- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Légies iPhone halvány színei
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Picturemaker #38045 üzenetére
Nem erre a típusra gondoltam, ez elméletileg jó lehet. Asszem Gigának is van ilyen nagy ventis, szabadon hagyott RAM-okkal, mert megy oda a levegő. A sok apró kis chipre meg tehetsz süniket. De ha van a VGA felett egy befúvó venti (vagy 2), akkor totál OK.
-
Májsztró
addikt
válasz
Picturemaker #37620 üzenetére
3dmark 06 eredmények nem mérvadóak éppen ezaz. mert ott hozzáadódik az összponthoz egy erősebb proci pontjai , csak azért több ....én nem tudom,hogy van-e különbség mert csak AMD-m van
egyébként nekem 8400 pont körül ment alap órajelen 3ghz-es X2-vel ...
-
Májsztró
addikt
válasz
Picturemaker #37504 üzenetére
és mennyit megy tuningba ?
-
katt777
félisten
válasz
Picturemaker #35948 üzenetére
Nem is éppen a 3DMarkokkal van gond, hanem a játékokkal (főleg, ha a proci kevés a VGA alá, márpedig az AMD nincs ott a topon, mert a kihajtással is szignifikánsan lassabb vele a 3D megjelenítés). De a honlapomon találsz teszteket, mekkora különbség volt 8.4 vs 8.5, és hogy miképp lépte út utóbbival az anno sokkal erősebb 8800GT-t a 3870.
Véletlenül nem 8.4xxx a drivered? Mert az már újabb verziós Catalyst. -
katt777
félisten
válasz
Picturemaker #35946 üzenetére
A driverrel így is gond van, mert a 8.4-es szar. 8.5-tel jelentősen gyorsultak, tehát mindenképpen fejlesztened KELL. XG-t nézted?
Monitor driverekkel semmi? Az is érdekes, hogy nekem amikor alap monitornak ismeri fel, akkor is tökéletesen működik minden.
Nem használsz valamilyen biszbasz segédprogramot, amely betesz a VGA-nak?
-
katt777
félisten
válasz
Picturemaker #35944 üzenetére
Itt valami monitor-összeférhetetlenség lesz, vazze.
-
válasz
Picturemaker #35909 üzenetére
És a D3D játékok futnak? Ha nem, fel kéne frissíteni a DX-et a legújabb verzióra. De a netes installerrel, mert a redist változat nekem cseszett bármit is frissíteni, pedig azt írta, hogy ok.
-
katt777
félisten
válasz
Picturemaker #35909 üzenetére
500-adszor: telepítsd a Futuremark hotfixet (újabb hardverekhez KELL). Ha más a hiba, küldene hibaüzenetet (elméletileg).
-
TasiA
senior tag
válasz
Picturemaker #35894 üzenetére
A segédprogramos dologban igazad van, engem is zavar kicsit a hűtő, de én hagytam a gyári Catalistot. Próbálkoztam én is minden félével, aztán ráuntam. Viszont manapság nem nagyon lehet olyan VGA karit találni, ami halk, legyen az ATI vagy NV, tök 8.
-
katt777
félisten
válasz
Nem kell, ott a bios mod. Ill. a hűtőcsere. Zalmanos GB-ról már sokan leírták, hogy zajos, és nem is feltétlenül hatékony.
ollie:
hakos1987: Az még hagyján, de...
Újabb tapasztalat 8.10 RC2-vel:
Hiába takarítottam le (márpedig tudom, hogy kell, és gyakorlatom is van benne), és tettem föl a 8.9-es XG-t, a procim megszűnt felkapcsolni igénybevétel esetén, így gyakorlatilag 1.6GHz-es procival indult minden alkalmazás (vsz. emiatt nem ment a tuning sem már a 8.9-cel). Partíció vissza, XG8.9 fel, most OK.
-
DigitXT
félisten
válasz
Az első HSZ sok esetben egy hasznos összefoglaló a topikban gyakran felmerülő kérdésekből, ill. általános infókból, tehát azt külön érdemes elolvasni (általában).
Ez a Zallman hűtő egy fo.talicska.
Lehet, hogy hamisítvány.(Zalman)
-
TasiA
senior tag
válasz
Picturemaker #35892 üzenetére
Elég lenne csak az első HSZ-t elolvasni!
-
DigitXT
félisten
válasz
Picturemaker #35890 üzenetére
Örülök, hogy végül megoldódott a dolog.
(Ahogy leírtad, rögtön tudtam, hogy mi az oka, hiszen anno én is sokat szívtam vele... Ma viszont már, ha egy újabb drivertelepítés volt, már totál rutinból beállítom két kattintással, fel sem tűnik.
) Én még nem találtam nekem megfelelő TFT-t, úgyhogy egyelőre marad a jó öreg NEC.
(Egyetlen bajom vele, hogy szélesvásznú filmeknél viszonylag kevéssé van kihasználva: egy 16:9-es LCD TV-n sokkal nagyobb lenne a kép.
)
-
DigitXT
félisten
válasz
Picturemaker #35888 üzenetére
Nem mindegy, hogy milyen csatival van rajta: van ami nem viszi át ezt a jelet.
Most, hogy mondod, nekem is "Alapértelmezett monitor"-t ír, pedig régen mindig
fel szoktam tenni a driverét, hogy szépen kiírja a típusnevet.Más jelentősége
viszont az égvilágon semmi nem volt (pontosabban egyetlen, mikor a PaintShop
automatice alkalmazni akarta a felismert színprofiljait, olyan randa lett minden,
hogy alig győztem lebeszélni róla), tehát nem gond, ha így marad.
ATT-ben szoktam egyébként beállítani a max. frekiket, és nincs szemkifolyás.
-
DigitXT
félisten
válasz
Picturemaker #35883 üzenetére
CCC-ben most meg nem mondom, hogy hol van, mert igen rég volt fent, viszont ATT-ben egyértelműen meg tudom adni: Display/Settings/DDC Itt ki lehetne venni a pipát a "Use DDC Information-ből", bár nekem szürke és üres: lejjebb írom, hogy miért.
Nem rossz a kártya, sem a monitor, csak éppen azt az infót pl., hogy mi a max. frissítési frekvencia nem tudják egymással "megbeszélni" (nálam konkrétan azért, mert 5-BNC csatlakozóval van bekötve a monitor, tehát azok a lábak, amelyeken a DDC infó menne eleve ki vannak lőve). Az már az ATI hülyesége, hogy ebben az esetben esélyt sem hagy a felhasználónak, hogy beállítsa a kívánt frissítést (pontosabban úgy csinál, mintha hagyná, miközben görcsösen megmarad 60Hz-en): nyugodtan hagyhatná alapból, ha esetleg rossz lenne a megadott freki, akkor úgyis vissszaállna... Jó, mondjuk kézzel felül lehet bírálni (épp erről magyarázok, mert ezt kell tenned, és mindjárt menni fog
), de alapbeállításban ez a "hülyesége" megvan, sajnos.
-
DigitXT
félisten
válasz
Picturemaker #35878 üzenetére
DDC letiltása, maximális frekvencia kézzel megadása. (CCC-ben, vagy ATT-ben.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen egeret válasszak?
- Xbox Series X|S
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- Peugeot, Citroën topik
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest