- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M3lakH
tag
válasz
asvald #56727 üzenetére
Jó kérdés, még sok a támogatási gond, és amúgy is hallani érdekes dolgokat a háttér folyamatokról.. Én személy szerint 7 est használok gond nélkül. EZ még olyan windows, start menü, ikonok, ablakok, stb.. Csempék a fürdőszobában legyenek ne a monitoron, és önállóan se ítélje meg az oprendszer milyen programnak van létjogosultsága gépemen, és minek nincs...
-
-
mateman1998
csendes tag
válasz
asvald #56009 üzenetére
Most még tovább variáltam a beállításokkal, felvettem a ventilátor sebességet 40%ra az alapról, ezzel nem is volt baja ment mindkettő de egy játék elindítása után egyből leállt a betegeskedő fél. Így továbbra is fent áll az az állításotok hogy próbáljak valamit cserélgetni?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
asvald #55801 üzenetére
Vista 64 driver van csak hozzá a hivatalos oldalon. Megpróbálom bár nem fűzök nagy reményeket hozzá.
-
Kolikahh
csendes tag
válasz
asvald #55744 üzenetére
Pontosan milyen képet róla? Magáról a kártyáról a gépben?
Itt vettem a hardverapro-n "Hexaa" nevű felhasználótól. Azt mondta, garisan megoldjuk, de gondolom akkor állhatom a postaköltséget megint... aztán várhatok rá 3 hetet... ez így nem volt annyira jó üzlet ha így van.
Ha úgy van, Facebookon is várok segítséget, ott gyorsabban megy a társalgás:
ProfilomNagyon köszönöm, tényleg!
-
gydani20
tag
válasz
asvald #55686 üzenetére
Üdv mióta visszább vettem oc ből és 15.11.1 driverre frissitettem 3 óra játék után se jelentkezett probléma 1068/1500 ról le vettem 1050/1425 re az orajeleket.viszont a tápom az k..va hangosan pörög a venti simán elnyomja a channel hangját ha azt 100% ventire is állítom nem mai darab az biztos 2009 és szerzemény
-
Fitzgerald
veterán
válasz
asvald #55635 üzenetére
Ha ilyen egyszerű lenne a dolog, nem írnék ide.
A saját biosával már az 1125MHz sem stabil, ráadásul a feszültséget sem lehet emelni...ezért.@[oWn]f4te
Az az 50MHz pl. a Battlefield 4-ben 125%-os supersamplinggel akár 6-8 fps-t is jelenthet.
Aki kompetitív fps-t játsziik, annak meg nem is kell tovább ragozni, hogy ez a néhány fps mennyit is számít.@Bál@
Megpróbálok feszt emelni akkor, hátha
@Gertrius
Köszi, benézek
-
Smktrooper
senior tag
válasz
asvald #55565 üzenetére
Az hogy valamiért nem plug and playnek ismeri fel driver frissités óta. És pl a video játékoknál driver leállással hálálja meg a felbontás átállítását akárcsak a frekvenciát állitom pl 60-ról 75Hz-re...
HArdveres hiba kiszűrve csere bere megvolt mindenki mukodik mindenhol csak a winfos alatt lesz vmi gigszerem. Táp(moduláris kábelek cserélgetve), ram, cpu, alaplap, kábelek, hőmérsékletek feszültségek ok.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
asvald #55382 üzenetére
Nyilván ez attól is függ, hogy mit nézel / néznél vele.
Sokáig ótvaros volt a real-time subtitle renderingje, ordered chapterekkel is akadtak gondok, előfordultak problémák FLAC hangsávval, multi-audio sávokat sem mindig kajolta, ellenben fölöslegesen ette a processzoridőt; míg össze-vissza köhögött, addig egy KMPlayer + CoreAVC kombóval vígan néztem a 720p Blu-ray-t egy s478-as 2.4-es Celeron D-n, 512 MB RAM-mal meg egy 64 MB-os Radeon 9200SE-vel.
Mostanra azért egészen kikupálódott. Viszont a kezelőfelülete - beállítási lehetőségek még ma sem egy álom, de lagalább az integrált x.265 HEVC működik.
-
-
dokee78
félisten
-
Szabikaa20
őstag
válasz
asvald #54728 üzenetére
Na mi is valami ilyesmire gondoltunk,hogy igy nem e müködne.
Nvidia GeForce GTX 650 Ti 2gb...ennyit tudok,már nem vagyok nála.Lövésem sincs melyik gyártótól...Bál@: így volt összerakva,így használták ő csak megvette komplett mindenestülAz elözö tulaj gondolom nemigen értett hozzá.De ez már bőven vásárlás után derült ki,hogy mi is a helyzet.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
asvald #54719 üzenetére
És ez biztos ?
Mert ha át mész az overview-be ott már csak a CF-rt írja.
Most akkor ?OPTIMIZED FOR MULTIPLE GRAPHICS CARDS
Get up to 2 PCI-Express 2.0 x16 slots, with optimal placement for better fitting and airflow. That way, you can enjoy the best graphics at the highest framerate jumping off from your screen when running a AMD® CrossFire™ gaming setup. -
maxxenergie
senior tag
válasz
asvald #54073 üzenetére
Szia!
Köszi segítséget jó lett!
BIOS-t frissítettem a lapon legújabbra, bár után sem volt kép mert beraktam a VGA-t, de kicseréltem a molex tápkábelt is, mondjuk előtte is volt már ez a kábel is bent mikor szerelgettem, és láss csodát azóta hibátlan az egész, soha nem fogom megérteni mi volt a gond a BIOS is, meg a kábel is de a lényeg hogy JÓ lett így variálva a két dolgot. Hihetetlen de igaz, gép egyéb részein semmi mód nem volt.
-
Smktrooper
senior tag
válasz
asvald #54087 üzenetére
Egyik technikus a neten felllehető videoban azt mondta:
https://www.youtube.com/watch?v=1AcEt073Uds
Ezek a reballozási technológiák sok esetben a forró levegő miatt megégetik a gpu-mpu-t is....amiből logikus, hogy 1-3 hónap között lesz a működése várhatóan, és már a töke kivan, hogy viszik vissza neki ezeket a darabokat, pedig ő előre szólt, hogy mennyi lesz a várható élettartam. Ritkán több ideig is megy persze van ilyen esete is....Van benne valami. Én max az kondik meg chippek komplett cseréjét szoktam ajánlani inkább. Le szedés felrakás annyira nem poén egy GPU nak. Egyszer ha már le kellett szedni akkor is extrém hőt kap, meg amikor vissza rakják akkor is, tehát a gyártástól számítva 3X kap extrém hőt az a szerencsétlen GPU.
-
Newvalera90
csendes tag
válasz
asvald #54080 üzenetére
Szia !
Ez még sose volt grillezve laptop kártyát még sosem csinàltam és nekem nem tipikus csikos képernyő hiba van .
Tegnap ujra tettem a wint semmi javulás .
Köszi a programokat ráfogok vele nézni .Egy fb-fórumon azt irták h vga ram hibás lehet .
Azon segít a grill ?
És azt irták h a gpu-z-t próbáljam ki mert az rámutat hol a hiba , az lehet de olyan kódokat ír hogy mire megfejtem a gép elporlad . -
asuspc96
senior tag
válasz
asvald #54076 üzenetére
Hát amiket a tesztekben mértek, meg amit én mértem (u.a. a játékban, u.a. a beállításokkal), egy 13-18fps különbség volt nagy átlagban.
Viszont amennyit bele kellene még pluszba tenni annyit sajnálnék..a két karit olyan 140ért tudnám eladni max...
Az is megfordult a fejemben hogy veszek még 1db 680at.
Ez már sokkal jobban megérné nem ? -
maxxenergie
senior tag
válasz
asvald #54071 üzenetére
Szia!
Köszi, BIOS frissítést megpróbálom holnap ma már nem
Próbáltam 2*2 GB rammal is, egyszer 2 GB-val is ua a helyzet másik VGA-val 6790-el meg pröcc röf, hát ezt nem fogom megérteni soha, pár gépet már raktam össze úgy 100-at de ilyennel mág soha nem találkoztam, BIOS frissítés segíthet rajta vajon tényleg -
general
addikt
-
general
addikt
válasz
asvald #54007 üzenetére
és miért javaslod a lapozófájl kikapcsolását? én azt olvastam, hogy az nem igazán ajánlott! 8 giga memóriám van egyébként, nem olyan nagyon sok az. (megnéztem, 8 giga a lapozófájl is )
illetve a driver update-et min ellenőrizzem, milyen drivert nézzek meg?
(mint írtam, a directX, a GeForce legfrissebb van fent)
-
válasz
asvald #54028 üzenetére
Igen. A gond ott van, hogy sokan azt hiszik, egy új architektúra alapból agyonveri a régit, pedig nagyon nem így van. Anno 478 után jöttek a 775-ök, mindenki el volt ájulva, csak éppen a 478-as Prescott P4-ek agyonverték a 775-ös társaikat. Oké, többet evett, jobban fűtött, de kit érdekel?! Nem ettől lesz kevesebb a villanyszámla.
Nekem egy dolog számít: ár/érték arány. Akinek végtelen pénze van, vegye meg a túlárazott i7-et 90k-ért, hozzá egy lapot 50k-ért, és öröm boldogság.
-
FingR86
őstag
válasz
asvald #54000 üzenetére
HELLÓ MINDENKI
mivel nem sikerült az ügyünkben előre jutni, mert mindkét fél a saját igaza mellett kitartott ezért megállapodtunk egy olyan opcióban, hogy én állom a kártya javítási költségét.
Ezzel a lépésemmel nem beismerem, hogy a kártya valóban hibás volt... továbbra is kitartok az általam leírtak mellett mint ahogyan ő is, sztem ez az ügy már így veszett.
Az üzlet során én 3.500 Ft-ot buktam (13.500 Ft-ért vettem, 16.000 Ft-ért adtam túl rajta amiből 6.000 Ft elmegy javítási költségre.
kellemetlen dolog volt ez az egész. tanuló pénz mindkettőnknek,
Számomra, hogy ilyen kényes alkatrésszel nem fogok bizniszelni a jövőben pár ezer Ft-os haszonért. -
válasz
asvald #54018 üzenetére
Ja várj, mi szerintem ugyanazon az oldalon állunk. Én is annak vagyok a híve, hogy vagy drágán egy új konfig, vagy pedig ha valakinek nincs többszázezre, akkor vegyen egy jobb ár/érték arányú használtat.
Szerintem: új konfignál nincs kompromisszum, és tízenpárezerért sincs jó alaplap.
Erre gondoltál, nem?
-
-
FingR86
őstag
válasz
asvald #53993 üzenetére
ezt a videót küldte a kártyáról működés közben
elején nem csíkozik, nem esik szét a kép. szóval van kontakt...el is kezd futni a teszt és aztán megadja magát. mint ha a táp fogyna el.
én lttam már rengeteg hibás vga-t de azok driver telepítés után már azonnal csíkozva/széthullva jönnek fel windows-ban.
-
Smiley
addikt
válasz
asvald #53996 üzenetére
Baromi nagy lutri... kb 4 eve vettem az apron 13-14e korul pl egy Asus 8800GTX-et ez aztan nalam kapott hideget meleget, jatek alatt az ultra szintjen hajtottam ref hutovel konkretan nem lehet elpusztitani... soha nem volt ujrapasztazva/szetszedve, most egy olyan hazba van beletuszakolva ahol kb minden egymas hegyen hatan van tehat 0 szellozes, de valoszinuleg ez se fog ki rajta. Imadom ezt a kartyat.
-
FingR86
őstag
válasz
asvald #53993 üzenetére
a csomagolással semmi probléma nem volt, képtelenség volt hogy megsérüljön. ezt a vevő is tanúsítani tudja.
megvásárlás után 2 napig teszteltem egy HIPRO 480-as tápegységgel, amit ugyanattól a vevőtől vettem, együtt érkezett a 2 dolog.
benchmark teszt azonnal, heaven, mely hiba nélkül lefutott többször, aztán pedig játékok: MW2 és NFS Rivals.
ezek voltak a tesztgépen éppen. hiba mentes működés 2 napon keresztül.le is értékelt pozitívval, de írta h csak hétvégén tudja kipróbálni.
és a legnagyobb meghökkenésemre, azt írja h a kártya hibás.akkor most itt tegyen vki igazságot, mert ez így nem állapot és kellemetlen ez az egész helyzet.
azonnal megkérdeztem az eladót volt e már a kártya reballozva/javítva. egyértelmű NEM volt a válasz. Megbízható eladó, már máskor is vásároltam tőle.
több embert is megkérdeztem itt PH-n, és miután a kérdéses "tápegység" került szóba, azonnal az lett a gyanú tárgya.
és mondanom sem kell, a teljes időtartam alatt míg nálam volt a kártya, semmi jelét nem tapasztaltam bármi nemű hibának...máskülönben az eladónak reklamálok vele, nem pedig megpróbálok túladni rajta rizikósan.
-
-
-
gaben9569
csendes tag
válasz
asvald #43492 üzenetére
Tudom..mindent megpróbáltam amit én tudtam meg amit ti mondatok..
Kipróbáltam a DDU-t,újra raktam a drivert..(mondjuk még régebbi driverrel nem próbáltam ki, az még hátra van ) kipucoltam a gépet, újra raktam a Windows-t..Megpróbálom a tápot..haveromtól kölcsönkérek egyet...hátha az a baj...
-
gaben9569
csendes tag
válasz
asvald #43471 üzenetére
Én is utána néztem a procinak mert nagyon nem arra koncentráltam. Lás csodát...Semmit nem indítok el, egy két kisebb alkalmazást kikapcsolok. Hamachi stb. És 20-30 %-on fut a proci..
szerintem nem kéne ennyinek lenni...Google Chrome használata közben meg 40 fölé megy lazán...Nagy valószínűséggel itt is a táp lehet a hiba...
Minden esetre köszi a segítséget
Újabb helyzet jelentés. Mire megírtam ezt a választ leesett a proci teljesítménye 10-15 % köré..
Ki érti ezt
-
speedydb23
senior tag
válasz
asvald #43482 üzenetére
"persze, lehet az a baj ,amit mondasz ,de elmondása szerint 200fps helyett 120 van neki ez 40% beesést produkált ,ellenben a 4-16x között jó ha 8% különbség van
Esetleg a játékban be van kapcsolva a vsync vagy driverben ,ami okozhat némi kellemetlenséget"Szerintem PCI-E 2.0 ×4 és ×16 mód között több különbség van mint 8%, legalábbis nálam jelentősen csökkentek az FPS-ek, mint mondtam szaggatás lépett fel azelőtt meg folyamatos volt a játék.
-
speedydb23
senior tag
válasz
asvald #43480 üzenetére
Nem szeretnék egy világot összedönteni de köze nincs a táphoz az energiagazdálkodásnak...
Az maximum az órajeleket szabályozza a processzornál és a vga-nál, de a tápot nem vezérli.Én inkább azt tudnám elképzelni jelen hibánál amiről éppen társalgunk, hogy a PCI-E sín nem x16 módban fut hanem csak ×4 módban.
Nálam volt ilyen, hogy kiszereltem a vga-t takarítás miatt, vissza tettem és valamiért 16 helyett csak ×4 módban futott, egyből szaggatott minden játék...
-
asvald
senior tag
válasz
asvald #43479 üzenetére
mondok egy saját példát : energiatakarékos módban hagytam egyszer a gépet bf3 multi alatt , hát mondanom se kell szerintem , elkezd mikrolagolni a játék ,fps beesések tömkelege , nem tudtam elképzelni mi a franc okozza ?! Bő félóra után kapcsoltam , hogy hát este a filmet mikor néztük beraktam energiatakarékosságba ..
amint vissza állítottam centrikusra minden problem megszűnt, kb ennyi köze van a tápellátásnak a dolgokhoz
-
-
oravecz56
aktív tag
válasz
asvald #43464 üzenetére
Szerintem tiszta a gép nem melegszik lehet érezni a forumtárs hozzá állásábol és hiba felismeréséböl.
Neki betöltési hibája van és már lemosta a redszert telepitett op-t a 14.4 jo 5-töl fölfelé legfeljebb nem használ mident amire megtanitották csak a hejet foglalja.Az 5670 és 5770 a leg jobb volt a 13.9 7970>főlfelé a 14-esek
Elmondok valamit ami velem történt.
Nvidia 8800 gs játék közben fehér halál lemostam a winyot mert nem boldogultam.Telepités beolvasta a lemezt Fehér halál Igpu rol lette telepitve ,diszkréten átkapcsolva fehér halál.
Táp csere kodegány 450w kidobva bequit 750w berakva beszettem a piros pontokat.
Végig kéne probálni a dolgokat ,hogy eggyértelmüen ki lehetne jelenteni a vga elszélt. -
asvald
senior tag
válasz
asvald #43464 üzenetére
hopp eszembe jutott egy korábbi problémám, kicsit hasonlít a helyzet ,csak nálam a cpu is folyamatosan terhelődött azt pedig a tápom produkálta egyszerűen nem fértek össze ,volt hogy 3-6x kellet ki-bekapcsolnom a gépet mire rendesen üzemelt ,ezt nem vírus csinálta , mert Én is 3x tettem újra a wint + formáztam csutkára .
Aztán ki-be rakosgattam mindent ugyanúgy folyamatosan 15-25%között volt a proci terhelés+ lagolt/ akadt a rendszer , játékok alatt is a felére estek az fps-ek,de aztán utolsónak maradt a táp (fsp rider 650) kicseréltük egy codegányra és láss csodát minden szépen ment
Megjegyezném a tápnak az égvilágon semmi baja nem volt ,csak hol működött vele a gép , hol nem
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- DOOM - The Dark Ages
- Óra topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest