- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
apeelme
addikt
válasz
whitedenim #57444 üzenetére
Recovery eléréséhez:
Ha root-olt a telód, akkor Play-ből telepíts fel egy Terminal Emulator-t, indítsd el, és írd be oda a következőket:su
majd ENTER, ezután felugrik az aktuális root kezelő app (SuperSU, vagy SuperUser), ahol Engedélyezd a Terminal Emulator root hozzáférését!
majd
reboot recovery
és újfent ENTER!
A készülék nagy valószínűséggel újraindul recovery módban...ha van ilyen rajta.
-
apeelme
addikt
válasz
laslie92 #57429 üzenetére
"Gyárilag rendszer elég rossz volt ezért ezt kijavitottam!" - Lehetne részletesen tudni hogy pontosan mit is csináltál?
"És nem tudok portolni sem mert nem rendelkezem LINUX-al." - Nem igazán érthető ez a mondatod. Portolni? Mit? Mire? Miért?Az ilyen jellegű segédprogramok minden esetben windows-t használóknak készül, ha a keresőt használatba vennéd már találtál volna infót.[link]
-
apeelme
addikt
válasz
KurtCobain #57337 üzenetére
Ettől szép az egész...
-
apeelme
addikt
válasz
KurtCobain #57334 üzenetére
Ejnye...pedig leírtam:
"<string name="outdoor_settings_title">Kültéri</string>
...
Nézzük meg ugyanezt a definíciót a korábban általam is emlegetett Lenovo P770 esetében. Néznénk...mert bár szerepel az angol nyelvi fájlban azt lefordítva magyarra a fent leírt módon mégis angol marad. Miért lehet ez? A válasz egyszerű a Lenovo remek mérnökei új string name definíciót használnak ahhoz a menüponthoz (ugye emlékszünk hogy egyedi azonosítóról van szó?):<string name="audio_profile_outdoor_title">Kültéri</string>"
-
apeelme
addikt
válasz
KurtCobain #57291 üzenetére
"Összevetettem a decemberi Jiayu G3T spanyol ROM-ot a magyarítottal. A spanyol 351MB, a magyarított 353MB. Szerintem ez elhanyagolható különbség." - kicsomagolva nézted?
"Gondolom a benne hagyott sorok csak a helyfoglalás miatt feleslegesek ugye? Tehát más működésbeli problémát nem okoz?" - A felesleges objektumokat (string,array) is betölti a mem-be a rendszer ID-val ellátva minden app indításkor, legyen az a Settings, vagy a framework-res, SystemUI amik ugye a rendszer része.
"Akkor csak annyi a teendő, hogy az angolul maradt értékeket (már amit lehet) beírjuk a hu strings.xml-be, a feleslegeseket meg töröljük?" - meg arrays.xml-be és ahová szükséges.
-
apeelme
addikt
válasz
topi66 #57289 üzenetére
Vannak olyan rom-ok amikben alapból egy csomó nyelv nem választható a Beállításokból, ezzel adódik az is hogy ami nem választható az sosem lesz aktív. Ezeket a hiányzó nyelveket utólagosan lehetetlen választhatóvá tenni (Beállításokból). Az általam korábban leírt módon elvégzett lokalizáció után sem fog megjelenni, viszont ezek aktivizálását a MoreLocale típusú appokkal, kerülő módszerrel meg lehet oldani.
Nagyon nem elegáns megoldás, de sajnos vannak olyan készülékek amiknél nem elérhető olyan többnyelvű (multilanguage) rom amiben az általunk kívánt nyelv kiválasztható. -
apeelme
addikt
válasz
Thrawn #57268 üzenetére
Nagy vonalakban leírom mi a gond neked és mindenkinek akit érdekel, és leszögezném hogy nem áll(t) szándékomban senkit sem megbántani. A leírás sok helyen felületes, nem minden részt említ mert hatalmas a téma, természetesen lehetnek benne hibák, kérem nézzétek el nekem!
Hol is találhatóak a lokalizációhoz szükséges erőforrások? Ha valaki érez ingerenciát pl. apktool-al fordítson vissza egy tetszőleges rendszer APK-t annak könnyebb érthetőségéért, ha nincs kedve elmondom hogy minden egyes APK-ban a res/values és esetünkben a magyar nyelvi fájlok a res/values-hu és res/values-hu-rHU könyvtárakban találja általában egy arrays.xml és egy strings.xml fájlokban szigorú szabályok közt felsorolva. (található még a raw-ban is de most mellőzük a könnyebb érthetőség kedvéért) Ha "kínából érkező" készüléket fordítanánk akkor nagyon valószínű hogy legalább az alapértelmezett angol nyelv (nem az alapértelmezetten beállítottról van szó) teljes, erre kínai barátaink az esetek többségében figyelnek. Ez az alapértelmezett angol a res/values mappában található pár dologgal kiegészítve. (kínai barátainknál természetesen sokszor az angol kínait jelent
)
Ha valaki manuálisan lokalizál (magyarra) akkor a legtöbbet a strings.xml-el fog foglalkozni azaz a values-hu könyvtárban lévő fájlokban fog kutakodni, nézzük meg egynek a tartalmát hogyan is néz ki:Settings.apk (strings.xml) magyar JB repo-ból(140-es sor) azaz a Beállítások alkalmazás:
<string name="outdoor_settings_title">Kültéri</string>
Egy string name van definiálva (outdoor_settings_title) ami egy konkrét egyedi azonosító a rendszerben, amit akkor hív elő amikor az adott pl. lista vagy menüelemet, címet, bármit ami egy string name-el van ellátva meg kell jeleníteni, ha a rendszer beállított nyelve magyar, akkor esetünkben ebből a values-hu könyvtárban lévő strings.xml-ből veszi elő (mert tudja hogy a nyelv beállítása miatt abban kell keresnie). Ha nem talál ebben a fájlban ilyen outdoor_settings_title string név definíciót (tehát hiányzik ez a sor ebből a fájlból) akkor az alapértelmezett values/strings.xml fájlba kukkant bele és onnan húzza be. Ezt látjátok amikor a pl. Beállításokban egy-egy menüpont hol magyar, hol angol nyelven jelenik meg. Azt jelenti hogy a magyar nyelvi fájlokban nem szerepel az a string name definíció így kénytelen a values-ból szedni.
A feladat egyszerű ha valami angol akkor a values-hu -esetünkben- strings.xml fájljába fel kell venni egy olyan sort és lefordítani magyarra majd elmenteni a fájlt, összecsomagolni, bizonyos esetben szignózni és felpakolni a készülékre. Előfordulhat olyan is hogy egy APK-ban teljesen hiányzik az -esetünkben- values-hu könyvtár, ilyenkor nincs más teendő mint manuálisan létrehozni a benne lévő fájlokkal együtt. (ennek függvénye és nagyon fontos hogy a rom-ban választhatónak kell lennie Beállításokból annak a nyelvnek!)
1db(!!!) Beállítások(Settings.apk) alkalmazás (pl. JB esetén) ~2000-2500(!) sort, azaz ennyi nyelvi definíciót tartalmaz MINDEN nyelven! (nyelvenként ~200-300kB)Nézzük meg ugyanezt a definíciót a korábban általam is emlegetett Lenovo P770 esetében. Néznénk...mert bár szerepel az angol nyelvi fájlban azt lefordítva magyarra a fent leírt módon mégis angol marad. Miért lehet ez? A válasz egyszerű a Lenovo remek mérnökei új string name definíciót használnak ahhoz a menüponthoz (ugye emlékszünk hogy egyedi azonosítóról van szó?):
<string name="audio_profile_outdoor_title">Kültéri</string>
Látszik hogy az egyedi name definíció a outdoor_settings_title-ról audio_profile_outdoor_title-ra változott, azaz az adott elem meghívásakor ez utóbbit keresi a nyelvi fájlok között, ha a rendszer nyelve magyarra van állítva és megtalálja a magyar fájlokban akkor úgy jeleníti meg, ha nem találja akkor az alapértelmezett values-ban lévő fájlokból húzza be.
Ha megpróbáluk megkeresni a korábban is linkelt magyar JB repóban, akkor sajnos konstatálnunk kell hogy nincs ilyen definíció, viszont ha jobban szemügyrevesszük akkor egy csomó olyan viszont van ami nekünk nem is kell, mert pl. nem szerepelnek azok a beállítások a készülékben hardver hiányában.Minden egyes APK-ban -rendszer szinten is-, Böngésző, Kamera, Üzenetek, Beállítások stb., még a Play-ből telepítettekben is vannak ilyen könyvtárak és fájlok. Egy teljes rom alap alkalmazásokkal és erős becsléssel (JB esetén) közel 100.000 minket érintő definícióval van ellátva...lássuk be ez még gombócból is sok. Az én tapasztalatom az hogy a kínából érkező készülékek kb. 60-70%-osan fedik le a magyar nyelvet a többi angol (esetleg kínai). Legfőképp a dual-sim támogatás miatt, hiszen azt "ők" találták ki, "ők" fejlesztették...google a mai napig nem támogatja hivatalosan a két sim kártyás üzemmódot, így az nem szerepel a hivatalos mindenki által elérhető Android forrásban sem...csak a "kínaiknál" van jelen. De megemlíthetném a Lenovo egyedi megoldásait is....és még sorolhatnám.
Most tegyük fel hogy rengeteg ilyen le nem fordított definíciót találtunk hisz most érkezett a készülékünk kínából és megvan a gyári rom is, próbáljuk megoldani jBart-al. Mit is csinál ő pontosan?
A jBart ú.n. repokkal dolgozik, amiknek tartalma a fent taglalt nyelvi fájlok, befoglaló mappáival együtt...jó esetben minden egyes APK szerepel benne ami a gyári rom-ban...vagy mégsem?
A művelet amit végrehajt szimplán annyi hogy fogja egyesével az APK-kat, kibontja, a repóban lévő -magyar nyelvi fordítás esetében- values-hu könyvtárat annak teljes tartalmát a többi közé bemásolja és vagy felülírja, majd visszacsomagolja az egészet APK-ba. Így sorban végigmegy minden egyes elérhető APK-n....bármiféle vizsgálat nélkül. Fontos megjegyezni hogy természetesen az összképen mindenképpen javít, tehát tuti hogy jobb lesz mint azelőtt volt de korántsem tökéletes, sőt lehet olyan is hogy ami eddig magyar volt az többé már nem az.
Így tehát ha a repo-ban lévő nyelvi fájlokban szerepel minden olyan definíció ami nekünk szükséges akkor nyertünk. Sajnos viszont nem ez a helyzet, rengeteg olyan definíció van ami tök feleslegesen van benne a repo-ban, és rengeteg van ami nincs benne pedig kellene.
Az nem megoldás hogy egy olyan repo-t csinálunk ami az eddig fellelhető összes készülék összefésült nyelvi fájljait tartalmazza, mert olyan mennyiségű adathalmazról van szó amivel nem szabad(na) dolgozni.
Akkor mi a megoldás? Ha valakinek ez megfelel lelke rajta, és köszönetazoknak a munkájáért akik ezt elérhetővé tették (én tudom hogy mekkora meló), viszont a tökéletességért sajnos a manuális megoldáshoz kell folyamodni, és minden rendszerösszetevőt egyesével átnézni, megkeresni a hiányzó részeket, és pótolni őket majd ellenőrízni, és még így is marad(hat) olyan rész ami lefordíthatatlan mert hardcoded (ami egyébként tilos lenne pontosan a lokalizáció miatt), és egy kész APK-ban csak smali-ból módosítható (visszafordított java osztályok - gépi kódban), ami egy nem hétköznapi embernek is a kínaival egyenlő.
Ez nagyon nagy munka, de egyszer kell csak megcsinálni, viszont ahány gyártó, készülék, rendszer, annyi féle. Jómagam természetesen mindig ez utóbbit preferálom...és ezért is nem értek azzal egyet amikor azt mondja valaki hogy tökéletesen magyar lesz úgy hogy megnyom ~2 gombot, és egy menüpont egyik fele magyar, másik fele meg angol marad...számomra ez nem megfelelő ahogy sok másnak sem (én sem szeretem a fércmunkát).Elég hosszú lett, elnézést érte. Remélem egy picit világosabb lett annak akit érdekelt a téma, bár tudom hogy hamar elvész a süllyesztőben, és minden visszatér a régi kerékvágásba...
-
apeelme
addikt
válasz
KurtCobain #57255 üzenetére
Ez a te álláspontod...
Az a gond hogy mindenki nagy ívben leszarja hogy hogyan is kellene ennek helyesen működnie, és most rugaszkodjunk el a jelenlegi problémától, ahelyett hogy önmaga utánaolvasna és megtanulná, vagy esetleg egy hozzáértőbb válaszát elfogadná vagy megvitatná a mellébeszélés megy. Értem én hogy a nagy százalék usert nem érdekli mi folyik a háttérben nem akar utánaolvasni/megtudni csak nézzen ki/működjön úgy ahogy azt ő elvárja.
Az a gond amikor már olyanról ossztjuk az észt amihez látványosan nem értünk, és azt szajkózzuk naphosszat...mindaddig amíg ez ég bele a tudatukba.Én felajánlottam hogy nagyon szívesen bebizonyítom hogy rohadtul nem tökéletes amit automatikusan művel a jBart a magyar repo-val MINDEN készüléken...csak épp senkit nem érdekel.
Szvsz az a gyerekes aki sértődöttségéből törli a munkáját mások kárára holott nem ez volt a cél, plusz a Szakértő rang örökös káromlása. Nem én kértem...kaptam...jelents fel...vagy vetesd el ha már gyerekesek vagyunk!
Nah viszlát!
-
apeelme
addikt
válasz
Thrawn #57238 üzenetére
Ébresztő! A magyarításból adódó méretnövekedésről volt szó, te meg jössz a deodex-el aminek rohadtul semmi köze hozzá. Kisebb lett a telepíteni kívánt rom mérete deodex után? Örülök neki teljesen normális hogy a system-ről eltűnt egy csomó fájl(beepult az apk-ba). Ettől még az eredeti problémát nem oldottad meg, mert teljesen független tőle.
Persze ha ugy gondolod hogy pl arrays-ban lévő values értékeket is lokalizálni kell lelked rajta, de attól még a szar, szar marad főleg ha ezt tovább ajánlgatod.Egyébként javaslom egy LenovoP770, vagy S750, A660 jBart-al való magyarításának próbáját, köszönő viszonyban sincs a repo-val.
-
apeelme
addikt
válasz
Thrawn #57235 üzenetére
Látod ez a különbség köztünk, Te a saját eddigi tapasztalataidat szajkózod és ez alapján alkotsz véleményt miközben halvány lila fingod sincs hogy mi folyik a háttérben, amit újfent csak erősít a méretnövekedés és odex/deodex fogalmak keverése.
Ha gondolod konkrét bizonyítékokkal is meg tudlak győzni hogy a jBart-os magyarítás egy nagyon felületes megoldás, és borzasztó messze van a tökéletestől.
-
apeelme
addikt
válasz
Thrawn #57230 üzenetére
A jBart-ot és az "5perc alatt tökéletesen magyar lesz" kifejezést NE használjuk már kérem szépen mert egyáltalán nem igaz!
NINCS olyan magyar repo, és NEM is lesz soha ami minden régi és új készüléken kiegészíti a hiányzó részeket 100%-osan!!! Jó esetben 70-80%, és tele lesz "szeméttel" is, olyan részekkel amik sosem lesznek használatban, a felesleges méretnövekedésről nem is beszélek.
Maximum "magyarabb" lesz mint volt...
-
apeelme
addikt
Nagyon egyszerű válaszokkal tudok szogálni:
1. már a gyári etotalk féle romban is ez van benne
2. egy sokak által használt kizs rom-ot módosítottam tovább, így tehát elég sokan találkoztak vele
3. teljesen mindegy milyen launchert teszek bele, mert a userek nagyon nagy százaléka egyből lecseréli arra amit ő szeret, 1db launcher pedig KÖTELEZŐEN KELL a rendszer működéséhez!Az összes elérhető Launcher közül bátran kijelenthetem hogy az Apex és a Nova a leghasználhatóbb.
Mivel egyáltalán nem támogatom a WAREZ-t, így tört verziós Apex vagy Nova NEM soha fog belekerülni egyik módosításomba se, annak meg nem sok értelme van hogy a free változatot berakok és ha pl. 2hónap múlva felrakod/újrarakod a rom-ot, a friss netkapcsolattal azonnal szedi le a frissítését.
Egyébként CM féle Trebuchet-et szoktam preferálni, alapfunkcióival egyszerűen ellátja a feladatát....persze picit mindig módosítani kell rajta mert AOSP-n nem nagyon akar működni.
(#56560) ggiiddaa: Úgy tűnik nekem is ez lesz a következő kiszemelt áldozat, feltéve hogy a tesztek is azt mutatják amit kell.
-
apeelme
addikt
A launcher - es minden mas app - alapbeallitasait egyszeruen visszallithatod. Beallitasok - Alkalmazasok - Osszes fulon keresd meg az - esetedben - Xperia Launcher-t, majd tapi ra, s utana valaszd az Adatok torlese gombot.
Apex, es Nova launcherben is lehetseges elmenteni (pl.:SD-re) egy adott launcher konfiguraciot, amit barmikor visszaallithatsz.
-
apeelme
addikt
válasz
citkar #56489 üzenetére
Nagyon durvan, vegervenyesen hazavaghatod vele a keszuleked. CyanogenMod nincs egyetlen MTK-ra sem! Es NEM csak SoC kerdese...pontos keszulektipusra keszulnek, az emlitett appban pedig KIZAROLAG a CM csapat altal hivatalosan elfogadott keszulekkel "melozhatsz".(rom,cwm)
-
apeelme
addikt
Az placebo...az említett batterystats.bin fájl csak egy szimpla statisztikai fájl semmi köze közvetlenül az akkuhoz és NINCS rá kihatással. Ennek tartalmát látod ha bemész a Beállítások - Akkumulátor menüpontba. Nagyon leegyszerűsítve az app vagy szolgáltatás futása közben eltelt időből és a használt "hardver" elemekből kerül kiszámolásra egy százalékos érték. A hardver elemek "fogyasztási" értékeit az esetek nagy százalékában a gyártók "ELFELEJTIK" megadni (igen az eddig nálam járt kínai mobilok is mentesek ezektől az adatoktól). Ezen értékek a framework-ben találhatóak és hozzáértő kezek bármikor módosíthatják hogy pontosabb statisztikát kapjanak. De ez csak és kizárólag a fent említett menüpontban megjelenített százalékos értékekre van kihatással. Visszafelé NEM! Szép is lenne!
Az akku minden esetben a legalacsonyabb szinten van kezelve, azaz a bootloader (és kernel) feladata, nálad szinte tuti hogy egy sz@rul összerakott BL és/vagy kernel a ludas. Az android CSAK kapja az információkat az akku állapotáról.Persze nem kötelező nekem elhinni, de meg sem tudom számolni hányszor írtam már ezeket le, és még ki tudja hányszor fogom. Nagyon sok tévesen berögzült dolgok vannak android kapcsán amit szinte lehetetlen az emberek fejéből kiverni, pedig minden szükséges információ a szeme előtt van.
Ha hivatalos információra vágysz akkor itt találod Dianne Hackborn elismert google fejlesztő mérnök állásfoglalását az ügyben, és ha még többet szeretnél csak keress rá a MÍTOSZRA google-el!
-
apeelme
addikt
-
apeelme
addikt
válasz
7Sony7 #37281 üzenetére
Nekem sem állt szándékomban sértőnek lenni, ha mégis az voltam, bocs.
1. Én beszéltem ICS-ről, akinek Te válaszoltál egy JB-vel rendelkező készülékről kérdezett...tényleg, akkor hogy jön ide a GB? A GB-vel semmi bajom, sőt...de könyörgöm 2013-at írunk, sima pénzkidobás!!!
2. Én értem hogy miről beszélsz link2sd ügyben, de felfoghatnád végre hogy nincs olyan készülék ami 200MB ROM-al rendelkezik arra te még GB-t sem telepítesz, a DATA partíció esetleg lehetséges 2-3 éves készülékeknél GB rendszerrel.
3. leírom egy átlagos (4.1.1) JB rendszer helyszükségletét:
system : 512MB
cache : 130MB
data: változó, de sosem nulla. min. 512MB de az mai viszonylatban már gáz
boot: 30MB
recovery: 30MB
stb.Egy szóval nem mondtam hogy az ICS és a JB jobb mint a GB, és nem is ez a lényeg. Kérdezett valaki egy 2013-as modellről 4.2-es droiddal, te pedig válaszoltál rá ~3-4 évvel régebbi infókat szolgáltatva GB-ről sztorizva úgy hogy nem is hívtad fel a figyelmét rá!
Nem kell megsértődni, csak Te sem örülnél ha valaki rossz információkkal látna el pl. vásárlás előtt. Ugye?
-
apeelme
addikt
válasz
7Sony7 #37247 üzenetére
Ezt most nem komolyan írtad ugye?
"el lehet lenni 200Mb al is, de elèg odafigyelös" - Csak az AOSP ICS (4.0) önmaga kíván minimum 250MB system partíciót, és akkor hol van a data, cache, boot (és még sorolhatnám)?
"+igènyli a root ot, mert máskèpp kevès" - a 200MB root-ot igényel vagy mi? Ez így eléggé nagy sületlenség...de ugye arról az egy szerencsétlen su binárisról (~80kB) beszélsz és a hozzátartozó Play-ből is letölthető jogosultság kezelő app-ról (~1,5MB)?
"Szerintem 500 Mb-1 Gb elèg. Kivève ha hard gamer vagy" - mire? ICS-re? Fent leírtam kb. mi a követelménye. Ha pedig GB-ről (2.3) beszélsz és azt ajánlgatod az nagyon nagy hiba!
-
apeelme
addikt
válasz
CoolBoy323 #36840 üzenetére
thx!
-
apeelme
addikt
Nem értem mi a problémád?!
Erre válaszoltam:
"Jiayu nem fémházas, csak elöl alul-felül fém az a betét..."Ezt:
"JiaYu teljes egészében fém, műanyag "betétekkel""De el lehet dönteni hogy mi a jobb/tartósabb:
- teljesen műa. készülékváz fém burkolattal
- vagy komplett alu öntvény készülékváz minimál műanyaggal (oldala, hátlap, akkufedél) -
apeelme
addikt
válasz
CoolBoy323 #36790 üzenetére
Tévedsz pumukli (1:1
) ...G3 topicban már leírtam pár napja az észrevételeimet...JiaYu teljes egészében fém műanyag "betétekkel". (G3-tól felfelé)
-
apeelme
addikt
válasz
CoolBoy323 #36772 üzenetére
Ha kapsz róla infót mindenképp szólj nekem mert érdekelne egy A660 de a 3 hónap kevés számomra. A már korábban említett oldalon 1év, de nekem eléggé ismeretlen a bolt...vagy nem? -
apeelme
addikt
válasz
CoolBoy323 #36770 üzenetére
Tudsz olyan helyet mondani ahol legalább 1év a gari?
-
apeelme
addikt
válasz
ctibor #36767 üzenetére
Megkockáztatom hogy kizárólag rendszeralkalmazásként működik csak, tehát feltelepítéssel nem fog menni szvsz nyugodtan távolítsd el.
root --> root képes filekezelő --> sd-re apk felmásol --> filekezelővel bemásol sd-ről a /system/app mappába --> a megfelelő jogosultságokat megadod neki (640 vagy rw-r--r--) --> örülsz
-
apeelme
addikt
válasz
citkar #36275 üzenetére
Félreértettél, én tisztában vagyok vele csak szerettem volna tudni hogy mivel támasztod alá az állításodat.
Egy 2GB RAM-al rendelkező tableten elvégeztem számodra egy tesztet hogy mennyire nincs értelme az egésznek:Jól látható hogy egy pár erőforrásigényesebb játékot futtatva elenyésző az igénybe vett RAM mennyisége. Az állításod pedig eléggé felületes szvsz, "(percekkel később) beeszi magát a ram-ba" és "teljesen játszhatóvá válik"? És ezen majd segít ha 2GB RAM lesz a készülékedben? Mert az majd gyorsabban "beetethető"? Ezt te sem hiszed el ugye? Törődj bele hogy egy szarul lefejlesztett app megvezetett.
Egyetlen előnye van a nagy mennyiségű ram-nak méghozzá az hogy még több app ülhet egyszerre a háttérben inaktív, vagy aktív állapotban. Ez, a jelen alkalmazások ismeretében - és maradjunk a játékoknál - bátran kijelenthetjük hogy egy felesleges plusz, bár ha valaki hardcore gamer, és az az igénye hogy igenis csücsüljön a ram-ban vagy 8-10 izmosabb game akkor lelke rajta.
A másik hogy mire oda jutunk hogy a játékok tényleg sokkal több RAM-ot felhasználhatnak majd, a készülékben lévő SoC már rég kiöregedett lesz és nem úgy fog futni ahogy a user elvárná...de legalább sok RAM-ja lesz. -
apeelme
addikt
Az hogy ez a rendszerkövetelménye semmit nem jelent. Ettől még ~90% hogy nem lesz egyik MTK változatra sem Ubuntu, sem CyanogenMod sem egyéb (pl. FirefoxOS), mivel alapból nincs támogatva hivatalosan a dual sim kezelése google oldalról. És nem árulok el titkot azzal - ha valaki már belenézett a forrásukba - hogy felépítésükben nagyon hasonlók egymáshoz, pl. ubuntu kísértetiesen hasonlít cyanogen forrásra, cyanogen pedig nem titok hogy a hivatalos android forrásból született/születik.
Reméljük ez az irány megváltozik, de ehhez rengeteg idő kell még és jelenlegi modellekre ebből adódóan kizárt hogy bármi legyen, főleg azért mert a gyártók nem hajlandók megosztani az amúgy nagy becsben tartott zárt meghajtóit, és a készülékekhez tartozó egyéb, nem nyílt forrással rendelkező részeket.
Értsd: Ha a készülék gyártója nem készíti el ezeket (Ubuntu,FirefoxOS,CyanogenMod) akkor más sem nagyon...elég csak megnézni hogy pl. miért nincs még a legnagyobb közösséget megmozgató cyanogenmod egyetlen MTK készülékre sem és miért nem foglalkozik vele senki sem.(#35815) bupemko : A breathing light pont hogy nem villogó fényt hanem annak ellenkezője, azaz kb. ilyesmit képzelj el: [link]
(#35820) laslie92 : Ugyanaz mint a gyorsulásérzékelő. Google segít!
-
apeelme
addikt
válasz
gipsztigris #30921 üzenetére
Jó hogy belinkelted, kötelező darab. Én minden Téma összefoglalóba és első hsz-be berakom, egyébként PH-n is (még) aktívan résztvevő anglergab fórumtárs írta a cikket.
-
apeelme
addikt
válasz
CoolBoy323 #30825 üzenetére
Igen volt (SciPhone N19) és azt hiszem picit régebb óta és mélyebben foglalkozom a témával mint azt te gondolnád.
Persze megint dobálózunk állításokkal és senki nem említi meg hogy az android beépített "taskkiller"-e (hivatalos nevén: low memory killer) 2.0-ás droid verzió óta működik HELYESEN!
Az általatok említett lassulásokat nagyobb részt az igénytelenül megírt "agyonhype"-olt tucat appok okozzák. Csak egy példa: a natív Facebook app pl. egy ipari hulladék csak a felhasználó semmit nem vesz észre belőle.
A lassulások kissebbik kiváltó oka lehet a kevesebb RAM-al szerelt gépeknél - és itt szigorúan szorítkozzunk a jelenlegi felhozatalhoz - pl. 512MB és min. ICS droid verzióval - az úgy nevezett minfree rendszerösszetevővel módosítható ha szükséges. Ez az összetevő mondja meg a rendszernek hogy bizonyos alkalmazások szintjei (pl. FOREGROUND_APP, VISIBLE_APP, CONTENT_PROVIDER, HIDDEN_APP stb.) esetén mikor kerüljenek törlésre a RAM-ból. DE pl. ZTEBlade3-nál gyári rendszernél egyszerre ~13db teljesen átlagos app csücsülhet a RAM-ban. Igen, 13db és ilyenkor a maradék szabad RAM mennyisége még mindig 80-90MB!!! Pedig 512MB RAM-al szerelt kütyü és ICS fut rajta. Szóval nem, nem kevés...csak épp nem kell rajta "NeedforSpeedakárhányat" 15fps-el "játszani" és vagizni a haveroknál, hiszen amúgy sem ez a készülék a céleszköz, csak mivel elérhető rá hivatalosan akkor valószínűleg futnia is kell(ene). Ilyenkor bezzeg a fos készülékgyártót szídjuk, meg az android-ot mert az app fejlesztője szent és sérthetetlen holott ők írták meg szarra.
Kicsit úgy érzem hogy átesünk a ló túloldalára...sajnos, és a tipikus "minél nagyobb annál jobb és a régi szar" elvet erősítjük, és sulykoljuk másokba is helytelenül.Peace!
-
apeelme
addikt
válasz
laslie92 #30815 üzenetére
Megint mellébeszélsz és nem válaszolsz a kérdésre...mert nem tudsz.
hungobongo leírta tökéletesen a működését, sajnos ezt nem tudod felülbírálni, mert így működik.JiaYu G3 1GB RAM - JB4.1.2 (saját módosítású)
Háttérben 19db (!!!) app (hosszú HOME-ra):
- Hangouts
- Névjegy
- Telefon
- Chrome
- Google+
- Play Áruház
- QuickPic
- Feladatkezelő
- AppSales
- Drive
- ES File Explorer
- Beállítások
- Gmail
- Fájlkezelő
- GPS Test Plus
- Hangrögzítő
- Időkép
- Instagram
- KameraA 20. app elindításával már bezárja a legelsőt azaz a legrégebben használtat, így jelenleg 502MB (!!!) szabad - ÉRTSD FELHASZNÁLHATÓ - RAM áll rendelkezésre!!!
Az meg hogy lassabban indulnak appok mert elfogyott NETTÓ hülyeség, egyszerűen NINCS ILYEN! És ezt fogd fel, és ne állíts valótlant kérlek!!!(#30820) laslie92 : Utána sem olvastál de véleményt azt alkotsz...grat! És nem nem lehet megcáfolni!
-
apeelme
addikt
válasz
laslie92 #30805 üzenetére
Ekkora baromságot is régen hallottam 1GB RAM-ról..."Néha kicsit kevés mert elfelejtem bezárni a dolgokat!"???
Maradj csendben inkább pls!
De hogy ne beszélj a levegőbe kérlek mellékelj egy app listát amiket telepítettél, és amikor úgy gondolod hogy elfogyott a RAM arról meg egy screenshot-ot please! És akkor egyetemben már felsorolhatod az éppen "futtatott" alkalmazások listáját is! Mert addig ezt senki nem hiszi el!
(#30813) laslie92 : Azzal hogy privátban mocskolódsz, és alpári módon viselkedsz megint csak magadat minősíted!
-
apeelme
addikt
válasz
fazek99 #29496 üzenetére
Gondolom az MTK Droid Tools-ra gondolsz és nem Mobileuncle Tools-ra.
Szóval attól függ melyik img-vel akarsz "dolgozni".
1.Ha system és data ami neked kell akkor használd a simg2img binárist. Amit fordíthatsz magadnak AOSP-ből, vagy leszeded ezt.
Használata (futtatási jogok megadása után):./simg2img system.img system.raw.img
Mely után csak fel kell csatolnod:
mkdir /mnt/my_system
mount -t ext4 -o loop system.raw.img /mnt/my_systemVisszafelé pedig make_ext4fs és mkuserimg.sh szintén AOSP-ből.
2. Ha boot.img vagy recovery.img (esetleg logo.img) a kiszemelt áldozat akkor pedig innen használd a repack-MT65xx.pl és unpack-MT65xx.pl tool-okat.
-
apeelme
addikt
Ez teljesen normális. De hogy teljesen megnyugodj backup után telepíts Play-ből egy Nandroid Manager * ROOT-ot, és tallózz bele a mentésedbe.
-
apeelme
addikt
válasz
petymeg #28432 üzenetére
Ha a korábbi készülékeid ugyanezzel a SoC-al, wifi modullal lett volna szerelve mint a mostani akkor a kérdésed teljesen releváns lenne, de így nem sok értelme van, hisz mondhatnád azt is hogy "az előző készülékeim kijelzőjének fényereje erősebb volt, nem lehetne ezt valahogy itt is elérni?"
A legegyszerűbb ha kikapcsolod a wifi-t ha nem használod, vagy a policy-n állítasz.A másik ami nagyon fontos az akkuhasználati statisztikával kapcsolatban. A fogyasztási százalékokat a rendszer határozza meg, mindig lesz egy-két olyan tétel ami nagy százalékot fog mutatni hiszen az energiát elhasználta(d). Így egy örökös körforgásba kerülsz hiszen ha a wifi fogyasztás "megoldódik", helyébe lép egy másik pl. Cella készenlét. Erre nincs megoldás, ami elfogyott az elfogyott valamilyen felosztásban.
A legnagyobb fogyasztó általában a kijelző, wifi, bluetooth, gps...HA használatban vannak.
Az említett akkuhasználati statisztika pontossága pedig nagyban függ a gyártó által helyesen kitöltött power_profile fájl alapján, amit rendszerint teljes mértékben elfelejtenek. A fájl tartalmazza a főbb hardverelemek fogyasztását mA mértékegységben, ezáltal ezen értékek alapján ú.n. "szorzóként" kerülnek meghatározásra az említett statisztikai adatok. A mostani itt felmerült preferált modelleknél garantáltan "üres" ez a fájl.
-
apeelme
addikt
-
apeelme
addikt
válasz
laslie92 #27264 üzenetére
Nem kell mentegetőznöd... Egyszerű kérdést tettem fel kétszer is amire nem voltál hajlandó válaszolni.
De újfent megteszem, HA csak magyarítottad - ami dicséretes - akkor mitől lett:
faster
Longer battery time
...
Fully CustomizableÉs bármennyire is erőlteted a LeWa még mindig NEM AJÁNLOTT rom!
-
apeelme
addikt
válasz
baltar #27230 üzenetére
Jó ha tudod...
Ez az a rom amiről az állítólagos készítője nem hajlandó nyilatkozni többszöri kérésre sem.
Csak ilyen remekbeszabott marketingszöveggel próbálja magát "eladni" mint például:
faster
Longer battery time
Modified build prop
Fully Customizable
Magyar srác...ide is belinkelte az oldalát párszor (#24795, #25156), de kérdésre nem hajlandó válaszolni. Az oldalán hemzsegnek a helyesírási hibák és megjegyzéseket sem lehet neki írni publikusba...vajon miért?Ettől függetlenül ha tetszik, használd a cuccot.
-
apeelme
addikt
válasz
Peaceliker #27199 üzenetére
"multitasking nyilván felejtés a RAM miatt" - konkrét példa pl. Blade3 esetében gyári (fos) rom alatt ~8-10! app állandóan a RAM-ban csücsül...nem elég?
Optimalizáció kérdése az egész.
-
apeelme
addikt
válasz
tboldi #26114 üzenetére
Óóó helló kolléga!
Így ahogy mondod, természetesen más készülékek is támogatják (ZTE Blade 3) de még mindig azt lehet mondani hogy android-os telók között ritka eme funkció aminek függvénye egy saját belső óra (RTC) eszköz és minimális szoftveres felkészítés android oldalról...a legtöbbször felmerült kérdés ezzel kapcsolatban: "A szar android nem ébreszt kikapcsolt állapotban? Az 20éves Nokiám miért?"
(#26118) iMaverick : állítsd be az ébreszőt rajta és bekapcsol...tutira.
-
apeelme
addikt
APN lista frissítés
(Telenor, T-Mobile, Vodafone, Invitel, UPC, Digi, Tesco)Ha valamelyik esetleg mégsem működik kérlek jelezzétek nekem!
[ Módosította: 7 ]
-
apeelme
addikt
válasz
betyarr #25902 üzenetére
- ha tényleg komolyan akarsz foglalkozni vele akkor zsigerből elfelejted windows minden verzióját
- csak magyarítással nem tudsz téglásítani, max a rendszer nem indul el...értsd: bootloop. Egyszerűsége ezekkel az automatizált segédprogramokkal gyerekjáték, különleges képességeket nem igényel és windows-on is "elpöfög", ha mást is akarsz módosítgatni, akkor kötelező a manuális módszerek megtanulása, ezekről minden infót megtalálsz google segítségével. -
apeelme
addikt
válasz
laslie92 #25156 üzenetére
Már a múltkor is kértük páran hogy írd le milyen módosítás történt általad amivel:
". Nincs Többet lassulás
. Akku idejének növelése
. könnyebb kezelhetőség és testre szabhatóság!
"És ha ilyen mértékben végezted a rom módosításait mint ahogy a helyesírásra figyeltél a weboldaladon akkor "remek" kis cucc lehet...
-
apeelme
addikt
válasz
bucs12 #25121 üzenetére
Mivel az általad említett akkustatisztikánál nem látsz minden appot...így szinte biztos hogy vmi app telepítése/frissítése viszi el a kraft-ot. Gondolkodj el mikortól merül ilyen látványosan, és mik azok amiket akkor telepítettél/frissítettél. Ilyen esetben 90% hogy valamilyen "hanyagul megírt" app a ludas...
-
apeelme
addikt
válasz
tboy93 #25097 üzenetére
Elolvasod a Fórum Szabályzat ide vonatkozó részét.
-
apeelme
addikt
válasz
hpeti2 #24839 üzenetére
Nem akarok kötekedni, és tudom hogy a legtöbben értik mire gondolsz...de másra is gondolj....
Keress rá pl. ebay-en 500mA-nél kisebb univerzális USB-s töltőre...a szimpla usert nem érdekli és nem is tudja mi az a kimeneti töltő áram csak az a fontos hogy pl. milyen alakja, színe van, melyik tetszik neki...tapasztalat.Ha csak a "legalább 500mA" ledására képest veszem, akkor is teljesen egyenértékű a PC-n használatos USB port-al.
Befejeztem...peace!
-
apeelme
addikt
Már megbocsáss de...
Jelen problémádat figyelembe véve vettél egy készüléket amiről halvány lila fingod nem volt milyen. Kiderült hogy nem elég a tárhely számodra. Van rá lehetőség hogy megold a problémádat de saját kútfőből nem tudod. Segtséget meg nem annyit kapsz amennyit elvársz. És azt mondod fos a rendszer?
A te szavaidat idézvén: " Biztos, hogy valamilyen felhasználóbarátabb készülék lesz, amelyen minden elvárt funkció alapból működik, nem kell állítgatnom, bütykölnöm, fórumozgatnom miatta." - akkor használd az 512MB belső tárhellyel, senki nem utasított hogy partícionálj! Nem kell bütykölnöd! De TE akarod bütykölni mert nem felel meg az elvárásaidnak...amit TE választottál! Nem is értem hogy miért nem a kínai kollégákat szídod hogy hogy voltak képesek ekkora nandflash-t belerakni?! Fordítva ülsz egy picit a lovon nem?
-
apeelme
addikt
válasz
Raqueia #23761 üzenetére
Helytelen.
- a helyes szóhasználat: root-olt
Az még elfogadott hogy azt a kifejezést használjuk hogy root-olt a telefon v. készülék, holott a készüléken futó szoftvert módosítjuk és nem magát az eszközt. Onnantól pedig a szoftver módosítással a felhasználó rendszergazdai (root) jogosultságokkal rendelkezhet amikor azt úgy kívánja.
-
apeelme
addikt
válasz
hungobungo #23745 üzenetére
Azt mindenképpen emeljük ki hogy a készülék átpartícionálása nagyon kockázatos művelet egy szimpla usernek.
-
apeelme
addikt
válasz
kosturica #22998 üzenetére
1. Restore előtt felesleges a wipe és/vagy format.
2. A cache és a dalvik minden rom telepítéskor automatikusan törlődik, ergo felesleges lépés.
3. Ha viszont nem törlöd a data-t abból nagy galiba lesz.Azaz rom telepítés előtt kötelezően factory reset - wipe data, és format system.
Új hozzászólás Aktív témák
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- Háztartási gépek
- Linux kezdőknek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest