- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
Hááát, eddig én még élő embert nem nagyon találtam akivel egyáltalán a BKV szóba állt és megoldást ajánlott, forintosított számot mondott bármire.
BKKnál is le van írva szabályzatban, hogy nincs modellfotó meg reklámfilm, vaku és állvány tilos, kész. Bár mondom, ott az új metrónak kb. örültek átadás után, a többit már annyira nem szerették. Ezt is végigjártuk csoportosan, többször az összes állomást (:-
-
Jahno
veterán
Nem is csak a szerzői jog, mert alapesetben abból indult ki a téma, hogy épületet fotóznánk. A katonai létesítmény meg jobban ide tartozik az antenna erdőkhöz, mint a modelles/portrés fotózás.
Bár gondolom Te is biztos sok pénzt kapsz az adathordozók után beszedett jogdjíjakból, mikor elosztják :-/ Elvileg erre is érvényes lenne nem csak zenére.
-
Jahno
veterán
Végül is a hobbiból közterületről fotózástól sikerült jól elkanyarodni mindenféle magánterületről védett épületet meztelen modellel fotózás irányába. Van ez így. Fodor Klaudiát emlegetve is csak a káoszt tudjuk növelni, mert így kezdi:
3 éve is láttuk, G kb. első találata de az igaz, hogy ilyen-olyan írók meg Fotóamatőr meg hasonlók általi irományt meg sem nagyon nézek, mert egymástól ollóznak, ide-oda alakítanak, vagy közhelyeket magyaráznak értelem nélkül.
Amúgy egyszer vidéken és is kinéztem park szélén egy helyet, leraktam a furgont, kipakoltam, fasza szögletes épület. Majd jött is elég meggyőző érvekkel egy biztiőr, hogy jobb ha azonnal eltakarodok és messzire. Elhúztam, az épület helyén Gtérképen évekig csak egy fehér folt volt, de visszamentem személyesen és megnéztem recepciónál a táblákat, amin ilyenolyan katonai- és nukleáris kutatóintézet szerepelt kiírva. Hát van ez így, mi másba is nyúlhatnék bele :-D
Várkert bazárra azért írtam amit, itt van oldalukról az idézet "
A Várkert Bazár külső területén lehetőség van kreatív és werk fotózásra is, ezzel kapcsolatos igényét az info@varkertbazar.hu címen jelezze hétköznap 9 és 17 óra között, az esemény előtt 72 órával. Amennyiben a fotózás nem jár lezárással, a terület használata díjtalan, csak a fenti regisztrációt igényli.
Felhívjuk figyelmüket, hogy a beérkező levelekre hétköznap 9 és 17 óra között válaszolunk." -
.mf
veterán
Kedves Bévéer, mindenki értette, mit értek a szó alatt, te jöttél ide kötekedni (mint az szokásod), hogy a videósok a color gradingre használják a kifejezést, és kinyilvánítottad, hogy márpedig én használom rosszul és ez a téves, miközben a szónak az angol megfelelő lightinghoz sokkal több köze van, mint a color gradingnek. Akkor ha nem fényelés, szerinted mi? (Nem, a világítás nem jó, mert a derítés és árnyékolás is ide tartozik)
-
.mf
veterán
Fényelés - lighting. Van még pár ilyen kifejezés, ami teljesen bevett az idősebb szakiknál és az oktatásban, de a neten sokkal ritkábban fordul elő, vagy helyette más, idegen nyelvből fordított/ferdített szót használnak.
Nagyon furcsa, hogy a color gradinget is fényelésnek ferdítik itthon, hiszen az inkább színezés kéne legyen."A mesterséges - természetes fényes fotózást meg így kár szembeállítani, meg kiélezni jó-rossz, egyszerű-bonyolult, stb szembeállításra [...]
ugyanígy a természetes fénnyel is meg kell tanulni jól bánni (ahol nyilván a helyszínválasztást, a pozíciókat tudod csak kontrollálni, ezt kell előre jól kiismerni) Valamint persze a kettő kombinálható is"Nem általánosságban beszéltem, ebben a konkrét helyzetben, egy olyan műteremben, ahol már a blendét nyitva is 800-1600+ ISO kell, hogy ne legyen bemozdult, és az a gondja, hogy magas az ISO, ott már igazán kéne extra fény.
Természetes fénynél is sokat lehet még kihozni akár egy-két egyszerű ezüst, arany, arany-ezüst kevert, fehér hungarocell, fekete, vagy féligáteresztő derítőlappal. És ahogy nézem pár Fb-os fotós csoportban a képeket, még ez se megy nagyon sokaknak. Most láttam az előbb egy képet, lány mögött falombon átszűrődő napfény, ami ad neki egy kis hajfényt (_kis_ hajfényt, épp csak észrevehetőt, igazából nem is értem, mi volt a koncepció azon kívül, hogy "itt egy szép lány, meg átszűrődik egy kis napfény, csak lesz rá lájk") - de mivel nem derített (akár arany/ezüst/arany-ezüst kevert vagy fehér lappal, akár vakuval és softbox vagy beautydish), az arc sötét maradt, ezért utóban felhúzta az árnyékot, ez nyilván fakóvá tette a képet, ezt kompenzálandó alaposan felhúzta a kontrasztot és a feketét... eh. Az arcon nincs textúra, elég műnek néz ki, árnyékok gyorsan feketébe hajlanak, túl sok a fekete, beauty portrénak túl darkos.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest