- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martin.p
tag
válasz
MK VII #66891 üzenetére
Mindegy, sajnos így jártam, úgy tűnik. Nekem bejött volna a 290-es teljesítménye egyelőre... És ezzel a hűtéssel nem is lett volna drága. (Igazából az a baj h. napok óta keresgéltem 50-55e forint között R9 290-est, és ez a kártya a hirdetés alapján nagyon jó vételnek tűnt.)
A tulaj persze továbbra sem elérhető, de nem is lesz valószínűleg soha.Most Zsolo kezeire bíztam a kártyát, hátha.
Az ilyen csíkozásokat néhányan még sütővel is meg tudták oldani 290-es esetében, és mivel ez a kártya még valószínűleg nem volt sütve (nincsenek erre utaló nyomok), ezért egy szakértő kezeiben, aki NEM egy sütővel dolgozik, több esélyt látok a gyógyulásra.
Igazából... a harmadik kártya, ami hibásan kerül hozzám, mind a három fél éven belüli. A másik két tulaj korrekt volt, az egyik kártya bios hiba miatt szállt el. (Ott a BIOS switchet nem is próbáltam, de 99% h. ment volna az eredetijével...) Majd egy kiemelkedően korrekt embertől vettem egy 380x-et, ő vissza is fizette a pénzt, mivel nem ő szerelte legutoljára a kártyát, és volt egy kis sérülés a PCI-E csatlakozón, amit én csak otthon vettem észre, mikor kivettem a dobozból.
Aztán... most ez az eset pedig úgy tűnik, hogy arra ment ki, hogy át is akart verni vele valakit, ezért felrakta egy régebben regisztrált, de 0 pozitívos profillal, és ... itt tartunk.
Tanulóleckének tökéletes, sőt, én egyelőre ki fogok szállni a használtpiacról, valahogy nekem nem akar menni ez mostanság.
Persze a fórumot nézegetni fogom továbbra is, de 10e forint felett többé nem vásárolok használt termékeket. Ezt így a harmadik hibás kártya után döntöttem el. Sajnos senki nem ad lehetőséget arra, hogy nála teszteljük, és ha nem én, akkor megveszi más...
Igazából, ha pozitívan szeretnék gondolkodni, még mindig jobb ez, amit talán javítani tudunk, mint a Bánáti-féle "nesze semmi, fogd meg jól" esete.
Bár neki is majdnem elutaltam 45.000 forintot, csak azért előtte rágoogleztam az e-mail címére. De ha nem ugyanarról a címről ír, talán meg tudott volna győzni.
-
fbeni91
tag
válasz
MK VII #66628 üzenetére
Hozzá csaptam egy fos 420W tápot.. Semmi hiba nem jön elő.. Tökéletes a kártya! Köszönöm ezt a roppant hasznos infót hogy fos a tápom.. és kevés a kraft benne.
Köszönöm még 1x. Ez eszembe sem jutott volna. hisz annó ez a táp már sok mindent el vitt.. :/ gtx 285 matrix.. Gtx 260 oc. gtx 450 amp.
-
Tarill
őstag
válasz
MK VII #66435 üzenetére
Értem köszi, igazából én minden játékomba használom 60fps-el, kiváncsiság képp kikapcsoltam a gta 5-be felment 80-90fpsekre és nekem pont az tűnt elmosódásnak és kicsit szaggatósnak de ez lehet amiatt volt mert nagyon megszoktam a vsyncet nem tudom
na mindegy is köszi az infot
-
válasz
MK VII #66358 üzenetére
Ami viszi a youtube-ot, annak nem gond a HD filmlátszás sem, az már anyám HD5450-nek sem gond jellemzően.
Jelen szériából GT 1030, RX 550 az alja, előbbi olcsóbb, szóval gondolom meg is van.
Használtaknál GTX 950 ami már YT gyorsításra képes, illetve a GTX 750(Ti) v2. Hogy melyik a v2, azt nem tudom honnan lehet kideríteni. A GM107 helyett GM206-ra épülő kártyák tudják a kívánt feature-t.Vagy még ugye okos APU is segíthet a dolgon, Skylake, Kaby Lake, Bristol Ridge, ezek tudják most a YT-t.
Viktor77 és varmi2: Régebbi szériák nem viszik a Youtube-ot, a proci izzad, mióta átálltak VP9-re. Maxwell 2 / Pascal vagy Polaris kell hozzá, ill Skylake/Kaby, Bristol Ridge.
-
hype66623
csendes tag
válasz
MK VII #66238 üzenetére
Nos az utobbi napokba ahogy idöm engedte probáltam variálni a lehetöségeket de akármit akárhogy állitok semmi sem változik max 2-3 fps eltérés .probáltam alacsony beállitások mellett kissebb felbontásban. probáltam közepes beállitások mellett és nagyobb beállitások mellett is. biztos hogy ez a processzorom gyengesége okozhatja? azt megérteném hogy mondjuk alacsony beállitáson lenne legalább használható fps mennyiség de még ugyse .
-
ScrapUnit
aktív tag
válasz
MK VII #65994 üzenetére
Nos sikerült berakni 1 vadonatúj i5-ös gépbe, szűz win10 telepítve driverekkel, amiket az oprendszer telepített, Grid Autosport telepítve a benne lévő directx-szel, vb runtime-mal, játék elindul, de menüből ugyanúgy újraindul a gép, mint más konfigban. Hibás a kártya, ez nem kérdés szerintem.
-
BogyóBP
addikt
-
Zso83
tag
válasz
MK VII #65729 üzenetére
Ez így érdejes, mert nekem hidegindításnál is felpörög valami egy pillanatra és bármikor indítom újra a gépem, akkor is ezt a morgó hangot adja... Ma is letöröltem a VGA drivert, azután újraindult a gép és nem csinálta. Újra feltettem az AMD drivert, megint Windows logónál "gázfröccsöt" adott... Besz*rok!
-
Alex1978
csendes tag
válasz
MK VII #65652 üzenetére
Szia!
Ezzel azt mondod, hogy egy GTX1080 Ti jobban teljesít, mint 2db GTX1070 SLI-ben?
Azaz nVidia VGA esetében nem ér semmit az SLI, mert az eggyel (kettővel?) nagyobb, erősebb VGA jobb teljesítményt nyújt?
Mennyit érhet egy alig használt (utóbbi 3 hónapban még nem igazán volt időm játszani) MSI GTX1070 Gaming X 8G, ha már csak 33 hónap garancia van rajta? (Persze, bontott. Kipróbáltam, használtam. De eddig még játékkal alig volt időm "terhelni". De ez valószínűleg nem számít, csak az, hogy nem bontatlan.)
Azt értem, hogy most fent vannak a VGA-árak, tehát egy új GTX1070-esé is. De az enyém mégiscsak használt, nem teljes 3 év garanciával.Egyébként az általad javasolt GTX1080 Ti ára azért nem piskóta!
277.000Ft-285.000Ft-295.000Ft (ha nem esetlegesen cincogós, sípolós Gigabyte-ot szeretnék, hanem minőségibb MSI-t vagy ASUS ROG-ot.) (Még Har****aprón is 250.000Ft vagy felette van az ára!
Már ha elhiszem, hogy új, bontatlant kapok ennyiért - holott PC-boltból min. 25eFt-tal drágább - és nem egy fél éve használtat sóznak el, szépen visszacsomagolva a dobozába.
)
Egyébként a 2. leendő MSI GTX1070-es az nem új lenne, hanem Had****apróról, használt (jóval olcsóbban jönne ki, mint egy vadonatúj, ami 180-190eFt). Érzésem szerint ezesetben 2db GTX1070-essel majdnem annyiból jönnék ki, mint egy vadonatúj, bolti GTX1080 Ti vásárlásával. (Persze, ha nem éri meg a 2 SLI-teljesítménye, akkor marad egy GTX1070-es, hagyom a csudába az egész SLI-témát.)Várom az infókat.
Előre is köszi!
Alex -
-
azaleericks
tag
válasz
MK VII #65440 üzenetére
Szia.
Köszönöm a tippet neked, és a kollégának is, de végül egy referencia 980 TI lesz, még ma este el is hozzák, sikerült egy helybéli eladónál találni. Arról a kártyáról mik a vélemények ? Sosem volt még ennyire erősnek mondható kártyám, 280X volt eddig a max...
Hát sajnos nem tudok vele játszani, mert lecseréltem a G Flex 2-t egy Galaxy S6-ra, és a CSR2 olyan sz@rul megy az S6-on, hogy váltani sem tudok normálisan. Úgy néz ki a 2 K-s kijelzőnek nem elég a hardver.
-
kissj83
tag
válasz
MK VII #65426 üzenetére
Köszi aki segített, még azt kérdezném, hogy ezek a nagbb teljesítményû kátyák mint a VTX 6950 mennyivel fogyasztanak többet terhelés alatt és ha mondjuk csak netezek mennyer csökken a teljesítmény? Nagyon keveset játszok és akkor se új játékokkal így lehet nem teszem bele a kártyát.
Off: általánosságban milyen tápokat érdemes megvenni és mik azok amiket kerülni kell? -
komi77
senior tag
válasz
MK VII #65261 üzenetére
Eddig nekem sem volt gondom ezekkel a konfigokkal. Kb. múlt héten vagy talán előtte héten kezdődhetett. Nagyjából ekkor fogadtam el a "win10 frissítő ikonjával" egy a pár gigás rendszerfrissítést - amit többen javasoltak a zsarolóvírusok meg az Amd konfigok optimalizálása miatt. Azóta a harmadik gép (szintén Fx) tulaja is panaszkodik - szerinte be van lassulva a gépe. Nálam meg a játékok futása alatt jönnek amit írtam. Lehet, hogy csak bele képzelem de előtte semmi gondom nem volt.
-
komi77
senior tag
válasz
MK VII #65259 üzenetére
Abszolút nem túlzok. A tököm durranik el, hogy minden nap ledobja a win valamelyiket. Annyi win-t telepítettem az utóbbi időben, hogy már becsukott szemmel is tudom a menetet. Egyébként ez a probléma nem régóta van. Nekem otthon 2 gépem van + 1 haveromé amiben próbálgatni szoktuk (minden napos történet). Az a szar amikor a játékmenetet nem tudod elmenteni csak ledob és kész. Nyilván nem rossz egyik gép sem én inkább valami szoftveres nyavalyára gondolok. Azt hittem, hogy másnál is volt már hasonló. A végén még visszateszem a win7-et. Vicc de azzal két napig semmi gubancom nem volt. Most itt van egy pár hetes Ryzen-es gép meg egy májusi Fx-es és a nyavalya megesz, hogy ilyen szarakodás van. Legalább írná ki a win10, hogy mi nem jó neki. A gépeket egyáltalán nem viseli meg a helyzet hőfokok nagyon rendben és le sem fagynak, csak játék ledob, kész. Játék újraindít mehet a móka pár órán keresztül ismét.
-
-
Viktor77
titán
válasz
MK VII #65074 üzenetére
Az 10xx-ek memóriatömörítéséről nem is beszélve.
"A GTA V-ben az elméletileg adódó különbség látható a Ti és a nem Ti között, az azonban szembetűnő, hogy a szintén 2 GB-os GTX 960-nal milyen viszonyban van a GTX 1050-ünk; Full HD-ben egy egészséges, de reális előnye van az újabbnak, azonban a beállításaink mellett jóval megterhelőbb WQHD-ben a GTX 960 nagyon lemarad, aminek oka a Pascal architektúra jóval fejlettebb memóriatömörítési eljárása"
[link] -
OutSider17
senior tag
válasz
MK VII #64780 üzenetére
Köszönöm a jó tanácsot. Ha veszek RX-et csak kizárólag Strixet vagy Sapphiret veszek! A hűtése nagyon jó, csak nincs az RX 480 Strixxel jó tapasztalatom mert a legutolsó egy hét alatt megadta magát. De egy ilyen 48ezres kártyától még ezt is elnézném, de egy olyan árban lévő kártyának már nem tudtam.
-
tixem
addikt
válasz
MK VII #64774 üzenetére
Megtetszett az ára a 1050 ti-nek ezért is kérdeztem. Viszonylag kis ráfordítással tudnék elérni javulást, pár napja találtam egy új játékot és igencsak ledöbbentem mennyire nem bírja szusszal a 7870 a tempót. Sajnos ez tipikusan az a játék ami úgy az igazi minél részletesebb, persze tudom a 1050-nel sem tudnám maximális beállításokon vinni, de a jelenlegivel a medium is épphogy elmegy kategória. Eddig más játékokkal nem volt ennyire szembeötlő a hátrány, igaz nem is sokkal játszok.
-
ghostmat
tag
válasz
MK VII #64666 üzenetére
Igen, pontosan ahogy leírtad.
Egyszerűbb és gyorsabb megoldás lenne számomra.Szerencsére nem kell "kókányolni" 6 db csavart kell kiszedni a helyéről, nem nagy ördöngősség.
Nyilván aki nem jártas a műszaki dolgok szerelésében hajlamos a kókányolásra, és kihívást jelent egy alkatrész cseréje...A kérdésemre akkor nincs válaszod.
-
petya1985
tag
válasz
MK VII #64601 üzenetére
ezzel nem is lenne semmi baj,ha belefutok egybe,csak utálom ,ha hülyének néznek és kolléga annak néz. állítja,h nála jó volt stb... igaz volt gpu-z screen is,de a hűtője már nem gyári és sztem azért volt lecserélve mert már egyszer megfőzte..:S
szeretném,ha visszautalna egy ilyen kari árát,monjduk 12-13 e ft-t..
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motoros topic
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- PS Plus előfizetések
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest