- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobilizmo
addikt
válasz
Viktor0610 #140379 üzenetére
Nem volt még Samum (nem véletlenül), így a gyártó specifikus dolgokkal nem feltétlen vagyok tisztában. Ezért írtam egy olyan módszert ami működik minden telefonon.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Jenne #140377 üzenetére
"Bankolni nem bankolok vele, de most szükség lenne mégis csak az NFC szolgáltatásra is, az üzletekben a fizetéskor."
Vagyis bankolsz. Nem vagyok benne biztos, hogy menni fog a GPay, elég régi a rendszer. De erről, ha biztosat akarsz tudni kérdezd meg crok-ot az android szakmai topikban.
A telefonszámok átvitele nem probléma. Mostani telefonon mentsd le a kontaktokat csv-be. Szerintem az már azon a telefonon is működik. Aztán a csv-t be tudod tölteni a google.contacts-ba, onnan meg leszinkronizálódik majd az új telefonba, ha beállítod. -
mobilizmo
addikt
válasz
RVR400 #140299 üzenetére
Szerinted direkt hajlítgattam? Nem írtam ilyesmit. De ha csak véletlenül is sikerül egy picit amikor felrakja az ember akkor már el is pattant. Tavaly novemberben a nagyobbik unokám szülinapjára kapott egy új Iphone, azon tg van mert ugye nem tud vigyázni semmire. Ezalatt legalább az 5. van rajta mert 2 hét után szana széjjel van törve a tg. Ahogy hallottam 6-7 ezresért rakatnak fel egyet (nem ők rendelnek Kínából), tehát 9 hónap alatt már legalább 30 ezret elköltöttek erre.
-
mobilizmo
addikt
válasz
RVR400 #140292 üzenetére
Az enyémekre biztos nem. Szerintem a tg egy nagy átverés lényegében. Nagyon nehéz jól felrakni (már akkor eltörhet ha meghajlítod), a mostani csinos lekerekített képernyőszélű telefonoknál a széle nagyon gáz, baromi drága a jó tg. Ezen kívül, ha élére, sarkára esik a telefon, a faltól falig képernyő miatt biztos törik a kijelző, tg ezt nem tudja kivédeni. A full tiszta pofáraesést talán, de az meg szerintem ritka mint a fehér holló.
Nem tudom használok-e 98 óta mobilt mint Cappa, lehet, hogy csak 20 éve, de ez alatt 2-szer ejtettem le. Bár kellett szerencse is (főleg az előző Mi A1-nél), de képernyő ezeknél sem tört, pedig nem volt tg rajtuk. -
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Van most valami bestbuy strapa telefon?
Nem kell szuper minőség kamerából, de működjön megbízhatóan és tényleg bírja a gyűrődést. Ulefone Armor 6 elég jó volt, de már igen csak halódik. -
mobilizmo
addikt
válasz
viktorhu #140238 üzenetére
Volte teljesen rendben, 5g-vel már találkoztam, működik, 4g+ nem tudom, annyira azért nem figyelem. Poco F3, Telenor. A vas szinte teljesen rendben (egyedül a "rendes" közelség érzékelő hiányzik, de ez szinte minden Xiaomi-nál), mondjuk én a MIUI-tól rögtön megszabadultam.
-
mobilizmo
addikt
válasz
SzekeresPeti #140016 üzenetére
Teljesen alap felhasználásra a legalsó minimum a 3GB RAM. Maga a rendszer is döcögős lesz már 3 GB-n is. Arról nem is beszélve, hogy 32 GB tárhely-el is nagyon veszélyes telefont venni, néhány app telepítése után annyi. Ez a két érték valamilyen szinten kézenfogva együtt jár, 3/32-es telefonokat lehet kapni még, 3/64-ről nem nagyon tudok.
-
mobilizmo
addikt
válasz
svgyula #139962 üzenetére
Munkahelyemen nekem is két 24"-os monitorom van. A 10e képletes excel, meg közvetlen adatbázis szerkesztés, országos térképek szerkesztése, de még egy szerződés word doksiban és még ezer dolog nyilván nekem is itt megy csak. De egy csomó kimondottan mobilra fejlesztett alkalmazás is létezik kifejezetten munkára. Például ESRI-nek vannak térképes appjai, térkép szerkesztésre terepi körülmények között, áramszolgáltatóknak, vizeseknek, gázosoknak terepi munkára amiben ötvözik az útvonal tervezőt a munkairányítás, menedzsment dolgaival. És nekünk is van (igaz az 10"-ra tabletre) állapotfelmérés dokumentálására alkalmazásunk. A mobiltelefon régen több már mint egy kiegészítő.
-
mobilizmo
addikt
Nekem többségében az app adatok is jöttek. Azok amiknél nem szinkronizál (mert a fejlesztő letiltotta azt), azoknál az appoknál van mentési lehetőség (pl. My cars). A használt appok jelentős része meg nem használ olyan adatokat, amit feltétlenül menteni kellene (térkép, facebook, insta, stb...)
-
mobilizmo
addikt
A szinkronizált cuccokat a Google simán átrakja mind. Appostól, névjegyestől, szinte mindent. Híváslistát talán nem, na bummm. Ezt elég sokszor kipróbáltam, pedig van TiBa-m is, de csak különleges esetekben volt rá szükségem (extra biztonsági mentés miatt persze jól jön). A gyermekem pont tegnap költözött Meizu Pro 7-ről Realme 6s-re, mindent átvitt, egyedül a banki appot kellett újra aktiválnia.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Cray Tyler #139795 üzenetére
pedig az edigital még a jobbak közül való, de fontos kérdésekben mindig a csak a gyártónál kell tájékozódni
-
mobilizmo
addikt
válasz
Cray Tyler #139790 üzenetére
Miért nem nézed meg kicsit autentikusabb helyen, mint alza?
xiaomi.hu
Részlet:
Két SIM-es módban 4G+ / 4G / 3G / 2G**
** A DualSIM mód elsődleges 5G + másodlagos 4G/3G/2G támogatással később lesz elérhető OTA frissítés után -
mobilizmo
addikt
válasz
pècsimunkás #139701 üzenetére
Sajnos lábrázást kapok a Samutól, inkább távol tartom magam mindegyiktől. De igazad lehet, viszont ettől még nem lehet azt állítani, hogy minden normális gyártónak van ebben a kategóriában egy-két típusa.
Értem azt is, hogy manapság a 6 collos készülékek fizikai mérete akkora, mint korábban az 5,5 collosoké, de én a faltól falig kijelzős telókat sem szeretem igazán. Sokkal sérülékenyebbek és a használat is sokkal rosszabb szerintem. -
mobilizmo
addikt
válasz
aprokaroka87 #139618 üzenetére
Mi a baj a GG-vel?
-
mobilizmo
addikt
válasz
svgyula #139597 üzenetére
Mint tudjuk a desztillált víz szigetelőnek minősül, de minél "szennyezettebb" annál jobban vezet. Az ívóvíz pl. igen jól. Szóval, ha egy telefon elmerül akkor hamarabb fogja tönkretenni a mindenhol jelentkező rövidzárlat, mint az elektrolízis következtében fellépő anyagvándorlás.
-
mobilizmo
addikt
válasz
svgyula #139320 üzenetére
Azt akár még a gyári visszaállítás előtt is kipróbálhatod, kevésbé fáj. Próbáld ki, hogy az alapértelmezett alkalmazások között is kicseréled majd a gyárit a telepítettre. Bár ez a része nekem pont nem működik, mert ekkor meg nem írja ki a hívó fél nevét csak a számot, mintha nem érné el a névjegyzéket (bár az engedélye megvan hozzá).
-
mobilizmo
addikt
Nyáron két hetet "együtt nyaraltam" egy ilyen telefonnal. Egészen brutálisan jó képeket csinált már amennyire én értek hozzá (3x optikai zoom!). Ami ezen kívül még engem nagyon vonz benne:
-előlapi ujjlenyomat olvasó (és jól működik)
-UFS 2.1 tárhely, bár nem bővíthető de azért 128 GB azért bőven elég
-látja a Galileo műholdakat
-6 "-os de fizikailag nem nagyobb, mint a az én A1-sem
-8 GB RAM sem kevés és a 845-ös Snapi sem rossz talán
-kecses szép készülék
Ami viszont zavar:
-Flyme, talán megszoknám
-Utána olvasgattam, úgy tűnik a Global változatra nincs root, bootloader nem nyitható, így persze nincs cRom sem -
mobilizmo
addikt
A feltételeidnek nem nagyon felel meg, de szerintem ezért az árért annyira brutálisan jó telefon, hogy még én is csorgatom rá a nyálam, pedig nem akarok most telefont venni.
Meizu 16 8/128 -
mobilizmo
addikt
válasz
TeebyKay #139026 üzenetére
Vagy nem sikerült a root. Léteznek root checkerek, de a legjobb ha megpróbálsz egy olyan appot használni amihez kell a root jog vagy beállítható, hogy használja. Pl. ha használsz Mixplorer-t, ha van root jogod az előre beállított könyvjelzőknél (3 vízszintes vonal), ahol kiválaszthatod a tárolót megjelenik egy root is.
-
mobilizmo
addikt
Nem értek egyet azzal, hogy ne lenne fejlődés ebben a tekintetben a zászlóshajók kivételével. Mostani MI A1 és 3-al ezelőtti Moto G-m nagyjából ugyan azt a kategóriát képviseli, de fényképező képességben is ég és föld köztük a különbség. Viszont a zászlóshajók akár mennyire is jók lesznek ezen a területen is, soha megközelíteni sem fogják a legócskább tükrös fényképezőgépet sem.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Digitalpimp #138251 üzenetére
Nézz rám, nem jellemző a szám hajhászás. Nem okoskodom, egyszerűen ez van, ha jól látom másnak is ez a véleménye a kérdéseddel kapcsolatban. :-)
-
mobilizmo
addikt
válasz
Digitalpimp #138240 üzenetére
Maradjunk annyiban, ahogy te meghatároztad, az továbbra is fényképezőgép. Biztos mi okoskodunk amikor te nem tudod pontosan mit akarsz.
Új információ: "Azért beltérben sem gyertyalángnál meg petróleum lámpa fényénél fényképezünk." Ezek szerint van profi világításod? -
mobilizmo
addikt
válasz
Digitalpimp #138237 üzenetére
"A kamera minősége a legfontosabb, lehetőleg beltérben is csináljon jó képeket, a többi nem számít." Ezt fényképezőgépnek hívják.
-
mobilizmo
addikt
válasz
v.attis #137675 üzenetére
Nem lenne rossz funkció a Viberben, hogy bizonyos felhasználókat vagy csoportokat ütemezetten némítani, de sajnos jelenleg nincs ilyen. Én legalábbis nem találtam. Gyanítom csak tiltani tudod, de azt is lehet ütemezetten egy cél app-al (Macrodroid, E-robot, ha minden igaz van önálló topikjuk).
-
mobilizmo
addikt
válasz
svgyula #137495 üzenetére
A béhusz terjedésnek semmi köze a telefon rádió gyengeségéhez. Mondjuk fizikából valami olyasmire emlékszem, hogy minél nagyobb a hullámhossz, annál hosszabb antenna kell hozzá. Viszont az is tény, hogy városokban sokkal sűrűbben tudnak tornyokat telepíteni, míg vidéken ritkábban de nagyobb tornyokat csinálnak.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Donki Hóte #137466 üzenetére
Edge-en azért elég nehéz a mai felfogással elboldogulni. Akár egy sima keresés is olyan halálosan lassú, amitől megőrülhet az ember. Pedig azért én a tárcsázós neten szocializálódtam, illetve igazából azon ami nem is volt. Szóval szerintem te fogalmaztad meg legjobban, el lehet lenni nélküle, nem fogsz belehalni, de ha lesz egy béhuszas telód ráérzel a különbségre. Olyan ez mintha mostanság egy kétütemű trabantot vennél és nem egy kis toyotát (vagy hasonlót), pedig ezt is megtehetnéd tulajdonképpen.
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Itt eléggé off a kérés, viszont tudtommal vannak itt néhányan konkrét Kínában élési tapasztalattal. Merthogy lányom 11 hónapra Pekingbe költözik. Mivel Kínában elég sok mindenben korlátozva van az internet elérése, ezért szeretne VPN-t. Eredetileg ő ingyenesben gondolkodott, de én rámutattam, hogy attól elég keveset várhat. Viszont nekem sincs tapasztalatom e téren, szóval tudnátok ajánlani megfizethető áru jó szolgáltatót, esetleg ingyenest.Előre is köszönöm.
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Lányom szeptemberben 1 évre Kínába költözik (Pekingbe). Ki szeretném deríteni, tudja-e majd használni mostani telefonját. Mi erre a legkézenfekvőbb módszer? Lenovo z90 VibeShot international van neki.
-
mobilizmo
addikt
válasz
ANOka #136099 üzenetére
Bár 5", de 142 a hossza, így elvileg megfelel ennek a kritériumnak is. És dual sim + TF.
Lenovo Vibe Shot. -
mobilizmo
addikt
válasz
Donki Hóte #136093 üzenetére
Az se tántorítson el, hogy két hangszóró közé is kell némi távolság, hogy legyen sztereó hatás. Minimum be kellene rakni a fejedet a két oldal közé. Elméletileg sem működik.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Donki Hóte #136070 üzenetére
Egy db hangszórón sztereó? Azt mégis hogy?
-
-
mobilizmo
addikt
válasz
bendi806 #133266 üzenetére
Lenovo-ról tudok néhány infót szolgáltatni.
A kamerája jó, de nem kiemelkedő.
Nincs benne B20.
Néhány helyen dual band-nek írják, de valójában csak 2,4 GHz-en kommunikál.
A valódi stock ROM csak angulul és kínaiul ért, de még az angolban is előfordulnak szarkalábak, Marsh Mallow és ennél nem is fog feljebb lépni, de egyébként jól működik. Létezik rá international (stock-nak) mondott ROM, de ez valójában lelkes fejlesztők munkája. Lehet rootolni (nem egyszerű), létezik rá TWRP és néhány custom ROM (Flyme, MIUI, LineageOS, Resurrection Remix), némelyik 6 némelyik 7-es, de egyik sem official, egyedül a Mokee (ez 7.1.2), de ez is több, mint fél éve nightly státuszban van és sajnos mindegyiknek van valami elég komoly hibája. -
mobilizmo
addikt
válasz
janakbacsi #133121 üzenetére
Nézd meg a ROM telepítési leírását. Lehet, hogy full wipe/format kell előtte. Ami még eszembe jut ext4-re van, vagy lehet hogy más fájl rendszerre, esetleg f2fs?
-
mobilizmo
addikt
Léteznek pc nélkül telefonról futtatható appok (kingoroot, framaroot, stb...) amivel elvileg lehet rootolni. Más kérdés, hogy messze nem mindegyik készüléken működik, illetve elég rossz hírük van abból a szempontból, hogy rögtön tele is szemetelik a telefont. És ez enyhén szólva finom megfogalmazás volt.
-
mobilizmo
addikt
PixelPhone
Azt nem tudom, hogy a free is tudja-e vagy csak a Pro változat. -
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Van 5" alatt most valami ajánlott készülék?
Nyilván nem lenne rossz, ha valami normális SOC lenne benne, min. 2 GB RAM és legalább 16 GB tárhely, esetleg Btwenty is. -
-
mobilizmo
addikt
válasz
aytukabozs #129635 üzenetére
Valakinek a jól működő kártyájával nem tudod kipróbálni? Nekem kevesebb, mint 1,5 éves kártyám nem ment fel 4G-re sehol, kártya csere és minden klappol.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Frenk #129510 üzenetére
A kiszemelt ROM leírását ha megnézed, úgyis nyitnod kell a bootloader-t (TWRP kell rá), akkor már a root csak egy lépés és menet közben tiltható is. Egyébként is a garancia nem a root miatt szokott ugrani, hanem a bootloader nyitása miatt. TWRP-ből nagyszerű, teljes rendszer és adat mentést tudsz csinálni.
-
mobilizmo
addikt
válasz
aytukabozs #129509 üzenetére
"maradhatok azért?
"
not my business :-) -
mobilizmo
addikt
válasz
aytukabozs #129505 üzenetére
Árulja el nekem valaki, ilyenkor miért bűn rossz fotót csináltok a képernyőről, amikor van képernyő mentés is ... néhány éve az androidban.
-
mobilizmo
addikt
válasz
pècsimunkás #129293 üzenetére
Dehogy nincs: Lenovo Vibe Shot
-
mobilizmo
addikt
válasz
#73959936 #127955 üzenetére
Szia!
Nekem z90-7 van és egyáltalán nem megy az LTE. Nem tudom ez mi miatt van, a kártyám nem túl régi (<2 éves) és egy flottában vagyok, még nem jártam utána a Telenornál. Annyira nem izgat a kérdés, talán ezért nem vettem a fáradtságot. És még valami, ha fontos a fotózás, én kimondottan azért vettem. Annyit mondanék csak, hogy nem rég vettem egy belépő szintű tükrös fényképezőt inkább, az én LVS-em annyira használhatatlan fotózásra. Ha esetleg kipróbálnád, megnéznéd, mielőtt megveszed én szívesen megmutatom, ha bp-i vagy.
-
mobilizmo
addikt
válasz
tibcsi0407 #126280 üzenetére
Nem értitek mire gondoltam. Az eredeti kérdés az volt, hogy a törött TG-t hogy lehet leszedni a kijelzőről. A válasz erre az volt: darabokban. Erre írtam, hogy a TG-n az üveget egy nagyon erős fóliára ragasztják rá. Kvázi ha olyan erős ütést kap a telefon kijelzője amitől hivatott megvédeni a TG, akkor nem darabokban kell leszedni, szét van ugyan törve, de a fólia miatt egyben jön le. Ha valóban akkora volt az erőhatás, hogy a fólia is szétesik, akkor szerintem már mindegy, de minimum kijelzőt kell cserélni, tehát nem az lesz az elsődleges
probléma, hogy szedje a TG-t. -
mobilizmo
addikt
válasz
tibcsi0407 #126277 üzenetére
Ha annyira törött a TG, hogy darabokba kell leszedni, akkor szerintem akkorát kapott a teló, hogy akár mindegy is lehet neki. Nekem telón még nem tört szét TG, de leszedés közben szinte mindegyik elreped (ilyenkor már nem vigyáz rá az emberfia). Nagyon erősen összetartja a fólia.
-
mobilizmo
addikt
válasz
paulkaresz #123827 üzenetére
Mire vagy konkrétan kíváncsi? Saját topikjában írtam már egy két dolgot.
-
mobilizmo
addikt
válasz
WOT-H-A-C #123740 üzenetére
Nem túl elterjedt készülék (és félek nem is lesz), egyelőre semmilyen custom rom-ot nem találtam rá. Rootolt gyári-t már igen (most ez éppen meghalt egy SuperSU frissítés miatt). Illetve a nem rég megjelent MM-t rootolták, nyitották a bootloadert és aláraktak egy twrp-t, néhány napja került fel a needrom-ra. Talán most ezt fogom kipróbálni.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Graphics #122205 üzenetére
Nekem 2 napot simán kibír(na), de általában minden este töltőre rakom. Wifi, mobil adat állandóan bekapcsolva, éjszaka is (nem szoktam még repülősbe sem rakni), google szinkron is megy, viszont nem beszélek túl sokat és relativ kevés az internetezés is. Néha egy kis Waze, az viszont azért szívja az akksit rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- DOOM - The Dark Ages
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest