- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Garmin topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szanysa #139396 üzenetére
Szia!
Az ON/OFF funkció már tudtommal 4.4.4 óta nincs a rendszerben, nagyon kevés kivtellel. Azonban számtalan app van rá a Play Áruházban.
Dual SIM + SD kombo manapság 100 USD-ig... Esetleg valamelyik Cubot lesz a te választottad. Vagy Honor 7S, de ez utóbbit nem ajánlom (Nagyon sok negatív, saját tapasztalat). -
válasz
svgyula #139314 üzenetére
Szia.
Minden át lett nézve, végül downgrade-ltem a rendszert egy tavaly szeptemberire. A hiba fent áll továbbra is. 7-es droid van egyébként rajta.
Ma megy vissza garanciába, ha nem lenne az, komolyabban belenyúlnék, de így oldják meg ők. Minden esetre végigpróbáltam mindent, ami még nem jár garanciavesztéssel. -
-
-
Sziasztok!
Adott egy Cubot Quest Lite típusú telefon.
Tegnap délután észrevettük, hogy nem működik a lámpa, le van tiltva a fejlécbe.
Ma pedig fotózni akartunk és a kamera sem működik. Az alábbi szöveget írja ki (saját fordítás):Biztonsági alapelvek miatt a kamerádat letiltottuk.
Újra lett telepítve és amint bejelentkeztünk a G fiókba, ismét letiltották. Ez mi a fene lehet és hogyan lehet ezt kezelni?
Előre is köszönöm a segítséget!
Ui.: Direkt a többesszám!
-
válasz
DJGABI #138902 üzenetére
Nem erről van szó.
Persze, rengeteg a selejt, rossz minőség, de ez kategorikusan az összes márkára elmondható. A Samsung 30-40k-s telefonjai is minősíthetetlen szemetek, ellenben a 2-300k-s modellekkel. Ez igaz a kínai márkák jórészére is. Cubot is adott ki 15-20-30k-s mobilokat, amik valóban nem nyernék el a tetszésemet, de annak is van egy saját top kategóriája, ami már 60k-nál kezdődik. Tény, ez még mindig csak kb egy ötöde a mai csúcsok csúcsának, de azt ne feledjük, hogy ott már a márkát kell megfizetni, ráadásul elég borsosan.
Az MTK-s SoC számomra azért volt befutó, mert gyakorlatilag a 100%-os halálból is vissza lehetett állítani őket. Ez számomra fontos volt, mert hobbi szoftver-fejlesztőként sokszor küldtem több hetes kómába eszközeimet. Ellenben a Snapdragon... Volt nem is egy mobilom, Lenovo, Samsung, amik Snapis lélekkel voltak megtöltve. Csakhogy a Qualcomm mai napig küzd egy nagy hibával (és erre ment rá a Lenovo-m is): túlmelegedés és BOOT-LOOP. Na innentől kezdve nincs visszaút.
Amondó vagyok, saját tapasztalatokból, hogy az Exynos és a Kirin chip-eké a jövő (android terén). -
válasz
DJGABI #138894 üzenetére
Jó pár kínai márkára teljesen igaz volna az írásod, miszerint orosz-rulettezel velük, de saját tapasztalataimból kiindulva elég komoly nyomatékkal tudom kijelenteni, hogy ez a Cubot márkára nem igaz. 7, azaz hét darab Cubot készülék fordult meg eddig a kezeim között és egyikre sem tudtam panaszkodni.
Holott ismerem én a "csúcsokat" is, S5, S7, Note5, S8, Huaweitől P20 és P30 Pro, és igen, van különbség gazdagon, de az árban is! -
-
Független kérdés!
Adott egy S8-as galaxy, ami minden áron le akart firrülni pitére, de mikor megtette, kénytelen voltam downgrade-lni, mert rengeteg funkció elveszett (pl hívásrögzítés, ami a munkámból kifolyólag nagyon fontos).
Azóta napi 5-6 alkalommal nyüstöl, hogy frissítés és nagyon idegesítően löki bele az arcomba, holott minden lehetséges helyen letiltottam. Ennek a funkciónak bezzeg nem találok olyan beállítását, hogy nem küldhet értesítést.
Hogyan lehetne ezt letiltani? -
Maga ez a készülék EU-s. Csak nem Dual
-
-
Üdvözletem!
Változatlan a téma, a Note 5 GSM probléma.
Eleddig egy netkártya volt benne, azzal írta, hogy nem tud csatlakozni az LTE ls CDMA hálózatokra.
Provizore beletettem a rendes SIM kártyámat. Telefonálni lehet, de netre változatlan ezt írta.
Pár perrcel a kísérletre kaptam egy SMS-t a Telenor-tól, hogy küldenek egy konfigurációs SMS-t. Meg is kaptam, telepítettem. Innentől kezdve meglenet egy GSM felirat a hálózati csíkok felett és nem jött elő a T-Rex sem. Viszont változatlan nem tölt be semmit.
A telefon szerint jelenleg SPR az aktív kód, gondolom ezért.Mivel úgy vélem bebizonyosodott, hogy ezen a komplett fórumon nincs senki, akinek Galaxy Note 5-ös telefonja volna, így sem itt, sem az internet más zugában nem sikerült hozzá megfelelő CSC-t találnom.
A kérdés az volna, hogy egyrészt akkor miért tudok telefonálni, másrészt pedig, mely telefonok CSC kódját tudnám feltenni úgy, hogy elfogadja?Köszönöm a válaszokat előre is!
-
-
-
Tekintettel arra, hogy sajnos nincs végtelen időm ezzel szórakozni, szeretném megkérni minden kedves fórum társat, aki bármilyen verziójú Galaxy Note 5-el rendelkezik, hogy keressen fel privát üzenetben!
A moderáció elkerülése érdekében szeretném leszögezni, hogy szó sincs kereskedelemről, nem akarom megvásárolni!
Köszönöm
-
-
válasz
Mr. Y #138841 üzenetére
No idő közben úgy hiszem, hogy megtaláltam annak az okát, miért nincsen hálózatom.
Az új ROM valamiért XAS-t tartalmaz, ami ugye ismeretlen.
Úgyhogy az maradt, hogy valamilyen úton vissza kellene lőni egy globális független, de legalább egy XEH CSC-t. Amit persze nem találok ehhez, pedig az volt rajta (már a globális)Ugyanis ez a technika nem működik...
Mert a rajta lévő kódok listája: XAS, VMU, SPR és BST
-
-
-
válasz
salaud #138832 üzenetére
Azt tudom.
Viszont félsiker már van. Sokadik próbálkozásra egy SM-N920P ROM ment fel rá, ami a kívánt rendszerfrissítést magával hozta ugyan, de...
Szóval, a rendszer beindult
Android 7.1 az OS, ami nem baj, fő, hogy fut. Azonban kicsit elcs*szett lett a rendszer. Félig magyar csak, arra is útómunkával sikerült rábeszélnem, az alap nyelvkészlete kimerült az angol, német, portugál, olasz és az összes elérhető, kanji-t és társait használni tudó nyelvcsoportra.
Ami nem jó: A ROM, amit végül elfogadott, az valamilyen USA-beli szolgáltatófüggő. Gondolom, ezért van egy áthúzott kör a hálózati jelerősség kimutatás helyén és ezért nincsen térerő.
Csak attól félek, hogy ha most ráteszek egy régió-független MD5 fájlt, talán az ismét elrontja. Vagy nem? -
-
válasz
Mr. Y #138828 üzenetére
Aktívan próbálkozok továbbra is. A Sammobile oldaláról szedem le folyamatossan a ROMokat, de mindegyik csak egyetlen MD5 fájlt tartalmaz. Ezt önmagában próbáltam ODIN-nal feltenni (először), amikor ez történt.
Van olyan gondolatom, hogy pont emiatt van. Mert ez csak a rendszer. Máskülönben be kellene engednie recovery-be is, nem?Vagy esetleg számít az, hogy mivel önmagában a rendszerről van szó, azért szakadt meg, mert egy 6.0.1 recovery akart megemészteni egy 7.1-es rendszert? Mert ha igen, akkor ha rátennék egy 6.0.1-et, annak fel kallene mennie, nem?
Kísérletezni persze nem akarok, ha menthető, nem pazarlom el az "életeket" -
-
válasz
svgyula #138823 üzenetére
Rengeteg telefonnal végeztem ilyen jellegű műveleteket, sőt még különbet is. (MTK, Qualcomm, Exynos, Kirin, stb)
Ebben Exynos SoC van, és mint írtam, a Samsung saját oldaláról szedtem le. Kérdezte a régiót, de Mo. régiót adtam meg, nem gondoltam, hogy ez is baj lehet.
Egy S8 downgrade alkalmával is innen szedtem le a ROM-ot, ugyancsak Mo. régióval és az hibátlan volt. -
-
Fastboot MTK modellek esetében van tudtommal. Ezen Download Mode van.
Viszont tegnap este még lemerülés előtt sikerült beléptetnem Download Mode-ba. Ez szerintem már haladás a remény felé, próbálok leszedni egyéb ROM-okat, hátha.
Csak tényleg nem fér a fejembe, hogy a Samsung saját oldaláról letöltött, modell szám alapján kiválasztott ROM miért nem ment fel rá... -
Nem hiszem, hogy képes lenne kb 3 mp alatt törölni a rendszert, mert összesen eddig ment a FAIL kiírása előtt. De ez mindegy is.
Csak úgy lehet kikapcsolni, ha power+home+volume down megy egyszerre, de ekkor újra is indul azonnal ugyan ide. Semmi más kombinációra, vagy önkéntes gombnyomásra nem reagál.
Kipróbáltam a kikapcsolás és bekapcsolás közötti recovery kombót, de nem használt. -
A PC felismerte korábban is, és most is érzékeli.
Az említett szoftvernek a korábbi verziója tartalmaz egy inicializáló részt (hogy miért vették ki a frissítésből, azt nem tudom), ahol be kell írni a készülék típusát és a széria számát. Ekkor elvileg azonosítja, csatlakozik és újrarakja, legalábbis jópár videó szerint a YouTube-on.
A gond azzal van, hogy nincs meg az S/N szám. Se a dobozon, se a dobozban, se a készüléken (fizikálisan, szoftveresen biztos tudta egyeszer).Azt viszont nem értem, miért nem hajlandó belépni a Recovery-be, mert ha hajlandó lenne, akkor már rég újra tettem volna eMMc-ből. Viszont az is elég idegesítő, hogy még csak ki sem lehet kapcsolni...
-
Üdvözletem!
Remélem, ezúttal választ is kapok egy kérdésemre....
Adott egy Galaxy Note 5-ös eszköz, melyet ODIN segítségével szerettem volna feljebb frissíteni.
A frissítés elindult, de pár másodpercet követően sikertelenül le is állt, nem derült ki az oka.
A készülék újra indult, de nem a rendszer, nem is a Download Mode és nem is a Recovery.
Egy Download Mode háttérrel rendelkező, figyelmeztető emblémával megáldott szöveget mutat:"Hiba történt az eszköz rendszerfrissítése során. Használja a vészhelyzeti helyreállítót a Smart Switch PC alkalmazásban" (Szabad-magyar fordítás)
Letöltöttem az appot, de amikor csatlakoztatom a telefont, kiírja: "Nem támogatott eszköz"
A telefont sem újraindítani, sem kikapcsolni, igazából semmit nem lehet vele csináni. Mit lehet ilyenkor tenni?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
-
válasz
robi1979 #137993 üzenetére
Telefonon való játékot egyébként már egy ideje felhagytam, vettem egy GPD XD Plus-t. Nincs számára akadály sem emulátorban, sem olyan játékoknál, mint pl a PUBG.
Nagy előny a beépített és teljesen személyre szabható kontroller, amit hozzá lehet rendelni a képernyőhöz is.Ha jól értelmeztem, engedéllyel visszatettem a hozzászólást
-
-
-
válasz
bedrockvfr #137961 üzenetére
Elvileg a Mate 20 pro Dual és a Galaxy S9 Dual ilyen, bár ezek mind túllépik a méretigényt.
-
-
-
-
válasz
PainKiller13 #137918 üzenetére
Sokan úgy vannak vele, hogy a Vernee készülékei eléggé instabilak.
-
Ez így van. Ezzel csak néhány csakazértis cég nincsen tisztában.
Elvégre egy jó minőségű képhez két igencsak fontos dologra van szükség; Az objektív mérete, minél nagyobb, annál jobb, valamint a képfeldolgozó chip mérete. Sokan úgy gondolják (gyártók is), hogy utóbbira nincsen szükség ebben a minél kisebbre mindent világban, de van, amit nem lehet meghazudtolni. Elvégre egy mobiltelefon soha nem fog olyan képet lőni, mint egy kimondottan fényképezésre alkotott kamera, pláne a CMOS rendszer a CCD ellen, de ez már nem tartozik bele ebbe a témakörbe -
-
A megapixel és a fókusz nem így függ össze. Hanem, ha már szelfi kamerának szánnak valamit, és ezért magasabb felbontásra képes képrögzítő egységet szerelnek fel valahova, akkor a fókusz hiánya végett nem lesz éles a kép. Ergo hiába a nagyobb felbontás, ha rosszabb a minőség. Én erre szerettem volna utalni.
-
-
-
válasz
robi1979 #137863 üzenetére
Ha bár nem a legújabb csirke a piacon, de durván ütő képes, a Vernee Active készüléket ajánlom.
-
Sziasztok!
Lehet, rossz helyen járok ezzel a kérdéssel, akkor kérlek mondjátok meg, hová tegyem ki;
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy Honor 8 típusú készülék, ami az alábbiakat csinálja:
- Ha újraindítást kérsz, csak kikapcsol.
- Factory Reset-et követő automata újraindítás parancsra csak kikapcsol.
- Ha lemerül (egyértelműen) kikapcsol.
Egyetlen közös van mindebben: nem kapcsol be. És nem is lehet bekapcsolni.
Eltérő időpontban lehet ismét bekapcsolni, ez fél órától 2 napig terjed. Amikor nem akar bekapcsolni, a töltést sem veszi.
Hardveres probléma esetén mi lehet a baj? (Szoftveres problémát nem tartom valószínűnek)
A készüléket nem érte semmilyen külső behatás.
Van valakinek erre ötlete? -
válasz
kisgyerek85 #124800 üzenetére
És még van hozzá tartozék is, elég olcsón...
[LINK]
-
Sziasztok!
Lehet, nem teljes mértékben ide tartozik, de meg tudja csinálni az Android is, így hátha...
Van egy parancs, gondolom minden platformon létezik... A "TIMER".
Ez a parancs többnyire egy hosszú, pontosan egy 13 jegyű számot ír ki, melynek hátulról a negyedik karaktere biztos, hogy a másodperc, az utolsó három pedig a tízezred másodperc.
De bármilyen számítást végzet az első 9 számjeggyel, valami nem gömbölyű. Most a Timer a rendszer futási idejét írja, vagy a pontos időt? -
válasz
Graphics #123615 üzenetére
Oké, megfogadom a tanácsot és rendszerappot nem piszkálok.
De van bármi más mód annak az opciónak az előhozatalához? A fentebb linkelt oldalon pont arról számolnak be, hogy minden [LP] rendszernek tartalmaznia kellene... Na mindegy.
De a marketen sincsen fent ilyen.... Nekem meg PONT erre volna szükségem. Valaki tud rá alternatívát? -
válasz
Graphics #123613 üzenetére
Még amikor a Doogee Nova készülékemet használtam, azon rengetegszer esett meg, hogy valamit módosítottal a system.img-ben, akár egy appot (ikon, stb) és csak azt flash-eltem, mindig kifogástalanul ment. Oké, első indításnál, felkonfigurálta az összes appot, meg elveszett a ROOT jog, de ezt leszámítva minden oké volt...
-
válasz
Mr. Y #123585 üzenetére
Aza komoly!
Bátyám panaszkodott, hogy az Androidja rossz, amit legutóbb feltettem neki (Doogee Titan2), mert a partíciós táblákban kevés a letöltőmemóriája. És én azon a rendszeren vicceltem meg őt a screen pinning-el.
Most szintén feltettem neki egy Android 5.0-t, amin elméletileg csak a partíciós táblák változtak (úgy alap észrevétel), de abban már nincs benne a funkció...
Ezek szerint, a beállítások menüpont egyik alprogramja. Ha a ROMban a system.img tartalmából kicserélem a két ROM beállítások alkalmazását (persze ugyan azon készüléké), akkor elméletileg a rendszer zökkenőmentesen megy tovább, csak meglesz a funkció, ugye? -
Igen, ez az a funkció, köszönöm, csak egy kis baj van vele...
Doogee és Blackview készülékeken megtaláltam, de a Cubot menüje más. Határozottan sokkal több van benne, mint másnál, viszont a beállításoknak nincs keresője, ha máshol lenne, ebben a menüpontban pedig csak ezek vannak;Akkor ebben nincs, vagy mivan vele?
-
-
Sziasztok!
Android 5 és felett volt egy beállítás. Ha azt bekapcsoltad és felhívtad a recent menüt, akkor a menyitott appokhoz odatett jobb alsó sarokba egy rajzszöget. Ha rámentél, csak egy gombkombinációval engedett kilépni az appból, különben bent ragadtál.
Most mobilt váltottam de ugyan arra a rendszerre. És sehol nem találom ezt a lehetőséget. Android 5.1 Cubot S500.
Tudja valaki, hogy miről beszélek és legalább a nevét?Előre is köszönöm a segítő kommenteket!
-
válasz
tibcsi0407 #123376 üzenetére
Az eddig oké, de a 2magos, nem?
-
válasz
tibcsi0407 #123374 üzenetére
MT6735
-
Köszönöm, ezt én is megtaláltam, csak az nem volt egyértelmű, hogy mivel 3 féle van belőle, melyik az, hiszen nem "MPX"-et írt, hanem iii. generációt. De ha most jól veszem le, akkor ez a kétmagos 600mHz-s, ugye?
-
Sziasztok!
Bátorkodom ebbe a topikba beírni kérdésem, mert elvégre egy Dual-SIM android GPU-ja...
A GPU típusa ARM Mali-T720 III.
Ilyennel találkozott már valaki? Mit tud? Csak mert a Google erre a kérdésre nem volt a barátom... -
válasz
pluhm #123110 üzenetére
Na azért az sem teljesen igaz...
FlashTool-al olyan rendszert lehet feltenni, minek az alkatrészei többnyire IMG formátumban vannak, azok mellé mennek a partíciós táblák, stb, amit a számítógéped tesz fel a telefonra annak kikapcsolt állapotában. Itt nagyobb az esély, hogy egy rossz ROM vagy egy ballépést követően téglát csinálsz.
Az olyan jellegű ROM-ok, amelyek recovery-t kérnek (többnyire lényegtelen, hogy TWRP, CWM vagy mi, nem számít, mit írnak rá, csak tudjon telepíteni), kicsomagolt állományok, mely ROM-nak minden alkatrésze egyetlen ZIP mappába van tömörítve, melyet a készüléked feldolgoz. Itt kevesebb az esélye a téglakészítésnek, nem megy tönkre a preloader, nem kell hozzá számítógép, stb.
Az iménti csak egy kibelezett dió volt... -
Sziasztok!
Cubot S500-al valakinek van tapasztalata?
Nem találtam topikot, se PH! tesztet róla...
Viszont hosszas keresgélések után ezt választottam és ma megrendeltem, csak ha valakinek van és megosztana róla pár gondolatot, szívesen fogadnám! -
-
-
-
Hát ez a nagyteszt meg az itteni kicsi számomra lelombozó volt. Már a készülék tekintetében. A Best Next listámon ez vitte az első helyet eddig, már-már a rendelésgombon volt a kezem, de ezek után nagyon elbizonytalanít. Tele van hiányosságokkal, amikre szükségem volna. Meg az a teljesen értelmetlen, hogy miért kivehetetlen akksi...
A Meizu MX4 PRO meg csak azért bánt, mert nem MediaTek. Én azokat szeretem, bízom bennük és személyes véleményem/tapasztalatom az, hogy több mindent lehet velük csinálni (már külsőleg).
Ha van olyan készülék, mely ennek a tudásán van, de MTK alapú, kérlek ne tartsátok magatokban.Ami meg a SoC magszámokat illeti... Teljesen rendben van, hogy hogyan és miért működik az a Hexa-Core-os SoC. Mert az úgy ahogy van tényleg jó, annó (talán még ma is helyenként) a Samsung is gyakran alkalmazta a több SoC munkáját. De én csak azt mondtam, hogy azt mutatja a tapasztalatom (hozzátettem, hogy 4.4.2-es rendszeren), hogy nem használja ki az egybe nyolcmagos egységet. Sőt, mint említettem egyetlen mag sem érte el a maximális teljesítményét, mert nem volt szüksége rá. Szóval egybőli támadás helyett inkább kérek mindenkit, olvasson figyelmesebben!
-
-
válasz
tibcsi0407 #122580 üzenetére
Lehet, túl egyszerűen, mindig optimistán állok a dolgokhoz. De akkor térjünk vissza az alap kérdésre, ahonnan kiindult az egész;
Mi a baj a Samsung Exynos 5430 1.5-2.0GHz SoC-al? Mi baj azzal, hogy 2 éves? -
válasz
Mr. Y #122556 üzenetére
Elméleti alapon ugyan ennek kellene lennie a processzoroknál is!
Ha már a matek, akkor az előbbi link tekintetében (ami önmagában cáfolja a 32*2=64-et Bitek esetén);
4Bit =16, de 5Bit nem 17-el, hanem 32-vel egyenlő!Az más kérdés, hogy mint minden más rendszer esetében; Egy program akkor lesz gyorsabb 64Bites keretek között, mint 32Bites között, ha önmaga is megvan írva a 64Bites rendszerre!
-
válasz
GIJoe #122548 üzenetére
Az a 6*600MHz-s GPU azért messze felette van a mai átlagnak, bár nem tagadom azt a tényt, hogy 2013-2014 körül vásárolt Cubot GT99-emben már 8 magos volt...
Ellenben a Thor mer rendelkezni egy 3*450MHz-ssel, ami az előzőhöz viszonyítva karcsúnak mondható.
A két teló között arra volnék leginkább kíváncsi, vajon melyik fogyaszt többet? Az akksi nem egyforma, de a képméret, nameg a felbontás sem.
Túl ezeken, ameddig a 64Bites SoC mindössze a kétszeresét tudja sebességre a 32Bitesnek, addig itt valami nagyon el van szúrva. Bitekről beszélünk, nem sztenderd számokról. Sokkal többszörösét kellene tudnia... De ez mondjuk lényegtelen, médiafogás.Saját tapasztalatom továbbá azt mutatja, hogy a 8 magos CPU-ra sincs felkészítve az Android, mint rendszer.
Történetesen lehet, hogy ez javult azóta, de a 4.4.2-es Octa-core-os tabletem alap helyzetben 1. olykor 2 mag dolgozott, a többi aludt. Antutu Benchmarkt-al néztem. Ez jó volt energiafogyasztás szempontból, de sosem sikerült pl 5-6 magnál többet egyszerre felkeltenem. Nem volt rá szüksége. Mindig más-más magok dolgoztak, de akkor sem egyszerre. Persze, azt sem tették a maguk 2.0GHz-jén.
Ellenben a Quad-core-os mobilom a maga 1,3GHz-jével alap helyzetben és reakcióidőben legyorsulta a tabletet. Pont az energiatakarékosság miatt, gondolom. Minden esetre, rosszabb volt a hatásfok (mindkettő 1GB RAM-al áldott).
És akkor ugye kijöttek már a Hexa-Core-osok...
Szóval olyan telefont keresek, amiben nincs kihasználhatatlan felesleg a rendszer számára. -
válasz
GIJoe #122545 üzenetére
Még ha azt is vesszük, hogy két éves modell...
Az adatai akkor is önmagáért beszélnek!
3GB RAM, 20,7MP kamera (ez érdekelne, vajon mekkora kamu, vagy milyen képet lő), Octa-core...
Mondjuk aggódom egy picit a Samu SoC-a miatt, elv azzal van felszerelve; Samsung Exynos 5430 1.5-2.0GHz
Meg az a felbontás is magáért beszél. Az akksira mondjuk kíváncsi volnék, mit megy el mindezen tulajdonságokkal.csubuka; Már miért veszne el a root? Max Unroot vagy System.img flashelés után...
-
MEIZU MX4 Pro Flyme
Valakinek van vele tapasztalata? Vajon tényleg igaz minden paramétere? Ezért az árért? -
-
-
-
válasz
svgyula #122515 üzenetére
Mikor legelőször csináltam a programmal a root-olást (előtte csak a sima SUperUser volt, de az ne mtámogat minden márkát), se nem volt nyitott bootloaderem, se nem volt custom recovery-m, csak a kínai gyári "tesztüzem". Mégis megtette, 5.0-n. Eredetileg ugyan ez sem támogatott minden SoC-t, de ma már az egyik (ha nem a leg) legtöbbet támogató program. Ugyan 4.2 óta használom csak ezt, alatta nem tudom mit teljesít, de sehol nem írtak még róla rosszat.
Szerk.; Mondjuk abban lehet valami (és a miértje is), hogy pl a Samut meg a Sanyit kizárja a támogatottságból.
-
-
-
Felőlem próbálhatod, de ezzel a hsz.-el megint ástál egyet magad alatt. Az sd áthelyezéses dologgal.
"Ha én világ életemben csak és kizárólag piros rózsával találkoztam, nem fogom elhinni egy jött-mentnek, hogy csak sárga létezik."
Vannak furcsaságok, amik megszokottnak tűnnek, ha csak azokkal találkozik az ember. És a végén az válik furcsasággá, ha mással is összefut. Én azt mondtam, amit eddig tapasztaltam. Nem volt még olyan droidom, ami így viselkedett volna. Lehet, nálatok ez a megszokott, nálam ez a fura. Csak a körülmények mások...
-
Az őszintét megvallva nem igen tudom, hogy ebből mit látsz, de tessék (az elütött kódért elnézést);
Egyébként most van vele kereken 9 hónapos kapcsolatom, így volt időm tapasztalni, hogy ha telerakom a 8GB tárhelyet, akkor nem enged letölteni, de olyan is volt, hogy csak memóriakártyán volt mindenem, és amikor le akartam Chrome-ból tölteni valamit úgy, hogy kivettem a kártyát, akkor az nem sikerült, mert tele volt a memória (igen, a 8GB), de csak alkalmazásokkal és játékokkal.
Meg az is érdekes, hogy eddig bárhány droidos eszközömnél rámentem arra, hogy Áthelyezés SD kártyára, a belső memóriába tolta át. Ez a készülék rendesen SD-re tolja, sőt, nem is engedi a lehetőséget, ha nincs bent a kártya. -
-
A három partíció a belső egységre azért sem rossz, mert ha jól címzed meg a formátumot, azzal letöltőhelyet nyerhetsz. Ehhez ajánlom Win platformra a Partition Manager-t.
Ha egyszer valamiért ilyen rosszul van megírva a rendszered névjegyzék-tárolása, akkor miért nem tartod SIM-en?Nem értem, miért nem lehet egyébként már minden mobilnak egységes tárhelye.
A Doogee Nova készülékemen van 8GB belső tárhely. Ezt használhatom, mint 8GB letöltőmemória vagy mint 8GB felhasználói memória. Nincsenek külön partíciók, stb.Illetve, mégvalami; Kapásból 2 partíció van a belső SD-n, szóval ebből lehet továbbiakat csinálni (első mondatom magyarázata).
Outlander; Mármint ezt a Thor-hoz?
-
De rákapott mindenki a Vernee Thor-ra.
Én is azt választottam és már rendelném is, csak közbejött a Blackview Alife P1 Pro.
Tudom, hogy sok esetben a "B" verzió butább, de mégis megakadt rajta a szemem és nem igen tudok választani.
A Blackview úgymond egy ismertebb márka, mint a Vernee, de nem tudom, megbízhatóbb-e.
Cubot és Doogee tapasztalatom bőven van, de nyitott vagyok az újakra. Hiszen, ezeket is az ismeretlenből vettem...
Az említett két készülékre valaki érvek/ellenérvek? (már úgy egymással szemben) -
válasz
tibcsi0407 #122479 üzenetére
Igaz, én néztem be, elnézést
-
-
-
válasz
Alabástrom #122458 üzenetére
Nem írja, hogy OTA lenne, a bootloader kinyitására pedig itt találsz rá, pont ma csináltam.
-
válasz
Alabástrom #122456 üzenetére
A zárt bootloadert ki kell nyitni. Anélkül te nem fogsz ROM-ot cserélni meg semelyik alkatrészét neki. Ez pont azért van, hogy ne tudd, ameddig ki nem nyitod! Akkor frissíti magát belenyúlás nélkül, ha OTA-s a ROM, ami rajta van.
-
-
válasz
Essejó #122443 üzenetére
Ez aranyos. Látszik, hogy első Android!
Mikor a telefont csatlakoztatod a PC-re, a fejlécben megjelenik egy ikon. Arra kattints rá és válaszd ki a lehetőséget, hogy milyen ezközt szeretnél csinálni belőle.
Amennyiben a Médiaeszközt választod, úgy fog viselkedni a telefonod a gépeddel, mintha Pendrive-ot tettél volna rá. Vannak további lehetőségek is, de ezt ajánlom kábelesnek.
Ha vezeték nélkül akarsz, akkor ajánlom figyelmedbe az AirDriod nevű Androidos programot, mely segítségével és a PC-den megnyitott web.airdroid.com oldallal máris a telefonod ott lesz teljes egészében a PC-n, webes ablakban. Onnantól már csak a fel/le töltés maradt. -
válasz
Rodzser Mór #122434 üzenetére
Ez teljesen rendszer verziószám függő.
4.4.x rákérdez minden netindításnál
5-x + csak beállítás alapján működik.
Ez alatt nem tudom -
válasz
albinolynx #122430 üzenetére
Nem csak attól függ, hogy a térkép mit ír.
A lefedettség az árnyékolástól független.
Pl itthon megvan az LTE net, de ha lemegyek egy szinttel lejjebb a garázsba (föld alatt kb egy méterrel van a talajszint) máris csak "E" a hálózat. Tehát nem feltétlen slot, lefedettség vagy mobilnet kérdése. -
válasz
smithsys #122421 üzenetére
Ez semmi esetben nem lehet szoftveres hiba.
Ha nem a gomb a hibás (mert kicserélted), akkor főpanel sérülés. Valahol egy szálszakadás, egy kontakt hiba, egy repedés... Az az baj, hogy ezeknél a mai ki-tudja-hány rétegű nyákoknál a javítás sem ajánlott, esetekben nagyobb lesz a jó szándékkal okozott kár.
A proximy szenzor nem-működése is a nyák sérülésére utal, egy fizikális pofon, ilyesmi. Nehezen mikroszkóp alatt megtalálható, talán, de a javítása már kérdéses sajnos... -
-
-
válasz
Proli #122405 üzenetére
Próbáld ki ezt;
21. Error 4008 Stopped at the purple bar after the finish of red bar.
Fix : Take out the battery, and reinstall, enter into REC and choose turn the phone off. Then flash again.
Bár olyannal még nem találkoztam, hogy a felénél vágja ki. Ebben az esetben nagy esélye van a kontakt hibának. Próbáld meg másik porton másik USB-vel először. Ha nem, akkor az imént említett idézetet.
-
válasz
Proli #122402 üzenetére
Remélem a preloadert eddig sem piszkáltad és nem nyomtál a készülék formázására.
Többnyire az 1-essel kezdődő (10xx) hibakódok csatlakozási problémára utalnak. Próbáld más porttal és ha kell újra és újra. De csak és kizárólag a saját ROMját használd, különben tégla.
Egyébként nem félbeszakad, hanem a 11. másodpercben szokta kiírni a kódot. Addig ellenőriz. Próbáld meg a csatlakoztatásokat, majd írja az eredményről. Van, hogy ilyenkor más kódkat is kiad, ami segítségünkre válik -
-
válasz
Proli #122391 üzenetére
Szia!
Ez az eset két esélyes. Ugyanis ilyen jellegű hiba utalhat fizikai károsodásra is, de utalhat vírusra is.
Megfigyelted már, mikor csinálja? Kap netet?
Ha fizikális károsodás érte, az legyen egy kontakthiba, egy főpanelrepedés, csinálhat ilyet az akku beépített önvédelmi rendszere is károsodás során, stb.
De legyünk pozitívak és mondjuk rá, hogy vírus.
Pont a napokban javítottam egy olyan készüléket, ami bekapott egy olyan vírust, hogy Factory reset után egyből visszajött és lökte a hülyeségeit, tehát valami módon beleírta magát a készülék nyers ROMjába.
Egyedüli megoldás ilyenkor, ha SP Flash-Tool segítségével felteszel egy új ROMot rá. Ez esetben először is leformázza az eMMc-t, tehát a rajta lévő hibás ROMot, majd újraírja azt.
Vigyázz vele, mert ha nem a TE telefonod ROMját teszed fel, akkor azzal árthatsz a telefonodnak, konkrétan téglává lehet tenni.
Tehát kezdetnek csinálj az egész ROMról egy ReadBack-et, hogy meglegyen biztonság esetére, és a Flash során HAGYD KI a preloader-t.
CSAK a Letöltés ikonra menj, ne formázd! A kellő módosításokat megoldja ő.
Ha ez nem hozza helyre, akkor próbáld meg új akkuval. Ha az se, az sajnos alaplapcsere...
Ilyen készülék esetén akár készülékcsere...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik
- TABLET / TARTOZÉK beárazás
- Mini-ITX
- Milyen okostelefont vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest