Hirdetés
- iPhone topik
- Poco F7
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Visszahozhatja a hátlapi kijelzőt a Xiaomi 16 sorozat
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Előrendelhető a Meizu 22
Új hozzászólás Aktív témák
-
banderasz77
addikt
Szóval a Crysis is jobban hasít, átlag 48FPS. (ez plusz 30%
)A beállítások ismertek.
-
Speed®
titán
válasz
banderasz77 #11295 üzenetére
Ha figyelmesen olvasnál látnád, hogy elírtad a pontszámot, ezért poénkodtam
700 csak a bemelegítés, nyugodtan próbáld ki a 750et, egyszerűen a kevés fesz. vet véget a mókának, nem jellemző a hibázgatás. Ha a memók 2100on hibátlanok, esélyes, hogy Samsung ICk vannak rajta, a Quimondások elég hulladékok a tapasztalatok szerint..
[link] Ez a fajta jutott neked 47ért? Ha igen, akkor korrekt
szerk: nem ilyenAkkor még ez lehet. De ez nem fehér ventis
Kíváncsian várom a játékokban nyert tapasztalatodat miután kiélvezkeded magad DMarkban. Amúgy elég OFF a 88GT téma itt.
-
banderasz77
addikt
válasz
Speed® #11294 üzenetére
Ha figyelmesen olvasnál akkor láttad volna, hogy 3DMARK06 és most már 13197 pötty. 700/1750/1050-es beállításokkal. A hűtő nagy fekete borda+vrm borda nagy fehér ventivel a közepén. Igaz a fordulat fixen megy, de idle 44fok load 74 fok ezekkel az órajelekkel. Bár a hűtő csavarjain finoman húztam még egy kicsit. Ki tudja jelentett-e valamit.
-
Speed®
titán
válasz
Bagira01 #11292 üzenetére
Aki akart, az vett a kezdetekben is jó áron és a hazai 70ks korszakban is megvoltak a kiskapuk, gyártói garis példányokra ebayen és neweggen keresztül..nem egy ember szedte meg magát itt a PHn is ezzel..
A 2900Pro után elvoltam az 1950GTmmel, most döntöttem váltás mellett.
Igaz, ár/érték arányban bestbuy a 256os Pro, de inkább egy 3850/512t vennék, ha már Ati megoldás. Csak ne lenne olyan tuningos a Galaxy féle 88Meg jól cseng a konfigomban a neve, főleg ha beújítok végre egy Quadot is
banderasz77
"Nem ref. hűtős, hanem pöpec!" Gondolom a Rev2 a nagyobb ventit takarja
"Most 129825 pöttynél járok." 3DMark99' vagy AquaMark3 dob ennyit?
750 fölé 1.1Vos BIOSmoddal fogsz valszeg eljutni..memók Quimonda csodák -
Bagira01
veterán
válasz
Speed® #11291 üzenetére
Berobbant aztán hónapokig nem volt sehol csak ilyen 70k-ért meg elmebeteg árakon
(nekem is emiatt nem volt jó ideig vga-m mert a jó kis karikat adogattam el hogy majd jön a nagy 8800GT) Aztán meguntam és vettem ezt. Bőven elég mindenre és most hogy ez van nem is lenne szívem 30k-nál többet adni egy vga-ra
-
Speed®
titán
válasz
Bagira01 #11288 üzenetére
Lehet, hogy most 30k körül dobálgatják, de nem lehet elmenni amellett, hogy egy árban voltak mikor berobbant a 8800GT..nekem még szerencsém volt, 50ért el tudtam adni az 512bitesemet. Nem mondom, hogy rossz kari, mert nem az.
pl. lordEVO XTjét HR03mal aki megveszi 45ben, az qrva jól jár.
Én most 3850/512 és 8800GT közt agonizálok. Piros a vérem, de..banderasz77
Digital Vibrance? Valahol driveren belül, most meg nem mondom hol
Amúgy 47ért vetted a sima refhűtős Innot? 52ért van CMes Galaxy..
Procidat mennyire húzod? Kicsit gyenge az eredmény első látásra.
Itt vannak bőven 13k feletti eredmények, nem is szénnéhúzva. Toljadneki -
banderasz77
addikt
Tuninggal +10% órajelekkel 12757. pötty
A GPU 72 fognál nem ment fentebb.
Adok neki még egy kicsit. -
-
Speed®
titán
válasz
banderasz77 #11286 üzenetére
Nem egy kategória a két kari, ezt tapasztalni fogod játékokban is.
A kontraszt/szín problémát a Digital Vibrance funkcióval korrigáld. -
banderasz77
addikt
3DMARK alapon 11886 pötty.
A PRO szénné húzva ment 794/2200-on 11630-at.Viszont, bárki akarna meggyőzni sem hinnék neki (eddig sem), de az NVIDIA képe akkor is sokkal kontrasztszegényebb, és a színek is kicsit sápadtabbak.
-
Bagira01
veterán
És itt vagyok, tegnap csúnyán elaludtam de reggel pótoltam
GPU 3d-be 1,15v-t kap
-
banderasz77
addikt
Nah gyerekek, tegnap beszereztem egy 8800GT-t. Már a drivert telepítem, kíváncsi leszek, mit tud felhozni a jó kis PRO-m mellett. Ma tesztelgetem, majd megosztom a véleményemet veletek. Na ez lesz a hiteles összehasonlítás!!!
Lesz itt 3DMARK06, COD4, CRYSIS, GEARS OF WAR, MOH:AA, FEAR:EP.
Megnézem alapon mit tud, utána jöhet a tuning.
Elöljáróban annyit, hogy a Crysis 1680*1050-ben, noAA, noAF, very high patch (minden very high-on, kivéve a két árnyék opciót, ami medium) a PRO vitte 36FPS átlaggal a GPU tesztet. Ez azért jó alap lesz.És az alany: INNO3D 8800GT 512Mb rev. 2
mindkét kártyát a legújadd driverrel tesztelem -
Speed®
titán
válasz
Brumi˘ #11282 üzenetére
Mennyi feszt kapott a proci? Ott valami a tápnál nem smakkolt..
Nekem anno az 512bites 2900Prot 750/2000ren egy E6550@3.5GHz/1.3V/ és 2x1GB GSkill@1000MHz/2.1V/ társaságában a 400as Codegen Delux táp elbírta DMark alatt..kényszerű megoldásként, éppen akkor folyt a tápcserém (300Zen->400Liberty). A 400as Libertyvel még egy Q6600at is bepakoltam a gépbe, igaz, csak 3GHz/1.3Vig ment, mert a lap nem szerette igazán. De a lényeg, zokszó nélkül vitte, pedig a 2db 20Aes ágán az összterhelés papíron 30A lehet..
Fenntartom, valami nyűgje van az ASUSnak, amúgy bírnia kéne szvsz. -
Brumi˘
addikt
válasz
csusza` #11257 üzenetére
Épp most próbáltam egy asus 450W-os táppal a hd2900pro@xt-t és 740/900-on (bios defaulton) se bírja. 3dmark elindul és egyből restartol a gép. A konfig többi része: p5k, e6400@3,6ghz, 2×1gb crucial@1125mhz. Szal a 450-es asus felejtős hd2900prohoz, ellenben a 460-as zalmim simán bírja még 800/2200-on is.
-
sinci
tag
válasz
HolyFire #11280 üzenetére
akkor van még pár korpa a biosok között...
a VRM-re én is tervbe vettem egy kis átalakítást, meg fogom fúrni az S1-hez adott VRM hűtőbordát és dugok bele egy fékrendszerhez használatos rézcsövet és ráhúzuk jó pár kis alulemezkét, valahogy úgy fog kinézni mint a thermalright mosfet coolerja [link], hogy használ e valamit majd kiderül
-
HolyFire
aktív tag
válasz
msgt.fubar #11276 üzenetére
Nem tudom...tulapdonképpen most passzívan van a VRM....a gyári venti lósz@rt sem ér burkolat nélkül...nahh majd kitalálok valamit
De ami furcs....kipróbáltam két másik bios mod-ot is és eggyikkel sem volt jó...szétesett a kép, 3dmark-ba 1-2 fps-el ment a teszt és az egész kóceráj rakat fos volt....ez eggyik egy 0.80/1.15 voltos bios a másik meg egy 1.00/1.20 volt-os volt...
Visszatoltam rá a 1.05/1.20 as biost és semmi gond....most megy szépen.....nem értem
nahh mind1...meg nem sütöm a karit, azért akkora állat nem vagyok
-
HolyFire
aktív tag
Hát igen VRM ennél a karinál a gyenge pont....
nekem 1.20 volt-ot kap...810-en járatom akkor 60 fok körül van....860-870-en 75-80 körül...de a gpu-n víz van...memória meg VRM gyári piros lap+gyári venti....szal asszem valami hűtést kitalálok rá....vannak régi procihűtőim...pl p2-ről illeb b@szott nagy borda azt arról eső nekifutásnak faragok rá valamit... ha az nem jön be akkor rápróbálok valahogy szerkeszteni egy thermalright mosfet hűtőt...
Remélem találok valami értelmes és hatékony megoldást....azt majd közlöm
-
jano_77
nagyúr
válasz
meci23 #11261 üzenetére
Igazából Én egyszerűen csak frissíteni akarom a BIOSt, mert láttam - és le is tőltöttem már -, hogy jelentek már meg új verziók! Az enyém elég régi már!
Tehát Én nem mahinálni akarom, csupán frissíteni!?!
Egyszerűen az .iso filet kiírom CD-re és arról indítom el a gépet?!? -
sinci
tag
válasz
SystemRoot #11266 üzenetére
Ha már úgy is ott jártál Picco logoutjában gondolom ellátogattál arra az oldalra is ahol a moddolt biosok vannak, ott van megoldás.
-
meci23
csendes tag
-
meci23
csendes tag
válasz
SystemRoot #11266 üzenetére
Hogy érted azt, hogy átírni???
Atiflash-el ki tudod menteni az eredetit, majd hex editorral (vagy akármi mással) átállítod a kivant ertekeket, elmented egy uj .bin fajlba(hogy eredeti azert megmaradjon), majd atiflash-al betoltod! -
SystemRoot
őstag
Ez valaszóníűleg titeket is érdekelhet, aki moddolt biost használ az olvassa el, a tapasztalataim vannak benne, Picco kollega cikke ihlette, szal arra reagálok benne.
[link]Egyébként továbbra sem tud senki működő megoldást arra hogy hogyan tudom átírni a karim eredeti biosát?
-
laci666
senior tag
-
Speed®
titán
válasz
meci23 #11262 üzenetére
Elméletileg ha 2 külön ág jut a vidkariba, akkor eloszlik a felvétel is.
Meg van adva a tápon, hogy mennyi lehet az ágak össz terhelhetősége.
Abban biztos lehetsz, hogy nincs 4 18Aes ágad a valóságban (864W..).
A tápos topikban minden kérdésedre választ lelsz ha felvetődne valami. -
meci23
csendes tag
válasz
jano_77 #11259 üzenetére
A második linkről ha letöltöd a zip-et, abban leirja (angolul)!
Abban van egy Atiflash nevu program, ami DOS-bol fut!
En azt csináltam, hogy az XP-ben csináltam egy DOS startup disket,arra ramásoltam az atiflash programot (+moddolt biost ha már van), és ujrainditott gépnél a lemezről bootols (a tobbi le van irva a zipben)!
Udv. Zoli -
Speed®
titán
válasz
csusza` #11257 üzenetére
450->500 felesleges, semmivel sem erősebb szinte, felesleges macera.
Nemv a Wattokkal van baj, hanem az Amperekkel. Ha másik tápot akarsz, olyat vegyél, ami nem hugyozza össze magát, ha 12Von 20A felett kell leadnia.
Nyugodt lehetsz, bírja a 450es simán a tuningot ha nem szélsőségeskedsz.
Vidkari 800/2000, proci 3500, memók 1000. A táp elviszi, nem rajta fog múlni. -
meci23
csendes tag
-
Picco
addikt
hat nalam s1-el a vrm kurvara melegszik
1,15V-ot kap most de felek leolvad a vrm
90 fole es felmegy terheles alatt h a f@sz esne bele. -
msgt.fubar
senior tag
válasz
HolyFire #11252 üzenetére
Nekem ez van fenn: [Tiger83] [220,250 / 0,85V] [739,1035 / 1,10V]. Ezzel elmegy 770-780/2000-ig, szóval egy olyannal 850-et is mehet a GPU. Viszont vigyázz, mert 1,20V már elég soknak számít, szóval gyári hűtéssel ne nagyon erőltesd a dolgot. Accelero S1 rev2, Zalman VF1000, Thermalright HR03-R600 vagy egy jó vízhűtés legyen a társad a tuningban
-
HolyFire
aktív tag
válasz
msgt.fubar #11251 üzenetére
Kösszi
a Tiger83-al meddíg lehet húzni? Tudsz róla valamit? Nekem most ez van fent :[derschlambi] [std / 1,05V] [814,1080 / 1,20V]
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
HolyFire #11247 üzenetére
[Tiger83] [200,295 / 0,85V] [std / 1,20V] [DOWNLOAD]
[derschlambi] [std / std] [750,1024 / 1,20V] [DOWNLOAD]
[derschlambi] [std / 1,05V] [814,1080 / 1,20V] [DOWNLOAD]
[even.de] [std,std / std] [750,1000 / 1,20V] [DOWNLOAD]
segítség: [készítő] [2D órajel / magfeszültség] [3D órajel / magfeszültség]
-
HolyFire
aktív tag
Használ valaki tuningos bios mod-ot???....Ötlet illetve tanács kéne...
nekem most ollan van a karin ami 2d-be 1,05-ot 3d-be meg 1,20 voltot ad a karinak......Van valakinek valami tapasztalata más biosról..ami 2d-be kevesebb feszt ad a karinak? Mondjuk max 1 voltot, de inkább 0,95-0,90 környéke lenne a jó úgy hogy közbe a 3d-s 1,20 megmaradjon....
-
HolyFire
aktív tag
Szerintetek Thermalright HR-09U-t[link] rá lehet rakni HD2900 VMR-jeire??? Tudom hogy ez alaplapta való...de ki tudja...
-
laci666
senior tag
Milyenek a kingstonaid?
Nekem volt már OCZ,Geil és most Kingston mindegyik jó volt,de legjobb a Kingston igaz az árából lehetett volna venni 6GB kingmaxot,de azért a Kingston az Kingston.
1200Mhz-et 5-4-4-12-2T-be
Tervbe van véve hogy 2GB-al még kibővítem csak még mindig 30K felett van az ára így egy kicsit odébb van még a bővítés -
Picco
addikt
válasz
msgt.fubar #11227 üzenetére
a kingmaxok nem szeretik a visszaosztogatast
-
csusza`
senior tag
Hali!
Szóval van nekem ez a 2900pro@xt, de nagyon nagyon töröm a fejem egy tápcserén, mert a procimat is húzni szeretném, és nem akarom hogy elpukkanjon neadjisten' (450W ASUS). Egy 500W-os Chieftec már elég neki bőven?
-
laci666
senior tag
válasz
msgt.fubar #11225 üzenetére
Leirom hogy nálam hogy megy.
1.Elsőnek ujra raktam a winfost
2.driverek szépen fel(chipset.hang,proci)
3.dotnetfx.exe fel majd ezután felraktam a 7.12 catalistett
4.everest,rivatuner,Ai Booster fel,Nod32,Kerior,meg a többi program.ezek után restart.
5.ATIWinflash.exe fel új bios fel([Tiger83] [220,250 / 0,85V] [760,1060 / 1,10V] DOWNLOAD) restart
6.RivaTuner-be ventiszabályzást megcsinálni.újra indítani és kész is.
Igy most nincs hangja és keveset eszik a kártyám
Ez az úgy nincs hangaj nekem olyan hogy plexi házam van és a fejemtől 30cm-re van a vga meg a gép is,meg most per pill nincs fent az oldalplexi.Hát ennyi és nálam tökéletesen megy.(Volt nálam is netezés közben kék halál de a biosban megbaszogattam a ramokat és mostmár nincs.)
Szerintem te is a biosba állíts defaultra mindent hátha ott valami be kavar.
Megnéztem a konfigodat:ASUS P5KC || Intel C2D E6400 @ 3409 MHz || AC Freezer7 Pro || 2*1 GB DDR2 Kingmax || || Sapphire HD 2900Pro 512MB @ HD 2900XT || Samsung 320GB SATA || Optiarc AD-7170 || || ASUS TA-881 || Chieftec GPS-450W || Creative SB Live! 5.1 || Creative Inspire P380 2.1 ||
A lap az jó a Proci az nem
na jó csak vicceltem,egyedül a ram gyanus nekem.Milyen ramok ezek?És huzva van a géped és úgy produkálja ezeket
-
msgt.fubar
senior tag
Üdv srácok megint!
Segítsetek nekem légyszíves, mert lassan már az összes szál hajamat kitéptem... szóval az van hogy elég érdekes dolgokat művel a 2900Pro-m. Mondhatni anomáliákat, amik nap mint nap az őrületbe kergetnek.
Kezdődik ott a dolog hogy játszom, és néha megkergül a venti és magától elkezd 100%-on fújni ami rettentő idegesítő, mert ad1 allergiás vagyok rá ha hangos a gépem, ad2 csak újraindítással szűnik meg. Tehát onnantól fogva nem reagál a rivatuneres fan-szabályozásra sem.
Aztán folytatódik ott, hogy néha windowsban egyik pillanatról a másikra elmegy a kép. A monitorom átvált no signal-ba, és kész. De ezt olyankor mikor böngészek, filmet nézek vagy bármi más -vga számára nem megerőltető- dolgot csinálok. Újfent csak restart maradt mint lehetőség.
Az utolsó ilyen dolog az hogy néha mikor játékból kilépek akkor csontrafagy a rendszer, és egyszerűen nem értem miért. Ott is csak a resi segít természetesen.Windows reinstall megvolt 1 hete, a jelenség maradt. Driver cleanerrel lepucoltam mindent, újrahúztam a katalizátort, a jelenség maradt.
A tápom egy 450W-es csifi (nem is régi, decemberi vétel), nagyon nehezen tudom elhinni hogy ne lenne elég neki. Attól függetlenül hogy a gyártó 550W-osat ajánl... Szóval a kérdés: Volt-e valamelyikőtöknek ilyen problémája, és ha igen hogyan oldotta meg? Illetve mit javasoltok?
-
jano_77
nagyúr
Jó éjt mindenkinek!
-
laci666
senior tag
válasz
Dambudzo #11215 üzenetére
Nem nekem a tápomomon van egy lcd panel ami jelzi a fogyasztást.Csak leolvasom és kész
Majd a procit leveszem 2000Mhz-re és 0,99v adok neki és kiváncsi leszek hogy mennyit ehet akkor.
Mert most 83W eszik a gépem es ez kevesebb mint az 1900XT-mel
Pozítivan csalodtam a kártyában nagyon meg vagyok elégedve velefa@a kis kártya ez
-
Bagira01
veterán
Itt egy kis ízelítő
Mindez 1,1v-s gpu fesszel
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó ASRock AMD RX 6400
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- PowerColor RADEON RX 7900 XTX HellHound Spectral OC 24GB - Garancia
- EVGA 1080Ti SC2 11GB Ajándékokkal, Ingyenes szállítás!
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2116, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest