- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
D55
senior tag
válasz
bobalazs #91799 üzenetére
Na ja, mindig csak a baj volt ezekkel, évtizedeken át módszeresen tiltottam is amit lehetett, csak aztán ugye 22-ben jött a csetepaté a szomszédban, vele energiaárakkal a riogatás, én meg szerettem a gépet is régen idle itthagyni egész napra... Gondoltam azért ennyivel most nem árt tudatosabbnak lenni és csak sikerült már azóta a gyártóknak vállalható szintre kalapálnia ezeket, úgyhogy elkezdtem engedélyezni az elmúlt években. Aztán persze most nem lepődtem meg...
-
kolopele
nagyúr
válasz
bobalazs #91782 üzenetére
Téged zavar a 100 fokos hot spot max. terhelésen, lelked rajta. A szakembereket ellenben nem, és nekem inkább ez a döntő. Már írtam, amíg az AMD nem terjesztette ezt el azt sem tudta senki mi az a hot spot és hogy mennyi, mégsem haltak meg a kártyák, a GPU hőfokra azt mondták 80 fokig oké, de hot spotról szó nem esett, és az 5xxx nVidia széria sem fogja már mutatni. Amennyiben visszaküldesz egy kártyát a boltba és a hot spot 100 fok körül van Furmark alatt nem fogják neked kicserélni. Az UV - t meg szinte mindenki használja, mert ezzel nem feltétlenül a teljesítményt csökkented, hanem pont a hőmérsékletet. Kérdem én, mi a fenének kell 1100 meg 1200 mv egy kártyának, ha ugyanazt az órajelet tudja jóval kevesebbel is?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
bobalazs #91765 üzenetére
+1 , Akármilyen teszt alatt sem kell lényegesen melegebbnek lennie egy kártyának, mint egy olyan játékban, ami ugyanúgy 100%-ra terheli. Ez baromság.
(Procinál oké, mert az nyilván nem teker maxon játékokban, ott normális, de ott is pl CB R23 alatt érdemes tesztelni a melegedést...)
Persze lehet magyarázni, hogy UV meg TDP limit csökkentés meg FPS lock mellett hűvösebb, de annak meg mi értelme, ha vissza van direkt fogva a teljesítménye, mert úgy üzembiztos és stabil.
-
kolopele
nagyúr
válasz
bobalazs #91765 üzenetére
A 93 fok az nem állandó, ugye tudod? Mint írtam belekóstol olykor egy-két jelenetnél a Time Spy esetében, aztán visszamegy. Szerinted mi értelme lenne egy még jó másfél év garis kártyát pasztázni, amikor játék alatt kb. 60 fokos a hot spot, plusz az idle meg minden teljesen rendben van? Túl van feszelve, sok az az 1100 mv ahhoz a 2800 mhz - hez amit tud a kártya boost - nál gyárilag, ugyanezt megoldja 950mv - on is 2750 - en, a teljesítmény szinte ugyanaz. Egyébként ha gyárin hagyom sem megy 80-85 fok fölé játéknál ( persze kimaxolva), a benchmark pontszám meg jobbára farok méregetésre szolgál.
Fox Mulder: Akkor meg pláne nincs baj. Én 975 mv - ot láttam a GPUZ - ben nálad, úgy tudom 1081 mv a max a 3xxx szériánál. Feszeld alul kicsit, még ennyi sem lesz. Ma már nem csak AMD sajátosság ez. -
kolopele
nagyúr
válasz
bobalazs #91763 üzenetére
Semmi baja nem lesz, vagy te Furmarkkal szoktál játszani? Normál használat mellett mint már írtam is még a 60-70 fokos hot spotot is alig éri el 1300-1400 rpm mellett, idle max. 38 fok, netezés, filmnézés közben 45-50 fok. Hagyjuk már. Nyilván te levitted vagy 900 mv - ig, akkor nekem sem volt több 2600 max. freki mellett, elvileg maga a kártya boost clock értéke sem több mint 2505 mhz, a 2750 már erős OC, ami jóformán csak benchmark pontszámokban észrevehető a 2600 - hoz képest.
-
-
BeneC5
csendes tag
válasz
bobalazs #91504 üzenetére
Felhívtam tegnap az eladót, azt mondta pasztázzam/pasztáztassam újra, úgy jó lesz.
Nem, ezt elrontottam, hogy nem kértem tesztet. Bp-n vettem a kártyát Dunaföldvari lakosként. Azt mondta, ő vállal rá garanciát. Be se hívott a házba, kihozta a ház elé. 305 pozitív értékelése van. -
kolopele
nagyúr
-
Csupingo
veterán
válasz
bobalazs #91484 üzenetére
Talán MasterDeeJay is említette már, meg mások is, hogy akkor sincs kép, ha olyan firmware van a vga-n, ami nem támogatja már a legacy módot. Ezen szokott segíteni az eredeti visszarakása a kártyára. De olyan is volt már, amit te említesz, hogy bizonyos monitoroknál nem jó, a többinél meg igen.
Nekem DP-n nem volt kép új kártyánál, de szerencsére megjavult fél nap alatt.
Van aki azt írta, hogy teljes windows telepítéstől állt helyre nála.
Átalakítókat nem szívesen javasolok, mert csak plusz gondforrás szokott lenni, de ha minden kötél szakad, az is megérhet egy próbát. -
Teasüti
nagyúr
válasz
bobalazs #90703 üzenetére
Ez is mindkét irányban szűr egy időben? Tehát a mikrofont és a hangszórót is szűri, ahogy a Broadcast?Oh, látom van külön bemenet és kimenet. Rendben. A szűrt és az eredeti hang keverése nem állítható?Valamint a Broadcast-ban szeretem még használni a webkamerán a háttér mosást és az arckövetést. Erre milyen alternatíva van?
-
kolopele
nagyúr
válasz
bobalazs #90686 üzenetére
Furmark megterheli nagyon, ha játékok alatt 90 fok alatt van annyira azért nem aggódnék. Nyilván megnyugtatóbb lenne ha Furmark alatt se menne 90-95 fok fölé, de ezt szerintem némi UV - val is elérheted első körben. Azt neked kell kikísérletezned hogy mennyi legyen az alulfeszeltség mértéke, hasra ütésre ezt nem lehet megmondani. Szilícium lottó mekkora feszen mennyit bír egy-egy kártya, pláne úgy hogy a teljesítményből se nagyon veszítsen 2-3% - nál többet, vagy még annyit se.
-
kolopele
nagyúr
-
marinea2
addikt
válasz
bobalazs #90645 üzenetére
Na most megmondom oszinten hogy fogalmam sincs mirol beszeltek!(a drivert meg ertettem!
) Amugy mar ez a 3. driver legalabb, most pl a legujabb Nv driver van fent.
En elegge noob vagyok ebben a PC-hobbiban, de azert szeretem ha jol mukodnek a dolgok.
Picit erthetobben lecci hogy mit is tegyek.koszonom szepen!
-
Gebriel
veterán
válasz
bobalazs #90504 üzenetére
"Van pár topic..." Ok. És? Mellette több száz, több ezer sikeres adás -vétel, csere történik. Nincs min elmélkedni.
Mindenhol vannak csalók sajnos.
Sajnálom hogy így járt, tényleg és meg is értem, de ezért úgy beállítani a HA-t hogy ott csak rossz deal lehet… hát..
Ráadasul úgy hogy a HA-t rendszeresen használja és pl. 400k-t ad el rajta vga-t..
Majd leírja hogy hiába veszed üzletben(!!) ott is bele lehet szaladni az "erődben". -
-
-
roseA580
tag
-
Teasüti
nagyúr
válasz
bobalazs #90395 üzenetére
UVD 1 már tudott H264-et lejátszani 40 Mbit/s bitsebességig. UVD 3 - ami a fenti kártyán van - már Bluray 3D-nél tartott, meg hardveres Divx, Xvid dekódernél.
Ha a kolléga ilyen régi formátumokban filmezik, akkor semmi akadálya a fenti kártyának.
Az újabb stream formátumokkal van a probléma, mint mondjuk egy VP-9, vagy HEVC. AV1-ről nem is beszélve. -
kolopele
nagyúr
válasz
bobalazs #90341 üzenetére
Az nem monitor probléma ha villog a freesync? Elvégre pont azért találták ki hogy simább legyen a kép. Az életben nem láttam a gyerekeknél villogást még soha. Na mindegy, ha azért villog, akkor azért villog, annyira nem érdekes, meg nem topik téma, csak számomra érdekes probléma.
Iroil: Freesync nélkül viszont használnod kell a v-syncet, különben törik majd a kép, illetve ha az fps a monitorod frekvenciája alá esik, akkor szaggatni is fog. -
-
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
bobalazs #90159 üzenetére
Teljesen rendben van, hogy több vram, cache és busz kell több adathoz. De mi az összefüggés az adat mennyisége és a chip frekvenciája között? TDP ugyanannyi, hőmérséklet ugyanannyi. Akkor miért nem lehet telíteni a memóriát 2600 Mhz-en 4K-ban? Melegebb nem lett a kártya, mert 4K-ban fut. Többet se tud fogyasztani.
Memória meg kb olyan dolog, mint egy háttértár gondolom: ha nincs thermal throttling, akkor a busz sebessége se fog lemenni Gen3-ra Gen4-ről egy SSD-nek, mert 10GB helyett 100GB-ot kell megmozgatnia 100% kihasználtság mellett mindkét esetben cache-től függetlenül. -
Teasüti
nagyúr
válasz
bobalazs #90157 üzenetére
Gyors számolást követően
1080p 230 fps -> 477 millió pixel másodpercenként. GPU Memory controller load 3%.
1440p 161 fps -> 593 MP/s. GPU Memory controller load 5%.
2160p 82 fps -> 680 MP/s. GPU Memory controller load 30%.
Hmm. Érdekes. Lehet benne vmi. De 30% az még elég messze áll a szaturációtól.
Ez is mutatja, hogy nagyon nem 4K-ra való ez a kártya még. Többet esik a teljesítmény, mint amit a TDP limit indokolna. Bár nem értem a busz telítettségének mi köze van a frekvencia visszavételéhez, de mindegy. Freki az elvileg Vcore és hőmérséklet függő kéne legyen, nem? Teljesen mindegy kéne legyen mit számol épp. -
bobalazs
nagyúr
válasz
bobalazs #90152 üzenetére
Ha a táp kézikönyvébe az van írva, hogy ne egy kábelen vigye a user a 2x8 pin-t, akkor gondolom csak a jogi osztály mossa kezeit, mert az R&D osztály kitesztelte és nem gyulladt ki?
Erre válaszoltam hogy röhejes. Egy kábelről tápolva vagy kettőről, tök mindegy, ha leég. Érted a poént? -
Teasüti
nagyúr
válasz
bobalazs #90150 üzenetére
Nem a kanóc szokott leolvadni. A csatlakozások szoktak elmelegedni, ami a 12VHPWR esetében ki is ütközött. Ha a táp kézikönyvébe az van írva, hogy ne egy kábelen vigye a user a 2x8 pin-t, akkor gondolom csak a jogi osztály mossa kezeit, mert az R&D osztály kitesztelte és nem gyulladt ki?
Szarkazmus nélkül kérdezem mit gondolnak erről a gyártók vajon? Mert pl. a Seasonic 12VHPWR kábele 600 Wattra van minősítve, de ugyanakkor két 8 pin-es csatlakozó van csak rajta és a Sense pin-ek közül is csak kettő van bekötve. Szabvány szerint ez eddig csak 300 Watt. -
h4mi1
tag
válasz
bobalazs #90128 üzenetére
ma jott uj tap szoval azok a kabelek is ujjak,
az eszkoz kezelobe van ilyen h mutssa az elrejtett eszkozoket, viszont mar ott se latszik viszont a ventik mar mennek
mar az msi nek a progija se latja eddig latta h msi mother board van meg msi video kartya mar ott se jelenik meg
-
kolopele
nagyúr
válasz
bobalazs #89862 üzenetére
Nem írtam blődséget, ugyanis nem biztos hogy minden kártya képes elviselni a tuningot alulfesz mellett. Erre akartam mindössze rávilágítani a teljesítménycsökkenéssel, amit egy -10% - os power limit is meg tud oldani biztonsággal, vagy mondjuk mindössze az órajel lejjebb vételével, ami eleve csökkenti a feszt is automatikusan. 100-200 mhz az semmi egy játék esetében, pláne ha az ember nem 1000 fps - t akar.
KAMELOT: Kettős bios kapcsoló, mi ebben az érdekes? Téged soha nem piszkál senki, pedig a legtöbb szakmai hozzászólásod abból áll hogy legyen kép meg vegyen kétszer olyan drága hardvert mint amire pénze van. -
kolopele
nagyúr
válasz
bobalazs #89858 üzenetére
Ezek szerint nálad még nem járt olyan kártya amelyiknél csak akkor lehetett a feszt csökkenteni ha az órajelet is lejjebb vitted 100-200 mhz - cel. Ilyenkor abszolút jó megoldás a PL csökkentése, azaz lényegében ugyanaz (ebben az esetben legalábbis). Szilícium lottó az egész. Az meg hogy kedvenc fórumozó társam egyből bőszen bólogat arra amit írtál nem csodálkozom, nagyon szeret kötözködni ha rólam van szó, na de ilyenek a mai fiatalok sajnos többségében. Szóval a lényeg, hogy persze, a legtöbb kártya akár tuningolható is fesz csökkentéssel, de nem egy olyan van amelyik mint írtam is szinte semmit nem bír el. Amúgy én is az UV - t javasoltam első körben a kérdezőnek, gondolom azt azért láttad. Közben van már +2 is....Értelmezni kellene először amit írok, nem pedig egyből nekem ugrani ha az áll ott hogy kolopele
Aztán meg az órajel nem minden, hiába teszel mondjuk egy 6700XT - t 2700 mhz - re, egy 6900XT 2300 mhz - en is lazán elveri.
-
Gebriel
veterán
válasz
bobalazs #89842 üzenetére
Akkor ne azt írd, hogy nincs hanem, hogy a bizonyítás nehéz.
1000 éve létezik autóvásárlásnál a "rejtett hiba" fogalma. A vásárlás után 1-2 hónapra tönkre ment váltónál, hidd el nem nehéz bizonyítani, hogy a meghibásodás kezdete már fent állt a vásárlás előtt is.
Vagy akár egy rövid időn belül bekövetkező égés kimarádás az egyik hengernél.
Bármely menetközben bekövetkezett olyan meghibásodás ami az alkatrész "élettartalma" vége miatt következik nem tartozik ide( pl önindító, generátor stb). -
Gebriel
veterán
válasz
bobalazs #89840 üzenetére
Hogy ne lenne..
Google 2 mp
Nem egy új keletű dolog.. -
bence5511
csendes tag
válasz
bobalazs #89781 üzenetére
Elden Ringben a DSR segített legalább annyit, hogy jobban egye (60-80%) illetve így csak nagyobb csatáknál pl nagyobb effekteknél dobja le 40 ig, azt nem mondom, hogy beton stabil, de ilyen kis akadások kíséretében 55 és 60 között cikázik nagyrészt ahol máskor 44 körül ment, a többi játéknál viszont nem nagyon segített, van ahol csak ront rajta érdekes módon. Cyberpunk alatt istenért nem megy 60% felé a kártya, még QHD-ben sem sőt itt a CPU használat megy csak feljebb, nem is értem, másnak pedig ugyan ezzel vagy gyengébb cpu kíséretében 90+% a kártya 1080pben. Last of Us-nál meg a kártyát alapból is ette, de az fps valahogy elmarad. Alacsony késleltetést rajta volt, de próbáltam már a be és az ultramagas variálását, de nem nagyon ad hozzá vagy vesz el semmit igazából. G-syncet meg nem tud a monitorom.
Úgyhogy köszi legalább ez játszhatóbb lett.
-
bence5511
csendes tag
válasz
bobalazs #89689 üzenetére
Nekem sincs ötletem tényleg mert nagyon bizarr az egész, valami processzor probléma nem okozhatja ezt? Az a baj ehhez már tényleg kevés a tudásom sajnos, vagy valami alaplap mizéria, mert lassan minden mást cseréltem már benne kipróbálás gyanánt.
Köszönöm amúgy mindenkinek a segítséget és az ötleteket,illetve, hogy az időtökből szántok rá időt.
-
bence5511
csendes tag
válasz
bobalazs #89685 üzenetére
Tessék itt egy kép róla, itt pl épp most nem eszi meg 99%ban, hanem csak 70%, illetve jobb azért az fps, de itt is bedobálja ahogy játszok az fpst 40-60 ig, de nyilván közel sem annyira mint egy cyberpunk-ban, meg nem nagyon megy feljebb mint 60, hiába raktam 100+ ra az fps limitet, ugyan ezzel a géppel másnak 100+ ig megy. Minden maxon rtx off, 1080p.
Illetve a kártya itt sem megy nagyon 50% felé, míg azért bőven 80-90%-n illene dolgoznia.https://ibb.co/rw2w5NN
-
roseA580
tag
válasz
bobalazs #89665 üzenetére
Szia!
Ez a link átirányit (legalábbis nálam), a https://services.gigabyte.com/enterprise/en/ oldalra ami "Enterprise" vagyis üzleti felhasználok számára szolgál, én inkább ezzel kezdeném magán (consumer), felhasználó esetén: [https://www.gigabyte.com/us/Support/Consumer/Warranty]
-
windlol
csendes újonc
válasz
bobalazs #89649 üzenetére
Akkor valahogy megpróbálom ráerőszakolni a gyári BIOS-t aztán meglátom mit szól hozzá hátha megoldja a dolgot. Alapból az nem stimmel hogy a BIOS ami rajta van MICRON/Samsung memóriás így leírás alapján. A kártya meg Hynix-memóriával van szerelve. Remélem tényleg csak ennyi baja van. A kártya ugyan egy filléres tétel de utálom ha valamit nem értek. Így ki akarom deríteni mi a hiba oka. Köszi
-
kolopele
nagyúr
válasz
bobalazs #89553 üzenetére
Ezt nem te találtad ki, fenn volt erről nem egy videó már, többek között ez a 3 éve készült is [link]. Az emberek zöme így csinálta, én is, de az a 10-15 mhz - es időnkénti elcsúszás akkor is megmaradt, ahogy Grave_444 is írta. Mondjuk nem volt nagy jelentősége az tény.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest