- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
Új hozzászólás Aktív témák
-
jano_77
nagyúr
Nekem FSB BlueStorm II 500W-os a tápom
7.11-es Catalyst van fent Nálam, de Én nem tudok érdemi adatot nyújtani számotokra, ugyanis Nálam minden alapon van még! És azt sem tudom, hol és mit ill. mivel kell nézni ezekhez a tesztekhez -
jano_77
nagyúr
válasz
SystemRoot #11872 üzenetére
Én pont azt hallottam, igaz még a megkelenése előtt, hogy ez lesz a 7.11-es után az a version, amelyik stabil és megbízható! Meló helyen a rendszergizdák mondták ezt!
kavicssli: Én 32"-os LCD-n nyomom!
-
jano_77
nagyúr
Ezek szerint akkor teljesen feleslegesen dobtam ki az ablakon 11K-t egy aranyozott végű, többszörösen árnyékolt HDMI-HDMI kábelre?!?
Olyat miért csinálhat, mi lehet a gondja, hogy ha kihúzom a HDMI-t a gépből és vissza dugom a VGA kábelt nem látja, nincs jel, ha RGB-t választom ki a TV-n?!?
Előtte állítsak a felbontáson?!
Mert korábban mikor VGA kábellel volt össze kötve, akkor tényleg látta a BIOS-t is!
Csak gondoltam a HDMI-vel szebb lesz a kép, pl játékoknál!?! -
jano_77
nagyúr
-
jano_77
nagyúr
Sziasztok
Tudna Nekem vki segíteni?!? Hogy miben is!?!?
Végre valahára sikerült összeraknom az új gépet és a win is feltelepült!
A lenti konfigról van szó! HDMI-n keresztül csatlakoztatok egy 32"-os LG LCD tv-t!
Mióta fent van a winfos és az ATI Catalyst is fent van, azóta a BOOToláskor nem látszik semmi, SŐT még jelet sem kap a TV, csak akkor mikor már a winfos bejelentkező oldala látható! Ergo nem tudok belépni a BIOSba sem!?!
Rádugtam a sima DVI csatlakozót is, amin keresztül eddig volt csatlakoztatva (RGB) és a TV-n kiválasztva hol látja a gépet(van jel), hol nem!?!Mi a túró baja lehet szerintetek?!?
Most az RGB-s csatit kiszedtem és csak HDMI csati van, így a TV-n a HDMI-t választva látszik a gép, de csak a win bejelentkező oldaltól! Addig semmi!Illetve még ami érdekelne, hogy a CCC-ben ugyan megtaláltam a képernyő méret állíthatóságát - függőlegesen, viuszintesen -, de 1280x720@60Hz(HDTV) felbontásban van a gép és a TV alsó ill. felső szélén marad egy kis fekete csík, az oldalainál pedig minimálisan túl lóg az asztal képe, vagyis a szélén lévő ikonok feliratai és ikonok széle nem látható!
Mit lehetne csinálni, hogy megoldódjon a problemám?!?Nagyon örülnék ha vki tudna segíteni Nekem!
Előre is tengernyi köszönetem!
-
jano_77
nagyúr
Tudna Nekem vki Riva Tunert (működőt) küldeni akár mailben is?!?
Néztem a neten - mininova pl. -, de nem nagyon akar lejönni, pedig csak 2,4 MB -
jano_77
nagyúr
Tudnátok segíteni?!?
1. A lenti alaplapon érdemes-e a BIOSban Enabled-re állítani a
HDD S.M.A.R.T. Capability-t
2. A CPU Hyper-Threading micsoda, mit csinál, mér, stb.
3. Mi az az Xpress Recovery2, fel kell-e tenni, jó-e az Nekem illetve a gépemnek ha feltelepítemBocsi ha egyértelmű dolgokat kérdeztem, de nem értek hozzá!
Köszi a segítségeket
-
jano_77
nagyúr
Jó reggelt!
Lenne egy olyan láma kérdésem, hogy HDMI-n keresztül csak akkor fog tudni komunikálni a HD2900Pro karim, ha már fent van a megfelelő ATI katalyst?!?
Ha ekkor sem küld képet, jelet a TV-felé, akkor mi lehet a bibi?!? -
jano_77
nagyúr
Arctic Cooling Freezer 7 Pro hűtő került a procira! Ez jó?!?
Egyenlőre majd szerintem csak alapon használom, megnézem van-e változás a régi konfighoz képest, gyorsaságban, teljesítményben! Aztán majd késöbb persze segítségetekkel, elkezdem tuningolgatni!
Jó étvágyat az ebédhez Mindenkinek!
-
jano_77
nagyúr
válasz
eziskamu #11491 üzenetére
Szia eziskamu
Természetesen bedugtam a PCI-E csatlakozót a VGA-ba!
Egyébként a tegnapi nap folyamán úgy döntöttem, hogy nem tökölődöm a régi alaplappal - bár a HD2900Pro-t egyik haver elvitte a gépébe tesztelni, hogy Nála mükszik-e, ha nem akkor valszeg a VGA a bibis -, mégis vettem új alaplapot, procit és összerakok egy új gépet! A régit megkapja a fater! Had játszogasson az "öreg"!
Remélem a havernál minden ok éa Nálam is ok lesz az új alaplapban a HD2900Pro-val!
És akkor minden happyMindenkinek köszönöm a segítségét!
ui.: Mindjárt átírom a gép konfigomat, mondjátok már el, hogy az újra érdemes-e feltenni x64Bit-es Win XP-t?!? Van-e látványos gyorsúlás vagy nem sokat ér váltani?!?
-
jano_77
nagyúr
Akkor is le kell szednem az ATI Catalyst-ot, ha a VGA-val kompatibilis version van fent, mielőtt cserélném?!?
-
jano_77
nagyúr
válasz
eziskamu #11482 üzenetére
A második alaplapnál a Gigabyte-nál nem írja, hogy a RAM-ot hány Mhz-ig kezeli, az elsőnél meg nem szerepel a 800 Mhz!
Ilyen RAM-jaim vannak!
Egyébként a Gigabyte P35-DS3 lap tényleg kezelné, tudna együtt működni a jelenlegi Intel P4 524-es procimmal?!? Mert akkor csak alaplap csere még nem lenne annyira földhöz vágós dolog!?!
Bár ma du, átjön egyik haver, elviszi a HD2900Pro-t és beteszi az Ő gépébe!
Kiderül, hogy a VGA-val van-e a bibi vagy vmi mással! -
jano_77
nagyúr
válasz
eziskamu #11481 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
Hol is kezdjem:
Nyílván nem az alaplapra értettem a 65-70K, hanem akkor már cserélni kellene procit is, hűtő, ház, egy másik winyó, mert akkor a mostani gépem megkapná a faterom!
Hogy Sis vagy nem Sis, foggalmam sincs, nem értek hozzá!
Viszont a Fujitsu-Siemens oldaláról szedtem le a drivereket, amiket kimondottan az Én Serial számú gépemhez ajánlott fel! Gondolom ezek megfelelőek!Az alaplapokat amiket eziskamu ajánlottál, meg fogom nézni! Köszi érte
-
jano_77
nagyúr
Köszi ez megvan, de sajnos az angol tudásom nagyon gyér!
Egyébként a Fujitsu magyar oldalon hiába írom be a serialomat, nem is talál már ilyen terméket! Ennyit a magyar oldalak frissítéséről!
A .com os oldalon található legújabb BIOS drivert pedig már leszedtem és fel is tettem! -
jano_77
nagyúr
"SIS-t én semmi pénzért nem vettem volna, inkább megtoldottam volna 5-10k-val a keretet és vettem volna egy jobb lapot, de ez csak az én véleményem..."
Teljesen igazad van!
Csak 1,5 éve, mikor vettem, tulajdonképp kényszerből, akkor még nem igen olvasgattam utánna semminek, csak kellett egy gép! Nagyjából az adatok megfeleltek és megvettem!
De ez nem összeállított gép, hanem egy MM-es komplett konfig volt! Ergo nem igen tudtam variálni az összetevőket!
Most már ha vennék, ha mégis rákényszerülnék, Gigabyte P35- DS3-at vennék majd egy E2180-as procival -
jano_77
nagyúr
Nagyon köszönöm a segítségeket, tanácsokat! 7végén mindent megpróbálok!
Egyébként cseréltem korábban, nem sokkal, RAM-ot is és a VGA-val együtt a TÁPot!
BIOS-t frissítettem már, a 0803-as van fent, ennél a Fujitsu oldalán sincs újabb -
jano_77
nagyúr
Sziasztok
Warbeast-hez hasonlóan Nekem is kezd megtelni a "hócipőm"!
Igaz még nem 1 hónapja, csak kb 1-1,5 hete szenvedek a HD2900Pro karimmal!
Mielőtt megvettem, utánna érdeklődtem itt több fórumon is, hogy kezeli-e majd az alaplapom rendesen! (alább látható a típusa)
Mivel többen azt mondták, hogy az előző kari is PCI-e volt(X1300), ezért ez is gond nélkül bele fog menni az alapba! Meg is vettem!
Ahogy kell, eltávolítottam az ATI Catalyst verzióját és az összes hozzá tartozó sallangot, drivert, mindent! Majd ezután áramtalanítottam és kicseréltem a karikat!
X1300 ---> HD2900Pro
TÁP-ot is cseréltem, mert ez ia tanács volt, hogy legalább 400-450 W kell a HD-nek!
Vettem a lenti 500W-ost és azt is kicseréltem!
Gép újra áram alá, miután mindent összedugtam ahogy kell!
Gép újra indít! El is indúlt, de winfos boot közben kifagy, megáll és semmit nem csinál!
Csak a bekapcsoló gomb hosszan nyomva tartásával tudom kikapcsolni!
Mikor újra bekapcs, persze előjön a Csökkentett mód-os tőrténet!
Csökkentett módot kiválasztva gép - winfos - elindul ( azt mondták ebből az derül ki, hogy hardveres problem nem lehet elvileg) éd az ATI új 8.2-es driverét is feltettem! (Bár nem tudom, hogy csökkentett módban fel tud-e rendesen települni)
Szal NAGYON örülnék ha tudna végre vki érdemben segíteni, hogy mi a f*sz lehet a bibi Nálam, Én cseszek el vmit, vagy mégis hardveres problem van?!?
Köszönöm előre is a gyors reagálásokat!
ui.: azért lenne jó ha gyorsan kapnék építő válaszokat, mert feleslegesen nem dobnék ki újra pénzt új lapra, procira, stb...
-
jano_77
nagyúr
Üdv Mindenkinek
Nagyon gyors válasz és HELP kellene!!!
Cserélni akarom a VGA-t, hogyan kell helyesen eltávolítani az ATI drive-ot?!?
Jelenleg van fent a Program telepítéseknél:
ATI Software Uninstall Utility és ATI Display DriverMilyen sorrendben kell eltávolítani őket, hogy ne legyen gebasz és ne maradjon fent semmi szemét utánnuk?!?
Köszönöm a gyors válaszokat!
-
jano_77
nagyúr
válasz
eziskamu #11447 üzenetére
Köszönöm a segítséget, mihelyt használható állapotban lesz a gépem, kipróbálom és beszámolok a fejleményekről!
Mindenesetre örülök a hírnek és az infónak!Írtam már, hogy mióta a VGAkat kicseréltem - X1300 --> HD2900Pro - azóta a gép nem nagyon akar bootolni rendesen!
, max csökkentett módban!?!
az lenne a kérdésem, mielőtt neki esek a wonfos újra rakásának, hogy egy korábbi jól működő állapot vissza állítása a biztonsági mentéssel, ill ponttal nem oldhatja meg a gondomat?!?
-
jano_77
nagyúr
Egy LG 32"-os LCD TV-vel használva a gépet, milyen kártya lenne a legmegfelelőbb?!?
Engem is érdekelne ez a HDMI van hang-nincs hang dolog?!?
Tényleg nem visz át hangot?!? Az nagy szívás lenne! -
jano_77
nagyúr
válasz
HZSolti #11417 üzenetére
Köszi. De mit jelent ez a JUMPER dolog?!? BIOS reinstallt már csináltam!
A gép gyártói oldalán letőltöttem a legfrissebb BIOS-t az alaplapomhoz, azt az utasításnak megfelelően kiírtam egy CD-re és arról bootoltam!
Ferissítette is a BIOSt rendesen, de ez sem sokat segített!
Ez a JUMPER dolog nem tudom micsoda -
jano_77
nagyúr
Én arra lennék kíváncsi, hogy melyik Catalyst-al működik a legoptimálisabban a kártya?!?
Meg van a legújabb is, de hallottam olyan infót, hogy a 7.11-es volt az utolsó ami stabil volt és nem volt vele semmi gond, ill majd a 8.3-as lesz ilyen szintén, de az még nem jött ki!?! Ki mivel, melyikkel használja?!? -
jano_77
nagyúr
válasz
Ragadozó #11386 üzenetére
KÖSZÖNÖM a gyors válaszodat!
De egyébként a régi kari mikor még bent volt már leszedtem a régi drivert utánna áamtalanítottam és karikat kicseréltem, majd a tápot cseréltem és csak utánna indítottam (volna) el újra a gépet! Tehát elvileg videó kari driver elvileg le vol szedve a csere előtt!?!
De azért majd megpróbálom amit mondtál!
CSÖKKENTETT módban elindúlt a winfos!
Ugyanis miután jó pár percig nem csinált semmit, kilőttem a power hosszan nyomva tartásával, majd az újra indításnál a CSÖKKENTETT módot ajánlotta fel és úgy elindúlt!
Elvben fel is rakta a CD-ről a HD2900Pro kari driverét, majd mondta, hogy újra kell indítani a gépet az életbe lépéshez! OK! Majd újra semmi, mintha lefagyna boot közben!?! -
jano_77
nagyúr
Jó reggelt Mindenkinek!
Tegnap megkaptam az új HD2900Pro karimat és az FSP BlueStorm II. 500W-os tápot!
Tegnap este betettem a gépembe - ASUS P5SD2-FM alaplap, Intel P4 524 proci, 2x1GB Super Talent DDR2-800 RAM - az új Radeon HD2900Pro kártyámat ill az új FSP BlueStorm II. 500W-os tápomat és mikor újra indúlt volna a gép, bootolás közben, mikor a Windows boot képe látható és a tőltést jelző - KIT - jelzés, egyszer csak megáll a jelzés futása és nem indul el a windows, nem jön elő a profilok kiválasztásának lehetőségei, ahol a jelszót be kellene írnom!
Mi lehet a gond, miért nem indul el a gépem, mit tegyek?!?HELP!!!!!!
-
jano_77
nagyúr
válasz
meci23 #11261 üzenetére
Igazából Én egyszerűen csak frissíteni akarom a BIOSt, mert láttam - és le is tőltöttem már -, hogy jelentek már meg új verziók! Az enyém elég régi már!
Tehát Én nem mahinálni akarom, csupán frissíteni!?!
Egyszerűen az .iso filet kiírom CD-re és arról indítom el a gépet?!? -
jano_77
nagyúr
Jó éjt mindenkinek!
-
jano_77
nagyúr
válasz
kicsigeri #11145 üzenetére
Kezeli a DDR2-es RAM-ot, most is az van benne!
Ezek közül melyiket ajánlanátok, esetleg vmi más, jobb alternatíva?!?GEIL Black Dragon 2048Mb DDR2 800Mhz KIT /5 év garival = 13.800
GEIL Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT (CAS 4-4-4-8, 2.1V) /10 év garival = 13.919
GEIL Value 2048Mb DDR2 800Mhz KIT (CAS 5-5-5-15, 1.8V) / 10 év garival = 13.140KINGSTON HyperX 2048Mb DDR2 800MHz KIT CL5(?!?) / 10 év garival = 18.348
A KINGSTONt nem véletlenül tettem elkülönítve. Megéri a +5.000 Ft-ot?!?
A GEIL memóriák mennyire jók, megbízhatóak?
Most már csak ebben kellene döntésre jutnom, mert a táp és a kari eldőlt!
Hála Nektek!Segítsetek most is döntésre jutnom! Ha van jobb memó, jobb áron, vevő vagyok és szívesen fogadom az ötleteket!
-
jano_77
nagyúr
laci666 ill banderas és többiek?
Az lenne memóriával kapcsolatban a kérdésem, hogy ugye javasoltátok, hogy a HD2900PRO-hoz legalább 2GB jó lenne a gépben!?!
Most Nekem az alaplapomon 533Mhz-es RAMok vannak!
Érdemes, lehet egyáltalán ennél nagyobb sebességű RAMot bele tenni, használni?!?
Gondolok itt mondjuk a DDR2-800Mhz-es RAMokra?!?Előre is köszönöm!
Megrendeltem a HD2900Pro-t és az FSP BlueStorm II 500W-t = 50.800 Ft
-
jano_77
nagyúr
válasz
banderasz77 #11134 üzenetére
Köszi, ez jó gyors volt!
Írtam egy PÜ-t, mert úgy éreztem amit kérdezek, itt nem biztos, hogy jó néven vennék! -
jano_77
nagyúr
Bocsi, tudom, hogy OFF kicsit, de mit gondoltok egy HD2900Pro karihoz egy FSP - BlueStorm II. 500W -os táppal kiegészítve?!? Magáról a tápról mi a vélemény?
Én a láma tudásommal, amit olvasgattam eddig tápról és erről, nem tűnik rossznak, de mondom nem értek hozzá!
Osszátok meg véleményetek Velem lécci!
16.5 eFt körüli ár jó érte vagy lehet olcsóbban is beszerezni vhol?!? -
-
jano_77
nagyúr
válasz
laci666 #11116 üzenetére
Az az igazság, hogy ez az alaplap - P5SD2-FM - még az ASUS oldalán sem található meg, nem is értem
, mert speciálisan csak a Fujitsu-Siemens Scaleo-P gépekhez készítették! Így sajna nem tudok ebben érdemben válaszolni, hogy milyen. A gép még nem volt szétszedve, majd holnap le bontom az oldalát és megnézem, mi a helyzet oda-bent! Ahhoz, hogy a core2-t kezelje, minek kell lennie rajta?!? Még egy PCI-E csatinak?!?
-
jano_77
nagyúr
válasz
laci666 #11114 üzenetére
Köszönöm szépen a segítségedet és építő tanácsaidat!
Egyenlőre nem tervezem a teljes gép cseréjét - alaplap, proci -, de ramot azt fogok venni és valszeg a Te favoritodat a 2900PRO-t! Baráti az az ár, azon az oldalon!
2db 1024MB memót tervezek bele tenni! Jól tudom, hogy párban érdemes a memóriákat használni?!?
Ha pl 4GB, akarnék akkor 2db 2GB-at, mert így jobban tudja hasznosítani?!?DDR2-533 SDRAM-ot ír, 64bites
A proci felhúzásról annyit, hogy azt nem tudom, hogy kell! Totál hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz, sajnos!
De ha esetleg majd szükségem lesz Rá, megkereshetlek és segítesz benne?!? -
jano_77
nagyúr
válasz
laci666 #11112 üzenetére
Húúú ez volt ám a villám válasz! Köszi!
Lene egy - lehet, hogy láma - kérdésem!
Ezek a HD3850 vagy akár a 2900PRO kariknak a PCI-E csatlakozója rövid vagy hosszú?!?
Mert most megnéztem az EVEREST-el a gépem leírását és azt írja, hogy ugyan van PCI-E slotom, ami használatban van az X1300 által, de rövid! Ez nem gond? -
jano_77
nagyúr
válasz
laci666 #11091 üzenetére
Szia Laci
Köszönöm szépen a gyors reagálást - természetesen a többieknek is!
Tervezem a memo vételét is és bővítést 2GB-ra!
Tudsz mondani helyet, helyeket, yhol a HD3850 256MB 35K körül lehet beszerezni?!?
Ez nettó vagy bruttó ár?
Egyébként számtech üzletben mondták, hogy most a legjobb vétel a GeForce 8800GT.
De nem baj, ha nem így van, mert eddig mindig ATI kártyám volt!
Milyen proci kellene ahhoz, hogy ki tudjam használni a HD3850-es karit?!?
Ez azt jelenti esetleg, hogy nem fogok észre venni különbséget a mostani X1300-as karimhoz képest!?!? Mert akkor inkább eltolom ezt a vásárlást időben!
Az egyik tesztben azt olvastam a HD3850-ről, hogy nem érdemes a nagyobbik (512MB) venni - hacsak az ember nem akarja tuningolni, de akkor nagyobb hűtő is kell hozzá( Én nem szándékozom, nem értek hozzá), igaz ez, tényleg nem érdemes ellenkező esetben az 512-est megvenni?!?
Tényleg adhatnátok tippet a 256-os megvételének helyéről, ahol ilyen jó áron lehet hozzá jutni!?!Köszönöm szépen az eddigi segítségeteket is és a jövőbenieket is!
Jó éjt:
Janó -
jano_77
nagyúr
Üdv Mindenkinek
Segítségetek kérném!
Szeretném az alábbi gépemben cserélni a videókarit és ebben kérném a tanácsotokat!
Nem nagyon vagyok otthon ezekben a kütyükben, hogy melyik mennyit tud, mennyit fogyaszt, max az árukat nézegettem mostanában!Tehát a gépem:
Fujitsu-Siemens Scaleo P:
Alaplap: ASUS P5SD2-FM
VGA: Sapphire Radeon X1300 512 MB
Proci: Intel P4 3.066 GHz
RAM: 1024 GB (2x512 MB)Amiket néztem és tetszett a következők:
Sapphire Radeon HD3850 DDR3 FULL 256 ill. 512 MB - 42.276/48.504
Sapphire Radeon HD2900PRO 512M DDR3 2xDVI-I/VIVO FULL - 38.280
GeForce 8800GT 512 MB - ha jól emlékszem vhol 52-53.000 körül láttamEzekről néztem teszteket is, de hát mivel nem nagyon értek hozzá, nem igen tudom megitélni! Na és ugye az ilyen teszteknél nem mindegy ki finanszírozza!?!
Az említett kártyák közül melyiket ajánlanátok a gépembe! Azt olvastam több helyen, hogy most a 8800GT a csúcs ár/érték arányban, de azt is hogy nagyon sokat eszik! Az ATI-k kevesebbel is beérik!?! Nem lenne jó ha megduplázódna a villanyszámla otthon!
Viszont a hűtés is fontos lenne, hogy ne melegedjen fel nagyon(túl) ill. a zajosság! ezeket figyelembe véve melyik lenne a legjobb választás?!?Azt nem tudom számít-e, hogy Nekem PCI-E x16 csatolóm van, ilyen a mostani X1300-as karim is és itt az említett kártyák pedig PCI-E x16 2.0!?! Ez számít vhol, vmiben?!?
Előre is nagyon szépen a gyors válaszaitokat! Örülnék ha minnél előbb kapnék érdemleges tanácsokat, véleményeket, mert rövidre szeretném zárni a bizniszt!
Janó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest