- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kgymac
őstag
válasz
b0bcat #71734 üzenetére
Szia,
thl w100s (v3, minideal, mt6582) esetén is a gsm volt a fő fogyasztó, szintén simek nélkül. Egy későbbi rom update-ban bízom, hogy megoldja az ilyen merülést. Most a kijelző a legnagyobb energia fogyasztó , kb. 4-5 percenkét esik 1 %-ot. A korábbi w100-hoz képest fényes a kijelzője, alig lehet csökkenteni. GB-szal 7%-olyan, mint a másik minimális fényerő mellett. GB-ban (3.x előtti verzió) az automata fényerő szinteket nem lehetett beállítani, újabbal még nem próbáltam. Jelenleg Anyám használja, csak telefonálásra, így nem zavaró a merülése, 2 simmel már nem a gsm rész a fő fogyasztó.
w100 fórumon többen is panaszkodtak aksi szint mérési bibik miatt, nálam 1 hónapos teszt alatt egyszer éjszakai töltés után teljesen lemerültnek mutatta magát, csak aksi ki/be segített (100%-nak mutatta utána, a normál reboot vagy ki/be kapcsolás lemerültnek).
Marad a várakozás a rom frissítésre... -
junkpod
veterán
válasz
b0bcat #71746 üzenetére
lejárt...
A mi ZP700-asunkkal készített képek egyelőre nekem nem tűnnek jónak, de a fórumában egy tulajdonos elég szép képeket töltött fel, sokkal jobbat mint amit én tudtam lőni eddig. Az enyémek olyan zizisek a feltöltött képek pedig szép "símák". Még nem jöttem rá hol hibázok. -
aytukabozs
addikt
válasz
b0bcat #71734 üzenetére
Nem lőnél pár legalább közepesen megkomponált képet?
Mert Coolboy írásában sajnos a fotózás kivesézése el lett kapkodva szvsz.
Nagylányomnak kéne valami az Alca 995 helyett, és nála alapfeltétel a kamera legalább közepes minősége (facebbook selfie-kék)
Az elő és hátlapi kamera minősége is érdekelne. -
svgyula
addikt
válasz
b0bcat #71734 üzenetére
Szia! Az lehetett az ok ami nagyon sajnálatos, hogy amit vettél az telefon
ha bekapcsolt állapotban van akkor folyamatosan vagy legalább is sűrűen keresi a sim kártyát. Ehhez feléleszti a rendszert lehet, hogy a kijelzőt nem de rendszert igen és ez ugye "villany" használattal jár. Ha fixálod a kártyákat akkor is fog merülni de csak a felváltott figyelés miatt. A kártyát nem fogja keresgetni. Ha így is merül akkor sajna marad a power off-on funkció.
-
-
klogw
aktív tag
válasz
b0bcat #71277 üzenetére
Akkor kvittek vagyunk az elnézésben.
Egyébként beugrott ez a "szó eleji néma h" nevű jelenség, ami pl. a franciára jellemző, pl. Hongrie [ongrí]. Az angolban is előfordul ilyen, pl. az hono(u)r (ha már úgyis a huaweitől indultunk
), ami - kevéssé meglepő módon - épp a franciából átvett szavaikra jellemző. A németből átvett szavaikban ejtik a szó eleji h-t, amiként azt maga a német is teszi - és hát maga az angol is leginkább germán eredetű nyelvnek tekinthető. Amennyiben tehát a donor nyelv kiejtéséhez való alkalmazkodást afféle empirikus szabálynak elfogadjuk, akkor nemcsak az angol saját karaktere (angolos ejtés), de a donor kínai ejtése okán is ott kellene lennie a h-nak a szó elején.
Szóval az egész egy jó nagy megalkuvó marketing-gerinctelenség (mi más jönne a marketingesektől/ből
), hogy még azt a kutyab@szós kétfillért is bezsebeljék, amit egy kicsit nehezebb kiejtés miatt esetleg elveszítenének az értékesítési számokban.
-
klogw
aktív tag
válasz
b0bcat #71258 üzenetére
Nem. Most lesz nagy az arcom (pedig még mindig csak tényeket mondok):
15 éven át "tanultam" az angolt (párhuzamosan a németet és egy kis újlatin nyelveket), 30 éve használom, és kis túlzással bejártam az angolszász észak-atlanti "birodalmi központot" Londontól az USA három tengerpartjáig. Nincs diplomám összehasonlító nyelvészetből, de ha valamiben, akkor az angol nyelvben és kultúrájában van tapasztalatom.
Elnézésedet kérem. (És ezt tök komolyan mondom.) -
klogw
aktív tag
válasz
b0bcat #71256 üzenetére
Szerintem feküdj neki az angolnak - meg a nyelvészetnek -, mert az "apparently preferred" nem szinonimája a "linguistically correct"-nek.
Továbbá, ha a huawei betűsort _angolosan_ akarjuk kiejteni (vö.: "preferred English pronounciation"), akkor sem bilabiális vé-vel kell kezdeni.
-
alexw801
senior tag
válasz
b0bcat #71235 üzenetére
Ne bántsd a vietnámiakat!
Teló tokot vettem Bp. Ázsia Centerben. A vietnámiak boltjában volt a legolcsóbb, 800 Ft a Nillkin + Honor 3X-re-. Emellett ott játszott tucatnyi kisgyerekük, kifogástalan magyarsággal!
Amúgy adtak a Honor 3X-re Kínában egy ablakos kihajtható tokot is, amivel magától feléled - elalszik, ha kinyitom - behajtom. Kinek-kinek ízlése szerint.Kínai kollégám azt említette, hogy a termelés mozdul Vietnam felé, 1 USD / nap munkabér előfordul.
-
klogw
aktív tag
válasz
b0bcat #71235 üzenetére
Úgy ahogy mandarinul ejteni kell.
Az angol th diftongus sem dö, vagy zö vagy tö vagy szö. Az angol bilabiális vé (w) ejtése sem felel meg a kínai hua szótagnak.
Az, hogy a kínaiak a könnyebb nyugati biznisz érdekében megalkudnak ezzel, még nem változtatja meg a nyelvük ejtési szabályait.
-
-
Lampard19
tag
válasz
b0bcat #70843 üzenetére
Nem rég pont te írtál a coolpad-ról mint márkáról. A coolpad F1-ben elvileg SONY IMX135 kamera dolgozik, ami például a Lenovo k910-ben is megtalálható és hát nem gyenge fotózás terén...
Az F1-hez sajnos nem volt szerencsém egyelőre, de ez alapján kíváncsi leszek. Bár nőiesnek nem mondanám a telefont
Huawei Honor 3C szebb esetleg, vagy akár egy iNew v3-as se rossz kamerába és az egy elég kedvelt telefon női körökben is
Zp700 -ra lehet sokmindent mondani, de a kamera egy 0.
-
citkar
addikt
válasz
b0bcat #69644 üzenetére
Szerintem a mai akkuknál nem jelent problémát, hogy a töltőn hagyod, állítólag úgy is hasznosabb sűrűbben tölteni, mint hagyni jobban lemerülni. A probléma ebben az esetben, hogy feleslegesen többet fogyaszt maga a töltő a konnektorban, ami persze szinte elhanyagolható, de mégis felesleges.
-
Bferibörs
addikt
válasz
b0bcat #69634 üzenetére
Gyors töltésről van szó,az,hogy az automatika jelzi a 100%-os töltést nem jelenti azt,hogy az akksi fel is van töltve teljesen,telefon akkumulátor szakmai cikkben olvastam ajánlásként,így tudjuk teljesen feltölteni az akksit, egy próbát szerintem megér,érteni nem értek hozzá.A lekapcs utani töltést probáltam sonyn ,tovább bírta szuflával.
-
tvamos
nagyúr
-
válasz
b0bcat #68123 üzenetére
Igen, de ezt a Zopo zp 990 nem tudja. Én is meglepődtem rajta, az eddigi összes telóm tudta, de a zopo nem engedte áthelyezni sd-re az appokat. (konkrétan nem volt ilyen opció/menüpont) Leszedtem playről különféle szoftvereket, azok sem bírták ezt megtenni nekem. Úgyhogy maradt az átparticionálás.
-
Crytek
nagyúr
-
ggg1
aktív tag
válasz
b0bcat #67280 üzenetére
Szia!
Egyet értünk. Teljesen egyértelmű volt, amit írtál, és teljesen igazad van, olvasd el Te is, amit én írtam, szerintem csak más megközelítésből fogalmaztuk meg. Én azt írtam, hogy ezek a számok önmagukban semmit nem jelentenek, és maximum orientáló szempontok lehetnek, úgyis az dönt, hogy egy adott készülék hogy gazdálkodik a rendelkezésre álló energiával. Ja meg talán azt is írtam, hogy a konkrét tapasztalat a döntő, ezért beszélgetünk itt. De amíg nincs egy konkrét lista, hogy kinél melyik akku melyik készülékben milyen órajelfrekvencián, képernyő-fényerősség mellett és felhasználási körülmények és szokások közt mennyi időt bír, addig orientáló szempontnak csak az van, amit ráírnak. Csalás, hamis adat pedig lehet a 4000 is és a 2500 is, tehát találgatni konkrétumok nélkül kár. A konkrét tapasztalatokat pedig, hogy melyik konkrét típus adott akksival mennyit bír, beszéljük meg, semminek sem örülnék jobban! :-)
-
ggg1
aktív tag
válasz
b0bcat #67250 üzenetére
Szia!
Hát természetesen egymáshoz képest. Én az említett oldalon találtam legalább tíz féle ilyen készüléket, és a többségük 3200-as, 3600-as akksival bírt, vagy volt hozzá egy 4000 mAh-ás is. De azt hiszem, ezt írtam is.
A 2500-as nem kicsi, de mivel van sok 3000-4000 mAh-ás, ezért a közepes jelző épp jól illik rá. :-)
Egyébként meg ez úgyis csak egy orientáló szempont, mert az üzemidő szempontjából biztosan többet nyom a latban, hogy a készülék hogy gazdálkodik az energiával, mint sem az akku tényleges kapacitása, úgyhogy a tapasztalat biztosan többet számít, mint a nyers számok. De azért, ha valaki azt írja a szempontjai közt első helyen, hogy legyen jó az akku idő, és egy 1800-as, egy 2500-as, vagy egy 1-2 mm-rel vastagabb 4000-es közül lehet választani, akkor Te melyikre mondanád, hogy valószínűleg a legerősebb lesz, és melyik a közepes a sorban? :-)Viszont, amit írtál, hogy a felsőbbek felé kacsintgat, ez gyakorlatilag ugyanezt jelenti, csak megfogalmazás kérdése. Úgyhogy szerintem egyre gondolunk. :-)
De inkább ajánljatok még ilyen telefon típusokat, ill. ezek közt, amiket itt találtunk, Ti melyiket milyennek tartjátok?
-
Upo
addikt
válasz
b0bcat #67164 üzenetére
Csak azért írtam mert a Cubot az 1280x720-as.
Tudom hogy vannak akiknek a 3.5"-n is minimum full hd kéne...
Személyesen még nem láttam akkorában, zp700-at néztem 4.7-en qHD, az teljesen ok, a Defy 3.7-en 854x480, az is jó. A többi telóm mind 720-as 4.5-4.7-en, több mint elég, telefon méretben csak akkor veszek full hd-st ha már nem lesz kisebb, abszolút feleslegesnem érzem. Vízszintesen forgatva az 1280 még monitorra optimalizált weblapokhoz is elég, másra meg minek a nagyobb?? -
svgyula
addikt
válasz
b0bcat #67147 üzenetére
Szia! És a hétvégéd hogy tellett hátlap nélkül? ill. bocs 3x hátlap nélkül!
Az én englis tudásom korlátozódik a kuglira
de mielőtt
rendelek az ilyen hirdetésre, rászoktam kérdezni. Ezt általábannem szokták letagadni, legalább is nálam ott van a rendeléshez rögzítve a termék mellet az ehhez kapcsolódó beszélgetés(
)
-
-
-
gipsztigris
addikt
válasz
b0bcat #67000 üzenetére
Két-három éve még a fele királyságunkat odaadtuk volna egy 800x480-as felbontású 7"-os tabletért. Mára meg ha nem fullHD-s egy készülék már nem is kell!
Aki azt mondja, hogy 5,5"-on a qHD-től elromlik a szeme, az állandó pixelszámolás miatt, az sürgősen keressen fel egy szakembert! -
válasz
b0bcat #66900 üzenetére
Ezek ennyit tudnak. Idle fogyasztasuk nagyon jo.
Nekem atab5 is van otthon, 2000-es akksi, 5", mtk6577. 4 ora feletti kijelzoidot tud, automata fenyerovel.
A mostani Vowney ( mtk6589 ) pedig royal revolt 2-vel jatszva, netezve, telefonalva 2 nap es 5,5-6 ora kijelzoido.
Kiprobalnek egy lenovot, a 4000mah-sat
-
-
kimista
aktív tag
válasz
b0bcat #65845 üzenetére
nem, mivel feltettem egy egyszerű kérdést, és egyetlen emebrtl kaptam rá választ, tőle pedig ahelyett h válaszolna, átmegy másba. kérdeztem, válaszoljon. ha nincs válasza, akkor maradjon ki, vagy beszéljen úgy, hogy kihagy belőle.
bwooster: pontosan, bóvli telefont osztogattak, már akkor is egy xperia Z-vel voltam, és úgy kértem h csinálják meg rá. de ettől függetlenül igenis nagy dolog, mutass alternatívát! google wallet nincs, a mastercard alkalmazásáról ne is beszéljünk.. nincs alternatíva!
-
Zeki
nagyúr
válasz
b0bcat #65769 üzenetére
Asszonynak van A660-as Lenovója... dual simes, de csak 1 simet használ.
Én itt olyan vagyok mint szegénygyerek a játékboltban.. nézelődök, álmodozok, tervezgetek... de ember tervez, gyerekei végeznek... itt a tavasz, új ruhák, cipők kellettek, kellenek... a tavalyi kinőve. -
bb71
őstag
válasz
b0bcat #65769 üzenetére
+1
/OFF
Kollegám, akinek elég nagy az egója, magyarázta, hogy építkeznek, így passzív ház, meg úgy passzív ház, ilyen párazáró, extra szigetelési tulajdonságú falfesték, meg amolyan. Húúú, felnéztünk rá, ez igen, tud valamit.
Hamarosan kinyögte: jaa, egy sima társasházi lakásba költöztünk be....***********************
Azt tapasztalta valaki, hogy az akksi simán használat nélkül 50% alatt időnként, vagy leginkább rendszeresen elveszít a töltéséből 20-40%-ot?
Ez mi lehet? Rossz az akku, vagy a telefon időnként így megszívja?***********************
Aki találkozik gabika-val, szóljon már neki, hogy küldtem egy emailt neki... -
-
sanyee75
tag
válasz
b0bcat #65464 üzenetére
Én két hónapig olvastam itt pár ezer hsz-t, rengeteg külföldi oldalon kerestem és youtube videók tömkelegét megnéztem mire kiválasztottam a nekem tetsző telefont és helyet ahol megveszem. De láttam annyi vaterás és apródos hirdetéést ami finoman szólva is pofátlan árakkal "dolgozott". Csak az a baj, hogy sokan nem is akarják beismerni, hogy nem értenek hozzá és bedőlnek egy jól megírt hirdetésnek.
Aki választás elött van még annak tanácsolom, hogy NE SZÉGYELJEN KÉRDEZNI (én is számtalan, gondolom másnak egyértelmű, kérdést feltettem), mert pl. itt ezen a fórumon rengeteg infót szereztem ami segített, szerintem, jól döneni. Ezúton is köszönöm nektek! -
-
Secretknight
aktív tag
válasz
b0bcat #64887 üzenetére
Hát,mivel kisebb,de egyébként is ,talán a betekintési szöge jobb ,valamivel.
Van hozzá 2 akku (2200,1800 mAh).A 2200-assal nekem 3 napot bír.Van flip tok,tapadókorongos jóval minőségibb mint az M1-hez.
Gyárilag rajta van egy vastag fólia,és azt ha lehúzod,egy vékony is.
A gombokat pedig meg lehet szokni
Szóval én simán bevállalnám ha IPS panel lenne benne.Akinek kevés pénze van és kétkártyás ,teljes értékü OKOStelefont szeretne,annak ez egy jó választás.A kamerája szar ,még akkor is ha csak 2 mp van ráírva,mert tényleg szar.Mindenféle fényviszonyok között.Mondjuk ez special nem érdekel,arra van fényképezőgépem.
Ha Mobiletoolsal megcsinálod az EPO,AGPS egyéb beállításokat, a GPS simán talál 6-7 holdat a lakás közepén fél percen belül.WiFi teljesen jó.Massziv,nyöszörgésmentes háza van,nem csúszkál a kézben,és még pont "méretes",jól fogható.
Arra vigyázz,hogy ebből is több féle verzió van.Némelyikben nincs GPS vevő,vagy nincs 3G,vagy csak 1g ROM 4g helyett. Az áruk is így változik.A nagyon olcsót meg kell nézni mit tud,vagy mit hagytak ki belőle.
Vaku nincs benne, az alsó navigáló érintőgombok nem megvilágítottak.Rootolni framaroot-al 1 másodperc.
-
motrola
aktív tag
válasz
b0bcat #64530 üzenetére
http://pcworld.hu/mobil/hogyan-keruljuk-meg-a-pin-t-a-jelszot-ha-elfelejtettuk-oket.html
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.thomascannon.screenlockbypass.pro&hl=hu
http://en.miui.com/thread-5684-1-1.html
csak fog működni az egyik, a recowery- megnyitása és Wipe data/factory reset biztosan törli az összes beállítást és jelszót. Ha van mentésed utána vissza lehet tenni.
-
ekrisztian
őstag
válasz
b0bcat #64530 üzenetére
Probáltad a dalvik-ot törölni a recovery-be lépve? Igaz igy minden ugrik..de hátha segít.Biztos van más módja is pl ADB-n valami parancsot futtatni, de ahoz meg usbdebugnak is be kell kapcsolva lenni.Ami gondolom meg nincs mivel nem merültetek bele annak idején.
Hátha jár erre egy két guru.Csak ne kapkodjatok. -
kymco
veterán
válasz
b0bcat #63879 üzenetére
Nálam a telefon választás a mobil térerőről szól. Ezért nem nagyon merek belevágni az ismeretlenbe.
Két telefonról olvastam, és (vsz a továbbfejlesztett változataira is igaz), hogy tesztelten jók térerő mobil tekintetében.
Nem kevés utánajárás kellett hozzá, mert egy telefontesztnél ez nem létező szempont.
Az egyik a thl w200, a másik a zopo 980-as.
Mindkettőnél tesztben olvastam, hogy veri térerőben a samsung g s4-et (thl w200), a másik a samsung note 2-t (zp980).
Így vagy az alaptelefonokban, vagy a nagyobb teljesítményű 8 magos utódokban keresem a megoldást.
Az elgondolásom alapján a zopo-nál kiesik a 4 magos az fhd miatt, a w200-as még sanszos lehet, de ára alig kevesebb a 8 magos utódjánál. -
mpeti66
csendes tag
válasz
b0bcat #62973 üzenetére
Helló! Igen, nagyon jó fogású és tényleg nem gagyi hatása van. Fém keret, az eleje ugye teljes kijelző, mondjuk a hátlap az egy kicsit gyenge, óvatosan kell báni vele. De az összhatás tényleg jó. Nekem nagyon bejön, és bőven elég a tudása. Persze majd az idő megmondja hogy mennyire tartós és stabil, de eddig minden oké.
-
korte1111
csendes tag
válasz
b0bcat #62657 üzenetére
Hívás közben aktív a másik sim kártya is? Vagy nem? Azaz, telefonálok a sim 1-ről, de hívnak közben a sim 2-n, látom ezt? Át tudok váltani?
Válasz:
Tisztelt Érdeklődő! Az össze új MTK chippel szerelt készülék Dual active. Ám nagy részükben szoftveresen nincs lekezelve. Bár pontos információm nincs erről, de gyanítom, hogy nem amíg beszél az egyiken, a másiknak nem elérhetőt jelez.
Tisztelettel: 220volt.huA szakmai fiuk csak tudják!
-
Jakuu
őstag
válasz
b0bcat #60800 üzenetére
De senki nem is irta hogy az 30 ezerert beszerezheto, a kinti arat irtam + a behozatalt es ugye ez meg mindig kevesebb mint a mar megemlitett 24k ketszerese, ahol allitolag jo GPS talalhato kezdoaron, ahogy itt meg lett emlitve.
Bar valoszinuleg megoldhato lenne a behozatala 30k-ert is "mashogyan" a 967s-nek is, de nem kulonosebben erdekel. Inkabb az annal inkabb, hogy esetleg az olcsobb ZTE telefonok kozul mint pl a 889s/m, 956, V stb nem talalhato e olyan keszulek, amiben aranylag jol mukodik a GPS, mint irtam outdoor felhasznalasra.
Raadasul nem is allando igenybevetel esetere, hiszen itt nem az autos pozicionalasra van szukseg, hanem a terkepen neha-neha a pozicio ellenorzesre stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest