- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wikoo
aktív tag
Ezért is nem tudom hova tenni, máskor is előfordult már h csak akkor jött le az 1000 éves paszta ha enyhén megkarcolódott a hűtő felülete, és sosem volt vele gond. Eddig mindig javult a hőfok a régi pasztázáshoz képest.
Tényleg nem tudom már mire gondolni, mint arra h a réz és az alu lamellák között történt vmi amiért nem adja tovább a hőt.
Vrm hűvösebb lett kb 10-15 fokkal, gpu melegebb minimum 15 el ( idle ) ram 10el kb. A vga bol távozó levegő egész meleg, kb 45 fokos. A hűtő műanyag része aggasztóan hűvös, a fém hátlap kb 50 fokos. Mind ezt terhelés közben mikor a gpu 87 fok körül nyaldos. Ezt 5500rpm en teszi, mikor régen 3000 körül volt 70 fok körül ugyanekkora terhelésen. -
norbert1998
nagyúr
-
Apollo_21
addikt
Szrem elbeszélünk egymás mellett
280X Toxic OC-m van..hibás vagy nem..ez hót mind1..szívás van vele..
Fogyaszt eleget...250W körül papíron..vagy többet...a 680 ennyit nem eszik...de véleményem szerint van benne annyi kakaó h minimum utánna kullogjon..és nem hiszem h sokkal lemaradna.
Ezt figyelembe véve igenis takarékosabb 680ra váltani..
Teljes rendszerfogyasztás ismét nemmozgat..az 584W-ot papíron újkorába leadó GS600am elvitte a 3570K-m 4.5re rántva + a 2db Amd karit [7970-280X]
Tehát ha ez megvolt neki akkor a 2db 680nal még könnyítek is a dolgán hisz nem terhelném be annyira...
Persze ezek a teóriák mindaddig csak adatok maradnak amíg nem tapasztalom vagy mérem ki fogymérővel h valójában mennyi az annyi.960 meg nemkell mert 128bites..lehet mondani h jó..de 2015van..tegyünk már egy ilyen árkategóriás karira 256ot...nelegyxen 384, de a mostani duplája igazán lehetne.
-
Apollo_21
addikt
Fogyasztás abban a dologban lényeges hogy nemakarok legközelebb is 250W-ot/kártya..mint a 7970el meg a 280X-el amim van...
Jólenne beleférni 200ba/kártya
Több kártyás vacakolásra meg annyi h amiket Cf-el próbáltam anno azok mind jól mentek.
Úgyanezt gondolom Sli-ről is h a legtöbb amivel tolom profitál belőle.
Persze lehet venni zöldeknél 1karit....csak az ára kicsit borsos és szeretik is lespórolni a Vram-ot mert h minek 2gb-nál több...
Piros oldal meg egyszerüen kezd nem tetszeni, 3xx széria az újdonság varázsával megint magas áron nyit.
7970et már nemszivesen vennék 280at felejtő a mostani hibája után. Ezzel se tudok mit kezdeni.
Úgyh régi nv a nyerő én most ebben látom a "jövőt".GTX960-al? Vhogy nemtudok megbarátkozni ott pl a 128bit-es dologgal..sztem ez a szűk sáv inkább vmi 660ra illik vagy valami de nemide, nemhiszem h memó órajelben kompenzálja ezt..256bit elkellene már rá.
Inkább 780Ti. -
troll81
addikt
Szia! nem egészen nv re váltani a legjobb ötletem volt még ha (7970 et váltott gtx680 4gb ) drágábbak is az nv tökéletesen megy nekem bevált.2 gb vram meg sok helyre is elég szerintem
ezt tapasztalom de van több opcio is ha kevés lenne a 2 gb vram pl 960 4gb.a kérdés ami a legfontosabb mennyi a keret?mindent az határoz meg
-
Stonerice
őstag
Igen! Próbáltam a ram órajelet levenni.
Viszont 720p-be dx9 el nem torzít a Valley. Dx11-be már kifagy.Tegnap elindult éppen egy játék is fullhd-ben. Vannak jobb napjai.
Korábban amíg lefutott a 3d Mark 11, egész másképp jelentkeztek a képhibák.
Ilyen Overlay szerű lila és zöld fátyol volt néháy helyen a képernyőn. Volt hogy csak oszlopszerűen.
De ez alatt ha állított a memória órajelét akár le akár fel, már befedte az egész képernyőt. -
Mankiw
csendes tag
"A bolt felül írhatja a garanciát innentől csak a gyártóval lehet beszélni."
De ha az MSI 3 év gyári garanciát ad rá, akkor miért csak 2 évig hajlandó a bolt garanciát érvényesíteni?
Általánosságban kérdezem, ha vásárolok egy vidéki számítástechnikai boltban egy videókártyát, akkor kellene kapnom garanciajegyet? Szoktak adni garanciajegyet?
-
Drachande
tag
Próbálta mindkét csatlakoztatással, a tápon levő alap 6 (vagy ennél már 8?) pines csatlakozóval is és molex átalakítóval is, a VGA nem indult. Volt egyik írországi ismerőse nála, aki ért a gépekhez, kb 6 órát izzadt rajta, de nem bírta megállapítani, hogy mi a baj... Ezért vitte be szervízbe. Én is itt agyaltam neki napokat, de semmi ötletem nem volt. Más gépben nem tudta kipróbálni a VGAt, mert nem ismer senki olyat, mindenkinek laptopja van.
-
jahatpersze
aktív tag
Felraktam, elkezdtem alapbeállításokkal játszani a tutorialt, de 5 perc után kifagyott ugyanúgy, de most a Windows-os NVIDIA hibaüzenet helyett az alábbi két üzenetet kaptam a játéktól pár másodperc után:
kép1 és kép2
Ezután játszottam még egyet Geforce Experience beállításokkal és megint kifagyott egy 7 perc után hibaüzenetek nélkül.
Szerinted is az alaplap és a vga üti egymást? Érdekes lenne, mivel mindkettő ASUS termék...BlackPriest: megkérdezhetem, hogy milyen lapra cserélted ki?
-
-
Apollo_21
addikt
-
celf
őstag
VGA Sapphire HD6870 1GB GDDR5 VAPOR-X DirectX 11 PCIe videokártya
szerintetek ez milyen? -
-
celf
őstag
há erősen elgondolkoztam rajta most. elso korben megprobalom atrakni egy masik gepbe.
addig is itt van par vidam kep. kicsit rohogtem.
http://imgur.com/8DVZ3yg
http://imgur.com/R3io1Xs
http://imgur.com/xrkdrL5
(bocs most telorol vagyok es nem tudok rendesen hsz-t szerkeszteni) -
MK VII
veterán
Ennyire mereven ragaszkodni az AMD-hez.. Érdekes egy pók vagy Te..
Lásd már be,hogy az AMD egy szálon a béka segge alatt van és ő pont egyszálas játékokkal játszik jelenleg.. De mint írtam egy Dying Lightot is simán kitol reccenés mentesen egy G3258-al.. Akkor miért venne AMD-t?Kicsit szakadj el az AMD fanságodtól és ne ajánlj neki olyat ami a jelenlegi igényeihez nem passzol.. És még mielőtt azt vágnád hozzám,hogy elfogult vagyok az Intellel, elárulom,hogy sok barátomnak AMD rendszert raktam össze,mert az igényeinek épp az volt megfelelő.
"Arra figyelj hogy a VGA az fontosabb mint a CPU" Ebben igazad van,DE!! Az Intel proci mellé nem kell annyira erős VGA mint az AMD mellé,mert eleve jobban alkalmazható egyszálas programokban..
Szóval maradjunk már tárgyilagosak és próbáljunk a saját részrehajlásunk nélkül ajánlani neki olyan rendszert ami az ő igényeinek megfelelő.Na és akkor most hozd fel az ellenpéldáidat meg köss belém nyugodtan.. Ami tény az tény.. Akármennyire is kapálózol ellene.
-
Winchester95
őstag
-
Winchester95
őstag
Igen, csak mire ez megvalósul sok huza vona után addigra eltelik kb 1 hónap addig meg no gép....
Ezért is próbálok itt okoskodni hátha én rontok el valamit...
Igazából gari csak egy garanciális rendezés című lap van nálam melyben az állt hogy 2014.10.06. kiadták ezt a kártyát egy másik helyett mert az is rossz volt és innentől indul a garancia.
(sorszámokkal gyári számokal stb...
Sapphire 11200-01-20G-s 2gb dual x oc verzió.
(sztem hynix ramos)
Ez a papír elég lesz?
Ár nincs rajta feltüntetve...
Fórumon azt olvastam hogy akár meg is javítják...Más: Esetleg nem lehet hogy HD 7950 volt benne, lecseréltem erre, mikor kicseréltem a kártyákat utána letöröltem a régi drivert, majd feltettem az újat. (mindkettőnél a legújabb volt.)
És ez kever bele az egészbe?
Mert régen volt ilyen eset egy gtx275 karival...Pontosan ugyan ezek a tünetek voltak.Újraformáztam a gépet és fel ugyan az a driver és jó lett.
Főleg azért is gyanakodom erre mivel senki hasonlót nem írt mint én... -
Winchester95
őstag
Csak gondolkozom rajta hátha én csinálok valamit rosszul...mert azt sem akarom hogy visszaküldöm aztán semmi baja felirattal jöjjön vissza....
Megnézem úgy hogy ha újrateszem a drivert még1x +szétszerelem a gépet jobban összeillesztem az alkatrészeket hátha....aztán vissza garanciába.
Jól sejtem hogy nem fognak adni még egy 7850 2gb dualx est?
(már kifutott termék). (ipon gari.)
Gondolom valami jó gyengét adnak helyette... -
jozsef8
aktív tag
Az a vicc hogy hetekig ment a cucc, és játszottunk vele. Megmozdult a gép, utána elment minden. Bár ha mozgatom, néha elindul, de befogatni nem tudom. Itt a ph-n valaki vállal még vidikari garanciáztatást? Mert régen tudom hogy volt ilyen. Ha nincs, akkor visszaadom annak akitől vettem.
-
adidas4death
aktív tag
-
zsinor008
tag
sajnálatos módon itthon ez az egyetlen gép ami nem laptop.De viszont van még rajta garancia szóval meg próbálkozom azzal.De Szerinted a tápom lehet a hibás mert tudom hogy nem a legjobb minőségű amit lehet kapni a "piacon" de azért nem is a legrosszabb amire nem lehet rábízni egy egy ilyen gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Firefox
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mobilinternet
- HP notebook topic
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest