- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LaciMc82
aktív tag
válasz
fbeni91 #68843 üzenetére
Sziasztok.
Van egy új rx-560-as kártyám aminél egy bizonyos idő után játékoknál ez a hiba jön elő és közben a hangfalból berregő -zúgó hang jön ki.
5 driverrel is próbálkoztam semmi változás,viszont ha integrált vga-ról indítok játékot akkor semmi ilyen nem lép fel.
Ez vga hiba vagy az alaplap pci-e sínjénél van valami,vagy esetleg,bár ezt én kizárnám,a monitor lehet a gond? -
morfondőr
addikt
válasz
fbeni91 #68825 üzenetére
Ha táp nem elég neki, akkor szvsz újraindulgat a gép vagy már bekapcsoláskor, vagy terhelés alatt. Ha elhalálozik egy VGA, annak nem mindig vannak látható jelei. Nem látsz bele a GPU-ba vagy a memóriákba stb. Esetleg nézz meg egy másik VGA-t a gépedben, vagy ezt a VGA-t egy másik gépben. Még talán arra is lehet tippelni, hogy a táp PCI-E kimenő ága ment el, de ezt is csak cserélgetéssel tudod kiszűrni.
-
OutSider17
senior tag
válasz
fbeni91 #66867 üzenetére
Szervusz!
Hát ez memória hibára utal a kép alapján sajnos!
Jól szét esett egyébként!
Javítást nem igazán érik már meg! Arról nem beszélve hogy hatalmas zsákba macsak a javíttatása!
Lehet hogy megy még 1 évet de lehet hogy csak 2 hetet fog bírni! Nem javasolnám!
Inkább ha belefér a keretedbe akkor nézz valami újabb modellt! -
MK VII
veterán
válasz
fbeni91 #66634 üzenetére
A 420-as miféle táp?
Különben az lehet, hogy korábban elvitt nagy fogyasztású kártyákat a tápod, de azóta elfáradt valószínűleg és már nem tudott annyi kraftot leadni..
Mindenesetre a tápon nem szabad spórolni.. Az a lelke a gépnek.. Ha az rakoncátlankodik akkor az komplett géped rakoncátlankodik. Amiket az előző hozzászólásomban írtam tápokat azokat érdemes venni.
Ha vásárlásra adod a fejed akkor pedig ide térj be... Ajánlanak neked megfelelő típust és teljesítményűt. -
MK VII
veterán
válasz
fbeni91 #66622 üzenetére
Ennyi.. Nincs is miről tovább beszélni...
Az a táp egy hulladék. Örülj, hogy eddig még nem vágta haza a komplett géped egy kis áramingadozás.
Azért kapcsol ki a géped, mert nem bírja a táp etetni a 220W-os szörnyeteget....
Kérj kölcsön egy FSP vagy hasonló minőségű (Chieftec, Thermaltake, Zalman, Be Quiet, Seasonic) 500W-os tápot vagy egy másik gépben próbáld ki a kártyát amiben normális táp van és meglátod, hogy minden rendben lesz. -
Csupingo
veterán
válasz
fbeni91 #57368 üzenetére
Ha azokat kipróbáltad amiket írtam és nem javult a helyzet, akkor talán a catalyst topikban, vagy a kártya topikjában tudnak segíteni.
Azt hiszem több amd driverben volt hasonló probléma, ami ilyen furcsaságokat csinált. Az amd tulajok talán többet tudnak.
Az alaplapi bios a legfrisebb? -
fbeni91
tag
válasz
fbeni91 #57368 üzenetére
Persze az h nincs kép egyértélművé teszi azt,hogy Vga hibára lehet gyanakodni.Annál is inkább mivel mikor bios hiba volt és a gép nem tudott betölteni leáll majd újra indította magát
Most Ugye ez Nincs csak fekete Képernyő
És csak a leállítás és újra bikázás segít
Így az én gyanúm is a VGA irányába tolódik
De akkor terhelésnél mi a tökömnek nincs baja? -
trancemusic
senior tag
válasz
fbeni91 #51689 üzenetére
Nem értek veled eggyet.
A proci az üzemi hőfoknak tekinthető.
Ez nem amd. 95 foknál veszi vissza a tempót.
A vga túlmelegszik.
Szellős ház ezen nem segít.
Ilyen vga-m volt, 1ghz-re húzva max 86 fokos volt 34 fokos panelban furmark alatt.
Gamekban 80 alatt maradt. Fesz is volt emelve pedig.
Így használhatatlan a vga-ja. -
csadi0011
őstag
válasz
fbeni91 #51649 üzenetére
Megvolt a "sütés". Nem teljesen sütés volt. Hősugárzóval át lett kezelve. Majdnem ugyan az. Mindegy végülis.
Az eredmény az lett, hogy most már nem szürkék a csíkok, hanem zöldek.
Próbálkoztam még párszor, pl kimenet cserével, dsub, hdmi. Mozgattam, hogy jól van-e a helyén.
Egyik alkalommal hibátlanul indult el. A windowsig eljutott, de meg adta magát.
Ez ad valamire magyarázatot?Gondolom maga a csere drágább, nem a chip beszerzése ,de az se lehet olcsó. Hardveraprón ilyen kártyát legolcsóbban 14 ezerért láttam. Ha megelégednék egy ugyanilyennel, akkor az jobban megérné ezek szerint.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
fbeni91 #51347 üzenetére
Mo-on és Németországban is van 1-1 gépem.
1-es gépre kötve Samsung 40"-os FHD TV és Dell U2312HM FHD monitor.
2-es gépre kötve Samsung 55"-os FHD TV és Dell U2312HM FHD monitor.TV-k HDMI csatlakozóval bekötve, monitorok DVI-vel....mivel azokon nincs HDMI.
Tökéletesen mennek...klónozni kell a képet vagy kiterjeszteni.
Pár éve mikor csak a monitor volt meg és egy régi CRT ( képcsöves ) TV-m volt azt is rá tudtam kötni.
Ekkor a monitor FHD-n ment a TV pedig 800*600-as felbontáson üzemelt.
Az eltérő felbontás miatt nem lehet rendesen klónozni.
Ilyenkor a kiterjesztett asztal üzemmódot kell választani.
Alapértelmezett kijelző a monitor.
Filmnézésnél meg csak "megfogtam" a lejátszó progi ablakát és áthúztam a TV-re.
Aztán kiraktam teljes képernyőre és mehetett a mozi -
bobalazs
nagyúr
válasz
fbeni91 #51344 üzenetére
FullHD - az 1920x1080
még mindig mit nem értem hogy érted.
Amit mondasz meg hülyeség, nem kell egyforma márkájúnak lennie a két megjelenítőnek hogy megjelenítsen fullhd-t. Az inkább a vga reszortja hogy meg tudja e jeleníteni a két forráson egyszerre az adott képet akkora felbontásban. -
törölt tag
válasz
fbeni91 #50836 üzenetére
Az oké csak itt jön be az a dolog hogy kinek milyen háza van. Pl nekem egy noname legolcsóbb ház van amibe egy 9centis házhűtőt raktam hátra hogy a proci hűtőről a meleget nagyjából kivigye. Ha jól szellőző házam lenne (elöl hátul nagy venti) akkor az én hőmérsékleteimből is lemenne 20 fok tutira. Pl a videókártyám is felmegy 68 fokra pedig jó hűtésű EVGA kártya. Csak hát itt jön be az hogy hiába a jó hűtés ha a házon belül van kb 70 fok. :/
-
N@idia
őstag
válasz
fbeni91 #50838 üzenetére
Ennek a procinak biztos nem 65 fok a plafon ami egy stressz programnál mértem. Játék alatt 50-55 fok MSI Afterburner-el monitorozva ettől fentebb nem megy. Nem igazán tudom mire lehet itt gondolni ami okozhatja, de az is bosszantó ha lekorlátozom az fps-t 30 -ra akkor legalább a stabil 30 meg lenne, de azt se tudja megtartani csak úgy durvábban néz ki a dolog mert 5-10 fps-re csökken le pár másodpercig majd vissza 30 -ra! Holnap felhívom az ipont és kicseréltettem a kártyát nem igazán lehet mit kiszűrni amitől ez van....
Szerk. Viszont gondolom az Ipon is tesztelni fogja gépben és ha náluk jó vissza dobják ettől félek mert az én gépembe is jól működik a kártya normális értékeket mutat csak haverom gépében szar ami felettébb érdekes..
-
törölt tag
válasz
fbeni91 #50826 üzenetére
63fok körül már visszavesz a proci? Én úgy tudom 90-100fok körül van hogy visszaveszi az órajelet. Az én i5-öm pl az elején mikor még gyári hűtő volt rajt simán felment battlefield 4 közben 70fok fölé és nem volt semmi drop. Most az új hűtővel van 60fok körül. Nekem pl akkor voltak nagy fps dropok bf-közben mikor csak 4 giga ram volt a gépben. Mondjuk nem értek hozzá de biztos vagyok benne hogy a 63fok egyáltalán nem olyan hőmérséklet ami miatt a cpu visszavesz. Szerk: látom trancemusic is megerősítette amit írtam.
-
N@idia
őstag
válasz
fbeni91 #50823 üzenetére
Bizony igazad van a hűtés valóban gyenge hozzá 65 fokos most a proci és a teszt már megy 5 perce úgy néz ki hűtőt kell cserélni, de ezt leginkább úgy tudnám kiszűrni, ha rá tenném az én vízhűtésem de azt én szét nem szedem
Megpróbálok kölcsön kérni pár teszt erejéig egy nagyobb hűtőt és ha valóban ez miatt droppol akkor kicsit mélyebben kell zsebbe nyúlni
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
fbeni91 #49096 üzenetére
A WF3-mas hűtés nem egy gyenge darab, ott a pasztázás lehet szar, vagy maga a kártya.
60 foknál 100% meg nem egy okos dolog, ha szeretnéd, hogy csönd legyen. A GPU-nak a 60 fok semmi, de egy 470-nél még a 75 fok se rossz (persze nonref alatt már igen, de pasztázd újra)
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
fbeni91 #49091 üzenetére
Mindig porszívóval takarítom a cuccaim, meg papír kéztörlővel (paszta, nagy mennyiségű por estén, főképp házakat). Minden oké.
Némelyik játéknál még 30 FSP-nél is azt érzed, hogy akad, pedig a 24 felett van. 40-50 FPS már inkább, az a sima, 30-nál játéknál függ, mennyire veszed észre.
-
BlackPriest
őstag
-
hoax
senior tag
válasz
fbeni91 #49068 üzenetére
Az a helyzet, ez már nem ebbe a topikba tartozik... Sokkal jobban beletúrtál már abba a kártyába, minthogy a kérdésedet az itt lakók meg tudnák válaszolni. Sajnos most is azt kell mondjam, hogy nem érdemes vele szórakozni! Értem én, hogy érdekel a téma és szereted ezeket a holmikat mókolni, de sajna erre itt nem fogsz választ kapni...
Akármi lehet azzal a kártyával, de hogy a kérdésedre is válaszoljak, igen, előfordulhat, hogy a hibás kondik miatt nem megy, de én inkább a GPU-ra fognám, ugyanis egy kiöregedett darab! -
nayro
csendes tag
-
-
sider24
tag
válasz
fbeni91 #47420 üzenetére
Koszi a valaszt!
Amugy igen mondasz valamit mert a driver telepitesnel ki irt valami hibat, csak hat nem tudom h mi a baj. "Download faild: Download timed out.
Please make sure that your firewall or antivirus application is not blocking our installer.Click OK to see more information."
-
Pepe78
őstag
válasz
fbeni91 #47415 üzenetére
Csak segíteni akarok én is mint ahogy mindenki más.
Azzal, hogy dühöngsz, sértegetsz nem leszel előrébb.
A kártyádat nem én öltem meg..Ha minden kábel ok és minden kimenetet kipróbáltál és már javítgatva is volt a VGA akkor jó eséllyel kukázhatod.
Neked kell eldönteni, hogy talán érdemes-e javíttatni még 1x.szerk.
Most látom a VGA javítós hirdetésedet...
-
hoax
senior tag
válasz
fbeni91 #47411 üzenetére
Először is!
Kicsit vegyél vissza... Segíteni szeretne, nem idegesíteni!
Másodszor, ha már otthon ügyesen megsütötted, akkor nyugodtan ki is dobhatod a fenébe! Egyik épeszű szakember sem fogja elvállalni. Nem az egyik memória a hibás, nem is a forrasztás, hanem a GPU feküdt ki...most már véglegesen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- HP notebook topic
- Tőzsde és gazdaság
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest