- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nikaré
őstag
Hol tudom ellenőrizni, hogy Huawei Y7 2019 telefonnak melyik a legfrissebb rendszer sw?
Valahogy nehezen tudom elképzelni a EMUI 8.2.0 mint aktuálisat.
A telefonban nincs SIM kártya, wifi -n kapcsolódik jelenleg. -
nyisziati
veterán
válasz
szanysa #139396 üzenetére
Redmi 8-nak van különálló SD slot-ja.
Az ára viszont 40-50 ezer környéki.A Redmi 8A-nak is, de az gyengébb teló. 2GB rammal én már nem vennék új telefont. Ráadásul annyival nem is olcsóbb, kb. 35 ezer Ft-tól indul.
szerk.: csináltam egy szűrést 110 euróig, kb. ezekből mazsolázgathatsz.
-
válasz
szanysa #139396 üzenetére
Szia!
Az ON/OFF funkció már tudtommal 4.4.4 óta nincs a rendszerben, nagyon kevés kivtellel. Azonban számtalan app van rá a Play Áruházban.
Dual SIM + SD kombo manapság 100 USD-ig... Esetleg valamelyik Cubot lesz a te választottad. Vagy Honor 7S, de ez utóbbit nem ajánlom (Nagyon sok negatív, saját tapasztalat). -
szanysa
csendes tag
Sziasztok!
Telefonokból tengernyi van!
Viszont olyan modellt keresek HA tudna valaki ajánlani, amely képes
kezelni 2 SIM kártyát + 1 SD kártyát egy azonos időben.Számomra még szempont lenne, hogy beállítható legyen
a készülék ON/OFF állapotban tartása, tehát hogy bármely
napra betudjam állítani a BE/KI kapcsolás időpontját.Árkategória - 100 USD körülire gondolok, ha létezne.
Kérhetnék ajánlatot akinek van ezekről tapasztalata?
Sajnos az általános leírásokban ezek nem minden
- sőt sok esetben egyáltalán nem -
olvashatóak ki a ROM ok szerkezetét illetően.
Az eladók pedig nem igazán tudnak időnként érdemi és biztos választ adni!Szembesülni a negatív ténnyel, mikor már megkapja a vevő, nem a legkellemesebb.
Vagy miként lehet ezeket kideríteni?Köszönöm a segítő hozzászólásokat!
-
A Blackview-kra egyébként mennyire édemes/lehet lineage OS-t tenni
? Sose használtam még sem őt, sem az előd Cyanogen-t, de 100% kínai telóra szeretnék egy megbízható rendszert.
-
-
citkar
addikt
válasz
t72killer #139392 üzenetére
Amúgy elég nagy a kínálat a BV telók között (nem csak a normál, de a strapa telók közt is). A 9500 Plus mellett volt akkor 9500 Pro és sima 9500, meg egy halom más számozással jelölt is. A Plus volt akkor a legerősebb hardware-rel szerelt, valami játék miatt kellett neki, de gondolom van takarékosabb is, meg kevésbé bumszli. Szerintem az árukat megéri a többség, ha valakinek tényleg szüksége van strapa telóra.
Tavaly Aliról a Blackview official store-ból rendeltem. Egy bő hét volt mire feladták, de valami nagy akcióban rendeltem, gondolom sok munkájuk volt. Sajnos ÁFA mentes szállításuk nincs, azt fizettem. -
-
citkar
addikt
válasz
t72killer #139390 üzenetére
Tavaly BLACKVIEW BV9500 Plus-t vett. Nem hiszem, hogy van 10 ezres akkuja, de retek sokáig bírja, valószínűleg megközelíti. Valóban sokkal többet bír mint egy 4-5 ezres akkuval szerelt készülék.
-
-
Strapatelót keresek, gondolkodom az Ulefone 3W-n vagy a walkie-talkie-s 3WT-n, használ valaki ilyet? Mennyire rizikós kínából rendelni?
Esetleg más márka, hasonló árfekvésben?
-
citkar
addikt
válasz
monti0222w #139386 üzenetére
Kinek mi a fontosabb, az X50-nek valószínűleg jobb lesz a szoftveres támogatottsága, viszont az SD 865 meg tempósabb a Meizuban. Ahogy látom mindkettő 30W-os gyors töltést tud elviekben. Ugyanakkor ár nélkül nem is javasolnám egyiket, vagy másikat, mert a Meizunak kétségtelen vannak bizonyos hátrányai, amik személy szerint engem kevésbé zavarnak, de valamivel ezt kompenzálnia kell, amin elsősorban az árát értem.
Átnéztem korábban a Realme ajánlatait és valóban egész jók, de az X50 pro és az x50 túl és feleslegesen "sok" nekem (mondjuk szerintem a pro az ütős ajánlat, az x50 nem olyan kiugróan jó). Néztem tovább, más kategóriában is, alapvetően inkább a közép kategória érdekel engem: a Realme X2-t alapvetően kicsit drágának éreztem, de közelít a jóhoz, az 5 pro-n akadt meg a szemem, de ez a hátsó ujjlenyomat olvasó nekem nagyon nem tetszik. A 6-os tetszett a legjobban, ami nem áll messze a Meizu 16 xs-től, még árban sem sokkal drágább, de legalább kicsit gyorsabb, az ujjlenyomatolvasó oldalt van a Realme esetében, ami sokaknak jó, nekem az előlapi mondjuk a tetszetősebb. Ha a Realme 6, az X2 vagy a Meizu 16 xs később olcsóbb lenne, netalán lesz egy új tetszetős darab a 17-es szériában akkor lehet cserélek is ezek egyikére. -
monti0222w
addikt
válasz
citkar #139382 üzenetére
Értelek, de akkor ha már idei készülék kellene akkor inkább az X50-t választanám mint a M17-t, mert frissítésben meg gyors töltésben jobban járnák vele, sőt a kamera fejlesztést is komolyabban veszi a Realme mint a Meizu!
Persze nem akarlak meggyőzni, mindenkinek megvan hogy mi alapján választ telefont, neked a Meizu maradt, és ennyi! -
citkar
addikt
-
citkar
addikt
válasz
monti0222w #139376 üzenetére
Viszonylag jó árban van a Realme, de a csúcs teljesítmény számomra felesleges (nincs mivel kihasználjam), ha számított volna valamennyire, akkor egy SD 845-ös Meizu 16th-t vettem volna korábban, újonnan most is 260 USD, ami bőven 100 ezer alatt van. Ha a 845 kevés lenne, a 16S SD 855-tel 430 USD kb, ami meg 150 ezer alatt van, ez is jó ajánlat szerintem.
Ráadásul most a 17-re SD865 mellé UFS 3.1-t jósolnak (90 Hz-es AMOLED képernyővel), bár ezt árban jóval feljebb pozicionálják, részben az 5G miatt is (szerintem 500 és 600 USD körül lehet, ami még jó ár érte, csak nekem felesleges). -
nyisziati
veterán
válasz
kisza25 #139378 üzenetére
Nincs mit.
Itt egy YouTube tutorial, az első 1,5 perc a lényeg.Utána már csak a beállítások jönnek.
Egyébként ha garis a készüléked, először kérdezd meg a szervízt, hogy megcsinálják-e garban.
Ha nem, csak akkor kezdj bele bármibe is. -
Somatom
veterán
Nekem az SGS 2 -t egy flagship Zopo999 váltotta, majd jött egy Moto Z Play (alias Lenovo). Mindíg is szerettem volna tollakkal ékeskedni, ezért beneveztem egy Samu Note 9 -re. Jelentem, ez a márkás, prémium cucc semmivel sem különb, mint a korábbi csájnafonjaim. Ha rajtam múlna, akkor a koreai fejlesztőket is ugyanúgy vágnám tarkón, mint a kinaiakat.
-
monti0222w
addikt
válasz
fateless #139377 üzenetére
Igen zeneileg nagyon ott volt a topon, aksiban gyenge volt, hardver még mindig bírná, szoftver kétszer töltöttem le hozzá frissítést az első könnyedén felment jó is volt, a màsodikkal meggyült a bajom többször is letöltve, törölve különböző anomáliákat okozott, így nem próbálkoztam tovább. Jó teló volt, és kiszolgált engem, végülis szerettem
-
válasz
monti0222w #139374 üzenetére
Uh az Axon 7 és a 7 mini, nagyon szerettem őket. Több (pozitív) érzelmet váltott ki belőlem, mint a Samsung S7-esem.
-
monti0222w
addikt
válasz
citkar #139375 üzenetére
Igen a csepp, pont ezért néztem tavaly a M16-t, de azt kell mondjam most már 2 hónap hasznàlat után hogy semennyire sem zavar hogy ott van. Az ár, ha azt nézzem hogy csak a Mi csúcs készűlékekért mit kérnek el, ahhoz képest nem érzem drágànak őket! A nagynevűekről nem is beszélve!
Az X2 Pro-t nézve már tavaly többet adtak ár-értéket nézve mint a többiek, 90 Hz, 50 W-s gyors tötés, nagyon jó hangszóró pár, SD 855 plusz, 3.0 UFS tároló. -
citkar
addikt
válasz
monti0222w #139374 üzenetére
Tetszetős a Realme, néztem én is, de a cseppje és az ára miatt ki is esett a számomra megfelelőek listájáról.
-
monti0222w
addikt
válasz
citkar #139371 üzenetére
Nézd, hál istennek mindig van alternatíva, ahogy volt 2,5 évvel ezelőtt akkor egy Axon 7 személyében egy nagyon jó zenefont vettem, de ott is 0 a support, most meg a Realme X2 Pro-t vettem és nagyon meg vagyok elégedve vele! Nem fényezni akarom, de mind összeszerelésíleg, mind a szoftver, hardver nagyon pattent idáig, frissítés is van. Sajnos, azt kell mondjam hogy a Meizu elbújhat mellette bőszen, és a Realme egy fiatal alig 2évve alakult cég, és az Oppo szárnyai alól ki nővé bàrhova eljuthat!
-
kisza25
félisten
Sziasztok! Van egy redmi 7 3/64GB telefonom. (A fóruma nem túl aktív)
Azzal lehet valamit kezdeni, hogy a telefon a kijelző egy bizonyos pontján úgy érzi kb 20-30-40 (változó) másodperc elteltével mintha megérinteném? Csak olvasok és belelép dolgokba, vagy kijelöli a szöveget, mindig ugyanazon a részen, nagyjából a kijelző közepén -
citkar
addikt
válasz
monti0222w #139370 üzenetére
Nyilván nem fed le minden felhasználói igényt a Meizu, sőt viszonylag kicsit, viszont üdítő színt hoz a többi gyártó készülékei közé, különösen az árához képest (csak maradtak volna lyuk és bevágás nélkül, bár még két hét míg kijön az új széria, de úgy tűnik a kijelzőt lyukasztották ki kamerának). Ismerősöm is, akinek jól működő telefon kellett, de nem ragaszkodott magyar nyelvhez és a legfrissebb droidhoz, nagyon elégedett vele. Azért sajnálatos, hogy nem tesz több energiát a szoftver fejlesztésébe, de a készülék hadrware-e és az összeszerelési minősége mellett, az árat figyelembe véve én elnézem nekik, mert az összhatás (a használhatóság) jó. Ugyanakkor bizonyos igények esetén nyilván szóba se jön.
A Nubia-val kapcsolatban voltam így, de mintha egy ideje profilt váltottak volna. -
citkar
addikt
válasz
monti0222w #139368 üzenetére
A kínai jól működik szerencsére, aki angolul hajlandó/tudja használni, annak megfelelő lehet. Ha valaki nem ragaszkodik a legújabb droidhoz, az sokat spórolhat egy Meizuval.
-
citkar
addikt
válasz
Cyborg #139366 üzenetére
Ritkán frissítik a Flyme-t, főleg az alap droid verzióját. Viszont a legutolsó, 8-as Flyme asszem 4-5 éves készülékekre is kijött. Eléggé érezni rajta, hogy alapvetően nem globális piacra szánják a szoftvert. Igaz van pár global ROM, de azt meg teljesen elengedték úgy tűnik.
-
Cyborg
őstag
válasz
monti0222w #139363 üzenetére
Én is azért kérdeztem nyisziatit, mert tudtam, hogy nem annyi az x2 pro. Ráadásul azt tapasztalom, hogy, szinte meg se éri manapság kintről rendelni, azért a pár ezer forintért cserébe itthoni garancia, gyorsabb posta sokkal megnyugtatóbb.
Én is telefont vadászok most 100ezerig, néztem a sima x2-őt, valahogy Nekem sokkal fontosabb a telefoto lencse, mint a makro, uh mindig a Mi9 T-hez jutok vissza, akármerre is indulok el.
A meizu témához csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy egy M6-ot használok most, működik, de azért vannak idegesítő dolgai a flyme os-nek. Nem tudom, a drágább telefonokkal hogy vannak, de engem nem kenyeztettek sokáig sw frissítésekkel, és úgy olvastam , hogy 2-3 frissítés után általában minden típus kezét elengedi a meizu. A stabilitassal nincs gondom, hiszen lassan 3 éves lesz, de a memória kezelés katasztrófa. Mindent bezár állandóan, akármit állíthatsz, kikapcsolhatod az energiatakarekos módot, lakatolhatod, akkor is bezár minden appot, ha úgy gondolja.
-
monti0222w
addikt
válasz
Cyborg #139360 üzenetére
Szia annyiért nincs X2 Pro, drágábban kb. 140e ft környéke a spanyol Amazonról rendelhető vagy a német Amazonról, a német egy picit drágább!
Vagyunk már jó páran a Realme topicban akinek van, a legtöbbünk a legerősebb változatot vette meg a 12/256 Gb-s verziót.
Igazából 8/128-tól érdemes megvenni mert onnantól kezdve van 3.1 UFS tároló, a 6/128 még 2.1-el rendelkezik.
Vannak sima X2-sek, azok sem panaszkodnak, bevált nekik az is, frissítések vannak mindkettőre, most váltott 9-ről 10-es Android verzióra, a Pronál reszelik rendesen a kamerát, az új Realme UI nagyon jó, bàr az Oxigén OS sem volt rossz de gondolom ők is elég komolyan gondolják a külön válást az Oppotól, így beleadnak mindent ami kifér a csővőn. -
nyisziati
veterán
válasz
Cyborg #139360 üzenetére
Tessék, GearBest, 350 dollár. Sajna most éppen Out of stock.Illetve az áfamentesség itt nem tudom, működik-e.Valahol láttam 328-ért is, de azt most nem találom, arra értettem a 100 környékét egyébként.Ja tényleg, most látom ez a sima X2.
Akkor a pro legjobb itthonról, külföldről se olcsóbb. -
citkar
addikt
Nem rossz a Realme, bár a cseppek és hasonlók egyre kevésbé tetszenek. Mostanában Meizukat néztem, meg párat vettem is, a csepp nélküli dizájn szerintem jól sikerült, ezért szomorúan látom, hogy az új széria "lyukas" lesz.
Ha valaki még notch és a képernyőn lyuk nélküli telefont keresne:
Meizu 16 6GB 64GB Snapdragon 710 kb 190 USD minden költséggel.
Meizu 16th 6GB 64GB Snapdragon 845 kb 260 USD (8/128 GB 290 USD) minden költséggel
Mivel lassan jön az új széria, valószínűleg még lesznek jobb árak is hamarosan. -
nyisziati
veterán
Összedobtam egy kimovilos összehasonlítást, tényleg meglepően jó az ára a Realme X2 pro-nak a tudásához képest. A MI Note 10 kb. a felét hozza teljesítményben.
Ráadásul UFS 3.0-s belső tárolója van, ami elképesztően jó elérési sebességeket eredményez. Sok telónál az a szűk keresztmetszet, hogy hiába a gyors proci, sok ram, ha akadozik az appok és adatok elérése.És itthon is elég jól elérhető, bár csak a 8 gigás verzió.
Ha kintről rendelné az ember a 6 GB-osat, áfamentes változatban, akkor 100 környékén meg lehetne úszni. Az azért már nagyon jó.
Ennyiért MI9-et kapsz, vagy középkatos Samsungot.Viszont hozzá kell tenni, hogy az emberek jelentős része kockázatkerülővé vált, a külföldi rendelés ma már szinte nem játszik.
Szinte kizárólag belföldit keresnek, egyre gyakrabban kritérium a megbízható bolt és a 2 év garancia.Az Áfamentes Vadkeleti Kalandozások korának bealkonyult.
-
pècsimunkás
addikt
A Realme nekem is szimpatikus gyártó. Ha nyáron- mikor vettem a Samsung A50- et, tudok róluk ( ha voltak egyáltalán akkor ) , Realme x2 pro- t vettem volna. Én euróban kapom a fizetést, az árfolyam ingadozás nem érint, és a 400 eurós ár döbbenetesen jó ár érte, sőt, néha volt akciósan 380 euróért is.
Persze az A50-et sem bántam meg. Gyönyörű, hatalmas kijelző, jó üzemidő, jó GPS, wifi, térerő, sok frissítés, stb,stb. .. Amihez nehéz volt hozzá szokni az OP3- után, hogy itt-ott laggol, kb ennyi volt a negatívum számomra. Na, a laggolás az Android 10- el megszűnt. Gördülékeny, gyors minden.
Marad még 2-3 évig valószínűleg. Hogy utánna mi lesz... ki tudja... -
EG0
aktív tag
Csak hogy bedobjak egy témát: szerintem 160e körül most így 2020. áprilisban a Samsung Galaxy S10 Lite a csúcskategóriás bestbuy 8/128 GB, Snapdragon 855-tel, OIS-rel (optical image stabilizer) és szép nagy AMOLED kijelzővel.
Ennyiért ilyen vagy jobb HW konfigot a piacon a Realme X2 Pro tud, picit még erősebb procival (855 Plus), kisebb de 90 Hz-es kijelzővel, viszont OIS nélkül. Ja, és alig-alig beszerezhető magyar kereskedőktől, viszont már 140e-ért is akad (és külföldről sem olcsóbb az elszállt dollár árfolyam miatt).
Fut még a Lenovo Z6 Pro, de saját tapasztalatból a Lenovo-k SW támogatottsága hagy kívánnivalót maga után.
Szerintem még a mindenki által sztárolt Xiaomi-nak sincs jelenleg ilyen ár/érték arányú telefonja: vagy gyengébb a SOC (pl. Snapdragon 730), vagy kevesebb a RAM (4/6 GB), esetleg nem AMOLED a kijelző, stb. A régi nagy gyártók, mint a Sony vagy LG labdába se rúgnak az árversenyben, ahogy a Google Pixel sem. A Lenovosított Motorola pedig itthon gyakorlatilag eltűnt a felső kategóriában. A Huawei/Honor pedig szerintem kinyírta magát a Google-mentesítéssel (out of the box).
Nem azt mondom, hogy az S10 Lite hibátlan, hanem hogy csúcskategóriás HW-rel jelenleg best buy.
A best value pedig szerintem a Realme X2, mert a 730G épp elég erős, minden másban ugyanezt tudja (mínusz OIS, plusz 3,5mm jack), viszont 100e alatt elérhető. Egyébként itt is egy 20-25e-rel drágábban versenyez vele a kifutó Samsung A80 jelenleg, amit a kamera megoldása miatt nem mernék bevállalni.
A Xiaomi itt, Snapi 730 környékén sem ad 8 GB RAM-ot, igazából Mi 10, Mi Note 10 Pro, Black Shark 2 alatt sehol, azok viszont vagy SOC-ban vagy kedvező árban nem domborítanak. (Csak kifutó akad jó áron, pl. Mix 2/3, Mi 8 Pro).Rég volt már hogy a Samsung ár/értékben ott legyen a szeren. Ha a Galaxy A81 és A91 jó áron fog érkezni, akkor ez idén így is maradhat.
Számomra egyébként nem konkrét típusra vagy itthoni elérhetőségre/árazásra kihegyezve a LeEco (RIP) után a Realme lett az új márka-kedvenc.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
svgyula #139348 üzenetére
Hát, hogy őszinte legyek, én is csak egy embert találtam ott, aki érdemben tudott valamit segíteni. Nem is a ROM olgatas a gond, azt megoldja az ember, bár kicsit berozsdásodtam
A hiba okat kideríteni, ne adj isten megoldani ilyenek már nem nagyon vannak, ahogy te is mondod. Pedig régen hány telót hoztunk vissza az életbe ebben a topikban.
-
Pzoli2
tag
Sziasztok tudna valaki segiteni ebben: (bluetooth sztereó headsetet probléma ) [link] ,probáltak a topikjában segíteni de nem sikerült [link] .
Mikor kicsörög kikapcsolom,majd vissza a telefonhangot akkor müködik még megnem szakad a hívás.
Utánna megint nem csatléakozik sajnos.
Köszönöm elöre a segítséget! -
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, h ha vlki hív és csak simán felveszem a telefont (vagy én hívok vlkit), akkor a másik fél nem hall engem. Ha ki van hangosítva a telfon akkor hall. Ha egy bluetooth fülest csatlakoztatok rá, akkor is hall.
Tegnap merült fel a probléma és nem tudom, h mi okozhatja. Írtam az erre a típusra vonatkozó fórumon is, de talán dorid hiba..A teló: ASUS Zenfone Max Pro (ZB602KL-4H083EU)
A segítséget előre is köszönöm!
-
svgyula
addikt
válasz
WOT-H-A-C #139347 üzenetére
Szia! Az a teló nem egy sikertörténet. A fiam is ilyet hozott el a telekomtól. Hát nincs elragadtatva tőle. De a sima redmi 8 fórumon is vannak rendesen alapvető működési gondok. De az is olyan fórum lett mint a többi szinet sehol nincs szaktudással rendelkező tulaj. Így bármit kérdezel vagy nincs válasz vagy a hozzá nem értő találgatás.
A magasabb árkategóriás telók fóruma pedig a sznobok gyülekezete lett. Én már nem is írok a telóm fórumán mert na.... olyanok. Ha tudok akkor inkább privát levélben segítek. Pont ezért volt jó ez a hely mert itt azért vannak szakemberek és sokat kísérletező emberek is. -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
fateless #139340 üzenetére
(#139340) fateless: Köszönöm szépen! Sokkal! nem feltélen kevésbé stresszes, de sokkal szerethetőbb!
. Tényleg hihetetlen mennyi pluszt ad az amber életéhez.
(#139341) cappa72 :
(#139342) nyisziati : Őszinte leszek, az utolsó 2-3 telómhoz hozzá sem piszkáltam. Használtam őket úgy, ahogy voltak. Nem nagyon kellett "jobbá, különlegesebbé" tenni őket. Na meg kedvem sincs már az xda t bújni, meg a ruszki spanyol fórumokat.
Viszont most most egy Redmi Note 8t vettem, amin a Global stabil 11 egy átokverés. Elküldtem szervízbe, le frissítették ugyanarra a verzióra és visszaküldték 3 hét alatt.
Nem teljes 30 percet használtam hibamentesen a telót, a hibák természetesen jelen vannak. Ép most vittem megint vissza a Telekomba, hogy nem lett egy sikertörténet a 3 hetes szervíz, Azt mondja megint el tudja küldeni a szervízbe. Aztán mosolygva el is jöttem. Úgyhogy kérhetem az engedelyt a hülye bootloader nyitáshoz!
Egyébiránt lehetünk retro root oldal is!
(#139344) Somatom: Köszönöm barátom! Az első példány valóban lélegzet elállító lett.
Most meg jönnek, mint fényre a legyek. Egyszer rájön az ember, hogy hova kell tenni és működik is a dolog!
-
nyisziati
veterán
Közkívánatra: rootoldal...
-
-
WOT-H-A-C
veterán
Ennyi idő után betoppanok ide és mit olvasok? MTK mentés, Lenovo klónok, stb... A hős kor nem múlik el nyom nélkül!
-
válasz
svgyula #139314 üzenetére
Szia.
Minden át lett nézve, végül downgrade-ltem a rendszert egy tavaly szeptemberire. A hiba fent áll továbbra is. 7-es droid van egyébként rajta.
Ma megy vissza garanciába, ha nem lenne az, komolyabban belenyúlnék, de így oldják meg ők. Minden esetre végigpróbáltam mindent, ami még nem jár garanciavesztéssel. -
nyisziati
veterán
válasz
Nikaré #139329 üzenetére
Szia!
A "Milyen okostelefont vegyek" topik pörög ezerrel.
40 ezerért Redmi 8A van, de a Global csak 2 giga rammal van szerelve, ezért részemről nem ajánlott. Inkább a Redmi 8 szerintem a jó választás. Kicsivel drágábban, de 4 GB rammal.
Pl. Turbado. 46 ezer
De nyilván máshonnan is lehet. -
trebrona
nagyúr
válasz
Nikaré #139329 üzenetére
Itt a topikod: Melyik okostelefont vegyem?
-
Nikaré
őstag
Sziasztok!
Néztem a milyen mobilt vegyek topikot de leállt rég.
Ezért tőletek kérek tanácsot és továbbítanom kellene.
Iskolás gyerkőcnek egy telefon igény van, 40 ezer forintig tudnak nyújtózkodni.Nem fontos a dual tulajdonság.
Stabil sw kell.
Jó akku teljesítmény kell.
Noname típust kerülnénk.Lemaradtam tech adatok és minden egyéb ehhez a döntéshez szükséges tapasztalat terén és nem szeretnék rossz vételt javasolni, ezért inkább kérdezek.
Köszönöm! -
Zeki
nagyúr
-
szanysa
csendes tag
Sziasztok!
Android telefonra keresek olyan programot ami minden nap BE/KI kapcsolja a telot.
Sajnos eddig nem bukkantam megfelelőre.
Tudna valaki ajánlani?A beállításaiban sajnos nincs ez a funkció!
Hálás köszönet!
-
svgyula
addikt
válasz
fa4hu #139325 üzenetére
Szia! Hát ez nem egészen így van. A honor 6 átesett 3db rendszerfrissítésen. Ott a rendszerfrissítés=újrahúzás. A honor 9 már nem változtatott a luzer beállításokon csak a launcher ment a levesbe. Itt ugyanaz de azzal a különbséggel, hogy szarakodtak a honor "szakemberei". Ugyanis ez a telefon típus tavaj novemberben megkapta a 10-es droid frissítést. Ezt november végén leállították. Én december 6.-án vettem és egészen február végéig nem jött meg a 10-es. Viszont a 9-es droidra folyamatosan jött a frissítés az utolsó január elején! Viszont amikor megjött a 10-es droid akkor annak a dátuma most figyelj! 2019 december 1! Vagyis kb három hónapig porosodott a sufniban a frissítés ami elérhetetlen volt majd javítás nélkül kidobták egy olyan rendszerre aminek a foltozása sokkal frissebb. Előtte egyik telóval sem volt ilyen gondom. Amúgy én kb havonta mentek mindent PC-re. De mivel nagy vonalakban minden "működni" látszott nem akartam elb@szni egy fél napot a belakással.......
-
svgyula
addikt
válasz
mobilizmo #139321 üzenetére
Szia! Megvolt az "újra lakás" Mindent ami nem kell takarítottam és láss "coddát" működik. Szinte biztosan a rendszer frissítéskor akadt össze valami. Még jó, hogy van rendszermentés mert nem kell órákig telepitgetni csak pár beállítást megcsinálni. Sajna az ADB-s takarítás az elsőre mindig szopatós mert van benne ADB csatlakozási engedélyezés is. Meg ahhoz újra kell indítani a telót és előtte a hisunyi programot letakarítani mert az nem enged csatlakozni. Az meg ugye a legszebb, hogy ezzel tudom a PC-ről visszarakni az alkalmazásokat mert ebben ugye nincs SD így helyi mentésből sem megy a visszaállítás. De hát meglett a hiba. Köszi a segítséget.
-
mobilizmo
addikt
válasz
svgyula #139320 üzenetére
Azt akár még a gyári visszaállítás előtt is kipróbálhatod, kevésbé fáj. Próbáld ki, hogy az alapértelmezett alkalmazások között is kicseréled majd a gyárit a telepítettre. Bár ez a része nekem pont nem működik, mert ekkor meg nem írja ki a hívó fél nevét csak a számot, mintha nem érné el a névjegyzéket (bár az engedélye megvan hozzá).
-
svgyula
addikt
válasz
mobilizmo #139319 üzenetére
Szia! Hát én is azt hittem. De ott mindent engedélyeztem. Egy hónapja jött meg a 10-es droid eddig nem is figyeltem ezt a részt. De tegnap előtt volt egy fontos hívásom de mivel a képernyő feloldáskor semmit nem jelzett nem tudtam róla. Aztán tegnap reggel telefonáltam és akkor látom a "piros" számokat a híváslistában. Most még csinálok egy mentést aztán egy gyári visszaállítást utána meglátom. Tényleg egyenként végigmentem az összes beállításon, mint értesítések, jogosultságok, fejlesztői beállítások. A furcsa az az egészben, hogy a hívásoknál van 3db menü amin lehet állítani(természetesen mindenhol engedélyezve van) ilyenek:
Beérkező hívások
Letiltott hívások
Nem fogadott hívások
VoLTE hívások
Mindegyiknél ott virítanak az engedélyek
Szalagcímek, zárképernyő, hang, rezgés, ezek engedélyezve.
Igen gyári tárcsázót használok. Ha nem segít a visszaállítás akkor keresek egy másikat hátha!? -
svgyula
addikt
Üdvözletem! Van itt olyan hozzáértő aki otthon van a 10-es droidban?
Most vettem észre egy nekem kellemetlen dolgot. Eddig amikor nem fogadott hívásom volt jelezte fent az értesítő sávon. Most semmi. Minden más jelez ott pl. email, sms, viber. Beállítottam minden engedélyt, jogosultságot, de az eredmény változatlan. Egyszerűen nem találok beállítást. Ez egy honor 20. -
citkar
addikt
Most télen rendeltem egy Meizut, az Alis hivatalos shopból, dhl-lel (nincs ÁFA) összesen 140 usd alatt volt.
Meizu Note 8 4GB 64GB Snapdragon 632
Gyorsan megérkezett és jól teszi a dolgát.Kicsit tobbert kb 160 USD-ert van Meizu X8 4GB 64GB Snapdragon 710, ami szerintem szintén jó, ha kihasználja a tulaj.
-
bb71
őstag
Mit ajánlotok 40000,- Ft-ért? Semmi extra, jó legyen és megbízható, rendes üzemidővel.
-
svgyula
addikt
válasz
Mr. Y #139313 üzenetére
Szia! A biztonsági beállítást azért nem kérdeztem mert az alap. Ott megnézted az alapértelmezett alkalmazásoknál? Sajna nem tudom milyen droid van rajta de már a 7-es droidnál is jogosultságokat kellett beállítani egy-egy új alkalmazásnál. Ott sem ártana vlgignézni minek mihez van joga. Meg esetleg a google Play Protect is beleugathat. Ezt az adatvédelemnél találod(ha azon a telón van ilyen)
-
-
-
svgyula
addikt
-
Sziasztok!
Adott egy Cubot Quest Lite típusú telefon.
Tegnap délután észrevettük, hogy nem működik a lámpa, le van tiltva a fejlécbe.
Ma pedig fotózni akartunk és a kamera sem működik. Az alábbi szöveget írja ki (saját fordítás):Biztonsági alapelvek miatt a kamerádat letiltottuk.
Újra lett telepítve és amint bejelentkeztünk a G fiókba, ismét letiltották. Ez mi a fene lehet és hogyan lehet ezt kezelni?
Előre is köszönöm a segítséget!
Ui.: Direkt a többesszám!
-
válasz
iMaverick #139307 üzenetére
Nekem abból az időből ez volt az egyik nagy kedvenc. Ez a "vacak" kis Haier brutálisan jó volt.
A másik, ugyancsak abból az időből a ZTE V970 azaz Grand X volt, egy évvel korábbi készülék. A Google Nexus S-t váltotta le nálam a ZTE próbaképp, és előrelépésnek éltem meg (nem vagyok Amoled-fetisiszta - bár az van most is) -
válasz
fateless #139306 üzenetére
Akkor a kedvenc: Amoi N828 Bemutató ITT
Erre a 4,5"-os telóra nagyon nagy nosztalgiával tekintek vissza. Szerintem best buy volt annó! Az én tenyérméretemhez tökéletesen illett, valódi egykezes használat volt a jellemző. Az aksi bírta rendesen és a kamera!! Hát kínaiban én nem láttam ahhoz hasonlót. (Oké, biztosan volt már akkor is, csak 2x ennyi pénzért.) Az előző Meizu M6 Note és a mostani Xiaomi Note 8 hasonló képeket lő.
Nagyon sajnáltam eladni, annó itt a PH-n vette meg egy kolléga. Az eladás után kb. 1 évvel írt rám, hogy még mindig gyöntöli a telefont, aksit már cserélt benne, szuperul működik. (Ekkor már 3-3,5 éves volt a kis Amoi.)
A kamera mellett a másik kedvencem: olyan vastag, masszív szilikontokot adtak hozzá, hogy csak na! Egyszer bringázás közben kiesett a telefon az aszfaltra. Még az ütő is megállt bennem, éppen piros volt az autósoknak. Satu, kitámaszt, visszarohan, felkap. És, és,... Nem volt semmi baja!!! Még egy karist sem.
)
-
-
viktorhu
veterán
válasz
iMaverick #139302 üzenetére
Én 2009 körül rendeltem először kínából, a céges laptopomról a macska ellopta a pöcökegeret, és az ebayen találtam olyat 1 dollárért. Egyszerűen kényelmesebb volt megrendelni, mint utánajárni
Utána nem sokkal akkut rendeltem a régi laptopomhoz.
Most viszont áll az összes kínai rendelésem. Egy még beesett úgy másfél-két hete, de azóta státusz sem nagyon változott egyiken sem (utolsó státuszváltozás is több mint 10 napja) - volt, amit február 19-én postáztak.
Szerk: az első ontopic rendelésem meg 2013-ban volt az Aliexpressen, de a kereskedő nem merte elküldeni a telefont, mert új felhasználó voltam, mindenféle mesét kitalált. Végül egy másiktól tudtam venni egy Bambook S1-et Ericsson SOC-vel, ami viszont offtopic, mert csak egy sim ment bele
-
Nosztalgiából rákerestem a legrégebbi hsz-ra... 2012.11.24 LINK
Akkoriban eszembe sem jutott Kínából rendelni (Paypal? Az mi a lóf@sz?
)
Aztán egyszer csak az egyik munkatárs által szembe jött egy ilyen Haipai (Haipai i9377) telefon. Szürke import volt, ha jól sejdítem, akkor az egyik ismerőse "ingázott" Mo és Kína között, aztán a táskában elfért 1-2 telefon, meg tablet...Az ára sem volt vészes (valami 30.000Ft-ra emlékszem) és az akkori Samsung Galaxy W-mtől fényévekkel jobbnak tűnt. (Legalábbis papíron mindenképpen)
Írtam is róla egy Logout-os szösszenetet. A poén az volt, hogy olyan szinten Samsung Galaxy S3 klón volt, hogy a T-Mobile-ba az ügyintéző csaj nem vette észre a különbséget, csak amikor meséltem neki, hogy mi is ez... Jópofa volt.
-
Upo
addikt
válasz
Papooo #139291 üzenetére
A blackview fórumon vannak érdekes dolgok. "Kiadatlan" verziók, szoftver, sőt hardver bütykölések is akár, amiket BV belsős emberek írnak. Vadásztam én is csoda dolgokat BV6000-hez annak idején. De nagyon kell bújni, mert sokszor tök más címen idított téma alatt tud olyan irányokban elkanyarodni a téma, hogy ilyen tök más dolgok felbukkannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- PlayStation 3
- Fujifilm X
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OLED monitor topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest