- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
HolyFire
aktív tag
Tudom nem a reklám helye de ha valaki hd2900-re vízhűtést gondol akkor szóljon mert eladóvá vált egy frankó EK full blokkom....mivel lecserélem a 2900-et egy hd3870-re..
-
HolyFire
aktív tag
az én E6320-am alap hangon nem hajtja ki
....szóval ollan 3000 köré húzva a procid már elég lehet...
A hűtés ....hát picit zajos és tuninghoz nem sokat ér...márpedíg ezt a karit csak akkor érdemes venni ha az ember tuningolja...vagy vízhűtést rá vagy valami jó kis léghűtést...
Nekem pl a gépem, adatlapon ott van hogy mi van....szóval azzal most pl az Assassin's Creed maxon 1200*1024-be tökéletesen megy...szóval a mai játékok tisztességesen mennek vele....
Hogy miért nem gyártják?......jó kérdés... talán mert van jobb?
amúgy a hátránya hogy melegszik és sokat fogyaszt...mondjuk egy 3870-hez képest.
az 512 bites és a 256 bites között nem sok külömbség van....
Legalábbis ha jól tudom...
-
HolyFire
aktív tag
válasz
mokus1 #13406 üzenetére
huh....nem tudom mellik bolt....pesten vettem egy sráctól....de megvannak a papírjai...mindjárt megkeresem.... a gyári hűtővel meg az a baj hogy ami a vrm-nél volt szürke hővezető bizbasz az lehullott és másikat raktam a gyári hűtőre...szal lehet gáz lehet....jó lenne szerezni egy gyári hűtőt amin minden original...
-
HolyFire
aktív tag
válasz
mokus1 #13400 üzenetére
Már vissza állítottam alap órajelre, akkor is recseg meg sípol 3D-be... visszaraktam az eredeti biost...akkor is ugyan ez .... Lehet letört valami? Vagy nem tudom...nagyon kezd te lenni a brém ezzel a karival
És ami a bosszantó hogy windovs alatt semmi gondja, nem szemetel a kép, nem hullik szét, betölt rendesen....szóval nem értem....
-
HolyFire
aktív tag
sziasztok!
Van egy kis gondom
Raktam a HD2900Pro-ra egy EK full vizes blokkot...3D-be valami ciripelő sípoló hangot ad a videokari és meg is áll
2D-be rendesen megy....mi lehet a gáz???
-
HolyFire
aktív tag
Én itt a ph-n vettem a hd2900prom....hogy volt e húzva ...azt nem tudom....de az biztos hogy én rongyá húzom a kicsikét
had szaladjo
a lényeg hogy bírja ki a 4000-es szériáig...utána csere de nagyon
De amúgy meg szerencse kérdése hogy kitől vásárolsz rendesen....engem már szivattak meg páran...de általában nem kell izgulni, a többség normális...
-
HolyFire
aktív tag
Volt elfekvőbe itthon egy thermaltake bigwater vízes cucc....8/6-os csövekkel és csatikkal....gondoltam rárakom csak a vga-t....tody blokkja 10/8-as csatikkal jött....nahh én rámelegítettem a csövet a csatikra...ment is rendesen, csak elfáradt....azt felkúrtam az agyam azt visszaraktam a gyári hűtőt mert többet nem szenvedek ezzel a szar bigwaterrel....inkább kibírok pár hetet így azt összerakokegy komolyabb vizes rendszert amibe a proci is benne lesz...már csak pumpa, cpu blokk kell hozzá meg csövek....
A VRM ollan 65-67 fok körül volt terhelve....amúgy meg 40...
Jahh értem...azt hittem a procimra mondod...
amúgy tényleg jó ez a kari...jól el lehet vele szórakozni
-
HolyFire
aktív tag
ezt miért mondod?
keveslem a procimtól a 3300-at...
3400-3500 körül lenne jó
mondjuk még csak 1,44 voltnál járok....asszem tolok neki majd 1,5-öt meg a memónak is 2,3-at...azt csá
de kár hogy eddíg bírta 2900 vízhűtése....nahh de majd ha meglessz a rendes rendszer
szétküldöm
-
HolyFire
aktív tag
Nem tom mit csináljak.... most így elgondolkodtam a kari váltáson fűrdés közben.... lehet inkább rendes vízhűtésbe kéne ruháznom hogy a proci is azzal menjen és visszatenni a karira
is a vizet....azt ezzel ki tudnám húzni a 4000-es szériáig...nem tudom mitévő legyek...az tuti hogy mindenképp vízhűtést akarok a gépbe csak egy komlpett 10/8-as rendszer nem két forintmondjuk már csak egy jó pumpa kell meg cpu blokk mert radim már van új, meg rendes tartály is, ott vannak a szekrényben
-
HolyFire
aktív tag
Nem lett baja mert a karitól lefele csöpögött rá a tv tuner hátlapjára...szal nem rá a videokarira...annak sem lett baja....tényleg csak pár csepp volt de nem kockáztattam.....eddíg bírta a 8/6-os cső a 10/8-as csatin.....
Hát elvileg 41-ért lenne egy 3870 black box-al, valami extra hűtővel.....most eggyezkedem a sráccal.... de jó lenne elpasszolnom a 2900prom mert most írt a srác hogy ha lehet akkor a kp lenne a jó....szal ha valakit érdekelne a prom akkor szóljon...adok hozzá vizes blokkot, ramsüniket meg a vrm-re faragott réz hűtőt...
egy baja van a karimnak....az alulfeszelt bios-okat valahogy nem bírja
vagy 5-öt tettem fel rá és nem volt neki jó....3dmark06 kifagyott mindíg....de egy 1,08/1,20-as biossal vígan ment mint az állat.... samsung memók vannak rajta...szal jó cucc...
amúgy meg honnan tudod hogy hosszú a hajam...?
hogy írtad hogy lenyírod ha a fogyasztás miatt cserélem le
-
HolyFire
aktív tag
nem a fogyasztás miatt váltok....az nem érdekel.... hanem azért mert megcsináltam a faszán a hűtését...vízzel, ramsünik, a vrm-re is ment hűtés......erre látom az eggyik csatlakozónál csöpög a hűtő lötyi....elrepedt egy cső....nahh erre bezizzentem kiszedtem a vizet, eredeti hűtés vissza azt ha minden igaz beszámítják egy 3870-be....ennyi a sztori....
De éppen hogy csak szivárgott.....szal pár csepp pár perc alatt...de akkor is...de szerencsére nem a blokk szar vagy valami hanem egy csatlakozónál elhasadt a cső azt az mentén ici pici szivárgás de megelőztem a bajt....
-
HolyFire
aktív tag
Gondolkodik valaki hogy bevizezi a hd2900pro-ját??? ha igen akkor szóljon mert van eladó vizes blokkom rá....tudom ez nem a reklám helye...de így talán segítek máson és ő is rajtam
-
HolyFire
aktív tag
tud valakai valamit arról hogy a hd3870-et mennyire lehet tuningolni és mit tud?
-
HolyFire
aktív tag
moddoltam, de ollan bios moddal ahol 1 voltnál kevesebbet kapott a gpu...nem ment rendesen...még a 3dmark06 se futott le....nem tudom miért... egyedül egy 1,05/1,20 voltos biosszal megy rendesen....annyira sokat azért nem fogyaszt...bár kíváncsi lennék a rendszerem teljes fogyasztására...tipp?
Amúgy szerintem a hd3870 egy ollan május vége felé 40 alatt lesz....de minimum 40 környéki áron...használtan már van 40 körül....ami azért nem ollan rossz ár érte
-
HolyFire
aktív tag
jó de azért ne hasonlítsuk a 8800 gt-hez...más kategória a kettó....de viszont ha azt nézzük hogy 30 ezer ft-ért meg lehet ezt venni és mennyi plussz teljesítmény van benne...akkor szerintem messzi a legjobb választás olyan embernek aki szeret szarakodni a tuninggal és nem érdekli az a kis plussz fogyasztás valamit meg tudja oldani a jó hűtést...
Szal konklúzió: best buy akárki akármennyire is lehúzza...nem mindenki vehet 80-120 ezerért új karit....
-
HolyFire
aktív tag
válasz
kavicssli #11968 üzenetére
Csak az Antec
sokáig jól szolgálna... saját tapasztalat
nekem kezdetben a mostani core2-es rendszerem egy régi lassan 4 éves 380-as Antec tolta, amin nem volt 20+4-es csati csak 20-as...vettem hozzá átalakítót azt csá...és ment
mondjuk akkor nem 2900pro volt hanem csak egy X1650XT... de gond nélkül vitte a kicsike tuninggal is...
-
HolyFire
aktív tag
-
HolyFire
aktív tag
nem...most 1,20 voltot kap 3D-be..... és a Tody féle r600 GPU blokkal hűtöm....de most szereztem egy heatkiller blokkot ami eredetileg X1800/X1900 szériához való, de úgy tűnik hogy rámegy ez a blokk is... majd ha a VRM hútőt rárakom akkor rápróbálom a heatkillert is...csak az sok mareca átcserélgetni a blokkokat....
alapfeszen olyan 740-760-ig bírta ha jól emlékszem....
-
HolyFire
aktív tag
válasz
kavicssli #11949 üzenetére
hááát.....szerintem inkább vegyél egy normális tápot....minimum 400-450-es....Nekem egy 430-as Antec Neo HE viszi a gépet...elég tisztességes húzás mellett és minden jó....szóval én ezt a tápot tudom javallani saját tapasztalatból
Teszem hozzá nem olcsó...szóval döntsd el mennyit szánsz rá....szerintem érdemes picit jobbat venni tápból mert az ha minden jól megy akkor elég sokáig kiszolgál...és akár a következő gépedbe is jó lehet...nézve azt hogy egyre kevesebbet fogyasztanak a procik és a vga-k....szerintem....
-
HolyFire
aktív tag
válasz
Joci?? #11950 üzenetére
próbálgasd hogy melyik jön be....én kipróbáltam 4 bios mod-ot és abból 3-at nem szeretett a karim....windows faszán betöltött meg minden....de a 3dmark már le se futott....nekem most egy 1,05/1,20 voltos mod van fent....enyhén tuningos....
és teljesen jól megy vele a karim...de tegyük hozzá hogy vízzel hűtöm a gpu-t....így terhelés alatt is 53 fok körül van max....egyedül a VRM melegszik írdatlanul de már arra is vettem cuccost tegnap....csak fel kell szerelni
Nincs valakinek véletlenül felesleges ramsünije? jó pénzért megveszem
-
HolyFire
aktív tag
válasz
SystemRoot #11920 üzenetére
vagy 3dmark83...
9999 trillió pont garantált
-
HolyFire
aktív tag
vasszeg... vettem egy Heatkiller vga blokkot ami eredetileg x1800/x1900-ra való....és most nézem..... a gpu blokk rámegy a hd2900-re is
Szóval ha bejön akkor lehet lesz egy Tody féle R600 vizes blokkom eladó ha valaki vizezni akar....
-
HolyFire
aktív tag
válasz
SystemRoot #11911 üzenetére
ez lehetséges....3001-et friss oprendszerrel értem el....azóta már eltelt jópár hét...de azért érdekes
amúgy köszi a választ
Viszont a 12 000 sehogy sem akaródzik összejönni
..jó tudom az a párszáz pont nem oszt nem szoroz...meg én is ezt mondom...de akkor is...az ollan lélektani határ....
-
HolyFire
aktív tag
az mi a kukiért lehet hogy 3320Mhz-n a procim eccer 3001 pontot hozot 3dmark-ba.....most meg csak 2800 körül csinál mindíg....nem nagy ingás ez picit?
vagy csak én vagyok béna a dologhoz?
-
HolyFire
aktív tag
Jahh mondjuk ez a drivel kérdés olyan mint homályos ködben kolbászoló döglött szamár...vagy megy vagy nem...most ez jó vagy az jó...
Jó lenne erről is valami tesztszerű hogy mellik a leggyorsabb.....bár teszem hozzá hogy az is elég szégyenteljes hogy a legfrissebb driver lassít és nem gyorsít...olyan mint a magyar gazdaság...ahogy halad az idő egyre szarabb...
-
HolyFire
aktív tag
Hááát....akkor elég szerencsétlen lehetsz...nekem semmi gondom nincs vel.....jahh és emellett szarrá van tuningolva....gpu 870-en, memória 2160-at bír nekem....Nagyon jól tuningolható és rengeteg plussz teljesítmény van benne...Az tény hogy nem a legújabb...dehát havonta változik ez a piac...Egyedül a fogyasztására lehet rosszat mondani... de most az nem is tudom plussz 30-40 watt szerintem senkit sem vág földhöz....nem tudom ez menniy plussz lehet a villanyszámlában....
Majd ha újra lesz a piacon illen ár/teljesítményú kari akkor esetleg elgondolkoztató lenn egy csere....de 40-nél többet sosem adnék videokarirét..... -
HolyFire
aktív tag
Hynix vagy samsung memóriával jobb a hd2900pro???
-
HolyFire
aktív tag
-
HolyFire
aktív tag
szerintetek ez jó lehet a VRM-re??? Tudom nem 2900-re való de hátha rámegy....[link]
-
HolyFire
aktív tag
Nem lehet kapni valahol kész vizes blokkot a 2900pro fesszabályzóira??? Ez a barkácsolós mód nem jött be
Tegnap próbáltam faragni rá régi procihűtőből valami bordát....de kicsit elkúrtam azt inkább valami gyári megoldás kéne
De levettem a gyári ventis és ráfordítottam egy 8 centiset hogy rendesen kapjon légáramot...így kb 5 fokkal csökkent a hőmérséklet....mármint a fesszabályzóé...
-
HolyFire
aktív tag
látom hiányoltok valami jó kis témát.... akkor beszélgessünk arról hogy hogy lehet jól hűteni a
feszszabályzókat és a memóriákat 2900pro-n. Elég rájuk ramsüni ? Vagy ki hogy oldotta meg? Kíváncsi lennék rá.... -
HolyFire
aktív tag
vízzel hűtöm.... de csak a gpu-t.....
a többi cuccra most csinálok hűtést mert a vrm eléggé gázos.... De kb hány wattot ehet? Kíváncsi vagyok mert csak 430-as tápom van ( de az Antec
)és nehogy elfoggyon a kraft mert még akarom húzni a procit is
Nem tudom millenek a memóriák de 2160-on mennek most... miért? Ez jó vagy rossz?
-
HolyFire
aktív tag
Mennyit eszik kb egy 2900pro 1,20 volt-os biossal 850/2160 köré húzva?
-
HolyFire
aktív tag
Attól függ millen üzemben használod....egy öntödében más mint egy hűtőházban...
Viccet félretéve nem tudom....szerintem ollan 80-90 fok a max...onnan feljebb kikapcsol....szaerintem. De véleményem szerint normális használatnál olyan 70 fok fölé nem kéne mennie...Mivel hűtöd? -
HolyFire
aktív tag
hát nem tudom...ha nincs fém a pasztában és szilikon alapú vagy valami nem vezető anyagból készül akkor elvileg nem lehet gond....nem tudom miért használnak gyárilag gumit...első lépésben bordát faragok azt utána gondolkodok a felfogatáson
De szerintem elsőre a gumi megoldás lesz....
-
HolyFire
aktív tag
válasz
laci666 #11302 üzenetére
ez így természetes...
Akkor segíts nekem vizes dolgokban.... kéne nekem valami kicsi méretű szivattyú, de nem valami atom erős hanem valami kis frankó alap cucc nem drágáért, 1 blokkot kell vinnie max kettőt.... amivel most hűtöm a 2900-et le akarom cserélni...nem vagyok képbe a szivattyúk terén és a vites forumba meg nem válaszoltak
-
HolyFire
aktív tag
Nahh most hogy felkeltem délután 1kor.... látom elég rugalmas lett a topic...voltmár hogyan építsünk gépet, ram kérdések és most 8800GT tuning
De ezért szeretek ide "járni" mert nem anyázás van elsőre ha valaki eltér a témától mint más helyen
Meg hát amúgy is mi 2900pro tulajok faszagyerekek
-
HolyFire
aktív tag
válasz
msgt.fubar #11276 üzenetére
Nem tudom...tulapdonképpen most passzívan van a VRM....a gyári venti lósz@rt sem ér burkolat nélkül...nahh majd kitalálok valamit
De ami furcs....kipróbáltam két másik bios mod-ot is és eggyikkel sem volt jó...szétesett a kép, 3dmark-ba 1-2 fps-el ment a teszt és az egész kóceráj rakat fos volt....ez eggyik egy 0.80/1.15 voltos bios a másik meg egy 1.00/1.20 volt-os volt...
Visszatoltam rá a 1.05/1.20 as biost és semmi gond....most megy szépen.....nem értem
nahh mind1...meg nem sütöm a karit, azért akkora állat nem vagyok
-
HolyFire
aktív tag
Hát igen VRM ennél a karinál a gyenge pont....
nekem 1.20 volt-ot kap...810-en járatom akkor 60 fok körül van....860-870-en 75-80 körül...de a gpu-n víz van...memória meg VRM gyári piros lap+gyári venti....szal asszem valami hűtést kitalálok rá....vannak régi procihűtőim...pl p2-ről illeb b@szott nagy borda azt arról eső nekifutásnak faragok rá valamit... ha az nem jön be akkor rápróbálok valahogy szerkeszteni egy thermalright mosfet hűtőt...
Remélem találok valami értelmes és hatékony megoldást....azt majd közlöm
-
HolyFire
aktív tag
válasz
msgt.fubar #11251 üzenetére
Kösszi
a Tiger83-al meddíg lehet húzni? Tudsz róla valamit? Nekem most ez van fent :[derschlambi] [std / 1,05V] [814,1080 / 1,20V]
-
HolyFire
aktív tag
Használ valaki tuningos bios mod-ot???....Ötlet illetve tanács kéne...
nekem most ollan van a karin ami 2d-be 1,05-ot 3d-be meg 1,20 voltot ad a karinak......Van valakinek valami tapasztalata más biosról..ami 2d-be kevesebb feszt ad a karinak? Mondjuk max 1 voltot, de inkább 0,95-0,90 környéke lenne a jó úgy hogy közbe a 3d-s 1,20 megmaradjon....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest