- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
HolyFire #11252 üzenetére
Nekem ez van fenn: [Tiger83] [220,250 / 0,85V] [739,1035 / 1,10V]. Ezzel elmegy 770-780/2000-ig, szóval egy olyannal 850-et is mehet a GPU. Viszont vigyázz, mert 1,20V már elég soknak számít, szóval gyári hűtéssel ne nagyon erőltesd a dolgot. Accelero S1 rev2, Zalman VF1000, Thermalright HR03-R600 vagy egy jó vízhűtés legyen a társad a tuningban
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
HolyFire #11247 üzenetére
[Tiger83] [200,295 / 0,85V] [std / 1,20V] [DOWNLOAD]
[derschlambi] [std / std] [750,1024 / 1,20V] [DOWNLOAD]
[derschlambi] [std / 1,05V] [814,1080 / 1,20V] [DOWNLOAD]
[even.de] [std,std / std] [750,1000 / 1,20V] [DOWNLOAD]
segítség: [készítő] [2D órajel / magfeszültség] [3D órajel / magfeszültség]
-
msgt.fubar
senior tag
Üdv srácok megint!
Segítsetek nekem légyszíves, mert lassan már az összes szál hajamat kitéptem... szóval az van hogy elég érdekes dolgokat művel a 2900Pro-m. Mondhatni anomáliákat, amik nap mint nap az őrületbe kergetnek.
Kezdődik ott a dolog hogy játszom, és néha megkergül a venti és magától elkezd 100%-on fújni ami rettentő idegesítő, mert ad1 allergiás vagyok rá ha hangos a gépem, ad2 csak újraindítással szűnik meg. Tehát onnantól fogva nem reagál a rivatuneres fan-szabályozásra sem.
Aztán folytatódik ott, hogy néha windowsban egyik pillanatról a másikra elmegy a kép. A monitorom átvált no signal-ba, és kész. De ezt olyankor mikor böngészek, filmet nézek vagy bármi más -vga számára nem megerőltető- dolgot csinálok. Újfent csak restart maradt mint lehetőség.
Az utolsó ilyen dolog az hogy néha mikor játékból kilépek akkor csontrafagy a rendszer, és egyszerűen nem értem miért. Ott is csak a resi segít természetesen.Windows reinstall megvolt 1 hete, a jelenség maradt. Driver cleanerrel lepucoltam mindent, újrahúztam a katalizátort, a jelenség maradt.
A tápom egy 450W-es csifi (nem is régi, decemberi vétel), nagyon nehezen tudom elhinni hogy ne lenne elég neki. Attól függetlenül hogy a gyártó 550W-osat ajánl... Szóval a kérdés: Volt-e valamelyikőtöknek ilyen problémája, és ha igen hogyan oldotta meg? Illetve mit javasoltok?
-
msgt.fubar
senior tag
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
Speed® #10952 üzenetére
Nálam nem vált fel: screenshot.
mokus1: elképzelhető hogy eladom majd az enyémet, ha érdekel akkor majd keress meg priviben
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
Speed® #10950 üzenetére
Az ATiTool a kivétel ami erősíti a szabályt, de szól is indításkor hogy átkapcsolt 3D módba. Ejnye nem figyelsz
Telepítés utáni első indításkor, hajlamos lenyomni az ember automatice. Megnéztem most a rthdribl-t, és közben figyeltem Rivával az órajeleket: maradt 2D-ben.
-
msgt.fubar
senior tag
HolyFire: én a Tiger83 és a derschlambi féle biosokat nézegettem, ezek közül bármelyik jó szerintem.
Viszont Picco írásához tartozó kommentek között írta valaki, hogy a DerHeiligeApfel féle biosoktól óva int mindenkit, szóval azokat nem próbáltam szándékosan.
Én jelenleg a [derschlambi] [250,302 / 0,90V] [std / 1,10V] biost használom, ez tűnik a legjobbnak az én igényeimhezEz egy alulfeszelt bios, nem tuningra van, hanem hogy ne melegedjen annyira a vga. Tuningra 1,20v vagy efelett nézelődj.
mokus1: számos teszt alapján mondhatom, hogy nem számít a sávszélesség a 2900Pro esetében; a 256 és az 512 bitesek egyformán gyorsak és tuningban is fej-fej mellett állnak. Szóval nyugodt szívvel vehetsz 256 bitest is.
A 2900XT alapjáraton alig gyorsabb a 3870-nél, szinte elhanyagolható mértékben. Viszont egy 2900Pro-t bármikor 2900XT szinte húzhatsz, sőt némileg tovább is, és nem 50 ezer forint körül vesztegetik (mint a 3870-et), hanem 35-ért már fullos Sapphire 2900Pro-t kapsz
Bestbuy kártya jelenleg!
Ha pedig komoly tuningban gondolkodsz akkor még egy tízes egy komoly hűtés, de még így is megéri szerintem. -
msgt.fubar
senior tag
válasz
mokus1 #10932 üzenetére
Csak 256 bites 2900pro-t tudsz moddolni (azaz tudsz 512-est is, csak ahhoz nem jó az a biosgyűjtemény amihez a cikkben van a link). Nagyjából XT szint fölé tudod húzni 5%-al alapfeszen, feszemeléssel még egy 5%-ot ki tudsz csikarni belőle, de ahhoz már profi hűtés kell. Ilyen a Thermalright HR03-R600, vagy a Zalman VF1000, esetleg megfúrva egy AC Accelero S1. Az Ati silencer nem fog rámenni.
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
HolyFire #10928 üzenetére
Hát hogyha vízhűtés van rajta akkor gondolom a gyári műanyagburkolatot leszedted, ergó a gyári venti akkor nemsokat ér... 1,10 volt? Fura, nekem alapból 1,15 volt. Amúgy igen, nagyobb feszkóhoz bioscsere kell, ezalapján csináld: "2900PRO@XT bios mod, megéri!" by Picco
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
HolyFire #10926 üzenetére
Most nézem h irtad h rajtahagytad a nagy piros bordát, szal ramsünik nem kellenek, az maradhat, csak azt is fújja majd valami kis venti... a hőértékek tökéletesek. Vízhűtéssel akár 1,20v mehet neki simán, 1,25v-t meg saját felelősségre...
De akkor már tényleg menni fog mint a szélvész
szerk: még egy olyat nézhetnél hogy jelenleg mekkora feszt kap a karid, jó kiindulási alap lehet. Rivatuner hardware monitoring vagy everestben az érzékelő oldal. ja és itt is a 3D érték az érdekes.
-
msgt.fubar
senior tag
Szeva!
Most éppen ezt: [derschlambi] [250,302 / 0,90V] [std / 1,10V] Ezzel most tökéletesen megy, majdnem 100%-osan eltűnt a jelenség. Lekopogom: kopp-kopp
Én most a 7.12-es Catalystra épülő Omega drivert használom, általában jót tesz a játékoknak
Persze hogy itt vannak, a Geforce az öregurak kártyája
-
msgt.fubar
senior tag
Ha csak normálisan játszom akkor nekem sincs ilyen problémám. Lenyomtam 3-4 óra csét meg lfs-t simán. A probléma csakis akkor jön elő, ha egymás után 3-4x gyorsan váltogatok windows és játék között. Ilyenkor minden egyes alkalommal visszavált 2D feszre, majd vissza 3D feszre.
Ez amolyan stresszteszt lehet a kártyának, mivel a gyári bios-szal is kifagyott ha ezt csináltam, csak ott nem 3-4 ilyen ki-be lépés után, hanem inkább 5-6 után. Viszont volt olyan bios ami már kettő után is csontrafagyasztotta. Szóval hangsúlyozom, normál folyamatos játéknál ez nem fordult elő nekem sem. 3DMark-ok tökéletesen lefutnak, eljátszogatok vele órákon keresztül, csak ha ki-be lépek a játékból winbe majd vissza (alt-tab, winkey), akkor hajlamos a sokadik ilyennél megadni magát.Persze erre mondhatjátok hogy ez nem normális hogy valaki ugrándozzon játék és win között, de én pl mikor játszom akkor közben winamp megy mögötte, és ahhoz hogy számot váltsak ki kell lépnem... vagy mikor hőfokokat mértem akkor is gyorsabb megoldás volt kiugrani windowsba mint lelőni a játékot.
Amúgy tuning miatt nem fog nálam fagyni, mivel csak 3DMark-okig tuningoltam. Az alap 600/800-on megy nálam, mert azoknak a játékoknak amikkel én játszom tökéletesen elég ez is.
-
msgt.fubar
senior tag
Immáron a 2. napja tesztelem a moddolt biost, és egy hátulütője van a dolognak. Ha gyakran váltogatok 2D és 3D mód között (mondjuk egy játékból ki windowsba majd vissza alt-tabbal), akkor a néhányadik alkalommal hajlamos csontra fagyni. De úgy hogy még a VPU Recovery sem hozza vissza...
Kicsit teszelgettem, megnéztem különböző feszkós és órajeles biosokkal, és úgy tűnik azzal a VRM chippel van kapcsolatban a dolog. Ugye alapból a 2D mód 1v, a 3D mód pedig 1,15v. Namost a Picco által írt cikkből linkelt biosgyűjteményben nem ritka az olyan bios aminél a 2D az 0,8-0,85-0,9v-ra van állítva, és közben 3D-ben pedig 1,1-1,15-1,2v van beállítva. Ugye alapesetben 0,15v-nyi változást kell kezelnie a VRM chipnek, viszont ha van egy 0,8/1,2-es moddolt bios-unk, akkor az már 0,4v-nyi differencia, ami elég hamar két vállra fekteti a kártyát.
No nem kell megijedni, lefagy, és kész. Egy reset után minden a régi, csak ez aktív internetes játék közben zavaró lehet. Szóval aki biosmodra adja a fejét figyeljen rá hogy maximum 0,2v feszkülönbség legyen a 2D és 3D mód között. Én most egy derschlambi féle 0,9/1,1v-os megoldást használok, ezzel szinte teljesen eltűnt a jelenség.
-
msgt.fubar
senior tag
Gratula, lesz ez még jobb is!
Picco, nem Pricco
X Factor: a proci 462x07=3234 MHz volt, csak a 3DMark06 ezt nagy okosan átszámolta 3,7 GHz-re. Mert ugye alapból 8 a szorzója a procinak, de én 7-es szorzóval járatom, mert így stabilabb a tuning Szép is lenne ha ennyit menne egy e6400
Szóval csak 3,2 GHz volt. Viszont a vga elég szépen ment, legalábbis órajelekben, kár hogy ez nem tükröződik egészen tisztán a végeredményben. Valami még visszahúzza a masinát... lehet cserélni kéne azokat a kingmaxokat O_o
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
Ragadozó #10892 üzenetére
Korábban mintha lett volna róla szó, hogy a HD Sound bigyót nem ismeri fel automatice a windows. Ha bemész az eszközkezelőbe és találsz egy kérdőjeles PCI Device vagy (szintén kérdőjeles) Audio Device on High Definition Audio Bus elnevezésű cuccot akkor ott a bibi. Hogy drivert hol találsz hozzá azt már nem tudom, bár van egy sanda gyanúm hogy valahol az interneten
-
msgt.fubar
senior tag
Én feleslegesnek tartom drága hűtést venni rá, mivel okos biosmoddal gyorsabb és kevésbé melegszik. Mondjuk az amit én csináltam az tényleg extrém alulfeszelés, de vannak olyanok is a linkelt cikkben amivel majdnem ugyanannyi feszt kap (1,15v helyett 1,1v), mégis 7-8 fokkal kevésbé melegszik. És ugyanúgy viszi az XT órajeleket. Szerintem spórold meg azt a 5-6 ezer forintot és költsd másra
A biosmodtól meg nem kell félni. Tegnap még én is féltem tőle, ez igaz
De igazából annyi az egész hogy progi elindít, új flash betölt, majd kicserél. Nem több egy percnél a dolog. Addig nem nyúlhatsz a géphez, illetve utána resi, de semmi para nincs benne. Persze ne szénnétuningolt (instabil) gépen csináld, mivel egy flashelés közbeni lefagyás vagy kimaradás után tényleg kellhet a PCI vga visszahozni a karit
Nekem mondjuk nincs is PCI karim és nem is volt rá szükség. Pedig tegnap vagy 5 fajta biost végigpróbálgattam, mire kijött hogy melyik a frankó nekem
Ja és biztos ami biztos alapon, flashelés előtt GPU-Z-vel mentsd le a jelenlegi biosod! Nemhiszem hogy szükséged lehet még rá, de azért jó ha megvan.
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
börik39 #10880 üzenetére
A driver az alap, azzal is tökéletesen elleszel (értsd játékok elindulnak, megy szépen, stb)
A control panel is kellhet, ott tudsz színbeállítani, 3D beállításokat driver-szinten fixálni (pl minden játékban 16x-os AA szűrés, ilyenek), meg a HDTV-re kötésnél is szükséged lehet rá.
-
msgt.fubar
senior tag
Akkor én kértem elnézést
Viszont a report tényleg elég halovány, hogy semmi sem helyes ami benne van. Én a GPU-Z-re eszküszöm, a RivaTuner maradjon meg tunernek
börik39: Catalyst driver kell hozzá, linkelem a legfrissebbet.
-
msgt.fubar
senior tag
Ebben a reportban több dolog is sántít
Egy az hogy SGRAM már évek óta nincs semmilyen kártyán, helyette SDRAM van. Aztán a memóra mennyisége se lehet 4 GB, nem beszélve a 13,8 GHz-es magórajelről, illetve a 9 GHz-es memória órajelről
Javaslom egy friss RivaTuner beszerzését, illetve GPU-Z használatát
-
msgt.fubar
senior tag
A soha-semmi-sem-elég elvén feltettem egy mégjobban alulfeszelt bioszt
Így most 3D-ben 1,02 voltot kap, ami annyi jelent hogy negyedóra full loadon a max hőmérséklet 67 fok volt ^_^ Eddig a 80-at nyaldosta alulról... A tuning? Nos, az meg lett nyírva természetesen. Mostmár a 715/2000 a stabil beállítás, de nekem megéri. Allergiás vagyok rá ha melegszik a gépem, arra pedig méginkább ha hangos is.
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
Speed® #10871 üzenetére
Annyira így nem megy a tuning, de nekem perpill többet számít hogy nem sül meg a kártya
Így is elég szépet hozott, asszem' nem rossz egy alulfeszelt karitól
A ventiprofilt is megoldottam syn7h37ic írása alapján
Így a hosszú ideig használt ATi Tool-tól könnyes búcsút vettem. A 9600 XTG-m után annyira megszerettem, hogy még a 6600GT-m, a 7600GT-m és a 8600GT-m is azzal tuningoltam. Lehet azért nem ment annyira
-
msgt.fubar
senior tag
Jelentem alássan, a 2900Pro@XT bioscsere, sikeresen megtörtént
A kártya életben van és kitűnő egészségnek örvend
Óriási riszpekt Picco kollégának
Eddig napok óta a hűtés miatt fájt a fejem hogy mit kezdjek vele. Volt hogy leszedtem a műanyagborítást, de így a levegő mindenfele ment, nem a jó irányba áramlott és ráadásul még hangosabb is volt így a hűtő (amiről álmodni se mertem volna hogy tud ez _még hangosabb_ lenni...). Aztán volt hogy a gyári hőcsöves bordára egy 8 centis ventit tettem (mint laragirl83 a 8800 GTS-ével:kép), de ez se volt az igazi. Már ott tartottam hogy rendelek egy Thermalright HR-03 R600-at, vagy egy Zalman VF1000-et, de úgytűnik nem lesz rá szükség
Speed(R): először én is ATi Tool-al néztem, a 0.26-ossal. Azzal egyáltalán nem tudtam elérni semmit sem, aztán nagynehezen találtam egy 0.27 beta2-őt (ami még a hivatalos oldalon sincs fenn, csak guru3D-n). Azzal már tudtam órajeleket állítani faszán, volt vagy 5-6 fan-beállítás hőmérsékletérzékenyen, szóval magának váltogatta, csak éppen fagyogatott.
Szóval váltottam én is RivaTunerre, eddig ez bevált.
-
msgt.fubar
senior tag
Kérdés: Rivatunerrel hogyan lehet elérni hogy Windows alatt ne az 506/1026-os órajeleken járassa a vga-t? Csak akkor hajlandó átállni a megadott értékekre ha 3D alkalmazást indítok. Viszont így feleslegesen melegszik windows alatt, mehetne ennyi erővel 200/400-on is (ahogy azt az egyik képen láttam a kollegánál).
-
msgt.fubar
senior tag
Találtam egy tesztet a vadiúj AC hűtésről amit a 2900Pro/XT karikra terveztek
AC Accelero Xtreme 2900 VGA Cooler review @ guru3D
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
nyikoláj #10794 üzenetére
A jó választás mibenéte attól függ hogy Te mit preferálsz jobban. A 2900 Pro nagyjából 10-15%-al gyorsabb alapjáraton, és úgy látszik jobban tuningolható mint a 3850, mivel simán viszi a 2900 XT órajeleit, sokszor pedig még többet is. Ezzel viszont együtt jár az hogy borzasztóan melegszik, és a gyári hűtése elég botrányos (nagy, nehéz, hangos, nem hűt túl jól).
Ezzel szemben a 3850 némileg visszafogott teljesítménnyel bír a 2900 Pro/XT-vel szemben, kevésbé húzható, viszont jóval kevesebb az áramfelvétele, és sokkal kevesebb hőt termel.
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
laci666 #10787 üzenetére
De épp ezért mondom hogy irreális a dolog, mivel én full alapon kaptam 10 000 pontot, húzva pedig 12 500 pont. És nem hinném hogy _annyival_ lassabbak lennének az AMD procik
A 3DMark06 nem vga benchmark, hanem gamer benchmark, és bizony az Intel súlyos pénzeket fizetett hogy az ő procijaik több pontot kapjanak. 3DMark05-öt kell használni, az még vga benchmark volt a javából, és ott is kikapcsolni a cpu-tesztet.
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
A-l-i-e-N #10746 üzenetére
Szia!
Ha tuningolva van a procid (és ahogy látom igen), akkor a biosban a PCI-E Freq-t fixáld 100 MHz-en! Mivel ha emeled az fsb-t, akkor automatice emeli a pci-e busz órajelét is, ami sokszor beteszi a kampót a vga-knak. Nekem is beletellt kis időbe mire rájöttem hogy ez okozza a dolgot
Amúgy ugyanolyan lapom, procim és tápom van, sőt a vga is majdnem ugyanaz, és nekem is ugyanilyen dolgok voltak. Mióta fixáltam a pci-e órajelet nincs ilyen gondom
Szóval nyugi, NEM TÁP PROBLÉMA
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
Armando_19 #10728 üzenetére
Most mondjam hogy évek óta nem fogtam fúrót a kezemben? Mondjuk az alapján amit leírtál tényleg nem tűnik nagy ördöngősségnek.
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
Armando_19 #10725 üzenetére
Köszi, de a fúrkálást kihagynám, nem vagyok ahhoz én elég skilles.
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
X Factor #10722 üzenetére
Az Accelero S1 rámegy? Azért kérdem, mivel a gyártó honlapján nincs feltüntetve a kompatibilis karik között. Amúgy 5k-ért tényleg egy jó alternatíva lenne, köszi.
-
msgt.fubar
senior tag
Sziasztok!
Milyen hűtést javasoltok egy 2900 Pro-ra? Olvastam a Thermaltake HR03-ról, meg az AC Accelero S1-ről, de ezek túl nagy hűtések nekem (méretben és árban is). Szóval valami moderált méretű hűtést keresnék erre a fenevadra...
Egy VF700-as fullréz zalman már nem elég ennek a kártyának?
-
msgt.fubar
senior tag
8-pines molex-pci-e tápcsatit honnan lehet szerezni? Ahogy látom a kártyához csak 6 pines van, és több helyen írták hogy a stabil tuninghoz 8 pines is kell... erősítsetek meg vagy cáfoljátok légyszíves
-
msgt.fubar
senior tag
Sziasztok!
Egy 450W-os Chieftec táp elég-e egy 2900Pro-nak?
-
msgt.fubar
senior tag
Sziasztok!
Mostanában tervezem egy Sapphire HD2900 Pro vásárlását, és lenne pár kérdésem. Jelenleg egy Geforce 8600GT-m van, ez alapjáraton (win) 55 fokos, félórányi játék után pedig tartósan 75 fokos.
Ennél mennyivel melegszik jobban vagy kevésbé a HD2900 Pro? A gyári hűtését muszáj lecserélni? Nem elsősorban tuningolással képzelem el a használatát, szerintem egy ideig megleszek vele alapórajelen is, szóval a kérdésem hogy milyen a gyári hűtés? Mennyire hangos? Mennyire hűt? Mindenképp cseréljem le? Ha igen mit javasoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- HP OMEN 3080Ti 12GB
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest