- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Picco
addikt
válasz
jano_77 #11849 üzenetére
ne felj, nem szal el semmi
itt olvasgass kicsit -
sinci
tag
válasz
jano_77 #11690 üzenetére
így van teljesen felesleges volt megvenni a hdmi kábelt, előtte el kellett volna olvasni az user manualt, mondjuk nagy baj nincsen, majd jó lesz a következő tv-dhez ami már jól támogatja a pc-t hdmi-n keresztül...mondjuk én 2k-ért vettem 5m-es hdmi-hdmi kábelt, de még az nem derült ki, hogy bírja e a full hd-s felbontást, mert még tv az bizony nincsen...a többit passzolom
-
sinci
tag
válasz
jano_77 #11688 üzenetére
[OFF]mint írtam föntebb is, hogy szerintem a tv nem támogatja a bios képernyőfelbontását és ezért nem látni semmit, így monitorral kell megoldanod...
közben meglestem a tv-d user manualját, csak vga kábellal lesz 1360 x 768@60-as felbontásod, vga kábellal még az is elképzelhető, hogy a biost is látni fogod...a HDMI csak 1280 x 720-as felbontást támogat[/OFF]
-
sinci
tag
válasz
jano_77 #11684 üzenetére
A tv típusát nem adtad meg így csak vaktában tüzelek, az LG-k általában 1366 x 768-as felbontást támogatnak HDMI-n, winben 1360 x 768@60-at állítsd be, így a kép két szélén lesz 3-3 fekete oszlopsor, szerintem nem észrevehető...a biost pedig monitorral kell birizgálnod, mivel szerintem azt a felbontást nem támogatja a tv...tv kérdésekkel irány [link]
-
Vandit.
addikt
-
Picco
addikt
válasz
jano_77 #11501 üzenetére
hi
ha ram hallgatsz akkor 32biteset teszel fel, en mar eleg sokmindent kiprobaltam de a tapasztalatom hogy a 32bites xp pro. birja legtovabb es azzal a legkevesebb a baj.
remelem vegre tokeletesen fog mukodni a geped
amugy ha van egy rendes procihutod akkor rangasd meg rendesen az E2200-ott mert van bennuk tuningpotencial boven. -
eziskamu
addikt
válasz
jano_77 #11489 üzenetére
Hát ha az x1300-assal nincs hiba és a memtest86 standard tesztekkel lefut legalább 3-4 pass-t akkor nem valószínű hogy a gép lenne a gond. Amúgy Windows alatt még a prime95 program torture test részét is kipróbálhatod pár órácskát a cpu tesztelésére, valamint az atitool-al meg tesztelheted a videókártyát (Igaz az x1300 elméletileg hibátlan, de hátha a lap miatt hibázni fog). De ettől még lehet a hd 2900 is hibátlan, csak vagy nem szereti a lapodat (vagy el van öregedve az alaplap)
Most jut eszembe. Nekem 2600pro-m van, erre nem kell + tápcstlakozó, de gondolom a 2900pro-nak kell. Ugye a kiegészítő tápcsatlakozót rákötötted (ha kell neki) ?
-
eziskamu
addikt
válasz
jano_77 #11487 üzenetére
Az nem gond, hogy a 800-as memósebességet nem támogatja, a memóid szépen meglesznek 667-en, és akár 533-on is
. A gigabyte g31-es meg tuti támogatja a 800mhz-s memót, szemeztem vele egy darabig.
A a p35-ös laphoz itt a cpu komp. lista:[link], de csak a rev2.1-es változathoz, de fent ott van a többi változathoz is link. -
eziskamu
addikt
válasz
jano_77 #11474 üzenetére
Te figyi! Sis-es alaplapi drivereket raktál fel?
Mondjuk sokminden nincs a Sis oldalán csak ide/sata/audio/network
Amúgy meg 12 alat kapsz microatx-es asrock lapokat amik kezelik a mostani procidat is de még wolfdale-val is komaptibilisek,, és sima atx házba is beépíthaető, ja és inteles -
eziskamu
addikt
-
peron
tag
válasz
jano_77 #11464 üzenetére
Tuti, hogy nem hardveres a problémád. Sztem. De a következő beruházásod egy új deszka legyen, meg egy kétmagos szív.
Megnéztem a cuccaidat mennie kellene rendesen a kártyának. Én mindig annak a híve voltam, ha kajak részegységet cserélek Win reinstall. Sztem tedd meg ezt első lépésként. Ja ne is ezt, hanem nézd meg van e új biosod írd ide a szériaszámodat és szedd le az újat. Utána csinálj egy reinstallt simán mehet Vista ha van. Én is sokat szívtam az Ati driverekkel amikor a második 2900-est is betettem, az istennek nem akarta engedélyezni a rendszer a Crossfire-t. De nagy nehezen sikerült. Nekem is a lapom csinált furcsaságokat még a gyári Biossal amikor XP volt fenn, folyamatosan kifagyott a boot képernyőnél ahol megy a csík. Ilyen homályosan látszódott csak. Ahogy olvasgattam róla nem egyedi eset, minden P5K-s cuccnál előfordult. De azóta ezt is orvosolták. Azt, hogy csökkentett módban telepítesz valamit azt meg felejtsd el. -
sinci
tag
válasz
jano_77 #11464 üzenetére
Ilyen alaplapot amit írsz én nem látok asus oldalán, csak P5SD2-VM-et találtam, de nem is ez a lényeg...az irományból kiderül, hogy a winfost nem raktad újra még, tedd meg, talán megoldja gondot, és egy alaplapi biosfrissités sem árthat.
esetleg más alkatrészt cseréltél a vga-n kívül?SIS-t én semmi pénzért nem vettem volna, inkább megtoldottam volna 5-10k-val a keretet és vettem volna egy jobb lapot, de ez csak az én véleményem...
-
eziskamu
addikt
válasz
jano_77 #11443 üzenetére
Néztem a külföldi fórumokat, és azt írták, mennie kell a hangnak is (mégsem sima dvi az a dvi az Ati kártyákon). A vezérlő pult(control panel)/ Hang és zene (Sound and audio)/ 3. fül (hang vagy audió angolul audio). Itt ki lehet választani melyik legyen az aktuális hangkártya lejátszáshoz. Az ATI HD audio rear outputot kell kiválasztani. Hátha menni fog. Ugyanis a programok maguktól nem tudják kitalálni merre küldjék a hang infót. Amúgy egyes progikban is ki lehet választani (Winamp/Media player classic) melyik hangkártyára küldje a hangot.
-
-
laci666
senior tag
-
meci23
csendes tag
válasz
jano_77 #11259 üzenetére
A második linkről ha letöltöd a zip-et, abban leirja (angolul)!
Abban van egy Atiflash nevu program, ami DOS-bol fut!
En azt csináltam, hogy az XP-ben csináltam egy DOS startup disket,arra ramásoltam az atiflash programot (+moddolt biost ha már van), és ujrainditott gépnél a lemezről bootols (a tobbi le van irva a zipben)!
Udv. Zoli -
meci23
csendes tag
válasz
jano_77 #11172 üzenetére
A KINGMAXokra általában igaz, hogy a megadott órajelek fölé nem nagyon lehet húzni, legfeljebb csak pár MHz-el, de stabilitásban nekem soha nem volt problémám! Én ajánlani tudom!
Hallottam olyanról, hogy valaki az 1066-ost nem tudta az adott orajelen futtatni, de mondom, én ilyet még nem tapasztaltam! -
HolyFire
aktív tag
válasz
jano_77 #11172 üzenetére
Kingmax....általánosságba azt lehet mondani hogy sima alap gépbe jó...pl ha nem akarod húzni és nem számítanak az időzítések, nem vagy tuning és játékőrült...jobb mint bármi noname cucc....szerintem. Nem rosszak csak nem tuningra és sebesség őrülteknek találták ki. egyszerű, olcsó....bár lehet van aki mást mond...
Én a helyedbe A-Data, SuperTalent vagy Geil Ultra körül választanék...ezek mind 13 000 körül vannak és szerintem neked ez bőven elég lesz....Ősember néven fut itt prohardveren egy srác...nála tudsz venni jó memóriákat
-
meci23
csendes tag
válasz
jano_77 #11164 üzenetére
Udv!
En 1066-os Kingmax-ot használok (2x1 giga dualban)! Darabonkent 7000Ft korul vannak!
En nagyon meg vagyok veluk elegedve!
Ha most meg nem hasznalod ki, kesobbi alaplapvasarlasnal (ami mar tamogatja az 1066-os memokat) jol johet!
Kul. en ugy tudom, hogy a GEIL memoriak nagyon jok (bar nekem meg nem volt)!Udv. Zoli
-
laci666
senior tag
válasz
jano_77 #11113 üzenetére
Ha ilyen lapd van P5SD2-A
Akkor ebbe bele megy a core2.,és a PCI Express x16 foglalat is normális.szerk:Ja ja 2*2GB vegyél mert igy duálba mennek a ramok.
Persze segítek a tyuningban habár kurva rég volt inteles gépem köbö vagy 6-7 éve dea tuning Intelnél is úgyanolyan mint AMD-nél.
-
laci666
senior tag
válasz
jano_77 #11111 üzenetére
Számtech üzletben mondanak mindent nem szabad hini nekik
2900Pro ezt is megnézheted jó kis karik ezek is XT szintett viszik tuti.
VGA GIGABYTE PCIE HD 3850 256MB DDR3 256bit 3 ÉV 29 494+fa
VGA GIGABYTE PCIE HD 3850 512MB DDR3 256bit Zalman Fansink 3 ÉV 33 998 +fa
Itt is van egy pár 3850
De itt a PH-n is árulnak jó áron.A tuningnak semmi köze nincs hogy mennyi ram van rajta 256 vagy 512 csak az számít, hogy milyen nm ramok vannak rajta.
A 256Mb-os 3850 kártyák is jók,az atik nem érzékenyek a kevés memoriára mint az Nvidia.Esetleg extrém felbontásoknál van elönye de ott viszont kevés már a kártya is.
Én személy szerint 2900Prot ajánlom neked jó kis karik ezek 2900XT szintett hozzák még felette is egy kicsit.A fogyasztás meg a hangrol anyit hogy egy jó biossal ez is kiküszöbölhető hogy halk legyen és ne melegedjen.
A gépedről meg annyit hogy észrefogod venni a változást X1300 után csak nem hajtja ki a procid rendesen a kártyát azaz még marad benne kakao.
Ha inteles vagy akkor a Core2 vegyél+ 2GB 800-asDDR2 ramokkal+valami jó lapot(intelben nem vagyok otthon)
Ha AMD-t akkarsz akkor egy AM2+ lapot meg kezdésnek egy 6000+ vagy 6400+ procit meg valami 1066DDR2 ramokat 2Gigát. -
Picco
addikt
-
laci666
senior tag
válasz
jano_77 #11088 üzenetére
[I]Azt olvastam több helyen, hogy most a 8800GT a csúcs ár/érték arányban[/I
Rosszul olvastad a 2900Pro 512MB+ 3850 256MB a bestbuy kártya.
Minda két kártyát olyan 35K körül lehet venni.
A 8800GT olyan 48K-tol indul felfelé ha egyáltalán lehet kapni.
Amúgy meg tök mindegy hogy melyiket veszed mert a procid nemhajtja ki az hotziher
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Vicces képek
- BestBuy topik
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Reklámblokkolók topikja
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- A Teslákba költözik a Grok AI
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest