- Yettel topik
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
athomi
veterán
válasz
Aprósólyom #83597 üzenetére
Az ACER monitor (VG240Y) nem akar menni ezzel a kártyával (RX6600) a win bootig, más monitorral a kártya szépen "együttműködik". De a monitor meg más géppel működik jól.
-
athomi
veterán
válasz
Aprósólyom #83595 üzenetére
Egyelőre arra jutottam, hogy ha a VGA-t HDMI-vel összekötöm a TV-vel, akkor a TV-n van kép, ott a BIOS is megjelenik.
-
athomi
veterán
válasz
Aprósólyom #83592 üzenetére
Már próbáltam másik kábellel is, ugyanaz a helyzet.
Az továbbra is gondom, hogy BIOS-ba nem tudok belépni. Ott egyszerűen nincs kép. Olyan, mintha azzal együtt kapna csak jelet a monitor, amikor már elkezd bebootolni a win, előtte nem.
-
athomi
veterán
válasz
Aprósólyom #83533 üzenetére
Közben már próbálkoztam alaplapcserével is a VGA csere mellett, de maradt a probléma.
Ma este ismét nyomkodtam a gépet és egyszer csak 2-3x elsötétült a monitor, majd bejött a kép. Újraindítást követően ismét input not supported felirat, majd ismét elsötétül a kép 2-3x és ismét van kép. Nem jövök rá mi okozza, talán valami tényleg a felbontással kapcsolatos, nemrég használtam a TV-t is kijelzőnek, az 4K-s. Olvastam olyat is angol nyelven, hogy ez a hiba Acer monitorokkal szokott előfordulni és nekem az van.
Szerintem lezúzok mindent az SSD-ről, és újrahúzom a rendszert, aztán meglátom.
-
athomi
veterán
válasz
Aprósólyom #83533 üzenetére
Debug LED semmit nem jelez.
A monitor ki- és bekapcsolgatása, kábelcserélgetés, húzogatás nem vezetett eredményre.
Az elemet órákra kivettem a lapból lehúzott tápkábel mellett, mindent lehúztam ami felesleg (egér, bill, HDD), sajnos nem segített.
A WIN szinte biztos, hogy bebootol. -
athomi
veterán
válasz
ricsi99 #83480 üzenetére
Kivettem a kártyát, átdugtam a monitort az alaplara, de úgy sem ad képet. Cmos reset is volt. A monitort viszont rákötöttem ugyanazzal a hdmi-vel egy laptopra, az úgy ment.
Videókárytát is cseréltem, úgy sincs kép.
Jelenleg alaplapra gyanakszom, csak fura, hogy egy restart után ment el pont... -
athomi
veterán
válasz
ricsi99 #83471 üzenetére
Volt egy RTX2060a gépben. Semmi gond nem volt, akkor se ha volt fent driver, akkor se ha nem. Aztán most cseréltem RX6600-ra, benyomtam a gépet, nem volt kép, ott pislogtam. Aztán 2-3 perc múlva bejött a kép, de azért, mert telepített a win magától egy drivert, ahogy az felment, bejött a kép. Most frissíteni akartam a drivert, ahogy a régit leszedtem és kért egy restartot, a restart után ismét nem volt kép (nincs fent driver). Ugye mivel most én akartam telepíteni, így a win nem telepít automatikusan.
Az RTX-szel nem volt gond ilyen gond, azóta semmit nem állítottam.
Az alaplapi HDMI-re hiába dugom a kábelt, ott sincs kép
-
athomi
veterán
Import not supported jelenik meg a monitoron.
-
athomi
veterán
Az miért van, hogy nem ad a VGA jelet addig a monitorra, amíg nincs fent a driver? A win felrakta magától, aztán ahogy végzett, adott képet, nincs gond. De most drivert akartam frissíteni és ahogy leszedte a telepítő a régit, elment a jel ismét...
-
athomi
veterán
válasz
scorpion1333 #66193 üzenetére
-
athomi
veterán
válasz
bluefox009 #66155 üzenetére
Az terhelésnél pedig normális, ha jól emlékszem 1500 rpm körül mennek 50%-nál a ventik. A kártya hőmérsékletével semmi gond nincs, a hangjára pedig még senki nem panaszkodott. Úgy tapasztaltam ezek a ventik 1600 rpm felett kezdenek hangosodni, 1800 rpm-nél már nekem is tolakvóvá válik a hangjuk.
Nem lehet hogy hibás valamelyik venti és rendellenes hangot ad ki?
-
athomi
veterán
válasz
bluefox009 #66092 üzenetére
Mennyi fordulaton mennek az OC-nál a ventik és mekkora OC-val?
-
athomi
veterán
válasz
#99961088 #65635 üzenetére
Az RX550 kimenetei csak digitális jelet adnak, a monitorod csak analógot fogad. Attól hogy egy szimpla átalakítót használsz, még ugyanúgy digitális jeltovábbítás történik a monitorod felé, amivel nem tud mit kezdeni. Egy aktív átalakítóra van szükséged, ami a digitális jelet analóggá alakítja.
szerk.: fú de elkéstem.
(#65638) Csabiika: Ez egy szimpla csatlakozó átalakító, neked nem ez kell.
-
-
athomi
veterán
válasz
athomi #65556 üzenetére
Gigabyte GTX1050Ti-kről egy kis infó. A hűtésük hatékonyságát illetően annyit, hogy a Gigabyte D5 terhelve 66-70°C GPU hőmérséklettel, a Gigabyte G1 Gaming GPU hőmérséklete pedig valamivel 60°C feletti hőmérséklettel rendelkezik. A köztük lévő két modell hűtésének hatékonysága értelemszerűen valahol közöttük helyezkedik el. Terhelésnél jellemzően a ventik ~1250-1550 RPM-en mennek.
-
athomi
veterán
válasz
Bengio #65554 üzenetére
Hűtés szempontjából alapjába véve 3 típust különböztethetünk meg: passzív, félpasszív és aktív hűtéses. [link]
Passzívból csak a Palit kínál kártyát, de azt nem szoktuk ajánlani. Általában a félpasszív modelleket ajánljuk, mivel ezek terheletlen állapotban leállítják a ventiket, tehát ilyenkor passzívként viselkednek, terhelésnél pedig ha elérik a 60°C-os GPU hőmérsékletet, akkor a ventik bekapcsolnak. Ilyen kártyákból olcsóbb modell az egyventis Gigabyte D5 és a kétventis Gigabyte OC, valamint közepes árban van a Gigabyte Windforce és az Asus Expedition. Én a felsoroltak közül válogatnék, nyilván az aktuális árak figyelembevételével.
Ha van kedves és időd olvasgass a kártya topikjában.
-
athomi
veterán
válasz
hungar #65181 üzenetére
F13-as BIOS a legfrissebb, valószínűleg frissíteni kellene.
Z77-es lappal többünknek is a BIOS frissítés oldotta meg a tiédhez hasonló problémát.
-
athomi
veterán
válasz
Goldboy90hun #64867 üzenetére
A GTX1050 mellett csak a több garancia szól, meg ha fontos akkor az alacsonyabb fogyasztás. Amúgy GTX960 4GB.
-
athomi
veterán
válasz
Goldboy90hun #64865 üzenetére
Mennyiért? Mennyi garanciával? A GTX960-on mennyi VRAM van?
-
athomi
veterán
válasz
pEtii94! #64837 üzenetére
Sajnos ezek a HD7850/7870, R9 270/X kártyák tucatszámra döglenek be, az enyém is ugyanezt a hibajelenséget produkálta. Mivel ad képet, dobd fel a hibajelenség leírásával és fényképfelvételével apróra egy 5-ös körül vagy kereshetsz valakit aki megjavítja, de már nem lesz hosszú életű.
-
athomi
veterán
válasz
Sionus #64786 üzenetére
Az alaplap csipog 2-t, nem a VGA. Nézd meg az alaplap manual-jában mit jelent a 2 csipogás, aztán irány az alaplapos topik.
Remélem nem a Q8200 és a 4 GB ram mellett marad a GTX1050Ti...
-
athomi
veterán
válasz
grandegamer #63503 üzenetére
Nem tudok ajánlani, de Pesten sokan foglalkoznak vele. Egy próbát mindenképp megérne, szerintem csak valamelyik forrasztás repedhetett el.
Itt egy hasonló eset, érdemes elolvasnod. -
athomi
veterán
válasz
grandegamer #63499 üzenetére
Arra az integrált is nagyon jó.
Szerintem még javítható.
Vagy eladod így vagy megpróbálod megjavíttatni.
-
athomi
veterán
válasz
Marci112233 #63191 üzenetére
ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
szerk.: Inkább a 25-re szavazok.
-
athomi
veterán
válasz
Arphox #63137 üzenetére
GTX1050Ti, bár én nem adnék érte 55-t, amikor 60 körül már RX470-esek mennek. EZT a típust ajánlom, ennek az ára van hogy 50-ig is lemegy.
Néhány fokos hőmérsékletkülönbségek vannak a különböző típusok között mind idle-ben, mind load-ban. Nincs jelentőségük. Amúgy se tudom honnan vetted, hogy az MSI alacsonyabb hőmérsékletű. Meg honnan tudod, hogy mekkora szélzaj mellett éri el az alacsonyabb hőmérsékletet?
-
-
athomi
veterán
Így biztos nem tudnak ajánlani.
Olyan mintha megkérdezném, hogy milyen autót vegyek ami keveset fogyaszt, csak arra kell hogy elvigyen A-ból B-be, de azért néha ha kikeveredek vele országútra, azért legyen benne kraft, viszont nem akarok mindenkit megelőzni vele.Milyen videókártyát ilyen árban? topik. Ajánlom figyelmedbe az összefoglalót.
-
athomi
veterán
válasz
Vadernagyúr #62930 üzenetére
Nem, inkább 5-10%-kal gyengébb.
-
athomi
veterán
válasz
kopygege #62859 üzenetére
Akkor soron kívül - a képek mellékelésével - jelezd az eladónak akitől vetted a kártyát, hogy sajnos nincs rendben a kártya és vegye vissza.
(#62861) MK VII : Vagy gyorsan megvette olcsón, aztán ugyanazzal a lendülettel adta is tovább haszonnal anélkül, hogy meggyőződött volna a kártya állapotáról. A korrektség nálam már itt kimerül.
-
athomi
veterán
válasz
MK VII #62715 üzenetére
Egyetértek, nem éri meg időt, energiát és további pénz beleölni. Kuka.
Itt inkább az a szomorú, hogy egy hibásan működő kártyát eladtak, mint hibátlant, és a vásárló a tesztelés előtt már értékelt is hogy minden szuper, korrekt. Az eladót azóta ki is tiltották az oldalról.
-
-
athomi
veterán
Asrock Z77-es lapba bedobtam egy GTX1050Ti-t. Win logónál kiakad a gép (vagy csak a kép). Létezik hogy csak bios frissítés kellene?
-
athomi
veterán
válasz
B.Á.L.!.N.T #61759 üzenetére
Úgy értem hosszabb távra is bevált (fél - 1év+)?
Lehet rápróbálnék, mert egy fél évig még biztosan nem tudok VGA-t cserélni, nem lesz meg rá a keret. Valaki leírná a folyamatát (hőfok, idő, stb.)?
-
athomi
veterán
válasz
B.Á.L.!.N.T #61753 üzenetére
Volt már akinek ez bevált?
-
athomi
veterán
Fura, de nekem tök ugyanezzel a hibával, ugyanilyen körülmények között ment tönkre a VGA.
WOT-->kifagyás (szétesett kép), újraindítás, két csík, nem tölt be a Win csak csökkentett módban.Szerk.: Most látom, neked kék csíkod van nem két csíkod. Sorry.
-
athomi
veterán
Tegnap elindítottam a WOT-ot, 10 perc után szétesett, kifagyott a kép. Bekapcsolásnál már hibás a megjelenítés, sőt, a Win10 csak csökkentett módban indul. Gondolom a driver miatt. Barátom gépébe beszereltük, nála Nv driver van fent, ott betöltött a Win, de a két csík maradt.
-
athomi
veterán
Most nézem hiába a screenshot, a hibás megjelenítést nem lehet screenshotolni, így nem látjátok a hibajelenséget.
Függőlegesen két csík jelent meg, a két csíkban hibás a képmegjelenítés (szétesett kép, furcsa színek).
-
athomi
veterán
válasz
Dr. Romano #29186 üzenetére
így van, be kell tallózni az eszközkezelőből a drivert
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Milyen routert?
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest