- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZephX
senior tag
Luminar nekem is meg van valamelyik verzió. Nem lenne rossz, ha nem enné úgy a vasat. Az nem éppen bejövős sajnos. Affinity-t próbáltam a nem lenne rossz Photoshop helyett. De sajnos Lightroom-ot az meg nem váltja ki.
És ha volt pár ilyen virágboltos képem és mondjuk beteszem őket egy Olympus workspace-be és úgy exportálom ki? Nem szeretném ezeket a képeket ezért újraszekeszteni egy másik programban.
-
ZephX
senior tag
Gondolkodtam többféle olcsóbb megoldáson, de Photoshop/Lightroom kombót nem tudta kiváltani semmi használhatóságban sajnos. még Photoshop-ot hagyján, de Lightroomra nem találtam jó alternatívát. Az X az micsoda? Az előfizetőssel az a bajom, hogy pl. most 2 hónapja nem is igazán használtam egyiket sem. Kár hogy nem lehet megvenni ilyen öröklicenszre.
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Azon gondolkodtam, hogy feltöltök pár fotót Shutterstockra, mert miért is ne, adok neki egy esélyt. Tudom, hogy nem egy nagy dolog, így nincsenek híú reményeim. A feltöltésénél merült fel bennem egy kérdés. Még pedig az, hogy én virágboltos Photoshopot és lightroomot használok. Viszont az merült fel bennem, hogy ha stockfotó oldalra töltök fel fotót az mennyire problémás így? Mert az exif-ben benne van, hogy program neve Adobe Lightroom. Szerintetek nézik ezeket? Mert nyilván az nincs oda írva, hogy virágboltos Lightroom, de ki tudja már ezeket. -
ZephX
senior tag
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Gagyi kérdés tudom.
Reggel fotóztam állvánnyal és mikor összecsuktam akkor a lábáról a sár a kezemre ment és utána azzal a kezemmel fogtam meg az egyik lencse védőkupakot. Ez az a fajta amiben nincs fém rugó. Ha kicsit átöblítem vízzel az oké?
(nem tettem rá az objektívre)
-
ZephX
senior tag
Mintaképnél állványról készült és nem igazán volt mozgás. Azért gondoltam így, hát hogyha jobban néz ki ha az előtérben is éles a gabona. Igazából ez a kép ilyen gyakorlós lett volna, hogy tudjam, hogy kell csinálni ha valami érdekesebb témát találok. Csak fura lett, hogy nem tudta rendesen elkülöníteni az előtéri fókuszt a háttértől.
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Focus stacking technkiával készült képekkel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Utána olvastam, hogy hogy is működik a dolog, de lenne pár kérdés amiben jó lenne pár tanács.
M 4/3-os géppel fotózok. Ebben a rendszerben mennyire lehetne lerekeszelni, hogy ne romoljon a kép minősége f5.6-6.3 körül? Hány különböző eltérő fókuszú képet érdemes csinálni? Nyilván eltérő lehet, hogy milyen a kép témája.
Csináltam mostanában pár képet, de kicsit furán rakta össze a Photoshop, nem mindig a megfelelő helyre rakja a képeket és néha a háttérhez is az előterre fókuszáló képből veszi a mintát és fordítva. Vagy ez az én bénaságom?A mintaképnél példáúl az előtéri gabonakalászokkal valahogy nem bír. Bár lehet azért mert nem nagylátóval készült hanem telével, de szeretem volna ha az előtér is éles.
[kép]
Előre is köszi. -
ZephX
senior tag
Nem kimondottan fontos, de persze valamennyire igen. Azért gondoltam erre megoldásra, mert a Sonynak jó a képe és hangja, míg a belépő webkamerák hangja sem acélos. Kellene vele e-órát is felvenni többórás anyagot, ezért gondoltam, hogy akkor bevetném a porosodó Sony-t inkább, ha viszonylag egyszűren megoldható. Sajnos gyári Sony webcam app már nem támogatja ezt a gépet.
-
ZephX
senior tag
válasz
Speeedfire #30524 üzenetére
Igen ismerem. Én is ezt használom/tam. Csak mostanában kezd szarakodni kicsit. Valamiért szakad a kapcsolat, nem ismeri fel a telefont és pl. egyetemi coospace rendszeren rendszeresen összomlik.
Jahno: Mert egy olcsó capture carddal lehet jobb minőséget érhetnék el mint egy hasonló árú szar webkamerával.
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek egy Sony HX400 kompakt zoom használható, valamilyen olcsó capture carddal webkameraként? Zoomos és Skypeos meetingre használnám, tehát nem OBS felvételre.
-
ZephX
senior tag
válasz
randras_83 #29817 üzenetére
Most ha jólértem akkor ha a vázban beállítok különböző értékeket és beállításokat, akkor azt a Lr beimportálja és rátudom húzni a RAW-ra? Vagy ez csak a képmódot fgoja magával hozni?
-
ZephX
senior tag
válasz
Teasüti #29682 üzenetére
Köszi a választ. Én is erre jutottam magamban, sajnos inkább kiveszem a képet a nevezésből, ne ezen bukjon a többi kép. Csak szerintem nehéz életképet lőni, így hogy beleegyezés kell.
Lassú Víz: Természtesen igazad van, nem is teszek egyenlőséget.
De szerintem azért jelentős átfedés van a két halmaz között, és utcán elég jó életképeket lehet lőni. És persze családi ismeretségi körös fotót is lehet életképnek, úgy hogy ne legyen megrendezett. De véleményem szerint azért ezzel a GDPR korlátozással, jelentősen lekorlátoznak egy csomó jó képet. Persze nyilván a szervezői is védi magát, ahogy Teasüti is írja.
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Ezt a kérdést feltettem egy másik csoportban is, de hátha itt hamarabb lesz rá válasz.
Egy fotópályázatos kérdésem lenne (Magyaroszrág 365). Van egy fotóm amit szeretnék életképek kategóriába nevezni, lehet nem nagy szám kép, de nekem tetszik. A probléma az, hogy van rajta személy akitől nem kértem beleegyezést.
És van egy ilyen kitétel "Kijelentem, hogy a fotón szereplő személyek hozzájárulásukat adták a felvétel elkészítéséhez és felhasználásához. (Nem szükséges az érintettek hozzájárulása tömegfelvétel esetén.)"
Szerintetek ez a kép elmegy, így vagy inkább ne is nevezzem?
[kép] -
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Hold fotós városképhez szeretnék tanácsot kérni. Hogy érdemes állítgatni dolgokat, hogy a Hold se égjen ki és a mondjuk az előtte lévő városkép is éles legyen (illetve fénye is legyen). Milyen típusú sorozatotkat érdemes csinálni?
-
ZephX
senior tag
A táskás témából kiindulva felmerült bennem, hogy én is veszek egy hátizsákot. Jelenleg Vanguard Sydney 18 II-m van, de Oly OM-10II és 3 obiak már szűkös+ szűrők és ha minden jól megy még lesz 1-2 fix. Mikor ezt a szettet viszem valahova az állványal akkor sokszor azt csinálom, hogy egy hátizsákba bele rakom a kis táskát és hozzá csapom az állványt a vállamon, ami nem a legkényelmesebb. Jelenleg ezt a kettőt néztem ki: [link] [link] Ár kategóriában kb itt szeretnék maradni. Nem kell hatalmas táska, ha tudtok ajánlani valamit, vagy ezekről infót az is jó.
Egyébként ti miben tartjátok otthon a fotós cuccot? Mert a kis kiegészítők kezdenek elveszni a fiókokban. [link] Egy ilyennel szemeztem, de utána rájöttem, hogy kb 3x-os áron már tudok venni egy fotóshátizsákot is...
-
ZephX
senior tag
Lehet nem megfelelő beállításokat használtam még az elején. Ezek még próbák voltak, előtte nem nagyon volt dolgom hosszú expókkal, szóval simán lehetett, hogy alul exponáltam és utólag húztam fel. A CPL-em egy Polaroid még pár évvel ezelőttről, szóval nem a legélesebb kés a fiókban. A képekhez köszi a tippet, sajnos nem voltak olyan felhők amik annyira jók lettek volna. Vagy nem volt felhő, vagy volt de túl sok és nem fújt a szél.
tvamos: Igen jó áron van. (Egész jó kis tároló dobozt is adnak hozzá)[kép] Szerintem most átmenti készlet hiányuk van, pl 58-as sincs jelenleg. Esetleg a saját weboldalukon, vagy van a 2Peak ami drágább de kétrétegű a bevonat.
-
ZephX
senior tag
Ha már ND szűrők. Akkor gyorsan megosztanék egy tapasztalatot. Ezen a fórumon nem nagyon volt rá találat, de én rendeltem egy Gobe ND 1000-es szűrőt (Haida-t akartam, de elfogyott és ez kb azonos áron volt). [link]
Amikor én vettem az 58 mm-s 26 euró volt. Én teljesen elégedett vagyok vele. Nincs vagy csak minimális a colorcast, vignettálás. Élessége is rendben van szerintem a képeknek. Verőfényes napsütésben f14 -es rekesszel kb 2-4 mp-s képeket lehet vele csinálni. Én Olympus Live Composittal használtam, úgy tökéletes hosszú expóra.
[link]
[link]
(egy két képnél tettem alá egy CPL szűrőt is de alapvetően nem befolyásolta az expozíció hosszát).
Nem egy részletes teszt, de remélem valamennyire hasznos. -
ZephX
senior tag
Én meg fontolnám, hogy veszek két fixet különböző tartományban. Kezdőként én is bele ugrottam abba, hogy vettem egy kínai 2-1000-eset (Polaroidról nincs tapasztalatom) és hát olyan lila ikszek voltak rajta, hogy néztem. Aztán vettem egy GOBE ND 1000-et és ennek nyomát sem láttam. Tény hogy így drágább, de az ND szűrők kényes jószágok, főleg a sötétebbek.
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Hülye kérdés lesz nézzétek el nekem.Az objektívek műanyag bajonettjén mennyire látszanak használati nyomként, ha bajonettes műanyag napellenzőt rakok rájuk? A két adott objektívemen (Olympus 14-42, Oly 40-150 kit) van bajonett és nem szeretnék szűrőmenetes napellenzőt.
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Szűrő és EVF tisztításra lehet használni mikrószálas törlőkendőt? Természetesen portalanítás után. És a törlőkendők normál mosás után is használhatóak erre a célra?
-
ZephX
senior tag
válasz
*Ropi* #29107 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, lehet nem lesz belőle semmi.
Egyszerően annyira beszorult az elülső lencsetag tartó menet, hogy képtelenésg kiszedni. A hátsó két lencsetagot szépen ki lehetett csavarozni de az első annyira szorul, hogy meg sem mozdul.
Lassú Víz: mikroszálas törlőkendő az mehet simán vagy azt valamilyen oldatba kéne áztatni? -
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Manuálos átalakítós kérdésem lenne. Olympus OM-10 II-re szeretnék rátenni egy Helios-44-2 58mm / f2-t. Objektívet nem kell megvenni van itthon. Ahogy nézegettem valószínűleg szét kell szedni, mert belül is porosnak tűnik, az üvegre is rátapadtak dolgok. Az lenne a kérdés, hogy ha sikerül szét szedni, akkor lencse felületét mivel lehet le tisztítani a körte pumpa után? Nagyon sok helyen olvastam a 60-70%-os alkoholt fültisztító pálcikával. Ez megfelelő lehet?
Másik kérdés, milyen átalakítót érdemes venni amivel jól működik m 4/3-on? Én ezt találtam [link] Ezért az árért nem drága? Boltot sem ismerem, de sajnos most a Kínából rendelés nem játszik. -
ZephX
senior tag
válasz
Speeedfire #29068 üzenetére
Az ND szűrők is jók? Sajnos nem sok infót találtam fent róluk a neten.
-
ZephX
senior tag
W-Tianya Super DMC ND1000 szűrőről tud valaki valamit? Most nem szeretnék Amazonról rendelni, kitudja hogy jön meg.
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Tudom hülye kérdés, valószínűleg ti sem tudjátok, de szerintetek most érdemes még objektívet venne (mert később brutálisan elszállnak az árak) vagy ki lehet várni a végét az egésznek és akkor úgy is próbálják kiszórni az objektíveket (mert az embereknek nem lesz pénze semmire)?
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Másnál is tapasztalható, hogy a Luminar 3 egyszerűen megakasztja a gépet? Sokkal lassabban vált ablakot és a csúszkák utáni reakció is sokkal lassabb. A Lightroom például nem csinál ilyen, legfeljebb ha sok dolgot exportálok egyszerre. A gépek amiket használok szerintem elég jók, nem azoknak kéne problémásnak lenniük. Van erre valami trükk vagy ilyen a program?
-
ZephX
senior tag
DolDer X-Pro Series Slim ND 1000-es filtert használ valaki? Ez egész jó árban van.
-
ZephX
senior tag
válasz
Rapid136 #28915 üzenetére
Természetesen gondoltam. Az Olympuson van a 'Live Composite' mód ami pont erre jó de ott a legrövidebb záridő 1/2 mp, ami napfényes időben egyáltalán nem elegendő. Lehetne fotó sorozatot csinálni és utána összestackelni (gépem sem bírja annyira), de ND szűrővel valószínűleg kényelmesebb lenne.
-
-
ZephX
senior tag
sziasztok!
Rendeletem Kínából egy változatható sötétségű ND szűrőt. Az lenne a kérdésem, hogy a fotók alapján rossz a lencse? olcsó a lencse? vagy én használtam rosszul? vagy mindegyik egyszerre?Szerintem nem így kéne kinéznie a képeknek. Az olcsó változó ND szűrők mind ilyenek? Annyi zárójelben hogy egy 58 mm-es szűrőt használtam 37 mm-es menetű objektíven.
[kép]
[kép]
[kép]
Előre is köszi. -
ZephX
senior tag
Balinov: köszi
Azért gondoltam, hogy bevignettálna mert 58 mm-ről 37-re elég sok közgyűrűt kell beiktatni és ott 14 mm-es nagy látószög van. De akkor úgy látom nem ez a tapasztalat.
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
ND szűrőt szeretnék venni és ahhoz kérnék tanácsot. 3 objektívem van 3 különböző szűrő menettel. Nem szeretnék 3-at, venni arra gondoltam, hogy a legnagyobbra veszek egyet és a másik kettőre szűrőmenet átalakítóval teszem fel, főleg hogy a kisebbekre nem is nagyon találtam megfelelő méretű szűrőt. Az objektív menetek a következőek: 37, 46, 58 mm. Megvenném az 58-asat és azt tenném a többire is. Nagyon bevignettálna?
-
ZephX
senior tag
-
ZephX
senior tag
Hát ez remek. Ezt olympus szervizben kell intézni vagy 220volt megoldja? Csak azért kérdezem, mert Szegeden lakok. (Ez válasz akart lenni, csak mellé ment)
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Kosz problémám lenne. Most hogy visszanézem a képeimet majdnem mindegyik képen látok egy foltot a jobb felső sarokban, főleg homogén égnél. Objektív koszos vagy a szenzor? (Olympus M10-II). Én a szenzorra tippelek, mert megpróbáltam pumpával lefújni, de mintha a szenzor jobb alsó sarkában lenne valami kosz pötty ami ami nem akar lejönni. Mi lehet a megoldás? Lenspen Sensorclean? [kép] [kép]
Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest