- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Magisk
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thome
veterán
válasz
hasman #84944 üzenetére
Xiaomi Redmi 1s:
Innét letöltöd a stabil többnyelvű romot, ennek kb 320 megának kell lennie.
Ezt követően átírod a nevét: update.zip (vigyázz nehogy update.zip.zip legyen a neve mert not works)
Felmásolod a telefon gyökérkönyvtárába.
Kikapcsolod a telefont.
Lenyomva tartod a hangerő fel gombot majd megnyomod a bekapcsolót. Ezt követően bekerülsz a recoverybe, hangerő gombokkal tudsz fel le mozogni, power gombbal okézol.
Kiválasztod az angol nyelvet, majd rámész az update-re.
Elszalad 98%-ig majd ott vár sokat.
Ezután belemész a Wipe&Reset-be, és ott nyomsz egy wipe cache-t.
Utána rányomhatsz a reboot gombra.Innentől kezdve jónak kell lennie.
Szerk: Sikerült? Kár volt csépelnem a szót.
-
Thome
veterán
válasz
Mottie #84841 üzenetére
Az még nekem is tetszik...
Lumia 620-ról váltottam, visszahúzok a wp-re én is, de a 8.1 olyan szinten félresikerült sebességben hogy most pihenőpályán van. De ez már nagyon off. Megjegyzem a 620-hoz képest repül a redmi 1s.Maross: Hát igen, ez a baj a nőkkel...
Szerencsére az enyémnek egy 5,5"-os monstrum is jöhet, ha az izlésének megfelel.
-
Thome
veterán
Goldhandrent: Neked legalább értelmeset akar...
WOT-H-A-C: Ezzel azt mondod, van rá esély hogy értelmes telefon legyen -nagyjából-? Kb 17 ezer forintból megvolna németországból.
Trebrona: Nem rózsaszínes, inkább a lekerekített és picit egyedibb telefonok tetszenek neki. Az etalon a Lumia 920, de most nincs annyi rá, de leginkább olyan stílusa van, hogy ami tetszik az tetszik, ami nem az nem. De ritka ami tetszik neki... Mutattam neki 100 ezres kínait is, az se tetszett neki.
-
Thome
veterán
Na, barátnőnek megtetszett a kínai telefonosdi, s ő is venne valamit. Kis pénzből kellene, nincsenek nagy igények, neki tetsszen (Najó ez nem kicsi igény
), facebook, néhány egyszerűbb játék (pou meg ilyen marhaságok) és kb ennyi.
Jelenleg Lumia 610 van használatban, ettől úgy vélem bármi jobb lehet, de azért megkérdezem (félve kérdem
):
Cubot Gt95 megfelelne neki? Jiayu-kat mutattam, nem tetszett.
Ez a Cubot tetszik neki. -
Thome
veterán
A 23-as rommal tapasztaltam, ennél még nem, de még csak a gyorsítótárat sem ürítette ki, pl: begépeltem a xiaomi témázó programba az account nevet és jelszót, de átkellett ugranom az outlookba beaktiválni a regisztrációt, s az outlookból átdobott a böngészőbe, onnan visszamentem a témaválasztóba, s ugyanúgy ott volt a beírt adat. De majd kiderül hosszabb távon mi lesz, eddig nem lőtt le semmit.
Sajnos 20-as kártya nincs a közelemben, miért lenne lényeges?
-
Thome
veterán
-
Thome
veterán
Letöltöttem a 37.0.0 romot. Miképp tudom ezt feltenni? Ott írja az oldalon hogy OTA, de ez sehogy sem lesz az. Nincs kedvem brickelni, szóval inkább rákérdezek.
Szerk: Mondjuk az se lenne gond, ha ez a sok kínai market és app (baidu browser, mobomarket és társai) eltűnnének.
-
Thome
veterán
válasz
Dominó85 #84756 üzenetére
Mondjuk már bohóckodik a rendszer, magyar nyelven nem enged be az "about phone" menübe hanem ha rányomok, kidob a főmenübe, angol nyelvnél persze beenged,
illetve a sygic esetén amint nagyítok a térképen, abban a pillanatban kidob a főmenübe.Szerk: Reinstall meg is oldotta a sygic problémát.
-
Thome
veterán
Nos, végülis egy Xiaomi Redmi 1S-t vettem. Eddig úgy néz ki nagyon jó, nem bántam meg.
-
Thome
veterán
válasz
#73596160 #84701 üzenetére
Ez még jó is lenne, de nincs ennyi időm várni ráhétvégén kellene egyet vennem, nincs rá 1 hónapom sajnos.
Ezért kérdezem a Xiaomi Redmi 1S-t.
Dominó 85: Nem tudok várni, nemsokára utazok külföldre, muszáj vennem itthon telefont.
40 ezer forint: HD kijelző, 1gb ram, jó gps, előlapi kamera, jól optimalizált rendszer. Itt az aprón levő telefonok közül kellene találni egy ilyet.
-
Thome
veterán
Köszi Dominó85, citkar.
Kisérletezni nem szeretnék, a G4S pedig már 60 papír körül alakul, s kezdésnek 25-nél indultam, most 40-nél tartok, több nincs sajnos.
Még egy telefon, amiről teszt is van, baromi jónak néz ki: Xiaomi Redmi 1S.
-
Thome
veterán
válasz
cappa72 #84693 üzenetére
Egy kategóriával fentebb váltok, nem akarok hulladék telefonnal idegeskedni, szóval ezért is kérem a segítségetek:
40 ezer forintért találtam egy Jiayu G3C-t ami szimpatikusnak néz ki, fém keret, a design is tetszik, korrekt hardver, már csak az a kérdés, hogy megéri-e a pénzét? Persze ajánlhattok más telefont is.
Illetve találtam Lenovo S660-at is, az is nagyon tetszik.
-
Thome
veterán
válasz
GoldhandRent #84689 üzenetére
Köszi!
Lebeszéltek róla, szóval tárgytalan, de nagyon köszi hogy megosztottad a tapasztalataid, ha ennyire halott a gps akkor nem is erőltetem!
Jiayu G3C-ről mik a véleményetek? Ez nagyon szimpatikus telefon.
-
Thome
veterán
válasz
Laza... #84667 üzenetére
Hol írtam olyat hogy legjobb? Mutasd linkeld!
Dominó85: Az sajnos nem fér bele.
Egyébként miért lényeges hogy legyen fosásig custom rom, ha out of box használom?
Mielőtt jön egy troll, már rég nem feitengnél tartunk, pl cubot gt99 ami még jónak tűnik nekem ebben az árkategóriában.
Jó kis háborút robbantottam ki... Pedig egyszerű:
1g ram, 960x640 minimum, előlapi kamera, 30 ezer forint. -
Thome
veterán
Mint írtam, nem kell nekem feiteng minden áron...
Ha hülyeségeket beszélek akkor elnézést, mindenütt azt olvastam hogy nettó szar az összes mtk-s gps, de ezek szerint tévedtem!
Viszont: 1gb ram és 960x640-es felbontás, 1 helyben állásban találjon meg a gps, illetve előlapi kamera megléte minimum, ebből lentebb nem adok, 4,3-5" között.
Ebben ha tudtok segíteni 30 ezer forintig (használtan is tökéletes), akkor az rendkívül jó lenne, de ha ez nem kivitelezhető, akkor próbálok pótolni hozzá. De maradjunk max 30-nál. -
Thome
veterán
Elhiszem hogy beleugranál egy ilyen jiayuba, de nem túl acélos se a kijelzőjük, se a hardverük (nyilván optimalizáltságfüggő is a dolog, de ne nyírja már ki a rendszert az 512mb ram), a gps meg az összes mtk-ban egységesen szar ahogy a fórumtárs is írja, szóval...
Engem ha 20m pontossággal behatárol, már jó vagyok.
A kamera nem olyan lényeges szintén, csak legyen elől is, hogy skypet használhassak (családdal beszélgetés)Ez a Jiayu gyengus, a feitengről mondjuk csak jót olvastam, de ha nem akkor nem, akkor milyen más alternatíva marad?
Mégegyszer jelzem: Nem romolok, kiveszem a dobozból és használni szeretném. Kinőttem már a romolgatásból, csak akkor teszem meg ha rosszalkodik a rendszer. A gps fixet feldobnám nyilván, root, cwm, ilyesmi nem akadály (a feitengnél sem), touchwiz tetszik, bár egyáltalán az van-e rajta, vagy csak lemásolták a kínaiak, nem tudom...
A telefon tetszik (nyilván mivel kópia), ami még tetszik az a Cube 5H, illetve Cubot One, de ezeket meg viszik azonnal ha felkerül az apróra.
Illetve ami még begyere az a Lenovo A820, de ott több már kompromisszot kell kötnöm (előlapi kamera hiánya, sokat skypelnék). -
Thome
veterán
válasz
WOT-H-A-C #84641 üzenetére
Az a gondom hogy már 2 hetet sem leszek itthon, s kellene egy viszonylag értelmes telefon, ez pedig nem érne ide ennyi idő alatt (G2F). Nyilván tudom hogy nem a legjobb telefon, de azért csak nem lehet annyira rossz. Bár ha ti mondjátok. Viszont első kézből szerzett emberkék tapasztalataira lennék kíváncsi, mert ugyan volt 1 évvel ezelőtti hsz-ekben szó erről a típusról ahol dicsérték, sőt, rossz szó nem volt rá, csak van valami hülyesége.
S többek között láttam hogy milyen szerencsétlenül fut az android egy Samsung Galaxy Trend Plus-on, s katasztrófa amit az művel, laggos, lassú, ettől jobbnak gondolnám. De aztán kitudja..
-
Thome
veterán
Köszi!
Romot találtam hozzá a needromon, igazából nem romolgatnék, csak ha idegesítő hibáktól hemzsegne az alap rendszer.Ha nem megy a cross flash sem gond igazából, csak rákérdeztem, hátha.
WOT-H-A-C: Mely telefon lenne az?
Szerk:
Egyébként netezésre, telefonálásra, zenehallgatásra használnám a telefont, csak fusson értelmes sebességgel. Illetve esetlegesen offline térképen bepozicionálni magam, hogyha eltévednék idegen városban. Azt olvastam eléggé szarakodós a gps bennük ilyen szempontból, de erre van valami megoldás? Első hsz-ben olvastam, de tapasztalatokat jobban fogadnék, hogy milyen is igazából. Még csak nagyon navigálnia sem kell csak tudjam hol vagyok...
-
Thome
veterán
Sziasztok!
Úgy néz ki Feiteng H9500+ lesz a befutó nálam, 25 ezer forintért megtudom venni újonnan.
Kérdésem az lenne mielőtt megvenném, hogy van-e valami idegesítő betegsége ezeknek a telefonoknak?
Illetve, a Star N9500 romjai jók a Feiteng H9500+ ra? -
Thome
veterán
válasz
TedThomas #84516 üzenetére
Értem, köszi!
Optimailzáltság szempontjából az összes alsó kategóriás ugyanolyan "remek", vagy van amelyik ténylegesen gyorsabb a társainál? Nem idegenkedem a kínai telefonoktól, csak jó vele tisztában lenni.Illetve találtam számomra 3 megfelelő telefont a közelemben:
- Cubot GT99
- Newman N2
- Feiteng H9500
- Prestigio 5453Melyik a legjobb ár értékű telefon? Nem csak a hardver erejére gondolok, hanem összeszerelési minőség, melyik az amit játéktelefonnak érzel ha kezedbe fogod és melyik az ami olyan mintha tényleg telefon lenne? Vagy döntsön a design, gyakorlatilag ugyanaz?
-
Thome
veterán
válasz
TedThomas #84505 üzenetére
Akkor kicsit nyesek az igényeken!
Viszonylag(!) jó kamera, kb 4 óra kijelzőidő, s 30 ezer forintért megkapható telefon itt hardveraprón. Szóval olyan 110-130 dolcsis telefon. Igen tudom, hogy erre jön rá vám + áfa, de ezekkel az árakkal kalkulálnék jelen pillanatban. -
Thome
veterán
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy milyen telefont ajánlanátok a Cubot GT99 árkategóriájában? Akár lehet itt hardveraprón használt telefont is ajánlani (30 ezer forintig, ez a plafon ha itthon veszem), privát üzenetben!
2 hetem van venni telefont külföldre utazás miatt, s a lehető legjobbat venném.- Kijelző mérete 3,8"-5" között lehet, memória 1gb minimum, kijelző felbontása a képernyő méretével arányosan nőjön. Tehát 3,8"-hoz elég nekem a 800x480 is, de 5"-hoz azért legyen egy 1280x720-as.
- Viszonylag jó képet lőjön a gép. Vaku nem lényeges
- GPS nem lényeges hogy tökéletes legyen, de működjön valamennyire
- Legalább 4-5 óra aktív kijelzőidő legyen egy töltöttséggel
- Előlapi kamera megléte! Skype-t sokat fogom használni, s ezért kellene.
- Stabil wifi.Köszönöm szépen a segítségetek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen videókártyát?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mini-ITX
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest