- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
válasz
laci666 #13645 üzenetére
Igen, meg kell peccselni, és le kell szedni a dx10 enhancement pakkot. 1 giga. A dolog szépséghibája, hogy hivatalosan csak az amerikai verziót támogatja, úgyhogy illegalitásban töltöttem le valami torrent oldalról... Bár a peccs szerint van külön európai változat, úgyhogy nem tudom most legális volt-e vagy sem
Minden esetre eltartott pár napig míg ráakadtam. De sztem a mai napig az egyetlen igazi dx10 játék, és ráadásul ati-támogatott és optimalizált. Úgy értem, más játék dx10 módja nem mutat olyan mérvű fejlődést, mint ez. Sem a Crysis, sem az Assassin's Creed, sem a többi "szutyok".
-
Silenzio
addikt
válasz
laci666 #13636 üzenetére
Az előbbit már törölték is, próbáltam de nem tudtam leszedni. A másik instabil volt. Általában egyikkel sincs gond, de a 3d-ből 2d-be történő visszaváltást nem tudják stabilan kivitelezni. Az én gépem meg: a. ne resetelgessen, b. ne grafikahibázzon. Mellesleg nem csak a 3dmarkról van szó. Az önmagában csak figyelemfelkeltésnek volt jó, de a CoJ dx10 már érzékenyen érintett. Szerettem volna megnézni mit bír ebben a módban.
-
Tomate
veterán
válasz
laci666 #13638 üzenetére
Van fent, egy 1.08V-os bios, de nem lehet tetölteni, van egy 1.07V-os azt lelehet 750/950-en megy azthiszem. Nos az 1.07V-kevés neki, mert hibaüziket ír, de átírtam ati bios editorral 1.08V-ra. Azóta szépen megy gond nélkül. Innen lehet letölteni.
Szvsz minden teljesen egyértelmű! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
laci666 #13312 üzenetére
8800GT pl nem DX10-es? DX10.1-et az AMD-n kívül senki sem nyomatja kb ha jól tudom. NV túl nagy falat, amíg ők nem nyomatják nem sok játék fogja kihasználni.
Amit szabad jupiternek...
Ettől függetlenül egyet értek, hogy 2900PRO/XT bőven elégséges telejsítményű és sokáig az is lesz. Csak ne fogyasztana/melegedne ennyire...Én sem adtam volna el, ha nem esett volna ekkorát az ára (meg egyáltalán nincs is kereslet rá).
-
Silenzio
addikt
válasz
laci666 #11685 üzenetére
Nem a Mercury-t használom, AZZAL nincs gond. rendesen vitte a kártyát idáig is. Ellenben a tuning miatt FPS vga-tápot vettem. Na, azzal van probléma. Másnál is hallottam, hogy a 2900 pro-tól visít. A kártya az előző biossal pedig betonstabil volt. De 740-nél már nem bírta szuflával a kevés feszültség miatt.
Nem kioktatás gyanánt mondom, és nem Neked szól, de murphy-törvény: ha IT-körökben valami közhely, akkor nekem tuti az ellenkezője igaz: semmi baj az olcsó tápokkal, ellenben beszarnak a márkásak, szarok a márkás alaplapok, és egyáltalán nem számít, ha márkás ramjaid vannak. Eddig ez a mérleg.
-
Silenzio
addikt
válasz
laci666 #11677 üzenetére
Nem mondtam, hogy el akarom adni. Csak, hogy lehet. Nem tudom még. Egyelőre erősebb konfigot vadászok alá. De egyszer azóta is lefagyott. Valószínű, hogy a vga-táp ludas benne. Már írtam erről. Némelyik indításkor túlfeszel, és sikít a kártya (a táp?). Most is ez történt, sikkant és behalt a 3dmark. Reset után 3x lement, hang és hiba nélkül. De nem láttam, mert wc-n voltam.
-
-
Silenzio
addikt
válasz
laci666 #11513 üzenetére
És fogja bírni a kártyám? Mert van egy olyan benyomásom, hogy az itteni átlaggal ellentétben igencsak nyomi. Mondjuk a ramok miatt nem aggódom: 1.02 V-on is vitték a 950 Mhz-et. De asszem az 1000-et is. 2-t tettem fel, mégpedig ezeket:
derschlambi_0.9v_250_302_1.1v_std.rom
derschlambi_0.9v_250_302_1.1v_750_950.romMinkettővel hasonló gondok: képtelen volt visszamenni 2d-be crash nélkül. Persze crashelt 3d-ben is, szal mindegy. Hál' istennek az már kiderült, hogy a kártya nem szaródott el. A saját biosával továbbra is jól megy.
Picco és többiek: kösz a tippet! Tuti kipróbálom, talán még ma, de nem most! Megyek szivart venni.
-
vbbb
őstag
válasz
laci666 #11402 üzenetére
19" 1280*1024 szerintem ehhez még kiválló ez a kártya maxközeli állapotban...ha 22" tft-m lenne teszemazt (bár abból is inkább 4:3) nem ilyen karit vettem volna.
Igaz akkor konfig cserét is eszközölnék esetemben.
22" felett meg egyértelműen kétmagos karit vennék, pl.: 3870 X2 -
meci23
csendes tag
válasz
laci666 #11402 üzenetére
Attól függ mit akarsz játszani!
Az újabbakkal valoszinuleg meg fog gyulni a baja (mivel mostmár a Crysis grafikai leelőzése lesz a cél)!
Ha kalandjátékokat szereted, akkor még sok-sok évig jó lesz!
Kül. én jó öreg CRT-t használok (aminak a max felbontása 1280x1024@60Hz) -
HolyFire
aktív tag
válasz
laci666 #11302 üzenetére
ez így természetes...
Akkor segíts nekem vizes dolgokban.... kéne nekem valami kicsi méretű szivattyú, de nem valami atom erős hanem valami kis frankó alap cucc nem drágáért, 1 blokkot kell vinnie max kettőt.... amivel most hűtöm a 2900-et le akarom cserélni...nem vagyok képbe a szivattyúk terén és a vites forumba meg nem válaszoltak
-
Gino20
őstag
válasz
laci666 #11139 üzenetére
Ismét köszönöm a válaszokat.
Atiwinflash-ben rámentem arra, hogy program és megfagyott a gép. Onnantól kezdve már nem működött a kari (Nem volt kép), úgyhogy most nem is merem ugyan így megpróbálni (mert ha akkor meghalt akkor most is így lenne) viszont a pendrive-ot meg nem tudom megcsinálni, hogy arról boot-oljon dosba, floppy meg csak kölcsön volt amég megcsináltam a karim.
Ti, hogy csináljátok? Dos vagy Windows? -
-
jano_77
nagyúr
válasz
laci666 #11116 üzenetére
Az az igazság, hogy ez az alaplap - P5SD2-FM - még az ASUS oldalán sem található meg, nem is értem
, mert speciálisan csak a Fujitsu-Siemens Scaleo-P gépekhez készítették! Így sajna nem tudok ebben érdemben válaszolni, hogy milyen. A gép még nem volt szétszedve, majd holnap le bontom az oldalát és megnézem, mi a helyzet oda-bent! Ahhoz, hogy a core2-t kezelje, minek kell lennie rajta?!? Még egy PCI-E csatinak?!?
-
jano_77
nagyúr
válasz
laci666 #11114 üzenetére
Köszönöm szépen a segítségedet és építő tanácsaidat!
Egyenlőre nem tervezem a teljes gép cseréjét - alaplap, proci -, de ramot azt fogok venni és valszeg a Te favoritodat a 2900PRO-t! Baráti az az ár, azon az oldalon!
2db 1024MB memót tervezek bele tenni! Jól tudom, hogy párban érdemes a memóriákat használni?!?
Ha pl 4GB, akarnék akkor 2db 2GB-at, mert így jobban tudja hasznosítani?!?DDR2-533 SDRAM-ot ír, 64bites
A proci felhúzásról annyit, hogy azt nem tudom, hogy kell! Totál hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz, sajnos!
De ha esetleg majd szükségem lesz Rá, megkereshetlek és segítesz benne?!? -
jano_77
nagyúr
válasz
laci666 #11112 üzenetére
Húúú ez volt ám a villám válasz! Köszi!
Lene egy - lehet, hogy láma - kérdésem!
Ezek a HD3850 vagy akár a 2900PRO kariknak a PCI-E csatlakozója rövid vagy hosszú?!?
Mert most megnéztem az EVEREST-el a gépem leírását és azt írja, hogy ugyan van PCI-E slotom, ami használatban van az X1300 által, de rövid! Ez nem gond? -
jano_77
nagyúr
válasz
laci666 #11091 üzenetére
Szia Laci
Köszönöm szépen a gyors reagálást - természetesen a többieknek is!
Tervezem a memo vételét is és bővítést 2GB-ra!
Tudsz mondani helyet, helyeket, yhol a HD3850 256MB 35K körül lehet beszerezni?!?
Ez nettó vagy bruttó ár?
Egyébként számtech üzletben mondták, hogy most a legjobb vétel a GeForce 8800GT.
De nem baj, ha nem így van, mert eddig mindig ATI kártyám volt!
Milyen proci kellene ahhoz, hogy ki tudjam használni a HD3850-es karit?!?
Ez azt jelenti esetleg, hogy nem fogok észre venni különbséget a mostani X1300-as karimhoz képest!?!? Mert akkor inkább eltolom ezt a vásárlást időben!
Az egyik tesztben azt olvastam a HD3850-ről, hogy nem érdemes a nagyobbik (512MB) venni - hacsak az ember nem akarja tuningolni, de akkor nagyobb hűtő is kell hozzá( Én nem szándékozom, nem értek hozzá), igaz ez, tényleg nem érdemes ellenkező esetben az 512-est megvenni?!?
Tényleg adhatnátok tippet a 256-os megvételének helyéről, ahol ilyen jó áron lehet hozzá jutni!?!Köszönöm szépen az eddigi segítségeteket is és a jövőbenieket is!
Jó éjt:
Janó -
laci666
senior tag
válasz
laci666 #10829 üzenetére
3DMarkokat lefutattam és semmi gond nem volt.
Most igy bios mod után 2D-ben 90W-ot eszik a gépem nem semmi.
Semmi hangja nincs a kártyának igy.
3D-ben is max 70C°-ra melegedet fel és ilyenkor 2000 forog a venti ez se vészes elnyomja a játék hangja,igy nem kell ventitt venem rá. -
msgt.fubar
senior tag
válasz
laci666 #10787 üzenetére
De épp ezért mondom hogy irreális a dolog, mivel én full alapon kaptam 10 000 pontot, húzva pedig 12 500 pont. És nem hinném hogy _annyival_ lassabbak lennének az AMD procik
A 3DMark06 nem vga benchmark, hanem gamer benchmark, és bizony az Intel súlyos pénzeket fizetett hogy az ő procijaik több pontot kapjanak. 3DMark05-öt kell használni, az még vga benchmark volt a javából, és ott is kikapcsolni a cpu-tesztet.
-
laci666
senior tag
válasz
laci666 #10769 üzenetére
Na csináltám egy saját venti profilt.
Megnéztem hogy 3D-ben hogy eszik,3DMark06-tal probálkoztam csak nemindult el gondolom valap patch kell hozzá majd megkeresem,de addig is COD4-et futattam és egy nagy meglepi volt 210-240W között evett ez még kevesebb mint amitt az 1900XT zabált az stabilan 230-240W-ott zabált.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Automata kávégépek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- EAFC 25
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Temu
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest