- Yettel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Ilyen lesz a Fairphone 6
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
aytukabozs
addikt
Csak tippelem de ez ( az x7) nem az a szint, szerintem ahol a kínai alkalmazások gondot okozhatnának, az jellemzően a kínai szolgáltatók készletéből visszamaradt olcsó ZTE, Lenovo és egyéb telefonok.
Persze ez csak hipotézis, de kb 3 hónapja olvasgatom a fórumot és böngészem a neten a kínai telókat és erre jutottam. SZtem itt nem lesz mit száműzni.A g-appok ott van a screenshotokon is meg a teló képein is, esetleg még rendeléskor meg lehet erősíteni őket abban hogy neked mindenképp szükséged van rájuk, de szerintem ezzel sem lesz gond.
-
Sanyesz.
őstag
"használható tud lenni egy ilyen készülék vagy túl nagy a kompromisszum?"
A Te igényeidet nem ismerjük. Nem tudjuk, milyen kompromisszumokra gondolsz. De vagyunk itt pár százan, akik első-második-sokadik kínai telefonjukat használják. Az első még lehet véletlen, de a többi...
Amúgy igen, le lehet fagyasztani vagy töröli a (nem kívánatos) kínai appokat. -
-
citkar
addikt
A GPS valakinél tökéletes, de szó mi szó, sokaknál nagyon gyenge a jel, nálam hol több, hol kevesebb idő míg jelet talál (sajnos általában több, de valamikor 20 sec) és a pozicionálás sem megfelelő, átdob sokszor a szomszédos utcába, így ha kell sürgősen néha használom, hogy merre induljak, de az enyém pl a nagyon gyengékhez sorolható.
Két dolgot tennék ehhez hozzá:
Az Iocean cég erre kitalálta, hogy mindenkinek aki kéri küld egy antennát s útmutatót, hogy cserélheted ki, a topikban épp megérkezett pár embernek, később meglátjuk javul-e.
Másik: ha komolyabban azaz érdemben használni akarja valaki a GPS-t egy bluetoothos kiegészítővel (GPS antennával) orvosolható a dolog, persze kissé macerás. Annyi, hogy idővel lehet javult a minőség-ellenőrzésük és az újaknál hátha jobb a GPS (utána kell külföldön olvasni), mert nem a SoC problémája, hanem más, valószínűleg összeszerelés/antenna probléma okozza a GPS gondokat.Ezt leszámítva egy nagyon szép és jó telefon, párszor esett is a földre/aszfaltra, tok nélkül (mert így szebb
) és a sarki karcolásokon kívül nem is lett más baja. Összességében én ajánlom, a GPS problémák esetleges bajával együtt (ami egyeseknél egyébként tökéletesen megy).
#61046) kmarci25:
Akkor egyről beszélünk. Amit kifelejtettem: magyar nyelvvel árusítják, de ezt nyilván ők magyarosították s ha jön egy frissítés, az el is száll. -
motrola
aktív tag
Nekem már 3 okos telefonom volt amelyeknél nem különösebben foglalkoztam a garanciával akkor, amikor az volt a kérdés lecseréljem e az op rendszert 1 jobbra.
Ebből 2 telefont hívatalosan vásároltam szolgáltatónál. A mostanit az eBay-en vettem angliából.
Már ezen is cseréltem oda vissza op rendszert. Szóval gari az ugrott ha felfedezik és reklamálni akarok.
Szerintem -de ez a te döntésed kell legyen- kicserélném rajta az op rendszert és használnám. Kellő körültekintéssel és információ szerzés után!
Visszatérítésről lehet levelezni de csak ha biztos a dolog akkor menj bele szerintem akkor is kétséges.
Szerintem angol nyelvű oldalakon több infót találsz erről a tipusú Amoi N850 telefon szoftver cseréről mint itt.
Ha bírod az angolt keress a google-ban angolul.motrola
-
Carline
őstag
Már megkaptad azt a segítséget, amit így netről tudunk nyújtani.
Vagy belefogsz ezek alapján a flashelés pár perces műveletébe vagy elébe nézel egy sok hetes kalandnak ahol perkálsz, elküldöd a telót kínába, ők visszaküldik és esetleg megint fizetsz plusz áfát a telefonra.
A döntés a tiéd. -
motrola
aktív tag
1. letöltöd a felrakandó rom-ot. ( zip, rar )
2. kicsomagolod a számítógép merevlemezére egy külön könyvtárba.
3. letöltöd és szintén kicsomagolod a flashtool programot, egy másik könyvtárba.
4. elindítod a flashtool programot
5. kiválasztod a flashtool programban a rom könyvtárban található scatter file-t
6. ekkor megjelennek a hozzá tartozó pntok a listában. mindnek bejelöltnek kell lennie.
7. megnyomod a download gombot.
8. csatlakoztatod a KIKAPCSOLT állapotú telefont. pár másodperc áll rendelkezésre a csatlakoztatáshoz.Ha a driverek fenn vannak a gépen fel fogja ismerni a telefont és elindul a flash-elés.
A sikeres akciót zöld kör jelzi.
A telefon újraindítható és ha minden jó volt működni is fog.
A google-ban ha rákeresel találsz másik leírást is magyarul. Képekkel kiegészítve. Pontosan olyan mint a youtub-os film csak jobban áttekinthető.http://forum.zopomobileshop.com/thread-453-1-1.html ez egy angol leírás
motrola
-
HisHis
csendes tag
Nem csak a saját mentést lehet használni, hanem ugyan olyan telefon más mentését is.
A recovery felrakása a kritikusabb. Itt lehetnek gondok. (pl nagyobb területet flash-elsz, mint amennyi hely van a recovery számára, akkor a következő területen felülírja, vagy ha a scatter file nem stimmel a telefonodhoz.)
Ha CWM-ed már elindul, akkor ott is érdemes Backup-ot csinálni, mert ha később gond van, akkor sokkal könnyebb és biztonságosabb egy régi elmentett állapothoz ott visszatérni.
Backup-ot ugye tudsz csinálni a Flash tool programmal. (evvel én még nem csináltam, csak a következővel)
és az Mtk droid tools programmal. (ha jól emlékszek a Droid tools-os Backup után is volt már akinek elromlott a telója, Cappa segített nekik visszaállítani a mentésükből) -
HisHis
csendes tag
Ahol találsz hozzá Rom-ot ott megmondják azt is, hogy az a Rom CWM alól telepíthető, vagy Flashtool-alól.
Általában, ha CWM alól, akkor szokták a recovery elérhetőségét is belinkelni.
Ha nem jó recoveryt raksz fel könnyen téglásítható a telefon, ahonnan még szokott lenni visszaút, amihez szokott kelleni a mentés.
Recoveryt Cappa72 mester szokott csinálni (Logout blogjában kb 40db van közzétéve), meg Ő tudja ellenőrizni is. Mi földi halandók, csak kész recoveryvel próbálkozunk, ha bejön Oké, ha nem akkor kapkodunk össze vissza.Mentés is tágabb fogalom, mert sokféle képen lehet menteni.
CWM alól SD-re. A PC-s programok általában a PC-re szoktak. -
motrola
aktív tag
1. lépés Valamivel a mostani op rendszer mentése. ( merthogy legyen mit visszatenni ha nem sikerül valami )
2. lépés Tölts le minden szükséges programot.
3. lépés Olvass el minden olyan leírást ami erről a ROM telepítésről szól.Olyan ROM-ot válassz aminél az van kiírva Language support: Multilang. ( ekkor még mindég lehet olyan, hogy Magyar nincs )
Ha lenne és valaki feltenne valahova 1 olyan mentést ami AMOI N850 de android és biztos van Magyar nyelv azt válaszd.
A telefont nem ismerem de a ROM telepítés menete általában egyforma módon történik, ha SP_Flash_tool programmal csinálod. Lényeges, hogy a számítógépen a szükséges driverek telepítve legyenek.
Legjobb a laptop ilyen célra, kevesebb az esély az áramszünetre. ( akku )Biztosan segít még más is! Légy türelemmel pár nap és lehet lesz egy biztosabb megoldás leírva, van aki csak néha néz be az oldalra!
motrola
-
HisHis
csendes tag
A kérdőjeles résznél, csak alapra állítást csinálsz
Belépés a CWM menüjébe: Telefon kikapcsolt állapotba van. Te úgy kapcsolod be, hogy nyomva tartod a Hangerő fel és a bekapcsoló gombot, amíg be nem kapcsolódik. Ekkor egy menünek kell látszódnia (ez a CWM). Itt hangerővel tudsz fel le menni, kiválasztani, pedig a power gombbal.
A többi kérdőjelesed a menüpontok. -
csucsu52
aktív tag
Ha van a telefonon cwm recovery(spec bootolós funkció),akkor azzal is fel tudod tenni 1db zip file formátumban lévő android romot, ha nincs akkor spflashtool.
Vagy ez, vagy az.
Ugyanaz a végeredménye mindkettőnek: android lesz a készüléken ;-)
Mind2-t nem kell megcsinálni, csak az egyiket, ha van cwm recoveryd, akkor jóval egyszerűbb azzal, mert a kérdőjeledtől kell kezdeni, az addigi rész kiamard ugyebár...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest