- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fbeni91
tag
Szép Pénteket mindenkinek.
Tudom olvastam a forumokat. És szereztem egy Asus gtx 258 Matrix-ot.
A kérdésem a műszerész kollégákhoz lenne!
Mint köz tudott ez a típus szeret ciceregni sercegni. Rossz minőségű tekercsek miatt.
Ezeket szeretném cserél! DE....
A kártyán R30E 948 201 / 210 tekercsek vannak.Nekem pedig vannak: R12A 815 032 R22A 817 009 GTX 260
1007R3 R15 43CH11 I HD6970Melyik lenne jó? vagy ha eggyik sem akkor Hol tudnék rendelni hozzá? :/ Előre is köszönöm.
-
fbeni91
tag
Sziasztok.
Van 1 Gigabyte HD 7850 2gb OC
+ 1 XFX HD 7850 2gbMind a két kártyát külön eggyesével le drivereztem.
utánna egyszerre a két kártyát is le drivereztem.IGEN a Crossfire Kábelel össze kötöttem!!
De a GPU-Z ég is azt mondja nekem hogy az egyik kártya 256 Bit a másik 32 Bit. !? Ez normális!?
Vagy valamit még ki hagytam!?
-
fbeni91
tag
sziasztok. volna egy nagy gondom.
gpu temeratune hot spot 108 fokos. ez mit jelent?? és miért van??
-
fbeni91
tag
sziasztok.
A napokban került hozzám egy MSI R6870 HAWK Kártya. Sosem volt még ilyenem.
Mennyire probléma ha a hátúlján levő ledek mind pirosan világítanak?
kis pöckök melettük 1 2 szám felé néznek. illetve ezek mire szolgálnak?
A kártya hibátlanúl üködik. nincs vele semmi gondom. egy 850W 80+ táppal hajtom.
-
fbeni91
tag
Meg van a hibája... Gpu 3 sarka erősen felfelé áll
-
fbeni91
tag
válasz
Grave_444 #68834 üzenetére
nem annyira fos táp volt. most vette öcsé.. cooler master asszem.
Esetleg más ötlet ??
A karin hiba még mindig nem látható. sem égés nyom sem egyébb. a rendszer be tölt a háttérben. de a kártya nem kapcsol fel.
Másdik kártya ként még az eszköz kezelő sem látja.. :/ drivert sem tudok fel tenni hozzá. :/ gpu nem melegszik. venti alapjáraton megy. monitorra jelet nem ad ki. :/
-
fbeni91
tag
Sziasztok.
Esetleg van ötletetek hogy a gépem miért nem látja a radon HD7970!?!?!?!
Táp elég neki. 600W
Már a kezdetén sem ad képet. Gép nem látja! driverrel sem! Meg néztem az integrált vga karin keresztűl.
Sérülés, bármi égés, stb... nyoma sincs a kártyán!! Makulátlan! szét szedtem meg néztem! még csak szines alkatrész sincs.. pl: nagy hő-től!.. :S Elő életéről nem tudok semmit. :/
-
fbeni91
tag
válasz
levisboy #68349 üzenetére
Én inkább azt javasolnám amit mindenki el felejt! nem csak újra pasztázni kéne! a hűtését is szét kéne szedni és rendesen ki takarítani ecsettel! a venti lammelákat is! MErt ezt hoa senki nem teszi meg.... csak újra keni aztán persze hogy nem segít!....
És kint ne hagyd már ember ebben a párás vizes időben! ki mondta ezt a baromságott!! :@ :@
Meg szívja a nyák magát párával hideggel. be viszed a lakásba ki csapódik belőle a víz... aztán egy zárlattal el is rendezted a kártya sorság.. jéézusom milyen baromságot ki találni..
És valószínűleg nem a hűtéssel lesz a gond. sem a pasztával. hanem ami a gpu chip és a rajta levő kupak közt van paszta az ment tönkre.. míg neked 70-80 fokot ír.. ami a kupak hője! addig a gpu chip lehet 100-110 fokos is!
-
fbeni91
tag
Sziasztok.
Lehet hogy már volt kérdés!
De Lehetséges hogy egy XFX HD 6870 1GB Kártya furmark alatt 87-88 fokos legyen?
Dupla ventis változtat!Újra pastázva MX-2 Artic Pasztával. Hűtés patyola tiszta! :S :S Rettentő soknak tartom én ezt... :/ Nyitott gépház oldallal!
-
fbeni91
tag
válasz
OutSider17 #66868 üzenetére
Szia. Sajnos nem memória hiba lett a vége.
El szált a flip chip... tehát kuka a vga chip... csak az előző tulaj baszta közölni hogy nálla mikor meg vette utánna 1 évet bányász kártyának használta.. tehát a gyárilag oc kártyát még jobban xarrá tuningolta....Persze miért is ne nem lehet már hozzá kapni chippet... mivel mindenki bányásnak használja ezeket... ahelyett hogy inkább vennének egy reősebb kártyát... sok balfasz.. :@
Azt sem értem hogy egy gyárilag tuning kártyát mi a büdös fa**** kell még jobban fel húzni!?
-
fbeni91
tag
válasz
MK VII #66628 üzenetére
Hozzá csaptam egy fos 420W tápot.. Semmi hiba nem jön elő.. Tökéletes a kártya! Köszönöm ezt a roppant hasznos infót hogy fos a tápom.. és kevés a kraft benne.
Köszönöm még 1x. Ez eszembe sem jutott volna. hisz annó ez a táp már sok mindent el vitt.. :/ gtx 285 matrix.. Gtx 260 oc. gtx 450 amp.
-
fbeni91
tag
Sziasztok.
Érdeklődnék.
Gigabyte GTX 470 oc. TwinForce hűtéssel.
Max terhelésen 63 fokos a kártya.
Játék közben ki fagy a gép.. képet el veszi.. fekete lesz de a monitor led szine nem változik meg.... Vagy játék menüben szintén ugyan ez a hiba... Reset után semmi baja a gépnek. hibát nem ír eggyáltalán a rendszer... Win10.
-
fbeni91
tag
Üdv Mindenkinek!
Most az előbb történt velem h rendben ment a gépben egy Asus HD 6970 2gb- kártya. viszont eggyik pillanatról a másikra le ált a gép! "neteztem csak" 40 fokos volt ekkor a vga kártya.
Most viszont nem akar újra elindúlni...
Bios rezet volt.
1 kábellal is próbáltam a kártyát 6pin-el! ott csak indításnál 1-et csippant.
Másik táppal is próbáltam.
Vga nélkül táp le majd vissza fel úgy elindúl a gép.
S.O.S ötletek kellenének! :/
-
fbeni91
tag
válasz
fbeni91 #57368 üzenetére
Persze az h nincs kép egyértélművé teszi azt,hogy Vga hibára lehet gyanakodni.Annál is inkább mivel mikor bios hiba volt és a gép nem tudott betölteni leáll majd újra indította magát
Most Ugye ez Nincs csak fekete Képernyő
És csak a leállítás és újra bikázás segít
Így az én gyanúm is a VGA irányába tolódik
De akkor terhelésnél mi a tökömnek nincs baja? -
fbeni91
tag
Üdvözletem mindenkinek!
Lenne egy picit de még is idegesítő problémám!
Alaplap: Gigabyte H97M - D3H 2 Éves.
VGA: Sapphire R9 390 Nitro 1 Hónapos
Táp: FSP Raiden 650 2 Éves.16GB DDR3 1600MHz Fury-X
Gép Bekapolásnál nincs kép! Monitor led fel villan kép fehér. majd vissza fekete és ki írja h Nincs vga jel!
Gép Rezet. ekkor már semmi probléma! órákon át megy szépen. akár több órás játék után is. Nincs hiba!
Random bármikor gép bekap vagy Rezet és változó idő közönként elő jön a hiba! Nincs kép!
Táp + Alaplap + Vga mindig tisztítva. vigyázva van rá!
Ötletek?
Táp Nem sistereg. Nem serceg. semmi. Kondik rendben vannak alúl felűl!
Vga szintén rendben.Alaplapon sem látni semmit!
-
fbeni91
tag
válasz
ingalls #52253 üzenetére
Hali.
1: hagyd hogy a vga kártya magának szabályozza a ventijét.
2: nézd meg h 50%-os venti fordulattal forog-e a venti!
3: Takarítsd ki az egész hűtést! és pasztázd újra a kártyát! utánna no problem.
Nagyon nem egésséges h alapjáraton 55-fokos a kártya! Sőőt abnormális dolog!üdv.
-
fbeni91
tag
válasz
pzolika9512 #52165 üzenetére
Én mindig adok a javított vga kártyákra. asztali gépekre. laptop-okra 3 hónap garanciát. :/
jobb az szerintem ha adnak garanciát. mint sem az ember ki dob az ablakon 5-6-7-8-9-10 ezret. :/ :/ vagy még többet. :/ -
fbeni91
tag
válasz
IMIIKE1998 #52026 üzenetére
takarítsd ki a vga kártyát! pasztázd újra! ha ez sem segít akkor utánna írj rám! hátha tudok segíteni! üdv.
-
fbeni91
tag
válasz
pzolika9512 #51919 üzenetére
Üdv. írj rám és lehet tudok segíteni. Üdv.
-
fbeni91
tag
válasz
wowpegazus #51686 üzenetére
Háát mivel mind kettő rettenetesen meleg így a házad szellőzésén kell javítano! mert úgy látszik nem szellőzik jól!!! ajánlom így:
táp venti kifelé! táp alatti venti kifelé! oldallap vga karinál befele! Gépház elején szintén befele! ha lehet akkor gépház tetején kifele!!bármelyik venti nem ezek szerint áll akkor a házad szellőzése zavaros! és így szintén nem szellőzik rendesen a ház!!! oldal lapot ne vedd le mert akkor szintén nincs meg a házadban a megfelelő keringési irány!
Sokkal jobb lesz így a szellőzésed, és hűvösebb lesz a géped! Üdv.
-
fbeni91
tag
válasz
trancemusic #51596 üzenetére
Ezt az xfx-et szépen nem tudodd szét szedni. ugyan is a foliás matrica alatt a másik oldalon vannak a csavarok! Inkább ne. :/ csak ha nagyon muszály! :S
-
fbeni91
tag
-
fbeni91
tag
válasz
PR0JECTNR56 #50950 üzenetére
Privát üzenet ment!
M3lakH
SHiZUOKA
-
fbeni91
tag
válasz
marcus1 #50833 üzenetére
Hogy hogy 70 fok?? nekem alapjáraton 30 fokos a 120W procim. full terhelésen csak 53fok. még ilyen melegben is.
aki nem hiszi mennyi a max a procijának az nézzen utánna cpuworld-ön!!! ennyi. ott a hivatatlos adatok.
de nem okoskodok mert semmi értelme. azért van a forum h segítsünk egymáson.
-
fbeni91
tag
válasz
N@idia #50825 üzenetére
Nem kell több teszt!
eggyértelmű a hiba! a procik 90%-a nem bírja 63-fok felett!
legtöbb-be be van építve a túlmelegeés elleni védelem! ezért tílt le!a tiedben nincs tíltás. ezért akad a játék. mert már csökken a proci telyesítménye!
100% h hűtés csere kell! ezt garantálom.
-
fbeni91
tag
SEGÍTSÉG Skacok!
Sapphire HD 4870 512mb 256bit Gddr5Boot-nál fehér vízszintes csíkok. kb 5mm távolságra egymás alatt.
Majd WINDOWS feliratnál már 2 2cm széles függőleges csík jön elő!
TAKARÍTVA, ÚJRA PASZTÁZVA... eddig a fiókban pihent de most elő vettem h rá nézzek!
Jelzem képet ad a vga látszólag semmi baja. csak ne lenne ez a fura csíkozódás! ötletek??? -
fbeni91
tag
válasz
N@idia #50820 üzenetére
Tipikus CPU túl melegedésnek tűnik.
Futtasatok le egy cpu tesztet pl OCCT-progival! ott ki derül ha a vga a hibás! de evvel az egész gépet szinte le lehet tesztelni. külön külön. CPU,VGA,MEMORIA,feszültségeket. stb....
haveromnál is volt ilyen egy online játéknál. kicsi volt a hűtése és nem bírta le hűteni a xeon procit.
random 63fokra fel ugrott neki 3x de csak egy pillanatra... aztán szépen a proci le tíltott mivel melege volt.Próbáld meg! Ez a progi úgy is meg mondja ha valami nem oké.
-
fbeni91
tag
Üdv. Srácok.
Most került hozzám egy Gigabyte gtx 470 kártya. alap verzió. 3 cooleres! nem super overlocked!3dmark vantage alatt normális neki a 75 fok? és h akkor már kezd szét esni a kép?
szerintem írtó rossz ez a fajta hűtés! :/nem vagyok vele megéledve.
főleg h be állítottam h 60 foknál már 100%-on menjenek a ventik! -
fbeni91
tag
válasz
HomeFPS #49094 üzenetére
reakció. és tanács!
Minnél jobban húzod a kártyád. annál hamarabb meg döglik!
Fontos a hűtése el bírja full terhelésnél!
1óra full terhelést nézz. valami tesztelő programmal.pl occt. ott pedig választ ki h a vga karit akarod tesztelni!
ha nem megy 80 főlé túlzottan akkor elvileg oké. de nem vagyok a vga kártya tunnin híve!
nagyon hamar meg döglenek!
inkább vegyél egy erősebb kártyát! Jobban jársz!
csak tanácsot adtam! a többi a te döntésed! -
fbeni91
tag
válasz
Bogyó78 #49090 üzenetére
Nem értem kérdésed
ha a játék közbeni hőmérséklet jelzésre kérdeztél rá. akkor ha idővel meg döglik a kártya. én pl: szoktam kérdezni h akkor épp kb hány fogon volt! mert akkor lehet tudni a hiba okát. és h javítható-e!
ventillátor szabályzás azért jó. mert tudomásom és tapasztalataim szerint egy gyári videókártya bios túlzottan magas hőmérsékletre engedi a videó kártyát. és ez hosszabb idő után meg károsítja a vga karit! persze 3-5 havonta érdemes takarítani minden ventillátoros vga kártyát! fogkefe/hajfestő kefe/ nagy nyomású kompresszoral! Fogaskerék. majd fan fül. kocka pipa. és kedved szerint állíthatod a ventillátor fokozatos fordulatát! én általában már 60fokon 100%-ra teszem a ventillátort! így lehet hangosabb de garanálom h sokkal hűvősebb is a kártya! persze ha be van tartva az időszakos karbantartásai! amit fentebb írtam.
szájjal fújás. porszívozás annyit ér mint kutyának 1 szelet kenyér mikor rettentő éhes!...."semmit"
FPS szám azért jó mert általában minden játék 30 felett ad rettentő folyékony szépen játszható képet!
Én ezeket tartom fontosnak! -
fbeni91
tag
válasz
Taifa Díaz #49083 üzenetére
Lehet az lesz. mert ez már felháborító...
-
fbeni91
tag
válasz
BlackPriest #49070 üzenetére
hoax
BlackPriest
Nem kiabálni szerettem volna csak már kicsit ki égtem. egész nap evvel mókolok.Gyári biosát tettem rá. hátha. de nem.
Kondikat cseréltem hátha. de nem.
3x reballoztam hátha. de nem.
extra nagyítású nagyítóval végig jártam mili méterről miliméterre de nem.helyzet. gépbe rakva
3 zöld led világít egymástól távól!
3 közeli led pirosan villan 2x és ennyi.
gép jelzi a hdd töltését. zöld led világít. így mindkettő folyamatosan. tehát fagy tölle a gép.mivel 2db pci-e 16X foglalat van a gépemben. ezért az első foglaltba tettem egy EN 7300gs kártyát. a másodikba pedig a sapphire hd 4870-et. így tudtam biost cserélni rajta!
de ez sem hozott változást!így gondolom minden kérdést ki merítettem.
híányzó sérült törött égett alkatrész nincs. sem repedt! -
fbeni91
tag
Sziasztok.
Lenne egy gondom.
Sapphire HD 4870 512mb 256bit Gddr5! 150W
eggyenlőre nem ad képet. biost cseréltem rajta. forrasztási gondokat meg oldottam. már csak pár kondi tűnik gyanúsnak!
EZ OKOZHAT NO SIGNAL Problémát??Köszi a válaszokat előre is!
500W táp.
Asus M2n32-sli deluxe / wireless edition alaplap! -
fbeni91
tag
válasz
norbert1998 #48953 üzenetére
így van
további szép ,estét.
-
fbeni91
tag
válasz
norbert1998 #48951 üzenetére
elvileg ha jól olvastam csak 1-et dugott be mert a másikat vidéken hagyta. "átalakító" Én így értettem. ezt döntsék el a többiek.
-
fbeni91
tag
Háát sajnos nem az. és inkább olvass át mindent 25x mert ha el rontod a bios frissítést a vga karid 90%-ban kuka lesz!
:S
la legjobb úgy lenne ha 2db pci-e 16x foglalat lenne az alaplapodon! és alúlra be tennéd önmagában a kártyát vga kábel nálkül. míg a felső foglalatban levő kártyával látod h mit csinálsz!
Én ezért használom ezt a veterán kis tuning alaplapot.
de persze egy egyszerűbb alaplap is meg teszi.
ASUS M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Battlefield 6
- Gaming notebook topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest