- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
Na most vagy a 8 eves, quadros laptopra teszek windows-t, vagy az asztali gepre... Az asztalira egyszerubb lenne, mert ugye azon menne rendesen. A laptophoz driverek sincsenek rendesen, csak w7-re, meg talan w8-as van. Hat nem tudom... Ez a GT 1030 is lenne vagy 30 ezer, gondolom.
-
tvamos
nagyúr
-
Igen, ez világos, csak az a fura, hogy az nVidia drivere felmegy gond nélkül, viszont elindítani nem lehet a vezérlőpultját, mert leáll a program. Tálcán sincs az ikonja. Legalább figyelmeztetne, hogy kevés a kraft...
Amúgy az nVidia Optimus simán ha Windowsban vagyok, böngészek, egyáltalán bekapcsolja a dedikált kártyát? -
Puro
aktív tag
Sejtettem, hogy csere lenne a legjobb megoldás. Az van, hogy az egész konfigom legalább 10 éves még az Intel Lynnfield korszakból, egyedül a VGA frissebb. 1660Ti-n vagy RX5600XT-n gondolkodtam, de igazából cserélni kellene mindent nulláról. Nem tudom mennyire hasítana valamelyik két új VGA i7 860 meg P55-ös alaplapban
-
Mattyokar
tag
Félreérthetően írtam. A garancia lejárt 2 hete. A korábbi, garanciális javítás kb 7 hónapja volt.
1) Van valakinek tapasztalata, megpróbáljam valahol megjavíttatni, nem lehet, hogy néhány hónap múlva akkor is újra előjön ez a hiba?
2) Ha javíttatás, és a gyártó nem vállalja, ti tudtok ajánlani valakit?
3) Van arról tapasztalatotok, hogy 5 év garanciát ad-e valamelyik gyártó, Magyarországon melyik boltban kapható ilyen? PCX-et és iPONt néztem, ott nem láttam.
Köszönöm előre is. -
Mattyokar
tag
Köszönöm szépen a gyors választ. Nem voltam biztos abban, hogy az paszta a javítással kapcsolatos, örülök, hogy gyorsan választ kaptam. Sajna az egész napos fejfájás, meg a korábbi, más gyártókkal/termékekkel kapcsolatos rossz tapasztalatok miatt rosszul döntöttem, úgy gondoltam, nem foglalkoznának a problémámmal. De megpróbálom, írok nekik.
ui: OCCT-vel memteszteltem, másfél perc után megőrült, óriási hiba- és iterációszámot írt ki, aztán se kép, se hang...
-
zeee
senior tag
Holnap délután elviszem tesztelni egy másik gépbe. Nem tudom hogy az oprendszer lehet-e a hibás... Elvégre is egy szintén nvidia kártyát próbáltam a gépemben. Itt ha szerencsém van a táp lehet a ludas, de 90% hogy a kártya halt meg. Nem találgatok inkább, hamarosan kiderül.
-
olivera88
veterán
-
Enigma1945
őstag
helló!
Szétszedtem a kártyát, újrapasztáztam, kiporoltam.
Majd a gépet is szétszedtem, mindent szépen kiporoltam.
Újraraktam a rendszert is ( Win 8.1 Core eredeti )
Felraktam a legújabb AMD drivert.
Nem csinálja!!
Hogyan lehetséges ez? Mindenki azt mondta, meghalt a kártya.
De se Furmark, se egy nagyobb cím sem hozza elő a hibát, holott eddig még a GPU-Z beépített benchmarkja is előhozta.Mindenesetre ez nagyon furcsa, és ajánlom mindenkinek, aki ebben szenved próbálja meg a fentebb leírtakat, nekem ez segített!
-
HellGreg
őstag
Játék közben elszállt, és a windows se hajlandó feljönni vele, csak újraindulgat. Ha nincs fenn a drivere, akkor eleinte még feljött, most már úgy se. Még a bios is pöttyös vele.
Itt bővebben is szó volt róla:
https://prohardver.hu/tema/azonnali_kerdesek_oraja_4/hsz_115306-115306.html -
-
N@idia
őstag
Ezt egy kicsit erthetobben kellene mert ilyennel meg nem talalkoztam es azt se tudom mit kezdjek vele gyari alapotban van hasznalva a kartya nincs oc rajta GTX 1080 rol van szo. A tesztekben 73foknal jon elo pont mikor a vegere er addig semmi gond nincs ha eleri megjelenik es lefagy a gep.
-
J97
tag
Kár érte! Azon már túl vagyok. Nemrég lett kitakarítva és újrapasztázva. Idleben 40 fok körül üzemelt, terhelés alatt 80 fok körül amikor néztem.
Kicsit utána olvasva láttam elég sok GTX 460 szenderült így jobblétre. Ez valami típushiba ezeknél a kártyáknál?
Tudtok valami alternatív kártyát ajánlani hasonló árban? Tekintve a mai VGA árakat és, hogy mikkel játszom nem szeretnék sokat költeni rá. Esetleg HD7770? Mondjuk az open linuxos amdgpu driver nem tudom, hogy áll linux alatt. Alkalmas-e játékra.
-
Nerazim
őstag
Köszi. Igazából a hiba az úgy néz ki. Hogy teljesen random szerűen akár a legegyszerűbb YT videónál, filmnézésnél, játéknál is az emberek, tárgyak körvonalánál plusz egy ilyen zöldes vonal jelenik meg a széleknél, mondjuk egy embernél ha nézem akkor pl: a jobb oldalán a feje körvonalánál, főleg akkor ha mozog a karakter, de pl tegnap nem volt ilyen. Nem úgy tűnik, mintha terhelésnél jönne elő, de most ezzel így még szervízbe se mehetek, mert ha ott nem produkálja a hibát akkor úgyse csinálnak vele semmit csak visszaküldik.
-
Viktor77
titán
Mondd már el, hogy egy GPT móddal és bekapcsolt CSM móddal felrakott Win, hogy lesz MBR-es?
Az alap az (én válaszoltam neki annó), hogy felrakja GPTmódban a Wint, bekapcsolja a CSM-et, berakja a nem UEFI támogatott kártyáját és örül. Nem is értem, hogy kerül szóba az elavult MBR.
-
-
erer1000
őstag
http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/2280/kw/quadro%20geforce
szerintem meg is találtam a választ az nvidia oldalán.
így felejtős a dolog
-
pucz
senior tag
Agyonpörgetett, öreg kártya.
HDMI-t használok, de majd váltok, csak várok még az új monitorra. Így még nem indokolt a csere.
Na hát, csókoltatom a GIGA csapatot, rendkívül örülök neki. Köszi a segítséget, fel is veszem a kapcsolatot a bolttal. Még szerencse, hogy kötöttem rá csere garit.
Egy kis érdekesség:
Egy idővel most megszűnt a koszolás, és a csíkozás. Kiszedtem a kártyát, megnéztem. Az egyik csavarnál olyan mintha "izzadna". Valami lehet nem okés. Megzavarom játékkal, azt megnézzük visszatér-e.
-
hellboy0415
aktív tag
Igen most kapott vízhűtést.
A távolság lehet, hogy nagy ez igaz de nincs lefedve mert kb 2 cm van alatta. Kell még hozzá 2 db 90 fokos csati és akkor közelebb lehet rakni. Azt mondta nekem pár emberke hogy elég ha kivannak szellőztetve a ram és vrm bordák mivel amikor még a gyári hűtés volt rajta az is a meleg levegőt fújta rá sokkal melegebbet mint amit most kap. De azért oldalról még egy 20-as venti segít a piciknek szellőztetni.
De bármi ötlet tapasztalat érdekel.
-
olle
senior tag
Most tényleg egy r9 270 es karit hozol fel példának?
Ugyan már. Stabil 24/7 60-65 fokos kártyák fognak tönkre menni. Nem nagyon vágod a témát szerintem.
Nekem 1 éve csákányol a 390-es Gigabyte. Lekopogom semmi baja. Nem a leghűsebb kártya amúgy sem. Port még nem nagyon látott.
-
MaciG
addikt
Kidobni nem igen "tudom", mert az alaplapi egy fos.
Esetleg van valami progi ami úgy nézi a hőfokot, hogy közben logolja is az adatokat? Mert akkor kipróbálnám mennyire melegszik ~1 óra masszív játéknál, és visszanézném a log alapján a hőfokot mikor volt a legmagasabb ,és az mennyi volt -
Dilikutya
félisten
Nem sok dolgot oldott meg, valószínűleg a legtöbb driver frissebb a Windows 10-ben, mint az alaplapi. A Radeon Software-t is jelezte, hogy a 17.1.1 van fent, és van újabb. Valami 16.x.x drivert is jelzett, valószínűleg az volt a csomagban, amit az alaplapi frissítő letöltött. Esetleg BIOS frissítés segíthetne még, de nem hiszem, a többi ventilátort tudom szabályozni. És magát sem szabályozza, nem is értem. Teljesen értelmetlen maximumon pörögnie.
-
-
Dilikutya
félisten
BIOS nem a legfrissebb. LAN, hang fent van, azonkívül csak a nagy AMD chipset van hozzá. Ebben mondjuk nem vagyok biztos, hogy felraktam, mivel az eszközkezelőben nem volt ismeretlen eszköz, az IGP pedig nem játszik, le is kellett tiltani, mert a VGA-n csak akkor volt kép. De az alaplap felől érzékeli az alaplapra kötött (CPU + egy házventi, a másik házveni molexen van mert nem ért el a csatlakozóig a kábel, de az nem hangos így se) ventilátorokat.
-
Dilikutya
félisten
Lemaradt: a probléma nem ilyen egyszerű, ugyanis egész egyszerűen hiányzik minden programból a ventilátorra vonatkozó menüpont. Akár Radeon Settings, akár az Asus Tweak, akár az Afterburner...
Ezért is lennék kíváncsi hasonló kártyák tulajdonosaira inkább, mert azt én is tudom, minek kéne ott lennie, ahol nincs semmi fura módon. -
törölt tag
Furmark úgy vettem észre inkább a GPU-t hajtja igazán. Vagy tévednék? Valley-t futtatom egy ideje, de nem tudom az mennyire terheli a vram-ot. Az a gondom, hogy az AfterBurner-el maximumra húztam a vram sebességet, de nem jön elő hiba, hogy megtaláljam a korrekt beállítást. Játékból sajnos csak a GTA IV van csak most a gépen. Gondolom az túl régi ahhoz, hogy előhozza a hibát, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Trollok komolyan
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Robotporszívók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest