- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-PLevi-
senior tag
válasz
Dominó85 #87198 üzenetére
Értem, köszönöm!
Azt hol tudom kideríteni, hogy az adott IPS panel Sharp vagy LG gyártmány (részemről a Sharp-ot preferálnám)? Csak mert ezt az infót nem szokták tartalmazni a specifikációk.
A kérdésem csupán elméleti volt, nincs konkrét típus.Mindössze arra lennék kíváncsi, hogy csak a méretükben eltérő, minden másban egyező két kijelző hogy viszonyul egymáshoz fogyasztás terén.
Más:
Jelenleg mely típusok ajánlottak MT6592, 2GB RAM, 5-5,5" 720p kijelző kategóriában? Bármi jöhet, majd szűkítek. (Nagy aksi előny, ezért is tettem fel a fentebb olvasható kérdést.)
Eddig a Redmi Note volt a kiszemelt, de sajnos mégsem tudom beszerezni újonnan <55k-ért (csoportos)... Vagy ha esetleg tudtok olyan megbízható beszerzési forrást ami megáll ~55k-nál (házig, tehát semmi sarc) azt is nagyon szívesen fogadnám.szerk.: Extra kérdés: Ezeket az echte kínai telókat mennyiért lehet később eladni (kb. hány százalék bukóval*)? Megkímélt állapotban, minden tartozékkal, 3-6 hónap használat után stb.
*Webshopos árhoz viszonyítva természetesen.
Köszönöm!
-
aytukabozs
addikt
-
törölt tag
válasz
Dominó85 #86011 üzenetére
Mindenféle kötekedés nélkül kérdezném tőled, mert kezdem azt hinni bennem van a hiba. Erősíts meg benne kérlek. Az, hogy a telefon GPS-t lesz@rom az okés gondolom, hisz van az autómban, magyarul nem is használom. De ..... ha olyan helyre megyek, ahol tudom, hogy meg szeretnék valamit örökölni öreg(ebb) napjaimra, viszem a fényképezőgépet. Mi az amire nem elég neked és a többieknek a telefon által készített mondjuk a közepesnél jobb minőség? ( A vissza nem térő, nem tervezett események megörökítésére? ) A telefonnal készített felvételeket egyáltalán archiváljátok? Mert ha nem akkor minek is beszélünk minőségről? ( Hisz annyira nem fontos hogy megőrizzétek ) Neked címeztem a kérdést, de nem csak neked szól, és mint írtam ne vedd támadásnak, csak tényleg érdekel.
-
Bikkrom
senior tag
válasz
Dominó85 #85328 üzenetére
Köszi a válaszokat mindenkinek. A 7"-t már próbáltam kézben, sajna az már tényleg kezelhetetlen az átlagos méretű tenyeremnek egy kézzel. De olvasás miatt kell a nagyobb kijelző, ezért 6-6,5 lenne az ideális.
Ez az Alcatel Hero 2 viszont tetszik, minden megvan ami kell. Csak szeptember végétől lesz kapható.Nah majd meglátjuk.
-
aytukabozs
addikt
válasz
Dominó85 #85160 üzenetére
Hát az új Meizu szept végén kint lesz (tudom averziód van a céggel szemben), szóval túl sokat már nem kell várni az első tesztekre
(#85161) Jogi
2 kártyás MÉLYVÍZ topic
Cappa szakértő úr MTK DT topicja -
hevizms
addikt
-
stmiklosi
tag
válasz
Dominó85 #84901 üzenetére
Szevasztok!
Szoktam mondani, a festék nem pirosodik a hazugságtól..
Többször rendeltem, de kétszer én is belefutottam hamis kártyákba.
Tudtam a hamisságokról, ezért inkább Hollandiából rendeltem 32-est, de még így is baromi olcsó volt.
Amint megjönnek, azonnal telemásolást indítok. Egy ideig szépen, sebesen megy, aztán leesik olykor 100kb/sec-ra. 1 nap alatt azért felénél jobban telemegy, és akkor WinCommanderes visszaolvasás. A teljes, a foglalt és szabad számoknak ugye a teljes kapacitást kéne adni. Na itt minden látszik, csak az nem.
Fontos! Ebben az állapotban csinálj képernyőmentést, mert később már ez nem biztos, hogy mégegyszer látszik, vagy meg se találja! Mondanom sem kell, a könyvtárak még megvannak, de üresek.
Írok holland barátomnak,küldöm a mentést, mi van? Mondja: küldjem visszaadja a pénzt. Mondom a franc se jár ezért a postára, kapsz egy negatívot, aztán szevasz. Mondja ne, oldjuk meg. Mondom: küldj másikat. Mondja: Ez egy új beszállító, fél, hogy a többi se jó. Pénzt visszaadta, kellemes karácsonyi ünnepeket kívántam, jó barátságban "váltunk el".
Másik, ez kínai, 32GB, 10Dollár. (Naív nem vagyok, de Isten tudja, próba, szerencse, szeretek kockáztatni.)
Küldi, másolnám tele, Az még úgy ahogy megy, visszaolvasás, mint fentebb.
Írom neki: hamis a kártya, később semmi nem ismeri fel, 3 olvasó se, 2 gép se látja. Írja: vigyem szakemberhez. Vittem, írom neki, ez 4 dolláromba került. Mondja: visszaad 9 Dollárt. Reklamálom legalább a 10-et. Csak ragaszkodik a 9-hez, ajánlgatja. Mondom: megmondanád mi a francért adok ki 5 dollárt, te elfogadnád a saját ajánlatod? Mit ajánlok megoldásként, kérdi. Meguntam, mondtam: tartsd meg a 9 dollárod, kapsz egy negatívot aztán annyi. Nem hittem volna, visszaadta a 14 Dollárt!
Mindezt természetesen sok-sok levélváltással, mert skypon nem tudok velük beszélt angol hiányában kommunikálni.
Egyik kártyát 4-re, másikat 2 GB-ra formázva hibátlanul, megbízhatóan mennek a navigátorokban.
Dióhéjban. Azt gondolom, arra utaznak a nagy (16-32-64) kártyáknál, hogy mire kiderül a turpisság, addigra kifutsz a reklamációs időből.
Üdv: StMiklos
Ui: Azért ezek nem szegik kedvemet a vásárlásoktól. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Dominó85 #84901 üzenetére
Én a Lenovora gondoltam.
Memoriakartyat minden esetben le kell tesztelni H2testw programmal, ha borul a bili akkor egyből dispute. Mivel stabilan mukodik 8GB-nak ezert kiegyeztem az eladóval, ellenkező esetben FR. -.- Egyebirant vannak bevalt sellerek ([link] [link] ), mashonnan nem erdemes probalkozni mert ez lesz a vége.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Dominó85 #84897 üzenetére
Így van 100% nem de 95.5%-ban megbízhatók!
Na de hülyeséget félretéve, nyilván anyudba jobban bízol, de ugye tőle nem tudsz telefont venni.
Ezért írtam le a tapasztalatomat velük kapcsolatba.Vagyunk itt többen is akik nem csak saját részre rendelünk telefonokat és szerintem a többség őket preferálja....Arról nem beszélve hogy az alis értékelésbe nem számít bele a Hungón keresztül menő "forgalom". -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Dominó85 #84892 üzenetére
A chigon semmiyen formában sem foglalkozik klónokkal!És nem is fogja a renomét rontani velük.A legroszabb amire lehet velük kapolatban számítani hogy nem kapsz eu adaptert vagy kimarad a szilikon tok... Ez tapasztalat mivel csak tőlük rendelem a készülékeket.A sajátom is tőlük van és Lenovo!
-
Thome
veterán
válasz
Dominó85 #84756 üzenetére
Mondjuk már bohóckodik a rendszer, magyar nyelven nem enged be az "about phone" menübe hanem ha rányomok, kidob a főmenübe, angol nyelvnél persze beenged,
illetve a sygic esetén amint nagyítok a térképen, abban a pillanatban kidob a főmenübe.Szerk: Reinstall meg is oldotta a sygic problémát.
-
Laza...
addikt
válasz
Dominó85 #84695 üzenetére
A Hongmi MTK procisnak semmiféle baja nincs a GPS-el, még ha nem is látja a Glonass holdakat. Sőt, MTK fronton az egyik leg megbízhatóbb a GPS-e (még a Coolpad F1-é ilyen). A G4S-é használható GPS, de korántsem jó - vésztartaléknak tökéletes, másra nem igazán. A Hongmi (MTK) kamerája is sokkal jobb mint a G4S-é. A ZTE v5 1/4GB verzió ehhez képest teljesen komprumisszummentes. (olcsó, jó kijelző, frissítések, kijelző, üzemidő, melegedés, kamera, remek GPS)
-
diegho
nagyúr
válasz
Dominó85 #84365 üzenetére
THL-en eléggé stock közeli droid van és W100S, W200S, mindkettő szépen ment gond nélkül. Nekem most nem is jöhet szóba kínai teló, mert 4.4.4-nél régebbi droidot már nem tudok használni, a telefonkönyv változtatás annyira tökéletes lett a számomra, hogy élni nem tudnék nélküle.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Dominó85 #83671 üzenetére
Az egészen pontosan azt jelenti, hogy ha akarom akkor erőteljesebb szineket kapok, ha meg soknak ítélem meg akkor tudom alálőni.
Pont 2 opcióval több mint mas teloknal. Es igen, ezt az user állítja.
Az hogy ez nálad mint jelent , na az ami semmit nem jelent. Szoval wtf the problemed?
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Dominó85 #83531 üzenetére
Direkt örültem bakker hogy az asszonynak tetszik a G2F, mondom majd jol megnezem mit tud pozicionalasban, erre a 90$-os fehér Red Rice 1S keresztülhúzta a számításaimat.
GoldhandRent: fentebb irtam hogy Seven Seas Sale van aliexpressen, abban az órában amikor sorrakerül az első 1-2 percben van esélyed megvenni. A fentebb emlitett telot is igy vettem ma...
-
-
-
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Dominó85 #83489 üzenetére
"Phone Arena recently discovered the THL 5000, which has a 5,000 mAh battery stuffed into a rather thin, 8.9mm, body. And best of all, it costs only a few dollars more than the W6618, or around $299. The battery is developed by U.S.-based Amprius and comes with Quick Charging support, according to the publication"
Nemhiszem hogy egy erre specializáálódott manufaktúrában szitázzák az akszikat....
-
kurtzyx
tag
válasz
Dominó85 #83491 üzenetére
így hirtelen ezt találtam:
Battery
The battery in the ThL 5000 is a massive 5000 mAH unit. That is a big battery for a phone. Previous ThL smartphones suffered from below-average battery performance when coupled with a full HD display. The T100 and the T200S both had full HD displays and the battery life in both devices was a little disappointing. The W200S sported a 720p HD display and as a result its battery performance was much better. Interestingly the T200S has a 2500 mAh battery, which gives us a good reference point for the ThL 5000.
így hirtelen ezt találtam:The battery is a silicon anode Li-polymer battery which according to ThL’s website means it offers a greater density. This is why the phone is relatively so thin. However one sacrifice for this thinness is that the battery is non user-removable.
ThL 5000 (1)
I did some tests to generate some battery usage numbers and the results are, as you would expect, excellent. When running Epic Citadel in its Guided Tour mode the phone will last for over 5 hours before it will run out of juice.
For YouTube streaming (over Wi-Fi) the device does very well and you can watch around 10 hours of video on a full charge. Watching a MP4 movie from the internal storage yielded the same 10 hours possible playback. Both the YouTube and MP4 tests were conducted full screen.
The ThL 5000′s official talk times are 47 Hours for 2G and 30 Hours For 3G. I performed a crude 3G calling test and after forty minutes the battery dropped just 1%, which means that the quoted talk times look very genuine.
Compared to the T200S (with its 6 inch full HD screen and 2500mAh battery) the 5000 performed better and yielded more than double the T200S’ numbers. With careful usage you could get two full days of usage out of the 5000. Of course, everyone uses their phone differently, but based on my personal usage pattern I would only need to charge the 5000 every other night.
Ha vki tud hasonló adatokat más szóba jöhető telókról ne tartsa magában
.
[Furcsaság: ebben a tesztben azt írták, hogy a csomag tartalmát képezi 1 16gbos micro sd kártya, a specek közt 16gb ram szerepel arról hirtelen nem találtam semmit, hogy bővíthető-e /videókon elvben mintha micro sd foglalat lenne a kütyüben de én bőven vagyok annyira vaksi, hogy benézzem/ az azért fura lenne, ha a micro sd lenne a ram.. vagy is igazából nem működne
szóval akkor most mi is van ?XD]
-
tolvaj!
őstag
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Dominó85 #82790 üzenetére
Ti meg kevesebb chemtrail-es cikket.
Hackerek tomege figyeli a samu meg az apple teloit, ha barmi _bizonyitek_ lenne ra akkor robbanna a botrany. Ugyanakkor persze egy biroi vegzessel barmikor megszerezhetik, bar nem tudom mennyire van titkositva.
A lenyegre valaszolj inkabb, miert beszel masrol a Xiaomi fejes? Miert kellenek az sms sablonok frissitesehez a kontaktlistak es bejovo sms-ek?
Lebuktak, ennyi. Legkozelebb jobban figyelnek.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Dominó85 #82769 üzenetére
Azert durva hogy valakinek első kézből van tapasztalata a kettőről és ezt mondja?
Ugyanakkor a Xiaomi tulajoknak ajanlott egy tuzfalprogram, mert furcsaságokat tapasztaltak biztonsági emberkék. A cikkben fellelhető azért némi marhaság illetve a forrast is erdemes elolvasni viszont meglepő módon elismerték (bár próbálják kimagyarázni) és jön majd egy update amivel kikapcsolhatóvá teszik a fenti dolgot... mint anno az LG okostévék, amik feltöltötték miket nézel meg és tárolsz a rákötött winyón...
-
RVR400
veterán
válasz
Dominó85 #82295 üzenetére
Kit érdekel a cikk? Simtelepet rendelsz, aztán meg fikázod a jóval jobb hardverrel rendelkező, olcsóbb és jóval nevesebb THL-t. Ilyenkor nem szoktál gondolkozni, mielőtt írsz? Mutattál jobb telót ilyen áron? Ha ezek megvannak, akkor megbeszéljük, addig teljesen hiteltelen vagy, és ismét csak véleményt mondtál valamiről, amit még nem is láttál. Ahogy a Simtelepnél is már előre úgy gondoltad, hogy jó, ennél meg úgy gondolod, hogy szar.
(#82299) csubuka: A múltkor Laza emlegette itt a pandás X1-et. Mindenki lefikázta, pedig abszolút jó vétel volt, ha nem best buy. Noname, de teljesen jó a teló. Szóval ezektől a dolgoktól kellene vagy teljesen elvonatkoztatni, vagy mindig szem előtt tartani. De itt attól függ a véleményalkotás, hogy kinek mikor milyen kedve van...
Volt nálam a teló, totál jó a képe, a GPS-e, a sebessége, a térereje, a kamerája is hozta a jobb átlagot (nem V3 és Hongmi szint azért az tény) meg az ára is. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Dominó85 #82190 üzenetére
Maradjunk annyiba hogy a 6595-nek nem ismert még a GPS képessége, az antenna általában jó mindegyikben csak épp egyéb hibák vannak (SW/HW/FW). Nem lehet általános tapasztalatokra hagyatkozni márkákból hanem a kinézett adott típusra gondosan utána kell nézni. Ugyancsak nem lehet egyes felhasználók tapasztalataira alapozni, lásd Jiayu G4S, ahol valaki felhozta hogy baba minden aztan kiborult a bili.
Tehát összefoglalva, valóban nem mind rossz de alaposan utána kell olvasni mert sok a felületes félrevezető tapasztalat.
Krinyo #82189: hat igen, dupla ramos, nagyobb akkus, nagyobb kijelzős ZTE V5 olcsóbb ha bevállalja az ember a kinai garit, bár 95% hogy 1 éven belül egyiknek se lesz baja. MI3-nál meg hasonló feltételekkel ott a 16G-s OnePlusOne, olcsóbban bár az már az a kategória ahol inkabb helyben veszi az ember.
-
b0bcat
addikt
válasz
Dominó85 #81932 üzenetére
Őszinte leszek: IPS-hez szokott szemnek nem szép. Olcsó Samsung/LG/stb. TFT-hez szokott szemnek viszont annyira nem rossz. Most a betekintési szögekről beszélünk, nem a felbontásról. De hát valahol spórolni kell...
Összességében annyi pénzért jó cucc. (A Jiayu F1, ami egy igen kitűnő készülék a maga kategóriájában, drágább nála, és szintén nem IPS kijelzős.) Két példány is van a közelemben, és nem hallottam róluk soha panaszt, pedig az egyik júzer egy 12-13 éves srác, aki mindennap más játékot tölt le rá, a másik pedig egy 30-hoz közeli hölgy, aki szintén sokat nyomkodja, bár ő kevésbé játszik rajta. A srác pedig ütésállóság szempontjából sem kíméli a telefont (az összes sarka le van már kopva a narancssárga háznak), az viszont eddig mindent kibírt.
Nem mellesleg a MIUI-szerű gyári launcher-rel meglepően gyors is.
Az tény ugyanakkor, hogy kicsit többért van sokkal jobb készülék is. De ennyiért én nem ismerek más készüléket, ami ár-érték arányban ezt tudja, illetve, amivel kapcsolatban személyes tapasztalatom is lenne. Ja, és nem mellesleg az M1 egy aránylag jól sikerült Xiaomi koppintás, amiről elsőre meg nem mondanád, hogy nem valami jobb kínai márka, annyira össze van rakva, annyira jó minőségi érzetet kelt. (Egy időben volt nálam egy ilyen M1 és egy Cubot C11, és bizony az M1 kívülről egy kategóriával drágább készüléknek érződött, pedig a Cubot volt kb. 30%-kal drágább - persze nem véletlenül, hiszen az IPS kijelzős volt.)
Mindegy. Én senkit nem akarok győzködni, de ha én keresnék 20 ezerért a 4,5-5 colos kategóriában valamit, ami arra kellene, hogy a legalapvetőbb okos funkciók menjenek (nekem ugyanis ennyi elég), és hogy ne kelljen nagyon vigyázni rá, akkor biztosan M1-et vennék. Csak a színén kellene elgondolkoznom (ugyanis hat vagy hét színben kapható)...
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Dominó85 #81714 üzenetére
Na most összezavarodtam....szobakutya írásából arragondoltam a "blokk térkép" a scatter.Viszont..cappa egyik bejegyzését olvasgatva a blokktérkép egy opció a droidtoolsban amelyből lehet kinyerni a scattert ehhez még root sem szükséges...
Most már kiváncsi vagyok én is rá...
-
válasz
Dominó85 #81693 üzenetére
Helló!
Vettél egy egész SIM telepet ?
Viccet odébb helyezve, az a free parancs adb-n keresztül (adb shell busybox free) megmondja a valós RAM méretet.
Mint ahogyan írták is, az MTKDT-vel összehozva a telefont, az meg fogja mondani a valós SOC-ot.
Onnan pedig ideiglenes root-ot szerezve már mehet is a backup.(#81697) aytukabozs gyakorlatilag hibátlanul összefoglalta a lépéseket.
Mindegy mivel mentesz, csak ments. -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Dominó85 #81702 üzenetére
"teljesértékű rootom van már
"
Droidtoolsnak az édeskevés mert nem látja!! Addig nem látja rootnak a telefonod meddig megnem adod neki az ideiglenest!!!
De visszatérve a ram kérdésedre
" A valós RAM méretét parancssorból (busybox kell hozzá) a
busybox free
paranccsal lehet lekérni." by: cappa72® -
-
aytukabozs
addikt
válasz
Dominó85 #81693 üzenetére
Miért nem kutakodsz kicsit cappa blogjában?
menni fog az a mentés is meg a cwm felrakás is otthon...
Kezdd pl az MTK Droid toolssal, az meg fogja mondani szépen mi van igazából a motorház alatt
(szerk.)
Aztán kapsz tőle szép blokktérképet amivel meg már mehetsz a SP FLashtoolhoz, hogy csináljon neked egy kiolvasást, ezután meg kérsz szépen egy custom CWM-et Cappától, és tökboldog leszel hogy mindezt magadnak csináltad meg. -
-
gipsztigris
addikt
válasz
Dominó85 #81652 üzenetére
A másik topikban a Saját Útvonalak nevű ingyenes programmal szoktak csinálni tracket. .kmz formátumban elmenti és gugliban azonnal nézhető a nyomvonal, lehet frankón nagyítani.
Mielőtt valaki belémkötne, nem engem kell meggyőzni arról, hogy igenis van kiváló GPS vételkészséggel rendelkező MTK-s telefon is! -
Dominó85
addikt
válasz
Dominó85 #81647 üzenetére
Ami kimaradt és bazi nagy POZITIV tulajdonsága:
GPS, most biztosan sokan meghökkennek, hogy WTFAK??? És igen, a GPS ebben a telefonban bőven kiemelkedő. Szép nagy antennát kapott és első fixálásnál is csupán 20 másodperc kellett neki a csatlakozásra. 40-45-ös értékekkel lát 1-2 holdat, a többit 26-36 közötti értéken. A pontosság pedig 7 láb (láb és nem méter!).
-
aytukabozs
addikt
válasz
Dominó85 #81214 üzenetére
a 4400-ban nincs forrasztott kábel az akksin, olyasmi fésűs csatlakozója van mint mondjuk a kijelzőnek...
Videón 1:59-nél.Amúgy klasszfejség ez a hangyásoktól, van egy csomó ilyen szétkapós videó a csatornájukon, érdemes nézegeni
Másrészről meg érdemes fejben tartani miket javítanak ezekben a videókban, és a következő villámakcióban elkerülni ezeket a modelleket náluk
-
törölt tag
válasz
Dominó85 #81214 üzenetére
Mivel nem lehet szétszedni, ki van zárva, hogy a kábele megtörjön.
Leeséslor meg annyi minden leválhat, smd hamarabb leesik mint az akkucsatlakozó.
A touchtörésről nem is beszélve.
Magyarul biztos, hogy nem az akku és környéke a telefon gyenge pontja.
Beg Próbálj más poziciót, a változatosság ..... megvédi a telefonod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged