Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyikoláj
tag
válasz
msgt.fubar
üzenetére
Hát Gigabyte ga-ma770-ds3, AM2 5400+ EE (Brispane 65W), 2x1Gb DDR2 800Mhz, két vinyó. Ehhez kellene. Egy szimpla 400as Chieftec táppal karistolok.
Ennek fényében?
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
nyikoláj
üzenetére
A jó választás mibenéte attól függ hogy Te mit preferálsz jobban. A 2900 Pro nagyjából 10-15%-al gyorsabb alapjáraton, és úgy látszik jobban tuningolható mint a 3850, mivel simán viszi a 2900 XT órajeleit, sokszor pedig még többet is. Ezzel viszont együtt jár az hogy borzasztóan melegszik, és a gyári hűtése elég botrányos (nagy, nehéz, hangos, nem hűt túl jól).
Ezzel szemben a 3850 némileg visszafogott teljesítménnyel bír a 2900 Pro/XT-vel szemben, kevésbé húzható, viszont jóval kevesebb az áramfelvétele, és sokkal kevesebb hőt termel.
-
VIT
csendes tag
Sziasztok!' kérdés:mivel tudom állítani a ventri fordulatszámát?
A riva-ba csak auto vagy fix van ugyebár,az ati tools meg xar ehez a karihoz!
Mive felhúztam, így 80fok körül van játék közbe de a ventri meg baszik pörögni!
kössz előre is -
nyikoláj
tag
Hy!
Tudna vki segíteni melyik a jobb választás?
Sapphire Radeon HD2900 PRO 512 DDR3 dobozos 2 év gar: 35.900,-
vs
Club3D Radeon HD 3850 256 DDR3 dobozos 2 év gar: 37.900,-Köszi
-
Soak
veterán
válasz
msgt.fubar
üzenetére
Azért kapnak kevesebbet az amd procik mert gyengébbek... nincs mögötte semmi összeesküvés
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
laci666
üzenetére
De épp ezért mondom hogy irreális a dolog, mivel én full alapon kaptam 10 000 pontot, húzva pedig 12 500 pont. És nem hinném hogy _annyival_ lassabbak lennének az AMD procik

A 3DMark06 nem vga benchmark, hanem gamer benchmark, és bizony az Intel súlyos pénzeket fizetett hogy az ő procijaik több pontot kapjanak. 3DMark05-öt kell használni, az még vga benchmark volt a javából, és ott is kikapcsolni a cpu-tesztet.
-
laci666
senior tag
válasz
msgt.fubar
üzenetére
Oksa, bár lehet a winfost ujra rakom
Bár nekem ellég szimpi ez az eredmény a procit majd felküldöm 3300Mhz-re meg a kártyának is adok majd remélem akkor 9000 felett fogok kapni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
addig is pár képet feltolok:

ez milyen kapcsolo rajta

-
laci666
senior tag
Itt van az első 3DMark06 eredmény alapon volt minden a proci és a kártya is meg egy ellégé szétkurt winfossal azaz akarom mondani lassan 4, honapját taposó XP-vel

8053 pöty
SM2.0 Score :3323
HDR/SM3.0 Score :3842
CPU Score :2049 -
msgt.fubar
senior tag
válasz
A-l-i-e-N
üzenetére
Szia!
Ha tuningolva van a procid (és ahogy látom igen), akkor a biosban a PCI-E Freq-t fixáld 100 MHz-en! Mivel ha emeled az fsb-t, akkor automatice emeli a pci-e busz órajelét is, ami sokszor beteszi a kampót a vga-knak. Nekem is beletellt kis időbe mire rájöttem hogy ez okozza a dolgot
Amúgy ugyanolyan lapom, procim és tápom van, sőt a vga is majdnem ugyanaz, és nekem is ugyanilyen dolgok voltak. Mióta fixáltam a pci-e órajelet nincs ilyen gondom
Szóval nyugi, NEM TÁP PROBLÉMA 
-
laci666
senior tag
válasz
msgt.fubar
üzenetére
3DMark06 igy indísd el:
1: Keresd ezt meg: Windows/System32/Futuremark/MSC
2: Nevezd át ezt: Direcpll.dll, erre. Direccpll_.dllIgy mennie kell.
-
laci666
senior tag
válasz
msgt.fubar
üzenetére
Na szóval kell hozzá Rivatuner 2.06-os
A progit megnyítod és a Power user menüpontnál megkeresed a rivatuner\fan menüpontot, és az AutoFanSpeedControl után beírsz egy 3-at.
majd ezután ok és ujra elindítod a Rivát.Ezután a Main menűben a Low level system setting-be a venti szabályozást auton hagyod és lent a hőfok/százalékoknál a százalék értékekre katintasz és átirod őket majd ezután nyomsz egy savet és kipipálod a apply fan settings at windows startup-ot.És alkalmaz a végén.
A gép újra indítás után már szabályzott értékek lesznek.Wintöltésnél még hangos de amikor betöltödött elcsendesedik a kártya. -
Cölöp
tag
Na, elkészült a sufnihűtés a HR-03 R600 mellé a VRM sünire. (8cm GalcialTech SilentBreeze2)
Terheletlenül 10 fokot nyertem, így nem 60, hanem "csak" 50 fokos a VRM. 3D-s eredményt később írok.
[VRM hűtés]megj.: a GPU és környezete 2-3 fokkal emelkedett, mivel a VRM venti arra fújja a meleg levegőt
-
laci666
senior tag
válasz
laci666
üzenetére
Na csináltám egy saját venti profilt.

Megnéztem hogy 3D-ben hogy eszik,3DMark06-tal probálkoztam csak nemindult el gondolom valap patch kell hozzá majd megkeresem,de addig is COD4-et futattam és egy nagy meglepi volt 210-240W között evett ez még kevesebb mint amitt az 1900XT zabált az stabilan 230-240W-ott zabált.

-
vbbb
őstag
laci666:
alapállapotban és terhelten mennyit evett a pro?
-
laci666
senior tag
válasz
Gino20
üzenetére
Rivával is meglehet most probálkozom én is.
Ez olvastad -
laci666
senior tag
Na beüzemeltem a kártyát.
Az első lépésem hogy RivaTunerrel le vettem a ventitt 25% 2D-ben mert a catalyst telepítés után kurva hangos volt 31%-on.
A második lépésként megnéztem mennyivel zabál többet a konfigom a Proval mint az XT-vel még csak egyenlőre2D-ben na szóval az 1900XT-m 100-105W-ott evett a 2900Prom most 120-125W-on állt be.Majd 3D-ben is megnézem-de 2D-ben nem is olyan sok szerintem.460W-os High powerem van.
Majd késöbb jelenkezek a többivel. -
Gino20
őstag
Sziasztok! Megkérdezem mégegyszer hátha most segít valaki
Azt szeretném kérdezni, hogy mitől van az, hogyha rivatunert használok és leszabályozom a ventit 25%-ra (a hang miatt és persze csak2D-ben) akkor a gpu höm.-e nem megy tovább 58 fok-nál ami szerintem még bele fér de, hogyha ezt ati tool 2.06-al csinálom meg akkor egyből felmegy 60 fölé és visszaáll 31%-ra ??????. Azért próbáltam ati tool-al mert ott át lehet írni, hogy hány fok után menjen 31%-on amit már 63 fokra írtam és nem kell minden egyes inditásnál beállítgatni de valami nem stimmel. Futtat valami progit, tesztet vagy mit csinál?

-
Gabis
őstag
válasz
Silenzio
üzenetére
erre a válaszom csak annyi, hogy OK a kari 30e de egy normális táp mint pl. Chieftec ami talán jó ár/teljesítmény-el bír az ~11e Ft a 400-450W-os és még nem is Zalman, Fsp vagy Corsair-t mondtam mert azoknak van ám borsos áruk
szal a lényeg, hogy akkor már ~40e-nél tartok
a 3850-et pedig lehet olcsóbban is kapni
-
sinci
tag
Nem hiszem, hogy felrakható, ez alaplapra való.
Reszelni ott kell ahol találkozik a VRM hűtőborda a karival (a két végén), így jobban belesüllyedne a hőátadó gumiba a kis VRModulok, de azzal számolnod kell, hogy a hűtő garija így ugrik és nem biztos, hogy el tudod majd adni, úgyhogy gondold át mielőtt nekiállsz a dolognak. -
sinci
tag
-
Silenzio
addikt
Szevasz! Bocs, de nem tom megállni hogy ne reagáljak. Tegyük fel, hogy 2900 pro-t kapsz 30-ért. A 3850-ből mifelénk csak 256 megást kapsz 37-40-ért, amit a 2900 kb. földbe döngöl. Namármost: a tápom egy 450 w-os Mercury, kb. 5000 ft-ot kóstált, és tökéletesen viszi, tuninggal is, az eredeti biossal ugyanis csak 740 körülig stabil. Feljebb lehet gondok lennének. De ha nem bízol az olcsó tápokban -ami nem meglepő- 7000-ért veszel egy spec vga-tápot, pénzednél vagy, és lesz egy sokkal ütősebb kártyád. Nem látom be, miért nem lehet a táp-problémát megoldani.
-
Cölöp
tag
VRM-nek nem túl sok a 90 körüli hőmérséklet játék közben?
Terheletlenül a VRM 60 fokos, a GPU 40, a GPU környezete 35.
A gyári hűtő helyett HR-03 R600-am van azon egy 9cm-es hűtő, a házam Antec Plusview 1000 AMG 5 db rendszerhűtővel, tehát elég szellős (2 hátul, 2 elöl 1 oldalt).
Lehet, hogy nem illeszkedik rendesen a süni? -
lordEVO
tag
Ennyiért se érdekel senkit?
[link] -
laci666
senior tag
válasz
leviske
üzenetére
Na itt van előttem brutál egy nagy kártya, bár most az 1900XT mellé raktam nem is sokkal nagyobb.Ma már nem rakom be levezettem 500Km nincs kedvem szöszölni vele
hulla vagyok.Majd holnap csinálok képeket a proról az XT mellett,hogy mennyi a difi a kettő kőzőtt.Őrül a szívem 29K megért szerintem.
Remél a winem nem fog meg hűlyűlni majd az XT kiveszem drivert lepucolom 8.1-eset felteszem remélem nem lsz gond nincs kedven telepítéssel tökölni. -
A-l-i-e-N
aktív tag
Aham, huzott... csak minuszba
WINba 510-510en járatom(def 743-828), és ameddig jo a játékba addig igy is van...60fok körül mozog igy!!
Takaritva, hm....2hete kb..szerk: észrevettem, hogy az eszközkezelöben van egy kérdüjeles eszköz...: Audio device HD ausio bus! na az mi akar lennii??? realtek az fennvan, elöbb frissitettem, hibátlanul megy...
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Hali Srácok!!
Lenne egy kérdésem! Sapphire 2900XT 512Mb karim van, és olyat csinál h. megy a gép, jáccok, netezek semmi baja..egyszercsak fogja magát a monitor és kikapcsol, ill nem is kikapcsol hanem olyan mint mikor készenlétbe teszem a gépet.. villog a zöld led.. se kép se hang, pedig a gép megy... kikapcsolom a gépet, ujrainditom egyböl és jo!!!
Ez vga hiba lehet, volt már valakinél hasonlo probléma???
Elvigyem gariba??? Ott mit mondjak???
THX

-
spyler76
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.Most szeretnék venni egy HD 2900 pro 512mb 256bit kártyát.
ezen belül találtam két verziót.LITE és FULL.Mi a külömbség a kettö között?Árban jelentős.
Előre is köszi! -
Gino20
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy mitől van az, hogyha rivatunert használok és leszabályozom a ventit 25%-ra (a hang miatt és persze csak2D-ben) akkor a gpu höm.-e nem megy tovább 58 fok-nál ami szerintem még bele fér de, hogyha ezt ati tool 2.06-al csinálom meg akkor egyből felmegy 60 fölé és visszaáll 31%-ra ??????. Azért próbáltam ati tool-al mert ott át lehet írni, hogy hány fok után menjen 31%-on amit már 63 fokra írtam és nem kell minden egyes inditásnál beállítgatni de valami nem stimmel. Futtat valami progit, tesztet vagy mit csinál?

-
-
Daert
őstag
válasz
Armando_19
üzenetére
Rendben,értem.

-
Picco
addikt
a tap keves neki, a procin huzni kellene de sztem 2900pro best buy ha nem erdekel a fogyasztasa.
3850-hez is keves lenne a tapod ugy lehet....
teljesitmenben joval jobb+ ha meg huzod is(mindegyiket 2900xt orajelere lehet huzni de inkabb tovabb!)
az S1 rev2.-es a kartyadon? mert akkor az kellene nekem
-
Gabis
őstag
hello skacok
ne haragudjatokamiért esetleg olyan kérdést teszek fel ami már elhangzott
de napok óta csak fórumot olvasok és már kifolyik a szemem
szal van egy X1950GT + AC S1 rajta
nagyon húz a szívem egy HD3850 felé amikor megláttam egy árlistát amin 30e alatt volt egy 2900Pro mondom ejha a 2900XT-ről hallotam már gondoltam ez sem lehet rossz vétel
előszőr is egy X2 4200-es olyan 2600Mhz-en elég lenne e neki egy 350W-os Chieftec táppal
ill. teljesítményben mennyire tér el egy 3850 a 2900pro-tól
(esetleg valakinek nem kell egy 2 hónapos X1950GT minden tartozékkal garival
)
bocsi ez nem ide való
szal elkélne a tanács
-
Daert
őstag
Többen említették hogy kevés lenne rá a VF-900,és inkább AC S1-et használjak.
Pro-kontra? -
Daert
őstag
Hali!
Szerintetek elég a 2900 Pro-ra egy VF-900-as,ha veszek egy + VRM bordát hozzá?
Feltéve ha rámegy a VF-900. -
AMD_ok
őstag
válasz
msgt.fubar
üzenetére
Nem gáz, nyugodtan, próbáld ki, annyiért ajándék hűtés rá, én is azt fogok venni.
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
Armando_19
üzenetére
Most mondjam hogy évek óta nem fogtam fúrót a kezemben? Mondjuk az alapján amit leírtál tényleg nem tűnik nagy ördöngősségnek.
-
Armando_19
őstag
válasz
msgt.fubar
üzenetére
Nem vészes, kell egy 4-es vagy 6os
fémfúrószár, és kb 10mp az egész. Megméred hátulról, hogy hova kell esni a luknak rajta. Tényleg nevetségesen egyszerű, semmilyen skill nem kell hozzá. -
msgt.fubar
senior tag
válasz
Armando_19
üzenetére
Köszi, de a fúrkálást kihagynám, nem vagyok ahhoz én elég skilles.
-
X Factor
addikt
válasz
Armando_19
üzenetére
Akkor jól emlékeztem.
-
Armando_19
őstag
válasz
msgt.fubar
üzenetére
Rámegy! 1+ lukat kell fúrni a VRT hűtőbordába és annyi.
-
X Factor
addikt
válasz
msgt.fubar
üzenetére
Lehet h. kell egy picit fabrikálni, de anno itt a fórumban ugy olvastam h. igen, rámegy.
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
X Factor
üzenetére
Az Accelero S1 rámegy? Azért kérdem, mivel a gyártó honlapján nincs feltüntetve a kompatibilis karik között. Amúgy 5k-ért tényleg egy jó alternatíva lenne, köszi.
-
X Factor
addikt
válasz
msgt.fubar
üzenetére
Elég lenne ha rámenne...
AC S1 kb 5k ennél kompromiszum képesebb megoldás sajna nincs.
-
msgt.fubar
senior tag
Sziasztok!
Milyen hűtést javasoltok egy 2900 Pro-ra? Olvastam a Thermaltake HR03-ról, meg az AC Accelero S1-ről, de ezek túl nagy hűtések nekem (méretben és árban is). Szóval valami moderált méretű hűtést keresnék erre a fenevadra...
Egy VF700-as fullréz zalman már nem elég ennek a kártyának?
-
laci666
senior tag
Úgy néz ki kedden csatlakozom a klubhoz,kemény 29664FT -ba került
ilyen jó vételem még sose volt.lehet venni kellene mégegyett. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kornel213
tag
Sziasztok!
Szerintetek fel lehet tuningolni egy 2900Pro-nak az órajelét az XT alap órajeléhez mert az egyik ismerősöm mondta hogy fel lehet és kb ugyanott van a teljesítménye mint az XT-nek!!Vagy hülyeség az egész?? -
Picco
addikt
válasz
Armando_19
üzenetére
csere 1:1-be?
-
Bagira01
veterán
Itt a vége fuss el véle
Lehet a tápom szórakozik mert procin ha húzok akkor befagy a cucc 
-
Picco
addikt
válasz
Armando_19
üzenetére
miert valtasz 3850-re?

-
Armando_19
őstag
Hát kiléptem a klubból

Most 320GTS van ideiglenesen, de ha elmegy jöhet az 512-es 3850. -
Picco
addikt
válasz
banderasz77
üzenetére
a hr3 eleg draga vegulis....de kicsit sok erte....sot elegge.
-
lordEVO
tag
Hi
Nem érdekel valakit 60e-ért egy 2900XT kiskergaris hr-03-as hűtővel felszerelt kártya??Mióta megvan az xbox-om ott porosodik a polcon valaki elvihetné szegénykét

Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- AliExpress tapasztalatok
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Filmvilág
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

WINba 510-510en járatom(def 743-828), és ameddig jo a játékba addig igy is van...60fok körül mozog igy!!
de napok óta csak fórumot olvasok és már kifolyik a szemem

Lehet a tápom szórakozik mert procin ha húzok akkor befagy a cucc