- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
konigjanos
senior tag
válasz
cappa72 #57561 üzenetére
innen van: http://blog.geekbuying.com/index.php/2013/08/15/cwm-recovery-mode-for-tronsmart-ts7-glacier-4g/#.UsgrkfvzKsA
A másik bajom: megnéztem egy tutorialt az sp flash tool-ról, de már ott elakad a dolog, hogy a win 7 a kikapcsolt, kivett aksis telefont rádugva nem látja az eszközkezelőben... -
whitedenim
csendes tag
válasz
cappa72 #57449 üzenetére
Nem azonosított eszköz.A telepítés sikeresen megtörtént.Ezt írja mikor a gépre kötöm a hangerő fel be nyomása közben,annyit még kiderítettem hogy a recoveryt kell felrakni egy scatter-el, lés akkor lesz ez a menü a telefonon hogy resetelni lehessen de úgy tűnik 64bit win 7 még mindig nem ismeri.Amig nem kommunikál a 2 gép mentést se tudok csinálni(flashtool-al).
-
whitedenim
csendes tag
válasz
cappa72 #57445 üzenetére
sajnos nem tudom pontosan mitől lett ilyen!úgy sejtem egy program feltelepítése után keletkezett,power+hang fel recovery-be belép, de csak a kis 3szög a felkiáltójellel a közepén jelenik meg utána bármilyen gomb lenyomásával se jut tovább,hogy kiírja a menü variációkat factory reset stb.Fizikai gombok pedig csak a hangerő fel le és power,a home az érintő felület,így csak kevés kombináció van,próbáltam úgy is mint pl a nokia lumiáknál van hogy egyenként használom a gombokat a felkiáltó jel után,de semmi.Pedig egy próbát megérne resetelni lehet helyre állna,mint a legtöbb telefonnál hasonló szituban.x920e.
-
whitedenim
csendes tag
válasz
cappa72 #57387 üzenetére
x920e (clon) nem lehet ezt valahogy rá venni egy resetre???mint a normális telefonokat!!már minden combot próbáltam!? rom cserét nem merem meg próbálni hátha tégla lesz,bár most is csak nehezéknek jó.motorola defy,nokia lumia, és még több márkán már cseréltem romot és a reset se volt gond,de ez a típus kiborító.
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
cappa72 #57233 üzenetére
"Ld. G3S (t)
A Jiayu.ES-nek sem sikerült, csak "batman recovery"-t csinálni hozzá."Szerintem a jiayu.es csapat sokkal restebb --vagy a recovery-k dolgához sokkal kevésbbé van komolyan vehető , bizonyított affinitása mint ...ööö..Neked.
Egyébként G3S és G3T-hez meglévő jó TWRP nem "batman", abból ki lehet lesni mi a fortély?
-
vaki
aktív tag
válasz
cappa72 #57224 üzenetére
Igen az nekem is feltűnt, hogy a kínai telóknál a kijelző méret és a beltartalom arányban van egymással
Amiket eddig néztem azok valóban inkább 4"-osak.Konkrétilag Lenovo A376 vagy A390, Mysaga C1, ZTE V889. Apropó, tudja valaki, mi a különbség a V889S és a V889M közt?
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
cappa72 #57113 üzenetére
A G4 szerintem sokkal minosegibb darabb!!
Pl a fekete g4 hatlapja ilyen selymes, mig a g3nak bena muanyag.
A meretbeli difi par mm csak!
En ugy vagyok vele, h akinek fussa, az vegye a G4et, szvsz sokkal szebb, kenyelesebb mint a g3n/s/t!
De a felarat racioanlisan gondolkodva nem biztos h megeri...
A G4 nem tud OTG-t egyebkent!!
-
-
-
petya0426
tag
válasz
cappa72 #56414 üzenetére
A "No command." felírat kb. fél percig volt utána magától újraindult normálisan a telefon.. Most töltőn van azóta.. Viszont kb. egy napja folyamatosan azt adja ki , hogy a " A(z) Naptár alkalmazás sajnos leállt" . Lehet ennek vmi köze hozzá? És mit tudok csinálni ezzel az appal , mivel gyári ?
-
-
rushmoon
csendes tag
válasz
cappa72 #55782 üzenetére
Ha valaki az említett két öt colos között gondolkodna, mint én is tettem pár napja, némi info:
- Az atab5quad-ot a tecsót leszámítva mindenhol 512mb rammal hirdetik, ez elírás lehet. Az eladók is biztosra mondták az egy gb-t, sajnos nem ellenőriztem amikor a kezembe került.. A Vertis-01 1gb.
- Az atab kijelzője közepes minőségű tft (vagy a világ legrosszabb betekintési szögű ips-e, mert az említett áruház szerint az, ugye..), 800x480-as felbontással, a vertis egész "jóképű" ips (960x540)
- Kézbefogva is a vertis tűnt minőségibb darabnak, szóval én azt választottam. Eddig nagyon nem bántam meg.Mindezt azért írtam csak le, mert a fent említett részletek nem derülnek ki, az atab "lefelejtette" ezeket a dobozròl.. És talán nem sokan taperolták meg mind2 telót.
- Szerk.: az akksikat ki is hagytam, 1600 vs 2100mAh, szintén a vertis javára.
-
atv72
tag
válasz
cappa72 #55661 üzenetére
KTU, Cappa köszönöm! A témaösszefoglaló most, néhány óra olvasás után már makes sense. Egy kérdés, ami nem világos: miről tudom meg, hogy a recovery megfelelő-e? Vagy ez mindig jó és mindig eljutok a lementés, törlés, flashelésig? (Jut eszembe, ha backupot csinálok, azt is az sd-re teszi?)
-
Rapaz
csendes tag
válasz
cappa72 #55221 üzenetére
Igazad lett,lefuttattam a javasolt rootoló szkriptet és leszedte a nem frissíthető SuperSU-t valamint a többi Superusert is és most egyedül a Superuser(kínai) van rajta:
A /system/app mappában néztem korábban itt 3db volt.Viszont akkor most nem nagyon értem hogy elvileg egy pár superuser/superSU-nak kellene lenni normálisan? vagy egyedül ennek a kínainak?
Viszont már nem írja ki a TB a root hibátde az avast mobile security-t nem szereti. Ha fel van telepítve akkor a TB a system backupnal egyszerüen elkezdi a mentést majd kilép-(eddig az volt h root leállt-) és az alkalmazások tárhely használatának áttekintése közben szintén kilépett.Leszedtem és így már rendesen működik a TB.
A CWM-vel csináltam mentést de a .tar fájlok 0-ak lettek nem tudom miért:
-
gipsztigris
addikt
válasz
cappa72 #55298 üzenetére
A jelzett helyen az ára 204USD+27% ÁFA+postai kezelési ktg.= cca.56707 Ft. ------->NO support, Erősen korlátozott garancia.
Extreme Digitalnál 59.900.-Ft hazai garanciával és korrekt supporttal.Lehet választani!
-
GJ70
tag
válasz
cappa72 #55246 üzenetére
Akkor ez hogy legyen - mindegy, hogy win7 vagy xp?
A telefon emmire nem reagál,nincs bekapcs semmi.
Akku bele, eszközt mtk vcom usb driverrel felismeri valamelyik com portar beteszi, eddig ok, telefon lehúz, majd restar kell nem kell?
Ezután semmi eszközkezelő, csak indítom a flahtoolt, betallózom a megfelelő scatter fájlt, nyokok egy downloadot, majd ekkor dugom a telefon aksi nélkül fel ?
Mert ekkor az mtk vcom driver jön be, de avval meg nem kommuikál a flash.
Illetve ha ekkor dugom, csak az eszközkezelőben nem kell ezt a kisjelölöm a rendszernek megfelelő usb2se xp drivert, eddig mindenhol ezt irogatták. -
GJ70
tag
válasz
cappa72 #55239 üzenetére
Az elsőt nem, a másodikat letöltöttem ,illetve más official romot a zp980-hoz, de mint említettem, a preloader driver nem akar felmenni, sárga felkiáltójel az eszközkezelőben, így a flashtoolban nem ismeri fel az eszközt, mtk usb drivert hozza be, de azzal meg az emlitett hiba kódok jelennek meg.
A preloadert az össze fellelhető módon próbáltam xp és win7 alatt is rögzíteni nem megy,hiba kód 10. aztán ennyi.
Ha ez legalább felmenne, már bentebb lennék, mert gyanítom ha ez nincs, akkor a fslahtool sem fogja látni és flash sem lesz.
Ha erre nincs okosság......hát.Ja és normál (nem "B") verzió a telefon, annak megfelelő rom volt csak leszedve,próbálva.
-
Rapaz
csendes tag
válasz
cappa72 #55210 üzenetére
Igen rootolt de a SuperSU-ba mikor belépek azt írja h frissitsem a binárist de nem lehet és a titanium backup sem működik rendesen mert ezt írja ki:
" A BusyBox müködik, de a “su” paranccsal nem sikerült root jogot szerezni. Valami probléma van az“su” binárissal és/vagy a “Superuser” alkalmazással.Próbálja meg üjra rootolni a készüléket (esetleg más modszerrel/eszkozzel) vagy ellenörizze a ROM készItöjével."+ a TB system appok mentésénél 2X kiírta h a ROOT app leállt leokéztam és ment tovább de gondolom ez nem normális.
És amikor egy app root jogot kér mindig a teljesen kínai Root appal adok neki jogot nem a SuperSu val.
Ebből gondolom hogy valami nincs rendben rajta mert ahogy olvastam az Su val kéne adnom a root jogokat nem? -
válasz
cappa72 #55165 üzenetére
Annyi volt már a félremagyarázás, hogy véletlenül sem akarom, hogy megint elinduljon egy ilyen "őrület", a kicsi "is" szócska pedig félelmetesen rövid.
De igaz, nem mondtad, hogy csak azon megy, csak a "kivéve a Vodafone-t" dolgot olyan könnyen félrecsavarhatják, meg akarom előzni. Nem a te hibád, csak már látom lelki szemeim előtt az újabb lavinát. -
Vikusz77
tag
válasz
cappa72 #55051 üzenetére
Egyelőre ebből nem sokat értek, de magyar nyelv az mindenképp kéne.
[link]
Itt venném, ha jól értem a leírást, akkor van benne magyar nyelv. Vagy csak ha kérem, akkor tesznek bele?[link]
Itt írják egyértelműen, hogy "multi language" , meg itt adnak valami tokot, meg kijelzővédőt, viszont egy ezressel drágább.
Gondolom fólia nem ártana a kijelzőre, lehet, hogy inkább itt kéne vennem? -
ÁrPi2
senior tag
válasz
cappa72 #54950 üzenetére
"A kijelzés arra vonatkozik, hogy épp milyen hálózat érhető el."
Ezt én is így tartom teljesen logikusnak , 889 -ben így is van tán( főleg ha te is alkottad a romot
)
Az én g3t-men lévő 3.11.29-es miui-ban (meg asszem korábbi más romokban is
)
viszont akkor jelenik meg a G,az E, a H vagy H+ jelzés a térerőjelzés mellett HA a legördülő kapcsolóknál,
vagy settings alatt bekapcsolom az adatforgalmat. Addig csak natur térerőpálcikák vannak és semmit sem sejthetek van e például hsdpa lefedettség perpillanat.Tud erre valaki javítgatást?
-
vadkörte
addikt
válasz
cappa72 #54929 üzenetére
"Szuletesnap0ztunk picit..."
Picit mi?
Másnapocska, aznapocska? -
rep3at
őstag
-
kgymac
őstag
válasz
cappa72 #54906 üzenetére
És a link, amit kapott (Cappa72 #53194-os postja) segíthetett volna a probléma megoldásában, ha figyelmesen olvassák ("...aztán ez volt a baja [link]" win7 driver gondok, winxp-vel ment fel végül, 4032 hiba nélkül)
szerk:
@hzx0: csak hát nincs mentése a saját romjáról (Cappa72 MtkDroidTools leírása alapján sem) -
GJ70
tag
válasz
cappa72 #54900 üzenetére
A needrom oldaláról töltöttem le olyat is ami sd-ről telepszik - fel is ment próba képpen 2 verzió is, de nem nagyon tetszett.
Illetve olyat is letöltöttem, amit flashtoolal lehet telepiteni,az előbbieket akartam volna lecserélni, de ez meg már nem ment fel a leírt probléma miatt.
Az érdekes az, hogy samsungjaim voltak előtte, ott is csreberéltem sd-ről meg odinnal romokat, ne, volt probléma, sőt még elcseszett félretelepített, romot is sikerült helyrerakni.
Itt meg megállt a tudomány. -
Rapaz
csendes tag
válasz
cappa72 #54583 üzenetére
Hello megnéztem a leírást és lenne pár kérdés.Leírom hogy akkor én hogy gondolom a blogod alapján:
( Huawei G610 MTK6589)
1.Indítom a MTKdroidtools 2.4.8b-t
2.Rádugom a telót a gépre bekapcsolt állapotban usb debuggal
3.Rányomok a ROOT-ra, 2X ujraindul, nem nyúlok hozza
4.ROM mentést felajánl ---> nem
5.Superuser,Root explorer telepítés --->yes
6.Aztán lementem a rendszert --->(Bizt.mentés) rányomok, megvárom
7.Ha minden kész rányomok a Rebootra-vagy ez már nem kell?
8, Programot bezárom, lecsatlom a telót a gépről?
És itt a 6. pontnál ez a mentés nem ugyanaz lesz mint amit előzőleg írtam h küldött nekem a minideal fájlokat(+a flashtoolt)? ezeket:
Vagy ez mi lenne pontosan?Gyári ROM root nélkül?
Ja és a jelenlegi appokkal (ROOT és SU ) csinálnom kell valamit vagy igy maradjon ahogy most éppen van?: -
Rapaz
csendes tag
válasz
cappa72 #54579 üzenetére
ööö ezek most még nekem nem sok mindent mondanak
honnan kell letölteni és mit kell csinalni?
Viszont kaptam minitől vagyis letöltöttem tőlük olyat h:
1.Flashtool_v3.1324.0.177 Fix _preload és
2.G610S_G610_U00_B138_Lang-fix mappákat hogy flasheljem a telefont mert nem indult el a play-market és ők ezt javasolták rá de sikerült azt megoldanom így nem csinaltam ezzel semmit. Ezzel nem lehet helyrehozni?
Egyébként még van rajta garancia csak inkabb nem küldeném vissza ha megleeht oldani. -
-
arfer
senior tag
válasz
cappa72 #54564 üzenetére
XDA developer-en érdemes keresni, vannak kész progik: csak odaadom az eredeti recovery-t, megadok egy két adatot (pl. a képernyő felbontása), és kiadja a kész TWRP-t vagy CWM-et. MTK6577-en tuti működik, a többin nem tudom, biztos van speciálisan más procira fordított verzió is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest