- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
harcikoca #14644 üzenetére
Nem, a Hybrid Crossfire csak olyan videokártyával működik, ami megközelítőleg olyan sebességgel és technológiai adottságokkal bír, mint az alaplapodon lévő integrált.
Így például egy 780G/790GX/760G/785G/880G alapú alaplaphoz csak egy HD2400/3400 szériájú diszkrét videokártya rakható be HybridCFX-be.
Megjegyzem, túl sokat nem dobna a HD2900XT teljesítményét az a HD3200/HD3300 vagy HD4200... Ha meg arra gondolsz, hogy lekapcsolná az XT-t, mikor nem kell, az AMD esetében csak a notebook vonalon volt elérhető és ott is a Windows 7 megjelenéséig.
-
leviske
veterán
válasz
harcikoca #14598 üzenetére
A Shift-hez talán jobb lehet egy GeForce, mert tradicionálisan nVidia-'s játék, a GTA4 esetében már húzósabb a dolog, ott inkább a memória mérete számít nagyon. 512 vs 640 esetén lehet, hogy megint jobb választás a GeForce. Kivéve, ha 1GB-os HD29 is játszik.
Attól függetlenül az újabb motorokra épülő játékok jó eséllyel a HD2900-asoknak fognak kedvezni a G80-asokkal szemben.
-
leviske
veterán
válasz
Dark KillerX #14463 üzenetére
"hiszen a Dx10.1-es 3870 is csak
30%-kal gyorsabb"
Igen, DX10 alatt*, mert ha jól tudom, akkor gbors nem DX10.1-ben tesztelt, de mindjárt még egyszer átfutom a tesztjét. Bár ha konzultál vele valamelyikőtök, esetleg adtok neki kölcsön egy HD2900XT-t, akkor már azokat az eredményeket is be tudja rakni a tesztbe.
*DX10 alatt átlagban hasonló eredményeket hoz a HD2900XT is, mint a HD3870... Nem történt semmi komolyabb változtatás a RV670 és R600 közt, "csak" bevezették a DX10.1 támogatást.
-
leviske
veterán
válasz
Speed® #14460 üzenetére
"tehát igazad van, 9600GT körül jár"
Tesztek alapján nekem úgy tűnik, hogy azért ez erősen játékfüggő. AC-ben a HD3870 inkább a 9800GT felett teljesít kicsivel, Stormrise-ban pedig ~30%-ot ad a 9800GT-nek DX10 alatt.A fogyasztását sem ismerem személyesen, nem hallottam róla sok rosszat, de a hűtésén szerintem könnyen lehet javítani. A HD3870/50-nél nem hiszem, hogy jobb választás volna, de a 9600GT/9800GT-nél egyértelműen jobb, ha valaki az elkövetkező játékokat is figyelembeveszi és nem csak a fogyasztás érdekli.
-
leviske
veterán
Nem is tudtam, hogy a HD2900XT-nek volt ROG változata... Jól néz(ett) ki.
-
leviske
veterán
válasz
dani145 #14342 üzenetére
Van olyan ismerősöd, akinek erősebb tápja van? Mert lehet, hogy mostanra adta meg magát a táp...
Mindenképp javaslom felkeresni a "Melyik tápegységet vegyem?" topikot, mert ott vannak leginkább olyan emberkék, akik meg tudják állapítani, hogy mennyi esélye van annak, hogy a tápod adta fel az élettel vívott harcot...
-
leviske
veterán
Gondolom ez érdekelhet pár embert...
-
-
leviske
veterán
Tudom, hogy off, és felesleges tovább fokoznom a témát, de ugy tűnik Abu85 és gbros hosszászólásait olvasgatva a RV7*0 topikban... nem írtam annyira nagy hülyesége a R600/G80 DX10 viszonyával kapcsolatban.
-
leviske
veterán
válasz
X Factor #12494 üzenetére
Én nem lehúzni akartam az nV-t...egyszerűen elmondtam, hogy nem ugy képzelte el a DX10-et a G80 tervezésekor, mint ahogy a MS és az AMD... bár már bánom, hogy felhoztam a dolgot...
Azt pedig megint csak nem mondtam, hogy soha nem fogok nV karit venni, csak hogy eddig egyszer volt, az pedig nem keltett bennem olyan benyomást, hogy szükségét látnám váltani.
Tudom...nem lehet egy márkát egy kártya alapján azonosítani, mert akkor az ATi-nak is felhozhatnánk pár gyenge eresztését, de az ATi nekem valahogy egyenesebbnek tűnik (ugy értem, hogy nem azzal nyer némi teljesítményfölényt, hogy a játékfejlesztők zsebét tömi)
Arra pedig te sem tudsz szerintem mit írni, hogy azokban a játékokban, amik a R600 féle arch.-ra vannak fejlesztve, jobban lemaradna a G80, mint fordítva.
Mind1, most már befogom...nem akartok senkit sem jobban megerősíteni abban a hitben, hogy hülye vagyok.
-
leviske
veterán
Ezt nem én találtam ki és ha nem így van akkor elnézést. Még annó olvasgattam a RV670 topikba, hogy azokban a játékokban, amik a R600 féle architekturát kihasználják, a G80 féle arch. meghalna. Ezésrt is nem akar a nV DX10.1-es kártyákat kiadni. Nem azért mert parasztvakítás, hanem mert át kéne alakítani a jól bevált G80-at igen erősen.
Azt gondolhatod komolyan, hogy egy olyan parasztvakítós lehetőséget kihagyna az nV, mint a DX10.1... spec az ATi kitudott pillanatok alatt adni egy DX10.1-es gpu-t. És ezt nem azért tudta megtenni, mert ennyivel gyorsabbak (lásd HD29XT megjelenése), hanem ennyivel jobb irányba indultak el....
Az nV szerintem nem azért gyorsabb, mert annyival DX10 képesebb, hanem mert ő diktálja a játékfejlesztőknek az iramot.Nem érzem magamat annyira ATi fanatikusnak. Ha ugy érezném, hogy a nV-nak van igaza és ő jár igazából előrébb (technikailag), akkor azt vennék. Szeretem az ATi-t, nem is volt még nV kártyám, csak ideiglenesen, de az az idő bőven elég volt.
(#12486) sata?? : én kértem, hogy moderálják, de nem azt hogy töröljék.
Tudtam, hogy nem bunkózni akartál, csak nem akartam, hogy félreértés legyen a vége...
Ez úton is elnézést kérek.
Na mentem aludni, jó éjelt mindenkinek!
-
leviske
veterán
Rendszer függvénye, hogy mennyire bírja el a tápod. Amíg nem egy agyontuningolt Phenom 9850 van a gépedben, addig szerintem elég lehet a 450-es.
A 9600GT és HD2900PRO esete olyan, mint ha egy agyontuningolt Honda Civic-et (9600GT) és egy Mustangot (HD2900PRO) állítasz egymás mellé. A Honda szinte biztos, hogy leelőzi a sztrádán, de ha kicsit göröngyösebb útra kerülsz, akkor a Mustángal még mindíg tudsz vágtatni, a Hondával meg csak döcögni.
Az utas hasonlatom igazából arra vonatkozik, hogy mikor az igazi DX10-es játékok megjelennek, akkor a 96GT-vel az ég adta világon semmit nem fogsz érni, mert annyit sem fog menni, mint a HD2600XT. Viszont a mostani játékokban erősebbnek mondható. (Bár ha a Pro-t meghúzod egy kicsit, az CT szintjére, vagy a fölé... akkormég a mostani játékokban sem 100% az előnye)
-
-
leviske
veterán
Am. max meddig lehet húzni az XT-t? A 900MHz az még frissített biossal is álom, vagy esetleg azt lazán viszi?
MOD: vagy mennyi az átlag, amit visz még stabilan?
-
leviske
veterán
Amugy most gondolkodom azon, hogy veszek egy HD2900XT-t...
Nem tudom miért, de a XT szimpatikusabb a 70-esnél...pedig az XT hangosabb és többet fogyaszt.
A DX10.1 meg nem érdekell, mire olyan játékok jönnek, addigra már kijönnek a HD4-esek, aminek már több értelmét látom.
-
leviske
veterán
Erre spec. én azt tudom regagálni, hogy ha én vennék egy 88GTS 640-et és bemennék off-olni a topikjába, hogy mennyire szar, vagy ha 88GT-t vettem volna ref. 1.0 hűtővel és annak a topikját off-oltam volna azzal, hogy milyen szar a hűtője... egyik nV fan sem mondta volna, hogy "szeretlek", sem azt, hogy "mennyire hasznos vagy a topikot olvasók számára".
-
leviske
veterán
válasz
whited #10004 üzenetére
"mondjuk a xt majdnem mindenhol lenyomja a 3870-et"
Ez egy elég elhamarkodott kijelentés....a 70-es elviekben mégiscsak a javított verziója és ez elég sok helyen meg is látszik.
Szerintem inkább érdemesebb egy PowerColor HD3870 PCS-t, vagy ha a halkság is érdekell, akkor SCS-t venni. -
leviske
veterán
válasz
banderasz77 #9189 üzenetére
Mennyié van raktáron az ASUS?
(aláírásodban) -
leviske
veterán
válasz
Gaboman #9148 üzenetére
A 3-as elvileg a pcie óta kiadott szériát jelöli ugye,ha valaki átszámolja...
A pci-e óta kiadott szériák:
1. X0xxx széria (pl: X800)
2.X1xxx széria (pl: X1900)
3. HD2xxx széria (pl: HD2900)
Az ATi nem feleslegesen hangsúlyozta, hogy számozást váltott. Minden valószínűség szerint a HD3870/50 régi számozás szerinti neve a HD2800XT/PRO lenne, ami már kevésbé hangzana jól és természetesen hasonló helyzet állna fel, mint az nV-nál (azért a HD2800-asoknak jobban illene lemaradni, mint jelen pillanatban teszik azt a HD38-asok.) -
leviske
veterán
CF-ben szerintetek nyerőbb választás a HD29, mint a HD3870?
-
leviske
veterán
Ha valakinek kell pár napos Sapphire HD2900XT, az keresse conorr-t.
55k-ért szerintem nagyon jó ár.
-
leviske
veterán
válasz
Silenzio #8813 üzenetére
Az a másik fő problémám, hogy a 70-es mögé gianninál az (érkezőben) van írva, a XT mögé meg az, hogy (1db)
.
Keldor papa: A 70-es némileg javított, némileg rontott változata az XT-nek(szvsz). A melegedést nem tudom megállapítani... a 70-esről is már írtak eXtrém értékeket.
Fogyasztásban egyértelműen nyerő a 70-es... mert talán még CF-ben is majd megveri az XT-t...
Már őszintén szólva én sem tudom, hogy mit kéne vennem...
Egy a biztos, jelen pillanatban 60-ért és fölött nem veszek ATi-t.
Ha akkor nem lesz egyik sem 55k-ért, mikor majd veszem...akkor az fog dönteni, hogy kapok-e GT-t, ha azt sem... akkor várok januárig az R680-ra.
-
leviske
veterán
Igen, tudom, hogy ugyan az. De azért fog végül a választás mégis a XT-re esni... mert később monitort akarok váltani...az ennél nagyobb felbontás meg kinyírja az újakat.
Meg amugyis... gianninál elvileg 55k-ért lehet új XT-t kapni, a 70-es meg még nála is 59k.
Csak azért kérdeztem az előbb, mert ha az AMD ugy dönt, hogy a 70-est részesíti mostantól előnyben driverek terén, akkor én többé nem veszek ATi Radeon-t.
-
leviske
veterán
válasz
banderasz77 #8804 üzenetére
"Felejtős.
Keresdd inkább a PRO-t.SAPPHIRE HD 2900PRO 512MB eladó"
-
leviske
veterán
Az új HD3800 teszt alapján hogy látjátok? Kit foh az AMD tovább gyorsítani driveresen? HD29XT-t, vagy a 70-est? Csak mert annó az AMD roadmap-jében a XT-t megtartották a high-end kategóriában a 70-est és 50-est meg alá lőték be....
-
leviske
veterán
Ha valakinek van megunt HD2900-asa, akkor az ide írhat.
(XT-sek előnyben
)
-
leviske
veterán
Azok a régi szép idők..mikor még a crysisben az XT vezetett...
-
leviske
veterán
válasz
Gaboman #8770 üzenetére
Mint már említettem: 50 fölött az ATi-k meg se fordulnak a fejemben. Az XT-t meg csak 90 környékén lehet kapni újonnan, de még használtan se nagyon megy 60 alá.
A másik gondom a XT -vel: hogy nagy a fogyasztása, tehát, ha később CF-et akarnék, akkor paks közelébe kéne költöznöm.
MOD: meg az sem mellékes, hogy nem szeretnék hajszárítót szerelni a gépembe...
-
leviske
veterán
válasz
Gaboman #8768 üzenetére
Nem vagyok elfogult. 70-est akarnék veni, de ha nem kapok 50k alatt, akkor nem veszek. Ha 50 fölé megyek, akkor már inkább veszek GT-t.
Egy ideig gondolkoztam XT-n, de nem nagyon szeretnék használtat venni, 90k-t meg nekem nem ér már meg.
1 hónap alatt sikerült kiábrándulnom pókékból... pedig még 15.-én vettem volna 60körül...
-
leviske
veterán
Ha a 2900PRO 40k-t ér, akkor a 1950, a 2600 és teszem fel a kérdést a 2400 mennyit ér? Mindegyik elmarad teljesítménybe a 2900sorozattól... 1950 és a 2600 akkor olyan 20/15k? a 2400ért meg már az eladó fizet, ha haza viszi az ember?
-
leviske
veterán
válasz
Mr. Maffia #1 üzenetére
Itt a GT-ről is vannak hivatalos adatok.
-
leviske
veterán
kösz mindenki
-
leviske
veterán
Szerintem kéne e ATi Radeon HD 2950 GT /PRO /XT topik
-
leviske
veterán
Mikor lesz Ati HD2950 topik? Vagy ez lesz átnevezve Ati HD 2900 GT /PRO /XT - HD 2950 GT /PRO /XT re?
Vagy inkább ne kérdezzek felesleges baromságokat?
-
leviske
veterán
Szerintetek egyébként érdemes az HD2950re várni (dx10.1), vagy érdemesebb HD2900pro-t venni ugyan azon az áron, amin az fog kijönni elvileg ebben az ávben?(ezt csak olvastam másik topikba, hogy ebben az évben jön az rv670 és ugyan ez az árkategória lesz.)
Vagy inkább döntsem el én, hogy akarok-e várni?
Várnék, csak fogalmam sincs, érdemes-e. Van aki tájékozott ebben a témában?Keldor papa?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Wise (ex-TransferWise)
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Hardcore café
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fűnyíró topik
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest