építesz gépet az sosem jó, max. ha miner.
Livestream-hez itt az ajánlott konfig:
[link]
Mint írtam a VGA nem lényeg, de proci az igen.
Akkor is ha nem élő kép.Párat összeraktam és eddig meg voltak elégedve.
Nem kell i5 haswell, de pentium karcsú szerintem.Majd kicseréli ha mégsem elég nem?
-
Fapomogacs
tag
Pl. youtube videotartalmak feltöltésénél (stream) az eredeti fájlokat tömörített formában tölti fel a netre. Gyorsabb mivel kisebb, ehhez nem árt 4 mag (tömörítési idő miatt). Esetlegesen rendereléshez a GPU-t is be lehet kapcsolni a folyamatba, persze ez attól is függ milyen programot fog használni. Mennyi a keret, stb.
HD konzolok streamelése alatt nem tudom mit ért. -
-
Fapomogacs
tag
-
Fapomogacs
tag
válasz
illes.bence #52318 üzenetére
Igen úgy érti, ha nem törölsz le mindent ami a kártyához tartozik össze fognak akadni a driverek és kezdheted újra.
-
Fapomogacs
tag
válasz
takacsbotond #52303 üzenetére
VGA cserénél igen, újra kell rakni a drivert.
Új alaplap esetén is célszerű win telepítés, mert a felrakott chipset és egyéb driverek nem fognak jól működni.
Lehet most megy, de majd jönnek a hibák programoknál.
pl.: nem tölt be hibával kilép, fagyás, stb.
Célszerű -
Fapomogacs
tag
válasz
DeathAdder #52299 üzenetére
Az újrapasztázás szerintem nem szükséges, a gyári 1 év alatt nem szárad be, a 75° jó érték max terhelésen ha tudja hosszú időn keresztül.
Ha garis a kártya nem szedném szét, bár ha van teflonos csavarhúzód és nem látszik meg akkor érdemes a ventit újrakenni.
vagy ismerős aki gariztat.
A 28° idle-ben kiváló. szóval megnyugodhatsz. -
Fapomogacs
tag
válasz
reaperw810i #52284 üzenetére
Mert nincs hozzá driver win10-hez.
A helyedben leszedném a win10-et és win8.1 vagy 7 64bit-et raknék fel, amíg nem jön ki hozzá SP. -
Fapomogacs
tag
válasz
mikemyers133 #52278 üzenetére
Sapphire-nak a hűtése kiváló, Asus DC nekem jobban melegedett mint a Sapphire és hangosabb volt terhelés alatt.
XFX, Powercolor-ról nincs tapasztalatom.Ez a kari kiváló, volt ilyenem és abszolút nagyszerű:
Sapphire Radeon HD7770 OC 1GB 128bit(#52280) Smiley válasza Fapomogacs (#52279) üzenetére:
Lehet, de azt mondja az előző kártyával jó volt, ezek csak úgy nem szoktak elcsesződni, vagyis ritkán, de persze lehet.
-
Fapomogacs
tag
válasz
szadani #52271 üzenetére
Én a következőt tenném a helyedben, hogy kiderüljön mi a hiba.
1. Ments le minden privát adatot a C-ről ahová a rendszert raktad és tegyél fel egy új Win7 Win8 64bit-es rendszert. (de formázd meg előtte mind a C-t, mind a 100Mb-os reserved partíciót is.
2. Telepítsd fel az Intel Management Engine Interface és INF drivert, de semmi mást.
A többit utólag is megteheted.
3. Rakd fel a legutolsó (NEM beta drivert a VGA-hoz)
4. 3DMark11, UnigineHeaven alatt teszteld a VGA-t alaposan.
Ha így nem jelentkezik a hiba akkor a VGA jó. Ekkor vagy rosszul vagy nem tettél fel valami szoftver-t.
5. Ha jelentkezik a hiba, szedd le a VGA driver-t (törölj minden a driver által felrakott mappát is, illetve indítsd újra a rendszert akkor is ha nem kéri külön.)
6. Rakj fel egy másik nem béta driver-t és teszteld ismét. Ha ekkor sem jó, rakd bele a régi karidat ugyan abba a PCI-E foglalatba és teszteld azt is. Ha az jó, akkor a kártyád hibás.
Ha az sem működik és biztosan tudod, hogy jó a kártya lehet laphiba is. Nem minden alaplapi hiba esetén van "se kép se hang effektus". Pl. hiányzó foglalati érintkező okozhat ilyet.Tudom sok idő, de ezzel kizárhatod a jó eszközöket és meglesz a hibás.
Kevesebb idő mint fórumokat bujkálni. -
Fapomogacs
tag
válasz
Apollo_21 #52264 üzenetére
Vitatkoznék azzal a kijelentéssel, hogy a 960-as az AMD párja Nvidia oldalon. A közelébe sincs.
970 nagyságrenddel jobb mint a 960.
GTX 770 sem 290 szint most építettem be éppen 770-et, 280x-nél picit jobb, de attól függ melyik és melyik 280x-nél.Na kb. ezek egy szintem vannak. Ha 290 szint akkor 780 vagy 970. Általában 780-at úgy 80k körül árulnak 1 év garival max. 970-et kapsz 93-95k-ért 2 évvel, jobban megéri és erősebb is.
Ha van rá kereted vegyél 970-et. Mindent fogsz tudni max-on játszani, persze nem 4K-ban ahhoz 1 kártya kevés. -
Fapomogacs
tag
válasz
IMIIKE1998 #52203 üzenetére
AMD ref. 290-re rárakható a 290x bios-a és oldja a letiltott shadereket, textúrázókat.
Kapsz egy teljes értékű 290X-et, persze nem árt ha gyári ref. helyett komolyabb hűtővel használod.
A ref. hűtője ua. mind a 2-nek.
A ref. is használható, tény hogy melegszik és nem éppen hangtalan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Call of Duty 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest