- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple iPhone 17 - alap
- Fotók, videók mobillal
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- A Galaxy S23 és egy csúcstábla izgatottan jelez
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az ilyen készülékek esetén a ráírt 3-4.000mAh-s akku szinte kivétel nélkül kamu. Még ismertebb gyártók (Elephone, Jiayu régebbi készülékeiből pár) is kamuztak már párszor. A 2500-as ZTE v967s jóval tovább bírta, mint a "2800"-as Star nemtudommármennyi telefon.
Az Elephone P6 esetén 4200-as matrica figyelt az egyébként nagy akkun, de alatta (a matrica alatt) ott volt az eredeti 3000-es felirat. -
b0bcat
addikt
Arra céloztam - láthatóan nem elég egyértelműen
-, hogy egy valóban 2500 mAh-s akku simán tudhat annyit, mint egy kamu 3000-es vagy akár nagyobb "névleges" kapacitású akku (ugyanabban a készülékben).
Persze minél márkásabb készülékről beszélünk, annál kevésbé várható csalás az akku kapacitásában.
Miután a korábbi, nagyobb méretű - és kevésbé márkás - telefonjaim (névleges) 2800-3100 mAh-s akku kapacitása után mostanában már a 2000-2500 mAh-s (névleges) kapacitás láttán is mosolyogtam, komoly meglepetésként ért múlt héten, hogy egy 2Ah-s akku is 5 napos üzemidőt tudott biztosítani az én használati módom mellett egy 5,5 colos tepsifonban.
Azt akarom az egészből kihozni, hogy nem a névleges kapacitás számít, hanem a valós, tehát nem kell "lesajnálni" egy 2500-as akkut, mert relatíve kevés gyártó kínál (kevés modellben) ennél nagyobb valós kapacitással akkut.
U.i.: Nem hiszem, hogy egy 1800-as és egy 4000-es akku között mindössze 1-2 mm eltérés lenne vastagságban.
U.u.i.: Az említett, múlt héten kipróbált telefonban a 2000 mAh-s akku 42 grammot nyom. Kíváncsi vagyok, hogy a nemsokára megérkező Star HD9000 névlegesen 3800-as akkuja mennyit fog nyomni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 512GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi 15 512GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB sivatagi titán gyári független
- IPHONE 16 PRO MAX 256GB , 3 hónapos, ONE függő, GARI 2028.06.Hóig, LETILTÁSMENTESEN, ÜZLETBŐL
- IPhone 15Pro 128GB One makulátlan akku 91%
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX SCAR 15 Gamer notebook - i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB WIN11
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Eladó Apple iPhone 14 Pro 128GB Arany / 12 hó jótállás
- Lenovo ThinkPad Z13 G1 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest