Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Apple Watch
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- iPhone topik
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnoldito
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy érdés hogy RivaTunerrel hogyan húztátok a ram sebeséget 800-nál fentebb mikor nem engedi a csúszka?A 2.06-s használom!
Köszi előre is! -
börik39
tag
Köszi a segítséget lehet hogy megoldodott a problémám mármint öngyógyítást hajtott végre mert már nem csinálja remélem megoldodott a problémám most másik dvi-be használom és mégegyszer köszönöm a segítséget!!!
-
börik39
tag
Nincs húzva a kártya a másik csatlakozóba is beledugtam de ugyanez a helyzet másik monitorral nem probáltam még ujratelepítettem de nem az a gond és fel is raktam a 8.2 de nem mindig csinálja ugyhogy nem tudom mi lehet de vistán meg nem csinálja.
-
börik39
tag
Helló megtudná mondani valaki hogy mitől van az hogy xp bootoláskor betölt a rendszer de nincs kép mármint feketén világít a monitor de nem mindig mármint inkább ritkán van de idegesítő ez csak azóta van mióta megvettem a hd2900promat a gépem msi k9n neo v3 4000x2-amd 2giga ddr2 kingmax memó 550watt chieftec táp meg 250 sata vinyó samsung VALAKI SEGÍTSEN KÖSZI ELŐRE IS!!!
-
eziskamu
addikt
válasz
jano_77 #11489 üzenetére
Hát ha az x1300-assal nincs hiba és a memtest86 standard tesztekkel lefut legalább 3-4 pass-t akkor nem valószínű hogy a gép lenne a gond. Amúgy Windows alatt még a prime95 program torture test részét is kipróbálhatod pár órácskát a cpu tesztelésére, valamint az atitool-al meg tesztelheted a videókártyát (Igaz az x1300 elméletileg hibátlan, de hátha a lap miatt hibázni fog). De ettől még lehet a hd 2900 is hibátlan, csak vagy nem szereti a lapodat (vagy el van öregedve az alaplap)
Most jut eszembe. Nekem 2600pro-m van, erre nem kell + tápcstlakozó, de gondolom a 2900pro-nak kell. Ugye a kiegészítő tápcsatlakozót rákötötted (ha kell neki) ?
-
jano_77
nagyúr
Akkor is le kell szednem az ATI Catalyst-ot, ha a VGA-val kompatibilis version van fent, mielőtt cserélném?!?
-
eziskamu
addikt
válasz
jano_77 #11487 üzenetére
Az nem gond, hogy a 800-as memósebességet nem támogatja, a memóid szépen meglesznek 667-en, és akár 533-on is
. A gigabyte g31-es meg tuti támogatja a 800mhz-s memót, szemeztem vele egy darabig.
A a p35-ös laphoz itt a cpu komp. lista:[link], de csak a rev2.1-es változathoz, de fent ott van a többi változathoz is link. -
jano_77
nagyúr
válasz
eziskamu #11482 üzenetére
A második alaplapnál a Gigabyte-nál nem írja, hogy a RAM-ot hány Mhz-ig kezeli, az elsőnél meg nem szerepel a 800 Mhz!
Ilyen RAM-jaim vannak!
Egyébként a Gigabyte P35-DS3 lap tényleg kezelné, tudna együtt működni a jelenlegi Intel P4 524-es procimmal?!? Mert akkor csak alaplap csere még nem lenne annyira földhöz vágós dolog!?!
Bár ma du, átjön egyik haver, elviszi a HD2900Pro-t és beteszi az Ő gépébe!
Kiderül, hogy a VGA-val van-e a bibi vagy vmi mással! -
jano_77
nagyúr
válasz
eziskamu #11481 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
Hol is kezdjem:
Nyílván nem az alaplapra értettem a 65-70K, hanem akkor már cserélni kellene procit is, hűtő, ház, egy másik winyó, mert akkor a mostani gépem megkapná a faterom!
Hogy Sis vagy nem Sis, foggalmam sincs, nem értek hozzá!
Viszont a Fujitsu-Siemens oldaláról szedtem le a drivereket, amiket kimondottan az Én Serial számú gépemhez ajánlott fel! Gondolom ezek megfelelőek!Az alaplapokat amiket eziskamu ajánlottál, meg fogom nézni! Köszi érte
-
Jang25
csendes tag
Persze mindig jelezné hogy ez lenne 1440x900 lenne a legjobb. Már újraraktam a vga drivert is de nem segített. egy 7600 gs volt előtte az alapból tudta ezt a felbontást.
-
Jang25
csendes tag
Üdv mindenkinek az oldalon. Új vagyok itt és tanácsra lenne szükségem. 2900 gt karim van és kerestem volna 1440x900-as felbontást de nem sikerült ezeddig.Ha van tippetek előre is köszi!
-
eziskamu
addikt
válasz
jano_77 #11474 üzenetére
Te figyi! Sis-es alaplapi drivereket raktál fel?
Mondjuk sokminden nincs a Sis oldalán csak ide/sata/audio/network
Amúgy meg 12 alat kapsz microatx-es asrock lapokat amik kezelik a mostani procidat is de még wolfdale-val is komaptibilisek,, és sima atx házba is beépíthaető, ja és inteles -
jano_77
nagyúr
Köszi ez megvan, de sajnos az angol tudásom nagyon gyér!
Egyébként a Fujitsu magyar oldalon hiába írom be a serialomat, nem is talál már ilyen terméket! Ennyit a magyar oldalak frissítéséről!
A .com os oldalon található legújabb BIOS drivert pedig már leszedtem és fel is tettem! -
jano_77
nagyúr
"SIS-t én semmi pénzért nem vettem volna, inkább megtoldottam volna 5-10k-val a keretet és vettem volna egy jobb lapot, de ez csak az én véleményem..."
Teljesen igazad van!
Csak 1,5 éve, mikor vettem, tulajdonképp kényszerből, akkor még nem igen olvasgattam utánna semminek, csak kellett egy gép! Nagyjából az adatok megfeleltek és megvettem!
De ez nem összeállított gép, hanem egy MM-es komplett konfig volt! Ergo nem igen tudtam variálni az összetevőket!
Most már ha vennék, ha mégis rákényszerülnék, Gigabyte P35- DS3-at vennék majd egy E2180-as procival -
jano_77
nagyúr
Nagyon köszönöm a segítségeket, tanácsokat! 7végén mindent megpróbálok!
Egyébként cseréltem korábban, nem sokkal, RAM-ot is és a VGA-val együtt a TÁPot!
BIOS-t frissítettem már, a 0803-as van fent, ennél a Fujitsu oldalán sincs újabb -
eziskamu
addikt
-
peron
tag
válasz
jano_77 #11464 üzenetére
Tuti, hogy nem hardveres a problémád. Sztem. De a következő beruházásod egy új deszka legyen, meg egy kétmagos szív.
Megnéztem a cuccaidat mennie kellene rendesen a kártyának. Én mindig annak a híve voltam, ha kajak részegységet cserélek Win reinstall. Sztem tedd meg ezt első lépésként. Ja ne is ezt, hanem nézd meg van e új biosod írd ide a szériaszámodat és szedd le az újat. Utána csinálj egy reinstallt simán mehet Vista ha van. Én is sokat szívtam az Ati driverekkel amikor a második 2900-est is betettem, az istennek nem akarta engedélyezni a rendszer a Crossfire-t. De nagy nehezen sikerült. Nekem is a lapom csinált furcsaságokat még a gyári Biossal amikor XP volt fenn, folyamatosan kifagyott a boot képernyőnél ahol megy a csík. Ilyen homályosan látszódott csak. Ahogy olvasgattam róla nem egyedi eset, minden P5K-s cuccnál előfordult. De azóta ezt is orvosolták. Azt, hogy csökkentett módban telepítesz valamit azt meg felejtsd el. -
sinci
tag
válasz
jano_77 #11464 üzenetére
Ilyen alaplapot amit írsz én nem látok asus oldalán, csak P5SD2-VM-et találtam, de nem is ez a lényeg...az irományból kiderül, hogy a winfost nem raktad újra még, tedd meg, talán megoldja gondot, és egy alaplapi biosfrissités sem árthat.
esetleg más alkatrészt cseréltél a vga-n kívül?SIS-t én semmi pénzért nem vettem volna, inkább megtoldottam volna 5-10k-val a keretet és vettem volna egy jobb lapot, de ez csak az én véleményem...
-
laci666
senior tag
Megkésve bár de törve nem
itt vannak a képek.
A 83W fogyasztásról,most hozták vissza a kamerát ezért késtem vele.plusz pár kép nagyban:
Nem tökéletesek a képek de csak ennyit tud a Panasonic NV-GS320-am
ui:És a proci alapon megy majd 0,99v-on(2000Mhz) megnézem mennyit eszik a rendszer,de van egy sejtésem hogy 70w körül ehet
-
jano_77
nagyúr
Sziasztok
Warbeast-hez hasonlóan Nekem is kezd megtelni a "hócipőm"!
Igaz még nem 1 hónapja, csak kb 1-1,5 hete szenvedek a HD2900Pro karimmal!
Mielőtt megvettem, utánna érdeklődtem itt több fórumon is, hogy kezeli-e majd az alaplapom rendesen! (alább látható a típusa)
Mivel többen azt mondták, hogy az előző kari is PCI-e volt(X1300), ezért ez is gond nélkül bele fog menni az alapba! Meg is vettem!
Ahogy kell, eltávolítottam az ATI Catalyst verzióját és az összes hozzá tartozó sallangot, drivert, mindent! Majd ezután áramtalanítottam és kicseréltem a karikat!
X1300 ---> HD2900Pro
TÁP-ot is cseréltem, mert ez ia tanács volt, hogy legalább 400-450 W kell a HD-nek!
Vettem a lenti 500W-ost és azt is kicseréltem!
Gép újra áram alá, miután mindent összedugtam ahogy kell!
Gép újra indít! El is indúlt, de winfos boot közben kifagy, megáll és semmit nem csinál!
Csak a bekapcsoló gomb hosszan nyomva tartásával tudom kikapcsolni!
Mikor újra bekapcs, persze előjön a Csökkentett mód-os tőrténet!
Csökkentett módot kiválasztva gép - winfos - elindul ( azt mondták ebből az derül ki, hogy hardveres problem nem lehet elvileg) éd az ATI új 8.2-es driverét is feltettem! (Bár nem tudom, hogy csökkentett módban fel tud-e rendesen települni)
Szal NAGYON örülnék ha tudna végre vki érdemben segíteni, hogy mi a f*sz lehet a bibi Nálam, Én cseszek el vmit, vagy mégis hardveres problem van?!?
Köszönöm előre is a gyors reagálásokat!
ui.: azért lenne jó ha gyorsan kapnék építő válaszokat, mert feleslegesen nem dobnék ki újra pénzt új lapra, procira, stb...
-
Daert
őstag
válasz
Warbeast #11462 üzenetére
Szia!
Ha úgy érzed mindent kipróbáltál,és a fenti leveledből nekem ez derül ki,akkor baromi egyszrű az egyenlet.
Küld vissza gariba a károlyt!!És ha lehet,akkor cseréltesd 2900 pro-ra vagy 3850-re,esetleg 9600GT-re.
A 2900 pro-val is jobban jársz,és nem is olyan sok a különbség anyagilag.
Ha haverod gépében is hibázik a kártya,akkor a 2900GT a rossz. -
Warbeast
tag
Hali mindenki!
Egy nagy kérdés:
adott egy sapphire 2900GT 256MB, mellette core2/x2, 2GB ram, asus/abit lapok, 400/420/460/500W tápok, vista, xp, ilyen driver, olyan driver...
Mindent kipróbáltunk az összes variációban, de a probléma továbbra is fennáll, mégpedig:
A kari hibázik, csíkoz, szemetel, villogtat, amit csak el tudtok képzelni,bár nem annyira durván, de baromi zavaróan.
Hja, meg a betűk alatt pirosat ad, meg a google betűk helyett is pirosat ad.....bár erről már hallottam. Hja, meg a gépek nem ismerik fel rendesen, atitool, rivatuner nem tud hozzászólni, szal babrálni sem lehet, 3dmark meg persze rendszeranalízisnél kiakad...:S
Megpróbáltunk mindent (ismétlem, mindent......órajel nem lett viszont baszogtatva, mert nem tudjuk mivel, BIOSt meg nem találtam hozzá), de megmondom őszintén, a tököm tele van már ezzel a fos kártyával..melegszik mint az állat, és lassú is.
Ha valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a baja, kérem szóljon, és privit szívesebben fogadok, mert már kétségbe vagyok esve emiatt...
2 lehetőség: szervíz, vagy valami el van szúrva, és nem vettük észre.
Köszi előre is!
Nagyon fontos lenne, mert nincs kedvem próbálgatni, ez megy egy hónapja lassan, és belefáradtam. -
jano_77
nagyúr
Üdv Mindenkinek
Nagyon gyors válasz és HELP kellene!!!
Cserélni akarom a VGA-t, hogyan kell helyesen eltávolítani az ATI drive-ot?!?
Jelenleg van fent a Program telepítéseknél:
ATI Software Uninstall Utility és ATI Display DriverMilyen sorrendben kell eltávolítani őket, hogy ne legyen gebasz és ne maradjon fent semmi szemét utánnuk?!?
Köszönöm a gyors válaszokat!
-
Daert
őstag
válasz
meci23 #11456 üzenetére
A kártyán valóban nincs integrált hancucc,de egy chip van az XT-n ami a hang vezérlésre szolgál,de sajnos nem tudok róla konkrétumot mondani.Ugyanezt a chip-et a Prok-ról lespórolták.
Berosálok....38%ventivel 55-57 C a GPU,ha bezárom az ATIToolst,ventifordulat marad akkor pedig 52C.Dögöljek meg ha értem!
-
meci23
csendes tag
válasz
eziskamu #11446 üzenetére
Ugy tudom nincs sajat hangkartyaja! En annak idején mikor a sajat 2900xt-met megvettem, ennek nagyon utananeztem, mivel hangkartyat is akartam venni (ha van rajta, akkor nem veszek kulon)!
Ugyhogy eredetileg is athidalo megoldast valasztottak ATI-éknál!
Ennek konnyu utanajarni: kiveszed (vagy letiltod) a hangkartyadat, majd ugy megnezed van-e hang a TV-n!
Udv. Zoli -
Daert
őstag
A pro-mat átpasztáztam a most megérkezett MX-2-vel.
1 C-al sem lett hűvösebb mint az előtte rajta lévő Titan ezüstös csodapaszta-val.
Csak fórumozok és most is 59C a GPU,pedig faszán feltettem a fűtőt.
Nem merek mostanában játszani sem,nehogy felforrjon a karesz.
Valahogy ugyanazon körülmények között többet vártam az MX-2-tőlLehet hogy márciustól benevezek egy AC Accelero Extrem-re,feltéve ha megkapom 8-9K-ért
-
jano_77
nagyúr
válasz
eziskamu #11447 üzenetére
Köszönöm a segítséget, mihelyt használható állapotban lesz a gépem, kipróbálom és beszámolok a fejleményekről!
Mindenesetre örülök a hírnek és az infónak!Írtam már, hogy mióta a VGAkat kicseréltem - X1300 --> HD2900Pro - azóta a gép nem nagyon akar bootolni rendesen!
, max csökkentett módban!?!
az lenne a kérdésem, mielőtt neki esek a wonfos újra rakásának, hogy egy korábbi jól működő állapot vissza állítása a biztonsági mentéssel, ill ponttal nem oldhatja meg a gondomat?!?
-
laci666
senior tag
Nem tudom tudja valaki 2900GT-ből nem lehet csinálni Prot bios moddal ,nem próbálkozott valaki ezzel?
Csak kíváncsiságból érd
-
XuChi
addikt
Ha valakinek kell eladó 2900GT katt
-
eziskamu
addikt
-
eziskamu
addikt
válasz
jano_77 #11443 üzenetére
Néztem a külföldi fórumokat, és azt írták, mennie kell a hangnak is (mégsem sima dvi az a dvi az Ati kártyákon). A vezérlő pult(control panel)/ Hang és zene (Sound and audio)/ 3. fül (hang vagy audió angolul audio). Itt ki lehet választani melyik legyen az aktuális hangkártya lejátszáshoz. Az ATI HD audio rear outputot kell kiválasztani. Hátha menni fog. Ugyanis a programok maguktól nem tudják kitalálni merre küldjék a hang infót. Amúgy egyes progikban is ki lehet választani (Winamp/Media player classic) melyik hangkártyára küldje a hangot.
-
jano_77
nagyúr
Egy LG 32"-os LCD TV-vel használva a gépet, milyen kártya lenne a legmegfelelőbb?!?
Engem is érdekelne ez a HDMI van hang-nincs hang dolog?!?
Tényleg nem visz át hangot?!? Az nagy szívás lenne! -
jano_77
nagyúr
válasz
HZSolti #11417 üzenetére
Köszi. De mit jelent ez a JUMPER dolog?!? BIOS reinstallt már csináltam!
A gép gyártói oldalán letőltöttem a legfrissebb BIOS-t az alaplapomhoz, azt az utasításnak megfelelően kiírtam egy CD-re és arról bootoltam!
Ferissítette is a BIOSt rendesen, de ez sem sokat segített!
Ez a JUMPER dolog nem tudom micsoda -
jano_77
nagyúr
Én arra lennék kíváncsi, hogy melyik Catalyst-al működik a legoptimálisabban a kártya?!?
Meg van a legújabb is, de hallottam olyan infót, hogy a 7.11-es volt az utolsó ami stabil volt és nem volt vele semmi gond, ill majd a 8.3-as lesz ilyen szintén, de az még nem jött ki!?! Ki mivel, melyikkel használja?!? -
-
Lt.Zsolt
csendes tag
Helló!
Most készülök ilyen kártyát venni, és gondoltam megkérdezem pár ember véleményét, h milyenArra lennék kíváncsi, h crysis, meg ehhez hasonló új játékok milyen teljesítménnyel futnak rajta?
-
simondr
senior tag
hmmm érdekes amit mondtok
biztos csak én szoktam ph tesztet olvasni de én ez alapján gondoltam ugy hogy bőven elég lesz a 350W os táp: [link]
ez a gép JOVAL nagyobb fogyaztásu mint az enyému.i.: azért remélem egy FSP táp csak akkor robban fel ha beletömök 6dl nitroglicerint
és felrázom
-
vbbb
őstag
-
Picco
addikt
válasz
simondr #11422 üzenetére
milyen geped van?
proci vagy valami huzva van?
tenyleg baromi bator vagy itt tobbek tapja is felrobbant mar, gondoltam szolok h ne ijedj meg annyiraitt van egy srac aki irta h berobbant neki a tap
-
XuChi
addikt
Sziasztko.
Nekem van egy Hd 2900gt Sapphire karim. És erre szeretnék Zalman VF-900Cu hűtőt rakni.
Ezt bátran rárakhatom nem lessz gondja??? Meghűti rendesen? A memóriákra nem kell hűtő süni?
-
ronTom
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A problémám a következő:a 2900 xt-re DVI-HDMI csatlakozón (a kártyával adták) es HDMI kábelen keresztül rákötök egy Philips LCD tv-t, hdmi bemeneten. Én úgy értettem hogy hangot is kéne továbbitson igy, nem csak képet, de meg se mukkan. Ugyanazon a HDMI bemeneten asztali DVD ad hangot a tv-re, audio bemeneten a tv kap hangot a gépről.
A kártya hibás vagy valamt állitani kell? Van valakinek tapasztalata?
Kösz. -
__Psion__
tag
válasz
simondr #11422 üzenetére
Erre tessék! ph-s rövid hír.
Azért elég bátor vagy, azzal 350 táppal. Egy dolog, h. elindul, és egy másik, h. "bírja".
De bízzunk a felül méretezett alkatrészekben! -
simondr
senior tag
tegnap érkezett meg a sapphire 2900pro 256bit kártyám
nagyon király a hütése kb 50%os ventifordulatig elviselhető,felette már nehezen
milyen hütö jo neki? s1-nél van vlmi olcsobb? s1el milyen höfokok vannak?
JA és 350W os táp ( FSP ) elég neki!!! gond nélkül viszi -
__Psion__
tag
Printed Circuit Board
Mert lassan hül vissza, legalábbis a RivaTuner szerint.
Illetve a RivaTuner és a GPU-Z.1.0.6 által kiolvasott értés között körülbelül 10°C különbség van. Gondolom ez utóbbi programmal lehet a gond.
De nem ez a kérdés... -
Picco
addikt
minek a sracnak a nyak homerseklete?
-
__Psion__
tag
Meg tudná valaki mondani nekem, hogy a PCB hőmérsékletét hol méri a kártya?
(a hardverre vagyok kíváncsi természetesen)
Sapphire 2900Pro 1GB GDDR4-es kártyáról van szó. -
Picco
addikt
nekem 22"os wide tftm van es pl most half life 2 ep1-et tolom es tokeletesen megy 1680bam AAval mindennel 60fps/limit-es/
nfsps is tokeletesen megy, crysis sem megy rosszul bar nem maxon term es AA nelkul.
ha jol megrangatod a kartyat akkor elvezhetoen mennek a jatekok.
20"wide-ot ne vagyel szvsz, kics.
19-20" 4:3 vagy 22"wide -
laci666
senior tag
Néztem én is 19" tft-ket de Wide TFT-k jobban bejönnek.Filmek is szebbek rajta meg a Gamek is jobban néznek ki rajta szerintem.
Nézegetem itt a PH-n a vga tesztekben a 2900XT-t és elég jol szerepelt ilyen felbontásokon úgy hogy még rajta volt az AA és az AF is.Úgy hogy szerintem nem lesz itt gond -
laci666
senior tag
-
vbbb
őstag
válasz
laci666 #11402 üzenetére
19" 1280*1024 szerintem ehhez még kiválló ez a kártya maxközeli állapotban...ha 22" tft-m lenne teszemazt (bár abból is inkább 4:3) nem ilyen karit vettem volna.
Igaz akkor konfig cserét is eszközölnék esetemben.
22" felett meg egyértelműen kétmagos karit vennék, pl.: 3870 X2 -
meci23
csendes tag
válasz
laci666 #11402 üzenetére
Attól függ mit akarsz játszani!
Az újabbakkal valoszinuleg meg fog gyulni a baja (mivel mostmár a Crysis grafikai leelőzése lesz a cél)!
Ha kalandjátékokat szereted, akkor még sok-sok évig jó lesz!
Kül. én jó öreg CRT-t használok (aminak a max felbontása 1280x1024@60Hz) -
laci666
senior tag
Szerintetek egy 20"wide TFT-t elbir a kártya játékokban nativ felbontásban (1680x1050)
Max beállítások mellet.Nem tom hogy ilyen felbontásnál kell használni élsímítást?
Ti milyen monitorral nyomjátok a gémeket?
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Renault, Dacia topik
- Autós kamerák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Apple Watch
- További aktív témák...
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2980
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest