- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomate
veterán
Az durva lenne
Pro ez az biztos, de lehet, hogy nem annyira pro mint a tietek
Macron táppal vigyáznék. Én így jártam.
-
Qru
MODERÁTOR
AC S1-hez pl van jó széles VRM borda, esetleg ha olyat tudsz vkitől szerválni. (nV karikra nem kell az a borda illetve másmilyen van/kell, kisebb. Rgo nV tulajokat környékezz meg.
)
Heatpipe lenne a legjobb, talán vmi kiszuperált lapról le lehetne szedni... Esetleg a régi Zaman ZM80DHP, vagy Aerocool Video Magic VM-101-et használtan kapsz 1k-ért (3 éve volt újjonan 3,7k) arról is le tudod szedni a heatpipit.
Huh de krejatív vok ma délután... Hiába, melózok (elvileg).
mod: Zalman jobb lenne, mert ahhoz külön van a heatpipe, nem pedig a bordára ráforrasztva. Azzal nem kéne bajlódni annyit.
mod2:
Heatpipe: igen, általában víz (vagy egyéb folyadék) van a csövön belül. Egy nagyon hasznos olvasmány róla.
Illetve a hőcső kocskásított változata: Link
-
-
Qru
MODERÁTOR
Nem is értem minek adták ki. Kvázi 0 az újíttás és a gyorsulás a 8800GTS 512-höz képest. Sajnálom, hogy anno 8800GTS helyet csak 8800GT tudtam szerválni, de ez is bőven elég egyenlőre és marad is jó darbig, mert 9800GTX-re nem éri meg cserélni.
mod: iletve értem.
Itt van a kutya elásva:
"A Hybrid Power kihasználásához NVIDIA chipsetes alaplapot kell vennünk, márpedig senki sem szereti, ha rákényszerítik valamire: az Intel processzorokhoz a többség Intel chipsetet, az AMD processzorokhoz pedig AMD lapkakészletet vesz, tehát az NVIDIA egy igen érdekes és kockázatos módját választotta a vásárlók magához csalogatásának avagy magához láncolásának."Nos, ha normális chipseteket gyártanának nem kéne ilyen olcsó trükkökhöz folyamodniuk.
-
priti
addikt
A GPU jó volt, nemtom hogy a rivatuner mit átlagol, amikor kihozza a Core temperature értéket, de az volt 93 fok, a GPU-Z vel láttam , hogy a GPU csak 55 fokra ment fel, a tobbi volt kuva forró.
Feltettem az S1-re egy 12cm-es házventit hátra, előre meg egy 8cm-es tápventit, így pont ráfér a kettő, 15 fok mínusz alaphangon és ezek még nem is emelt fordulatú ventik, szóval a turbo modul az vagy nem pörög maxon ha a tápról megy, vagy nemtom, de így ég és föld. -
priti
addikt
A GPU nálam is jó, de a tuning az nógúd
Az a baj a GPU-Z-vel, hogy nemtom visszanézni.
A rivatuneresben azt látom, hogy a kari BIOS-a valahol 93 foknál visszavett a tuningos
órajelből.
túlmelegszik brühhühühűűű, már intézem a magas fordulatú 12centis ventit, mögé meg egy nyolcasat, a turbó modul meg eladó lesz. Kevéske. Azt hittem elég lesz, bár amikor megláttam a lapátmagasságát már gyanakodtam, mert ez a kari egy kazán, viszont hangtalan és alapon lehűti. -
Lavad
tag
Sajna nem tudok vrm hőfokokat mondani, most dilema elött állok, hogy tápcsere legyen, vagy
esetleg nem kap elég kakaót a PCI-e ből...nagyobb tuningot meg sem probáltam, egyenlöre.
De annyit mondhatok hogy fix 100-%-on ahol már hangja azért van, de a gyáritól jóval barátságosabb. 37C-ot produkált alapon. Ha rendeződik a ez a "probléma" mindent meglesek pontosan.. -
priti
addikt
(Mindkét oldalon vannak ramok. )
Nahh megvettem a süniket meg a tyúbómogyult, ragadnak is Istennek legyen hála, de még mindig nem kerek valami.
(A vason Vista64 hozzá kifejezetten vista64-hez való CCC, verziószáma: 2008.0225.2153.39091 és semmi más nincs fenn, amia videokarival foglalkozik),
De mégis az van, hogy indítok egy GPU-Z-t és 510-510MHz-et ír a kari órajelére (de mééééér és mi veszi le erre az alap 600-800-ról?????), elindítom mondjuk a gyutikettőt, nyomok egy ALT+TAB-ot és látom a GPU-Z-ben, hogy az órajel felugrik 600-800-ra és elkezd melegedni a kari, szal terhelve van úgylátszik így is, hiába lépsz vissza az asztalra az ALT-TAB-bal ő számol, ami nekem mondjuk most pont jó, így mérve alapon a GPU 45 fok fölé nem megy ami tetszik a kis szememnek, egyszer ugrott fel 47-re , de visszament, a többi érték meg 67-68 fokig megy fel kb 10 perc alatt, aztán ott marad, viszont van egy olyan érték, hogy PCB Temperature, ami szépen lassan egyre lassabban, de folyamatosan emelkedik a végén már tizedenként kettőt fel egyet vissza, de felment 72 fokig, aztán a monitoron jött egy olyan, mint ha pislogtam volna, ha nem figyelek észre sem veszem és mit látok,azt hogy levette az órajelet 510-510-re
Mi a tacom az a PCB és miért ilyen forró, illetve ha ez a 72 fok se olyan hú de magas érték akkor mi a rák buzerálja az én órajelemet??? Vista 64 alá is nincs valami driver amiről tudjátok hogy faca 2900PRO-hoz csak úgy szólóban CCC nélkül? Használ valaki Vista64-et rajtam kívül? Nem értem mi ez a hiszti az órajellel, XP-ben nem volt -
priti
addikt
512-es kari, de nem találok boltot a neten, ahol lehet kapni külön ilyen öntapadós ramsüniket, és mostmár kezd nyugtalanítani, mert ez így nógúd
A felragasztásnak meg utánanéztem és a szilikon ragasztót írják, hogy az a legjobb a célra, de az meg fogalmam sincs mennyi, meg egyáltalán mekkora kiszerelésben lehet venni, lehet drágább mint a hűtőborda... hát ez dráma -
Qru
MODERÁTOR
Ammá' igaz. Csak engem speciel zavar, hogy eddig évente kellett vga-t cserélnem, most meg már lassan félévente.
Polír: Csak akkor van értleme ha kitesztelted, hogy nem fsb limitesek a cuccaid, csak túlmelegedenk. Jah, és gar idő letelte után. Sokan nem vesznek polírozott cuccot, gondolom nem kell ecsetelnem miért...
Vízhűtés: Ha foglalat csere lesz akkor viszont blokkot is kell cserélni, ami lassan érik, mert elég régóta van hadrendben a Socket T.
-
Qru
MODERÁTOR
Link No comment. Viszont még mindíg nem tudom miért pörgetik ennyire a vga piacot.
Az új 9800-as széria nem gyorsabb, pontosabban csak az emelt órajel miatt gyorsabb. De hát mi okosak vagyunk és tuningolunk ugye.
(persze az átlag felhasználók nem tuningolnak).
Vandit: Jah, beszámolták a 8800GT-be a 2900-em így váltottam.
-
Fr@ps
tag
értem...de lehet hogy az én kezem is benne volt a dologban mert nekem a tápomon gyárilag van egy 6 tűs vga csati és csak azt dugtam be a 8 tűs vga-n lévő csatiba ..és akkor fagyot..
de mikor a vga 6 tűs csatiját is beledugtam akkor mondták nekem hoyg lehet azért volt a fagyás mert csak egy 6 tűs volt benne...most 2x6 van..de mindent visszahuztam alapra..huhh...nekem is leesett a cukrom...egy két ujrainditás után még kijelezgette ezt hogy (amig csak 1x6 volt ..hogy gáz van vegyek vissza a tempobol) de azota semmi sincs..nyugi van..rivatunerrel megprobálom a ventit állitgatni de az se biztos..szutem nem nyulok hozzá még nem lesz egy 500-600 W-os tápom.... -
-
Sabre
őstag
jesszus, az olah csalados video nalam poen video kategória, nem pedig rasszista... ilyen tartalma is volt a hsz-nek, semmi olyan amilyenre gondolsz, azért ne keverjük a szezont a fazonnall, távol álljon tőlem bármi ilyen is. kicsit felhúztam magam mikor láttam hogy ide copyzza az egyik pümet, azok után hogy jött nekem az apád faszát szöveggel mikor árat mondtam, de igazad van, ez senkire sem tartozik, ergo ő se irogassa a dolgokat még anonim se, pláne h utána dacból vettem ilyen kártyát gyorsan
azt mondod h gyári hűtővel felejtős a durva tuning, de basszus 100%on olyan teljesitménye van hogy lefúj szemben a székről
mit érdemes akkor rárakni?
10 perc konkluziója volt hogy hangos és meleg, a többi majd ha lesz időm foglalkozni vele, talán ma késő du egy picikét, ki is próbálom játékban természetesen.
hütőt mit érdemes idővel rárakni? már ha megéri a befektetés...
-
Sabre
őstag
rajta sincs a házon az oldal, igy is melege van. majd ha több fps-t hoz alapon mint a 3850 alapon, akkor beszéljünk arról hogy ez milyen hiperszuperjó. nyilván a tuninggal lesz erősebb, de nem igy mérik alapból hogy tuninggal mert az random.
a 30-40% meg jól hangzik, én kérek elnézést hogy 10 percem volt foglalkozni tegnap a kártyával és 2db 3dmark tesztre futotta. de azért köszi a vérpistike titulust. gino paraszt volt a pükben, én sem türtöztettem magam. sajnálom h az oláh család jut róla eszembe a videó alapján, nem más. ha matisz lenne a regje, akkor matisz nagypapa lenne az első ami az ember eszébe jut, mind1, fölösleges ide az offense.
technologiailag elmaradott a kártya a hatalmas fogyasztás és hang miatt, ez az egyetlen hátránya. meglássuk mi a a vége a tuningban, akkor jöhet a konkluzió. nem igazán lehet őket eladni jelenleg, ezért nem is értem miért voltam én a bunkó aki egy általam értelmesnek tünő árat kináltam neki, olyan árat amiért más el is adta! na mind1, off vége, de nem kell itt a feszültség keltés.
-
Speed®
titán
-
Joci??
senior tag
írtam is hogy ez saját vélemény!
DE akkor máskép mondom: én megvagyok elégedve a karimmal ára is jó/teljesítménye faxa/hangjával meglehet barátkozni/fogyasztása??? nem nézem a villanyórát és akkor nem kap el a szívgörcs!az nvidia 8600-nál ez nem volt elmondható! bocs lehet a fogyasztása jó volt de cserébe semmit nem nyújtott!
-
Morden24
nagyúr
750-es Chieftec, szóval talán kibírja
Ja, szokatlan... azért is linkeltem a képet, ezt már mutogatni kell.
Tomate: Az a baj, hogy egy rohadt PCIe-s kártyát nem tudok kölcsönkérni éppen aktuálisan, nekem meg sem ilyen, sem másmilyen cserekártya nincsen. Kikaptam és megnézegettem a kártyát (meg úgy az egész gépet), de a helyzet az, hogy alapban elég kevés por van, a kártya sem tűnik annak. Szóval "extrém" porosodásról nincsen szó, inkább jócskán átlagon aluli
-
Morden24
nagyúr
Gondoltam rá, hogy feldobok Ubuntut, mert az van kéznél, de aztán rájöttem, hogy ha már alaplap POST és BIOS (!) alatt is produkálja magát, akkor felesleges bármilyen OS-t felpakolnom.
Egy kérdésem van, hogy lehet-e videokártyán kívül más, mondjuk alaplap. Merhogy nem mindegy, hogy mi megy gariba
Sajna ebből az lesz...Vicc, hogy azért leszek mindjárt 'lelkes újonc', mert kommentelgetek a beteg gépem miatt. Aztán majd következő rundónak jöhet az, hogy ha gariztatják, akkor mire cseréljem szegény 2900XT-met
-
Morden24
nagyúr
Na, mégsem nyertem
Ahogy elindítottam 3D-s programot, szinte azonnal elkezdett csíkozni, mint az állat, aztán puff, elment, fekete képernyő, pár másodperc múlva visszajön, de úgyanúgy csíkoz, és esik darabokra a kép (mint a hülye filmekben, amikor "valami zavarja a vételt"
).
A helyzet az, hogy akartam csinálni egy screenshot-ot, mert igen látványos ám (
), de a vicc az, hogy azon semmi, de semmi hiba nem látszik, tökéletes a kép. Már kezdtem volan monitorra gyanakodni, de az sajnos nem magyarázza meg azt, hogy utána még a Vista ablakai is "darabosan" mozognak, Aero-val együtt meg nélkül is. Az már csak hab a tortán, hogy újraindítás után megint összehúzta már alaplap POST-tól a képet (mint a 4:3-as tévéken a 16:9).
Lefotóztam telefonnal, nem valami tűéles a minősége, de a lényeg látszik: csíkok, valamint torzul, esik szét a kép.
Most már olyat is játszik, hogy néha elmegy, aztán visszajön a kép. Tököm sem érti ezt
-
Morden24
nagyúr
Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, hogy megoldódott a helyzet.
Kínomban/unalmamban feldobtam a legújabb alaplapi BIOS-t (1012, ahogy láttam a napokban jött ki), és eltűntek a nyűgjeim egyelőre. Még hosszú-izzasztó 3D-s próbát nem csináltam, de valamikor majd ebéd után eljátszogatok valamivel, aztán majd kiderül.
(Szóval vicces, de BIOS-frissítés óta a Vistában is rendesen van kiírva a kártya, az élményindex a dupla egyesről visszaállt 5,9-re, DX10-esnek jelzi ki, ahogyan azt kell, és nem csíkozik/vált felbontást. Ha valaki ezt érti...
)
Ha tényleg jól fog működni, akkor kész szerencse, hogy nem hétközben történt, mert akkor már gariban lenne a kártya, aztán több hét szopás után rámtelefonálnának, hogy nincsen semmi baja, vigye ahová akarja
-
Morden24
nagyúr
Én meg nem Vistavédelemből mondtam, csak tényt közöltem
Lekapartam a drivereket ("szakszerűen"), és kipróbáltam már az alap Vistással is, az Asus sajátjával is, meg persze az ATI/AMD honlapjáról letöltöttel is. Kőkeményen kitart a hibás működés mellett
Meg aztán, nem történt semmi változás, ezért is mondtam, hogy abszolút ad hoc. -
Qru
MODERÁTOR
Asus jó táp, FSP vagy Chifi beles, most hirtelen nem emélkszen melyik de ratyi beles.
mod: djtoomi
Akkor ott vmi gebasz van, az én 2 éves 550W-os Chifim 2900PRO 256bit 780/2000 + light tuningal Q6600 (2,8GHz), 1 HDD + 2 ODD, 3db 12-es ház ventivel simán elszaladgált. 965-ös lapban, ami még többet is eszik mint mai lapok... -
Fr@ps
tag
értelek...
de a 450-es Chieftech-el van ez egy árban..sőt ez egy picivel drágább is..azért nem chieftech-em van mert akkor pont bnem volt raktáron és kellett már nagyon a gép....Picco de azért mondtam hogy nem akarom kihajtani a vga-t...(jó...
lehet megpróbálom..de nem valszinü...) csak játszogatok...közepes grafikán....
(de figyu...mondok valamit...egyik srácnak ugyan ilyen 450W-os ASUS tápja van....van mellettem egy 8800gt...és egy E6750-es proci....meg 2 giga ram...és megy ...jó egyszer kétszer nem indul mert egy "kicsit" sok cucc van benne de megy ....) akkor az enyémen is mennie kellene nem..?meg ahllottam egy olyan kütyüről --vga táp---
sztem azzal simán orvosolnám a problémát... -
Fr@ps
tag
óóóó..
.
de nem szereten az ilyet.....amikor akarok veni vmit..akkor mindeg beüt valami azt nem jó ez...nem ó az...most csináltam uj konfigot...már megin fejlesztemde tényleg nincs benne sok minden...egy iró+vinyó...ami egy ATA Seagate 160-as...c2d E2160....de a proc huzva lesz....
egyébként is nem vagyok olyan tuningfan aki mindent széthúz mert "max grafon akarom tolni a crysist..." csak azért venném meg mert dx 10-re váltanék
egy kis csével játszogatok...meg az nfs-ekkel..ennyi meg ha megtetszik valami akkor kipróbálom nem huzom hülyére a cuccokat.....
(szerintetek igy elég lesz a táp ??)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Ford topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Kis telefon hatalmas teleppel
- További aktív témák...
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Asrock Phantom Gaming OC - RX7900XT 20GB /Garanciális! - Újszerű/
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest