- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Poco X6 Pro - ötös alá
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dark KillerX
addikt
válasz
mokus1 #14087 üzenetére
Azért sztem nem olyan egyértelmű hogy gyorsabb,nézzél egy kicsit jobban szét a tesztek között.Amugy sztem a 3870 később még a DX10.1-ből tud még profitálni,akkor a 2900XT biztos lefog maradni.Másik pedig mostanában 3870 az új driverekkel sokat javult sebesség szempontjából.
Itt van néhány teszt ami bizonyítja állításomat:
http://prohardver.hu/teszt/vga-variaciok_a_kozepkategoriaban/uj_harcosok_a_hadszinteren.htmlhttp://www.ipon.hu/elemzesek/radeon_hd3870_2900xt_v2.0/131/1
http://techreport.com/articles.x/13603
Ezek mind kimutatják, hogy 2900XT egy fokkal sem gyorsabb.
-
Tomate
veterán
válasz
mokus1 #14048 üzenetére
Ez volt a gebasz:
Megvolt a 2900Pro CF "teszt"
Átjött fv82-tagtárs, hozta az 1:1-ben ugyan olyan 2900-ast mint az enyém, biostól kezdve az utolsó porszemig minden egyezett. Beraktuk mind a 2-t. Molexet ráraktam alaplapra. Mind 2 CF-híd rákerült mindkettőre rádugtam a tápot. Indítás>Működnek a kártyák de a CF nem megy. GPU-Z látja mind a 2 kártyát. Az elsődleges síneben lévőt normálisan állapítja meg, ami meg a másodlagosban van, olyanokat ír rá, hogy 4gb-ram, 512bit, 1mhz GPU-2mhz Memory.
Catalyst 8.7 csak 1 kártyát lát. Utána két kártyát megcseréltük, ugyan az, utána megnéztük egy híddal, megnéztük híd nélkül, megnéztük alaplapi molex nélkül, külön külön mind két slotban a kártyákat, biosban , ctrl+F1 kombóval az összes PCI-E es beállítást ami disableden volt autóra tettünk. Semmi, ugyan az és az.... Átmentünk tesóm gépéhez. Ugyan az az alaplap mint az enyém, és ugyan az volt a probléma mint az én gépemen. Sehogy se jött összeHa valaki tud valami okosat ne tartsa vissza!
-
Tomate
veterán
válasz
mokus1 #14017 üzenetére
Azért inkább 2x12 mert a 8centis hangos és feleakkora légszállítása sincs, "feleslegesen" pörögne ott. A venti felrakásához a legjobb az ilyen gyors kötegelő. Tudod az a műanyag cuccos amit beledugsz a lyukba és oda fele megy, de vissza már nem. Ezzel rögzítsd a bordához. Mindenképpen Accelero S1 Rev2-t vegyél. A rev 2 kompatibilisebb. Accelero S2-t ne vegyél mert azon csak 2 hőcső van. A ventielhelyezésed biztos jó lesz, vanbent egy pár
-
MPowerPH
félisten
válasz
mokus1 #13756 üzenetére
Miért, mi lehet a súly miatt? A lamellás rész az tök könnyű, inkább a rézmag nehéz. De abból úgyis csak 1cm -es csík marad. Csinálok bele 2db menetet, ahogy az AC -nál is van, és jó lesz. Így a belső lemellák álltal is szellőzik, plussz a heatpipe kivezeti a hőt. Így elvileg sokkal jobb lesz a hűtés hatásfoka.
-
MPowerPH
félisten
válasz
mokus1 #13754 üzenetére
Ilyenkor szoktam, mert már kicsit "hűvös" a levegő.
Délután meg nem jó, mert kondi van.
No, szemrevételeztem a gyári megoldást. Van egy nagyon fasza kis réz lap, ami a GPU -ra megy rá. Aztán a 3db heatpipe, és úgy a bordázat ami le van borítva. Aztán van a másik része a rézdarabnak, az is lamellázott, de ott nincs borítás. Ide a 3 -ból 2db heatpipe vezeti a hőt.
Majd képekkel is illusztrálni fogom a dolgot.Mivel kicsi a hely, ezért a nem nagyon lehet variálni. Először a bordának a tömörebbik részét, ami közvetlen a GPU -ra fekszik rá elvágjuk. Mégpedig úgy, hogy egy csíkot kinyírunk belőle, pont úgy, hogy a középső vastag heatpipe megmaradjon. A talpazat 2 szélét, és a 2db szélső heatpipet ilyenkor eltávolítjuk. Tehát maradt egy 1cm széles talpazatunk, egy jó vaskos heatpipe -el, és a hőcső végén a maradék fedetlen réz lamellák.
Tehát nem is akármilyen hűtést lehet csinálni a VRM -nek, de...Egy dolgot még nem tudok. Hogy ezt a faskos heatpipe -t meg lehet -e hajlítani.
Mert ha igen, akkor kihajlítod a lamellákkal együtt a VGA széléhez, és így a lamellák derékszögben állnak majd a VGA -val.
És ezzel kész is van a VRM hűtése.Még csak annyi, hogy a GPU talpazata egy részen kicsit meg van emelve, na azt el kell tüntetni, és egészen sima felületet kell csinálni.
Hogy hangzik a dolog?
-
MPowerPH
félisten
válasz
mokus1 #13750 üzenetére
Pont most raktam össze.
Hát, megszenvedtem vele rendesen. Először összeraktam, de újra szét kellett kapnom mert elfelejtettem bedugni a venti csatiját
, és összerakva már nem fértem hoozá. Aztán örültem, hogy megvan, próbálom berakni, nem megy. Rugózott a kártya hátulja. Kiderült, hogy a ventikeret miatt a 2db használatban lévő sata csatlakozo kinyomja. Na, ezt is egyel feljebb raktam, de még mndig feszíti egy kicsit.
A VRM -re való borda az nem sokat ér, 12C -vel melegebb tőle az összes VRM sensor, mint a gyári megoldással. De a GPU tényleg nem 55C fölé, ami nagy előny.
Majd ezt a VRM dolgot is megoldom a héten, ha lesz rá időm.Ja, és max. fordulaton is röhadt csöndesek a ventik.
-
Silenzio
addikt
válasz
mokus1 #13629 üzenetére
Letöltöttem egy rbe nevű ati bios flashelőt. Nagyon jónak tűnik, sokmindent enged állítani, de kishíján tönkrevágtam vele a kártyát, mert a program meghülyült, és nem menti el a tizedes jegyekkel rendelkező értékeket (pl. 1.1 V) - úgyhogy 3d-ben halott szegény. Nincs valakinek tippje erre?
-
Silenzio
addikt
válasz
mokus1 #13573 üzenetére
Ahoy! Mi ez az Arctic Cooling Xtreme 2900? Sose hallottam róla... 1000 Mhz-re fel tudtad dobni?! Atyaég... Akkor lehet a 850 reális lehet... Mennyibe kerül?
Más: nem kell valakinek egy jófajta 2900 pro? 760/1060-on megy 1,15 volton, fagyás még sosem volt... Tiger-bios-szal természetesen.
9600 Gt-re váltanék, de ha le akartok beszélni, azt is meghallgatom
...
Itt a hirdetés:P.S.: bocs, hogy ide írom be, de szerintem nem adom drágán, és csodálkozom hogy idáig még egy normális érdeklődő sem volt...
-
Tomate
veterán
válasz
mokus1 #13434 üzenetére
Jó az a hűtő nem kétlem, De + 5000Ft-ot lehet,nem ér meg 1 lyukfúrás. (S1-hez hasonlítva)
A GPU-t alapon az S1 35C-on tartja terhelve 800-on még nem ment 60C fölé. Amúgy a tiéd, hogy hűti a VRM-et? Bírja a strapát?Jah és a kis vrm sünit kell fúrni nem a kártyát
Thermalright HR03, GFX Chila, Accelero S1 , Xtrme 2900, Auras Fridge (JES-9 Utóbbi elég új cucc, nemtudom lehet-e már kapni.
-
HolyFire
aktív tag
válasz
mokus1 #13406 üzenetére
huh....nem tudom mellik bolt....pesten vettem egy sráctól....de megvannak a papírjai...mindjárt megkeresem.... a gyári hűtővel meg az a baj hogy ami a vrm-nél volt szürke hővezető bizbasz az lehullott és másikat raktam a gyári hűtőre...szal lehet gáz lehet....jó lenne szerezni egy gyári hűtőt amin minden original...
-
HolyFire
aktív tag
válasz
mokus1 #13400 üzenetére
Már vissza állítottam alap órajelre, akkor is recseg meg sípol 3D-be... visszaraktam az eredeti biost...akkor is ugyan ez .... Lehet letört valami? Vagy nem tudom...nagyon kezd te lenni a brém ezzel a karival
És ami a bosszantó hogy windovs alatt semmi gondja, nem szemetel a kép, nem hullik szét, betölt rendesen....szóval nem értem....
-
-
Lavad
tag
válasz
mokus1 #13259 üzenetére
Azóta is a gyári van rajta, most nem is tudok próbálkozni, meg időm se lesz rá, de nekem fix 50%-on sem indult, neked sikerült belöni valami fix-re amin megy is?-indul is?
Ha nem "indulnak a ventik, akkor tulmelegszik sajna és fagyi van. Passzivan nem birja 2d-ben sem.Egyébbként a vrm, nekem a gyári megoldással sem megy 80-82C főlé..Igaz az extremmel nem néztem, de ezek szerint ott nagyon kevés az a "borda"...
-
Brumi˘
addikt
válasz
mokus1 #13248 üzenetére
Újra raktam, régebbit is felraktam (2.08) de egyikse jött be. Remélem xp alatt jobb lesz a helyzet. Szerválni kéne egy kölcsön quadot és 13K is meglenne simán. A vrm meg nagyon tud melegedni, nekem full blokk van a karin és még így is egy venti oda van fordítva a vrmre.
-
Brumi˘
addikt
válasz
mokus1 #13246 üzenetére
Nah úgy néz ki van esélyem a 12K-t elérni 3dmark06-ba. Találtam egy 1,25V-s biost ezzel 900/2200-on lefutott a 3dmark hiba nélkül (se csík, se villanás se semmi). Holnap túrok fel egy tiny xp-t és adok neki. Rivatunerbe nem lehet valahogy beállítani hogy a csúszka ne csak 900-ig engedje menni gpu órajelet? Van egy olyan sejtésem tud ez még többet is. (hogy ne a levegőbe beszéljek)
-
Tomate
veterán
válasz
mokus1 #13215 üzenetére
Intelt???
ááá maradok AMD-nél. Lehet, hogy jobb az intel, de ha az ár érték arányt nézzük az ATI&AMD jobb. Elég lesz nekem a Phenom is és még deszkát se kell cserélnem. Nyárra amikorra tervezem szerintem már jóárasítva is lehet kapni. (nem mindha most nem lenne jó, csak ennyit nem áldozok rá)
-
priti
addikt
válasz
mokus1 #13122 üzenetére
Veszel egy Accelero S1 Rev2-őt, 4200Ft (egyetlen lyukat kell fúrni egy kettesfúróval a feteket hűtő hűtőbordába, mert annak nem jó helyen van a kettőből az egyik furata és utána egy átmenő csavarral már fel lehet tenni.)
Átmenő csavarnak jó pölö egy alaplapi csavar, ami biztos van neked is, mert annak ott az anyája a házban, nekem spec ilyenem volt itthon, tökéletes a célra.
Szükséged lesz további 8 darab ramsünire, mert a hátlapi lemezt nem tudod feltenni, az S1 miatt meg egy turbo modulra. A kettő együtt volt 2830Ft a PcGear-ben épp ma voltam.
4200+2830=7030Ft-ból megvan és ugyanott vagy.Az egyetlen dolog ami picit dreha volt, hogy 9 ramsünit adnak az Accelero Extreme-hez, az S1-hez viszont csak 8-at, így 1 hiányzik, mert van a karin még egy melegedő egészen pici négyzet formájú alkatrész. Nem tom mi az, de nem okozott gondot, mert adnak viszont az S1-hez egy ragasztócsikkal ellátott lemezt (ez a 8800GT-hez van, nem kell megtartanod mert van 8 ramsünid pluszban) , amiből egy kombinátfogóval 1 perc alatt hajlítasz rá egy olyan fomát, ami egyrészt rátapad a 9. alkatrészre, hiszen rajta az öntapadós csík, másrészt eleve olyanra hajlítod, hogy miután felcsavarozod a GPU-hoz az S1-et a nagy hűtőborda oda is szorítsa, szal tuti nem esik le és van akkora felülete, mint egy ramsüninek, szal meg lehet oldani minden további nélkül egy kis kreativitással és nem olyan hangos, mint egy Xtreme.
A 45 fok a GPU-ra szerintem tök rendben van, a többire meg ugyanazokat a ramsüniket teszed ígyis-úgyis. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
mokus1 #13097 üzenetére
Mondon,hogy 1600 x 1200-ban ment eddig ez tuti(van valami menü a monitorban ami kiírja,hogy mekkora felbontáson meg és milyen hz-en),és egy 19"-os crt miért ne bírna el ekkora felbonást.
Eddig elfért a monitoron de az ATI-nak nem fér el!
Szerintem az ATI driverek szarok! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
mokus1 #13041 üzenetére
Nem éri meg, mert GS lassabb lesz akkor is ha húzod mind a kettőt. 256bit-es PRO is elkeni a száját jól megrántva. GS-nek a belső felépítése gyenge. 96 shader procis, mint a 8800GTS 320/640, az is kevés a jól meghúzott 2900 befogására. Nekem volt 8800GTS 640 és 2900PRO 256bit, és mind kettőt húzva bizony a 2900 jobb volt.
-
Tomate
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mokus1 #13007 üzenetére
Szerintem nem éri meg PRO-ról XT-re váltani annyival nem gyorsabb (max ha eltudod cserélni XT-re vagy nagyon minimális az árkülönbség és pl nem jól húzható a PRO-d). Akkor már inkább majd a HD 4xxx-es szériából érdemes választani.
Viszont erősebb a PRO (húzva) és az XT mint a 3870-en az tuti.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mokus1 #12986 üzenetére
Hát lehet 1,1ns-es ramok vannak rajta, akkor 1800-ra vannak hitelesítve... akkor viszont könnyen sok lehet neki már 2000 felett. Tesztelgetni kell. (Az én vga-mon is 1,1ns-es Samsung van, kíváncsi vok meddig bírja. Bár az már másik topic-ba tartozik lévén, hogy átnyergeltem a zöldekhez.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óvodások homokozója
- Fotók, videók mobillal
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Új FULL HD webkamera + Számla
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest