- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
halagabor
tag
válasz
Takika14 #28462 üzenetére
Az mit jelent hogy halvány? Nagyon átlátszó? Lehet alulexponált is, vagy hívás közben is elronthattak valamit. Mindegy, a végeredményen már úgysem lehet változtatni. Ilyen negáknál a dslr módszer néha jobb mint a szkenner. Amúgy emlékmentőket szokták ajánlani azt hiszem. Én nem tudom milyenek, sose jártam náluk.
https://emlekmento.com/ -
halagabor
tag
válasz
*Ropi* #28443 üzenetére
Nem tudok róla hogy profilozva lenne. Egyébként ez egy plustek 8100 dedikált kisfilm szkenner. Van valami kalibrációs kártya hozzá, de aranyáron mérik és nem tudom, hogy javítana-e rajta annyit, hogy megérje. Mert az amúgy tagadhatatlan, hogy nem az jön ki a végén mint amit a szkennerszoftver mutat. Szóval nem könnyű.
Ráadásul erre még az exportált tif-et a ps/lr is megcsavarja, amit továbbra sem értek. Az biztos, hogy nem kamera kalibrációs profil, se a tif-en se a jpeg-en úgyhogy kikapcsolni se lehet olyan egyszerűen. Egyébként mikor importálom lr-ben a kis index képen még az eredeti kép jelenik meg és pár pillanat múlva korrigálja és onnantól kezdve semmit nem tudok tenni vele, hogy az eredeti tif legyen.
-
halagabor
tag
Sziasztok!
Lightroom-os és photoshop-os segítség kellene. Filmszkennerrel csinálok a negatívról tif-et, behívom lightroom-ba hogy finomhangoljam kicsit és azt veszem észre hogy automatikusan mindenféle korrekciót végez rajta amit baromira nem kértem. Ugyanezt csinálja a photoshop is. Érdekes módon a DXO Opticspro 11 nem csinál semmi ilyesmit, úgy jeleníti meg a tif fájl-t ahogy az van. Az volna a kérdés, hogy miért csinálja ezt a lightroom és a ps és ki lehet-e ezt kapcsolni valahogy?
A mellékelt képen a probléma végeredménye látható. A bal oldalon a ps/lr által korrigált a jobb oldalon meg a nyers tif látható. Ja igen (ez a legfurcsább), a ps ezt megcsinálja a DXO-ból kiexportált jpeg-gel is. Ezt az összehasonlítást is printscreen gombbal kellett megoldanom
-
halagabor
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, hogy nikon szervízben hot pixelek kimappelése meddig tart? Gyorsan megvannak vele?
-
halagabor
tag
-
halagabor
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani jó budapesti labort filmelőhívásra? Olyan kellene akiktől akár olyasmit is lehet kérni, hogy fekete-fehér filmet pusholjanak 400-ról 800-ra, de nem feltétlenül az egész tekercset hanem csak előre meghatározott kockákat. Vagy ilyenkor minden kockát 800-on kell lőni és pusholtatni a teljes tekercset?
-
halagabor
tag
válasz
Balinov #23364 üzenetére
Hát én találkoztam már olyan szennyeződéssel amit se a szénszálas cucc, se a mikroszálas kendő, se az ecset nem hozott le az üvegről. Ellenben (és tudom, hogy ilyet nem szabad csinálni
) a lehelet + mikroszálas kendő kombó megoldotta a dolgot. Ebből kifolyólag gondolom, hogy bizonyos szennyeződéseket minden bizonnyal könnyebben le lehet tisztítani nedves kendővel, (vagy csakis így lehet). Gyártanak is ilyet fotósoknak, csak hát abból egy darab 100Ft. És azért kérdeztem eredetileg, hogy a DM-es nedves szemüvegtisztító kendők jók-e obira is, mert hátha olcsóbb. De akkor lehet veszem a fotósoknak valót inkább
Erről van egyébként szó, ilyet használtam már egyszer-kétszer:
http://www.artwork.hu/termek/192742/261309/Lens_Cleaner_-_nedves_szaraz_kendok_szemuveg__objektiv__tablet__kepernyo_tisztitashoz/index.php -
halagabor
tag
Sziasztok!
Arra már rájöttem, hogy a DM-ben a fotósboltok árainak töredékéért kapok ugyanolyan mikroszálas törlőkendőt. Most az érdekelne, hogy az ugyanitt vásárolható lencsetisztító nedves kendők alkalmasak-e objektív tisztításához is vagy azt már tényleg fotós boltból érdemes beszerezni? Főleg az érdekel, hogy a bevonatot képesek-e az ilyen kendők károsítani vagy totál biztonságos ilyennel tisztítani az obit? És mi a helyzet a gyógyszertárban kapható alkoholos fertőtlenítő kendőkkel? Azt lehet objektív lencséinek tisztítására használni?
-
halagabor
tag
Sziasztok!
Ha fókuszhiba gyanúja áll fenn, akkor hogyan tudom letesztelni, hogy az objektív vagy maga a váz a hibás.Lehet egyáltalán a váz a hibás?
És mi van akkor ha a vázzal van gond, azt lehet szervizeltetni?
És ha igen akkor mit fognak csinálni vele és mennyi ideig tartana?
Ha a váz a hibás, akkor a manuális objektívek esetén is rossz helyen fog élességet jelezni?Nikon D3200-ról van szó amúgy. Van hozzá AF obiból egy 18-55-ös kitobi, egy 50-es 1.8G meg egy 55-300-as. Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- 3db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest