Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Timer

    veterán

    válasz kovsol #29527 üzenetére

    Tudom, ellentmondásos, de mindkettő gond igazából. Ha közel mész, akkor zavaróan kevés marad meg a környezetből, és amúgy is kényelmetlen néha. Ahol meg már nem túlzottan szűk a kompozíció, ott meg már a téma kicsi. Persze ez biztos user error, de nekem valahogy nem fekszik a használata, bár nem tudom meghatározni, miért. Érdekes módon a 18-200 Tamron zoommal jól boldogulok ilyen szempontból, csak ott meg a fény kevés, vagy épp életlen a végeredmény. Jó lenne egy végig 1.8 környéki kis zoom, mondjuk 18-100 között, itt használom szituációtól függően a legtöbbet a Tamront, csak hát ez portéra kábé alkalmatlan beltérben, igaz, nem is arra szántam, de a fentiek miatt elkezdtem ezt használni a 35-ös helyett. Legutóbb már úgy felkúrtam magam azon, hogy nem sikerült összehozni a várt minőségű eredményt, hogy FF-et kezdtem nézegetni, ott legalább a zajjal, fénnyel nem igazán lesz baj, ha hülye is vagyok hozzá, de az objektív árak kicsit gyilkosak.

    Ha már itt tartunk: ez a szett mennyire alkalmas portrézni, kiváltképp az objektív? Van valamivel drágábban 24-120 is, de gondolom, az már kevésbé lehet jó ilyen célra.

    vihartigris: nagyjából jól leírtad a gondomat, még ha viccnek is szántad! ;] Nézzétek el nekem, nem vagyok profi, csak lelkes amatőr, abból is kezdő.

    mikrofon: köszi a tanácsot!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák