- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
athomi
veterán
Tegnap elindítottam a WOT-ot, 10 perc után szétesett, kifagyott a kép. Bekapcsolásnál már hibás a megjelenítés, sőt, a Win10 csak csökkentett módban indul. Gondolom a driver miatt. Barátom gépébe beszereltük, nála Nv driver van fent, ott betöltött a Win, de a két csík maradt.
-
athomi
veterán
Most nézem hiába a screenshot, a hibás megjelenítést nem lehet screenshotolni, így nem látjátok a hibajelenséget.
Függőlegesen két csík jelent meg, a két csíkban hibás a képmegjelenítés (szétesett kép, furcsa színek).
-
Dinter
addikt
-
Nerazim
őstag
Nem nagyon mozgok otthon ezekben, ha most én elkezdek mondjuk visszafele menni a driverek terén akkor várható valami visszaesés esetleg teljesítményben, illetve ha visszarakom a win7-et azzal nagyon kitolok a kártyával, csak azért kérdem, mert direkt azért raktam fel a win8.1 -et h elvileg ez jobban ki tudja használni már a kártya előnyeit mint a win7.
-
Ladanielx
csendes tag
Viszont most nézem csak az windows eseménynaplót és mielőtt jön a kritikus hiba (A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.) az előtt van egy hiba amiben ez áll:
A(z) Application Popup forrásból származó eseményazonosító 875 leírása nem található. Az eseményt kiváltó összetevő nincs telepítve a helyi számítógépre, vagy a telepítés sérült. Telepítheti vagy kijavíthatja az összetevőt a helyi számítógépen.
Ha az esemény forrása egy másik számítógép, akkor a megjelenítési információkat is el kellett menteni az eseménnyel.
A következő információk tartoznak az eseményhez:
AppleCharger.sys
Az üzeneterőforrás jelen van, de az üzenet nem található a karakterlánc- vagy üzenettáblázatban
-
-
Ladanielx
csendes tag
-
Kocka Jakab
csendes tag
Szia!
Egy régi AMD-t váltottam gtx 960-ra. Win7/chrome-ot használok jelenleg, játékok alatt egyáltalán nem jelentkezik. A képek lapozgatásán túl még stream-es videóknál vettem észre, de most nem ugrik be, hogy pontosan milyen műveletnél. (tabok közti váltás vagy videóban ugrálás..)
Nem telepítettem újra a gépet, letöltöttem egy uninstallert, majd felraktam az új drivert.
Szerinted hardveres gond nem is lehet? Igazából ennyi nekem elég is, mert már régóta esedékes egy újratelepítés. -
flymi
addikt
Csúcs! Minden nap tanul valamit az ember.
Gondoltam, hogy ezek a "natúr" kábelek nem véletlenül ilyen olcsók.
Már csak kéne kideríteni, hogy lehetne (próbaképp) házilag megoldani, hogy egy mezei darabnál szebb és valamivel hatékonyabb is legyen. De valószínűleg ez már barkács topic... -
Csak egyszerűen, netezés közben. De ritkán, azt hozzá kell tenni, tehát mondjuk 10 indításból egyszer, akkor is csak pár másodpercig. Egy Radeon R9 280X 3GB MSI kártyám van. Harmadik kérdésedre nem tudok válaszolni, mert a kártya berakásával egy időben történt meg a húzás. Olyat tapasztaltam, hogy nagy gépigényű játéknál, konkrétan a Shadows of Mordornál, amikor villámlott, akkor a villám fénye nem fehér volt, hanem szívárványszínű, mint régen a CGA hiba. Nem tudom hogy magyarázzam ezt el.
-
Ciccuka
veterán
Vehet rá ilyet is külön:
-
NFree
addikt
Igen ezt én is megtaláltam, sőt találtam mást is , de konkrét játékokkal nincs teszt ami kb a valós külömbséget mutatná. van egy 3d mark teszt ahol 3x annyit tud a 780, van másik 3 damrk már nrm tudom meik ott csak 2.2x tud többet, de a legjobban game mutatná meg a külömbséget, s ilyesmire lettem volna kiváncsi esetleg forumtárasak tapasztalataira
-
-
tungesz
csendes tag
Uraim, előző hozzászólásomban leírtam, hogy tegyük fel, hogy a videokártyával van a probléma!
Ez azt jelenti, hogy erre várok megoldási javaslatokat, tehát minden más alkatrészt hibátlannak tekintünk.
Egyébként már megtörténtek a tesztelések, minden jól működött kivéve a VGA kártya.Megint megy az okoskodás, meg kioktatás, de választ senki nem tud adni a problémára!
Vagy tévednék? -
szabonagyur
félisten
Egy eves a kartya kb es ujonnan vettem meg. Azota ment tokeletesen, win8.1 van rajta kb fel eve es most jott elo a hiba. A gep tobbi resze: Asrock H61MS, Celeron G540, Fsp 350. Kingston ssd, 4GB RAM. Naponta kb. egyszer jatsza ezt pentek ota. Ma pl nem vokt kekhalal csak a boot utan bejelntkezes elott fekete kepernyo maradt, monitor nem kapcsolt ki vagy ilyesmi.
-
Weaver
senior tag
-
rayoliviero
veterán
-
Putyi bácsi
csendes tag
Elindul a gép. Nincs semmi sipolás. Van egy 256os kártyám is, annál sipol egyet és ha megnyomom a bekapcsológombot, akkor egyből ki is kapcsol.
Az 512-s vga-nal nincs ilyen..semmi sip és ha megnyomom a bekapcsgombot, akkor nem kapcsol ki a gép csak, ha hosszan nyomom, viszont nem pörög rajta a venti.
A flopirol huztam le azt a kis 4es bigyót és dugtam a vga-radr-b300atx
itt a táp tipusa.
-
Rivaul
addikt
Nem is azt mondtam hogy nincs igazad. Csak ez a számítástechnika pont nem az a terület aminél 2 ugyan úgy kinéző dolog valóban ugyan az is. Amit lehet meg kell próbálni s utána mérlegelni hogy mi is éri meg az illetőnek. Mindenkinél más a prioritás. Van aki újat vesz de van aki szervizeltet. Csak akkor szeretek lemondani valamiről ha tényleg nem látok más lehetőséget. S még akkor se mindig volt igazam
-
kukulec
őstag
huhh, most már ok. addig szedtem szét és össze a gépet, hogy később már én is hibáztam, mert nem tettem vissza egy drótot. de az elején tényleg sokat fagyott, aztán rájöttem: az asus tuning szoftvere maxra tette a feszt, úgyhogy azt visszaszedtem, és azóta megy. mondjuk a betűket időnként elmossa, azt nem egészen értem.
-
LBandi
aktív tag
Az F8 -al a gépen csak a következő lehetőségek jelennek meg : Normál mód, Csökkentett mód, Csökkentett mód parancssorral, Csökkentett mód hálózattal (nincs több pláne nincs olyan amit mondtál). Én olyanról még nem is hallotam hogy VGA mód. Amúgy ha minden vga-val kapcsolatos dolgot uninstalláltam/töröltem, még a registry bejegyzéseket is, akkor hogy a fenébe maradna meg bármilyen korábbi beállítás?
Ja és a felbontást is (driver nélkül) visszatettem olyanra aminek működnie kellene.
-
-
Csuty94
tag
köszi a tanácsot, szedtem le uj vga drivert(mert alaplapi vga-m van most csak) de ugyan ez a probléma. Voltam ma szervizbe mondták hogy átnézik mi a baj óránkénti 2000ft-ért
még életembe nem vittem szervizbe a gépemet szóval meglepődtem kicsit.
#27897: én is egy 7850-es beújításán gondolkodok, ahol lakom van egy olyan akció, hogy a vga melló kapsz ingyen egy csomó játékot pl far cry 3 ingyen
bocs a dupla kommentért
-
barisj
aktív tag
nem szar a netem.. vagyis szar,de eddig jó volt
és csak sima vga és alaplap csere volt. HD3450 -> HD2600XT. és ugy volt rosszabb az fps.. gigabyte alaplapom cseréltem egy asusra és igy volt kevés fps. sztem vmi bios frissitést kellett vna tolom. toltam is csak sztem nem sikerult
aztán tegnap visszaszereltem a giga alaplapot és timerefreshnél 200fps helyett 600at irt. szóval jobb lett vmivel. de igy is sokkal tobbet kéne irnia.. 640x480ba.
-
agressiv
addikt
Ó anyám
Az AGP-s verziót fikáztam, mert sok gond volt az AGP-vel, nem maga a kártya rossz, vagy a teljesítménye, hanem az AGP-s verziójának a rialto-ja, vagy annak a beállítása nem tudom, de az, hogy a 2600XT AGP-vel gondok voltak és vannak is tény.
Ha a net szar akkor laggolhat a játék, de az FPS-nem lesz kevés.
A HT-s (nem, nem hiper-trágya) Pentium procik is nagyon jók a célra amire ő szeretné használni, főleg ha bekapcsolja a HT-t.
Sokra nem megy a HT-vel mivel egy szálon dolgozik a játék.
Emberek szedjétek már össze magatokat rémes ökörségek kerülnek ide...
Én abból élek, hogy számítógépekkel babrálok, szóval a tapasztalatról lehetne beszélgetni.
És az egész hozzászólásod a legelső és legutolsó szóig sületlenség!
-
backward
csendes tag
Köszönöm
Viszont sikerült felrakni a drivereket (kellet a chipset driver is) de valamiért, amikor felrakott mindent,hozzá egy komponenst nemtudott felrakni rendesen, és villogott sokszor a kép, meg hibaüzeneteket írt ki,hogy: "a videokártya illesztő program nemműködött megfelelően, de helyreált.." aztán most újra raktam a windowst,mert fagyogatott valamiért.. lehet kicsit hülyén raktam fel mindent.. most megprobálom de érdekes módon a vga-ra azt írta ki,hogy HD 7700 series, nem a pontos nevét,hogy "HD7770" ...
Remélem mostmár megfelelően fog működni
-
sultansmith
senior tag
Anno decemberben megfordult egy két másik nvidia, meg egy ati kártya is, kb egy héten belül, és azon gondolkodtam, lehet hogy összeakadtak. Elsőnek megpróbálom ezt, jó lehet a gondolatod.
A kérdésem, hogy ennek a "full driver újratelepítés"-nek mi a metódusa? le van az valahol írva, hogy hogyan kell a megjelenítő drivereit tökig letakarítani, hogy aztán pöröghessen az új driver? -
ClioMaN
csendes tag
Lehet nem írtam bele, de a hűtést visszaraktam amint megláttam hogy okés lett minden!
Azt azért nem kockáztatnám meg hogy megsüljön a gépbenAz az érdekes hogy játék ment rajta 2 órán át fullon, kikapcs, majd 10 perc után a képernyővédő elindulása után egyből rotty!
Most üzemel, remélem nem csak napokat
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- E-roller topik
- Milyen egeret válasszak?
- World of Tanks - MMO
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest