-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kgymac
őstag
A képen "Android KitKat 4.4", majd a speciben:
Android oS 4.2.1 jean beanCPU:
MTK6589 quad-cores 1.7ghzDisplay:
show on mobile 1920*1080 real 1280*720Azt hiszem, ez elég infót ad a NEM megvételhez. Én biztosan nem dobnám ki a pénzem ilyenre, mert 6577 lesz 256 rammal, esetleg rosszabb
szerk: ráadásul csak 1 sim-es ...
-
-
kgymac
őstag
válasz
overland #88180 üzenetére
Hosszan tapi a bemásolt file-on. Menüből tulajdonságok, majd tapi az 'rwx'-re (jobb oldalt az ablakban). Írd be a számmezőbe, hogy 644 majd alkalmaz. Mindkettő file esetében kell (ha volt odex). Utána újraindítás - és ha jól állítottad be a jogokat - meg fog jelenni a "menüben" /appdrawer/.
-
kgymac
őstag
válasz
overland #88177 üzenetére
Igen, átmásolod. Ha van, az odex-et is. A jogokat is be kell állítani (mit a többi apk-nál), majd újraindít. Utána csak el kell indítanod... Ha mégsem az/nem tetszik, ki kell törölni (előtte beállítások/alkalmazások/minden/ <megkeresed az app nevét a listán>/alapértelmezések törlése.
Arra vigyázz, hogy ne írd felül az eredetileg ott lévő launcher-t. -
kgymac
őstag
válasz
overland #88169 üzenetére
system.ext4.tar, total commanderrel ki tudod belőle venni: system/app/launcher*.apk és ha van, ugyanazon a néven launcher*.odex (Nálam ThLW8-on Launcher2.apk és Launcher2.odex néven volt)
Bemásolod a telefonon ugyanarra az útra, beállítod a jogokat, majd újraindítás után megjelenik az appok között... -
kgymac
őstag
válasz
overland #85766 üzenetére
Igen, Motorola T305:
Nem egyértelmű, hogy mit akarsz kérdezni, de talán...
hívásfogadás: hívó gomb
elutasítás: hangerő (+ vagy -)hívásindítás:
hívó gomb egyszer: hangtárcsázás ("Beszéljen..."), nálam tiltott az .apk-ja, mert mindig téved a felismerésnélA Siemensemé jobb volt (eltárolt hangmintákkal működött)
hívó gomb kétszer: utolsó szám hívása (bejövő/kimenő/sms mindegy, az utolsó listaelemet a hívás/üzenet naplóból)szerk: én egy kártyával használom, de Anyám kettővel. Fogadni lehet mindkettő sim-ről. Tárcsázni csak képernyőről a gagyi hangfelismerő apk miatt (a magyar nyelvhez net is kell, angolhoz nem).
-
kgymac
őstag
válasz
Blizzardking #81891 üzenetére
Volt az már [korábban] is, de nem segített. XDA-s módi (hw-audio-bt-param12 állítás)+FD off+mtkbt.apk (1.06 update zipből, aminek a scriptje a /system helyett /protect_s-et formáz
) csere minimalizálta, ami ugyan elég ritkán, de néha eldobja a sim-et.
-
-
kgymac
őstag
válasz
drewcsalad #77062 üzenetére
mtkdroidtools mentés (is) javasolt, lásd cappa72 blogjában.
-
kgymac
őstag
válasz
drewcsalad #77058 üzenetére
Akkor csak a vol+ (vagy -) volt beragadva.
-
kgymac
őstag
válasz
drewcsalad #77054 üzenetére
Először is sokat olvasni. Amit írsz, abból cwm vagy mtkdroidtools mentésre tippelek.
A kínaszoft eltávolító letöröl egy scriptet is (/system/recovery-from-boot.p), ami visszaflasheli a gyári reco-t boot közben (ha éppen nem az lenne fenn). Vagy be van ragadva a vol + vay - gomb (de ez csak bekapcsolás után működik csak).@sony: majdnem. Biztosan agyári reco indul. Láttam eleget ot995-ön
Ha volt flashelve cwm (vagy más reco), az a következő boot közben eltűnik a kínaszoft eltávolító nélkül. -
kgymac
őstag
válasz
drewcsalad #77051 üzenetére
Recovery (gyári, e3). Nem reboot reco-t nyomsz véletlenül ? (Kínaszoft eltávolítás megvolt ?)
-
kgymac
őstag
Még egyet is értenék, ha nem előtte történt volna az infószerzés. De ha a trénél veszem, akkor is utánaolvasok (rossz tré ügyfél vagyok :-) : kevés beszéd, sok net {3g képek nélkül+ sok wifi}, hűséget nem írok alá 13e "kedvezményért"). A belakás nem volt 1 óra a w8-on. App-okat telepíteni meg hazai vásárlású mobilra is kell, a Mo-i gari miatt pedig szvsz jóval többet is kell utánaolvasni, menteni, stb.(root-olt használathoz). Mindez személyes véleményem, nem tükrözi a többség álláspontját :-)
-
kgymac
őstag
Csak sajna a /data/app-ba települ. Ha van telepített cwm a telcsin, már el is felejtheted, hogy valaha védett bármit is.
Sajna, más, hasonló csodák is csak a pénzbeszedéssel foglalkoznak (pl. kasp3rsky). Ha legalább a /system/app-ba települnének... (bár cwm-mel vagy új rom telepítéssel továbbra is levakarható, de talán bonyolultabb, mint egy factory reset).
Talán a gugli eszközkezelő a legjobb, amíg az imei-t nem cseréli valaki.philips: tavaly vették meg a saeco-t. Én jura-t használok
-
kgymac
őstag
válasz
sbe561 #76565 üzenetére
A csengőhang vesztés a kevés memória miatt van. El tudod kerülni, ha a /system/media/audio/ringtones alá másolod be a csengőhangokat (pl tc, root explorerrel).
@csibor: ha volt alca 995-öd, tapasztalhattad, mit jelent használhatóságban az 512mb. Bár a 4.2 alatt már majdnem elég, de inkább 1gb. Két éve az alcán csak 4-6mb-ot evett a play, most nálam a w8-on 42-64mb között foglal a memóriából. A jövőben csak nőni fog...
-
kgymac
őstag
válasz
aytukabozs #76173 üzenetére
Kicsit előnyben vagy, mert telefonról kicsit nehéz smiley-kat betenni (de nem lehetetlen), így a korábbi posztomból a vigyori
lemaradt. Több jó leírás is van (pl. sp flash), de általában több cikk/blog/telcsi topicjában van szétszórva, sokat kell olvasni hozzá
-
kgymac
őstag
válasz
aytukabozs #76152 üzenetére
Nem kéne elüldözni ezért. Végre szakmai jellegű hozzászólás (bocsi, a writeonly ellenére) és nem mellik okostelefont válasszam ill. honnét/hogy/mennyi fa (mert ugye ezeknek is van topicja, bár az elsőből ált. kinézik az mtk-s telcsiket) post.
-
kgymac
őstag
válasz
gipsztigris #74996 üzenetére
hazai alca szerviz: root vagy nem gyári rom/recovery = garanciavesztés
@wwenigma: miből gondolod, hogy kiadják a jó mtk-s forrást? Úgy emlékszem, ot995-re sem publikálták a javított ics forrást (+ face tiltás volt a hazai reakció...)
-
kgymac
őstag
válasz
gipsztigris #74079 üzenetére
A fólájukkal nem is lenne gond. De csomagolhatnának jobban is, mert most van kb 16 db fóliám w8-ra + 4 db w100-ra, ami selejt a postai bélyegzők miatt. A kis kínaiak legalább bubis borítékot + kartont használtak, nem csak szabvány német borítékot nylon zacsival... Főleg, ha reges postát is fizetek.
-
kgymac
őstag
válasz
b0bcat #71766 üzenetére
Igen, Anyámnál. Csak a kijelző eszik sokat, legalábbis engem zavar a százalékos esés, w100 és w8 sem csinálta.
A "lemerülős" töltéstől félek csak, mert Anyám nem telcsi guru és az aksi ki/be nem igazán az asztala. De még nincs 1 hónapja nála, ráadásul Ő simekkel használja (nálam teszt idején nem volt benne sim). Kb. 100km-re lakik tőlem, tré-hez szokott járni sim/aksi ügyben, egy N70-et már elintéztek a trénél (már 3-4 éves volt, a sim érintkezői bánták), így van miért aggódnomszerk: w100s-en a gugli helymeghatározás ki van kapcsolva (gsm és wifi)
-
kgymac
őstag
válasz
b0bcat #71734 üzenetére
Szia,
thl w100s (v3, minideal, mt6582) esetén is a gsm volt a fő fogyasztó, szintén simek nélkül. Egy későbbi rom update-ban bízom, hogy megoldja az ilyen merülést. Most a kijelző a legnagyobb energia fogyasztó , kb. 4-5 percenkét esik 1 %-ot. A korábbi w100-hoz képest fényes a kijelzője, alig lehet csökkenteni. GB-szal 7%-olyan, mint a másik minimális fényerő mellett. GB-ban (3.x előtti verzió) az automata fényerő szinteket nem lehetett beállítani, újabbal még nem próbáltam. Jelenleg Anyám használja, csak telefonálásra, így nem zavaró a merülése, 2 simmel már nem a gsm rész a fő fogyasztó.
w100 fórumon többen is panaszkodtak aksi szint mérési bibik miatt, nálam 1 hónapos teszt alatt egyszer éjszakai töltés után teljesen lemerültnek mutatta magát, csak aksi ki/be segített (100%-nak mutatta utána, a normál reboot vagy ki/be kapcsolás lemerültnek).
Marad a várakozás a rom frissítésre... -
kgymac
őstag
válasz
csampei #70108 üzenetére
Ennyire biztos nem gyors. Paypalt megvárják, vásárlást követő munkanapon adták fel nekem.Vasárnap éjjeli vásárlás, kedden élő dhl tr, szerdán késő éjszaka mo-n, csütörtök vám (2x sikeres vám sms dhl-től
), péntek délelőtti szállítás (márciusi rendelés). Fa volt, de akkor már szinte mindenen volt. Nem kiemelt üf, kb 600$ vásárlással.
A többiektől bocs az offért, de a "milyen telefont vegyek" kérdések mellett talán elfér.
-
kgymac
őstag
válasz
csampei #70106 üzenetére
Mini március első hetében szállított dhl-lel, aksival jött (thl w100). Most is kiválasztható a dhl (16usd).
Banggood áprilisban is (hdmi stick+powerbank, sajna kábelek nélkül, de legalább megjött).szerk: mini eddig mindent úgy küldött, ahogy rendeltem. Úgy emlékszem, neked hagyott le egy 5-10usd-s tokot az eto, majd 30usd-t kért a plusz postázásért
-
kgymac
őstag
válasz
Crytek #69230 üzenetére
Úgy emlékszem, nem Te vagy az első, aki dispute-ra csomagszámot kap tőlük. Én ezért is kerülöm hangyáékat. A másik ok, hogy szerintük a thl w3 és a w8 azonos képernyő méretű, így a "w8 gyári" fólia megegyezik a w3-éval
. Örülnöd kéne, ha tényleg az jön majd, amit rendeltél...
szerk: sajna az előző szerk ideje lejárt közben...
-
kgymac
őstag
válasz
sbwolf #69233 üzenetére
Mert már van tré-s előfizetésem (100% lebeszélhetőség, de most sem tudom elhasználni. A net lehetne nagyobb kicsit, de a következő csomag (500gb nettel) még a jelenlegi és a +1GB-s kiegészítő csomagnál is többe lenne). Plusz a nyári időszak közeledtével pedig jön a korlátlan, 32kbites trémobil internet korszaka (Nagyfaluban nem gond, ott van 3g, de Bp-től délre, 20 km-rel [Szigetszentmárton] elég ritkán van 3G jelzés a státusz sorban
). Voda nem játszik. Pannon sem kell, olyanom volt, de alig lehetett őket levakarni (mindent megtettek, hogy ne tudjam felmondani a netet, amikor már nem kellett. Sem név, sem igazolvány szám szerint nem találtak a "rendszerben". A sim kártya számát (+ a telefonszámot, amire az elfogyott a keret sms-eket küldték volna) meg én nem tudtam, mert otthon volt a routerre dugva az usb-s stickben (tartalék net volt, ha netán a tré adsl [majd optikai upgrade] bedöglene, ami évente 1-2 alkalommal azért előfordul). Talán inkább egy Inviteles adsl kéne, telefonnal 3,2e körül van, (1 év hűséggel; iptv-vel talán 5-től indul, de alig fél évet vagyok csak ott, április-október, hétvégénként, így az sem igazán éri meg). Bocsi, ha hosszú volt. Addig meg marad az any@zás a
telefonmaffiaszolgáltatók ajánlatai miatt... -
kgymac
őstag
válasz
Crytek #69155 üzenetére
Ez egy forgalombővítő opció, mint ahogy írva is vagyon trééknél.
Tisztelt Ügyfelünk! Adatforgalma elérte a csomagjàban foglalt mennyiséget. Le/feltöltési sebessége a következö 28.-i fordulònapig legfeljebb 32 kbps. A NetPlusz L megrendelésével havi 1290 Ft-ért +1GB adatot adunk, ehhez küldje SMS-ben a +NETPLUSZL kòdot a 1430-ra. Tovàbbi feltételek: 1430. Telekom
-
kgymac
őstag
válasz
Mobildeck #68998 üzenetére
banggood kicsit lassabb volt (10). 4 nap volt, mire feladták, de írták is, hogy nincs raktáron (3 napra vállalták). + még lufthyék is sztrájkoltak (powerbank+wifi displ hdmi stick, húsvéti ajándék). Vám gyors volt, mo-ra érkezés (vasárnap 22:30) utáni napon megkaptam. Áfa = 0 volt (3-4e helyett)
-
kgymac
őstag
válasz
margithid #68318 üzenetére
MIUI passz, nekem nem tetszik a felülete.
W8/1GB/4GB-m van (HD-s, a fullHD-ről lebeszéltem magam), nem nagyon akadozik, pedig fel van díszítve a karácsonyfa rendesen. BT-n szokott előfordulni, hogy 3-4 nap erős használat (zenehallgatás, időben sok net [opera classic], esetleg mx playeres filmnézés, naná hogy kínai filmeket, lehetőleg eredeti hanggal BT-n, felirattal
után a poweramp fél-egy mp-re ki-kihagy. Mem takarítás (MemoryCleanUp, W100-ból átmentve, de a gravitybox-é is jó) után általában megjavul, de ha nem, reboot után mindig.
Az xposed fw telepítése után mintha egy kicsit lassult volna, de még mindig majdnem olyan gyors, mint újonnan. Csak a gravitybox-ot használom vele, pár extra funkciót: lock képernyőn a home kapcsolgatja a zseblámpát, power menü eltüntetése lock képernyőn, az egyébként hiányzó TTS menü pótlása (svox+mariska, nekem még olasz1ben is elég hangos 300%-ra állítva), valamint a hiányzó sim2 üzenet eltüntetése (csak 1 sim-mel használom jelenleg1 sim-es telcsi teszt alapján nem tetszett, zopo c2 vagy thl w8 volt a befutó, az első mtk-s telefon az alca918d [a lányomé volt 6 évesen, csak játszott meg néha felhívta a rokonait: mama1&2, anya] után, de eléggé pozitív volt, hogy merjek rendelni egy ThL-t. Gari miatt engem itt meg szoktak kövezni: mo-i gari beázásra, törésre általában nem jó, akkor meg nem mindegy, hogy kínai a gari is ? Az ára fele/harmada egy hasonló képességű, de új telcsinek. Használt nálam nem játszik, a kinőtt/levetett ruhákat már a szocban is utáltam...)
-
kgymac
őstag
válasz
TransAm88 #68299 üzenetére
Elvileg, de ez már Keeperv85 és Cappa72 területe. Én máig betartottam az 1.0 szabályt: preloader elöl pipa ki.
A klónokkal kapcsolatos első lépést tudom ajánlani: be kéne lőni először a típusát valahogy, utána lehet/érdemes romot keresni. Egy preloader/uboot csere után akár el sem fog indulni és marad a testpont keresés, esetleg az xda-n ajánlott füles csatin usb-s betámadás (de hogy működjön, a tényleg hozzávaló rommal már rendelkezned kell). Sajna, ez nem fog igazán segíteni a megoldásban... -
kgymac
őstag
válasz
margithid #68265 üzenetére
Nem mondanám. A ThL W8 7-8. rom frissítésnél tart, 4.1-től indult, most 4.2. Volt egy hibás is közte, kicsit szines lett a kép, amit fényképezett. 1-2 hónapon belül javult, én tavaly júliusban vettem, azon már javítva volt.
A TCL (=alcatel, mert megvették kilóra a franciáktól a márkanevet) is alapvetően jó hw-ből építkezett, de pl. az alca ot-995-nél sokáig csak ígérték az ics-t. Amikor elkészült (kiad/visszavon/újra kiad úgy egy évvel később, pedig a jó hw és ár mellett az ígért ics is szempont volt vásárlásnál), fw frissítés is történt (pl. máshová csatolták fel az sd-t, de nem változtattak a partíciók kiosztásán, így most állandó helyhiány van a /system-ben [pedig csak össze kéne vonni a custpack-kal]. JB [4.1, PB-vel] éppen elférne, ha kiadnák, de az erősen lerontaná a jelenleg futó "új" modellek esélyeit). Az fw frissítés hazavágta a kamerát, elmosott képeket készít, míg GB-vel egész jó volt. Ha vissza akar térni az ember GB-re, megteheti, de vagy lemond az sd-ről [ha belepiszkálsz az fw-be, be sem fog bootolni, a kínai mtk-s telcsik ehhez képest akár a halálból is visszahozhatóak], vagy alaplapcsere GB-s fw-re. Aki firtatja az ics javítást, simán letiltják face-en, ehhez képest némelyik kínai gyár komoly supporttal bír.
Samuék is javítani fogják az S3 KK-t (idővel, de nem követem), mert komoly presztízsvesztés lenne egy alcához hasonló reakció.
GPS-re szoktak panaszkodni főleg mtk-nál, bár nálam három "hibás" thl is van, mert mindben elfogadható a gps. Nem probléma, ha nem fog glonass-t, de a szobában, 4m-re az ablaktól is lát 4-5 holdat, míg az alca 995 az agyon dicsért qualcomm-mal nullát. Elveszti a jelet ? T620 és x960BT is néha, olasz1gyel is.
3G-ben is jobb, Szigetszentmártonban az alca csak edge-t lát beltérben, ki kell menni a házból 3g-hez. W8 a szobában is 3G-n megy. Kicsit ciki Bp-től 20 km-re (trémobil). Kamera olyan, amilyen. Ne várj ultrazoomos Canon/<<kedvenc gyártó helye>> minőséget. Vaku nálam elmegy, de van jobb telefonba építve (nem kicsit drágábbért).
Van egy fájó hiba, BT füles+3G együtt néha hibát okoz és kivágja a telcsi alkalmazást, általában ha éppen tárcsázol vagy hívnak. Az apk újratöltésénél megáll pin kérésnél, ha be van kapcsolva (kellemetlen, ha csak fél nap múlva veszed észre, mert nem vagy elérhető). Nem egyedi hiba, több mtk6589-es telcsinél előfordult már. Van egy leírás az xda-ról, ami sokaknál megszüntette a hibát, nálam és 1-2 (w8) fórumtársnál nem.
Egyéb hátrány a házilag cserélhető egyedi azonosítók, könnyű rom csere (ez egyben előny is, ha éppen nem lopták el a telcsit, de ez általában droid betegség. Biztonság = 0), a 64GB-s vagy nagyobb micro sdxc kártyák kezelésének hiány (bár a 8magosok már általában kezelik), NFC dettó. Kijelző általában könnyebben törik (korábbi, max 3"-os mobilokhoz képest. Én egyszer komolyabban elejtettem a W8-at, el is tört. De javítható, ha ki tudod várni az alkatrészt. És olcsón, ha találsz szerelőt. Én a PH alca fórumán találtam).
(Bocsi, ha hosszú volt)#68266) hungobungo : a Próféta szóljon belőled, ThL-ék biztos ki fogják adni, ha elérhető lesz 6589-re. TCL-ben nem vagyok biztos, ott már számít az üzleti stratégia is.
-
kgymac
őstag
válasz
gipsztigris #68217 üzenetére
Kösz, közben már megtaláltam.
-
kgymac
őstag
válasz
aytukabozs #68205 üzenetére
Pont ez a bajom. Persze, lehet, hogy gugliék "csak" átszervezték az információkat...
szerk: előkerült, a dashboard-on, az eszközök alatt ott van, de csak telefononként 1 imei-vel (ideje lenne már gugliéknak 2 simesre bővíteni az api-t). További probléma, hogy a rom függően 2 telefonként megjelent telcsi, amiben eddig még nem járt sim (mert csak 3-4 napja telepítettem /CM11/), imei nélkül jelenik meg.
-
kgymac
őstag
válasz
gipsztigris #68203 üzenetére
Szia,
Úgy emlékszem, korábban Te adtál linket gugli eszközkezelőhöz, ahol látszottak a telefonokhoz rendelt imei-k. Sajna, nem találom, pedig biztos elmentettem. Most az eszközkezelőbe belépve nem nagyon találok imei-s információt (sajna, úgy emlékszem, hogy dual-os telcsi esetén is csak 1 imei volt a listán, ráadásul rom fő verziónként (JB,JB2) külön telefonnak látszott, azonos imei-vel). Nincs kéznél véletlenül ? Fórum keresőben sem találtam meg (w8, w100 és ebben a topicban kerestem, de úgy látszik, rossz kulcsszóval...)
-
kgymac
őstag
Sajnos ennyire érteni fognak hozzá, ha nem ad-hoc próbálkozók. A gravitybox is csak kb. 4 másodpercig fogja feltartani (3mp, amíg rájön, hogy hiába nyomja a power-t a lock screenen), aztán már hámozza is ki az aksit.
A reset nem fogja kiütni a védelmet, de egy kis időt fog nyerni, hogy addig se szóljon, amíg letépi a hátlapot..
Ha hozzáfér a reco-hoz, már el is lehet felejteni a védelmet. Egy wipe data, cache, dalvik cache után csak akkor marad meg, ha a /system-be vagy az abból nyíló könyvtárba lett telepítve (bár a nyáron sokan panaszkodtak, hogy sikertelen volt a root, mert tele volt a /system, így erre kicsi esély van. Kaspersky és a Cerberus is /data-ba települ). Azt meg egy új rom feltolásával megoldja. Talán lassít egy kicsit, ha PMT-s scattere van a telcsinek, mert nem fog bármit feltenni az spft, de hamar fog találni hozzá valamit a needrom-on.
Sajna a gugli eszközkezelője sem fog sokat érni. Max ha törölni akarod a /data-t vagy az sd-t (ehhez azért valamilyen kapcsolódás kell (sim/wifi), lehetőleg a próbálkozások előtt). Nekem úgy tűnik, az adattörlés fontosabb volt, mint az, hogy ne érje meg elcsaklizni a telefont. Hová is lett a régi telcsik sim kezelése ? A droid pin2-ről, telefonkódról nem is hallott, egy sim telefonhoz kapcsolásáról már ne is beszéljünk... -
kgymac
őstag
válasz
csokaadam0 #67680 üzenetére
Tőlem a wayteq szerviz 3e-t kért a régi fw visszarakásáért. Már nem volt garis, örültem, hogy ilyen olcsón megúsztam (36e volt a navim). A garanciális szerviznél (garlevél) érdeklődnék a fizetős javítás lehetősége után. Talán nagyobb eséllyel válaszolnak, mint a "gyártó".
Alca995 esetén csak alaplapcsere jöhetett volna szóba, mert nem lehet visszatérni korábbi fw-re (sem telemax, sem otthon).
Esetleg még lehet futni egy kört otthon lcd driver cserélgetésével, hátha segít. A romban több driver is lehet, ezt lehet állítani. Itt a fórumon írta valaki a módszert (talán cappa72? bocsi, ha nem). -
kgymac
őstag
válasz
aytukabozs #67669 üzenetére
Sikertelen frissítésre senki sem vállal garanciát, általában kizáró tényező. Persze, lehet pörögni. Alca 995 ics frissítése sem volt tökéletes, de kevés embernek cseréltek miatta telefont. Kamera elQrva, rom azóta sincs javítva. Root azonnali garivesztés. Tiltakozók/pörgő userek letiltva FB-n.
Myaudio még válaszra sem méltatott, pedig eddig minden kínai hamar adott infót vásárlás előtt... Gari meg a hibás frissítés miatt kizárható. -
kgymac
őstag
válasz
bigbuda #65187 üzenetére
Cappa72 blogját ajánlom olvasgatásra. Többféle mentési módszert is leír.
szerk: Megelőztek. Annyit még hozzátennék, aki romot akar cserélni, előbb olvasgassa el többször is a leírásokat és csak akkor álljon neki, ha már érti is az ott leírtakat. Nem árt pontosan követni a leírásokat, mert a fórumban bőven van olyan eset, amikor egy "sikeres" rom égetés után kér segítséget a tulaj, mert tölt be a droid, a mentését (már ha van és nem a needrom-ról szerzi be) sem tudja visszatenni.
-
kgymac
őstag
válasz
gipsztigris #65164 üzenetére
És egy wayteq (vagy bármi más autós) navit is szívesebben tapaszt az ember a szélvédőre. Naviban szvsz veri a legtöbb telefont és jobban bírja az esést is, ha úgy 1-3 évente 1x leesik.
-
kgymac
őstag
Sziasztok,
Nem szándékom újraindítani a vitát az mtk soc-ok + kiegészítő chipek gps képességeiről, de megosztanám a napokban tapasztalt furcsaságokat. Néha szoktam csak frissíteni az epo infókat (thl w8, w100 és újabban egy w100s-en is, navira kocsiban egy wayteq x960bt-t használok), általában, csak ha eszembe jut, úgy 2-3 havonta. A tegnap esti (22h után) frissítés (csak kb. 8-10-re jött le) belépve a ygps-be egyetlen holdat sem látott (olasz1 és gps test+ sem), a meglepő inkább az volt, hogy pirosan sem. Sajna ezt csak azután ellenőriztem, hogy mindhárom készüléken letöltöttem az epo-t, a gps teszten mindhárom elbukott (csak a w100s látott 1 db holdat). Ma reggel többször megismételve az epo frissítést, majd az összefoglalóban leírtak szerint is elvégezve a beállítást, a w8-on helyreállt minden, OK. A w100 (pár perccel később, több sikertelen frissítés után is) még a tegnap esti tüneteket produkálja: nincs az ygps satellite lapján egyetlen piros műhold sem. A hw hibát kizárnám, mert az epo frissítés előtt mindegyik telefonon működött (olasz1). Tapasztalt esetleg valaki hasonlót ? -
kgymac
őstag
válasz
hungobungo #64286 üzenetére
THL W8 1G/4G-hez vettem ebay-ről 2 db-ot, olcsón, hibásat (digitizer megy, kapacitív gombok nem). Szerencsémre az eladó újraküldte (valamit sejthetett is, mert nem kérte vissza a hibásakat), mindkettő jó. A paneleken lévő típus/széria számok mind az 5 digitizer esetén eltér, egyiken sem azonos. A fórumtársunk, aki kicserélte, szakadásokat látott mikroszkóppal a hibás paneleken, a kapacitív gombok körüli vezetősávokban.
-
kgymac
őstag
válasz
blaca83 #61107 üzenetére
Esetleg szóba jöhet még a 997d helyett az alca 993d ill. 992d is. De support ugyanaz (elvileg a 992d a jobb mint a 993d, auchan-ban láttam 45 körül, de a thl w8-óta nem izgatott fel igazán. A 3 féle alca specijét nézd meg (mobilról vagyok), nem igazán vagyok benne naprakész:-) A lányomnak is inkább thl w100-at vettem, az alca helyett. Nem bántam meg. )
-
kgymac
őstag
válasz
blaca83 #61093 üzenetére
Az alcára kicsit lightos gyári support várható.
Ha a root-nak nyoma marad, azonnali gari vesztés, kevés gyári frissítés (van közte olyan, ami jelentős hibát okozott. pl. 995 ics fényképezőgép gagyi a gb-hez képest. Javítás máig nincs:-( ), face user tiltása a hibás fw javítást ill. a droidnál kötelező forrás kiadást firtató kérdésekre (ot995 alapján). -
kgymac
őstag
Bocs, nem pont Neked menne, de:
És akkor - talán közkívánatra :
1)
Olyat ne kérdezzetek, ami az [Összefoglalóban] vagy a [1. hozzászólásban] van.
2)
Luke! Ismerd meg a keresőt...(gyorskeresés itt szövegdoboz, a facebook ikontól jobbra)
3)
[Melyik okostelefont vegyem?] -
kgymac
őstag
válasz
KurtCobain #59813 üzenetére
És telefontól linkelni ? Az sem egy kattintás. De telefon esetére le van írva a bűvszó, amit az ebay keresőjébe kell írni... A kijelölés és megnyitás új ablakban pl. telefonon is működik... Bár jóval kényelmesebb kattintgatni.
De inkább hagyjuk abba az offolást, különben is van olyan topic, ho' mellik ókostelefonyt válaszszam. Direkt írtam gáz helyesírással, link nélkül
-
kgymac
őstag
válasz
fateless #59794 üzenetére
, mióta a topicot olvasom, legalább 20-an kérdezték. A tmallbox féle karácsonyi akciónál is csak a banner volt elszúrva: Justin gyerek egy 'r' betűvel gépelte el a 'fee DHL'-t. Persze a végén, fizetéskor ott volt az ára, de biztos volt, aki nem vette észre és fizette paypallal
-
kgymac
őstag
válasz
cocus007 #59659 üzenetére
Keress rá itt a fórumon az "invalid imei"-re és megtudod a lehetséges okokat és a helyreállítását is...
szerk: + a "bolondoztam" by Cappa72
szerk2: Benézhettem, bocsi. A gugli fióknál ? Az én W8-asomnál a gugli csak 1 IMEI-t mutat, pedig mindkét slotban járt sim kártya (bár ugyanaz).
-
kgymac
őstag
Csak újabb van a play-en :-), de 995-ön a gyári rom csak akkuidőben jobb, mint a bagyusz féle cm. + A szabad memórián a hdmi is ront kb. 20 mb-ot.
Otthon pc/tab, melóhelyre jelenleg még telefont beengednek, laptop/tab tiltott.:-( A smartos tv meg elég gyenge (hyundai) netre, bár okosításnak már úton van egy stick Kínából. A tab is csak 512mb-os, cserére érett - nem csak mem miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Windows 11
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged