- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cölöp
tag
Nah, teljesen kihalt ez a topic? Nincs már elő 2900 tulaj?
-
Cölöp
tag
Egyenlőre megmaradok a jó öreg 2900Pro -nál, majd ha kijön az 5850, akkor váltok.
Viszont hogy addig se fázzak, kicsit módosítottam a 2900 -as gyári BIOS-án:
- 2D: 220/250@0.90
- 3D: 750/870@1.10
De sajnos a 3D -s órajelen iszonyú forró volt 1 óra játék után a VRM, 118-120 fok körül járt.
Ezért fogtam magam, és belevágtam egy +1slot -os hűtő barkácsolásába. Plusz megfordítottam a HR-03 -at, most a VGA hátlapján van a borda.
A +1slot -os hűtő kellékei:
- pár építőelem egy régi fém-építőjátékból
- egy LAN kártya hátsó lapja
- 3 db AMD CPU cooler
- FBS ragasztó
- feszültség szabályzó potméter
Eredmény:
- nincs észrevehető hangosodás a plusz 3 venti miatt
- idle 2D -s hőmérséklet: GPU: 37 VRM: 45
- 3D -s hőmérséklet: GPU: 64 VRM: 98Megjegyzések:
- próbálkozam 0.85 -ös 2D-s feszültséggel is, de akkor már nem bírta a váltást a 2D és a 3D között, és mindig kifagyott.
- sajnos túl közel van a VGA ventije a CPU bordájához, talán később megpróbálom elfordítani a CPU bordát 90 fokkal. Csak akkor meg az lesz a bibi, hogy a két venti egymással szembe fog nézni, és mindegyik szívja majd a levegőt. És a végén vákum keletkezik a gépemben, megbomlik a téridő kontinuum, és a gépem egyszerűen eltűnik.
És itt van pár kép az eredményről: -
Cölöp
tag
Sziasztok!
Én is egy jó "öreg" HD2900Pro 256 bit @ XT tulaj vagyok.
Arra lennék kíváncsi, hogy érdemes-e lecserélni a karimat egy HD4770 -re?
Mennyi lehet most a 2900Pro @ XT reális piaci ára? Csak azért írom, hogy reális, mert ezzel a karival még az új gammák is jól futnak. A 3870 -t is elveri.
A HR-03 R600 hűtőért mennyit lehet kérni? Illetve rá lehet-e eszkábálni a 4770-re?Köszi!
-
Cölöp
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e lecserélni a HD2900Pro-t (XT órajel, 256 bit, HR-03 hűtés) egy HD3870-esre? Mennyit ér manapság a VGA-m (hűtővel, illetve hűtő nélkül)? Kb. 25e Ft lenne egy új 3870-es.
-
Cölöp
tag
asszem feladok egy hírdetést, hogy gyári 2900 turbinát vennék
-
Cölöp
tag
válasz
MPowerPH #13758 üzenetére
Valamennyire meg lehet hajlítani, nekem anno a Radeon 9800 Pro-n egy GlacialTech Northpole 1000 hűtő volt, annak is volt egy heatpipe-os nyúlványa, ami ütközött a kártya végén lévő kondikkal. Jobbat nem tudtam, elhajlítottam, és közben imádkoztam, olyan 15-20 fokot hajlítottam rajta kb.
-
Cölöp
tag
válasz
Ragadozó #13736 üzenetére
Hát igen, a GPU-val nincs is bajom, a brutál HR-03 végzi a dolgát rendesen.
Csak az a fránya VRM...
A korábban linkelt Enzotech MOS-C1 süniket megrendeltem a PC Gear-nél, 1-2 héten belül tudják hozni kb 2500 Ft-ért. Ha ezzel sem lesz jó, akkor felbiggyesztem majd az alaplapra őket, és keresek valakit, aki esztergál nekem egy bordát. -
Cölöp
tag
-
Cölöp
tag
Nem tudtok valakit, aki adott méretben tud esztergáltatni réz bordát a VRM-re? Megrajzolom, konvertálom CNC-be, megfizetem vazze, csak hűjjön mán'
-
Cölöp
tag
http://www.enzotechnology.com/mos-c1.htm
-
Cölöp
tag
kicsit keresgéltem, és talán ez mégjobb megoldás lenne a VRM-re:
Enzotech MOS-C1 -
Cölöp
tag
Na itt a nyár izzad az én kártyám is, VRM 95-97° körül mozog terhelve. HR-03 R600 van rajta, ezért a VRM-et csak egy kis süni hűti, amire egy külön 9 cm-es venti fújja a levegőt.
Kérdésem az lenne, hogy fel lehet-e valahogy eszkábálni egy HR-09-es mosfet hűtőt a VRM-sorra? Valószínűleg hatékonyabb lenne, mint a kis süni, nem? -
Cölöp
tag
Valaki homályosítson fel légyszi, hogy mi fán terem egy BIOS modding!
Azt szeretném, hogy a 256 Bit -es Pro-m 2D-ben nem zabáljon annyit, a 3D-t hagynám alapom, elég ez nekem.
-
Cölöp
tag
Nekem ~9000 pontot csinál a konfigom 3DMark2006-ban 7.7-es Catalyst-tal. A 8.1-essel, és az újabb Omegákkal a kék és piros szín felcserélődött text módban.
-
Cölöp
tag
Na, elkészült a sufnihűtés a HR-03 R600 mellé a VRM sünire. (8cm GalcialTech SilentBreeze2)
Terheletlenül 10 fokot nyertem, így nem 60, hanem "csak" 50 fokos a VRM. 3D-s eredményt később írok.
[VRM hűtés]megj.: a GPU és környezete 2-3 fokkal emelkedett, mivel a VRM venti arra fújja a meleg levegőt
-
Cölöp
tag
VRM-nek nem túl sok a 90 körüli hőmérséklet játék közben?
Terheletlenül a VRM 60 fokos, a GPU 40, a GPU környezete 35.
A gyári hűtő helyett HR-03 R600-am van azon egy 9cm-es hűtő, a házam Antec Plusview 1000 AMG 5 db rendszerhűtővel, tehát elég szellős (2 hátul, 2 elöl 1 oldalt).
Lehet, hogy nem illeszkedik rendesen a süni? -
Cölöp
tag
Na ki lett próbálva a plecsnis kártya, műxik rendesen, bár komolyabb tesztre nem volt idő.
Akkor nyugodtan várok az E8400-emre, már csak hetek kérdése... -
Cölöp
tag
hát, én cserekártyának kaptam, az 1950Pro AGP-m bedöglött. De a doboza nem volt bontott, én nyitottam ki először, legalábbis remélem. a PCI-lábakon sem látom, hogy korábban már volt gépben.
pff, mennyi problémám van?! először hogy 256bit, de piros hűtős és nem fekete, most meg ez! lehet mégis kamukártya. -
Cölöp
tag
válasz
banderasz77 #10651 üzenetére
Hát én is ezért parázok!
-
Cölöp
tag
válasz
banderasz77 #10649 üzenetére
Hát remélem is, hogy nem! Bagger...
Asszem nem várok a CPU-ra, és kipróbáltatom valakivel.
-
Cölöp
tag
még nem volt gépben a kari, holnap jön meg HR-03 R600, és gondoltam megszabadítom a gyári turbinától.
-
Cölöp
tag
aztaqrva
nyugtassatok meg, hogy a ti kártyátokon is van ilyen forranyag
[link] -
Cölöp
tag
Használ valaki HR-03 R600-as hűtőt a gyári turbina helyett 256 bites 2900Pro-n? A memó és VRM hűtését ilyenkor hogyan kell megoldani? A ragasztott bordák eltávolíthatók utólag?
-
Cölöp
tag
bárcsak már menne... E8400-ra várok, amíg nincs, addig nuku gép.
-
Cölöp
tag
Ja, és mégvalami feltűnt: a karin nem fekete a hűtő, hanem piros!!! pedig 256 bit-esnek vettem, a dobozára is az van írva. Ilyenkor mi van?
-
Cölöp
tag
Na megjött a 2900Pro-m. Örülök, mint állat, de csak 1 db tápcsati van rajta, egy 8pin-es. Viszont nekem csak 6 pin-es FSP BS 2 400W tápom van. Elég lesz az egy szál 6 pin a 8 pinre, vagy cseréljek tápot is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Magisk
- Autós topik
- Hálózati / IP kamera
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest