- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
Marhaság. Semmi különbség nincs a két interfész között. Ez a kártya nem tud annyit, hogy ki tudja használni a plusz memória sávszélt. Ha valaki kötekedni akar, szívesen kölcsön adom 2-3 napra a kártyámat, és kipróbálhatja mi a különbség a 256-os és 512-es 2900 pro között... Elhiszem, hogy van mérhető különbség, de nem hiszem, hogy van olyan játék, ami adott felbontásban (mondjuk 1280x1024) játszható lenne 512-esen, de nem lenne 256-oson. Elhiszem ugyan, hogy szűrőkhöz meg nagy felbontásokhoz elkél a nagy memória sávszélesség, de hangsúlyozom: NEM lesz olyan játék ami ebből jócskán profitálna, mert ami szarul fut, az mindkettőn szarul fut. Ennyit bír, slussz passz.
-
Silenzio
addikt
Megőrülök! Meg fogok őrülni, 100%.
2900 pro-m van, 8.8 as katival meg Fujitsu Siemens W19-1 monitorral.
75 Hz-en tudja az 1440x900-at, de minden restartnál visszateszi 60-ra. Mondom, force refresh rate, akkor is. Sőt, akkor is ha 3d alkalmazást indítok. Nem tudok játszani semmivel, csak kibaszott 60 Hz-en! Feltettem a Refreshlock-ot. Nem használ. A Catalystban csináltam refresh rate override-ot, nem használ. A Catalyst igazából észre se veszi hogy 60 Hz lett, továbbra is 75 marad kiírva... Én még ilyet nem láttam!Nem tud valaki egy lehetséges megoldást? Hogy lehet hogy minden Windowsban bent marad ez az undorító, hulladék szar megoldás?!
-
Silenzio
addikt
Utálom a nyarat. Az előbb néztem meg a GPU-t terhelés után (Mass Effect), 90 fok... Jaj.
-
Silenzio
addikt
válasz
laci666 #13645 üzenetére
Igen, meg kell peccselni, és le kell szedni a dx10 enhancement pakkot. 1 giga. A dolog szépséghibája, hogy hivatalosan csak az amerikai verziót támogatja, úgyhogy illegalitásban töltöttem le valami torrent oldalról... Bár a peccs szerint van külön európai változat, úgyhogy nem tudom most legális volt-e vagy sem
Minden esetre eltartott pár napig míg ráakadtam. De sztem a mai napig az egyetlen igazi dx10 játék, és ráadásul ati-támogatott és optimalizált. Úgy értem, más játék dx10 módja nem mutat olyan mérvű fejlődést, mint ez. Sem a Crysis, sem az Assassin's Creed, sem a többi "szutyok".
-
Silenzio
addikt
A Tiger 760/1060-as biost vettem alapul. Az órajeleket 750/1050-re csökkentettem, a fezsültséget 1.125 V-ra emeltem, a grafikahibák 3dmark Vantage-ben rögtön megszűntek... a CoJ még nem tökéletes, de szerintem még egy keveset visszaveszek, és probléma megoldva. Köszönöm a segítséget!
-
Silenzio
addikt
válasz
laci666 #13636 üzenetére
Az előbbit már törölték is, próbáltam de nem tudtam leszedni. A másik instabil volt. Általában egyikkel sincs gond, de a 3d-ből 2d-be történő visszaváltást nem tudják stabilan kivitelezni. Az én gépem meg: a. ne resetelgessen, b. ne grafikahibázzon. Mellesleg nem csak a 3dmarkról van szó. Az önmagában csak figyelemfelkeltésnek volt jó, de a CoJ dx10 már érzékenyen érintett. Szerettem volna megnézni mit bír ebben a módban.
-
Silenzio
addikt
Nme tudom most mi történt, de aki elmondja, azt beutalom majd a Hild örökjáradékra jutalmul!
Vissza akartam rakni az elszabott Bios helyett a Tiger-félét, és ekkor elsötétült a kép az AtiWinflash-ben, miközben már a programmingnál járt, az egérkurzor villogott ide-oda, aztán jött egy kékhalál (Vistában, ahol elvileg piros van!!!) Leizzadtam közben vagy 2 litert, aztán restart után minden rendben volt, az atiflash szerint a bios beprogramozásra került. Még ilyet! -
Silenzio
addikt
válasz
mokus1 #13629 üzenetére
Letöltöttem egy rbe nevű ati bios flashelőt. Nagyon jónak tűnik, sokmindent enged állítani, de kishíján tönkrevágtam vele a kártyát, mert a program meghülyült, és nem menti el a tizedes jegyekkel rendelkező értékeket (pl. 1.1 V) - úgyhogy 3d-ben halott szegény. Nincs valakinek tippje erre?
-
Silenzio
addikt
válasz
Tomate #13627 üzenetére
Nos, pár dologra rájöttem: nekem igazából egy bios sem vált be, egyik sem tűnik stabilnak, kivéve a Tiger-féle 760/1060-as. De azzal meg ugye grafikahibáim vannak. Nem tudom, lehet alulfeszeli a táp a kártyát, vagy ilyesmi, de úgy tűnik, 1.1 V nem elég neki 760/1060-ban, legalábbis pár komplex effektnél már nem. Mert az ugye az órajelek változtatásával biztossá vált, hogy a kártyám nem a ramok miatt telíti színes foltokkal a képet, hanem a gpu miatt. Kipróbáltam vagy 8 biost a mai nap és ebből 2 volt életképes: a Tiger-féle 1.15 voltos és az 1.2 voltos. Itt a fenti órajelekkel megszűntek a grafikahibák, de 2d-be váltáskor sajna néha lefagy, resetel stb. Sőt, utóbbinál villan egyet a kép, ha állítja a ventilátor fordulatszámát. Remek. Nem tud valaki egy stabil biost?
-
Silenzio
addikt
No, megosztanám tapasztalataimat: 2 programmal akadt gondom, ez nálam már "pattern", úgyhogy nekiálltam alternatív megoldásokat keresni. Az egyik a 3dmark Vantage 2. tesztje, az űrhajós, ami élvezhetetlen volt, tele volt színes foltokkal és vibráló csíkokkal 760/1060-on. Az első tesztben semmiféle grafikahiba nem volt... Most a Tiger-féle, alapórajeleken működő biost használom, ami 1.15 V-ot ad 3d-ben, de 0.85-öt ad csak 2d-ben. 750/1050-ig vittem a tuningot próbaképpen, és grafikahibával egyáltalán nem találkoztam. Csak érdekességképpen: a gyári biost felvittem -csupán- 700/900-ig, és a kép megint szemetes volt.
A másik program a Call of Juarez dx10-es implementációja, itt úgy látszik rosszabb a helyzet. Úgy tűnik rosszul gondoltam, a szemetelést valami shader-hiba okozza, 720/940-nél a fenti, újonnan kipróbált Tiger-bios-szal ha minden igaz még nem jön elő, e fölött már igen. Bár szerintem a ramokat emelhetem feljebb is, ha egyszer a GPU-ban a gubanc. Sajna ezekkel a beállításokkal a játék még nem fut tökéletesen maxon, néha beszaggat, szóval 1-2 dolgot, pl. élsimítást, lejjebb kell vennem. Nagy kár.
A bios sem tökéletes, néha szétesik a kép 2-3 másodpercre, akkor történik, ha kilépek a 3d-módból. Az eszközillesztő pár másodpercre leáll, de utána megint minden oké. Ha van valakinek javaslata másik biosra, szóljon! Kösz előre is! (Mellesleg érdekes, hogy ez a hiba eddig nem jött elő, az Assassin's Creed pl. tökéletesen fut dx10-módban is, képhibák nélkül.)
Mielőtt kérdéseket tennétek fel, nem melegszik túl a kártya, a 3dmark második tesztje mindenképp szemetelt, még ha elsőnek futtattam is. Ezek a problémák mindentől függetlenül ugyanúgy jöttek elő.
-
Silenzio
addikt
Hahó! Help! Valaki annak idején a 760/1060-as tiger-biost ajánlotta, mondván, azok közül se mind stabil, de ez biztosan. Merthogy előtte elég sokat szoptam különféle biosokkal. De bizonyos dx10 alkalmazások alatt a memóriának ez már soknak bizonyul, úgyhogy kérlek, ajánljatok egy alacsonyabb órajelekkel operáló biost! A gpu rendben van, de a memóriákat vissza kéne venni, mert szemetel a kép...
-
Silenzio
addikt
válasz
Brumi˘ #13616 üzenetére
Nálam asszem visszavált, már csak azért is, mert ha 760/1060-ról kb. 300 Mhz-re vált azt megérezném, de ha sokszor csinálom, egyszer csak kifagy... :S Megoldás: nem kell használni. Én már beletörődtem
Tomate: nálam ma "piros halál" is volt Vista alatt, de sztem azért, mert kevésbé kedveli a procituningot és a melegedést ennek következtében. Pláne egy szutyok X2-nél, ami minden kis tuninggal a létéért küzd... Visszavettem vagy 40 Mhz-et és csökkentettem a cpu-feszt, sztem sok volt az neki... Kicsire nem adunk
-
Silenzio
addikt
válasz
Tomate #13600 üzenetére
Hm... Egy 8800 GT 2x annyi pontot ér el. Megint az nVidiának kedveztek. Bár van hozzá Ati hotfix is, nem tudom felraktad-e... Amúgy tényleg mocskosul randa és nevetséges. Szerintem. A cpu tesztek, pláne a sebességüket figyelembe véve, siralmasak. Ha valakinek van ötlete refresh rate-témában, ne habozzon! A monitorhoz nem létezik driver egyébként, utána néztem.
-
Silenzio
addikt
Jobb híján itt kérdezem meg... Nemrég vettem egy Fujitsu-Siemens W19-1 típusjelű 19 collos wide TFT monitort. Xp-n is voltak bajaim a Catalysttal, de ott a Refreshlock segített. Vistán nem. Nevezetesen: Szabványos PnP monitor a gépem, az előirányzott natív felbontást, 1440x900, mindenképp csak 60 Hz-en viszi, 2D-ben és 3D-ben egyaránt. Tehát ez nem a jól ismert 60 Hz probléma mert 2D-ben is fennáll. Override-olni nem lehet, makacs mint az öszvér. Driver-lemezt nem kaptam. Mit javasoltok? Drivert a neten idáig még nem találtam. Ötlet? Vistán mivel lehet ilyet felülbírálni?
Más: 3Dmark Vantage-ot próbálta valaki? Siralmas... Nem is túl szép. És az XP-n tökéletesen működő órajeleken szemeteli a képet 8.5-ös Catalysttal.
-
Silenzio
addikt
-
Silenzio
addikt
válasz
mokus1 #13573 üzenetére
Ahoy! Mi ez az Arctic Cooling Xtreme 2900? Sose hallottam róla... 1000 Mhz-re fel tudtad dobni?! Atyaég... Akkor lehet a 850 reális lehet... Mennyibe kerül?
Más: nem kell valakinek egy jófajta 2900 pro? 760/1060-on megy 1,15 volton, fagyás még sosem volt... Tiger-bios-szal természetesen.
9600 Gt-re váltanék, de ha le akartok beszélni, azt is meghallgatom
...
Itt a hirdetés:P.S.: bocs, hogy ide írom be, de szerintem nem adom drágán, és csodálkozom hogy idáig még egy normális érdeklődő sem volt...
-
Silenzio
addikt
Wow. Ennek a vitának nincs sok értelme.
-
Silenzio
addikt
válasz
Tomate #12409 üzenetére
Idáig nekem se hederített rá. Maradt 11-es. Most viszont bárhova váltok, 4x-től 11x-ig működik. Tudtommal AMD-nél csak a black edition nem szorzólockos. Namármost, kiégett valami a prociban? Vagy hogyhogy elveszett a szorzólockom? Mindegy, nyertem pár Mhz-et, most 2700 fölött is használható -10x-es szorzóval. Úgyhogy jee. Ha valaki erre tud valami okosat mondani, tegye! Én értetlen vagyok
-
Silenzio
addikt
2800-on már nem jön be a Windows. 2750-en jónak tűnik, nyomok is egy 3dmarkot 760/1060-on, kiváncsi vagyok mennyit változik
-
Silenzio
addikt
válasz
Tomate #12406 üzenetére
De hogy tudom állítani a szorzót? Ezt nem vágom, elvileg nem lehetne. Most 2650-en próbálgattam. Stabilnak tűnik. 2800-ig megpróbálok elmenni. 533-ra vettem vissza a ramokat, a HT-t pedig 3x-osra, a biztonság kedvéért. 1.45V-ot kap a proci, ennél többet nem fog, mert ha már nagyon emelni kell, és nyekegve megy a tuning, az nagyon nem egészséges. Próbaképp lehet felviszem 1.5-ig, de úgy biztos nem járatnám.
-
Silenzio
addikt
Mégse fagy le, csak gondolkodott ez a buzi Windows. Haldoklik szegény.
-
Silenzio
addikt
Na, ezt kapjátok ki! Off a téma, de muris. A procim 89W-os, 4200+-os X2-es AMD. Az nf570Ultra chipset miatt igen antituning a rendszer, 250-es fsb-t még sose értem el stabilan... 11x-es szorzóval működik. Mivel az előbb bekommenteltem, és szóba került a procituning, gondoltam, a remény hal meg utóljára, teszek még egy próbát. Úgyis újra kellett indítanom a gépet. Az alaplap természetesen felajánlja a szorzóváltást is, poénból átállítottam, mikor eddig próbáltam, mindig visszaállt 11-re, hiszen nem Black Edition. NA DE MOST NEM! Bebootolt, 10x-es szorzó, 2400 Mhz. Aztán 9x-esen, 2178 Mhz. Most 10x260-on bebootolt, és megy. A kérdésem a következő: MI AZ ISTEN VAN? Elképzelhető, hogy a szorzólock egyszerűen eltűnik? Ilyet még sose hallottam, elég hihetetlen. Vagy valaki orvul procit cserélt a gépemben, míg aludtam?
Az Everest lefagy a prociteszteknél, és a túlhajtás információknál is. A WIndows szerint 2600 Mhz-en jár a proci, azaz 10x260-on.
-
Silenzio
addikt
válasz
Tomate #12280 üzenetére
Ha a táp kevés neki, elvileg sípolnia kell. Ha jól emlékszem, nekem mindig sípol, ha elfelejtek tápcsatit rádugni. Az én 450W-os Mercury-m hasonlóképp szutyok, mint a tiéd, tán újabb darab, de a kártya még sosem nyekegett vele. Nem fagyott, nem lépegetett ki, sőt, még óvatosabb tuningot is elviselt. Bár a teljesítménye bizony rapszodikusabb volt, mint a mostani FSP vga-táppal - több volt az apró beröccenés. Szerintem egy bekapcs erejéig vinnie kéne. Igaz, az enyém 256 bites pro.
Ha a visszavarrás után se megy a cucc, tűzzél ki vérdíjat az eladó fejére (mondjuk 10 e ft-ost), én meg kézrekerítem
Szólítsatok nyugodtan Klintísztvúdnak.
-
Silenzio
addikt
Segítsetek, mert megbolondulok! A 8.3-as catalystot akartam felrakni, de valami MOM.implementációt hiányolt, így a CCC nem indult el. Aztán egy fórumban olvastam, hogy le kell gyalulni az egészet, aztán a .net-et is, és mindent újrarakni. Meg is történt, de a CCC szabálytalan műveletet hajt végre indításnál. Még a 3.0-s .netet is felimádkoztam. A 8.2-vel ugyanaz a helyzet. Már az uninstallálás is gondot okozott, mindig lefagyott, és az eltávolítás után is minden maradt a régiben.
CCC nélkül meg nem tudom 75 Hz-en használni a monitorom 1440x900-ban. 60-at enged maximum, és ebben az Ati Tray Tools sem segít. A desktop mód lehet 75 Hz, de játékokban 60 a max. Refreshlock-kal is, sajnos. Mi a francot csináljak? Windows reinstall? Sose volt még ilyen probléma.
-
Silenzio
addikt
Ha kő valakinek a 2900 pro-m, szóljon! Előre kéne utalni, vagy megvárni április elejét, akkor megyek a fővárosba. 9600 GT-re is cserélek, értékegyeztetéssel. 32 az irányár, mert Pécsett nem nagyon van konkurencia, de alkudni lehet. Ha jó kedvem van éppen
-
Silenzio
addikt
válasz
Joci?? #12104 üzenetére
Tök mindegy, milyen géped van. 2 dolgot tehettél idáig: vagy tuningolhattál mint állat, vagy megvárhattad, míg összekapják a játékot. Utóbbi megtörtént. Most már az én lassúcska procimmal sem olyan szar a helyzet. Az ilyen helyzetre remek alternatíva lehetett volna egy felső kategóriás, 4 magos processzor, de a 4 magot meg nem használja ki a Crysis. Ami azt illeti, nagyon nem.
A ddr meg adott esetben partiban lehet a ddr2-vel, egyedül a nagyobb sávszélességet igénylő, tehát sokmagos (2, de inkább 4 magos) rendszerekben mutat fel előnyt. A 939-es chipsettel szerelt gépek sem lassabbak, mint az Am2-esek. A ddr2 megjelenési idején gyakorlati haszna nem volt az új szabványnak. Ugyanez van a ddr3-mal is. A vga-k gddr memóriáival persze tök más a helyzet.
Úgyhogy a fejlődéshez nem elég a 2x akkora órajel (mert nőnek a késleltetések), kell a hardver is, ami kihasználja a sávszélt.
Bagira01: nekem meg 40-ért adtad a 256 bitest. Ejnye, hogy felengedtél
-
Silenzio
addikt
válasz
Bagira01 #12099 üzenetére
Ha gyengébb, akkor nem váltok. Még idén szeretnék natív hd-felbontású tft-t venni, ahhoz igen gyenge lenne a 9600 GT. Most 760/1060-on semmi sem fogja le a pro-mat, a héten lesz platformcsere, ha minden jól megy, és végre kipróbálhatom egy alaposan megrángatott c2d-vel is. Meg sem állok 11000-12000 pontig, és a vga-ból is kisajtolom a végét.
Mert ha most stabil, feljebb is az lehet...
-
Silenzio
addikt
válasz
Joci?? #12044 üzenetére
LOL. Már megint valaki, aki azt hiszi, a fejlődés csak előnyökkel jár, és a ramnál csak a mhz-ek számítanak
. Vagy figyelmetlen voltál? Emberek, az sd ramoknál 1-es késleltetésekről beszéltünk! Most meg 4-es, 5-ös leggyakrabban. Aki azt hiszi, a DDR2 kb. 2x gyorsabb az egyesnél, az súlyos tévedésben leledzik.
A rendszerbusz lassúsága miatt van, hogy "bedadog" a Crysis. Egy ponton túl tök mindegy, mennyi ramod van, ha nem tölti után elég gyorsan, akkor mindenképp beszaggat a memóriacserénél. Nekem 4 giga van, mégis szaggat néha. Van egy jó hírem a Crysis-t fikázóknak: az 1.2-es peccsel ez a probléma szinte teljesen megszűnt, "bereteszelték" a "memory leak"-eket, a játék teljesen kiegyensúlyozottan fut, fele akkora töltési időkkel. Vga persze még mindig veszettül kell hozzá, de mintha a 3d teljesítménye is jobb volna picivel. Tapasztalat! Ha már írtam, bocsi, szerintem erről még nem volt szó.
-
Silenzio
addikt
válasz
SystemRoot #11915 üzenetére
Ja, vagy akkor vegye le 800x600-ra a felbontást, esetleg írja át a (3dm) 2001-et 2006-ra, és máris meglesz a 25000 pont is akár.
-
Silenzio
addikt
Tehát idejöttél, rögtön ebbe a topikba, és témától függetlenül bejelentetted, hogy a 2900-asok szarok, és adjuk el/dobjuk ki (kb.).
Megyek is rögtön a G92 topikba és teszek én is egy ilyen bejelentést. Ezek után nyilván zárni fogják a topikot, mert bölcs tanácsomra a ph-n senkinek sem lesz többé 8800 GT-je...
-
Silenzio
addikt
24, b@szod.
De nem ez a lényeg, sokféle szabvány van (olyan pont nincs, ami 27-et irányozna elő). A némafilmek pl. 16-tal mentek, akkoriban ezt elégnek vélték.
Ellenben -és ezt gondolom mások is megerősítik- ha 50 fps-sel megy valami, és utána lemegy 26-28-ra, azt a játékos igencsak ricegősnek érzi. Szóval ez a 24 elég könnyelműen megállapított érték volt. Meg aztán, ami elég egy filmes mozgóképhez, nem elég egy interaktív közegben. Én azt mondom, játékoknál az ideális a 40-60.Olyan játék nincs ami dx10 only lenne, nem is lesz egyhamar, ha a játékosoknak továbbra sem akaródzik átállni arra a szarra. Vista Only van, de ez meg leginkább a szégyen kategóriájába tartozik.
Picco: Már volt róla szó, hogy vízzel hűt.
-
Silenzio
addikt
jaja, baszki
60-70 fps zárt térben, de nagy helyszíneken leesik 18-20-ra.
A Crysis meg átlag 36-tal fut, kb. Szép, mi? Persze, shadereket rohadtul nem használ még az AvP2.
A Halo 1 már követi a "papírformát" - 200-400 fps volt az 1950 pro-mon. AZ utóbbi idők legjobban megszerkesztett játéka a Gears of War. Full grafikán 40-50 fps volt, 8600 Gt-vel, DX10 alatt (!!!). Egyedül élsimítást nem használtam. Még full post processing színprofillal is 30-40 maradt. És durván néz ki. Tetszik, na. A játékmenet fos, de így is köröket ver a Lost Planetre, dizájnban meg körítésben.A Crysis nekem bejövős, és a gépigényével sincs semmi gondom. Furcsa mód a grafikával van bajom. Nem látom be, hogy szebb lenne a mostani élmezőnynél. Hogy forradalmi, azt meg pláne nem. Very highban egy élmény, azt elsimerem, de max komplexebb a többinél, semmi esetre sem álleejtős. 2d-s az aljnövényzet, hiába reagál 3d-ben, szépia-szerű az erdő, stb. Szerintem a Call of Juarez dx10 sunshafts effektje is szebb. Talán élethűbb, de ettől még nem esünk hasra. Az előzetes képek grafikai orgiája a végleges játékban finoman szólva sem valósult meg. Az új peccsel meg hibázik a zseblámpa-effekt. Akkora fénye van, hogy elveszik benne a fényforrás. Ratyi.
HolyFire: A "nulla" elég nagy túlzás. Lopakodni, becserkészni az ellenfelet, ezt mind nagyon kifinomultan oldották meg. És valóban ki lehet használni a helyszínek adta adottságokat a romboláshoz. Azért ne túlozzunk, ennyire szépen kicseszni az ellenfelekkel, ezt idáig egy játékban sem lehetett. Valósággal Predátornak éreztem magam. A CoD-ban egész más zavart: szkriptelt az egész játék, dróton rángatnak, és állandóan csak a harc megy. Frusztráló és túl kötött. Nem szeretem a háborús fps-eket. Túl lineárisak, és általában nem túl élethűek.
-
-
Silenzio
addikt
válasz
kavicssli #11780 üzenetére
Cod 4 még egy áramkörök nélküli, méretre vágott szilíciumnyákon is simán fut
Komolyan, nem kell neki vas. Nem is néz ki túl jól,sajnos... Azaz, látványos, csak egyszerű.
A Crysist most próbáltam ki az 1.2-es patch-csel. Tökéletesen fut, még a beröccenések is megszűntek. Persze, később lehet hogy lemegy 20 fps-re, de az első pályán tartja a 40-et high-on. Aprócska adalék: a jelzőrakéta fényében nekem korábban 18-ra csökkent, most 32 volt. Különben meg már végigtoltam, tököm se cserélne kártyát miatta. 1-2x még nekiállok, szeretem szadizni a katonákat.
Az Assassin's creed se megy rosszul, csak labilis. Egyszer elindítom, és szaggat, utána még egyszer, akkor már jól fut. Mondjuk még nem végleges, le is töröltem a rákba. Megvárom, míg ki is adják. Összetákolt vackokkal nem játszom.Nem, egyszerűen egy kisebb és kompaktabb kártya kéne. Tudom, hogy nem táltosodna meg tőle a gépem, de mindig a középkategóriát kedveltem a drága és hangos, meg nagy darab vga-k helyett. Teljesítményt nem nagyon nyernék, pláne ezzel a proccal. Persze, először megvárom, mit produkál a kari egy platformcsere után.
-
Silenzio
addikt
Hm... Lehet 9600 GT-re cserélek. Csak 10 körül kéne rádobnom, jól tuningolható, és alap órajelen sem marad el a 2900-asoktól. Szerintem. Vélemények? Az sem utolsó szempont, hogy keveset fogyaszt, és halkabb, mint a 2900-esem. Meg hát... a piac mostanában nagyon az Intelnek kedvez. Minden stuffot arra optimalizálnak.
-
Silenzio
addikt
Heh
... Nem eszik olyan forrón a kását! Ha a lehető legváltozatosabb pillanatokban száll el, akkor sztem az hardverhiba jele... Szerintem a táp gyökér: amikor visít, akkor a kártya is fagy. Amikor meg újraindítom, és már megy rendesen, akkor szerintem a következő indításig nincs is vele gond.
-
Silenzio
addikt
válasz
laci666 #11685 üzenetére
Nem a Mercury-t használom, AZZAL nincs gond. rendesen vitte a kártyát idáig is. Ellenben a tuning miatt FPS vga-tápot vettem. Na, azzal van probléma. Másnál is hallottam, hogy a 2900 pro-tól visít. A kártya az előző biossal pedig betonstabil volt. De 740-nél már nem bírta szuflával a kevés feszültség miatt.
Nem kioktatás gyanánt mondom, és nem Neked szól, de murphy-törvény: ha IT-körökben valami közhely, akkor nekem tuti az ellenkezője igaz: semmi baj az olcsó tápokkal, ellenben beszarnak a márkásak, szarok a márkás alaplapok, és egyáltalán nem számít, ha márkás ramjaid vannak. Eddig ez a mérleg.
-
Silenzio
addikt
válasz
laci666 #11677 üzenetére
Nem mondtam, hogy el akarom adni. Csak, hogy lehet. Nem tudom még. Egyelőre erősebb konfigot vadászok alá. De egyszer azóta is lefagyott. Valószínű, hogy a vga-táp ludas benne. Már írtam erről. Némelyik indításkor túlfeszel, és sikít a kártya (a táp?). Most is ez történt, sikkant és behalt a 3dmark. Reset után 3x lement, hang és hiba nélkül. De nem láttam, mert wc-n voltam.
-
Silenzio
addikt
Hm... úgy értem, ha eladnám az alaplapom meg a procim, arra 15-öt rádobni...
-
Silenzio
addikt
Na, lement a 3dmark is. Most először léptem túl a bűvös, 9000-es határt (tudom, szánalmas)
Tehát: 9031 pont.4009 - sm2.0
4469 - sm3.0
1966 -cpu
Érdekes, azt hittem 2.0-s shaderben több pontot kapnak, mint 3.0-s esetén.
Graf. hiba nem volt. Mégis jó ez a bios!Naszóval: ha valakinek van eladó tisztességes cpu+lap párosa, meghajtani a kártyát, az szóljon! Az Assassin's Creedben is elég gyengus, mások eredményei alapján a proci miatt. Mindegy, úgyse végleges változat
...
-
Silenzio
addikt
Na, egy merész huszárvágással feltettem a 760/1060-as biost, ugyanis a Stalker most már elsőre, alap órajelen is kikapcsolta a monitort. Most nem volt gond. Se grafikahiba, se fagyás. Igaz, csak 10 percig próbáltam, de korábban ez is elég volt, hogy behaljon. Furcsállom a dolgot, de ha stabil marad, 1-2 hónapig még elleszek ezzel a hűtéssel. Vagy eladom, és veszek 9600 GT-t.
(elnézést kérek az ATI-fanoktól!)
-
Silenzio
addikt
válasz
Prodac #11653 üzenetére
Már nem azért, de mi a vérvörös lóf*sz hajtja a kártyádat, ha "catalyst meg efféle hülyeségek nincsenek"? Nyilván a CCC-re gondolsz, csak kötözködöm, de nem árt korrektül fogalmazni, ha a későbbiekben karakterszámot akarsz spórolni...
Más:
kipróbáltam a tiger83-as biosokat, és ugyanazt a hibát találtam, mint korábban: azt választottam, amelyik 1.15 V-ot nyomat a kártyának, de nem emel órajeleket. Tudom, a 760/1060-ast ajánlottátok, de nem merem addig felnyomni, így is felmehet 70 fokra, nincs pénzem jobb hűtésre.
A Turning Pointtal próbáltam ki, 3-ból 2x el sem indult. Szétesett kockákra a kép, és reset. 3.-ra jó lett, előtte kiixeltem a tuningot a rivában. Mellesleg 740/940-en hajtottam a kártyát az Assassin's Creed miatt. Ott nem volt gond, azaz kilépegetett - de mindenkinél szar, szóval a kártya ebben szerintem nem játszik. Aztán olyan is volt, hogy akkor esett szét a kép, már windowsban, mikor kikapcsoltam a tuningot. Sőt, olyan is, hogy egyből indításnál behalt. Most meg 3 óra Stalker után -alapórajelen- töltés közben esett szét kockákra. Namármost: az számomra oké, hogy a ramok esetleg nem bírják, és tuningnál behal. Nade tuning kikapcsolásakor? Meg 2d-ben? Nem vágom, ti hallgattok el előlem valamit, én vagyok béna, az új catalyst szar, vagy tiger83 is amatőr, és vannak kaki biosai? Mitévő legyek? Eddig ilyen probléma nem volt. -
Silenzio
addikt
válasz
Speed® #11530 üzenetére
Igaz: el kellett volna olvasnom mindent
. Viszont nem hinném, hogy létezik olyan X2-es támogatású alaplap, amin csak 4x PCI-E sín van.
AtiTool eleve egy rakás húgy, -ehhez a kártyához- csak bekavar. Új Win meg kell a biztonság kedvéért, ha már új hardver, adja meg az ember a módját.
-
Silenzio
addikt
válasz
arnoldito #11526 üzenetére
Mentsd le a biost és tegyél fel másikat. Visszafeszelésről hallottam, de vissza-órajelezésről még nem... A bios-frissítés minden esetre segítene rajta, első blikkre az a ludas. Egy abszolút provokatív és láma kérdés: feltéve, de meg nem engedve, nem lehet, hogy téged átkúrtak, és 2900 GT-t kaptál? A másik, lehet hogy leírtad már, de milyen procid van? 3 éves alaplapban, 3 éves procival, lehet hogy ez a normális. Lehet még a kártyával sem teljesen kompatibilis...
-
Silenzio
addikt
válasz
laci666 #11513 üzenetére
És fogja bírni a kártyám? Mert van egy olyan benyomásom, hogy az itteni átlaggal ellentétben igencsak nyomi. Mondjuk a ramok miatt nem aggódom: 1.02 V-on is vitték a 950 Mhz-et. De asszem az 1000-et is. 2-t tettem fel, mégpedig ezeket:
derschlambi_0.9v_250_302_1.1v_std.rom
derschlambi_0.9v_250_302_1.1v_750_950.romMinkettővel hasonló gondok: képtelen volt visszamenni 2d-be crash nélkül. Persze crashelt 3d-ben is, szal mindegy. Hál' istennek az már kiderült, hogy a kártya nem szaródott el. A saját biosával továbbra is jól megy.
Picco és többiek: kösz a tippet! Tuti kipróbálom, talán még ma, de nem most! Megyek szivart venni.
-
Silenzio
addikt
Help!
Feltettem egy bios-flash-t a logouton ismertetett módon. A bios 750/950-ben nyomatná a kártyát 3d-ben, méghozzá 1.10 volton. Gondolom, elég lájtos. Nem voltak nagy igényeim. Közben feltettem a Catalyst 8.2-t. Gondoskodtam a megfelelő hűtésről is, 60%-ra fixáltam a VGA gyári ventijét, ennyin sose ment még magától, gondoltam, csak elég próbaképpen, meg ne süljön már. Egyszer lefagyott, még mielőtt kakaót adtam volna a ventire, másodszorra gond nélkül lement, igaz, siralmas 9000 pontot kaptam, gondolom a proc. miatt. Aztán szétesett a kép, majd mégegyszer, ha próbáltam, egyre gyakrabban. Semmit nem emeltem, semmit nem csináltam vele. Lehet hogy ennyire szerencsétlen vagyok, hogy ez a hígfos ennyitől bekrepál? Mert akkor többet nem veszek "butított" kártyát. Momentán arról van szó, hogy 2x egymás után akkor fagyott a gép, amikor 2d-be próbáltam visszamenni (esc a 3dmarkban, quit Stalkerban). Egyiket se mertem pár másodpercnél tovább futtatni. Mit tegyek? Mit próbáljak?
-
Silenzio
addikt
válasz
msgt.fubar #10863 üzenetére
Meg kell csesztetni a BIOS-t. A logouton van erről egy cikk. Már konkrétan ennek a kártyának a bios-cseréjéről. Olvasd el!
-
Silenzio
addikt
Szevasz! Bocs, de nem tom megállni hogy ne reagáljak. Tegyük fel, hogy 2900 pro-t kapsz 30-ért. A 3850-ből mifelénk csak 256 megást kapsz 37-40-ért, amit a 2900 kb. földbe döngöl. Namármost: a tápom egy 450 w-os Mercury, kb. 5000 ft-ot kóstált, és tökéletesen viszi, tuninggal is, az eredeti biossal ugyanis csak 740 körülig stabil. Feljebb lehet gondok lennének. De ha nem bízol az olcsó tápokban -ami nem meglepő- 7000-ért veszel egy spec vga-tápot, pénzednél vagy, és lesz egy sokkal ütősebb kártyád. Nem látom be, miért nem lehet a táp-problémát megoldani.
-
Silenzio
addikt
Ha már fura a hangjelzéseknél tartunk: kattogott nekem is, ha böngészőben görgettem. Meg az 1 napos vga-tápom elkezdett sípolni, ha 3d-s alkalmazást használtam -karácsony körül írtam már róla. A VRM "normál" állapotban, tehát a "jó" tápommal 45.5 A-t mutat 2d-ben az Everestben (ami nyilvánvaló ökörség, ekkora áramerősségtől leolvadnának a vezetékek, kiürítenék Paksot, maradandó sugárszennyezést szenvednék stb.), a kétes üzemű vga-táppal itt 70 A volt, a cucc pedig, mondom, sípolt és kattogott. Böngészőkben és 3d-ben hallottam. Az lehet mint nektek, de nekem szagról is és üzemről is evidens volt hogy haldoklik a táp. Vagy a kártya.
Namármost. 1 hónapig volt dobozban, tegnapelőtt megint kipróbáltam, ugyanaz a szar hang. A csavar itt jön: tegnap meg akartam mutatni egy infós havernak, hozott multimétert stb. Erre: semmi. No hang, no sikoltás. Normális értékek Everestben. Most, hogy végre rászántam magam hogy vigyem garba, megjavult. Márpedig ha valami kondi szállt el, nem javul meg magától. Vélemény?
-
Silenzio
addikt
Tudtommal semmit sem jelent a fekete hűtő. Az enyém is piros. A feszültség-értékek is eltérőek, pedig ugyanúgy 256 bites modellekről van szó. "It's all messed up." Amúgy ATI-módra. De a kártya ettől még gyors.
Bagira: No mi van, mégis kitartunk a 2900 pro mellett? Megbántad hogy eladtad nekem, mi? Nem baj, én jól jártam.
Sinci: Kösz a linket! Pofám lapos. Majd jelentkezem, ha sikerült.
-
Silenzio
addikt
Valaki írja már meg pls. mivel kell flash-elni!
Az oké mivel tudom dump-olni a bios-t, az is, hogy hogyan csinálok indítólemezt. 2 mondatot várok: flash-eltetek-e már 256 bites 2900 pro-t, és hogy mivel?
P.S.: a szóban forgó, plecsnis kártyának úgyse lesz semmi baja, a folt nem létfontosságú helyen van. -
Silenzio
addikt
Próbáltátok már flash-elni a neten fellelhető, 3d-ben több feszt adó biosokat a 2900 pro-ra? Nekem csak 1.02-t ad 3d-ben, így még 740-ig se bírja. Tapasztalatok?
Valaki írja meg pls hogy kell flesselni, vagy dobjon egy linket, mert ehhez zöldfülű vagyok, mint a takony...
-
Silenzio
addikt
válasz
banderasz77 #9483 üzenetére
Remélem nem vetted komolyan... Vagy mégis?
-
Silenzio
addikt
És az egyiknek fekete a "fedője", a másiknak maradt a piros. De hogy az egész szép kerek legyen, gondolom a 2 dolognak semmi köze egymáshoz és egy szép nagy lutri ki mit vesz
Ezért az árért szerintem még tűrhető. 2 hónapja még 60 körüli árakon dobálták... Sokan már 40 alatt jutnak hozzá. Mialatt a 8800 GT kb. ugyanennyit nőtt árban
Gondoltátok volna? A 450W-os Mercury-m -kényszerből- már másfél napja viszi a kártyát akadások, fagyások nélkül... Igaz, óvatosabban tuningolok, de 700/940-ig felhúzom így is. Gond egy szál se (kopp-kopp-kopp)... -
Silenzio
addikt
Izévammá. Nem tudja valaki hogy a kibeb@szott Vistában hogy kell a rohadt 60 HZ-es képfrissítést, ami 3d-ben jelentkezik, felülbírálni? Próbáltam a refreshlock-kal. Próbáltam Catalyst-ben force-olni. Átírni az automatikus beállításokat. Semmi. Marad 60 Hz.
-
Silenzio
addikt
Közben annyi történt hogy a rácsozaton bekukucskáltam a tápba és láttam hogy guszta fehér szmötyi van az egyik kondenzátoron. Ugyan hülye vagyok hozzá, de ha jól láttam ez volt az elektrolit ugye? És elszállt a kondi...
-
Silenzio
addikt
Kevés neki egy 300W-os VGA táp?
Elvileg még 2 8800 Ultrát is bírnia kéne... Nemhogy egy pro-t ami még alul is van feszelve
A 450-es Mercury meg elviszi? Ugyanannyit ment a két táppal: 1 napig ment csak a Mercury-val terhelve, és egy napot nyomultam ezzel az X3 lószarral is... Nem értem :S Persze a vadonatúj cuccok gyakran hibásodnak meg az első pár napban... 320W-ot garantáltan lead biztonságosan - az FSP szerint. Hát mutass olyan vga-t, ami önmagában 160W-ot eszik! Nem sok van... És ugye erről csak akkor lenne szó, ha crossfire-ben nyomnám. De a kártya egyedül van...
Sztem nem az a baj neki hogy kevés a táp hanem hogy "sok". A feszt rosszul osztja el, ezért adja ki ezt a csudajó interferencia hangot. Akkor van ilyen ha gagyi alaplapi hangkártyád van és kerreg a vinyó. Mindent áthallani. Csak ez a hang 100x erősebb volt. -
Silenzio
addikt
Helyesbítés: a hangot a vga adja. A táp hatására.
-
Silenzio
addikt
Remek lesz az ünnep
A vga-táp 3d alkalmazást indítva durva, sercegő sípolásba kezd. És tényleg az, ugyanis kipróbáltam a főtáppal, és megszűnt a hang. De a vga-táp mindkét ággal csinálta. Ötlet? Vigyem vissza? Azt se tudom hogy kell, webshopról van. Még garancialevelet se küldtek.
Lehet a Mercury-tápom mégiscsak jobb szolgálatot tesz...
-
Silenzio
addikt
válasz
spiercell #9428 üzenetére
Nem tok egyet érteni. Zúg és izzad mint a disznó. Tehát pont abban a 2 aspektusban nem jeleskedik, amiben egy vga-hűtőt megítélünk. Zárt házban durván fagy és graf. hibákat csinál már jóval az xt órajelei alatt, pedig idáig nem volt gond a hűtéssel. A cpu 35 fokos szokott lenni. Az alaplap 30-35. Egyedül a vga vágja gallyra magát. De ugye nyitott házban már nem.
-
Silenzio
addikt
válasz
spiercell #9424 üzenetére
Kösz a linket!
A napsütés a barlangban? Az semmiAz én bugom az egész játékmenetet tönkre tette. És úgy tűnik ezzel a Windows-zal/ezzel a géppel nem is tudok majd játszani, mert a Bug mindig visszajött, mintha csak valami vírus jelölte volna meg az ip-t... És gondolj csak bele, elkezdek vele játszani, és mire a végére érek, az emberek (és az orkok) már az Alpha Centaurit ostromolják...
Ha már itt tartunk: a Crysisban cloak módban olyan vígan rajzolja ki az árnyékomat, hogy ennek az álcának nincs az a gyökér komcsi aki bedőlne... Mintha annyira feszítenének az engine-re, hogy a hiperszuper árnyékot még akkor is kirajzoltatnák, amikor már a beleélés rovására megy. Tiszta ökörség, komolyan.
-
Silenzio
addikt
válasz
spiercell #9420 üzenetére
Na jó, de én nagyon szerettem a Gothic sorozatot
Annak ellenére, hogy 2006-ban már nagyon gyér volt a grafikájuk, ez volt az a 2 játék, ami egyáltalán le bírt kötni abban az évben. A 2-ért még a nőm is hanyagoltam, el is hagyott szépen
(no comment)... Aztán mikor kijött a 3, az előző gépemen 7 perces töltögetés után 1 fps-sel ment
Mindent low-ra véve is max. 15-öt produkált. Az új vason meg, szintén -akkor még- 1 giga rammal, hasonlóan siralmas volt, annyi különbséggel hogy az 1950 pro medium-high-on vitte volna 30-40-en, csak hát állandóan swappelt. Most fullon azért reménykedek egy 40 fps-ben... Ja, a legjobb: feltettem a Gothic 3-at, kb. 2 perc séta után a napszakok elkezdtek villámgyorsan váltakozni, villogássá gyorsult az idő múlása. 3 perccel később save-eltem, gondoltam kilépek és vissza, erre azt írta ki: 320. nap
A megfelelő topikban el is nyertem a legdurvább bug díját. A szép az az egészben, hogy ettől kezdve nem segített semmi, se a legújabb patch, se a reinstall... Már induláskor időutaztam.
Mondtátok hogy az S1-hez valami fizikai barkács kell hogy rámenjen a nyákra. Ez mit takar pontosan?
Mr. Grincs: Én már megtettem. Igaz, nem voltam túl beszámítható, ugyanis én már nyáron 8600 GT-re cseréltem az 1950 pro-m. Kiváncsi voltam a dx10-re
. Nem volt túl jó csere, de higgyétek el, nem volt annyival lassabb, mint amennyire fikázták a kis GT-t. Jó kis géped van, ráfér a vga-csere. Meg a tápé is.
-
Silenzio
addikt
GTO VAN, de a HD szériából már nem gyártottak. Ati hülyesége volt hogy vagy 7 millió féle típusjelzést/megoldást használt. Ezek sokkal félrevezetőbbek voltak mint az nVidiánál, nem egyszer teljesen más valódi tudást jeleztek, és a sorrend is félévente változott. Legutóbbi kedvencem, hogy az 1650 pro és az 1650 xt valójában tök más magra épül.
A kártya miatt nem aggódom, szétberhelem majd a biosát ha biztonságos lesz. Addigra hűtés is lesz rajta és nem kell fűtetlen szobában játszanom
A Crysis most amúgy is lelombozott, sokkal jobb nem lesz: a bánya bejáratánál a kráterben sajna 16 fps körül ment. Persze nem bírtam megállni hogy 1-2 beállítás ne highest legyen...
A Core is faszán nézett ki, ott 40-50 fps volt
Elég az.
Kane and Lynch-ről mit tudtok? Gépigény? Ez lesz a következő kiszemeltem...
Ja: elképzelhető hogy a Gothic 3 végre, 4 giga rammal és ezzel a VGA-val élvezhetően fut?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Opel topik
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pentax DSLR topic
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest