- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
WongFeiHong #85498 üzenetére
Attól még mert nem nullázta ki, még egyeznie kellene az aksi alattival.
Nekem is volt ilyen amikor valaki más backupját toltam rá a készülékre és ugyanaz lett az imei száma mint az illetőnek.
A te imei számod az aksi alatt van, annak kell lennie a készülékben is. -
törölt tag
válasz
WongFeiHong #85496 üzenetére
Lehet rom cserénél szállt el az imei szám.
Írd le az aksi alattit egy papírra és javítsd ki ez alapján.
[IMEI javítása (Mediatek 65xx)] -
-
törölt tag
válasz
WongFeiHong #85493 üzenetére
A "feloldást nem vágod", de hogy miért tiltották le azt igen?
Azaz mi volt az ok?
Imei számod megvan? -
WongFeiHong
senior tag
Sziasztok! Van egy MIZ Z3 kínai telefonom, amit úgy néz ki letiltott a Telenor teljesen hirtelen. Másik telóban működik a sim kártya rendesen, tehát nem azzal van a gond. Most meg csak segélyhívást enged csak a MIZ-en.
Van lehetőség feloldásra vagy valamire? Bocs a "buta" kérdésért, de én egyáltalán nem vágom mi ez.
-
tpeter77
addikt
5.5" telóra keres tokot ismerös.
a telo tipusát meg nem irta meg.hol nézelődjön?
-
include777
aktív tag
Sziasztok !
Kis segítséget szeretnék kérni.
2 telefon között vacilálok.
Leagoo Lead 1 vagy Elephone p10 (nem a c, hanem a sima). Melyiket érni meg jobban megvenni ?
Mindkettő mt6582-es, 1 giga ram. a leagoo 5.5 col, a p10 5col. a leagooban 8 giga a rom, a p10-ben 16 giga.
Alapvetően a telefon - telefonáláson kívül - tv nézésre kellene (sopcast/acestream+xbmc-n keresztül angol bajnokik).
Erre a 2 magosom kevés, a full hd adásokat sajna nem bírja, ezért szeretném lecserélni.
GPS nem érdekel benne hogy milyen, mivel nincs autóm, a fényképező része se nagyon, jó ha van, de nem sokat fotózok.Aksi szintén nem nagyon oszt/szoroz mert sokszor van lehetőségem töltés közelében lennem.
Tehát melyiket érné meg szerintetek megvennem ?
Előre is köszönöm a segítséget. -
válasz
Bukk900 #85487 üzenetére
Hosszabban: Ebben az általad megadott mérettartományban nem nagyon készítenek ütős telefonokat, sajnos a gyártók szemében a kijelző mérete és a hardver teljesítménye egyenesen arányos.
Kínai vonalon 4.3"-es méretben a Jiayu G2F a legjobb ajánlat jelenleg. Nézd meg, hogy mit tud. Teljesítménye és kamerája kb. nexus 4-nek felel meg. Ha nagyobb kijelzőméret is megfelel, akkor ott kinyílik a világ, ott már igen jó készülékeket lehet kapni jó áron... -
Bukk900
őstag
Sziasztok!
Nem ismerem a kínai mobilkínálatot, létezik 3,7 - 4,3" között jó kamerával rendelkező telefon (legalább S4, nexus5 szintű)? Képstabilizátor szükséges lenne, ha xenon vaku is van az még jobb. -
KTU
addikt
válasz
nash13 #85470 üzenetére
Akkor gondolom még CWM/TWRP sincs fenn?
scatter file, CWM/TWRP van?
ha nincs [link] T vagy C verzió !!!!!!!!!!!!!SP Flash Tool V5 scatter file betallóz, csak a recowerynél hagyod a pipát, választ "donwnload only" és felül katt a Download.
persze előtte driverekSD kártyára másol 4.4Root.zip
Recowery indít, töltőre dug, pover és hangerő + gomb nyom 1xre,
instal root.zip, újraindul, kész. -
janakbacsi
őstag
Lenovo A806 az ajánlott a 200 usd alatti kategóriában?
-
Laza...
addikt
válasz
nash13 #85470 üzenetére
Rootgenius? 27% körül megáll, de dolhozik. Vagy 2x OK-zni is kell, mellette legyél (vagy 5 perc, lassú)
-
nash13
aktív tag
Tud valaki root progit MTK6582M-hez? (THL T6s) Vroot nem jó sajnos.
-
Laza...
addikt
válasz
aytukabozs #85468 üzenetére
Okos
-
aytukabozs
addikt
Itt a költő arra gondolt, hogy
ne vegyé' olyan telefont ami mögött nincsen közösség!!
-
Laza...
addikt
-
pomphl
csendes tag
Üdv!
Nemrég vettem egy Discovery v6-ot . Van vele egy kis problémám:
1.) twrp-t és a cwm-ot nem tudom feltelepíteni, rootolás sem megy
2.) a google play kínai
3.) dual simes és nagyon gyenge térerőt jelez, sokszor dobja a hálózatot ezen okból nem mindig tudnak elérni.
Tudna esetleg valaki segíteni?
Köszi -
tthom
senior tag
Hátha valakit érdekel. Expansysnál kapható a Motorola G Dual sim ver.2.-es 61e pénzért. Nekem sajnos ez már nagy, 5"-es, a régi meg eltűnt a kínálatból.. A többi paramétere szerintem ugyanaz..
-
tpeter77
addikt
válasz
maggi1886076 #85440 üzenetére
zte v5 tudja a dual active-t?
-
spy14
csendes tag
Meg tudnátok mondani, hogy mi a best buy éppen 30ezer körül vagy alatta?
-
csubuka
addikt
válasz
aytukabozs #85454 üzenetére
Köszönöm! Megkérdezem, mert szerintem nekem ez nem volt pénzes... az feltűnt volna.
-
aytukabozs
addikt
válasz
csubuka #85449 üzenetére
Ami kártyáim nekem vannak azoknál ingyenes (ill. tartalmazza a tarifacsomagom), de a prepaid kártyámnál csak akkor működik ha van is rajta pénz.
Tutit a szolgáltatód tud mondani.
(#85452) WOT-H-A-C
Sőt a fentebb linkelt etotalk listában van egy THL 190-ért ($), arra rá is csodálkoztam, de az ugye a szabályt erősítő kivétel
-
csubuka
addikt
válasz
aytukabozs #85448 üzenetére
A sima átirányítás pénzbe kerül? Ha mondjuk foglalt vagyok és a másik SIM-re irányítom? *Vagy van ahol ingyenes? Ejj, kicsit "fogalmatlan" vagyok.
-
aytukabozs
addikt
válasz
ra^ven #85446 üzenetére
Nem teljes a lista, de jellemzően 300$ környéken vannak ezek a telefonok.
Az átirányítás díját az eredetileg hívott szám fizeti emlékeim szerint.
-
ra^ven
senior tag
válasz
maggi1886076 #85440 üzenetére
Tudsz ilyet 60-70k környékén? Ha lehet hazai. Köszönöm.
-
ra^ven
senior tag
válasz
aytukabozs #85439 üzenetére
Én is gondoltam valami ilyenre, hogy átirányítom a hívást mármint a sim2-re beérkezőt a sim1-re.
Úgy tudom ilyenkor ahova átirányították az fizet nem?, mert a sim1 céges, így az ingyen lenne. -
kcsa
veterán
válasz
FlickAir #85441 üzenetére
DX híres arról hogy kicsit (néha sokkal) később adja fel a csomagot, először csak a trackinget kéri ki. Ha egy hét múlva sincs semmi, akkor lehet elkezdeni hisztizni náluk, ha semmi reakció, akkor paypalnál. De van egy komplett topik a külföldi rendelésekhez, inkább ott tedd fel a kérdést
-
ra^ven
senior tag
Üdv srácok!
Ma volt szerencsém kipróbálni egy LG L70 dual telefont.
Dual standby remekül megy, egy problémám lenne, amire szívesen fogadnék javaslatokat.Hogy lehetne azt elérni, ha az egyik sim-en beszélek, és ha ez időben beérkezik sim2-re hívás, foglaltat jelezzen az illetőnek, ne azt hogy átmenetileg nem elérhető vagy más egyebet.
Mert jelen esetben semmit nem kapok arról, hogy hívtak a másikon.
Hívószámkijelzés be van állítva központilag, tehát sms-t legalább kellene kapnom.Vagy a dual standby nem tud ilyet?
Előre is köszönöm.
-
KTU
addikt
válasz
cappa72 #85435 üzenetére
Megnéztem 1 másik ZP700-at
System 885MB, persze a Ext. SD. pont ennyivel kisebb.Low storage space
There is not enough storage space available to complete this action.
Please clear some space and try again.Ezt dobja fel indulásnál.
Csak ezért gondoltam.Érdekes hogy nem is particionáltam soha.
Csak pár MB-os alkalmazások vannak fen alap apk-im,
semmi nagyobb alkalmazás pl. játék, navi stb. -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
gipsztigris #85431 üzenetére
-
haris
őstag
Én meg úgy általában a
"milyen telefont vegyek... " (vagy notebookot vagy bármit) jellegű kérdéseket nem értem.
Ha mondok (illetve Ti mondtok, mert én inkább read only vagyok) egy típust, akkor rohan megrendelni?
Szerintem ezek csak ilyen érdeklődő jellegű kérdések, aki csak gondolkodnak, de venni még jó darabig nem fognak.Sokkal életszerűbb az, amikor azt kérdi, hogy "Sziasztok ez és ez és ez között őrlődök, szerintetek melyik a legkevésbé rizikós?"
De simán lehet, hogy nincs igazam... -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
gipsztigris #85429 üzenetére
Rád számítottam hogy lecsapod!!!
Na de ezért is nem címeztem, a topik tagjaira gondoltam nyilván első sorban az aktív tagokra és azokra is akik többnyire csak olvasnak!
-
KTU
addikt
System partíciót át lehet méretezni? [link]
-
WOT-H-A-C
veterán
Végülis igen ez is lehet játszótér csak azért gondoltam rá mert a telefon ajállások keresgéléseket szvsz nem szakmai jellegűek ezért ki lehetne innen vezetni egy saját helyre de nyilván ha nektek belefér a topikba akkor feleslegen nem nyitom meg csak azért hogy legyen egy majd bezárassam mert nem látogatják.
Köszönöm a véleményeket!!!
-
Zeki
nagyúr
válasz
#32577792 #85420 üzenetére
Erős GSM jel?
Próbáld meg a Huawei 3C-t. Ők úgy reklámozzák magukat, hogy 3dBi-vel jobbak térerőben mint az átlag.
A Hongmi 1S ugyanolyan eccerű ebben mint egy Lenovo A660, amiket simán lealáz egy öreg Nokia E52. -
WOT-H-A-C
veterán
Srácok a véleményetekre vagyok kiváncsi.... gondolkodom egy topik nyitásán amolyan "milyen kínai dual simes telefont vegyek??" félét ahol a kínaiban gondolkodók feltehetnék a kérdéseiket és nem a szakmait duzzasztanák ezzel 4 hsz-onként. A kérdés van e szerintetek létjogosultsága avagy úgy gondoljátok elbírja ez a topik és a türelmetek is??
Ha a többség úgy gondolja akkor összeszedem hozzá ami kell és megnyitom....
-
törölt tag
Sziasztok
Készüléket keresek, az alábbi paraméterekkel:
4,7-5"
Nem fontos a HD felbontás
Fontos a jó GPS jel, de még fontosabb az erős GSM jel
1/8GB jó lenne, de ha 4 se nagy gond, SD kártya van
Nem lenne hátrány ha lenne támogatása is romot illetően.
Jó zene lejátszó, kamera annyira nem érdekel.
FM rádió kell -
gabor#
tag
Sziasztok,
Ezek a click 360 button mi-key cuccok mind egyformák és működnek is bármivel?
hungobungo felé kifizettem de sajnos hónapok óta nem reagál igy lehet veszek vmit?!
köszi
Gabor -
XmoD
senior tag
Uraim! 25ezer forintig (afaval) kerhetek ajanlatot egy ertelmes kameras(5mp es vaku) 3-4" koruli telefonra?
-
ÁrPi2
senior tag
Az értelmezési vita az itten a nagyságos EU egy jogszabályáról vagy jogszabály-tervezetéről szólott emitt fent,
wwenigma dobta be hogy a .hu-s parlamenti kétharmad (azajóságos...ugye) "mivel lehetoseget biztosit (majd, ugye) ra az EU, Jan1-re már törvényt csinál" a topikunk termékeire is.Táncsak nem gondolod HPAA hogy .hu-ban egy mobilos fórumban halásznak EU-bürokraták ötletekért
-
HPAA
őstag
mindenesetre ne adjatok itt 5leteket az "illetékeseknek"
-
kcsa
veterán
válasz
wwenigma #85410 üzenetére
Ez már tényleg lényegtelen jelen beszélgetésünket nézve, de egyelőre még arra sincs mód. Más kérdés, hogy ha EU vezetésnek tényleg ez volt az eredeti célja, akkor ezt be is fogják vezetni, csak nem most, hanem két év múlva.
Bár akkor sem olyan rettenetes a helyzet meglátásom szerint, EU viszonylatban a fejlett országokban az áfa most is 20% felett van, namost hogy 23 vagy 27 már - szerintem - édesmindegy. (saját vélemény, nem kell hogy egyezzen a véleményünk)
-
kcsa
veterán
válasz
wwenigma #85408 üzenetére
Kereskedelemben dolgozol? Ha igen, értened kellene a szolgáltatás és a termék áfája közötti különbséget. Ha nem, akkor olvasd át még egyszer azt is, amit te linkeltél
De gondolom olvastad, hogy ezt az egészet a pénzmosodák felszámolására találták ki - nyilván teljesen véletlen, hogy egy rakat telekommunikációs cég Luxemburgban működik
-
kcsa
veterán
válasz
wwenigma #85406 üzenetére
Nem, te tévedsz
"Ki fogják-e terjeszteni a One-Stop-Shop ötletét minden e-kereskedelemre (például termékek távértékesítésére)?
Ez volt a Bizottság eredeti célkitűzése 2004-ben, melyet adószakértők is támogattak az egységes piac megvalósulása érdekében. Ezt azonban nem minden tagállam fogadta el. A MOSS azonban jó lehetőséget nyújt a tagállamoknak arra, hogy megismerkedjenek az új rendszer előnyeivel, és megnyithatja az utat a jövőbeli szélesebb alkalmazás előtt."
A kereskedelem nem szolgáltatás. A posta szolgáltatást nyújt, az üzlet terméket ad el.
-
wwenigma
Jómunkásember
Az elektronikus szolgáltatások alatt online boltok, webshopok, webportálok, mobilalkalmazás forgalmazók, e-könyv-értékesítők, távoktatók és más hasonló e-kereskedők szolgáltatásait kell érteni.
Nem, tévedsz. Mindenre alkalmazzák, legyen az fizikai termék vagy szolgáltatás. Tedd mar meg nekem hogy nem azokat a részeket emeled ki amik szerint neked van igazad, hanem a teljes képet nézed...
A fizikai termék árúsítása és postázása is szolgáltatás, mint ahogy ha bemész a fodrászhoz, a hajvágása is szolgáltatás. De az online tárhely nyujtasa is szolgáltatás például.
Az a lényeg, ha barmit veszel kulfoldon a lakohelyed szerinti orszagban keletkezik adofizetesi kotelezettség.
-
kcsa
veterán
válasz
wwenigma #85404 üzenetére
A szolgáltatás a kulcsszó. Szoftverekre és szolgáltatásokra érvényes, pont a nem releváns részletet ragadtad ki:
" Ekkortól ugyanis a nem-adóalanyok, vagyis a magánszemélyek részére nyújtott rádiós és audiovizuális médiaszolgáltatási, telekommunikációs, valamint az elektronikus úton nyújtott szolgáltatások egész Európában a fogyasztás helye szerint (azaz a célországban) fognak adózni"
De az általad linkelt oldalak közül is, pl az első ezt írja:
A nem adóalany, azaz elsősorban magánszemélyek számára szolgáltatást nyújtó telekommunikációs, rádiós és a televíziós műsorszórással foglalkozó és elektronikus szolgáltatást nyújtó cégeket érinti. Ezek közé sorolhatjuk például a telefonszolgáltatókat, az előfizetéses műholdas televíziós csatornákat, a letölthető szoftvereket, zenéket és e-könyveket forgalmazó vállalkozásokat.
-
wwenigma
Jómunkásember
Új áfa-szabályozás lép majd életbe a távértékesítésekkel kapcsolatban 2015. január 1-jén az unióban. Ekkortól ugyanis a nem-adóalanyok, vagyis a magánszemélyek részére nyújtott rádiós és audiovizuális médiaszolgáltatási, telekommunikációs, valamint az elektronikus úton nyújtott szolgáltatások egész Európában a fogyasztás helye szerint (azaz a célországban) fognak adózni. Az elektronikus szolgáltatások alatt online boltok, webshopok, webportálok, mobilalkalmazás forgalmazók, e-könyv-értékesítők, távoktatók és más hasonló e-kereskedők szolgáltatásait kell érteni.
Ez pont azt irja le. Cseszhetjuk a spanyol/német raktárat vagy az anglian keresztuli beszerzést ha tovább kell küldeniuk kishazánkba es ide kell adózniuk.
-
kcsa
veterán
válasz
wwenigma #85401 üzenetére
Ez így ebben a formában tudtommal nem igaz
Mondjuk már ez a változás sem mutat pozitív irányba
-
wwenigma
Jómunkásember
Januar elsejetol vege ennek a mokanak is mert egy EU-s szabalyozas szerint az eladasi orszag (illetve a vevő lakhelye szerinti ország) AFA-jat kell alkalmazni akar szolgaltatasrol akar fizikai termekrol van szo. (ennek persze állambácsi nagyonörül mert nalunk a legmagasabb). Szóval lőttek minden olcsó kulfoldi EU-n belüli beszerzésnek... minden téren.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged